Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Значна частина українського інтелектуального продукту створюється харків'янами. Михайло Добкін

Харківська область – великий науковий центр, який має потужні економічні та наукові зв'язки, користується заслуженим авторитетом у світовому співтоваристві. Його відмінною рисою є давня традиція співпраці ділових і наукових кіл. Про це повідомив у своєму виступі на IV Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Значна частина інтелектуального продукту, вироблена в країні, створюється саме харків'янами. Поміркуйте самі: в області зосереджено близько 200 науково-дослідних організацій, на яких працює понад 20 тис. фахівців. До числа цих організацій відносяться 18 інститутів Національної академії наук України, 4 національних дослідницьких центри, 1 технологічний парк національного значення», – зазначив губернатор.

Позитивний фінансовий результат роботи підприємств і організацій Харківщини за перше півріччя 2012 року склав близько 1,8 млрд.грн.

Харківська область в останні роки демонструє стабільно зростаючі економічні показники, що пропорційно підвищує рейтингові оцінки інвестиційної привабливості. Зокрема, у рейтингу журналу «Forbes» місто Харків вже другий рік поспіль посідає перше місце серед 32 міст України за привабливістю інвестиційного клімату. За всіма іншими рейтинговими показниками, такими, як людський капітал, купівельна спроможність, економічна стійкість, розвиток інфраструктури і комфортність, регіон знаходиться в трійці лідерів. Про це сьогодні в ході Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківщина володіє найбагатішим ресурсним, інтелектуальним, транспортним і виробничим потенціалом в Україні

Найбагатіший ресурсний, інтелектуальний, транспортний та виробничий потенціал Харківської області є одним з найвищих в Україні, заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у своєму виступі на IV Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». «У Харківській області зосереджена значна частина українського потенціалу практично всіх природних ресурсів. Половину території займають всесвітньо відомі українські чорноземи, що в умовах зростання населення Землі, а, отже, і зростання цін на продовольство, набуває особливої ​​актуальності. Крім того, в нашій області видобувається 40% українського природного газу, існують запаси мінеральної сировини для будівельної і хімічної галузей», – зазначив він.

Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» стає майданчиком для укладання багатомільйонних контрактів. Михайло Добкін

Зростаючий інтерес міжнародних ділових кіл до форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» свідчить про те, що цей захід приносить хороші результати і дійсно необхідний бізнесменам, - підкреслив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, вітаючи учасників форуму. «Вже четвертий рік поспіль ми проводимо Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який традиційно збирає у нашому місті представників дипломатичного корпусу, керівників великого вітчизняного і зарубіжного бізнесу. Інтерес до форуму з боку найбільших комерційних компаній є сигналом про те, що він дійсно необхідний бізнесу, нашому регіону і тому стає майданчиком для укладання багатомільйонних інвестиційних та зовнішньоторговельних контрактів», - сказав голова області.

Розпочався IV Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

У Харкові розпочався IV Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Форум націлений на розгляд практичних кроків міжнародної економічної інтеграції, демонстрацію існуючих можливостей і перспектив розвитку провідних промислових кластерів Харкова і Харківської області – регіону, всесвітньо відомого потужним машинобудівним комплексом і транспортною логістикою, високоефективною енергетикою та ІТ-технологіями, величезним потенціалом у сфері науки і сільськогосподарського виробництва.

Події дня

Сьогодні, 7 вересня, о 10:00 в готелі «Superior Hotel» (м. Харків, пр. Ак. Курчатова, 1-А) відбудеться урочисте відкриття IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» та пленарне засідання «Стратегія економічних реформ».

Харків вшановує пам'ять колишнього керівника російського драматичного театру ім. О.С. Пушкіна Олександра Барсегяна

Сьогодні в Харківському державному російському академічному драматичному театрі імені О.С. Пушкіна відбувся творчий вечір пам'яті народного артиста України, професора, почесного громадянина м.Харкова Олександра Барсегяна. На урочистому заході були присутні голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко, харків'яни і гості міста. «Ця людина була, з одного боку, втіленням інтелігентності, а з іншого – володіла міцним внутрішнім стрижнем, який не згинався від життєвих негараздів. Харків втратив людину, яка робила його кращим, яка внесла свою цеглинку в потужний фундамент авторитету міста, області і всієї України. Він не народився в Харкові, але, проживши гідне життя, став його почесним громадянином. Нам усім його дуже не вистачає», – сказав у своєму виступі Михайло Добкін.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у серпні 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» протягом серпня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Микола Азаров залишився задоволений роботою Харківської школи №114

Сьогодні в ході робочої поїздки в Харківську область Прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав Харківську школу №114. В ході візиту він обговорив зі співробітниками навчального закладу питання забезпеченості підручниками, а також своєчасності виплати заробітної плати. Роботою школи глава уряду залишився задоволений. Також сьогодні в ході робочої поїздки на Харківщину Микола Азаров зазначив, що в державі приділяється особлива увага розширенню мережі дитячих дошкільних і загальноосвітніх установ. «Ми дуже багато зробили - дитячих садків побудували за минулий рік у п'ять разів більше, ніж в 2010 році, і поставили перед собою завдання повністю ліквідувати черги по дитячих садках. Шкіл побудували в 2 рази більше, капітально відремонтували більше 2 тисяч шкіл», - зазначив Прем'єр-міністр.

Харківська область в повному обсязі отримала з держбюджету фінансування на соціальні виплати

Про це на відеоконференції на тему: «Соціальна політика уряду в 2012 році. Виконання соціальних ініціатив Президента України» розповіла заступник начальника Головного фінансового управління ХОДА Наталія Каплуновська.

На групу ліків при гіпертонії уряд встановив референтні ціни

«Необхідно взяти під контроль ціни на ліки. Таке завдання поставив Президент України. В останні роки люди, які торгують ліками, втратили орієнтири. Забули, що не в усіх високі заробітки. Тому по великій групі ліків при гіпертонії уряд встановив так звані референтні ціни. Тобто, не можуть у нас на Україні продаватися ліки від тиску за цінами, які перевищують вартість аналогічних ліків в сусідніх нам країнах», - сказав сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Харківської області Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Наша задача - утримати стабільність в країні, забезпечити зростання і розвиток економіки та створити умови для нашого вітчизняного товаровиробника. Микола Азаров

«Два останні роки були складними. Ми намагалися, щоб люди цього не відчули, але обстановка була непроста. Зараз наше завдання - утримати стабільність в країні, забезпечити зростання і розвиток економіки та створити умови для нашого вітчизняного товаровиробника. Ми будемо боротися за це. Я хочу сказати, що ми з керівництвом області обговорюємо всі проблеми і прагнемо знаходити рішення. Не можна всі проблеми вирішити одразу, але якщо є рух по цьому шляху і поетапне виконання завдань, то з'являється впевненість, що ми всі проблеми обов'язково вирішимо», - підкреслив сьогодні в ході зустрічі з колективом ПАТ «Харківський тракторний завод імені Серго Орджонікідзе» Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Протягом року в Україні буде побудовано 6 дотискуючих компресорних станцій

Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу Прем'єр-міністр України Микола Азаров. В ході свого візиту на Харківщину він взяв участь у відкритті дотискувальної станції на Юліївському родовищі. «Це вже друга станція, яку ми побудували. Сенс у тому, що у зв'язку з виснаженням газоносного плата в родовищі знижується видобуток газу і падає тиск. Існує технологія, яка збільшує тиск у пласті, і за рахунок цього свердловини зберігають свою працездатність. Станція, яка сьогодні була введена в експлуатацію, дозволить додатково видобувати приблизно 100 млн. куб. м газу. Це великі обсяги, і ми плануємо протягом найближчого року побудувати ще 6 таких станцій», – зазначив він.

Уряд і надалі буде надавати підтримку в розвитку Харківської області та Харкова

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки на Харківщину Прем'єр-міністр України Микола Азаров, Харківська область і Харків потребують серйозного розвитку. «Те, що ми вже зробили, ми будемо продовжувати робити, і будемо нарощувати зусилля з розвитку інфраструктури, по вирішенню проблем житлово-комунального господарства, дорожнього господарства. Ми будемо покращувати медичне обслуговування», - сказав Микола Азаров.

Найближчим часом буде ліквідовано заборгованість по заробітній платі перед співробітниками заводу імені Шевченка

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з колективом ПАТ «Харківський тракторний завод імені Серго Орджонікідзе» Прем'єр-міністр України Микола Азаров, урядом ведеться активна робота з ліквідації заборгованості по заробітній платі. «По ряду підприємств ми ухвалили точкові рішення, які дозволять частково вирішити цю проблему. Ми взяли на себе ці витрати. Наприклад, по заводу імені Шевченка сьогодні необхідні для погашення заборгованості кошти виділені, і в найближчі день-два робітники цього підприємства отримають ці гроші», - підкреслив глава уряду.

У наступному році уряд планує почати реалізацію програми будівництва індустріального житла

Про це сьогодні під час спілкування з трудовим колективом ПАТ «Харківський тракторний завод імені Серго Орджонікідзе» повідомив Прем'єр-міністр України Микола Азаров. «У майбутньому році ми плануємо реалізовувати програму будівництва індустріального житла. Квартири будуть ще дешевше, тому що вони будуть дешевшати за рахунок великої кількості будівництва. У кожному місті готуються майданчики під таке житло. У Харкові їх 16. Ці майданчики будуть надаватися забудовникам безкоштовно. Держава візьме на себе всі витрати з підведення мереж, комунікацій і т. д.», - сказав він.

На даний момент в Україні реалізується 4 програми забезпечення населення країни житлом

Про це сьогодні в ході спілкування з трудовим колективом ПАТ «Харківський тракторний завод імені Серго Орджонікідзе» повідомив Прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, зараз держава реалізує 4 програми по забезпеченню населення країни житлом. «Перша програма - це забезпечення житлом бюджетників: вчителів, лікарів і т. д. Держава виділяє кошти, будує квартири і безкоштовно віддає їх бюджетникам. Друга програма полягає в тому, що 70% від вартості житла оплачує сама людина, а 30% - оплачує держава. Третя - це програма іпотечного кредитування. Вона передбачає 25% початкового внеску від вартості житла, 75% людині надає державний банк під 3% річних. Решту відсотків компенсує держава. Виходить, що позичальник протягом 15 років буде виплачувати по 1,5 тис. грн. на місяць. Ми розрахували, що чоловік з дружиною, які заробляють по 2,5 тис. грн. на місяць, на двох отримують 5 тис. грн., і вони цілком можуть платити за квартиру 1,5 тис. грн. на місяць. Ми поставили перед забудовниками таку умову, що не через 2 або 3 роки людина повинна отримати ключ від квартири, а протягом 2-3 місяців з моменту укладення договору. Четверта програма - це програма загальної черги, яку ми зараз намагаємося закрити», - сказав Прем'єр-міністр.

Харківський тракторний завод буде забезпечений державними замовленнями

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з колективом ПАТ «Харківський тракторний завод імені Серго Орджонікідзе» Прем'єр-міністр України Микола Азаров, урядом будуть вжиті всі необхідні заходи, щоб підприємство було забезпечено державними замовленнями. «Колись завод був гігантом в СРСР, випускав близько 50 тисяч тракторів на рік, а зараз - 2 тисячі, в 25 разів менше, хоча останнім часом виробництво почало підніматися. Я думаю, 50 тисяч тракторів на рік нам не треба, але 10-15 тисяч точно потрібно, щоб забезпечити наше сільське господарство. Крім того, тут виробляється дорожня техніка, а ми дороги будуємо у великих обсягах. Також нам армію треба переозброювати. Тому ми подивимося, що можна купити для Міністерства оборони, для дорожнього господарства. Замовлення для вашого підприємства будуть, а значить, буде робота, буде й перспектива», - підкреслив глава уряду.

Розвиток економіки України дозволить підвищити заробітні плати. Микола Азаров

Сьогодні під час брифінгу Прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив упевненість, що необхідно і надалі збільшувати заробітні плати українцям. «Я не можу сказати, що ми задоволені рівнем зарплат в країні, хоча середня зарплата за два роки виросла приблизно на 1400 грн. Ми цим не хвалимося, і вважаємо, що треба б більше. Для цього ми розвиваємо економіку. Ми не станемо друкувати гроші – це до добра не приводить. Зростання зарплат забезпечить тільки те, що ми реально виробляємо і можемо продати. Щоб в два рази більше платити, потрібно в два рази більше виробляти, і наше завдання полягає в тому, щоб підприємства більше виробляли», – зазначив він.

Кабінет Міністрів компенсує аптекам різницю в ціні на препарати для лікування гіпертонічної хвороби

Прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав ПАТ «Харьковаптека-2» і ознайомився з асортиментом медичних препаратів для лікування гіпертонічної хвороби. Всього в аптеці налічується 130 найменувань таких ліків. Завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича, в рамках реалізації першого етапу пілотного проекту із впровадження граничного рівня цін, по всій країні встановлені ціни, за якими можуть реалізовуватися препарати для лікування гіпертонічної хвороби. Микола Азаров заявив, що Кабінетом Міністрів вже ухвалено постанову щодо порядку компенсації аптекам різниці в ціні.

Микола Азаров стане гостем програми обласного телебачення «Харків-live»

Сьогодні об 19:30 в ефірі Харківського обласного державного телебачення програма «Харків-live» за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Уряд допомагатиме Харківському тракторному заводу нарощувати виробничі потужності і підвищувати конкурентоспроможність

Сьогодні Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час робочої поїздки в Харківську область відвідав ПАТ «Харківський тракторний завод імені Серго Орджонікідзе», де зустрівся з трудовим колективом. В ході зустрічі він поділився з співробітниками своїми враженнями про завод. Сказав, що підприємству необхідно нарощувати виробничі потужності, підвищувати конкурентоспроможність. Уряд, у свою чергу, буде в цьому допомагати підприємству.

Кабінет Міністрів бере на себе витрати щодо відновлення житлового будинку на Слинька, 2б

Кабінет Міністрів України надасть матеріальну допомогу для відновлення будинку по Слинька, 2б. Про це повідомив сьогодні в ході робочого візиту в Харківську область Прем'єр-міністр України Микола Азаров. «У вас трапилася аварія в житловому будинку. Я хочу сказати, що керівництво Харкова і Харківської області зробило і робить все можливе, щоб якомога швидше жителі повернулися у відремонтовану будівлю. Роботи планується завершити до кінця року. Усі витрати ми беремо на себе», – зазначив він.

На Харківщині вперше відкрився Молодіжний бізнес-форум «Молодіжні ініціативи»

Сьогодні в Малій залі Будинку рад в рамках IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» розпочав роботу Молодіжний бізнес-форум «Молодіжні ініціативи». У пленарному засіданні Форуму взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв. Відкриваючи захід, Юрій Сапронов висловив упевненість, що Молодіжний бізнес-форум, який проводиться вперше, стане ефективним стартовим майданчиком, надасть можливість молоді бути почутими в середовищі бізнесменів, в якій вони зможуть втілити свої ідеї.

Микола Азаров ознайомився з діяльністю «Харківського тракторного заводу імені Серго Орджонікідзе»

Сьогодні у ході робочого візиту до Харківської області Прем’єр-міністр України Микола Азаров відвідав ПАТ «Харківський тракторний завод імені Серго Орджонікідзе», де оглянув цехи та продукцію підприємства. Також завод відвідали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Андрій Моченков та заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкривається виставка малюнків на бересті «Душа Майстра» пам'яті Бориса Чурилова

6 вересня о 16.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкривається виставка пам'яті Бориса Чурилова «Душа Майстра». Його графіка і малюнок на бересті відомі далеко за межами України. Деякі графічні роботи на виставці будуть представлені вперше.

У Харківській області завершується підготовка до зими

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб в ході першого виїзного кущового засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст обласного значення області до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років, яке відбулося в г . Красноград. На даному засіданні було розглянуто рівень підготовки Валківського, Зачепилівського, Кегичівського, Красноградського, Нововодолазького, Сахновщинського, Первомайського районів та міста Первомайський. В ході наради були розглянуті наступні основні напрямки: підготовка житлових будинків, теплового господарства, водопровідно-каналізаційного господарства, об'єктів соціальної сфери, розрахунки за газ, тепло та інші.

Стан підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років м. Чугуїв

Рівень підготовки м. Чугуїв становить: житлові будинки – 100%, котельні – 94,1%, теплові мережі – 96,4%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, очисні споруди – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 83,3%, заготовлено піску – 77,2%. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи та дитячі садки підготовлені на 100%. Рівень розрахунків теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років – 76,9%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 97,3%, за електричну енергію – 104,1%, забезпеченість на оплату енергоносіїв бюджетними установами – 100%.

Вперше в історії України розроблена стратегія розвитку аграрного сектору держави

Під час відкриття 24-ї Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2012» за участі Президента України Віктора Януковича Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк доповів Главі держави про стратегію розвитку національного аграрного сектору до 2020 року. «Подібна стратегія розроблена вперше в історії України і заснована на положеннях Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». В основу стратегії закладено завдання стабільного забезпечення населення якісним і доступним продовольством, а також участь у вирішенні світової продовольчої кризи», – заявив Микола Присяжнюк.

Микола Азаров відкрив другу чергу дотискуючої компресорної станції на Юліївському родовищі

Сьогодні Прем’єр-міністр України Микола Азаров, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко та голова Харківської ОДА Михайло Добкин взяли участь у відкритті другої черги дотискуючої компресорної станції на Юліївському родовищі. «Такі станції дозволяють вирішити проблему збільшення видобутку газу, що для нас дуже важливо, а найголовніше – проблему забезпечення енергетичної незалежності України. Ми багато робимо в цьому напрямку, і будемо робити ще більше. Відкриття таких станцій дозволяє не тільки створювати нові робочі місця, але й підвищувати ефективність експлуатації наших старих газових родовищ, яким вже понад 50 років, і збільшити обсяг видобутку газу», – заявив Прем'єр-міністр.

Архів документів