Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина розпочала збирання цукрових буряків

Як інформує Департамент агропромислового розвитку ХОДА, станом на 13 вересня два райони Харківської області приступили до збирання цукрових буряків. Прибрано 509 га з майже 27 тисяч га загальної площі. З них 216 га зібрано в Валківському районі і 293 га в Нововодолазькому. Накопано 13,5 тис тонн цукрових буряків, 8,6 тис тонн вже вивезено на переробні підприємства. В роботу включилися Новоіванівський і Мурафський цукрові заводи.

Харківщина розраховує на підтримку держбюджету в будівництві басейну для обласного вищого училища фізичної культури і спорту

Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін. За його словами, Харківська область поставила перед собою завдання - розвинути будівництво спортивних споруд: від малих спортивних майданчиків до великих спортивно-оздоровчих комплексів. Одним з важливих напрямків у цьому є будівництво басейнів.

Харківська область має бути повністю готова до опалювального сезону до 1 жовтня

Відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка. Від Харківської області участь у нараді взяли перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, начальники управлінь ХОДА, керівники підприємств ЖКГ, голови райдержадміністрацій та мери міст обласного значення. В ході наради були розглянуті питання підготовки до опалювального періоду 2012-2013 років, установки приладів обліку, компенсації різниці в тарифах, виконання програми «Питна вода», придбання житла інвалідам війни, передачі гуртожитків у комунальну власність, іпотечного кредитування для будівництва доступного житла та створення ОСББ.

Тільки спільними злагодженими діями ми зможемо підготувати область до ефективної роботи в зимовий період. Михайло Добкін

У Вовчанській райдержадміністрації розпочалося засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років, в якому бере участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На заході також присутні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Реформування пенсійної системи та модернізація системи соціальної підтримки населення проходить успішно

Про це розповів заступник міністра соціальної політики України В'ячеслав Коломієць на відеоконференції на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України». В'ячеслав Коломієць підкреслив, що реформування пенсійної системи та модернізація системи соціальної підтримки населення проходить успішно. Так, загальна сума субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в період січень-липень 2012 року складе 1 млрд. 211 млн. грн, що на 8,2% більше, ніж за такий же період минулого року. З 1 липня 2012 року був підвищений мінімальний розмір заробітної плати - до 1102 грн, що на 14,8% або на 142 грн більше, ніж у 2011 році. Крім того, були підвищені пенсійні виплати для членів сімей померлих учасників бойових дій. З 1 травня вони щомісяця отримують додатково 119 грн. 

Харків відвідали учасники ХII Катинського моторейду

Сьогодні до Харкова приїхало більше 60 учасників XII Міжнародного Катинського моторейду, які щорічно на початку вересня здійснюють паломництво «дорогою пам'яті» загиблих на Сході поляків. Зокрема, байкери зустрілися з молоддю на майдані Свободи, а ввечері візьмуть участь в урочистому покладанні квітів на Меморіалі жертв тоталітаризму в П'ятихатках. На площі Свободи учасників моторейду зустрів Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат. Він привітав гостей міста. Ті, в свою чергу, подякували за привітний прийом. «Я відчуваю себе на Україні як вдома. А, може бути, відчуваю себе тут навіть краще, ніж у Польщі, тому що на Україні є величезний інтерес до того, що ми робимо - відвідуємо могили загиблих поляків», - сказав голова Катинського мотопробігу Віктор Венгжин.

В ефірі - «Час влади»

Програма «Час влади» за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна вийде в ефір сьогодні о 21:50 на «7 Каналі» та завтра, 14 вересня о 16:45 на ХОД ТРК.

Створення Центру екстреної медичної допомоги  - перший етап впровадження нового закону

Першим кроком із впровадження в Харківської області Закону України «Про екстрену медичну допомогу» буде винесення на сесію обласної ради питання про створення комунального закладу охорони здоров’я «Центр екстреної медичної допомоги» як окремої юридичної особи. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Для юних спортсменів Харківщини провели відкритий Всеукраїнський Олімпійський урок

Сьогодні в приміщенні Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту відбувся відкритий Всеукраїнський Олімпійський урок «Прокачай себе в ритмі Олімпіади», який відвідало понад 700 юних спортсменів з усіх районів Харківської області. У заході також взяли участь заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, чемпіон XXX Олімпійських ігор з важкої атлетики, Заслужений майстер спорту України Олексій Торохтій, Заслужений майстер спорту, дворазовий Олімпійський чемпіон та бронзовий призер Олімпійських ігор, Почесний громадянин міста Харкова, професор Юрій Поярков.

Стан підготовки Богодухівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Богодухівського району становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, заготовка піску – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи готові на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 100%. Рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 97,7%.

У Харкові відбувся турнір з дзюдо пам’яті харків’янина, учасника бойових дій в Афганістані, нагородженого трьома медалями «За відвагу», Володимира Кисіля

12 вересня в приміщенні спорткомплексу Харківського національного автодорожнього університету відбувся І турнір по дзюдо пам´яті харків´янина, учасника бойових дій в Афганістані, нагородженого трьома медалями «За відвагу» Володимира Кисіля. За підсумками змагань перше місце посіла збірна команда Харківської державної академії фізичної культури; друге - Харківського національного автодорожнього університету; третє місце розділили команди Харківського національного економічного університету та Національного університету «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого».

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 13 вересня, об 11:00 у Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту (м.Харків, вул. Помірки, 27) буде  проведено олімпійський урок; О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України»; О 14:00 на площі Свободи відбудеться зустріч учасників XII Міжнародного Катинського моторейду з молоддю; О 19:00 на Меморіалі жертв тоталітаризму в Лісопарку відбудеться урочисте покладання квітів учасників XII Міжнародного Катинського моторейду.

V Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень» буде особливим, тому що він ювілейний

Як повідомила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, планується, що п'ятий фестиваль буде незвичайним, і це стосується в першу тих гостей, які відвідають його. «Ми ведемо переговори з багатьма російськими зірками. Ми хочемо, щоб в цьому році було широко представлено російське та українське кіно. Ми працюємо з режисерами й акторами. Дуже багато харків'ян - молодих акторів, які зараз працюють у Москві. Вони вважають себе російськими акторами з харківським корінням. Нас це цілком влаштовує», - зазначила вона.

У 2012 році в Харківській області знизився рівень безробіття

Як повідомив сьогодні в ефірі «Радіо Слобожанщини» директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, конкурс на одне робоче місце на Харківщині складає п'ять осіб. При цьому в 2011 р. на одне місце претендувало 7 безробітних. «Ми говоримо про дані центрів зайнятості, тобто, враховуємо кількість людей, які перебувають на обліку, та кількість вакансій, які пропонують роботодавці», - підкреслив Володимир Міненко.

У Харківській області завершується підготовка до зими

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб у ході другого виїзного кущового засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст обласного значення області до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років, яке відбулося у м. Лозова. На даному засіданні було розглянуто рівень підготовки Балаклійського, Близнюківського, Барвінківського, Борівського, Зміївського, Ізюмського, Лозівського районів та міст Лозова та Ізюм. У ході наради були розглянуті наступні основні напрямки: підготовка житлових будинків, теплового господарства, водопровідно-каналізаційного господарства, об'єктів соціальної сфери, розрахунки за газ, тепло та інші.

В рамках реалізації проектів цільових екологічних інвестицій планується провести ремонті роботи у 44 закладах охорони здоров’я Харківщини

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, в рамках реалізації проектів цільових екологічних інвестицій планується провести ремонті роботи у 44 закладах охорони здоров’я Харківщини. «Розроблено та погоджено проектно-кошторисну документацію на 25 об'єктів комунальних закладів охорони здоров'я міста Харкова. Загальна вартість робіт по заміні вікон, утеплення фасадів та ін. складає 84 млн. 363,9 тис. грн. Роботи вже розпочалися», - зазначив Валентин Дулуб.

В ході V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентовано 3 книги

Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми отримали дозвіл на публікацію книги французької актриси з харківським корінням Мілен Демонжо, в якій вона ділиться враженнями і своїми спогадами про роботу на одному знімальному майданчику зі своїми колегами. Книга вже перекладена і стане доступна під час V Міжнародного кінофестивалю», – повідомила вона.

Стан підготовки Близнюківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Близнюківського району становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, заготовка піску – 112,6%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи – 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 100%.  Крім того, рівень розрахунків теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років, – 95,2%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 105,6%. 

Харківщина нарощує експорт послуг

За перше півріччя 2012 року підприємства та організації Харківської області здійснювали зовнішньоторговельні операції послугами з 491 підприємством із 147 країн світу. Про це, посилаючись на дані Головного управління статистики в Харківській області, повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов «Більше половини обсягу експорту послуг (51,5% на суму 86 млн. дол.) було надано країнам СНД, іншим країнам світу - 48,6% на суму 81,2 млн. дол. Порівняно з аналогічним періодом минулого року експорт послуг в інші країни світу збільшився на 37,9%, в ​​країни СНД - на 29,4%. Основними партнерами регіону були Російська Федерація (29,5%), Казахстан (17,8%); Греція (9,5%) та ін.», - сказав він.

У Харкові буде повністю відтворена атмосфера кіносеансу 100-річної давнини

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій реконструкції публічного кіносеансу, кінознавець, член журі фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» Володимир Миславський. У ході реконструкції буде продемонстрований фільм російського режисера Євгена Бауера «Умирающий лебедь» (1916) за участю актора дореволюційного кіно Вітольда Полонського і відомої російської балерини Віри Караллі. «Чому ми зупинилися на цьому фільмі? Насамперед тому, що в ньому танцювала Віра Караллі – адже крім цієї стрічки не збереглося хронікальних кадрів прим-балерин Большого театру, це єдиний фільм, де її можна побачити. А ще хотілося познайомити харківських глядачів з режисером, який на багато років випередив свій час в російському кінематографі. Тоді його яскравий талант не був зрозумілий багатьма критиками», – повідомив Володимир Миславський.

Реконструкція публічного кіносеансу відроджує славу Харкова як кінематографічної столиці України

17 вересня о 15:00 в камерному залі Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського відбудеться історична реконструкція публічного кіносеансу, який міг би відбутися в Харкові 100 років тому. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Традиційно у вересні стартує проект «Харьковская сирень. PS», який ми починаємо з втілення дивовижної ідеї. Реконструкція якихось історичних подій є не новою, нею займаються дуже багато людей. Повертаючись до Альфреда Федецького, ми вирішили потягнути ланцюжок подій, які повертають нас на 100 років назад. Ми й гадки не маємо, як відбувалися публічні кіносеанси, але, завдяки історикам кіно, у нас вийшла дуже, на наш погляд, точна реконструкція цієї події», – зазначила вона.

З 1 жовтня в фойє будівлі облдержадміністрації почнеться збір книг від жителів Харківщини

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич, збір книг від жителів Харківського регіону буде здійснюватись для того, щоб в подальшому передати літературу в шкільні бібліотеки та бібліотеки соціальних служб.

371 житель Харківщини готовий брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 12 вересня участь в програмі беруть 8 будівельних компаній; кредити видають 7 банків; відібрано для участі у програмі 17 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1520 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» з кожним роком збільшує кількість учасників

Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» стає значущою подією в інвестиційному житті країни, з кожним роком збільшуючи кількість учасників. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Якщо минулорічний Форум зібрав понад 300 учасників, то цього року кількість фахівців, які взяли участь у IV Міжнародному економічному форумі, склала понад 500 осіб. Ця цифра свідчить про зростаючий інтерес інвесторів, бізнесменів, керівників до цього заходу. Охочих взяти участь у Форумі було набагато більше, але, на жаль, ми були обмежені часом і фізичною місткістю наших майданчиків», – зазначив він.

Показники зростання виробництва промислової продукції на Харківщині вище всеукраїнських

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, в січні-липні поточного року виробництво промислової продукції в регіоні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросло на 0,6%, в ​​цілому по Україні – на 0,2%. «Зокрема, на підприємствах, що виробляють продукти харчування, напої та тютюнові вироби приріст склав 2%, в ​​обробці деревини і виробництва товарів з неї (крім меблів) обсяг продукції зріс на 3,3%, у металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів приріст склав 9,2%. Разом з тим, в машинобудуванні індекс промислової продукції склав 99,5%, тобто спостерігається невелике зниження», – зазначив він.

Євген Савін привітав харків'ян - учасників паралімпійської збірної України з перемогами

Сьогодні в Харків повернулася команда спортсменів, які захищали честь України на Паралімпійських іграх в Лондоні. Чемпіонів зустріли заступник голови ХОДА Євген Савін та заступник Харківського міського голови Олександр Попов. Від імені голови області Євген Савін привітав спортсменів з їх перемогами на змаганнях і побажав подальших звершень. «Ваші спортивні перемоги є прикладом того, як потрібно досягати успіху. Завдяки вам про Харків знає весь світ, тому що 12 медалей, які привезли в наше місто 13 учасників Паралімпійських ігор - це колосальний успіх», - підкреслив Євген Савін.

Реалізація Закону «Про екстрену медичну допомогу» потребує злагоджених дій різних гілок влади та оперативного ухвалення рішень

«Президент неодноразово наголошував, що у 2012 році необхідно завершити реформування системи швидкої медичної допомоги. Закон був підписаний 5 липня, тому терміни для його впровадження дуже стислі. Закон має цілий ряд особливостей. Його впровадження залежить від злагоджених дій різних гілок влади та оперативного ухвалення рішень», - зазначив 11 вересня під час засідання робочої групи з питань реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу» заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Делегація Харківщини бере участь у заходах по вшануванню пам'яті почесного громадянина Харкова і області Петра Тронька

Сьогодні в Києві відбудеться ряд заходів по вшануванню пам'яті Героя України, академіка і Почесного громадянина Харкова і Харківської області Петра Тронька. На Байковому кладовищі буде відкрито пам'ятник, а також відбудеться панахида та покладання квітів. Пам'ять видатного вченого, державного і громадського діяча вшанує і делегація з Харківської області. Всього в заходах візьме участь близько 250 представників центральної влади і регіонів, діячів науки, культури і мистецтва.

Всі школи Харківської області були готові до початку навчального процесу

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «Всі 100% шкіл Харківської області до моменту початку навчального року були готові до навчального процесу. Крім цього, вперше за кілька років ми були на 100% забезпечені підручниками для перших класів ще в середині серпня. Ми вели контроль, щоб підручники потрапили в школи вчасно. Точно така ж ситуація і з підручниками для 11-ого класу. Радує, що вже сьогодні запущено виробництво за держзамовленням підручників для другого класу», – зазначив він.

Етнофестиваль «Печенізьке поле» - бренд Харківської області

Етнофестиваль «Печенізьке поле» - бренд Харківської області, про який знає вся країна. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заявив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. «Ми в цьому році влаштовуємо конкурси серед баяністів, акордеоністів. Будуть, звісно, і професійні групи, які виступлять на великій сцені, буде і караоке. Прямо на водосховищі будуть світломузичні фонтани. А також велика кількість конкурсів та майстер-класів», - сказав він.

Архів документів