Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Закінчується процес погоджень по проекту «Село майбутнього»

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дегачівського району, 22 серпня Президент України Віктор Янукович ознайомиться з ходом реалізації низки важливих для Харківщини проектів. Зокрема, мова йде про проект «Село майбутнього». «У нас сьогодні від 3 Міністерств з чотирьох отримано погодження по проекту «Село майбутнього», в тому числі і від профільного Міністерства. Знаходиться вже на останній стадії підготовка закону про технополіси, який допоможе нам втілити нашу ідею технополісу «П'ятихатки», і по ряду інших проектів, які ми хочемо реалізувати в цьому і наступному році. Зокрема, це і мала гідроенергетика - ми хочемо поставити турбіну на дамбі в Печенігах і отримувати дешеву електроенергію, яка допомогла б нам розвантажити місцеві бюджети ряду населених пунктів Печенізького району. Ми всі ці проекти презентували Президенту, і ми будемо говорити про те, як іде процес їх реалізації на сьогоднішній момент, і будемо просити, щоб глава держави дав доручення по тих напрямках, де потрібно його особисте втручання, щоб робота пішла швидше», - повідомив глава області.

Ступінь готовності Харківської області до осінньо-зимового періоду вище середньоукраїнського

За темпами підготовки підприємств житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2012/2013 років Харківська область має показники вище середньоукраїнських. Про це повідомив сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Харківська область жодного разу не була названа серед тих, хто відстає. З усіх аспектів підготовки до нового опалювального сезону ми маємо показники, що випереджають середні по Україні, – зазначив він. – Рівень розрахунків за газ у Харківській області один з найкращих по Україні. При всеукраїнському рівні розрахунків за газ 60% у нас сьогодні 73,4%».

Село Польова Дергачівського району газифіковано

Сьогодні в селі Польова Дергачівського району відбулися урочистості з нагоди пуску газу. В них взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов і голова Дергачівської райогосадміністраціі Віталій Алексейчук.

Питання термінового перетинання кордону України організованими групами громадян обговорять завтра учасники круглого столу

16 серпня о 15.00 в Держпромі (2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться засідання круглого столу стосовно термінового перетинання кордону України в пунктах пропуску для автомобільного та залізничного сполучення організованими групами громадян. У ньому візьмуть участь: начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, директор ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Денис Дармостук, представники Харківського прикордонного загону, Харківської обласної митниці та представники туристичних операторів, що здійснюють відправлення організованих груп громадян за кордон автомобільним та залізничним транспортом.

Харківська область названа у числі лідерів за укладенням договорів за Програмою іпотечного кредитування для будівництва доступного житла

Як повідомив сьогодні під час загальноукраїнської селекторної наради перший заступник міністра регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов, на сьогоднішній день в Україні надано 236 кредитів на загальну суму 57,2 млн. грн. Серед лідерів Київська область – 82 договори, Харківська – 21, Полтавська – 13, Хмельницька – 13, повільними темпами робота іде у Дніпропетровській, Кіровоградській, Луганській і Тернопільській областях. «На даний момент в Україні понад 3 тисячі квартир які мають максимальний ступінь готовності – 80-100%. Ці квартири ми можемо надати людям вже в цьому році. Загалом до Програми заявлено біля 13 тисяч квартир», – зазначив Олександр Аліпов.

Питання погашення боргів із зарплати на державних підприємствах області відтепер розглядатимуться у присутності представників міністерств та відомств

Підбиваючи підсумки засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма зазначив, що відтепер засідання, на яких розглядатимуться питання погашення боргів із зарплати на державних підприємствах області, будуть відбуватися за участю представників міністерств та відомств. «Сьогодні в роботі нашої комісії вперше взяв участь представник Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном. Сьогоднішнє засідання засвідчило, що участь представників центральних органів влади, дозволяє більш конкретно та ефективно розглядати проблеми погашення боргів із зарплати на державних підприємствах», - підкреслив Ігор Шурма.

Усі навчальні заклади Дергачівського району обладнані внутрішніми туалетами

Як повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, Дергачівський район першим в області вирішив питання обладнання всіх навчальних закладів внутрішніми туалетами. «Тут не залишилося жодної школи чи дитсадка, де не було б внутрішнього туалету. Сподіваюся, що поставлене перед нами на державному та обласному рівнях завдання щодо обладнання шкіл області внутрішніми туалетами буде повністю виконано до 1 вересня 2013 року», - підкреслив Роман Шаповал. 

До зими готові майже усі дошкільні заклади та школи

Начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал відзначив, що у Харківській області до зими готові усі дошкільні заклади та школи.  «У нас охоплено 100% навчальних закладів ремонтом. В установах освіти були проведені як капітальні, так і поточні або косметичні ремонти, за кошти обласного, районних чи міських бюджетів. З усіх джерел, як бюджетних так і позабюджетних на всі види ремонту було виділено близько 50 млн грн., - підкреслив Роман Шаповал, - зараз у навчальних закладах проводиться робота комісій з підготовки закладів до вимог МНС і СЕС, і ця робота закінчиться до 20 серпня».

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Дергачівському районі

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході робочої поїздки до Дергачівського району провів особистий прийом громадян. Питання, які були розглянуті під час прийому, стосувалися будівництва дошкільного навчального закладу у селищі Пересічне, підвищення якості питної води у м.Дергачі та надання матеріальної допомоги на лікування. Всі питання голова ХОДА взяв під особистий контроль. Їх планується вирішити протягом цього та наступних років.

Сезон полювання на Харківщині розпочнеться наприкінці серпня

Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації №490 від 14 серпня 2012 року, сезон полювання на пернату дичину на територіях мисливських угідь Харківської області, розташованих на землях водного фонду і польових масивах, розпочнеться 18 серпня 2012 року. На інших мисливських угіддях – з 25 серпня. Харківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства запропоновано донести це розпорядження до відома всіх користувачів мисливських угідь Харківської області.

Колишня велич Слобожанської землі повертається, і це заслуга кожного мешканця нашої області. Михайло Добкін

Сьогодні в ході робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з жителями Дергачівського району. У ході зустрічі Михайло Добкін зазначив, що все погане і гарне, що є зараз в області, належить усій територіальній громаді, і навести порядок в регіоні можна лише об'єднавши зусилля всіх його жителів.

На державних підприємствах зосереджено 80% боргів із зарплати всіх економічно активних підприємств області

Сьогодні відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Шурми. У засіданні взяв участь головний спеціаліст Департаменту взаємодії з підприємствами базових галузей Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном Ігор Гончар. Під час засідання розглядалося питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати та внесків до Пенсійного фонду України на державних підприємствах.

Михайло Добкін перевірив готовність Дергачівського НВК до початку нового навчального року (доповнено)

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Дергачівської райдержадміністрації Віталій Алексейчук та начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал ознайомились з рівнем готовності до навчального року Дергачівського НВК «Загальноосвітньої школи I-III ступенів – дошкільного закладу». Вони оглянули навчальні кабінети і приміщення дитячого садка, перевірили хід реконструкції другої черги дошкільного закладу, відкриття якої планується у вересні.

Стан підготовки Краснокутського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Краснокутського району становить: житлові будинки – 100%, котельні – 92,9%; теплові мережі – 92%; перекладка водопровідних мереж – 91,7%; артсвердловини – 91,5%; перекладка каналізаційних мереж – 91,7%; очисні споруди – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. 

Михайло Добкін ознайомився з діяльністю підприємства ТОВ «Чигринов» Дергачівського району

В ході робочої поїздки до Дергачівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з діяльністю підприємства ТОВ «Чигринов», яке виробляє продукти харчування. Підприємство випускає десерти TM «Creamoire» та желе ТМ «Chigrinoff» і є інноватором у своїй галузі, чим забезпечує постійний розвиток ринку збуту. Високу ефективність роботи ТОВ «Чигринов» у галузі розробки та запровадження нових харчових продуктів підтверджує отримання Державної премії України в галузі науки і техніки в 2011 році за роботу «Інноваційні технології виробництва харчової продукції нового покоління масового споживання».

Розпочалась робоча поїздка Михайла Добкіна до Дергачівського району

Розпочалась робоча поїздка голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна до Дергачівського району Харківської області. Протягом візиту губернатор ознайомиться з роботою ТОВ «Чигринов», перевірить готовність до навчального року Дергачівського НВК «Загальноосвітньої школи I-III ступенів – дошкільного закладу» та візьме участь в урочистостях з нагоди пуску газу в селі Польова.

Великий Слобожанський ярмарок відбудеться у Харкові 8-9 вересня

Великий Слобожанський ярмарок цього року відбудеться 8-9 вересня в Харкові на площі Свободи. Про це розповів в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, гарний настрій всім учасникам створить яскрава, насичена і різноманітна культурна програма, незважаючи на те, що ярмарок – це, в першу чергу, торгівля.

Етнофестиваль «Печенізьке поле» відбудеться 15 вересня

У розпалі підготовка до наймасштабнішого фестивалю Харківській області «Печенізьке поле», який відбудеться 15 вересня. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «На кожному фестивалі, кожному святі ми намагаємося відпрацювати для себе якісь нові організаційні елементи. Звичайно, всі ці напрацювання найбільш яскраво будуть проявлені на «Печенізькому полі». Нові інноваційні технічні рішення спрямовані на те, щоб фестиваль відрізнявся від торішнього не тільки концептуальною музичною складовою, щоб глядачі, порівнявши його з торішнім фестивалем, отримали максимум задоволення, і були приємно здивовані нововведеннями технічної та художньої думки», – підкреслив він.

Традиційне покладання квітів до Дня Незалежності України відбудеться біля нового пам'ятника на площі Конституції

23-24 серпня в місті Харкові та в районних центрах області відбудеться низка заходів з нагоди Дня визволення Харкова та Дня Незалежності України. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

Протягом року в різних районах Харківської області відбуваються масові культурні заходи

Багато районів Харківської області до кожного державного або народного свята проводять масові заходи в районному Будинку культури чи на площі неподалік від нього. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Одним з масових заходів, який спонукав інші райони на організацію масових гулянь, стала «Масляна на Коропових Хуторах». Після цього в минулому році стартував фестиваль «Олексіївська фортеця», який уже настільки прижився в Первомайському районі, що складається таке враження, ніби він проводиться не один десяток років. В тому році також проходив на території Меморіального музею Григорія Сковороди в Золочівському районі фестиваль «Сьогодні Івана, а завтра Купала» – він теж є одним з ланцюга цих масових заходів», – зазначив начальник управління.

Інформація про хід дорожніх робіт у Валківському та Коломацькому районах

З початку року філією «Валківський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» на дорогах Валківського та Коломацького районів виконані: ліквідація ямковості – 4,4 тис. кв. м, прибирання сміття – 130,8 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 10 шт., вирубка порості – 5,05 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 1456,2 куб. м піску (112% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 5 піскорозкидувачів, 2 навантажувачі, 3 од. навісного обладнання.

Ряд харківських закладів культури розпочне новий сезон з прем'єр

В рамках підготовки закладів культури до зимового періоду вже проведено більше 32 капітальних ремонтів та освоєно більше 3 млн. грн. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.  

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться виставка «Дореволюційний Харків очима дітей»

16 серпня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Центру культури та мистецтва буде представлено виставку «Дореволюційний Харків очима дітей». Відвідувачі галереї зможуть ознайомитися з унікальною колекцією дореволюційних листівок з видами Харкова та малюнками учнів харківської школи «Лествиця». Виставка триватиме до 1 вересня. Більше 90 зображень Харкова початку ХХ століття стали джерелом знання і натхнення для учнів. Деякі будівлі, зображені на цих листівках, збереглися до наших днів, але багато безслідно зникли в пореволюційні часи та роки Великої Вітчизняної війни.

Події дня

Сьогодні об 11:00 в залі засідань Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА (площа Свободи, 5, Держпром, 7 під’їзд, 3 поверх) відбудеться семінар «Актуальні питання державних закупівель у зв’язку із змінами в законодавстві».

Харківщина бере участь в загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна»

Сьогодні в Національному комплексі «Експоцентр України» відкрилась загальнодержавна виставкова акція «Барвиста Україна», в якій взяли участь підприємства Харківської області. Відкрив виставку Віце-прем’єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тигіпко. Після урочистого відкриття Сергій Тигіпко відвідав експозиції регіонів України, в тому числі і експозицію Харківської області. Як повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, який очолює делегацію Харківської області, в експозиції Харківщини представлені близько 15 установ та підприємств, які є традиційними лідерами у своїх галузях. Зокрема, це КП «Харківводоканал», Національній технічний університет «ХПІ», ВАТ «Турбоатом», Інститут рослинництва імені В.Я. Юр’єва Національної академії аграрних наук України та інші.

В Україні реалізовано можливість проходження прикордонного контролю за допомогою ID-карток

За інформацією Державної прикордонної служби України, реалізовано можливість використання спеціальних ID карток з метою прискорення процедури проходження прикордонного контролю громадянами України. Ці картки можуть придбати всі громадяни України чи іноземці, які мають дійсний паспорт для виїзду за кордон, у посадових осіб відділу прикордонної служби «Харків-аеропорт».

Сільгосппідприємства, які співпрацюють з наукою, досягають високих результатів навіть за несприятливих погодних умов

Як зазначив сьогодні в ході наради з підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року і завдань посівної кампанії 2012-2013 рр. голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сільгосппідприємства, які співпрацюють з наукою, досягають високих результатів, незважаючи на погані погодні умови та інші несприятливі фактори. «Ми в цьому році дуже багато говорили про аномально ранні терміни початку збирання врожаю. Погода змінюється не в кращий бік. Не можна чекати гарної погоди. Аграрна наука не стоїть на місці - вона шукає шляхи отримання високих урожаїв і в цих складних умовах. Ті господарства, які ні від кого не чекають допомоги і володіють сучасною технікою, сучасними технологіями, дотримуються рекомендацій вчених - вже просунулися вперед і знають, що їм робити, щоб отримувати стабільно високий результат», - зазначив Михайло Добкін.

Дотація за утримання молодняка великої рогатої худоби має бути виплачена в повному обсязі

Триває кампанія з нарахування дотацій фізичним особам за утримання молодняка ​​великої рогатої худоби. Про це повідомив сьогодні в ході наради з питань підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року і завдань посівної кампанії 2012-2013 років голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми повинні повною мірою кожному подвір'ю, якому встановлена така дотація, все виплатити. Це соціальна ініціатива Президента України, яка знаходиться у нього на контролі. Ми не вправі підвести голову держави, якщо він довірив нам це питання. Немає причин, які перешкодили б виплаті дотацій», – підкреслив губернатор.

Завдяки тим завданням, які ставляться перед сільським господарством сьогодні, ми досягнемо гарних результатів у середньостроковій перспективі. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході наради з питань підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року і завдань посівної кампанії 2012-2013 років голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, зараз необхідно думати про стратегічну перспективу розвитку сільського господарства області. «Завдяки тим завданням, які ставляться сьогодні, ми будемо досягати гарних результатів у середньостроковій перспективі», – підкреслив він.

До кінця вересня буде видано 180 тисяч державних актів на землю

До 30 вересня планується видати 180 тисяч державних актів на землю сіножатей та пасовищ. Зараз ці акти знаходяться на стадії підготовки, фахівці працюють з необхідними документами. Про це на нараді з питань підбиття підсумків збиральних робіт 2012 року та завдань посівної кампанії 2012-2013 років розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Архів документів