Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На площі Свободи відкрився черговий Великий Слобожанський ярмарок

Сьогодні на площі Свободи за участю заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова відбулося урочисте відкриття Великого Слобожанського ярмарку. У ярмарку взяли участь усі райони і міста Харківської області, суб'єкти господарювання з інших областей України, офіційні і бізнес-делегації з країн ближнього і дальнього зарубіжжя.

Події дня

Сьогодні, 8 вересня, о 10:00 на пл. Свободи відбудеться урочисте відкриття Великого Слобожанського ярмарку

Влада має допомогти професіоналам зробити їх роботу більш продуктивною. Михайло Добкін

Про це голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив на форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». «Я хочу, щоб цей форум найближчим часом був майданчиком для чиновників лише в момент привітання гостей. А потім тут повинні проходити бізнес-дискусії, тут повинні розповідати історії бізнесу, який був реалізований на території Харкова і Харківської області, тут повинні розглядатися цікаві приклади бізнесу, з яких всі зможуть почерпнути щось нове», – заявив губернатор.

У Харкові буде створено бізнес-інкубатор для фахівців IT-сфери

Як повідомив сьогодні в ході Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом у Харкові буде створено потужний бізнес-інкубатор для фахівців, які працюють в IT-сфері. За його словами, на даний момент вже готується будівля для цих цілей. «У Харкові сьогодні повністю реконструюється будівля площею 14 тисяч кв.м. зі своєю закритою територією, де буде повністю створена вся інфраструктура для працівників IT-сфери, для програмістів. Там будуть всі необхідні для роботи умови, починаючи від дуже потужних комп'ютерів, закінчуючи бебі-сітерамі, які будуть займатися дітьми, тому що програмісти мають певну специфіку роботи і не можуть приділяти дітям достатньо уваги. Я думаю, що цей проект буде першим реалізованим в Україні, і на початку наступного року ми дамо йому старт. Харків відрізняється великою кількістю висококласних програмістів, які працюють на багато компаній, але, на жаль, роблять це не в цивілізований спосіб, фактично перебуваючи не в бізнесі, а в тіні. Я думаю, що наше програмне забезпечення, яке буде розроблено в Харкові вже в цивілізованих умовах, буде затребувано всіма найбільшими компаніями», - підкреслив Михайло Добкін.

Підписано Меморандум про співробітництво між Харківською облдержадміністрацією, Харківською міською радою та консалтинговою компанією «РricewaterhouseCoopers Ukraine»

Сьогодні в рамках IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» Харківська облдержадміністрація, Харківська міська рада та консалтингова компанія «РricewaterhouseCoopers Ukraine» підписали Меморандум про співпрацю. Підписи під документом залишили голова ХОДА Михайло Добкін, керівний партнер консалтингової компанії «РricewaterhouseCoopers» Брайан Дішер і заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Михайло Добкін вручив нагороди переможцям міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

Сьогодні в ході IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і голова Харківської облради Сергій Чернов вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи». Були нагороджені 23 найкращих інвестиційних проекти в різних галузях, зокрема, проект «Село майбутнього», кіностудія «X-film», IT-парк «Інтелектроніка», Інтернет-портал «Відеоунівер-TV», енергоефективна технологія електропостачання та освітлення будівель і багато інших. «Я вважаю, що сьогоднішнє нагородження - це підтвердження слів всіх, хто говорив про важливу роль науки в розвитку і історії Харкова. Більшість інноваційних проектів були кращими у тих, хто цим займається професійно, у вчених. Тепер слово за бізнесом», - сказав в ході нагородження Михайло Добкін.

Компанія «PricewaterhouseCoopers» планує відкрити своє представництво в Харкові

Як повідомив сьогодні в ході Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» керуючий партнер «PwC Україна» Брайан Дішер, «PricewaterhouseCoopers» вже має на території України 4 офіси, які знаходяться на сході, заході і в центрі країни. Тепер компанія планує розширювати свою діяльність і відкрити ще одне представництво в Харкові. «Я вважаю, що для Харкова найкращою практикою були б бізнес-інкубатори, оскільки майбутнє за невеликими компаніями. Для цього необхідні чесність, створення інфраструктури та підтримка бізнесу. Все це є в Харківській області», - підкреслив він.

У геологорозвідку на Харківщині Shell вкладе 200 мільйонів доларів

Як повідомив в ході панельної дискусії в рамках проведення форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» Радник зі зв'язків з державними органами влади компанії ТОВ «Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн 1» Олексій Татаренко, в геологічну розвідку в Харківській області компанія «Shell» готується вкласти 200 мільйонів доларів.

Завтра на площі Свободи відбудеться черговий Великий Слобожанський ярмарок

Урочисте відкриття Великого Слобожанського ярмарку відбудеться 8 вересня 2012 року о 10:00 годині. У ярмарку 8 та 9 вересня візьмуть участь усі райони і міста Харківської області, суб'єкти господарювання з інших областей України, офіційні і бізнес-делегації з країн ближнього і дальнього зарубіжжя, які сьогодні беруть участь у IV Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!".

Інформація про індекс інфляції по Україні за серпень 2012 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за серпень 2012 р. становив 99,7%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Завдання влади – створити умови для кожного, хто хоче реалізувати свої ідеї

«Сьогодні наше завдання – створити умови для всіх ініціативних людей, які зараз хочуть і можуть створювати робочі місця, і дати їм можливість реалізуватися. Ще один важливий напрямок – міжрегіональна кооперація всередині області, всередині країни і між регіонами різних країн. Сьогодні ми живемо в дуже складних умовах, коли потрібно кооперуватися дорогою технікою, кадрами, технологіями та інвестиціями. Спільно ми можемо вирішувати багато завдань. Звичайно, перше завдання влади – не заважати, а друге – зробити так, щоб кожен міг реалізувати свої ідеї», – заявив сьогодні на брифінгу за підсумками пленарної частини IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Харківської облради Сергій Чернов.

Завдяки інвесторам із світовим ім'ям Харківщина розширить географію співробітництва. Михайло Добкін

Разом із світовими брендами в Харківській області з'явиться ряд менш відомих компаній, вкрай необхідних регіону для того, щоб змінити структуру економіки, де всього лише 300 великих підприємств, а решта – частка дрібного бізнесу. Таку думку висловив сьогодні на брифінгу за підсумками пленарної частини IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Наявність в нашому регіоні інвесторів зі світовим ім'ям – це той магніт, який допоможе нам розширити географію країн і список компаній, які будуть освоювати свої інвестиції саме на території Харкова і Харківської області. Можна сказати, що компанія «Shell», яка в цьому місяці вже приступить до будівництва нової газової свердловини, з часом приверне сюди велику кількість компаній, які, маючи замовлення від неї, будуть створювати нові робочі місця», – підкреслив губернатор.

Для розвитку України необхідно орієнтуватися на малий та середній бізнес. Дмитро Фірташ

Розвиток економіки України має залежати не від великого, а від малого і середнього бізнесу, - підкреслив сьогодні на IV Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ. За його словами, близько 85% ВВП України забезпечують 300 компаній, і лише 15% - малий і середній бізнес, тоді як, наприклад, в Австрії малий і середній бізнес забезпечує 42-45% ВВП, у Німеччині - 60%, у Франції - 52%. «Це говорить про те, що не можна робити акцент на великих компаніях. З одного боку, добре, що вони дають робочі місця, але не можна, щоб бюджет країни залежав від чотирьох-п'яти галузей. Наприклад, металургія забезпечує 30% ВВП країни, і коли в металургії настає криза, то у нас починається дефіцит валютного балансу і бюджету. Тому для розвитку України нам треба орієнтуватися на малий та середній бізнес. Якщо ми цього не зробимо, то все, про що ми сьогодні говоримо, дасть скромний результат, тому що великий бізнес сьогодні працює на межі своїх можливостей, він дуже вразливий. Влада не має робити преференцій малому та середньому бізнесу, вона просто не повинна йому заважати», - зазначив Дмитро Фірташ.

На Харківщині планується створити інвестиційний фонд

У кожному регіоні України планується створити інвестиційні фонди, які покликані надавати підтримку малому і середньому бізнесу. Про це сьогодні на IV Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» заявив голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ. За його словами, за підтримки місцевого бізнесу в цьому фонді мають акумулюватися кошти на реалізацію перспективних інвестиційних проектів. «Ми ухвалили рішення створити інвестиційний фонд, який буде працювати в кожній області, враховуючи специфіку кожного регіону. У кожній області потрібно змоделювати той чи інший варіант цього фонду. Наприклад, ми відкрили такий фонд в Чернівцях, де він працює вже три місяці. Це невеликі гроші, порядку 3-5 млн грн., причому вони не державні, а кошти бізнесменів, які готові і можуть вкласти свої гроші в фонд. 70 проектів стоять сьогодні в роботі фонду. Що стосується Харкова, то 2 підприємця вже сказали, що вони готові брати участь у цьому фонді. Я думаю, що заручившись підтримкою місцевої влади і маючи досвід Чернівців, ми створимо такий фонд за 2 місяці», - сказав Дмитро Фірташ.

«Shell» розпочне роботи з видобутку газу в Харківській області у вересні

Компанія «Shell» вже у вересні приступить до будівництва нової газової свердловини в Харківській області. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін на брифінгу за підсумками пленарної частини IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

Майже 20 зарубіжних інвесторів почали працювати з українськими проектами за результатами роуд-шоу

Проведення роуд-шоу завжди дає позитивний результат у справі підвищення інвестиційної привабливості України в цілому і окремих її регіонів зокрема, - підкреслив сьогодні в ході брифінгу в рамках IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів. За його словами, в чергове роуд-шоу, яке стартує через 2 тижні, буде включено кілька харківських проектів. «В рамках підписаної сьогодні угоди ми відпрацюємо 4 ініціативи, які Харківська область запропонувала, і включимо їх в ці презентації. Це дозволить значно розширити територію представлення харківських ініціатив, адже роуд-шоу – це дуже широкі можливості, і з досвіду минулого року можу сказати, що це дуже гарно працює. Ми фактично працюємо зараз майже з 2 десятками інвесторів за результатами минулорічних роуд-шоу», - повідомив Владислав Каськів.

Харківщина – один з найперспективніших регіонів України щодо збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської сировини і готових продуктів харчування

Як зазначив у ході панельної дискусії «Високопродуктивне сільське господарство» на IV Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, в Харківській області спостерігається стійке зростання інвестицій в сільське господарство: «Вже в 2010 році зростання інвестицій в порівнянні з 2009 роком склало 19%, а в 2011 році вони збільшилися порівняно з 2009 роком в 2,1 рази. За перші шість місяців поточного року сума освоєних капітальних інвестицій в сільське господарство області склала 429 млн. грн. Це в 1,7 рази більше в порівнянні з першим півріччям 2011 року».

Харківська область – лідер з реалізації національних проектів в Україні

На Харківщині вже реалізується або найближчим часом буде реалізовано 9 національних проектів із 16, започаткованих в Україні. Про це повідомив в ході пленарної частини IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів. «Сьогодні ми з Михайлом Добкіним підписали угоду, яка передбачає реалізацію 9 з 16 національних проектів на території Харківської області. Це означає, що Харківська область є лідером по реалізації національних проектів. Один з них вже реалізовано – це перинатальний центр, який сьогодні дає результати. Інші національні проекти – це відродження скотарства, технополіс «Пятихатки», «Якісна вода». Окремий напрямок у розвитку української економіки посідає розгортання мережі індустріальних парків, і один з 10 пілотних індустріальних парків буде розгорнуто у Харківський області. Також цього року в Харкові у 26 загальноосвітніх середніх школах розпочинається реалізація національного проекту «Відкритій світ». Кожна дитина отримає персональний комп’ютер, і це дасть принципово нові можливості для навчання дітей», - підкреслив Владислав Каськів.

Стан підготовки Балаклійського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Балаклійського району становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100% агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 91,7%, заготовка піску – 83,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи готові на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 95%. Рівень розрахунків теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років – 70,2%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання за період жовтень 2011- липень 2012 – 98%.

Харківська область – третя в Україні за обсягом залучених іноземних інвестицій

Харківська область – третя в Україні за обсягом залучених іноземних інвестицій. Про це повідомив в ході пленарної частини IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів. «Це дуже важливий фактор, який показує потенціал області, але ще важливіша структура залучених інвестицій. В основному це високотехнологічні сировинні галузі. Це говорить про те, що Харківська область має різноманітний потенціал, від машинобудування, важкої індустрії, до аграрного сектору», – зазначив він.

Підписані угоди про співпрацю Харківської облдержадміністрації та Харківської міськради з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами

Сьогодні в рамках IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» були підписані угоди про співпрацю з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами. Під угодою про співпрацю Харківської облдержадміністрації та Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України поставили підписи голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і голова Державного агентства Владислав Каськів.

Харків лідирує за обсягами прямих іноземних інвестицій серед обласних центрів України

Харків впевнено лідирує за обсягами прямих іноземних інвестицій серед обласних центрів України. Про це заявив сьогодні на відкритті IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Всього за 10 років – з 2000 по 2010 роки – обсяг продукції, реалізованої підприємствами Харкова, збільшився в 5,8 рази, а експорт зріс у 4,3 рази. Місто міцно посіло нішу головного національного експортера товарів з високою доданою вартістю. Перш за все, продукції наукоємного машино- та приладобудування, фармації», – зазначив він у своїй доповіді.

Харківська область була і залишається інноваційним центром України. Михайло Добкін

На Харківщині ведеться активна робота з комерціалізації наукових розробок і впровадження інновацій у всі галузі економіки. Як наголосив сьогодні в ході Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки цьому регіону вдається утримувати лідерство на інноваційному ринку України. «Харківська область була і залишається інноваційним центром України. Розвинена високотехнологічна індустрія, потужний інтелектуальний потенціал, в основі якого - відомі у всьому світі наукові школи, великий масив прикладних розробок дозволяють вибудовувати повний цикл - від дослідження, розробки, впровадження до серійного виробництва. І сьогодні, маючи всі структурні елементи економіки знань, посідаючи перше місце в Україні по концентрації наукового персоналу і фахівців, ми перед собою не бачимо іншого шляху подальшого розвитку, крім інноваційного», - заявив глава області.

Віктор Янукович побажав учасникам Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» плідної роботи

На відкритті IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» було зачитано вітання Президента України Віктора Януковича. «Вітаю вас із початком роботи чергового Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який вже котрий рік вважається візитною карткою Харківського регіону. Сподіваюся, що форум і далі буде служити майданчиком для тісного діалогу між бізнесом і владою, в результаті чого відкриваються нові можливості для втілення перспективних інвестиційних проектів на території країни. Бажаю всім учасникам форуму успішної реалізації планів і нових досягнень», – зазначено у вітальному слові.

Значна частина українського інтелектуального продукту створюється харків'янами. Михайло Добкін

Харківська область – великий науковий центр, який має потужні економічні та наукові зв'язки, користується заслуженим авторитетом у світовому співтоваристві. Його відмінною рисою є давня традиція співпраці ділових і наукових кіл. Про це повідомив у своєму виступі на IV Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Значна частина інтелектуального продукту, вироблена в країні, створюється саме харків'янами. Поміркуйте самі: в області зосереджено близько 200 науково-дослідних організацій, на яких працює понад 20 тис. фахівців. До числа цих організацій відносяться 18 інститутів Національної академії наук України, 4 національних дослідницьких центри, 1 технологічний парк національного значення», – зазначив губернатор.

Позитивний фінансовий результат роботи підприємств і організацій Харківщини за перше півріччя 2012 року склав близько 1,8 млрд.грн.

Харківська область в останні роки демонструє стабільно зростаючі економічні показники, що пропорційно підвищує рейтингові оцінки інвестиційної привабливості. Зокрема, у рейтингу журналу «Forbes» місто Харків вже другий рік поспіль посідає перше місце серед 32 міст України за привабливістю інвестиційного клімату. За всіма іншими рейтинговими показниками, такими, як людський капітал, купівельна спроможність, економічна стійкість, розвиток інфраструктури і комфортність, регіон знаходиться в трійці лідерів. Про це сьогодні в ході Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківщина володіє найбагатішим ресурсним, інтелектуальним, транспортним і виробничим потенціалом в Україні

Найбагатіший ресурсний, інтелектуальний, транспортний та виробничий потенціал Харківської області є одним з найвищих в Україні, заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у своєму виступі на IV Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». «У Харківській області зосереджена значна частина українського потенціалу практично всіх природних ресурсів. Половину території займають всесвітньо відомі українські чорноземи, що в умовах зростання населення Землі, а, отже, і зростання цін на продовольство, набуває особливої ​​актуальності. Крім того, в нашій області видобувається 40% українського природного газу, існують запаси мінеральної сировини для будівельної і хімічної галузей», – зазначив він.

Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» стає майданчиком для укладання багатомільйонних контрактів. Михайло Добкін

Зростаючий інтерес міжнародних ділових кіл до форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» свідчить про те, що цей захід приносить хороші результати і дійсно необхідний бізнесменам, - підкреслив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, вітаючи учасників форуму. «Вже четвертий рік поспіль ми проводимо Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який традиційно збирає у нашому місті представників дипломатичного корпусу, керівників великого вітчизняного і зарубіжного бізнесу. Інтерес до форуму з боку найбільших комерційних компаній є сигналом про те, що він дійсно необхідний бізнесу, нашому регіону і тому стає майданчиком для укладання багатомільйонних інвестиційних та зовнішньоторговельних контрактів», - сказав голова області.

Розпочався IV Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

У Харкові розпочався IV Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Форум націлений на розгляд практичних кроків міжнародної економічної інтеграції, демонстрацію існуючих можливостей і перспектив розвитку провідних промислових кластерів Харкова і Харківської області – регіону, всесвітньо відомого потужним машинобудівним комплексом і транспортною логістикою, високоефективною енергетикою та ІТ-технологіями, величезним потенціалом у сфері науки і сільськогосподарського виробництва.

Події дня

Сьогодні, 7 вересня, о 10:00 в готелі «Superior Hotel» (м. Харків, пр. Ак. Курчатова, 1-А) відбудеться урочисте відкриття IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» та пленарне засідання «Стратегія економічних реформ».

Архів документів