Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Оголошується Всеукраїнський  конкурс  на  краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва

Державний комітет телебачення і радіомовлення України оголошує у 2012 році Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва. На конкурс подаються друковані періодичні видання для дітей та юнацтва загальнодержавної, регіональної та місцевої сфер розповсюдження. Проводиться він у таких номінаціях: «Краще періодичне друковане видання для дітей»; «Краще періодичне друковане видання для юнацтва». Прийом заявок на участь триває з 1 вересня по 1 грудня 2012 року.

6 вересня на Харківщині відбудеться круглий стіл, присвячений забезпеченню надання допомоги та захисту особам, постраждалим від торгівлі людьми

6 вересня 2012 року о 10:00 у конференц-залі готелю Аврора (м. Харків, вул. Артема, 10/12) Головне управління у справах сімї, молоді та спорту ХОДА проведе засідання круглого столу "Механізм координації взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ та організацій для створення організаційних умов забезпечення надання допомоги та захисту особам, постраждалим від торгівлі людьми в Харківській області". Реєстрація учасників заходу розпочнеться о 09:30.

Протягом 2012 року на Харківщині підготовлено 26 подружніх пар та 9 осіб для створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

За інформацією служби у справах дітей ХОДА, на базі тренінгового центру Харківського обласного центру для сім’ї, дітей та молоді проводиться навчання кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі. Протягом 2012 року на Харківщині підготовлено 26 подружніх пар та 9 осіб для створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Проводяться курси підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів (пройшли підготовку 48 осіб). Навчання пройшли 16 кандидатів в опікуни/піклувальники, 1 родина кандидатів в усиновлювачі.

Харківщина збільшує площі поливу на зрошуваних і незрошуваних землях

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, цього року в області організований полив сільськогосподарських культур на зрошуваних землях на площі 7321 га, що на 1260 га більше у порівнянні з показником минулого року (6061 га). Роботи з поливу ведуться в 11 районах області.

Стан підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років м. Куп'янськ

Рівень підготовки м. Куп’янськ становить: житлові будинки – 98,9%, котельні - 100%, теплові мережі – 95,9%, перекладка водопровідних мереж – 90%, артсвердловини – 93,8%, очисні споруди – 100%, заготовлено піску – 81%; підготовка снігоприбиральної техніки – 71,4%. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки - 100%, заклади охорони здоров'я - 90%.

Харківська плавчиня Наталія Прологаєва виборола золоту медаль на Паралімпійських іграх - 2012

Харківська плавчиня Наталія Прологаєва виборола золоту медаль на Паралімпійських іграх - 2012, які зараз відбуваються в Лондоні (Великобританія). Харків'янка виграла дистанцію у 50 метрів вільним стилем. Також в перший день змагань українські спортсмени вибороли вісім медалей: дві золоті, дві срібні та чотири бронзових нагород. За підсумками першого дня збірна України посідає 4-е місце в медальному заліку.

Події дня

Сьогодні, 31 серпня, о 13:10 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція директора відеоканалу «Перша столиця» Костянтина Кеворкяна, президента Харківського обласного клубу альпіністів Сергія Бершова і президента Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадія Копійки на тему: "Підсумки сходження українсько-російської експедиції на Ельбрус, присвяченого Дню Харкова"; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Романа Шаповала на тему: "Стан підготовки до 2012-2013 навчального року"; О 15:00 у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться літературно-музичний вечір "Вічний пошук гармонії", присвячений відомому українському поету, письменнику, критику і видавцю Осипу Маковею. Телефон для довідок: 700-26-62.

У Харкові відбулася книжкова виставка «Харківські видавці - районам Харківщини»

Сьогодні у приміщенні будинку Харківської обласної державної адміністрації відбулася книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області». Свою продукцію городянам і гостям міста представили 12 провідних видавництв Харківщини. Виставка «Харківські видавці - районам області» була організована з ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна за участю управління у справах преси та інформації ХОДА. Як зазначила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, її особливість полягає в тому, що на книжковому ярмарку вся друкована продукція продається за цінами виробників. Наступна виставка-ярмарок відбудеться у Красноградському районі 11 вересня.

Готовність Харківської області до нового навчального року складає 100%

Завершено формування шкільної мережі та нових маршрутів шкільних автобусів. У школах тривають роботи з підключення 1270 комп’ютерів, отриманних від Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України. Про це повідомила  перший заступник начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Олена Віцько під час відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Стан підготовки до 2012/2013 навчального року».

Для обслуговування, ремонту та утримання доріг "Харківський облавтодор" додатково отримає понад 3 млн. грн.

Сьогодні в ході пленарного засідання ХV сесії Харківської обласної ради VI скликання депутати обласної ради ухвалили зміни до бюджету регіону на поточний рік. Зокрема, передбачається збільшення капітальних видатків спеціального фонду обласного бюджету по Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури на придбання техніки для обслуговування, ремонту і утримання доріг для ДП «Харківський облавтодор» в сумі 3 млн. 11 тис. грн.

Стан підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років м. Ізюм

Рівень підготовки м. Ізюм становить: житлові будинки – 99,6%, котельні - 100%, теплові мережі - 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, артсвердловини - 100%, очисні споруди – 100%, заготовлено піску – 94,1%; підготовка снігоприбиральної техніки – 90%. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки - 100%, заклади охорони здоров'я - 100%.

Ухвалено рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області»

На пленарному засіданні ХV сесії Харківської обласної ради VI скликання за вагомий внесок у розвиток Харківської області, піднесення її авторитету як на державному так і на міжнародному рівнях рішенням депутатів обласної ради звання «Почесний громадянин Харківської області» було присвоєно: Олегу Дьоміну, голові Харківської обласної державної адміністрації (1996-2000 рр.), Надзвичайному і Повноважному Послу України в Російській Федерації (2006-2008 рр.), Надзвичайному і Повноважному Послу України у Республіці Казахстан;  

На Харківщині ухвалено рішення про присвоєння російській мові статусу регіональної (доповнено)

Сьогодні в ході пленарного засідання ХV сесії Харківської обласної ради VI скликання депутати обласної ради проголосували за присвоєння російській мові статусу регіональної. Зокрема, «за» дане рішення проголосувало 98 депутатів обласної ради.

Опозиція фінансується грошима ошуканих вкладників банку «Базис». Михайло Добкін

Як заявив сьогодні в ході ХV сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, проблеми банку «Базис» були штучно і цілеспрямовано створені керівництвом цієї фінансової установи. «Сьогодні не викликає сумніву, що ситуація з банком «Базис» склалася не через помилки менеджменту, а в результаті абсолютно цілеспрямованих дій, добре спланованих і підготовлених. Не виключено, що за гроші обдурених вкладників можуть фінансуватися будь-які антиукраїнські акції за кордоном. Я не сумніваюся, що за гроші обдурених вкладників, трудових колективів зараз фінансується опозиція, оплачується підвезення численних «прихильників» Тимошенко з інших областей», - підкреслив Михайло Добкін.

Харківська обласна рада звернеться до правоохоронних органів Італії з інформацією про участь Арсена Авакова в розвалі банку «Базис»

Депутати Харківської обласної ради звернуться до правоохоронних та судових органів Італії з інформацією про участь екс-глави Харківщини Арсена Авакова в розвалі банку «Базис». З відповідною пропозицією сьогодні в ході ХV сесії Харківської обласної ради виступив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, оскільки в результаті ситуації, що склалася навколо банку «Базис», постраждало багато підприємств і організацій Харківщини, необхідно донести інформацію про цю справу до правоохоронних органів Італії, де зараз вирішується питання про екстрадицію до України Арсена Авакова.

Медуніверситет не може в повному обсязі здійснити підготовку до навчального року через те, що кошти ВНЗ були заморожені у банку «Базис»

Сьогодні в ході пленарного засідання ХV сесії Харківської обласної ради VI скликання ректор Харківського медичного університету Володимир Лісовий розповів, що фінансові кошти, які належать колективу Харківського національного медичного університету не можуть бути використані в повному обсязі для підготовки до навчального року.

Діями опозиційних політиків цілеспрямовано зневажаються величезні трудові колективи і знищуються здобутки минулих років. Михайло Добкін

Через дії опозиційних політичних сил страждає вся трьохмільйонна громада Харківської області, - підкреслив сьогодні в ході ХV сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, під прикриттям заяв про політичні переслідування з боку влади вони приховують економічні злочини, які поставили під удар цілий ряд підприємств Харківщини.

Трудові колективи, підприємства та організації Харківщини, у яких були рахунки в банку «Базис», втратили свої гроші

Як зазначив сьогодні в ході пленарного засідання ХV сесії Харківської обласної ради VI скликання генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін, дуже багато вкладників банку «Базис» втратили свої гроші. «Турбоатом» втратив 135 млн. грн. Ці кошти були покладені в банк «Базис» ще в 1998 році. На жаль, протягом останнього півроку ці гроші зникли. Це величезні кошти для нашого колективу, які зароблялися десятиліттями і які, звичайно, потрібні підприємству. У квітні місяці Національний банк увів тимчасову адміністрацію в банк «Базис», і ми, як найбільший вкладник, звернулися в обласну адміністрацію і в мерію з пропозицією і проханням підтримати нас і знайти можливість врятувати гроші. Протягом 2 місяців Національний банк України з урахуванням можливостей Харківського регіону робив усе можливе, щоб завести в банк інвестиції, тим самим відновити його платоспроможність. Коли інвестори розібралися в положенні справ, то вжахнулися. Стільки системних, цинічних порушень, важко собі уявити. Виводилися і заводилися векселі на загальну суму 116 млн. грн., мінялися заставні зобов'язання по цілому ряду організацій, які брали кредити в банку «Базис» на будівництво готелів, будинків відпочинку, фінансової діяльності. Після цього грошей у банку не виявилося. 20 серпня «Турбоатом» звернувся до обласної прокуратури з вимогою і проханням розібратися в ситуації та дати правову оцінку цим діям», - сказав Віктор Суботін.

95% пшениці, яка надійшла на хлібоприймальні підприємства та елеватори Харківської області, є продовольчою

Про це в ефірі програми «Співбесідник» радіо Слобожанщини повідомив директор Депратаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. Всього станом на кінець серпня на хлібоприймальні підприємства та елеватори області надійшло 609,3 тис. тонн зерна урожаю поточного року, у тому числі пшениці - 452,1 тис. тонн. З них: пшениці 1 кл. - 5,7 тис. тонн (1,27%), пшениці 2 кл. - 275,8 тис. тонн (61%), пшениця 3 кл. -145,7 тис. тонн (32,2%).

18 сільгосппідприємств області отримали 100% розрахунок від Аграрного фонду України

Всього нинішнього року Аграрний фонд України уклав 50 форвардних контрактів з 38 сільгосппідприємствами Харківської області на поставку до державного інтервенційного фонду 64,2 тис. тонн продовольчого зерна врожаю 2012 року. Як повідомив в ході програми «Співбесідник» радіо Слобожанщини директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, з урахуванням мінімальних затверджених Аграрним фондом закупівельних цін загальна сума контрактів склала 117,4 млн. грн.

Підсумкова виставка живопису та графіки «Рєпінський пленер-2012» вперше відбудеться у Харкові

4 вересня 0 16.00 у обласному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки живопису та графіки «Рєпінський пленер-2012», на якій будуть представлені кращі роботи 10 учасників XIII Міжнародного рєпінського пленеру. За традицією,вони представлені у пересувній виставці, що подорожує Харківщиною. У місті Харкові підсумки пленеру можна буде побачити вперше. Міжнародний рєпінський пленер проводиться на батьківщині відомого художника Іллі Рєпіна у місті Чугуєві з метою розвитку та популяризації реалістичного напрямку в сучасному образотворчому мистецтві, обміну досвідом художників-реалістів – представників різних міст та держав; виявлення та підтримки молодих талановитих художників.

Інформація про хід дорожніх робіт у Красноградському районі

З початку року філією «Красноградське ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 3,9 тис. кв. м, прибирання сміття - 1382,9 тис. кв. м, установка і заміна знаків - 46 шт; фарбування автопавільйонів - 20 шт; нанесення розмітки - 1,2 км; вирубка порослі - 197,4 кв. м.

Протягом 2012 року на Харківщині влаштовано на виховання 111 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

За інформацією служби у справах дітей, протягом 2012 року в області влаштовано на виховання 111 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них у Барвінківському районі – 3 дитини; Близнюківському – 4; Богодухівському - 5; Великобурлуцькому - 8; Зачепилівському - 5; Краснокутському - 12; Куп'янському - 6; Лозівському - 6; Харківському - З, Чугуївському - 8; м.Ізюмі - 3; м Лозова - 3; Київському районі м. Харкова - 4; Ленінському районі м. Харкова - 3.

Події дня

Сьогодні о 12:00 у  ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків,пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Стан підготовки до 2012/2013 навчального року».

На Харківщині велика увага приділяється популяризації та розвитку спорту

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру в Харківське обласне вище училище фізичної культури і спорту заступник голови ХОДА Євген Савін, в області одним з головних завдань є популяризація та розвиток масового спорту для того, щоб була можливість готувати кандидатів в олімпійську збірну та інші збірні країни, а вони, в свою чергу, завойовували медалі.

В Обласному клінічному центрі урології та нефрології відкрито нову діалізну залу

Сьогодні в Харківському обласному клінічному центрі урології і нефрології ім. В.І. Шаповала відкрито нову діалізну залу. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у залі встановлено 6 нових сучасних діалізних апаратів моделі Фрезеніус-5008. «Ці апарати дозволяють проводити гемодіаліз у хворих з цукровим діабетом, супутніми судинними захворюваннями та іншими ускладненнями основного захворювання», - зазначив заступник голови ХОДА.

Завдяки реалізації раніше ухвалених на Координаційних нарадах заходів дотримання законності в регіоні характеризується як стабільне

Про це на Координаційній нараді керівників правоохоронних органів Харківщини з питань стану протидії злочинності та корупції у першому півріччі 2012 року повідомив заступник голови ХОДА Олег Анпілогов. Виступаючи на нараді, він підкреслив ті питання, що визначені керівництвом області як пріоритетні. Серед них необхідність вжиття додаткових організаційно-практичних заходів, спрямованих на виявлення кримінально-правових діянь у сфері несвоєчасної виплати заробітної плати, в першу чергу на економічно активних підприємствах, виплати зарплати «в конвертах», а також несвоєчасною виплатою обов'язкових платежів до Пенсійного фонду.

Для вирішення проблеми першого робочого місця у ВНЗ Харківщини можливе створення спеціальних підрозділів

Сьогодні в ході обласної конференції педагогічних працівників заступник голови ХОДА Євген Савін звернув увагу керівників вищих навчальних закладів на необхідність більш активної роботи з вирішення проблеми першого робочого місця для випускників. «Питання першого робочого місця - це проблема, яка хвилює студентів вже з першого курсу. В цьому напрямку прошу ректорів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, директорів технікумів і ліцеїв приділити особливу увагу зміцненню взаємозв'язку вузів з підприємствами-роботодавцями, укладенню 3-х сторонніх договорів (ВНЗ - підприємство - студент). Також необхідно обміркувати можливість створення спеціального підрозділу в учбовому закладі, який займатиметься підбором першого робочого місця для всіх випускників. Зараз ми готуємо фахівців заради підготовки, тому що кількість випускників, що працюють за фахом, дуже маленька», - підкреслив заступник керівника області.

На Харківщині буде продовжено роботу з розширення мережі спортивних установ

Як наголосив сьогодні в ході обласної конференції педагогічних працівників заступник голови ХОДА Євген Савін, на Харківщині особлива увага приділяється розширенню і зміцненню мережі спортивних споруд. За його словами, ця робота буде активно продовжуватися і надалі. «Дуже важливе завдання - впровадження принципів здорового способу життя в учнівське та молодіжне середовище, залучення учнів та студентів у різноманітні форми оздоровчих, реабілітаційних та фізкультурно-масових заходів, що дозволить поліпшити умови для зміцнення фізичного та психічного здоров'я молоді. Особливої ​​уваги в цьому плані вимагають дитячо-юнацькі спортивні школи, мережа яких вимагає вдосконалення. Ми намагаємося в рамках своїх можливостей максимальну кількість спортивних споруд направляти в райони, наприклад, цього року ми закладаємо 3 нових фізкультурно-оздоровчих комплекси - в містах Лозова, Первомайський та Вовчанськ», - повідомив заступник голови області.

Школярі Харківщини вибороли 5 медалей Міжнародних учнівських олімпіад

У 2011/2012 навчальному році школярі Харківської області показали високі результати на учнівських олімпіадах з різних предметів. «Школярі Харківщини стали кращими на всіх інтелектуальних змаганнях на Всеукраїнському рівні і привезли в Україну п'ять медалей Міжнародних олімпіад. Харків завжди був центром освіти і, природно, рівень підготовки і кількість завойованих медалей у Харкові завжди були достатньо високими. Мене радує те, що в цьому році почали вигравати медалі і представники області», - підкреслив сьогодні в ході обласної конференції педагогічних працівників заступник голови ХОДА Євген Савін.

Архів документів