Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Необхідно запровадити механізм лізингу та часткової компенсації відсотків за кредитами для підприємств агропромислового комплексу

Сьогодні в ході Всеукраїнської наради з питань підтримки реального сектора економіки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернув увагу на проблеми виробників великої складної сільськогосподарської техніки. Для розвитку підприємств, які випускають складні сільськогосподарські агрегати, їх необхідно включити в програму агролізінга, а також компенсувати їм ставки по кредитах. «Агролізінг поки, на жаль, не користується попитом у виробників складної сільськогосподарської техніки. Ми не маємо можливості продавати свою продукцію на ринку нашої країни через цей зручний механізм. Крім того, хотілося б часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами для підприємств, що виробляють складну сільськогосподарську техніку. Я думаю, це значно підвищило б їх конкурентноздатність», – підкреслив губернатор.

Проблема кадрів серйозно перешкоджає розвитку промисловості

Сьогодні в ході Всеукраїнської наради з питань підтримки реального сектора економіки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернув увагу на проблему кадрів, яка серйозно перешкоджає розвитку в цілому української, і, зокрема, харківської промисловості. «Сьогодні підприємства всіх форм власності замовляють для підготовки у професійно-технічних закладів більше 62 тисяч фахівців з технічних спеціальностей. Серед них 57,7% - представники робітничих професій. На сьогоднішній момент попит на ринку таких професій як фрезерувальник, налагоджувальник верстатів значно перевищує пропозицію. І в цьому плані необхідно серйозно підкоригувати державне замовлення. Тому що кількість юристів, економістів значно перевищує всі допустимі норми. Наші спроби збільшити кількість молодих спеціалістів на тому ж "Турбоатомі" безуспішні. Ми стикаємося з проблемою, що нових фахівців просто ніде взяти», - зазначив Михайло Добкін.

В Україні необхідно обмежити імпорт сільськогосподарської та іншої техніки, яка вже використовувалася. Михайло Добкін

Сьогодні в ході Всеукраїнської наради з питань підтримки реального сектора економіки голова Харківської ОДА Михайло Добкін звернув увагу присутніх на необхідність обмеження імпорту сільськогосподарської та іншої техніки, яка вже використовувался. За його словами, це створює значну перешкоду для розвитку і модернізації вітчизняних підприємств. «Харківський тракторний завод - підприємство, яке могло зникнути з економічної карти нашої країни, але, тим не менш, стабільно виплачує зарплату і виробляє продукцію. Зараз підприємство має ряд проблем. Якщо ми не закриємо ввезення в Україну техніки старше 8 років, ми просто вб'ємо своє тракторобудування», - сказав Михайло Добкін.

Харківщина зацікавлена у виході на нові зернові ринки

На сьогодні Україна може забезпечити внутрішній ринок більшістю сільськогосподарських культур, а надлишки продукції відправляти на експорт. Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «В умовах глобального подорожчання аграрної продукції це дозволить нам відновити позиції на світових ринках збуту, показати потенціал нашого сільського господарства та залучити нові інвестиції в АПК. У цьому році Харківська область посіла друге місце в Україні зі збору ранніх зернових з 1 млн. 680 тис. тонн врожаю, тому ми надзвичайно зацікавлені у виході на нові зернові ринки», - сказав Юрій Сапронов. 

На Харківщині стали виробляти більше молока

Згідно статистичної інформації, на 1 серпня 2012 поголів'я ВРХ в області становило 224 тис. голів, що на 2,8% більше, ніж на 1 серпня минулого року, в тому числі корів - 100,4 тис. голів (на 0,3% більше). При цьому більше половини чисельності худоби утримується в секторі домогосподарств. Про це повідомив заступник губернатора ХОДА Юрій Сапронов.   

На Великому Слобожанському ярмарку реалізували продукції більш, ніж на 7 млн. грн.

Як повідомив сьогодні заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації - начальник управління розвитку споживчого ринку Олександр Пенськой, на Великий Слобожанський ярмарок, що відбувся у Харкові 8-9 вересня, підприємства і підприємці завезли продукції на суму близько 8 млн. грн. За 2 дні ярмарку вдалося реалізувати продукції на суму 7,2 млн. грн.

За перше півріччя 2012 року експорт харківських товарів зріс на 15%

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, згідно зі статистичними даними за перше півріччя 2012 року підприємства та організації регіону експортували продукцію до 98 країн світу, імпортували - з 107.  «Експортні поставки склали 988,3 млн.дол. США, що на 15% більше, ніж у січні-червні минулого року, імпортні надходження збільшились на 37,2% і склали 1377,9 млн.дол. США. Традиційно найбільше ми експортували в Російську Федерацію - 47,4%, Казахстан - 4,3%, а також Індію - 3,8%, Єгипет - 3,7%, Латвію - 3,4%, Туркменістан - 3,2% , Білорусь - 3,2%, Грузію - 2,5%», - сказав Юрій Сапронов.  

Реформування системи швидкої медичної допомоги має бути завершене у 2012 році

«Президент України поставив завдання завершити реформування швидкої медичної допомоги до кінця цього року. Реалізація цього завдання потребуватиме координації зусиль різних гілок влади. Зацікавленість влади на обласному, міському, районному рівнях полягає у тому, що від впровадження закону ми очікуємо створення не тільки окремої служби, але й абсолютно інший рівень фінансування структурних підрозділів екстреної допомоги. Від цього виграють як пацієнти - в якості медичних послуг, так і медичні працівники, які будуть мати зовсім інші умови для надання допомоги», - зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Всі ресурси в державі повинні направлятися в ті галузі і програми, які дають максимальну віддачу. Віктор Янукович

Сьогодні в ході Всеукраїнської наради з питань підтримки реального сектора економіки Президент України Віктор Янукович звернув увагу учасників заходу на необхідність розширення ринків збуту: як зовнішніх, так і внутрішніх. «Ми не задіяли повністю потенціал наших посольств, торгових представництв для розширення зовнішніх ринків збуту. Також необхідно попрацювати над розширенням внутрішнього ринку, щоб ми могли максимально його задіяти. Хочу сказати, що підготовлена ​​програма, яка буде активізувати внутрішній ринок. Нам потрібно будувати житло, магістральні дороги, мости, мостові переходи, сільські дороги. Це все буде активізувати економіку. Саме за цими програмами можна отримати швидкий ефект. Таким чином, ми компенсуємо втрати на зовнішніх ринках. Але, тим не менше, я хочу почути, яку допомогу нашим підприємствам необхідно отримати від наших дипломатичних відомств, щоб розширювати свої ринки збуту, тому що всі реформи в державі повинні направлятися в ті галузі і програми, які дадуть максимальну віддачу», - сказав Віктор Янукович.

Необхідно підвищити заробітну плату на промислових підприємствах країни. Віктор Янукович

Сьогодні в ході Всеукраїнської наради з питань підтримки реального сектора економіки Президент України Віктор Янукович наголосив на необхідності підвищення заробітної плати на промислових підприємствах країни. «Я сьогодні хочу почути, які існують перспективи щодо підвищення заробітної плати на промислових підприємствах. За рахунок чого можуть бути підвищені зарплати: це збільшення виробництва або зниження собівартості. Підвищення зарплат нам обов'язково необхідно, тому що ми повинні йти по шляху підвищення стандартів якості життя наших людей – необхідно вийти як мінімум на рівень соціального забезпечення країн порівняльної економіки», – заявив глава держави.

13 вересня Харків відвідають учасники ХII Катинського моторейду

13 вересня до Харкова приїде 60 учасників XII Міжнародного Катинського моторейду, які щорічно на початку вересня здійснюють паломництво «дорогою пам'яті» загиблих на Сході поляків. Зокрема, байкери планують зустрітися з молоддю на майдані Свободи та взяти участь в урочистому покладанні квітів на Меморіалі жертв тоталітаризму в П'ятихатках.

Михайло Добкін бере участь у Всеукраїнській нараді з питань підтримки реального сектору економіки

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін бере участь у Всеукраїнській нараді з питань підтримки реального сектору економіки, яка проходить у Дніпропетровську під головуванням Президента України Віктора Януковича. За словами глави держави, нарада проводиться для того, щоб обговорити тенденції, які намічаються в економіці України, домовитися про роль виробництва та держави в ній. А також обговорити питання реалізації інвестиційних проектів, які дозволять впроваджувати сучасні технології і підвищувати конкурентноздатність країни. У заході також беруть участь представники Кабінету Міністрів України, голови облдержадміністрацій, підприємці та науковці.

Стан підготовки Харківської області до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Харківської області становить: житлові будинки – 99,7%, котельні – 96,9%, теплові мережі – 91,6%, перекладка водопровідних мереж – 106,1%, артсвердловини – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 92,8%, очисні споруди – 94,2%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи готові на 100%, дитячі садки - 100%, заклади охорони здоров'я - 99%.

Завтра відбудеться урочиста зустріч харківських спортсменів - учасників XIV літніх Паралімпійських ігор в Лондоні

12 вересня о 9:00 на площі Конституції відбудеться урочиста зустріч харківських спортсменів - учасників XIV літніх Паралімпійських ігор в Лондоні. За результатами Паралімпійських ігор харків'яни вибороли 12 медалей: 6 золотих і по 3 срібних та бронзових. Всього на рахунку збірної України 84 медалі: 32 золотих, 24 срібні та 28 бронзових. Це дозволило нашій країні посісти 4 місце в загальнокомандному заліку.

Підприємства Харківщини запрошуються взяти участь у першому Форумі – виставці «MAIL Expo»

9-11 жовтня 2012 року у м. Києві (ВЦ «КиївЕкспоПлаза» вул. Салютна, 2-Б) буде проводитись перший Форум – виставка «MAIL Expo», який дозволить скоординувати зусилля державних та приватних структур щодо вдосконалення в країні поштового зв’язку, створити ефективну систему взаємодії між постачальниками та споживачами поштових послуг, підвищити авторитет і зміцнити репутацію поштової галузі.

Село Нове Дергачівського району цілодобово забезпечено водою

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, 15 серпня на території Русько-Лозівської сільської ради в с. Нове Дергачівського р-ну внаслідок тривалого строку експлуатації відбулось руйнування водонапірної вежі VБР-15. Вказана вежа здійснювала водозабезпечення с. Нове протягом 60 років та потребувала реконструкції.

Харківщина отримала Дипломи XXІV Міжнародної агропромислової виставки «АГРО–2012»

За підсумками XXІV Міжнародної агропромислової виставки «АГРО–2012» заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень вручив Дипломи Харківській обласній державній адміністрації та Департаменту агропромислового розвитку ХОДА. Крім того, агрофірма «Світанок» на виставці «АГРО-2012» виборола Золоту медаль. Це вже четверта перемога господарства на найпрестижнішому міжнародному агрофорумі.

Запущена артезіанська свердловина у смт Великий Бурлук

З 4 вересня споживачам смт Великий Бурлук стабільно та без перебоїв подається вода із глибинної артезіанської свердловини. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, проектно-кошторисна документація на будівництво в смт Великий Бурлук свердловини потужністю 750 куб. м на добу була виготовлена підприємством ТОВ «Спецводстрой» у 2007 році. За результатами конкурсних торгів виконавцем було визначено ТОВ «Геоспецсервіс». Будівництво було завершено у 2011 році, вартість виконаних робіт склала 2 млн. 539 тис. 885,12 грн., в тому числі близько 2 млн. грн. з обласного, близько 470 тис. грн. з державного та 53 тис. грн. з місцевого бюджету.

Екстрену медичну допомогу надаватимуть у кожному багатопрофільному лікувальному закладі

Як зазначив у ході «прямої телефонної лінії» у газеті «Вечірній Харків» заступник голови ХОДА Ігор Шурма, у зв'язку з ухваленням Закону «Про екстрену медичну допомогу», підписаного Президентом України 5 липня, у всіх областях почалася робота з реформування системи швидкої медичної невідкладної допомоги та створення структур екстреної медичної допомоги. Ця допомога буде базуватися на існуючій системі швидкої невідкладної медичної допомоги, але в ній будуть доповнення. «Сама система управління екстреної допомоги переходить на обласний рівень. Це означає, що всі виклики і з міста, і з районів області, і з сіл, і з автотрас будуть надходити в єдину диспетчерську службу. Екстрена медична допомога буде синхронно діяти з МНС, міліцією. Дзвінки буде надходити по двох каналах: за телефонами «103» і «112», - підкреслив Ігор Шурма.

Книжкові виставки-ярмарки «Харківські видавці - районам області» - надзвичайно ефективна та цікава ідея

Про це в ефірі обласного радіо розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Книжкові виставки-ярмарки проводяться на Харківщині вже майже 2 роки. Це надзвичайно ефективна і цікава ідея. Ми отримали велику кількість схвальних відгуків від сільських жителів, які задоволені тим, що не потрібно їхати до Харкова, щоб купити книжку, а є можливість придбати її у районному центрі за цінами виробника», - зазначила Вікторія Маренич.

Восени на Алеї почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» буде висаджено кущі бузку

«Під час Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" відбувається безліч подій, і завжди є що-небудь, що не можна вмістити у його рамки. Тому з 1 вересня ми зазвичай розпочинаємо проект "Харьковская сирень. PS"», – зазначила в ефірі обласного радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич. Вона повідомила, що в рамках цього проекту на Харківському державному обласному телебаченні відбудуться зустрічі і презентації фільмів-переможців IV Міжнародного кінофестивалю, які представить харківський кінокритик Володимир Міславський.

У Харкові відбудеться історична реконструкція публічного кіносеансу

У Харкові відбудеться історична реконструкція публічного кіносеансу. Перший кіносеанс у нашому місті відбувся 2 грудня 1896 року у будівлі Харківської обласної філармонії. Про це повідомила в ефірі обласного радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми хочемо цього року піти на невеличкий експеримент – відтворити перший публічний кіносеанс. Нині дуже популярні реконструкції лицарських боїв або військових подій, цим займаються історики і зацікавлені люди у всьому світі. Ми працюємо над нашим проектом, і вже віднайшли декілька фільмів, які могли б бути першими у Харкові. Публіка у залі буде у тому вигляді, в якому вони могли б відвідати перший кіносеанс – костюми, капелюшки. Це все буде дуже природно, як це історично відбувалося», – підкреслила вона.

У жовтні планується провести акцію зі збору книг, які потім будуть передані до бібліотек у районах області

У сільських районах Харківщини майже немає книгарень. Тому за ініціативи облдержадміністрації збираються та передаються книжки до сільських та шкільних бібліотек. Про це в ефірі обласного радіо повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Паралельно з виставкою-ярмарком «Харківські видавці - районам області» ми проводимо велику акцію з передачі книг. Кожного разу, коли ми передаємо ці книги, люди до них ставляться як до величезного дару», - підкреслила Вікторія Маренич.

V Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відвідає французька актриса Мішель Мерсьє

Повним ходом іде підготовка до V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Як повідомила в ефірі обласного радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич, цей ювілейний фестиваль відвідає відома за виконанням ролі Анжеліки французька актриса Мішель Мерсьє – вона вже дала свою згоду. «Ми плануємо збагатити V кінофестиваль зустрічами із тими людьми, які мешкають, передусім, в Україні і Росії. Ще рано називати імена, але ми вже розпочали роботу», – додала вона.

Події дня

Сьогодні, 11 вересня, о 15:00 у Центральній науковій бібліотекі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбудеться фотовиставка «Образи старого та загадкового Харкова», присвячена пам’яті фотохудожника В’ячеслава Суліми. 

13 вересня починаються заняття в «Школі 50 +» ХГУ «Народна українська академія»

13 вересня о 14:35 Харківський обласний благодійний фонд «Академія» та Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» за підтримки Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань Харківської міської ради починають заняття в «Школі 50 +». На цей раз слухачами «Школи» стануть 80 осіб у віці від 50 до 75 років. Протягом двох місяців вони будуть вивчати сучасні методи збереження здоров'я і продовження життя людини, форми і методи психологічної підтримки та самопідтримки, психологію побудови майбутнього в третьому віці, основи правових знань, як харчуватися і займатися фізичною культурою для зміцнення здоров'я, вдосконалять свої навички роботи з сучасною технікою.

Стан підготовки Барвінківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Барвінківського району становить: житловий фонд – 100%;, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, заготовка піску – 84,7%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи готові на 100%, дитячі садки - 100%, заклади охорони здоров'я - 100%. Крім того рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 100,5%, у т.ч.: населення – 106%; державний бюджет – 97,8%; місцевий бюджет – 100,3%; госпрозрахункові споживачі – 104,2%.

Харківські шахісти у складі збірної України стали бронзовими призерами всесвітньої Олімпіади

З 27 серпня по 10 вересня 2012 року у Стамбулі (Туреччина) відбулася 40-а Всесвітня шахова Олімпіада, участь в якій взяли і харків’яни. За підсумками Олімпіади чоловіча збірна команда України, у складі якої були харківські шахісти Олександр Моісеєнко та Павло Ельянов, посіла 3 місце серед 158 команд. Третю сходинку (серед 131 команди) також посіла жіноча збірна України, до складу якої увійшла харків’янка Анна Ушеніна.

У Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбудеться фотовиставка «Образи старого та загадкового Харкова»

У Центральній науковій бібліотеці Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна 11 вересня о 15.00 відбудеться відкриття фотовиставки «Образи старого та загадкового Харкова», присвяченої пам’яті фотохудожника В’ячеслава Суліми. Виставка організована за підтримки художньої галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва та спільними зусиллями рідних і друзів фотографа.   

Харківські спортсмени вибороли 6 золотих медалей на Паралімпійських іграх в Лондоні

7 вересня свою третю золоту нагороду лондонської Паралімпіади виборов харківський плавець Максим Верекаса. На цей раз харків’янину не було рівних на дистанції 50 метрів вільним стилем. Харків’янка Інна Осетинська стала бронзовою призеркою у складі паралімпійської збірної з волейболу сидячи. 8 вересня Максим Веракса на дистанції 100 метрів брасом фінішував з третім результатом. Наталя Прологаєва у фінальному запливі на дистанції 100 метрів вільним стилем виборола срібну медаль.

Архів документів