Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Триває прийом заявок на участь у проекті «Дунай єднає серця»

З 4 по 10 листопада 2012 року в рамках проекту «Дунай єднає серця» відбудеться тур в Будапешт, Братиславу та Відень. Проект проводиться Асоціацією сприяння міжнародному бізнесу та розвитку та покликаний сприяти розвитку молодіжної дипломатії. У рамках поїздки учасники зможуть ознайомитися з основними культурними досягненнями Угорщини, Словаччини та Австрії, відвідати музеї і пам'ятки архітектури, зустрітися з представниками молодіжних та громадських організацій, а також державними діячами та представниками української діаспори, відвідати Посольства України та навчальні заклади.

Основна мета Міжнародного економічного форуму - продемонструвати Харківську область як таку, що динамічно розвивається

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин. «Більшість інвестиційних компаній і фондів в даний момент цікавлять загальні умови, які ми можемо запропонувати для вкладень. Основна мета цього форуму - це показати Харківську область. Показати її як таку, що динамічно розвивається, як дуже перспективну і таку, що володіє тим персоналом, який максимально швидко може дати якусь віддачу інвестору. Тому що у багатьох інвесторів є свої інвестиційні проекти. Вони ні з ким ними не діляться і приїжджають подивитися, наскільки підходять ті умови, які існують на території області, для реалізації саме його проекту», - сказав він.

У цьому році у Великому Слобожанському ярмарку візьмуть участь близько 370 суб'єктів малого бізнесу

Про це на прес-конференції розповів директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин. 8 вересня на площі Свободи розпочнеться Великий Слобожанський ярмарок, в якому візьмуть участь близько 370 суб'єктів малого бізнесу. Ціни на ярмарку будуть встановлені нижче середньообласних. Сам ярмарок триватиме два дні.

Цього року у Міжнародному економічному форумі планують взяти участь 350 осіб

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» став традиційним і впізнаваним не лише в Харківському регіоні, а й в усій Україні.

Проекти Міжнародного економічного форуму «Інвестиції. Інновації. Харківські ініціативи» демонструють готовність менеджменту та трудових ресурсів регіону йти по шляху знань

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександр Дудка, Міжнародний економічний форум «Інвестиції. Інновації. Харківські ініціативи» підводить підсумки річної роботи в напрямку розвитку інноваційної та інвестиційної складової економіки. «На цьому форумі ми підводимо підсумок нашої спільної роботи з ХОДА, керівництвом міста, і дуже відрадно, що цей підсумок наповнений конкретними справами та проектами, які розпочаті в Харківському регіоні. Проекти Міжнародного економічного форуму «Інвестиції. Інновації. Харківські ініціативи» демонструють готовність менеджменту та трудових ресурсів регіону йти по шляху знань. Це світова тенденція, і ми намагаємося йти в ногу з усіма розвиненими країнами, плануючи увійти в 20-ку», - підкреслив Олександр Дудка.

Протягом літнього сезону на Харківщині було оздоровлено понад 189 тисяч дітей

У Харківській області на 101,4% виконано план з оздоровлення дітей протягом літнього оздоровчого сезону. З 1 червня по 31 серпня відпочинком та оздоровленням було охоплено 189 тисяч 204 дитини при плані на 186 тисяч 626 дітей. Про це повідомила заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова. В літній період в області працювало 853 заклади відпочинку та оздоровлення для дітей (заплановано було відкрити 852 установи). З них: 34 стаціонарних дитячих табори, 798 таборів з денним перебуванням, 2 наметових містечка, 19 дитячих установ праці та відпочинку. За літні зміни в 34 таборах Харківської області оздоровилися 15 тисяч 413 дітей. Завантаження таборів склало 95% від паспортних показників. У минулому році дитячі оздоровчі табори Харківщини були завантажені на рівні близько 70% від своєї потужності, а в 2010 році завантаження не перевищувало 50%.

На Харківщині виплачено більше 2,8 мільйона гривень дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2011 № 246 в усіх районах Харківської області розгорнуто роботу по нарахуванню особистим господарствам населення державної дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби. За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 31 серпня поточного року дотація нарахована 5881 домогосподарству області на 11 025 голів молодняку. Загальна сума нарахованої дотації складає 4701,5 тис. гривень. Фактично виплачено 2 819,0 тис. гривень.

Стан підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років м. Лозова

Рівень підготовки м. Лозова становить: житлові будинки – 100%, котельні - 100%, теплові мережі – 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, очисні споруди – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 86%. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки - 100%, заклади охорони здоров'я - 100%.

Наталя Прологаєва завоювала другу золоту медаль на Паралімпійських іграх 2012 року

Харків'янка Наталія Прологаєва 31 серпня завоювала другу золоту медаль у плаванні на XIV літніх Паралімпійських іграх, які проходять в Лондоні. Cпортсменка виграла дистанцію в 200 м комплексним стилем. Наталя Прологаєва встановила новий світовий рекорд з часом 3:13.43. Нагадаємо, у харківської плавчихи вже є «золото» лондонських Паралімпійських ігор - на дистанції 50 м вільним стилем.

Інформація про хід дорожніх робіт у Куп'янському районі

З початку року філією «Куп'янське ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 9,5 тис. кв. м, прибирання сміття - 125,68 тис. кв. м, установка і заміна знаків - 27 шт; фарбування автопавільйонів - 13 шт; нанесення розмітки - 6 км; вирубка порослі - 16 кв. м.

Події дня

Сьогодні, 3 вересня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (м. Харків, вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергія Авершина і директора Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександра Дудки на теми: «Проведення IV Міжнародного економічного форуму «Інвестиції. Інновації. Харківські ініціативи» та «Підготовка до Великого Слобожанського ярмарку».

На площі Свободи проходять святкові заходи, присвячені 1 вересня

У святковому заході взяли участь: голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, народні депутати України Ірина Бережна, Дмитро Святаш, Валерій Писаренко, Володимир Мисик, ректора і викладачі Харківських ВУЗів та багато інших.

Андрій Моченков привітав першокласників Іванчуківської загальноосвітньої школи

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков відвідав Іванчуківську загальноосвітню школу Ізюмського району та привітав з Днем знань учнів та вчителів. Заступник голови ХОДА побажав хлопцям та дівчатам наснаги, високих оцінок та досягнення життєвих цілей. «Нехай ваші мрії здійснюються, добра вам, щастя та успіхів», - підкреслив Андрій Моченков.

В добру путь, учні!

1 вересня завжди було особливим днем у житті підростаючого покоління України. Нову сторінку у своїй біографії в цей день розпочинають писати тисячі дівчат і хлопців. Привітати зі святом Першого дзвоника учнів двох шкіл Вовчанського району приїхав директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. 

Євген Савін привітав з Днем знань учнів Вовчанської гімназії №1

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін привітав учнів Вовчанської гімназії №1 з Днем знань, а також оглянув учбовий заклад та ознайомився з його роботою. Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна заступник губернатора області привітав усіх присутніх з початком нового навчального року: «Сьогодні чудовий сонячний день. Я гадаю, що він і в душах такий же сонячний. Напевно, це один із найбільш хвилюючих днів. Для батьків першокласників, тому що сьогодні для них починається новий етап життя - діти пішли до школи. Нехай вони будуть здорові, а батьки будуть терпимі, і нехай у вашому житті все буде чудово. Для 11-класників - це останній шкільний рік, тож нехай він запам'ятається вам на все життя. Намагайтеся в цьому році більше дружити, більше закохуватися, більше вчитися, тому що такого більше не буде вже ніколи. У травні майбутнього року почнеться вже самостійне, доросле життя, і в ньому будуть свої відкриття. Я хочу побажати всім здоров'я, щастя, радості від успіхів ваших учнів і дітей. Нехай цей день, такий світлий і красивий, триває увесь рік». Також Євген Савін у подарунок гімназії передав мультімедійний комп’ютер та спортивний інвентар.

Начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич привітала учнів Люботинської гімназії №1 з Днем знань

Начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, передаючи вітання від голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна, побажала дітям цікавого і легкого навчального року, а першокласникам - впевнено відчинити двері в світ знань. Начальник управління передала в подарунок для шкільної бібліотеки навчальну літературу та оргтехніку. На урочистій лінійці було також передано сертифікат на комп'ютерний клас від депутата Харківської обласної ради Володимира Кацуби.

Ігор Шурма привітав з Днем знань учнів та вчителів Шевченківської загальноосвітньої школи №1

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Шевченківську загальноосвітню школу №1 та привітав учнів та вчителів з Днем знань, побажав міцного здоров’я, доброго настрою та успіхів. «Від імені голови ХОДА вітаю вас з Днем знань. Бажаю, щоб через усе життя ви пронесли та зберегли любов до України, рідного краю та школи. Сьогодні державі вкрай необхідні не тільки патріоти, сьогодні потрібні професіонали, якими можна стати лише у тому випадку, коли добре вчишся та примножуєш знання. Дякую всім вчителям, які вкладають душу у навчання дітей. Ви є донорами добра та милосердя», - зазначив Ігор Шурма.

Харківській області та всій Україні потрібні креативні, розумні та талановиті люди, якими обов'язково стануть сьогоднішні школярі. Михайло Добкін

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін привітав з Днем знань учнів Пересічанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Він побажав усім школярам успіхів у новому навчальному році, нових відкриттів і цікавих знань, а також вручив директору школи Віктору Лузану сертифікат на новий комп'ютерний клас. «Я хочу привітати всю громаду з сьогоднішнім днем ​​- з Днем знань, з днем, який викликає тільки найтепліші і радісні почуття у серці кожної людини. Я хочу побажати всім школярам гарних оцінок, міцних знань. Набирайтеся мудрості, слухайте своїх вчителів, постарайтеся дізнатися більше, ніж може дати шкільна програма, щоб стати сильними, розумними і талановитими. Харківській області та всій Україні потрібні креативні, розумні та талановиті люди, якими обов'язково стануть сьогоднішні школярі, у цьому ніхто з нас не сумнівається», - з такими словами голова області звернувся до присутніх.

Сьогодні - День знань!

Сьогодні у всіх школах Харківської області пролунав перший дзвоник. Свої двері учням на Харківщині відкрила 881 школа. Вперше поріг навчальних закладів переступили 22,5 тисячі маленьких мешканців області, в десяті класи пішли понад 15 тисяч дітей. За розпорядженням голови ХОДА Михайла Добкіна заступники голови області, а також начальники управлінь Харківської обласної державної адміністрації відвідали школи різних районів регіону, щоб привітати дітей з початком нового навчального року, побажати їм успіхів у навчанні, а також вручити подарунки.

Відкриття футбольних стадіонів у селах Харківщини - це відродження футболу

Про це сьогодні під час урочистого відкриття відреконструйованого футбольного стадіону в смт Зачепилівка заявив президент Харківської обласної федерації футболу Володимир Бабаєв. «Важко навіть пригадати, коли сільські футболісти виходили на таке гарне поле. Сьогодні велике свято - це відродження того сільського футболу, який давав харківському футболу, його головним командам «Авангарду» та «Металісту» прекрасних гравців, імена яких сьогодні записані в музейну славу. Саме вони вийшли з сільського футболу. Бажаю головній команді Зачепилівського району стати чемпіоном області в цьому році, і надалі боротися за чемпіонство», - сказав Володимир Бабаєв.

Необхідно пропагувати здоровий спосіб життя і починати потрібно кожному з себе, незалежно від віку і положення

Про це сьогодні під час урочистого відкриття відреконструйованого футбольного стадіону у Зачепилівському районі сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Це важлива для вашої територіальної громади подія, адже майже всі жителі прийшли на сьогоднішнє свято. Переконаний, що на такому футбольному полі будуть народжуватися справжні чемпіони світу та олімпійських ігор. Необхідно пропагувати здоровий спосіб життя і починати потрібно кожному з себе, незалежно від віку і положення. Думаю, що відкриття стадіону стане гарним подарунком до Дня визволення Зачепилівського району та Харківської області від фашистських загарбників», - сказав Сергій Чернов і подякував інвесторам, які брали участь у реконструкції.

У Зачепилівці відбулося відкриття футбольного стадіону після реконструкції

Сьогодні в Зачепилівці Харківської області відкрився після реконструкції футбольний стадіон. На урочистих заходах з нагоди відкриття спортивного об'єкту були присутні голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова Зачепилівської РДА Лідія Кобильська. «Сьогодні дійсно радісний день - відкриття ще одного спортивного об'єкту в Харківській області. Як людина, яка любить футбол, можу сказати, що це поле для команди майстрів. Сподіваюся, футболісти будуть доставляти своїм уболівальникам на цьому полі тільки позитивні емоції. Дякую тим, хто вклав сюди сили і частинку душі і зробив все, щоб і професійні спортсмени, і підростаюче покоління тут, в 100 км від Харкова, мали можливість займатися спортом у нормальних умовах. Тепер нам, як владі, залишається побудувати недалеко від стадіону фізкультурно-оздоровчий комплекс для того, щоб і взимку діти і спортсмени могли займатися в комфортних спортивних залах», - сказав в ході відкриття стадіону Михайло Добкін.

4 вересня відбудуться урочистості з нагоди святкування Дня фізкультури і спорту, Року спорту та здорового способу життя

4 вересня 2012 року об 11:00 в олімпійському спортивному клубі «Темп» (м. Харків, вул. Батумська, 16) відбудеться урочиста зустріч керівників Харківської обласної державної адміністрації, Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту з фізкультурним активом області з нагоди святкування професійного свята - Дня фізкультури і спорту, Року спорту та здорового способу життя.

Всі навчальні заклади Харківщини почнуть свою роботу 1 вересня

Завтра, 1 вересня, розпочнуть свою роботу всі навчальні установи Харківської області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «Підготовка до нового навчального року відбувалася у плановому режимі при сприянні як органів місцевого самоврядування, так і районних адміністрацій, селищних і сільських рад. Всі навчальні заклади розпочнуть свою роботу з 1 вересня 2012 року. На сьогоднішній день всі акти готовності дошкільних, позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів підписані відповідними комісіями з урахуванням вимог СЕС, виконанням приписів представників МНС», - повідомив він.

Присвоєння російській мові статусу регіональної не стане причиною збільшення обсягів її вивчення в школах Харківщини

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. «На сьогоднішній день всі робочі плани загальноосвітніх шкіл регіону затверджені відповідними органами освіти. З 881 школи в Харківській області 128 є російськомовними, 77 - двомовними, решта - україномовні. Але повторюю, в усіх загальноосвітніх закладах вивчення української мови та літератури є обов'язковим, в тому числі і в російськомовних школах. Будь-яка зміна в цьому напрямку має бути ініційована відповідною територіальною громадою або батьками, які віддають своїх дітей в перший клас. Освітні потреби нашого населення такі, що це питання не є актуальним», - сказав Роман Шаповал.

Харківські альпіністи і журналісти здійснили сходження на Ельбрус, присвячене Дню міста та завершенню чемпіонату Євро-2012

11-25 серпня група харківських альпіністів і журналістів здійснила сходження на Ельбрус, присвячене Дню міста та завершенню чемпіонату Євро-2012. Про його результати сьогодні в ході прес-конференції розповіли президент Харківського обласного клубу альпіністів Сергій Бершов, президент Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадій Копійка і директор відеоканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян.

За результатами вступної кампанії цього року у ВНЗ Харківщини будуть вчитися 29 тис. 782 студента

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, 25 серпня в Харківській області завершена вступна кампанія. «За результатами вступної кампанії цього року 29 тис. 782 абітурієнта стали студентами. Якщо порівнювати з минулим 2011 роком, то це на 5 тис. 986 студентів більше. Харківські вищі навчальні заклади III та IV рівня акредитації виконали державне замовлення. Цілком повністю забезпечили його виконання за рахунок злагодженої системи. Перш за все співпраці з загальноосвітніми навчальними закладами, з органами освіти, а також з професійно-технічними і вищими навчальними закладами I та II рівня акредитації», – сказав Роман Шаповал.

Держава контролюватиме рівень закупівельної ціни на молоко у населення

Як повідомив під час всеукраїнської селекторної наради з питань проведення в країні осіннього комплексу робіт заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень, Кабінет Міністрів встановив мінімально допустимий рівень закупівельної ціни на молоко у населення на рівні 2,20 грн., без урахування ПДВ. «Уряд зобов’язав Державну цінову інспекцію забезпечити контроль з цього питання. І обов’язково в регіонах має бути проведена відповідна робота з дотримання вказаної закупівельної ціни», - підкреслив Олександр Сень.

Харківщина повністю забезпечена насінням озимої пшениці

Про це сьогодні повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України під час всеукраїнської селекторної наради з питань проведення в країні комплексу осінньо-польових робіт. Взагалі забезпеченість насінням озимої пшениці по Україні становить 97% від потреби - з необхідних 1 млн 154 тис тонн підготовлено 1 млн 122 тис тонн. Крім цього, фахівці Міністерства надали детальний аналіз стану підготовки ґрунту під посів озимини, стану забезпеченості господарств країни протруйниками, мінеральними добривами та сільськогосподарською технікою.

В усіх районах Харківської області відбуватимуться продовольчі ярмарки

Доручення скласти графіки проведення сільськогосподарських ярмарків в усіх районах Харківської області дав сьогодні в ході селекторної наради із заступниками голів райдержадміністрацій з питань АПК директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «Саме зараз розпочинається сезон заготівлі продуктів на зиму, тому проведення ярмарків саме в цей час є доречним і актуальним для населення області. Досвід попередніх років підтверджує необхідність проведення цих заходів», - зазначив Віталій Панов.

Архів документів