Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Інформація про хід дорожніх робіт у Нововодолазькому районі

З початку року філією «Нововодолазький райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості – 5,9 тис. кв. м, прибирання сміття – 3 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 217 шт., фарбування автопавільйонів – 32 шт., нанесення розмітки – 1,5 км, вирубка порості – 1,6 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими в районі заготовлено 1035,5 куб. м піску (119% від плану) і 44,8 тонн солі (32% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 6 піскорозкидувачів, 2 навантажувача, 1 бульдозер та 5 од. навісного обладнання.

Проекти «Село майбутнього» і «Технополіс «П'ятихатки» - одні з найбільш пріоритетних для Харківської області

Як повідомив 16 серпня в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, 22 серпня під час робочої поїздки на Харківщину Президент України Віктор Янукович ознайомиться з ходом реалізації низки важливих для регіону проектів. За словами очільника області, найбільш пріоритетними для регіону визначені проекти «Село майбутнього», а також «Технополіс «П'ятихатки».

Вся мережа шкільної, дошкільної та позашкільної освіти Харківської області на 100% готова до нового навчального року

Про це розповів в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми повністю вклалися у відведені для цього строки, отримали практично 100% відведених коштів. Звичайно, завжди хочеться більшого. Поки ми використовуємо тільки ті можливості, які є у державного та місцевих бюджетів, а також залучаємо спонсорську допомогу підприємств, які розташовані безпосередньо в тих районах, де потрібно ремонтувати об'єкти освіти. Ряд об'єктів побудовані ще до революції, до війни, і, звичайно ж, їх технічний стан залишає бажати кращого. Нинішнє економічне становище нашої держави не дозволяє побудувати в цих населених пунктах нові школи, тому ми усіма наявними способами доводимо їх до ладу і підтримуємо у технічно справному стані. Діти, які прийдуть туди на заняття, гарантовано будуть знаходитися в комфортних і безпечних умовах», – підкреслив глава області.

Події дня

Сьогодні о 12:00 на території Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди (Харківська обл., Золочівський район, с.Сковородинівка, вул.Приозерна,3) відбудеться перший літературно-мистецький фестиваль «De libertate»; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) розпочнеться прес-конференція голови Чугуївської райдержадміністрації Володимира Лобойченка на тему «Відкритий фестиваль обрядового та сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці – плюс»; о 15:00  у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підготовку навчальних закладів до 2012/2013 навчального року. 2. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 20.04.2012 з питання: «Про підготовку до організованого проведення зовнішнього незалежного оцінювання – 2012».

Проблему із забезпеченням шкільними автобусами в Харківській області буде повністю вирішено в 2013 році

Про це повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Згідно до нормативів Міністерства освіти, в Харківській області дефіцит шкільних автобусів склав 58 машин. Ми вже придбали 40, наступного тижня вони будуть відправлені в ті райони, де сьогодні спостерігається велике навантаження на один автобус. Я думаю, що цього року ми придбаємо ще 8 автобусів, а в наступному році повністю закриємо проблему перевезення дітей в області», - зазначив він. Михайло Добкін підкреслив, що враховано всі питання, пов'язані із забезпеченням бензину: необхідні суми заплановані в бюджеті, і автобуси забезпечені паливом.

Розглядаються будь-які можливості зменшення вартості електричної або теплової енергії в населених пунктах Харківщини

Голова ХОДА Михайло Добкін, розповідаючи про плани по малій енергетиці, підкреслив, що в даний час розглядаються будь-які можливості зменшення вартості електричної або теплової енергії в населених пунктах Харківщини. «Ми нещодавно зупинили свій вибір на Печенізькому районі. Я вважаю, що ми могли б використовувати дамбу на Печенізькому водосховищі, і зараз фахівці розробляють техніко-економічні умови для того, щоб ми чітко розуміли: чи є можливість будувати там турбіну і отримувати дешеву електроенергію. В цьому випадку ми зможемо забезпечити прилеглі населені пункти більш дешевою електроенергією», - підкреслив Михайло Добкін.

До середини жовтня сільськогосподарські підприємства Харківщини повинні повністю розрахуватися з власниками земельних та майнових паїв. Михайло Добкін

Як повідомив 16 серпня в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент в Харківській області вже проводяться розрахунки з власниками земельних та майнових паїв. «На момент останньої наради рівень розрахунків по земельних паях був 15%, по майнових - 8%. Я поставив завдання, що до середини жовтня сільськогосподарські підприємства Харківщини повинні повністю розрахуватися з власниками земельних та майнових паїв, тому що врожай зібрали, доходи у всіх хороші, тепер в найкоротші терміни потрібно розрахуватися з людьми», - підкреслив глава області.

Більше 2 тисяч комп'ютерів отримають сільські школи області до нового навчального року

В ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін розповів про те, що цього року Харківська область отримає безпрецедентно велику кількість комп'ютерів для сільських шкіл, що значно підвищить рівень та якість навчального процесу. «Ми вже отримали 1470 комп'ютерів для сільських шкіл, і ще, я думаю, близько 800 комп'ютерів отримаємо протягом найближчого місяця. Це дасть нам можливість серйозно змінити рівень комп'ютеризації сільських шкіл. Завдання стоїть не просто підключити комп'ютер, але ще й організувати підключення до Інтернету, і таким чином дати рівні можливості учням сільських шкіл і тим дітям, що навчаються в міських школах», - зазначив Михайло Добкін.

По валовому збору ранніх зернових і зернобобових культур Харківська область посідає друге місце в Україні

Незважаючи на несприятливі погодні умови, в Харківській області вдалося зібрати хороший урожай ранніх зернових і зернобобових культур. Так, якщо за прогнозами очікувалося зібрати близько 1 мільйона тонн ранніх зернових, то за підсумками збиральної кампанії було зібрано 1,7 мільйона тонн зерна. «В Україні по валовому збору ранніх зернових Харківщина посідає друге місце після Вінницької області, при цьому кліматичні умови, в яких знаходяться наші і вінницькі аграрії, не можна порівнювати. Тому ми можемо говорити, що хоча погода і внесла свої корективи, але не настільки суворі, як у південних і центральних областях України», - підкреслив 16 серпня в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін.

У 2012 році в Харківській області буде відкрито 27 дитячих садків

Про це повідомив в ефірі програми ХОД ТРК «Час влади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Минулого року в Харківській області було відкрито додатково 30 нових дитячих садочків. В цьому році я гарантую цифру 27 дитсадків та 42 групи, що за своєю кількістю перевищить 30 дитячих садків», - зазначив Михайло Добкін.  

Співпраця Харківської області з НАК «Нафтогаз Україна» буде продовжуватися і надалі

Як підкреслив 16 серпня в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки тісній співпраці з НАК «Нафтогаз України» на Харківщині щороку вдається вирішувати ряд найбільш гострих для регіону проблем. За словами голови області, договори з підприємством будуть підписуватися і надалі, що дозволить найближчим часом значно підвищити рівень газифікації сільських населених пунктів Харківщини.

Впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних джерел дозволить Харківськоій області зекономити близько 100 млн. грн.

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Харків online» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в даний час повним ходом йде робота з переведення газових котелень на пелети. У цьому році будуть введені в дію пелетні котельні в Лозівському та Дворічанському районах Харківської області, містах Люботин та Богодухів. Вони будуть опалювати об'єкти бюджетної сфери.

На Харківщині тривають дорожні роботи

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб,  розпочаті роботи на автомобільній дорозі Київ – Харків – Довжанський. На сьогодні  виконано фрезерування дорожнього покриття – 120,062 тис. кв. м, влаштовано новий шар асфальтобетону загальною протяжністю 8,8 км, розпочаті роботи з влаштування асфальтобетонного покриття по основному проїзду – 2875 пог. м, 4,551 тис. тн, 34520 кв.м. Крім того, поширена проїзна частина автомобільної дороги і влаштована щебенева основа під покриття протяжністю 6143 пог. м.  Також ведуться роботи з влаштування асфальтобетонного покриття на ділянці від Московського проспекту до меморіалу «Дробицький Яр». Готове 640 пог. м, 1,759 тис. тн, 14259 кв. м. покриття.

Навчальні заклади області готові до нового навчального року майже на 100%

Наразі закінчується підготовка навчальних закладів Харківської області до навчального року 2012/2013 рр. «Практично всі навчальні заклади Харківської області готові до 2012/2013 навчального року. Підготовлено 880 загальноосвітніх навчальних закладів (99,3%), дошкільних навчальних закладів 637 (99,7%), позашкільних навчальних закладів 102 (100%)», - повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін за результатами засідання Кабінету Міністрів України, присвяченого питанням підготовки загальноосвітніх та дошкільних закладів до 2012/2013 навчального року та забезпечення пожежної безпеки на об’єктах з постійним або тимчасовим перебуванням дітей.

Аптеки Харківщини дотримуються граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, по закінченню першої декади серпня фахівці Головного управління охорони здоров'я ХОДА провели перевірку дотримання граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби, встановленого наказом Міністерства охорони здоров'я України. «В аптеках Харкова та районів області не було зафіксовано порушень у формуванні цін на ці ліки. Крім того, трохи пізніше перевірку провели представники Міністерства охорони здоров'я. За їх висновками, є невеликі недоліки в організаційних моментах, але претензій до цінової політики немає», - підкреслив віце-губернатор.

Мешканці області можуть отримати консультації щодо цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби за телефонами «гарячої лінії»

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в рамках реалізації першого етапу пілотного проекту з впровадження граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби, у всій країні встановлений рівень цін, за якими можуть реалізовуватися ці препарати. «У разі, якщо у мешканців області виникнуть сумніви щодо правильності встановлення цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби, вони можуть зателефонувати на «гарячі лінії» Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації (057) 758-70-52 або до Державної служби з лікарських засобів у Харківській області (057) 731-47-91. «Гарячі лінії» працюватимуть з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00», – підкреслив Ігор Шурма.

В Україні планується запровадити референтні ціни на лікарські препарати

На прес-конференції заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма зазначив, що на другому етапі реалізації пілотного проекту з впровадження граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби планується запровадити референтні ціни і проведення процедури реімбурсації. Ці питання зараз розглядаються в Кабінеті міністрів України. «Реімбурсація – це часткове повернення коштів реалізаторам медикаментів. Референтна ціна це порівняльна ціна. Нам потрібно зрозуміти, чому ціна ліків в країнах з подібною економікою, є нижчою, ніж в Україні. Ми порівняємо ціну на ліки у державах, що оточують нас, наприклад, в Угорщині, Румунії, Болгарії чи Литві, визначимо середній рівень, і референтна ціна буде запроваджена в Україні», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації.

Комфортний і швидкий перетин кордону - одна з найважливіших умов для зростання в'їзного туризму на Харківщині

У Харківській області активна увага приділяється розвитку туристичної галузі та, зокрема, збільшенню частки в'їзного туризму в нашому регіоні. Саме цьому питанню було присвячене засідання круглого столу щодо термінового перетину кордону України в пунктах пропуску для автомобільного та залізничного сполучення організованими групами громадян, яке відбулося сьогодні в Харкові. У засіданні взяли участь начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, директор КЗ «Харківський обласний організаційно-методичний центр туризму» Денис Дармостук, старший інспектор Харківської обласної митниці Катерина Клінцова, офіцер відділу прикордонного контролю Харківського прикордонного загону майор Юрій Трубачов, а також представники різних туристичних агентств Харківщини.

На Харківщині реалізується перший етап пілотного проекту з впровадження граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби

Як повідомив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Україні найвища смертність, інвалідизація та втрата працездатності пов’язана із серцево-судинними патологіями. За його словами, серед жителів Харківській області будь-якого віку 725 тисяч людей мають гіпертонічну хворобу, 78% з яких перебуває на диспансерному обліку. Лікуючись консервативно, ця категорія людей рано чи пізно звертається в аптечні заклади за придбанням відповідних ліків. Ігор Шурма підкреслив, що стан роздрібної аптечної мережі та відсутність єдиного підходу до формування цінової політики викликали потребу врегулювати обіг лікарських засобів для лікування гіпертонічної хвороби на рівні держави і вийти на одні показники. Для цього в рамках соціальних ініціатив Президента України з 1 серпня в державі реалізується пілотний проект.

З 2013 року в Україні запрацює нова система державної реєстрації речових прав на нерухоме майно

Сьогодні у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України відбулася відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно». Участь у ній взяли Інна Завальна, перший заступник голови Державної реєстраційної служби та Катерина Чижмарь, директор Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції. За словами Інни Завальної, з 1 січня 2013 року в Україні має запрацювати нова система державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. В одному реєстрі  будуть реєструватися всі речові права, як на земельні ділянки, так і на об’єкти, розташовані на них.

На розвиток соціально-економічної сфери Харківської області освоєно біля 16 млн. грн. за рахунок коштів фонду регіонального розвитку

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 16 серпня Державним фондом регіонального розвитку фактично профінансовано 34 млн. 179,2 тис. грн. на соціально-економічний розвиток області. На сьогодні генеральні підрядні організації проводять будівельно-монтажні роботи на всіх об’єктах.

Харків'яни-призери Олімпійських ігор, а також їхні тренери отримали державні нагороди

Президент України Віктор Янукович відзначив державними нагородами призерів Олімпійських ігор 2012 р., а також їх тренерів. Серед нагороджених - харків'яни олімпійський чемпіон Олексій Торохтій (важка атлетика), його тренер Михайло Мацеха та бронзовий призер Олексій Гвоздик (бокс), які нагороджені орденом «За заслуги» III ступеня. Крім того, тренер Олексія Гвоздика Едуард Карницький, тренер харківського штангіста Валерій Нікулін, його перший тренер Володимир Руденко стали «Заслуженими працівниками фізкультури і спорту України».

Стан підготовки Куп’янського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Куп’янського району становить: житлові будинки – 100%, котельні – 92%, теплові мережі – 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи – 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 91,6%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників становить 83%, телятників – 91%, свинарників – 100%, кошар – 100%, пташників – 100%.

19 студентів харківських вузів у 2012/2013 навчальному році отримуватимуть обласні стипендії та стипендії імені О.С. Масельського

Рішенням стипендіальної комісії при обласній державній адміністрації затверджено кандидатури 19 студентів вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації на призначення обласних стипендій та персональних стипендій імені О.С. Масельського на 2012/2013 навчальний рік. Про це повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА. Згідно до Положення про призначення стипендій, критеріями відбору кандидатів на призначення обласних стипендій та персональних стипендій імені О.С. Масельського є відмінне навчання, успіхи у науково-дослідній роботі (публікації, виступи на міжнародних конференціях тощо), активна участь у громадській роботі, високі моральні якості кандидатів. Всього на засіданні стипендіальної комісії було розглянуто пропозиції вищих навчальних закладів щодо 46 кандидатур студентів.

Інформація про хід дорожніх робіт у Дворічанському районі

З початку року філією «Дворічанський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості – 4,16 тис. кв. м, прибирання сміття – 32 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 26 шт., вирубка порості – 1,2 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими в районі заготовлено 1176,4 куб. м піску (135% від плану) і 54,5 тонн солі (39% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 4 піскорозкидувача, 2 навантажувача, 1 бульдозер і 4 од. навісного обладнання.

У Вовчанську закладено камінь на місці будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу (доповнено)

Сьогодні в м. Вовчанську відбулися урочисті заходи з нагоди закладення каменю на місці будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу. В урочистостях взяли участь голова Вовчанської РДА Сергій Мотузний, голова Вовчанської районної ради Анатолій Степанець, заступник начальника ГУ – начальник управління у справах фізичної культури та спорту ХОДА Сергій Христоєв. Голова Вовчанської райдержадміністрації Сергій Мотузний зазначив, що за останні 25 років у Вовчанську не було такого масштабного проекту.

Школярам Харківщини подякували за активну участь у XV Національному конкурсі шкільних газет

На адресу голови ХОДА Михайла Добкіна надійшов лист від Президента Національного конкурсу шкільних газет Гліба Головченка з подякою за активну участь школярів Харківщини у конкурсі. «Просимо Вас винести подяку Управлінню освіти та науки Харківської ОДА, управлінням освіти міст Харків, Куп'янськ, Дергачі, відділам освіти Нововодолазького, Шевченківського, Чугуївського, Великобурлуцького, Харківського, Дергачівського, Ізюмського, Первомайського районів та педагогічним колективам навчальних закладів, що брали участь у конкурсі. У 2012 році у Національному конкурсі шкільних газет взяли участь 746 загальноосвітніх закладів з 25 областей України, Києва та Севастополя, а це 3011 газет. Організаторам вдвічі приємно, що школярі з Вашої області дізналися про конкурс та надіслали свої газети», - йдеться у листі.

Події дня

Сьогодні о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75, ауд. 8) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та прав на нерухоме майно»; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Шурми з питання зниження вартості ліків; о 15:00  у Держпромі (пл. Свободи, 5, 2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться засідання круглого столу стосовно термінового перетинання кордону України в пунктах пропуску для автомобільного та залізничного сполучення організованими групами громадян; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного Центру культури та мистецтва (Держпром, 4 під'їзд,1-й поверх, вхід з боку площі Свободи) відбудеться відкриття виставки «Дореволюційний Харків очима дітей».

Однією з причин затримки у видачі земельних актів жителям Харківської області є неукомплектованість кадрами земельних управлінь

Однією з причин затримки у видачі земельних актів жителям Харківської області є неукомплектованість кадрами земельних управлінь. Про це повідомив під час брифінгу за підсумками робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Є проблема, яка пов'язана з великою кількістю вакансій у земельних управліннях. У Дергачівському районі 70% вакансій в земельному управлінні не заповнено. Пов'язано це не з тим, що неможливо набрати людей – одне державне підприємство ліквідується, а друге ще не створено. Немає структури, яка може найняти людину на роботу. Коли це питання буде відрегульоване, у нас приплив людей в управління допоможе нам ще швидше готувати і видавати акти на землю», – зазначив він.

У Дергачівському районі видані державні акти на землю (доповнено)

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході робочої поїздки до Дергачівського району видав жителям району 15 державних актів на землю сіножатей та пасовищ. Він також відзначив, що це тільки початок роботи, на сьогодні вже підготовлено більш 5000 державних актів. Найближчим часом в Харківській області буде видано близько 180 тисяч державних актів. «Тривалий час в Харківській області не реалізовувалися права тих людей, які при розпаюванні не отримали жодного гектара землі, хоча працювали в цей час в колгоспах, але були зайняті у соціальній сфері, в системі освіти. На сьогоднішній момент ця несправедливість буде повністю ліквідована. Сьогодні в різному ступені готовності знаходиться близько 180 тисяч актів на сінокоси і пасовища, які будуть роздані жителям Харківської області, і, здаючи їх в оренду, люди зможуть заробляти собі гроші. Таких актів ми в цьому році роздамо людям 150 - 180 тисяч. Крім цього, також будуть видані близько 5 тисяч актів на землі під будинками, на неузаконені земельні наділи», - повідомив глава області.

Архів документів