Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область повністю підготовлена до нового опалювального сезону

На сьогоднішній день Харківська область повністю підготовлена до нового опалювального сезону. Про це повідомив в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, великих зауважень до діяльності підприємств теплоенергетики, енергозабезпечення, газозабезпечення, промисловості, сільського господарства, бюджетної і соціальної сфери немає – всі готові на 100%.

Харківщина готова розширювати економічне співробітництво з Федеративною Республікою Німеччина

Сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Крістофом Вайлем голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив готовність Харківщини до розвитку співпраці з Німеччиною. Зокрема, за словами очільника області, в регіоні буде надана всебічна підтримка німецьким підприємцям, які захочуть інвестувати свої гроші в економіку Харківщини. «Незважаючи на складні економічні процеси в Європі та країні економіка нашого регіону стабільно розвивається. Звичайно, не такими темпами, як нам би хотілося, але ми робимо все, щоб розширити ринки збуту продукції наших провідних підприємств. У плані енергетичного машинобудування вдалося зробити дуже багато, але є ще величезний потенціал для зовнішньоекономічних зв'язків, у тому числі і з компаніями і підприємствами ФРН. Нам би було дуже цікаво презентувати потенціал промисловості нашого регіону, надати на розгляд німецьких бізнесменів інвестиційні проекти, де ми готові гарантувати супровід на перших кроках», - сказав Михайло Добкін.

Необхідно розробити конкретні заходи по наведенню порядку і посиленню контролю за пожежною та санітарною безпекою на ринках Харківщини

Сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб запропонував зобов'язати відповідні управління контролю за протипожежною і санітарною безпекою на ринках Харківщини розробити конкретні заходи по наведенню там порядку і посиленню контролю. За результатами перевірок ГУ Держтехногенбезпеки в Харківській області, в поточному році на ринках регіону виявлено понад 1800 порушень вимог пожежної безпеки, 161 керівник притягнутий до адміністративної відповідальності, заборонено експлуатацію 6 будівель та 15 приміщень, направлено 42 інформації до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. А Головним управлінням Держсанепідслужби у Харківській області протягом цього року було обстежено 51 ринок. Порушення виявлені на 35 з них, що становить майже 70%.

Оцінка виборів в Україні з боку світової спільноти - це головний тест, який ми маємо пройти. Михайло Добкін

Від того, наскільки відкрито і демократично будуть проведені вибори в жовтні 2012 року, залежить інтеграція України в європейське співтовариство, - підкреслив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Крістофом Вайлем. «І для мене, і для багатьох моїх співвітчизників оцінка виборів в Україні з боку світової спільноти - це головний тест, який ми маємо пройти, і Президент на цьому неодноразово акцентував увагу. Як людина, яка відповідає за багато процесів в регіоні, я намагаюся зробити все, щоб забезпечити прозорість, відкритість та рівні можливості всім учасникам виборчого процесу. Сьогодні новий закон про вибори хоч і не є досконалим, але, тим не менш, дуже прогресивний і дає можливість уникнути безлічі неприємних ситуацій, які раніше, на жаль, мали місце в нашій країні під час виборчих кампаній», - підкреслив глава області.

Німецько-швейцарська компанія «Hydrogen Power Ноlding» буде виробляти на Харківщині моторне паливо з бурого вугілля

У Барвінківському районі Харківської області буде створено підприємство з виробництва моторного палива з бурого вугілля. Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Крістофом Вайлем голова ХОДА Михайло Добкін, інвестиції в цю справу готова вкласти компанія «Hydrogen Power Ноlding». «У нас вже завершується процес створення техніко-економічного обгрунтування німецько-швейцарської компанії «Hydrogen Power Ноlding», яка збирається в Барвінківському районі будувати завод з виробництва моторних палив з бурого вугілля. Це дуже високотехнологічне виробництво. Обласна рада вже дала дозвіл на розробку родовищ бурого вугілля без всяких зволікань. Нам дуже цікава реалізація цього проекту, тому що це інвестиції в нашу економіку, податки в бюджет, нові робочі місця», - підкреслив глава області.

В НТК «Інститут монокристалів» відбудеться наукова конференція країн СНД «Ріст кристалів»

1 жовтня в Науково-технологічному комплексі «Інститут монокристалів» НАН України розпочинає свою роботу наукова конференція країн СНД «Ріст кристалів». Конференцію засновано як логічне продовження споріднених за тематикою конференцій «Рост кристаллов» (Москва) та «Crystal Materials» (Харків). Основна мета заходу – активізація співпраці науковців країн СНД в галузях фізики, хімії кристалів, технології їх вирощування, нано- та біотехнологій, створення і використання нових неорганічних, біоорганічних, гібридних та інших кристалічних матеріалів, іноваційних розробок на їх основі.

Україна має високі перспективи розвитку в області високих технологій

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко відвідав Харківський машинобудівний завод «ФЕД». Він зустрівся з керівниками та робітниками заводу, ознайомився з роботою підприємства, відповів на запитання журналістів. Зокрема, Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики зазначив, що «ФЕД» - яскраве підтвердження того факту, що Україна має дуже високі перспективи розвитку в області високих технологій.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Крістофом Вайлем

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Крістофом Вайлем. Також у зустрічі взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи взаємовигідного співробітництва між Харківською областю і ФРН. Зокрема, Михайло Добкін відзначив нові можливості, які відкриваються в цій сфері у зв'язку з відкриттям Почесного консульства Федеративної Республіки Німеччина в Харкові і введенням на посаду Почесного консула Тетяни Гавриш.

Внесок машинобудівної галузі у відродження економіки України важко переоцінити

Сьогодні в Харкові відбувся урочистий прийом до Дня машинобудівника. Співробітників провідних машинобудівних підприємств області з їх професійним святом привітали голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Також провідні співробітники різних підприємств отримали державні та обласні нагороди. «Місто Харків завжди вважалося столицею машинобудування нашої країни. Я впевнений, що ті можливості, які у нас є, - мрія будь-якого регіону, будь-якого міста, а та продукція, яка виробляється на наших підприємствах, конкурентна, високотехнологічна, а деяка взагалі не має аналогів у світі. Сьогодні, коли відроджується наша рідна країна, ваш внесок у відродження економіки дуже складно переоцінити. 2012 рік непростий для машинобудівного комплексу, для країни, для Європи, але, тим не менш, провідні підприємства, де працює величезна кількість наших земляків, не шукають легких шляхів, а продовжують випускати продукцію, яка користується попитом у багатьох країнах», - з такими словами до машинобудівників звернувся Михайло Добкін.

У Харківській області сформовано достатній запас продовольчого зерна

Як повідомив 27 вересня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині сформований досить великий запас продовольчого зерна, щоб не турбуватися щодо дефіциту борошна. «У нас залишилося більше 100 тис. тонн зерна минулого врожаю, яке можна використовувати протягом усього нинішнього маркетингового року. Ми отримали можливість сформувати запаси зерна 1-2-3 класу, оскільки в цьому році у нас практично 98% зерна відноситься до цих класів, тому я не бачу жодних передумов для виникнення дефіциту борошна на ринку випічки хлібобулочних виробів», - підкреслив глава області.

Для будь-якого учасника виборчого процесу створені рівні можливості

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, сьогодні в Харківській області створені всі умови для вільної участі у виборах і вільного волевиявлення громадян. «Сьогодні будь-яка політична сила і будь-який кандидат, який щиро хоче перемогти, а не імітує участь у виборчій кампанії, має абсолютно рівні можливості. Просто хтось ними користується, а хтось намагається говорити, що у нього не виходить і придумує різні причини, які йому заважають зустрітися з людьми. Якщо є щире бажання зустрітися з виборцями, то реалізувати його в Харківській області можна без проблем. Але, коли подається заявка на проведення політичного мітингу в той же самий час, коли на площі Свободи проходить Слобожанський ярмарок, а відбувається це всього 2 дні на рік, це говорить не про бажання провести зустріч з людьми тій політичній силі, яка обрала саме цей час і саме це місце для зустрічі з виборцями. Це робиться лише для того, щоб привернути до себе увагу», - сказав Михайло Добкін.

Будівництво сучасного овочесховища знизить ризик подорожчання сільськогосподарської продукції

Зазвичай в січні-березні починається період, коли овочі різко дорожчають, але чим більше в регіоні можливостей для збереження врожаю, тим менше ризик підняття ціни, коли вже всі запаси у людей закінчуються. Це зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «На сьогодні найбільш реальний проект, який готовий до реалізації – це проект «Село майбутнього». Ми отримали останнє узгодження в Міністерстві юстиції, і ми будемо намагатися зробити все, щоб на найближчому засіданні Кабінету Міністрів цей проект був заслуханий, і по ньому було ухвалено рішення. Це дасть нам можливість одночасно з генетичним центром і сучасною молочно-товарною фермою збудувати ще й сучасне овочесховище, розраховане на зберігання 45 тисяч тонн овочів», – заявив він.

Вал і якість зерна сьогодні на Харківщині одні з кращих в Україні. Михайло Добкін

Вал і якість зерна сьогодні на Харківщині одні з кращих в Україні. Це зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я можу висловити слова подяки аграріям Харківщини за самовіддану працю і вміння впроваджувати нові сучасні технології. Ми ще дуже далекі від ідеального ведення сільського господарства, і наш потенціал використовується лише на 25-30%. Тим не менш, результати 2007 – 2009 років значно відрізняються від тих, які ми маємо в 2011 – 2012 рр. 2010-й – найстрашніший рік для Харківської області за останні 20 років, навчив людей, як уникнути неприємностей, які нам може подарувати погода», – підкреслив губернатор.

Харківській області необхідно розвивати туристичний бізнес

Про це розповів голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні. «Чемпіонат Європи з футболу показав, що ми можемо представляти інтерес для великої кількості іноземних гостей. Безумовно, у нас немає таких природних умов, як, наприклад, в Криму чи Карпатах, які б дозволили організувати бази відпочинку для туристів. Але це не означає, що ми повинні опустити руки і не намагатися створити за допомогою існуючої інфраструктури цікавий туристичний маршрут для жителів України і для жителів інших держав», - зазначив Михайло Добкін.

На Харківщині буде відроджуватися мережа сільських будинків культури

У Харківській області ведеться системна робота з відродження будинків культури в сільській місцевості. Як підкреслив 27 вересня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, в найближчі кілька років ремонт і реконструкція об'єктів культури на селі триватиме не менш активно.

Харківська область готова до співпраці з ЄБРР

Про це в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Говорячи про зустріч з делегацією Ради директорів Європейського банку реконструкції і розвитку Михайло Добкін підкреслив, що делегація була представницькою, в ній було багато керівних осіб. За словами голови ХОДА, Харківська область готова до співпраці з ЄБРР. Він також зазначив, що керівництво делегації банку чітко визначило пріоритети. Для них найбільш цікаві проекти, пов'язані з енергозбереженням.

Події дня

Сьогодні о 9:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом до Дня машинобудівника; О 9:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) розпочнеться засідання спільної робочої групи Харківської та Курської областей у форматі відеоконференції; Об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1.Про стан дотримання законодавства з питань пожежної та санітарної безпеки на ринках області. 2.Стан забезпечення техногенно-екологічної безпеки на військових арсеналах та складах Харківської області. 3. Готовність підприємств і об'єктів енергетичної, теплопостачальної галузі, житлово-комунального господарства, освіти, науки, медицини до роботи в осінньо-зимовий період. 4. Про проблемні питання, які стосуються функціонування Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціалізований комбінат»; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підсумки введення житла в експлуатацію за 9 місяців 2012 року. 2. Про стан проведення розрахунків за оренду земельних ділянок (паїв) сільськогосподарськими підприємствами області у 2012 році. 3. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 27.04.2012 з питання: «Про перспективи розвитку водойм області та збільшення виробництва продукції рибництва». 4. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 06.04.2012 з питання: «Про стан виконання нормативної грошової оцінки населених пунктів області»; О 15:00 у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться літературно-музичний вечір, присвячений 140-річчю з дня народження знаменитої оперної співачки Соломії Кру

У Харкові відкрилося представництво компанії IBM

У Харкові починає роботу офіс корпорації IBM в Україні. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, робота з розміщення офісу IBM в Харкові почалася ще рік тому, коли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін направив 100 провідним компаніям світу листи з пропозицією створити представництво в регіоні. Вже в листопаді 2011 року було отримано відповідь, Харків відвідала віце-президент корпорації IBM Аманда Гарланд, і було покладено початок майбутній плідній роботі. «Сьогодні ми є свідками результату річної роботи. Облдержадміністрація вітає відкриття офісу корпорації IBM в Харкові. Ми чітко розуміємо, наскільки важлива робота такої команди в нашому місті, особливо з точки з точки зору інвестицій у технологічні уклади 5 і 6 рівнів», – підкреслив заступник губернатора.

Михайло Добкін відповів на запитання мешканців області під час прямої телефонної лінії газети «Слобідський край»

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у прямій телефонній лінії з читачами газети «Слобідський край». Протягом години голова області відповідав на запитання мешканців області, які стосувалися різних сфер життя. Зокрема, піднімалися такі теми, як рух залізничного транспорту в області, видача державних актів на землю, ремонт доріг у сільській місцевості, нарахування пенсій і різних соціальних виплат, тарифи на послуги водопостачання і водовідведення в різних населених пунктах, оренда землі.

На заводі ім. Шевченка розпочато виплату заборгованості із зарплати

ДП «Харківський приладобудівний завод імені Т.Г. Шевченка» інформує, що 6 вересня 2012 року ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченко отримано від Державного концерну «Укроборонпром» кошти в розмірі 10 млн.грн. Станом на 27 вересня 2012 року із зазначених коштів використано 2 млн. 312 тис. 485 грн. на погашення заборгованості із зарплати. На сьогоднішній день проводиться розрахунок для виплати заборгованості із зарплати при звільненні співробітників і формуються платіжні відомості для виплати поточної заборгованості.

Додаткові соціальні працівникі Харківської області будуть працювати із сім`ями, що перебувають у складних життєвих обставинах

Про це сьогодні повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. «Сьогодні в державі у напрямку роботи із неблагополучними сім`ями на чолі кута поставлена саме превентивна робота. Не коли вже треба вилучати дитину із сім`ї, а зберегти для неї сімейне оточення. Саме з цією метою введені ці посади. І вже є певні результати. Звичайно, новим спеціалістам потрібен час, щоб здобути досвід роботи з певних проблем, напрацювати взаємоз`вязки з іншими установами. Бо маленька дитина - це одна проблема, нею опікується служба у справах дітей, центр соціальних служб, медичні працівники; дитина підростає, тож долучається до цього обов`язково управління освіти. І потрібно вирішувати конкретну проблему. Сьогодні ми надали допомогу, а завтра нам потрібно вирішувати проблему в сім`ї: працевлаштувати батьків, якщо вони не працюють, можливо, допомогти оформити комусь інвалідність, можливо, когось пролікувати, можливо, когось влаштувати на роботу за результатами навчання або перенавчити. Головне бути відкритими. Сім`ї до суспільства, а суспільству бути готовому надати допомогу сім`ї. Тоді не буде проблем», - повідомила Тетяна Печерських.

Михайло Добкін привітав газету «Слобідський край» з 95-річчям

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав газету «Слобідський край» з 95-річчям. Він побажав колективу редакції газети творчого натхнення, успіхів та вручив почесні нагороди облдержадміністрації. Зокрема, Почесною грамотою ХОДА нагороджені головний редактор комунального підприємства "Редакція газети «Слобідський край»" Лариса Гнатченко та заступник головного редактора - редактор з питань інформації, політики, місцевого самоврядування Олена Боженко. Подяка голови ХОДА оголошена завідувачу відділу маркетингу Ганні Єрошкіній та оператору комп’ютерної верстки Олегу Куперману.

Стан підготовки Ізюмського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Ізюмського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 69%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 50%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Бібліотека - центр і оплот знань та спілкування в будь-якому населеному пункті

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відбулися урочистості з нагоди святкування Всеукраїнського Дня бібліотек. Учать у них взяли заступник голови ХОДА Євген Савін та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Євген Савін привітав присутніх від імені голови ХОДА Михайла Добкіна, побажав здоров'я, успіхів і гарного настрою. «У залі панує відчуття свята, домашнього затишку. Я перебуваю серед людей, з якими завжди комфортно. У цьому і є ваша суть - ви вмієте привернути до себе людей, дати їм те, що вони хочуть. Бібліотека є, була і буде завжди, як і книга. Бібліотека залишається центром, оплотом знань, спілкування, оплотом цивілізації у будь-якому населеному пункті. Вже може зруйнуватися все - ні пошти, ні магазина, ні клубу, на жаль, є у нас такі населені пункти, але бібліотека є завжди. Ви своєю енергією, своїм бажанням зберігати і популяризувати книгу зберігаєте ці острівці цивілізації. Спасибі вам за це», - підкреслив заступник голови ХОДА.

До кінця року в Харківській області заплановано здати в експлуатацію 8 газопроводів

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в області продовжується робота з будівництва 49 підвідних газопроводів на загальну суму 391,4 млн. грн. За його словами, з 2009 року повністю профінансовано будівництво 20 об'єктів на загальну суму 128,6 млн. грн., з них вже 12 введено в експлуатацію. «У поточному році компанією «Нафтогаз України» профінансовано будівництво 10 об'єктів на суму 53,4 млн. грн. Завершено будівництво та введено в експлуатацію 2 об'єкти – газифікація села Польова Дергачівського району та газифікація села Аркадіївка Шевченківського району. Будівництво 8 об'єктів, що залишилися, ведеться згідно графіка, іх планується здати в цьому році», – зазначив перший заступник губернатора.

Компанія IBM розгляне можливість створення в Харкові великого центру для підтримки клієнтів

Про це сьогодні під час зустрічі з керівництвом Харківської області повідомив генеральний директор IBM в Україні Пенко Дінєв. На зустрічі були присутні голова Харківської ОДА Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Андрій Моченков. Під час зустрічі були обговорені перспективи діяльності компанії IBM в Харківській області. «Рішення, яке ухвалене керівництвом вашої компанії про відкриття офісу в Харкові, нами повністю підтримується. Будемо вважати сьогоднішній день початком майбутньої плідної роботи. Крім цього, хочу відзначити, що місто Харків - студентське місто. Тут дуже багато високоосвічених молодих фахівців, які в різних державах працюють на дуже серйозні компанії. Я думаю, що з вашим приходом до Харкова у них з'являться нові можливості, і їх потенціал буде використовуватися більш професійно», - сказав Михайло Добкін.

У серпні-вересні поточного року в області відбулось більше 300 продовольчих ярмарків

«У серпні-вересні 2012 року за участю сільгоспвиробників області було проведено більше 300 продовольчих ярмарків з загальним виторгом 9,7 млн. грн., що дозволило наситити продовольчий ринок продукцією за цінами нижче середньообласних», – заявив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Теплопостачальним підприємствам Харківщини буде компенсовано 212 млн.грн. різниці в тарифах

«Головними причинами заборгованості за природний газ залишаються невідповідність діючих тарифів на послуги теплопостачання для населення фактичним витратам виробництва послуг, а також несвоєчасні та не в повному обсязі розрахунки споживачів за надані послуги теплопостачання. Одним із шляхів погашення боргів за спожитий природний газ є відшкодування різниці в тарифах на послуги теплопостачання для населення, яка за станом на 1 липня по підприємствах області склала 826 млн. грн.», – повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіонального ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Індекс споживчих цін на продукти харчування на Харківщині за вісім місяців цього року склав 96,9%

Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Середній показник індексу споживчих цін на продукти харчування по Україні – 97,6% Рівень інфляції в регіоні за вісім місяців 2012 року складе 99,4%, при середньому показнику по Україні 99,6%, що свідчить про дефляцію. Нам вдалося стримати зростання цін, насамперед на продовольство, незважаючи на форс-мажорну ситуацію з цінами на світовому ринку, в більшості країн Європи, в Російській Федерації, в Республіці Білорусь, у Казахстані», – сказав Юрій Сапронов.

Рівень розрахунків споживачів області за послуги теплопостачання становить 92,4%

Станом на 21 вересня рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Харківської області з НАК «Нафтогаз України» за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2011/2012 років, склав 68,3%. Заборгованість теплопостачальних підприємств – 499,6 млн. грн., в тому числі КП «Харківські теплові мережі» – 381,6 млн. грн. Про це повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. На 100% розрахувалися за газ ТОВ «Володар Кегичівка» і Нововодолазьке підприємство теплових мереж, рівень розрахунків вище 90% мають Близнюківський «Райсількомунгосп» (95%), Вовчанське ПТС (97,5%) і Красноградське ПТС (98%). Найбільшими боржниками по Харківській області, які мають рівень розрахунків нижче середньообласного, є ХОКП «ДРІТ» (борг – 54,4 млн. грн.) і комунальне підприємство теплових мереж Харківського району (борг – 12,3 млн. грн.).

Архів документів