Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Заводи ім. Шевченка та ім. Малишева можуть бути об'єднані в єдине підприємство

Мають бути розроблені заходи по кожному збитковому підприємству – або воно ліквідується, якщо не може далі працювати, або об'єднується з підприємством, що успішно працює. Таку думку висловив в ефірі програми «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін. В якості прикладу він навів завод ім. Малишева і завод ім. Шевченка.

Харківщина отримала 19 млн. грн. на ліквідацію заборгованості із зарплати на заводах ім. Малишева та ім. Шевченка

Уряд виділив 100 млн. грн. для погашення заборгованості із зарплати на всіх підприємствах України, з яких 19 млн. грн. надійшло до Харкова, в тому числі 9 млн. грн. – заводу ім. Малишева, 10 млн. грн. – заводу ім. Шевченко. Про це повідомив в ході програми «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін. Він висловив думку, що за підсумками виконання бюджету за 9 місяців також будуть зроблені певні корективи.

Закон про тендерні закупівлі потребує удосконалення. Михайло Добкін

Як підкреслив 13 вересня в ході програми «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін, система тендерних закупівель в Україні потребує удосконалення. За його словами, на даний момент дуже часто за державні гроші купується імпортна продукція, тоді як вітчизняні аналоги при подібній якості і більш вигідній ціні залишаються незатребуваними.

Харківські фахівці візьмуть участь у розробці заходів щодо захисту українського ринку сільгосптехніки

Ефективний розвиток українських підприємств з виробництва складної сільськогосподарської техніки неможливий без реалізації масштабних державних програм щодо захисту вітчизняного ринку, - підкреслив 13 вересня в ході програми «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, харківські фахівці мають намір взяти активну участь у розробці системи заходів, покликаних захистити інтереси підприємств, що виробляють трактори та іншу техніку.

Події дня

Сьогодні о 15:30 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 01.06.2012 по питання: «Про стан матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць»"

Ми зобов'язані максимально ефективно використовувати всі енергогенеруючі підприємства. Михайло Добкін

Для надання населенню Харкова якісних послуг з теплопостачання необхідно реформувати існуючу в місті систему, - підкреслив сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, одним з варіантів подальшого розвитку системи теплопостачання є об'єднання енергогенеруючих підприємств. «Ми зобов'язані максимально ефективно використовувати всі енергогенеруючі підприємства та прораховувати найдешевші схеми постачання теплової енергії в квартири. Один з варіантів - це створення великого підприємства на кшталт «Київенерго», щоб об'єднати всі потужності ТЕЦ-3, ТЕЦ-5, Харківських теплових мереж, які на своєму балансі мають велику кількість котелень. Це дозволить при єдиному управлінні сформувати максимально ефективні шляхи поставки тепла з різних точок міста абонентам. Сьогодні це не завжди так, тому що різні завдання стоять перед цими установами», - зазначив глава області.

Керівництво Харківщини розглядає варіант будівництва надземного метро

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу голова Харківської ОДА Михайло Добкін, керівництво Харківщини розглядає варіант будівництва надземного метро. За його словами, в минулому році українська делегація на чолі з Віце-прем'єр-міністром України Борисом Колесніковим відвідала місто Дубаї, де могла спостерігати за роботою надземного метро, ​​подивитися всі плюси і мінуси. «Однозначно, будівництво такого метро дешевше. Якщо врахувати, що в Харкові найнижча вартість проходки одного кілометра під землею при будівництві метрополітену, то в нашому випадку це буде приблизно вдівічі дешевше. Найбільша проблема - забудова Харкова, яка склалася на сьогоднішній момент. Якщо в Дубаї при будівництві самого міста, ще задовго до будівництва самого метро, ​​була передбачена така можливість, і в червоних лініях, головних проспектах та вулицях спеціально були зарезервовані для цього певні території, то в місті Харкові цього ніхто не робив», - сказав Михайло Добкін.

Місця встановлення пунктів обігріву мають бути визначені до початку холодів

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернув увагу керівників РДА та міст обласного значення на необхідність визначення місць та підготовки усіх необхідних матеріалів для створення пунктів обігріву в кожному районі Харківської області. Це він заявив сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років. За словами губернатора, в минулому році ця робота була проведена в області максимально ефективно, і в цьому році необхідно провести її на тому ж рівні.

У Харківській області проводитиметься роз'яснювальна робота з питань газифікації

Голова ХОДА Михайло Добкін на засіданні обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років розповів про необхідність оптимізувати роботу з населенням щодо газифікації дворів. За словами голови області, зараз в регіоні ведеться робота з газифікації віддалених населених пунктів, однак є села, де дуже небагато жителів укладають договори з підприємствами газопостачання на газифікацію подвір'їв. Це робить витрати на газифікацію населеного пункту неефективними.

Найближчим часом на комунальних підприємствах Харківської області буде погашена заборгованість із зарплати

Про це сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років заявив голова ХОДА Михайло Добкін. «У масштабах області заборгованість складає близько 14 млн. грн. У більшій частині вона генерується на найбільших комунальних підприємствах, таких як КП «Вода», і носить перманентний характер. Найближчим часом за рахунок можливостей бюджетів органів місцевого самоврядування, а також отримання кредитів, ця заборгованість буде ліквідована», - сказав Михайло Добкін.

Створення ОСББ – це єдиний вихід для утримання в порядку багатоквартирних будинків у невеликих населених пунктах

Таку думку висловив сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Якщо кількість мешканців досить велика, то вартість послуг нижча, ніж там, де мало споживачів, тому для таких міст, як Харків, створення ОСББ не таке актуальне, як для невеликих населених пунктів. Але якщо в маленьких містах і селищах не будуть створюватися ОСББ, ми будемо генерувати збитки для місцевих бюджетів. Вихід один – створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків», – зазначив він.

У всі договори з будівництва та ремонту доріг необхідно включати пункт відповідальності підрядника за якість проведених робіт

Про це сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років заявив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, необхідно в усі договори з будівництва та ремонту доріг включати пункт відповідальності підрядника за якість проведених робіт. Зокрема, ділянка у декілька кілометрів на трасі Москва - Сімферополь у бік Дніпропетровська, яка була відремонтована в 2009 році, вже прийшла в непридатність і потребує термінового ремонту. У той же час гарантія на виконані роботи з ремонту цієї дороги становлять 10 років.

На Харківщині необхідно активізувати роботу із запланованого ремонту доріг

Сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернув увагу керівників районів та міст на необхідність активізувати роботу із запланованого ремонту доріг. За його словами, Прем'єр-міністр України Микола Азаров назвав це питання в числі пріоритетів для всієї держави, тому фінансування з державного бюджету буде виділятися максимально швидко.

У Харківській області буде проведена перевірка дотримання техніки безпеки на всіх комунальних підприємствах

Про це сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років заявив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, недотримання техніки безпеки призвело до серйозної трагедії в Золочівському районі. Це результат безвідповідального ставлення до своєї роботи деяких чиновників. Для виключення можливості подібних випадків буде проведена перевірка техніки безпеки на всіх комунальних підприємствах області.

Готовність Харківської області до опалювального сезону вища, ніж в інших регіонах і в середньому по Україні

Про це сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років заявив голова ХОДА Михайло Добкін. У той же час він зазначив, що необхідно активізувати роботу в цьому напрямку. «Робота виконана велика, і готовність нашого регіону до осінньо-зимового періоду за всіма напрямками вища, ніж в середньому по Україні. За всім цим стоїть велика праця. Але є ряд питань, які не стосуються недостатнього фінансування: це питання організації, вміння поставити завдання та проконтролювати його виконання», - зазначив Михайло Добкін.

У всіх районах буде проведено моніторинг дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей

Сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма звернувся до всіх глав районів і мерів міст обласного значення з проханням перевірити стан готовності до зими всіх дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. За його словами, необхідно виключити неготовність будинків, недостатню забезпеченість вугіллям, дровами та іншими необхідними речами. Як підкреслив у ході наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, ця робота буде взята на особливий контроль.

Харківщина розпочала збирання цукрових буряків

Як інформує Департамент агропромислового розвитку ХОДА, станом на 13 вересня два райони Харківської області приступили до збирання цукрових буряків. Прибрано 509 га з майже 27 тисяч га загальної площі. З них 216 га зібрано в Валківському районі і 293 га в Нововодолазькому. Накопано 13,5 тис тонн цукрових буряків, 8,6 тис тонн вже вивезено на переробні підприємства. В роботу включилися Новоіванівський і Мурафський цукрові заводи.

Харківщина розраховує на підтримку держбюджету в будівництві басейну для обласного вищого училища фізичної культури і спорту

Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін. За його словами, Харківська область поставила перед собою завдання - розвинути будівництво спортивних споруд: від малих спортивних майданчиків до великих спортивно-оздоровчих комплексів. Одним з важливих напрямків у цьому є будівництво басейнів.

Харківська область має бути повністю готова до опалювального сезону до 1 жовтня

Відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка. Від Харківської області участь у нараді взяли перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, начальники управлінь ХОДА, керівники підприємств ЖКГ, голови райдержадміністрацій та мери міст обласного значення. В ході наради були розглянуті питання підготовки до опалювального періоду 2012-2013 років, установки приладів обліку, компенсації різниці в тарифах, виконання програми «Питна вода», придбання житла інвалідам війни, передачі гуртожитків у комунальну власність, іпотечного кредитування для будівництва доступного житла та створення ОСББ.

Тільки спільними злагодженими діями ми зможемо підготувати область до ефективної роботи в зимовий період. Михайло Добкін

У Вовчанській райдержадміністрації розпочалося засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років, в якому бере участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На заході також присутні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Реформування пенсійної системи та модернізація системи соціальної підтримки населення проходить успішно

Про це розповів заступник міністра соціальної політики України В'ячеслав Коломієць на відеоконференції на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України». В'ячеслав Коломієць підкреслив, що реформування пенсійної системи та модернізація системи соціальної підтримки населення проходить успішно. Так, загальна сума субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в період січень-липень 2012 року складе 1 млрд. 211 млн. грн, що на 8,2% більше, ніж за такий же період минулого року. З 1 липня 2012 року був підвищений мінімальний розмір заробітної плати - до 1102 грн, що на 14,8% або на 142 грн більше, ніж у 2011 році. Крім того, були підвищені пенсійні виплати для членів сімей померлих учасників бойових дій. З 1 травня вони щомісяця отримують додатково 119 грн. 

Харків відвідали учасники ХII Катинського моторейду

Сьогодні до Харкова приїхало більше 60 учасників XII Міжнародного Катинського моторейду, які щорічно на початку вересня здійснюють паломництво «дорогою пам'яті» загиблих на Сході поляків. Зокрема, байкери зустрілися з молоддю на майдані Свободи, а ввечері візьмуть участь в урочистому покладанні квітів на Меморіалі жертв тоталітаризму в П'ятихатках. На площі Свободи учасників моторейду зустрів Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат. Він привітав гостей міста. Ті, в свою чергу, подякували за привітний прийом. «Я відчуваю себе на Україні як вдома. А, може бути, відчуваю себе тут навіть краще, ніж у Польщі, тому що на Україні є величезний інтерес до того, що ми робимо - відвідуємо могили загиблих поляків», - сказав голова Катинського мотопробігу Віктор Венгжин.

В ефірі - «Час влади»

Програма «Час влади» за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна вийде в ефір сьогодні о 21:50 на «7 Каналі» та завтра, 14 вересня о 16:45 на ХОД ТРК.

Створення Центру екстреної медичної допомоги  - перший етап впровадження нового закону

Першим кроком із впровадження в Харківської області Закону України «Про екстрену медичну допомогу» буде винесення на сесію обласної ради питання про створення комунального закладу охорони здоров’я «Центр екстреної медичної допомоги» як окремої юридичної особи. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Для юних спортсменів Харківщини провели відкритий Всеукраїнський Олімпійський урок

Сьогодні в приміщенні Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту відбувся відкритий Всеукраїнський Олімпійський урок «Прокачай себе в ритмі Олімпіади», який відвідало понад 700 юних спортсменів з усіх районів Харківської області. У заході також взяли участь заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, чемпіон XXX Олімпійських ігор з важкої атлетики, Заслужений майстер спорту України Олексій Торохтій, Заслужений майстер спорту, дворазовий Олімпійський чемпіон та бронзовий призер Олімпійських ігор, Почесний громадянин міста Харкова, професор Юрій Поярков.

Стан підготовки Богодухівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Богодухівського району становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, заготовка піску – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи готові на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 100%. Рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 97,7%.

У Харкові відбувся турнір з дзюдо пам’яті харків’янина, учасника бойових дій в Афганістані, нагородженого трьома медалями «За відвагу», Володимира Кисіля

12 вересня в приміщенні спорткомплексу Харківського національного автодорожнього університету відбувся І турнір по дзюдо пам´яті харків´янина, учасника бойових дій в Афганістані, нагородженого трьома медалями «За відвагу» Володимира Кисіля. За підсумками змагань перше місце посіла збірна команда Харківської державної академії фізичної культури; друге - Харківського національного автодорожнього університету; третє місце розділили команди Харківського національного економічного університету та Національного університету «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого».

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 13 вересня, об 11:00 у Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту (м.Харків, вул. Помірки, 27) буде  проведено олімпійський урок; О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України»; О 14:00 на площі Свободи відбудеться зустріч учасників XII Міжнародного Катинського моторейду з молоддю; О 19:00 на Меморіалі жертв тоталітаризму в Лісопарку відбудеться урочисте покладання квітів учасників XII Міжнародного Катинського моторейду.

V Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень» буде особливим, тому що він ювілейний

Як повідомила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, планується, що п'ятий фестиваль буде незвичайним, і це стосується в першу тих гостей, які відвідають його. «Ми ведемо переговори з багатьма російськими зірками. Ми хочемо, щоб в цьому році було широко представлено російське та українське кіно. Ми працюємо з режисерами й акторами. Дуже багато харків'ян - молодих акторів, які зараз працюють у Москві. Вони вважають себе російськими акторами з харківським корінням. Нас це цілком влаштовує», - зазначила вона.

У 2012 році в Харківській області знизився рівень безробіття

Як повідомив сьогодні в ефірі «Радіо Слобожанщини» директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, конкурс на одне робоче місце на Харківщині складає п'ять осіб. При цьому в 2011 р. на одне місце претендувало 7 безробітних. «Ми говоримо про дані центрів зайнятості, тобто, враховуємо кількість людей, які перебувають на обліку, та кількість вакансій, які пропонують роботодавці», - підкреслив Володимир Міненко.

Архів документів