Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться виставка «Дореволюційний Харків очима дітей»

16 серпня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Центру культури та мистецтва буде представлено виставку «Дореволюційний Харків очима дітей». Відвідувачі галереї зможуть ознайомитися з унікальною колекцією дореволюційних листівок з видами Харкова та малюнками учнів харківської школи «Лествиця». Виставка триватиме до 1 вересня. Більше 90 зображень Харкова початку ХХ століття стали джерелом знання і натхнення для учнів. Деякі будівлі, зображені на цих листівках, збереглися до наших днів, але багато безслідно зникли в пореволюційні часи та роки Великої Вітчизняної війни.

Події дня

Сьогодні об 11:00 в залі засідань Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА (площа Свободи, 5, Держпром, 7 під’їзд, 3 поверх) відбудеться семінар «Актуальні питання державних закупівель у зв’язку із змінами в законодавстві».

Харківщина бере участь в загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна»

Сьогодні в Національному комплексі «Експоцентр України» відкрилась загальнодержавна виставкова акція «Барвиста Україна», в якій взяли участь підприємства Харківської області. Відкрив виставку Віце-прем’єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тигіпко. Після урочистого відкриття Сергій Тигіпко відвідав експозиції регіонів України, в тому числі і експозицію Харківської області. Як повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, який очолює делегацію Харківської області, в експозиції Харківщини представлені близько 15 установ та підприємств, які є традиційними лідерами у своїх галузях. Зокрема, це КП «Харківводоканал», Національній технічний університет «ХПІ», ВАТ «Турбоатом», Інститут рослинництва імені В.Я. Юр’єва Національної академії аграрних наук України та інші.

В Україні реалізовано можливість проходження прикордонного контролю за допомогою ID-карток

За інформацією Державної прикордонної служби України, реалізовано можливість використання спеціальних ID карток з метою прискорення процедури проходження прикордонного контролю громадянами України. Ці картки можуть придбати всі громадяни України чи іноземці, які мають дійсний паспорт для виїзду за кордон, у посадових осіб відділу прикордонної служби «Харків-аеропорт».

Сільгосппідприємства, які співпрацюють з наукою, досягають високих результатів навіть за несприятливих погодних умов

Як зазначив сьогодні в ході наради з підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року і завдань посівної кампанії 2012-2013 рр. голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сільгосппідприємства, які співпрацюють з наукою, досягають високих результатів, незважаючи на погані погодні умови та інші несприятливі фактори. «Ми в цьому році дуже багато говорили про аномально ранні терміни початку збирання врожаю. Погода змінюється не в кращий бік. Не можна чекати гарної погоди. Аграрна наука не стоїть на місці - вона шукає шляхи отримання високих урожаїв і в цих складних умовах. Ті господарства, які ні від кого не чекають допомоги і володіють сучасною технікою, сучасними технологіями, дотримуються рекомендацій вчених - вже просунулися вперед і знають, що їм робити, щоб отримувати стабільно високий результат», - зазначив Михайло Добкін.

Дотація за утримання молодняка великої рогатої худоби має бути виплачена в повному обсязі

Триває кампанія з нарахування дотацій фізичним особам за утримання молодняка ​​великої рогатої худоби. Про це повідомив сьогодні в ході наради з питань підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року і завдань посівної кампанії 2012-2013 років голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми повинні повною мірою кожному подвір'ю, якому встановлена така дотація, все виплатити. Це соціальна ініціатива Президента України, яка знаходиться у нього на контролі. Ми не вправі підвести голову держави, якщо він довірив нам це питання. Немає причин, які перешкодили б виплаті дотацій», – підкреслив губернатор.

Завдяки тим завданням, які ставляться перед сільським господарством сьогодні, ми досягнемо гарних результатів у середньостроковій перспективі. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході наради з питань підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року і завдань посівної кампанії 2012-2013 років голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, зараз необхідно думати про стратегічну перспективу розвитку сільського господарства області. «Завдяки тим завданням, які ставляться сьогодні, ми будемо досягати гарних результатів у середньостроковій перспективі», – підкреслив він.

До кінця вересня буде видано 180 тисяч державних актів на землю

До 30 вересня планується видати 180 тисяч державних актів на землю сіножатей та пасовищ. Зараз ці акти знаходяться на стадії підготовки, фахівці працюють з необхідними документами. Про це на нараді з питань підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року та завдань посівної кампанії 2012-2013 років розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Землю, яку сільгосппідприємства використовують неефективно, планується передавати в користування успішним підприємствам. Михайло Добкін

Головне юридичне управління ХОДА розробляє правовий механізм, за допомогою якого земля, яку орендують сільгосппідприємства та використовують неефективно, буде передаватися в користування успішним підприємствам. Про це в ході наради з підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року і завдань посівної кампанії 2012-2013 рр. повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Україна здатна стати країною №1 у світі за експортом зерна

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, виступаючи на нараді з питань підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року та завдань посівної кампанії 2012-2013 років, розповів, що, згідно з висновками фахівців ООН, які займалися вивченням проблеми відсутності продуктів харчування в масштабах земної кулі, Україна не повною мірою використовує свій сільськогосподарський потенціал. 

Про врожай 2013 року необхідно думати вже сьогодні. Михайло Добкін

Відбулася нарада з питань підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року та завдань посівної кампанії 2012-2013 років під головуванням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. У ній взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, голови райдержадміністрацій і керівники сільгосппідприємств області. Михайло Добкін зазначив, що в цьому році, коли традиційно сільськогосподарські області України не змогли впоратися з поставленими перед ними завданнями, Харківська область досягла непоганих результатів по раннім зерновим, незважаючи на аномальні погодні умови.

На ремонт доріг комунальної власності в районах і містах Харківської області вже використано 42,7 млн. грн.

Станом на 14 серпня загальний обсяг виконаних робіт по субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на ремонт доріг комунальної власності складає 42,725 млн. грн. із загальної суми 114,5 млн. грн. або 37,3%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Найкраще організована робота по виконанню бюджетної програми райдержадміністраціями: Близнюківською (86%), Лозівською (67%), Коломацькою (63%), Богодухівською (49%), Зміївською (43%) Вовчанською (37%), Дергачівською (35%), Зачепилівською (32%), Харківською (26%), а також в м. Харкові (45% виконання).

Стан підготовки Красноградського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Красноградського району становить: житлові будинки – 84,4%, котельні – 86,7%, теплові мережі – 90,6%, перекладка водопровідних мереж – 84,4%, артсвердловини – 87,5%, перекладка каналізаційних мереж – 82,2%, очисні споруди – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовлено піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 83%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 81%, свинарників – 81%, телятників – 82%.

Інформація про хід дорожніх робіт у Богодухівському районі

З початку року філією «Богодухівський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості – 13,1 тис. кв. м, прибирання сміття – 94,25 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 41 шт., вирубка порості – 5,7 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими в  Богодухівському районі заготовлено 1288,5 куб. м піску (114% від плану) і 96 тонн солі (52,7% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 3 піскорозкидувачі, 2 навантажувачі, 1 солерозподілювач та 3 од. навісного обладнання.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 13 серпня, було відремонтовано 427 кв. м. асфальтового покриття та використано 50,4 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 5 бригад та 33 дорожніх робітника.

Порушення виборчих прав з боку ЗМІ тягне за собою адміністративну чи кримінальну відповідальність

Радник відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови облдержадміністрації Артур Мартін нагадав, що співробітники ЗМІ не мають права коментувати будь-які сторони передвиборної програми або діяльність партії. «Тексти, заголовки матеріалів, безпосередньо сам матеріал повинен виходити від кандидатів, а не від ЗМІ. В іншому випадку, якщо в інформації будуть виявлені ознаки передвиборної агітації, ЗМІ будуть індивідуально відповідати за порушення виборчих прав», – підкреслив він.

Всі кандидати і партії повинні мати рівні умови доступу до ЗМІ

Радник відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови облдержадміністрації Артур Мартін в ході семінару-прес-конференції для представників ЗМІ підкреслив, що одним з основних обов'язків ЗМІ в період виборчого процесу є забезпечення рівних умов доступу до свого засобу масової інформації усіх учасників виборчого процесу. 

Для розміщення передвиборної агітації в ЗМІ необхідно укласти відповідний договір

Радник відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови облдержадміністрації Артур Мартін в ході семінару-прес-конференції для представників ЗМІ звернув увагу присутніх на певні нюанси виборчого процесу. Так, згідно з чинним законодавством, кандидат в одномандатному виборчому окрузі має право на агітацію особисто. Партія, яка бере участь у виборчому процесі, має право агітувати за себе як за партію – тобто, кожен оплачує агітацію тільки за себе. «Кандидат-мажоритарник не має права оплачувати агітацію за партію, як і партія не може оплатити агітацію за мажоритарника. Це два окремих суб'єкти виборчого процесу», – підкреслив радник відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови облдержадміністрації.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у липні 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» протягом липня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

В Законі України «Про вибори народних депутатів» чітко відображені демократичні основи виборчого процесу

Таку думку висловив в ході семінару-прес-конференції для представників ЗМІ радник відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови облдержадміністрації Артур Мартін.

Харків’янин Олексій Торохтій був прапороносцем збірної України на церемонії закриття Олімпійських ігор в Лондоні

12 серпня в Лондоні відбулася церемонія закриття ХХХ літніх Олімпійських ігор. Дві олімпійські медалі вибороли представники харківського спорту. Це боксер Олександр Гвоздик, який посів на олімпійському турнірі третє місце, та Олексій Торохтій, який став Олімпійський чемпіоном у важкій атлетиці. Саме йому було доручено виносити прапор України на церемонії закриття Олімпіади.

Стан підготовки Коломацького району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Коломацького району становить: житлові будинки – 100%, артсвердловини – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовлено піску – 91,7%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 89%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 100%, свинарників – 100%, пташників – 100%.

15 серпня відбудеться семінар «Актуальні питання державних закупівель у зв’язку із змінами в законодавстві»

15 серпня об 11:00 у залі засідань Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації (Держпром, 7 під’їзд, 3 поверх) відбудеться семінар «Актуальні питання державних закупівель у зв’язку із змінами в законодавстві». До участі в семінарі запрошуються фахівці, відповідальні за здійснення закупівель у районних державних адміністраціях, а також в управліннях, відділах та інших структурних підрозділах облдержадміністрації.

Інформація про хід дорожніх робіт у Золочівському районі

З початку року філією «Золочівський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості – 3,2 тис. кв. м, прибирання сміття – 166,5 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 14 шт., вирубка порості – 120,7 км. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими в Золочівському районі заготовлено 432,9 куб. м піску (55,3% від плану) і 22,2 тонн солі (17,6% від плану). Планується залучити 1 автогрейдер, 2 піскорозкидувачі, 2 навантажувачі, 1 бульдозер і 4 од. навісного обладнання.

До уваги журналістов!

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться семінар-прес-конференція для представників ЗМІ «Проблемні питання застосування Закону України «Про вибори народних депутатів України» за участю радника відділу по забезпеченню діяльності голови та заступників голови облдержадміністрації Артура Мартіна.

Харківський боксер Олександр Гвоздик став бронзовим призером Олімпійських ігор

Харківський боксер Олександр Гвоздик (вагова категорія до 81 кілограма) 10 серпня програв у півфіналі Олімпійського турніру боксеру з Казахстану Аділбеку Ніязімбетову. Бій завершився з нічийним рахунком 13:13, але за рішенням суддів переможцем був оголошений Аділбек Ніязімбетов. Таким чином, Олександр Гвоздик став бронзовим призером Олімпійський ігор (за правилами боксерського турніру бій за 3 місце не проводиться, і обидва боксери, які програли у півфіналі, отримують бронзові медалі).

Між Харковом та Бєлгородом повинні курсувати як поїзди підвищеної комфортності, так і соціальні електоропоїзди

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Андрій Моченков, раніше згідно сформованій системі взаємодії «Укрзалізниці» і «Російської залізниці» Південна залізниця брала на себе зобов'язання з експлуатації рухомого складу, а російська сторона оплачувала ці послуги. В даний час російська сторона ухвалила рішення щодо зміни системи взаємодії між Південною залізницею України і Південно-східною залізницею РФ: вони хотіли б експлуатувати свою ділянку самостійно і пропонують українській стороні самостійно експлуатувати свою. За словами заступника губернатора, для того, щоб перейти на нові відносини, необхідно узгодити ряд моментів і ухвалити досить багато технічних рішень.

Приміські електропоїзди сполученням Харків - Бєлгород були скасовані у зв'язку з припиненням фінансування з російської сторони

«Сьогодні склалася ситуація винятково економічного плану, яка не має жодного відношення до політики. Це не конфлікт між Україною і Росією, Південною залізницею України та Південно-східною залізницею РФ, це чисто фінансове питання. У зв'язку з відсутністю грошових коштів російською компанією «Черноземье» перервано приміське залізничне сполучення між Бєлгородом і Харковом», – заявив сьогодні під час брифінгу перший заступник начальника Південної залізниці Віктор Кузьменко.

ДО УВАГИ ЗМІ!

Сьогодні о 19:00 у прес-центрі ХОГА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться брифінг заступника голови Харківської облдержадміністрації Андрія Моченкова та першого заступника начальника Південної залізниці Віктора Кузьменка.

Харківська область третій рік поспіль завойовує звання «Регіон-лідер з виробництва кращих вітчизняних товарів року»

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, у Всеукраїнському конкурсі «Кращий вітчизняний товар 2012 року», що проводиться у рамках загальнодержавної виставкової акції «Барвиста Україна» до 21-ї річниці Незалежності України, за кількістю «Золотих символів конкурсу» Харківська область випередила інші регіони.   «У конкурсі взяло участь 30 підприємств та наукових установ Харківської області, які номінували 56 видів продукції, товарів і послуг. 12 підприємств представили на конкурс по три і більше видів продукції та отримали статус «Виробник кращих вітчизняних товарів 2012 року» з нагородженням вищою відзнакою – «Золотим символом конкурсу», – сказав віце-губернатор.  

Архів документів