Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Завтра відбудеться виїзне засідання регіональної ради підприємців при Харківській обласній державній адміністрації

Засідання відбудеться 2 жовтня о 15:00 на базі Харківського міського центру зайнятості. Мета зустрічі - розгляд актуальних питань стосовно змін у законодавстві про зайнятість населення. На засіданні будуть обговорюватись таки питання оформлення трудових договорів, взаємодія служби зайнятості з роботодавцями, законопроект про зайнятість населення, проведення конкурсу мікрокредитування для суб'єктів підприємницької діяльності.    

Після початку роботи Регіонального перинатального центру рівень смертності недоношених дітей суттєво знизився

«До введення в дію Харківського регіонального перинатального центру смертність недоношених дітей в області становила близько 70%. Сьогодні ж ми маємо дзеркально протилежну картину. Ефект від роботи перинатального центру перевершив всі сподівання, але для його успішної роботи потрібен відповідний фінансовий ресурс», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Будь-яка акція милосердя буде затребувана в усі часи. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін закликав усіх харків'ян та мешканців області приєднатися до акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!», яка організована управлінням у справах преси та інформації ХОДА спільно з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень». «Будь-яка акція, де є милосердя, буде затребувана в усі часи. Я був з робочим візитом в Англії, і в Лондоні збирали пожертви по всій країні для учасників Першої світової війни, які залишилися в живих. Участь полягала в тому, що потрібно було за будь-яку суму грошей викупити невеликий значок, на якому був зображений червоний мак як символ тих часів. Можна було дати один фунт або 100 фунтів, і найголовніше, що половина Лондона ходила з цими значками на грудях, що символізувало милосердя нації в цілому, небайдужість до людей похилого віку, які ведуть непросте життя, борючись із хворобами й іншими життєвими негараздами. На знак поваги до їх великого подвигу така акція з року в рік збирає великі суми грошей. Я думаю, що у нас дуже багато приводів проводити такі ж акції милосердя, і одна з них - це передача книг, як символ духовного милосердя тих людей, які сьогодні в силу різних причин можуть дозволити собі передати книги для тих, хто не може дозволити собі їх купити. Закликаю всіх підтримати цю акцію і взяти участь однією, десятьма або ста книгами - тут не кількість головне, а участь», - сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін передав книги для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківщини

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» з прийому художньої літератури для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківської області, яка організована управлінням у справах преси та інформації ХОДА спільно з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень».

Акцію "Зроби добру справу – подаруй книгу!" розпочато

Сьогодні на 1 поверсі будівлі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64) розпочався прийом художньої літератури для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківської області. До акції «Зроби добру справу – подаруй книгу!», ініційованої управлінням у справах преси та інформації ХОДА разом з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень», вже залучилися 9 мешканців Харкова. Вони подарували більше 50 видань із власних бібліотек.

Харківська центральна диспетчерська швидкої допомоги послужить моделлю для всіх регіонів України

Про це повідомила сьогодні в ході візиту до Регіонального перинатального центру перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. Вона зазначила, що Харків – один з піонерів створення центральної диспетчерської швидкої допомоги, і почав цю роботу набагато раніше того, як офіційно з'явилася відповідна національна програма. «Зараз цей досвід організації центральної диспетчерської швидкої допомоги використовується в регіонах. Його підхопили в Волині, в Дніпропетровську та Києві зроблені конкретні кроки. Вінцем стало ухвалення закону про екстрену допомогу, і відкриття нового національного проекту "Вчасна допомога"», – підкреслила Ірина Акімова.

На сьогоднішній день роздрібну ціну на лікарські препарати вдалося знизити на 8%

Як зазначила сьогодні під час візиту до Харківського регіонального перинатального центру перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, тема обмежень і надбавок на вартість медичних препаратів не нова. Таке рішення не є якимось несподіваним кроком для фармацевтичного ринку, до якого він був не готовий.

У Харкові стартувала наукова конференція країн СНД «Ріст кристалів»

Сьогодні в Харкові на базі НТК «Інститут монокристалів» розпочала свою роботу наукова конференція країн СНД «Ріст кристалів». Привітали учасників конференції голова ХОДА Михайло Добкін, голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко і член-кореспондент РАН Михайло Ковальчук. «Для мене велика честь бути присутнім тут і вітати учасників цього форуму. Інститут монокристалів як місце проведення цього форуму обраний не випадково. Інститут за свою більш ніж півстолітню історію став одним з визнаних світових лідерів у цій галузі, і сьогодні його продукція затребувана в усьому світі. Про це говорять міжнародні зв'язки, які все більше розширюються з року в рік . На сьогоднішній момент інститут має свою унікальну особливість - це повний науковий цикл від ідеї через експерименти до наукових розробок та впровадження їх у виробництво всіляких новацій», - сказав Михайло Добкін.

У Регіональному перинатальному центрі народилася тисячна дитина

Як повідомила керівник Регіонального перинатального центру Ірина Кондратова, 28 вересня в перинатальному центрі відбулися тисячні пологи. Хлопчика назвали Максимом, він народився доношеним, вага – 3,200 кг. Зараз його стан задовільний, він знаходиться на спільному перебуванні з мамою, на грудному вигодовуванні. Завтра мати з дитиною планується виписати. «Мати цього малюка – мешканка Харкова, їй 21 рік, вона має важку екстрагенітальну патологію, тому всю вагітність спостерігалася в нашому центрі. У генетиків була підозра, що хвороба матері могла передатися маляті. На щастя, поки припущення не підтверджується, але протягом першого року дитина буде спостерігатися в перинатальному центрі для того, щоб попередити всі можливі проблеми», – підкреслила Ірина Кондратова.

До кінця 2014 року перинатальні центри планують відкрити в усіх областях України

Про це сьогодні під час візиту до Харківського регіонального перинатального центру повідомила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. «На сьогоднішній день на території України відкрито шість центрів 3 рівня і один центр 2 рівня. Зараз в процесі реконструкції перебуває ще 9 центрів. Ми сподіваємося, що, принаймні, 2 з них відкриються протягом жовтня цього року, в Криму та Полтаві. Решта почне працювати вже ближче до кінця року. Завдання, яке було поставлено на самому початку реалізації проекту «Нове життя» - до кінця 2014 року відкрити перинатальні центри в усіх 27 областях України. Завдання непросте, але необхідне. Тому і на центральному, і на регіональних рівнях робиться все можливе для того, щоб ця задача була вирішена», - сказала Ірина Акімова.

Стан підготовки Харківської області до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Харківської області до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 99%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Крім того, розрахунки теплопостачальних підприємств за газ, спожитий у 2012 році, становлять 73%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у 2012 році – 103,6%.  

Приймаються заявки для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Президента України «Українська книжка року»

До 15 листопада триває прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Президента України «Українська книжка року». На здобуття премії висуваються книжкові видання українською мовою, видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніш як за півроку до їх висунення на здобуття премії. Висунути видання на здобуття премії має право автор (співавтор) виданих творів, видавництво, видавнича чи громадська організація, творча спілка, літературно-мистецьке об'єднаннями, навчальний заклад, бібліотечна та наукова установа.

Зроби добру справу – подаруй книгу!

Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації разом з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень» з 1 жовтня починає акцію «Зроби добру справу – подаруй книгу!» з прийому художньої літератури для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківської області. Література буде прийматись на 1 поверсі Харківської облдержадміністрації за адресою: вул. Сумська, 64 з 1 по 10 жовтня з 10:00 до 17:00. Запрошуємо всіх небайдужих приєднатися до акції!

Події дня

Сьогодні, 1 жовтня, о 12:00 в актовій залі НТК «Інститут монокристалів» (пр. Леніна, 60) розпочнеться наукова конференція країн СНД «Ріст кристалів»; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочиста церемонія нагородження фіналістів Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи».

У Харківській області розглянуть можливість будівництва гоночної траси

Про це сьогодні під час фіналу Чемпіонату України з гонок на прискорення повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. «Губернатор області доручив розглянути можливість будівництва безпечної траси на території Харківського регіону для проведення перегонів. Найближчим часом я разом з управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту, а також главами адміністрацій проаналізую ті можливості, які є на території області. Потрібно ще прорахувати, у скільки може обійтися будівництво гоночної траси. Загалом, пошукаємо варіанти і через кілька місяців визначимося вже з термінами реалізації такої ідеї», - сказав Євген Савін.

У Чугуєві відбувся фінал Чемпіонату України з гонок на прискорення

Сьогодні на військовому аеродромі в м. Чугуїв Харківської області в рамках фестивалю «AdrenalinFest» відбувся фінал Чемпіонату України з гонок на прискорення (drag-racing). У заході взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, президент Автомобільної федерації України Богдан Новицький, член президії Віктор Янукович. У цьому році за звання чемпіона з гонок на прискорення в двох номінаціях - стріт і спорт - боролися 70 найсильніших професійних гонщиків України, Росії, Білорусі та Молдови. Перед відкриттям Чемпіонату відбулися тюнінг-виставка і виставка ретро автомобілів. Також з концертною програмою виступили студенти Харківської державної академії фізичної культури та курсанти Національного університету цивільного захисту України.

Відкрито Міжнародний фестиваль «Харківські асамблеї»

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету відбулася урочиста церемонія відкриття Міжнародного фестивалю «Харківські асамблеї», в якій взяли участь заступник Міністра культури Олександра Губіна, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова та начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. У цьому році фестиваль присвячений 95-річчю Харківського національного університету мистецтв ім. І. Котляревського. Як зазначила у своєму виступі ректор закладу Тетяна Вєркіна: «Ось уже котрий рік поспіль ми відкриваємо наш чудовий фестиваль «Харківські асамблеї». Десять років ми йшли до нашої заповітної мети – зробити його знаковим в житті нашого університету. Наша мрія збулася, і «Харківські асамблеї» – це відзнака, свого роду талісман університету і нашого міста».

Підприємцям Харківщини роз'яснюють актуальні питання трудового законодавства

26 вересня Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА в рамках комплексної освітньої програми «Школа малого бізнесу» провели для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, семінар на тему «Актуальні питання трудових відносин». В рамках семінару в якості експертів виступили представники Територіальної державної інспекції з праці в Харківській області, а також інспекції з контролю за додержанням законодавства про зайнятість населення Харківського обласного центру зайнятості. В ході обговорення фахівці роз'яснили питання дотримання трудового законодавства на підприємствах і реєстрації трудових договорів.

Село Аркадівка Шевченківського району газифіковано

Сьогодні в селі Аркадівка Шевченківського району відбулися урочистості з нагоди пуску газу. У заході взяв участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, село було газифіковано в рамках Договору про співпрацю між НАК «Нафтогаз України» і Харківською обласною державною адміністрацією у розвитку нафтогазового комплексу та соціальної інфраструктури населених пунктів Харківської області. Будівництво об'єкту було розпочато в 2011 році за рахунок коштів компанії, всього за два роки НАК «Нафтогаз України» було виділено на ці роботи 20,8 млн.грн.

Сума виплати орендної плати за землю в Харківській області склала 471,3 млн. грн. або 74,3%

На поточний момент сума виплати орендної плати за землю на Харківщині склала 471,3 млн. грн. або 74,3% від загального розміру орендної плати. В минулому році на відповідну дату виплата орендної плати становила 64,9%. Грошима у цьому році виплачено 288,3 млн. грн. (60,8%), зерном – 151,7 млн. грн., (32,2%), послугами – 4,7 млн. грн., іншою продукцією – 26,6 млн. грн. Про це повідомила сьогодні у ході селекторної наради перший заступник директора Департамента АПР ХОДА Олена Кулик. Вище середньообласного показника розрахунків за оренду землі мають господарства Харківського (97,4%), Валківського (95,1%), Краснокутського (93,1%), Сахновщинського (86,7%) та Дворічанського (84%) районів. Менше середньообласного – господарства Шевченківського (56,2%), Чугуївського (58%), Ізюмського (59,1%), Кегичівського (59,7%) та Зміївського (61,1%) районів.

На Харківщині ведеться активна робота з розведення риби у водоймах

У Харківській області рибницькі підприємства та спеціальні товарні рибні господарства розводять та вирощують рибу в спеціальних або пристосованих водоймах, ставках, водосховищах, кар’єрах тощо. Фонд рибогосподарських водойм Харківської області налічує 57 водосховищ загальною площею 32,8 тис. га, 2538 ставків площею 13,2 тис. га. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив начальник Харківського територіального відділу Східного державного басейнового управління охорони водних живих ресурсів Віктор Резник.

Батьки учнів сільських шкіл вдячні за «Шкільний автобус»

Батьки учнів Піщанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Глушківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Куп`янської районної ради висловили слова вдячності голові Харківської обласної державної адміністрації Михайлу Добкіну за турботу про дітей, що проживають у сільській місцевості, а саме забезпечення сіл шкільними автобусами. «Завдяки Вашим турботам та наполегливій праці учні шкіл отримали можливість не тільки швидко та безпечно добиратися до школи, а й відвідувати районні та обласні змагання, виставки, виїжджати на екскурсії. Ми впевнені, що реалізація програми «Шкільний автобус» позитивно вплине на якість знань дітей. Дуже вдячні Вам за Вашу турботу», - говориться у листах батьків.

Грошова оцінка земель проведена у 1558 населених пунктах Харківської області

«На сьогодні із 1758 населених пунктів області грошова оцінка земель проведена у 1558 населених пунктах, що становить 98,1% від загальної кількості, без урахування 166 населених пунктів, в яких недоцільно проводити нормативну грошову оцінку земель у зв’язку з відсутністю економічного ефекту від проведення зазначеного виду робіт», - повідомив сьогодні у ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайло Клепач. За його словами, первинну грошову оцінку земель залишилося зробити у 34 населених пунктах області. Цю роботу планується завершити до 1 листопада. Крім того, 722 населені пункти потребують повторної грошової оцінки земель. Договорів на її проведення вже укладено 541, за ними роботи будуть завершені до початку грудня. Ще 86 договорів зараз знаходяться у стадії укладання.

Фестиваль «Печенізьке поле» - найпопулярніший запит у Google

За інформацією телеканалу новин «24», згідно з рейтингом за 19 вересня найпопулярнішим запитом у пошуковій системі Google за тиждень був фестиваль «Печенізьке поле 2012». Він випередив такі події, як боксерський бій Віталій Кличко – Мануєль Чарр, початок нового сезону телешоу «Х-фактор 3», дебютний матч збірної України з футболу у відбірковому турнірі до чемпіонату світу 2014 року проти збірної Англії, а також серіал «Анна Герман».

До кінця року в Харківській області планується здати в експлуатацію 20 багатоквартирних будинків

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, на Харківщині ведеться активна робота з будівництва житла. Зокрема, до кінця року планується здати в експлуатацію 20 житлових будинків. «Що стосовно багатоквартирного житлового будівництва, яке практично знаходиться в місті Харкові, ситуація повністю контролюється обласною державною адміністрацією, інспекцією ДАБК та інвесторами. На сьогоднішній день введено в експлуатацію 10 багатоквартирних будинків загальною площею житла 42,3 тис. кв.м. і заплановано до кінця року здати в експлуатацію ще 20 будинків загальною площею житла 123 тис.кв.м», - повідомив Михайло Рабинович.

Стан підготовки Кегичівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Кегичівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 50%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Крім того, розрахунки теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років – 100%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 100,1%.

Сьогодні відкривається виставка історика і реставратора Валерія Лейко «Звідки беруться дорослі»

27 вересня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкриється виставка історика і реставратора Валерія Лейко «Звідки беруться дорослі». Автор виставки зібрав у величезну колекцію сотні іграшок, книжок, фантиків, марок, значків, календариків та інших предметів, з якими грає дітвора. На думку Валерія Лейко, іграшка – це те, що формує світогляд людини і закладає моральні підвалини особистості. Він переконаний, що сучасним дітям буде цікаво дізнатися, у що грали їхні батьки, а дорослі зможуть згадати своє дитинство.

Ми хочемо прийти до європейського співтовариства з українською позицією. Михайло Добкін

Сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Крістофом Вайлем голова ХОДА Михайло Добкін відзначив незмінність європейського курсу, якого дотримується Україна. У той же час, за словами голови області, для держави дуже важливо в ході євроінтеграції дотримуватися власних інтересів. «Незважаючи на всі складнощі новітньої історії нашої країни Президент жодного разу не поставив під сумнів наш європейський курс. Навіть у дуже складні моменти йшлося тільки про те, що ми беремо паузу, щоб звірити координати, але наш курс незмінний - ми прагнемо в Європу, тому що це бажання людей, що живуть в нашій країні. Але ми хочемо прийти до європейського співтовариства з українською позицією. Ми не можемо штучно обмінювати наші інтереси на умови, які дозволять нам інтегруватися. Якщо це неможливо зробити зараз, я думаю, що пройшовши свій шлях, ми це зробимо через рік, два, три - тоді, коли всі будемо до цього готові. Але я не сумніваюся, що це відбудеться», - підкреслив Михайло Добкін.

Харківська область повністю підготовлена до нового опалювального сезону

На сьогоднішній день Харківська область повністю підготовлена до нового опалювального сезону. Про це повідомив в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, великих зауважень до діяльності підприємств теплоенергетики, енергозабезпечення, газозабезпечення, промисловості, сільського господарства, бюджетної і соціальної сфери немає – всі готові на 100%.

Харківщина готова розширювати економічне співробітництво з Федеративною Республікою Німеччина

Сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Крістофом Вайлем голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив готовність Харківщини до розвитку співпраці з Німеччиною. Зокрема, за словами очільника області, в регіоні буде надана всебічна підтримка німецьким підприємцям, які захочуть інвестувати свої гроші в економіку Харківщини. «Незважаючи на складні економічні процеси в Європі та країні економіка нашого регіону стабільно розвивається. Звичайно, не такими темпами, як нам би хотілося, але ми робимо все, щоб розширити ринки збуту продукції наших провідних підприємств. У плані енергетичного машинобудування вдалося зробити дуже багато, але є ще величезний потенціал для зовнішньоекономічних зв'язків, у тому числі і з компаніями і підприємствами ФРН. Нам би було дуже цікаво презентувати потенціал промисловості нашого регіону, надати на розгляд німецьких бізнесменів інвестиційні проекти, де ми готові гарантувати супровід на перших кроках», - сказав Михайло Добкін.

Архів документів