Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан підготовки Валківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Валківського району становить: житловий фонд – 100%, соціальна сфера – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, заготовка піску – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 88,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Пішов з життя  генеральний директор АТ ТРК «Фора» Віктор Постольний

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть генерального директора АТ ТРК «Фора» Постольного Віктора Олександровича і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.

20 вересня відбудеться відео онлайн-Інтернет семінар для підприємців

20 вересня 2012 року Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, та ІА “Статус Кво», за підтримки Регіональної ради підприємців у Харківській області проводить відео онлайн-Інтернет семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Земельне законодавство України та практика його застосування».

Законом «Про екстрену медичну допомогу» вперше за часів незалежності України унормовано час прибуття до пацієнта

Як зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, Законом «Про екстрену медичну допомогу» вперше за часів незалежності України унормовано час прибуття бригади лікарів до пацієнта. «З нового року бригади екстреної медичної допомоги повинні будуть прибувати до місця виклику за 10 хвилин у містах і за 20 хвилин у сільській місцевості», - зазначив Ігор Шурма.

У Харкові відбувся турнір з гольфу на кубок Михайла Добкіна (доповнено)

В Superior Golf Club відбувся Кубок Михайла Добкіна з гольфу. У ньому взяли участь найсильніші гольфісти України, Росії, Великобританії, Австралії та Південної Африки. Всього за кубок змагалися 13 команд. «Я вдячний учасникам і, звичайно ж, хочу висловити вдячність гостям турніру. Я дуже радий, що для нас вже стало доброю традицією бачити на полі друзів з різних міст та країн, які приїхали поборотися за призові місця, - зазначив перед початком церемонії вручення призів голова ХОДА Михайло Добкін, - мені б дуже хотілося, щоб саме у нас в Харкові була організована база олімпійської збірної України з гольфу. І зараз все для цього робиться».

Журналістські роботи – до Дня працівників сільського господарства

З нагоди підготовки до святкування Дня працівників сільського господарства у 2012 році Департамент агропромислового розвитку ХОДА розпочинає прийом журналістських робіт сільськогосподарської тематики. Розглядатимуться роботи працівників електронних і друкованих засобів масової інформації (журналістів, режисерів, фотокореспондентів, операторів), у тому числі й Інтернет-видань, за поданням редакційних колективів.

Події дня

Сьогодні о 12:00 у Чорнобильській історичній майстерні (вул. Фрунзе, 1) відбудеться ретроспективна виставка портретів чорнобильців - харків'ян «Запам'ятайте ці обличчя...» о 15:00 в Харківському національному університеті мистецтв імені І. П. Котляревського (пл. Конституції, 11) відбудеться реконструкція публічного кіносеансу столітньої давності – художній фільм «Умирающий лебедь» (1916), режисер Євген Бауер

Михайло Добкін нагородив переможців конкурсів, які відбулися в рамках етнофестивалю «Печенізьке поле»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін нагородив переможців конкурсів, які відбулися в рамках етнофестивалю «Печенізьке поле». На майданчику «Диво-схил» фестивалю відбувся конкурс на кращі талісмани фестивалю – ляльки-мотанки і ексклюзивні персонажі українського фольклору, виготовлені з природного матеріалу. Журі фестивалю присудило диплом за третє місце за кращу оригінальну скульптуру Вовчанському району за скульптуру «Параска і Волошка», дипломом за друге місце нагороджено Нововодолазький район за фігуру «Козак Мамай», а перше місце посіло місто Ізюм за скульптуру «Ізюмська господиня-веселушка».

Наше завдання - відродити і примножити колишні традиції наших предків

Це сьогодні в ході церемонії нагородження переможців конкурсів, які відбулися в рамках етнофестивалю «Печенізьке поле» зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми живемо на прекрасній землі, багатій, перш за все, людським потенціалом, природними ресурсами, багатій своєю духовністю, культурою, історією. Наше з вами завдання - відродити колишні традиції наших предків, примножити їх і довести всьому світові, що Україна це держава, яка успішно розвивається», - сказав він.

«Печенізьке поле» - свято, яке помітно відрізняє нас від багатьох інших регіонів України. Михайло Добкін

«За моєю спиною море води, передо мною - море людських очей, і це більш яскраве і більш вражаюче видовище. Це величезне щастя - стояти на рідній землі і мати можливість бачити таку кількість людей, які прийшли підтримати «Печенізьке поле». Я хочу привітати всіх нас з великим святом Слобожанщини, святом хороших людей, прекрасних колективів, святом, яке помітно відрізняє нас від багатьох інших регіонів України і дає нам можливість говорити: "Ми - жителі Слобожанщини!"», - привітав гостей XI етнофестивалю «Печенізьке поле» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На великій сцені фестивалю «Печенізьке поле» – 2012 розпочався гала-концерт.

На великій сцені фестивалю «Печенізьке поле» – 2012 розпочався гала-концерт. У ньому візьмуть участь групи «Асканія Нова», «Рвані міхи», «Mad Heads XL», фіналістка телевізійного шоу «Голос країни 2» Іларія та фіналістка телевізійних шоу і конкурсу молодих виконавців «Новая волна» Марія Яремчук. Також глядачі побачать шоу барабанщиків «Rhythmmen», концерт групи «Скрябін» та закриє концерт група «Тік». Ведучий концертних програм - відомий співак і шоумен Кузьма. Після концерту відбудеться шоу світлових музичних фонтанів та феєрверк.  

Пряма трансляція ХI етнофестивалю «Печенізьке поле»

На березі Печенізького водосховища розпочався ХI етнофестиваль «Печенізьке поле». Он-лайн трансляція подій фестивалю буде проходити на сайті ХОДА (дивитися), сайті управління преси та інформації ХОДА (дивитися), або сайті Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (дивитися). Також концерт фестивалю транслюється в ефірі Харківського обласного телебачення.

Тисячі харків'ян та мешканців області зібралися сьогодні на фестивалі «Печенізьке поле»

На мальовничому березі Печенізького водосховища розгорнувся етнофестиваль «Печенізьке поле». Тисячі харків'ян та мешканців області зібралися тут сьогодні, щоб відвідати майстер-класи, почути виступи найкращих фольклорних колективів регіону, сфотографуватися на фоні декорацій в стилі українського села і предметів побуту, а також забрати з собою унікальні сувеніри. На лотках і в подвір'ях «Печенізького поля» можна придбати майстерно виконані з бісеру скульптури та прикраси, шкури і хутра, солом'яні капелюхи і постоли, твори з дерева і глини, предмети побуту, іграшки, вишиті сорочки та рушники, картини, ляльки-мотанки, обереги, пейзажі на бересті і навіть отримати від коваля сувенірну монету із зображенням на свій вибір.

У Харкові вшанували пам'ять Високопреосвященнішого митрополита Харківського і Богодухівського Никодима

Сьогодні в Харкові у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відбулося архієрейське богослужіння з нагоди річниці смерті Високопреосвященнішого митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. Літургію і панахиду по одному з найвидатніших патріархів української православної церкви відслужили Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Київський і всієї України Володимир, архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, а також патріархи православної церкви з ряду міст України та інших держав. Вшанувати пам'ять митрополита Никодима прийшли голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови області Валентин Дулуб, заступники голови ХОДА Ігор Шурма, Олег Анпілогов та Євген Савін, харків'яни і гості міста.

Розпочав роботу етнофестиваль «Печенізьке поле»

У Печенізькому районі Харківської області почав роботу етнофестиваль «Печенізьке поле». В ході фестивалю буде працювати ряд майданчиків, контактний зоопарк, відбудуться поросячі перегони, а також буде проведено конкурс баяністів, гармоністів та акордеоністів, в якому візьмуть участь близько 50 музикантів. Гості «Печенізького поля» зможуть взяти участь у майстер-класах. Крім того, на фестивалі буде працювати майданчик «Караоке на фестивалі» - виїзна версія «Караоке на майдані» з ведучим Ігорем Кондратюком. Родзинкою фестивалю стане конкурс на кращу народну солом'яну скульптуру «Печенізький оберіг».

Між ХОДА і райдержадміністраціями будуть укладені договори прийому послуг із введення в експлуатацію систем спостереження на виборчих дільницях

Про це на селекторній нараді розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Олег Анпілогов. Він підкреслив, що відповідно до Закону України «Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року» обласні державні адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування зобов'язані вжити заходи для забезпечення виконання робіт з установки, переміщення та зберігання в приміщеннях для голосування систем спостереження. «Облдержадміністрації повинні забезпечити приміщення для голосування необхідною для роботи обладнання електроенергією, простежити за тим, щоб у співробітників відповідних організацій був доступ для установки та налаштування програмно-апаратного комплексу, а також забезпечити охорону приміщень з моменту встановлення в них системи спостереження», - зазначив Олег Анпілогов.

У Харківській області проведена велика робота з паспортизації виборчих дільниць

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник керівника апарату ХОДА Володимир Свєтличний, на виконання закону про вибори народних депутатів 28 жовтня 2012 року на Харківщині проведена велика робота з паспортизації 1688 виборчих дільниц. «Для контролю за підготовкою приміщень було організовано комплексне обстеження на предмет їх відповідності вимогам технічної і пожежної безпеки. Обстеження всіх приміщень були завершені до 1 вересня поточного року. За результатами видані рекомендації та зауваження», - сказав Володимир Свєтличний.

Валентин Дулуб привітав рятувальників Харківщини з професійним святом

Сьогодні в будівлі Харківської обласної філармонії відбулися урочистості з нагоди Дня рятівника. У заході взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, начальник Головного управління МНС України в Харківській області Павло Одарюк та начальник Гостехногенбезпеки в Харківській області Олександр Ломанов. Валентин Дулуб привітав рятувальників Харківщини з професійним святом та вручив почесні нагороди Харківської облдержадміністрації та Харківської облради.

На всіх виборчих дільницях Харківської області будуть розміщені відеокамери

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Верховна Рада ухвалила Закон України «Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року». Згідно з ним на всіх виборчих дільницях будуть розміщені відеокамери. Ці відеокамери будуть в режимі реального часу передавати інформацію про хід підготовки і проведення виборів на всіх виборчих дільницях», - сказав він.

Для нас дуже важливо провести ці вибори максимально відкрито і демократично. Михайло Добкін

У Харківській області буде зроблено все необхідне для відкритого і чесного проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року. Про це сьогодні в ході зустрічі з офіційними спостерігачами від міжнародної неурядової організації «CANADEM» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Для нас дуже важливо провести ці вибори максимально відкрито і демократично, надати рівні шанси усім, хто хоче випробувати себе в якості кандидата в народні депутати. Президент України неодноразово ставив завдання всім гілкам влади провести вибори організовано, прозоро, чесно. Крім того, увага багатьох міжнародних інститутів прикута сьогодні до України, і ми чітко розуміємо, що подальша наша інтеграція в європейське співтовариство безпосередньо залежить від проведення виборчої кампанії», - підкреслив глава області.

На Харківщині будуть створені максимально сприятливі умови для роботи спостерігачів під час виборів народних депутатів України

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зустрівся з офіційними спостерігачами від міжнародної неурядової організації «CANADEM» на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року. Також у зустрічі взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов. У ході зустрічі сторони обговорили питання організації чесних і відкритих виборів у Харківській області. Як зазначив Михайло Добкін, на Харківщині будуть створені всі умови для роботи різних міжнародних організацій, які бажають спостерігати за ходом виборчого процесу в країні.

Головне завдання нового керівника Обласного аптечного складу - припинити руйнацію мережі комунальних аптек

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації представив трудовому колективу державного оптово-роздрібного підприємства «Обласний аптечний склад» нового директора. Рішенням сесії обласної ради на цю посаду призначений Андрій Бакаєв. «Прихід Андрія Бакаєва, який раніше керував комерційною структурою, на посаду директора Обласного аптечного складу є першим кроком до припинення руйнації мережі комунальних аптек. Перед новим керівником поставлене завдання зберегти існуючу мережу, а в тих районах, де аптеки стали банкрутами, розвинути мережу комунальних аптек», - зазначив Ігор Шурма.

Ігор Шурма привітав фармацевтів з професійним святом

 Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистостях з нагоди Дня фармацевтичного працівника. Від імені голови ХОДА він привітав фармацевтів з професійним святом та побажав добробуту, міцного здоров’я та професійного вдосконалення. «Так історично склалося, що Харківщина є столицею української фармації. Не дивно, що у 2004 році саме в Харкові було ініційовано запровадження цього свята. Ні для кого не секрет, що фармація є «сірим кардиналом» медицини. Яким би інтелектуальним не був би терапевт, які б віртуозні руки не мали би хірурги, без призначення належного медикаментозного лікування всі спроби лікарів будуть зведені на нівець», - зазначив Ігор Шурма.

У Харківській області завершується підготовка до зими

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб у ході третього виїзного кущового засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст обласного значення області до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років, яке відбулося в Харківському районі. На даному засіданні був розглянутий рівень підготовки Харківського, Богодухівського, Краснокутського, Коломацького, Дергачівського, Золочівського районів та міста Люботин. У ході наради були розглянуті основні напрямки: підготовка житлових будинків, теплового господарства, водопровідно-каналізаційного господарства, об'єктів соціальної сфери, розрахунки за газ, тепло та інші.

У Харківській області з’явився ще один виробник вершкового масла

Обласна комісія з проведення атестації виробництва молочних продуктів суб’єктів господарювання ухвалила рішення атестувати підприємство «С-Танс» Зміївського району на право виробництва вершкового масла та спредів. Для виробництва цих видів продукції на підприємстві виділене окреме спеціалізоване приміщення, обладнане необхідним технологічним устаткуванням. Процес виробництва вершкового масла повністю автоматизований.

Харківський школяр посів перше місце в чемпіонаті України з гольфу серед юніорів

11-річний учень Спеціалізованої економіко-правової школи (СЕПШ) Народної української академії Іван Маловічко став переможцем чемпіонату України з гольфу серед юніорів. Як повідомляє відділ зовнішніх зв'язків ХГУ «НУА», серед причин такого високого результату – той факт, що СЕПШ вже три роки бере участь у програмі «Гольф в школі», ініційованій головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним.

Одним із трьох головних пріоритетів розвитку Харківської області є сільське господарство

Для Харківської області визначені стратегічні перспективи, і одним з трьох головних пріоритетів розвитку регіону є сільське господарство. Про це повідомив в ході зустрічі з керівництвом інвестиційної компанії «SigmaBleyzer» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Нам дуже подобається приклад Сінгапуру, який зумів з держави третього світу стати одним зі світових лідерів з інвестицій, фінансової діяльності та за багатьма іншими напрямками. У свій час його керівництву вистачило стратегічного мислення визначити найголовнішу стратегію розвитку держави, і сьогодні ми бачимо, що реально може статися, коли транснаціональні корпорації і серйозні компанії з гарною історією ведення бізнесу виходять на нові ринки і піднімають цілі галузі економіки», – підкреслив губернатор.

Керівництво Харківщини підпише Меморандум про співпрацю з інвестиційною компанією «SigmaBleyzer»

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з керівником інвестиційної компанії «SigmaBleyzer» Майклом Блейзером. На зустрічі також були присутні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. У ході зустрічі були обговорені можливості подальшої співпраці Харківської області з інвестиційною компанією, яка успішно працює в Україні. Губернатор Харківщини звернувся до гостя з такою пропозицією: «Було б непогано, якби ми склали протокол про наміри або підготували Меморандум щодо реалізації тих проектів, які є у ваших планах, і просто намітили б для себе в якому напрямку рухатися, які проекти ми будемо реалізовувати. Ми б узяли на себе частину організаційних питань, в тому числі і якихось зобов'язань для реалізації проектів. Я думаю, що це було б корисно».

Ми будемо раді будь-яким бізнес-проектам, вигідним для нашого регіону. Михайло Добкін

У Харківській області вживаються всі необхідні заходи для створення максимально сприятливих умов для інвесторів, - підкреслив сьогодні в ході зустрічі з керівництвом інвестиційної компанії "SigmaBleyzer" голова ХОДА Михайло Добкін. «На регіональному рівні ми бачимо для себе завдання - створити тут максимально сприятливі умови, ліквідувати ще до зміни національного законодавства бар'єри і перепони перед бізнесом, в ручному режимі проводити проекти, які демонструють хорошу перспективу, і зробити все, щоб кількість інвестицій в перерахунку на одного мешканця була найбільшою в Україні. У нас для цього є все - чітке розуміння центральних органів влади, єднання всіх гілок влади безпосередньо в регіоні. Тому ми будемо раді будь-яким бізнес-проектам, вигідним для нашого регіону», - сказав голова області.

Стан підготовки Борівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Борівського району становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, заготовка піску – 83%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи готові на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 100%. Рівень розрахунків теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років – 88,8%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 89,9%.

Архів документів