Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція начальника служби у справах дітей ХОДА Тетяни Печерських та начальника кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в Харківській області Андрія Хоменка. Тема: «Проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» на Харківщині».

Цілий ряд установ мистецтва зможе користуватися Малою залою Харківського національного театру опери та балету

«Харківський національний театр опери та балету – це наша гордість, елітарна будівля в центрі міста. Нам хотілося б, щоб він гідно працював і фінансування було достойним, але, на жаль, на сьогоднішній день в Україні програма підтримки національних театрів поширюється тільки на заклади, що знаходяться в державній власності. Тому Львівський, Одеський та Донецький театри фінансуються за цією програмою, а Харківський, маючи статус національного, не потрапляє під цю категорію», – повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

При формуванні бюджету на 2013 рік райони області повинні мати чіткий план відновлення Будинків культури

Керівництво області вже не перший рік акцентує увагу керівників районів Харківщини на тому, щоб вони не використовували на інші цілі фінанси, призначені на сферу культури. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін.

Завдяки участі і гарній підготовці усіх районів області етнофестиваль «Печенізьке поле» був як ніколи яскравим і барвистим

Сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Євген Савін подякував усім районам області за активну участь в етнофестивалі «Печенізьке поле». «Завдяки участі і гарній підготовці усіх районів області етнофестиваль «Печенізьке поле» був як ніколи яскравим і барвистим. Ви всі дуже серйозно підготувалися, щоб гідно виступити. Значною подією «Печенізького поля» цього року став конкурс «Грайліві переливи», в якому взяли участь 37 музикантів, які були відібрані в районах. Всі вони себе дуже гідно представили. Також було у нас проведено «Караоке на майдані», яке буде дивитися вся країна - всі райони і міста представили своїх учасників. Вперше на фестивалі було проведено конкурс на кращу оригінальну фігуру, і «Дивосхил» у нас у цьому році вийшов дуже об'ємним і яскравим завдяки всім районам, які зробили скульптури, що дуже прикрасили фестиваль», - сказав Євген Савін.

У Харківській області відновлені практично всі районні Будинки культури

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін. «На сьогоднішній момент в області практично всі районні Будинки культури відновлені. Залишилося ще відновити Будинок культури у Краснокутському районі. На ремонтні роботи цієї будівлі виділені кошти, розроблена проектно-кошторисна документація, і там вже ведуться роботи. Проблемним залишається Валківський район. Там стоїть величезна недобудова. Ми вирішили його не відновлювати, тому що на це потрібні колосальні гроші. Замість цього поряд ми плануємо добудувати будинок колишнього кінотеатру. Там все є, не вистачає тільки гримерок і можливостей репетиційної зали. Це обійдеться набагато дешевше. Я думаю, ми знайдемо рішення по Валківському районному Будинку культури і, за великим рахунком, всі районні Будинки культури будуть приведені в порядок», - зазначив Євген Савін.

Стан підготовки Дергачівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Дергачівського району становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, соціальна сфера – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Крім того, розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 87,7%.

Поліпшення матеріально-технічного стану закладів культури є пріоритетним напрямком серед завдань по активізації розвитку Харківської області

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомила заступник начальника управління культури і туризму Харківської ОДА Тетяна Горових.  «Незадовільний матеріально-технічний стан закладів культури є основною проблемою галузі культури, і саме її поліпшення в останні роки визначено пріоритетним напрямком серед завдань з активізації розвитку Харківської області. На сьогодні 87% будівель закладів культури на селі потребують ремонту, 30% опалювальних систем перебуває в неробочому стані, більш 80% приміщень клубів на селі опалюється тільки під час проведення заходів. Важливим завданням є проведення капітального ремонту споруд РБК, які є методичними центрами, що запроваджують кращий досвід роботи сільських клубів та забезпечують культурно – дозвіллєві потреби сільського населення», – сказала вона.

У сел. Комунар Харківського району оптимізовано роботу лікарської амбулаторії

Під час особистого прийому громадян до заступника голови Харківської облдержадміністрації звернулася мешканка сел. Комунар Харківського району з проханням вивчити ситуацію з медичним обслуговуванням селища лікарською амбулаторією та забезпеченням медикаментами. Наступного дня була проведена перевірка роботи лікарської амбулаторії, в результаті якої було встановлено, що її робота спланована неправильно. «Протягом 2 тижнів було вжито заходи щодо покращення роботи амбулаторії. Введено додаткову посаду сімейного лікаря, встановлено графіки приїзду вузьких спеціалістів (невропатолога, кардіолога та ін.). На території лікарської амбулаторії встановлено пункт реалізації медикаментів від районної комунальної аптеки», - зазначив Ігор Шурма.

Михайло Добкін вручив сертифікат на автомобіль пожежному Євгену Кизименко, який постраждав під час гасіння пожежі в Балаклійському районі

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін відвідав у Харківській обласній клінічній лікарні пожежного Євгена Кизименка, який 27 січня отримав серйозні травми при гасінні пожежі в селі Борщівка Балаклійського району. Глава області побажав Євгенові якнайшвидшого відновлення здоров'я, а також вручив сертифікат на автомобіль, який був придбаний за ініціативою обласного та міського керівництва. «Я хочу, щоб ти знав, що тебе наодинці з твоїми проблемами ніхто не залишить. По-перше, ми робимо все для того, щоб ти зміг повноцінно відновитися, і якщо потрібно буде, ми будемо звертатися в інші медустанови, які є в Україні, і залучимо іноземних фахівців. Ми розуміємо, наскільки проблематично тобі буде звикати до нових умов, і вирішили разом з Геннадієм Кернесом передати тобі машину. Зараз її переробляють з урахуванням твоїх фізичних можливостей, через місяць вона вже буде готова», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до Євгена Кизименка.

Михайло Добкін та спеціальний представник Президента Республіки Польща Тадеуш Мазовецький вшанували пам'ять жертв тоталітаризму

Сьогодні в рамках візиту в Харківську область спеціальний представник Президента Республіки Польща, колишній Прем'єр-міністр Республіки Польща (1989-1991 рр.) Тадеуш Мазовецький разом з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним і Генеральним консулом Польщі в Харкові Яном Гранатом вшанував пам'ять жертв тоталітаризму. Вони поклали квіти до Меморіалу жертв тоталітаризму в Лісопарку.

Харківщина відзначає День партизанської слави

Сьогодні в Харкові і в районах області відбулися заходи, присвячені Дню партизанської слави. Квіти до Меморіалу Слави в Лісопарку поклали заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Олександр Попов, керівники Департаментів облдержадміністрації та міськвиконкому, представники громадських організацій, ветерани Великої Вітчизняної війни та учасники підпільно-партизанського руху Харківщини. «День партизанської слави є значущим у житті кожного громадянина, оскільки присвячений тій активній частини жителів, які за часів Великої Вітчизняної війни, перебуваючи в тилу ворога, вели підривну діяльність проти фашистських військ. Партизани не тільки зробили неоціненний внесок у загальну перемогу над лютим ворогом всього слов'янського народу, але й звільнили від гніту фашистських загарбників багато європейських держав. Це велике і значуще свято для кожного громадянина не тільки України, але і всього пострадянського простору. Ми повинні своїх дітей, а хтось вже й онуків, виховувати в дусі поваги до цього покоління, якому ми вдячні за нашу сьогоднішнє мирне життя», – зазначив Олег Анпілогов.

«День механіка» - це унікальна можливість спілкування студентів та виробників техніки

Вже всьоме на ланах учбового господарства Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка відбулося традиційне свято «День механіка». Організаторами свята є Департамент агропромислового розвитку ХОДА та Департамент науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Делегація Харківської області бере участь у другому Міжнародному інвестиційному форумі

Делегація Харківської області бере участь у другому Міжнародному інвестиційному форумі, що проходить 20-21 вересня в м. Даугавпілс, Латвія. У складі делегації директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, радник заступника голови облдержадміністрації Юрія Сапронова, депутат Харківської міської ради Євген Шаповал, заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Створення Центру екстреної допомоги як окремої юридичної особи з окремим фінансуванням дозволить покращити якість обслуговування пацієнтів

Про це в інтерв’ю газеті «Слобідський край» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Створення «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» - окремої юридичної особи з окремим фінансуванням позитивно позначиться на якості невідкладної допомоги. Сьогодні на фінансування швидкої медичної допомоги має виділятися 15% всього медичного бюджету. Але з загальної суми, яка виділяється на медицину, намагаються максимально забезпечити коштами стаціонари. І, фактично, за нашими підрахунками, на швидку допомогу виділяється не 15%, а до 10%. Створення окремої юридичної особи з окремим фінансуванням дасть можливість отримувати кошти в повній мірі і тим самим покращити якість обслуговування пацієнтів», - зазначив Ігор Шурма.

На Харківщині триває збирання цукрових буряків

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 20 вересня на цукрові заводи Харківської області надійшло 68,3 тис. тонн цукрових буряків, з яких від господарств Харківської області – 21,2 тисячі тонн, Полтавської області – 47 тисяч тонн та Сумської області – 0,1 тис. тонн. Від початку сезону цукроваріння на 4-х цукрових заводах (ПП «Цукровик-Агро», «Новоіванівський цукровий завод» Коломацького району, «Первухінський цукровий завод» Богодухівського району, ПСП «Явір» (Мурафський цукровий завод) Краснокутського району) вироблено 4,2 тис. тонн цукру із сировини нового врожаю.

Події дня

Сьогодні об 11:00 у Лісопарку відбудеться церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави з нагоди Дня партизанської слави; О 14:00 у парку-стадіоні машинобудівного заводу "Світло Шахтаря" (м. Харків, вул. Велика Гончарівська, 39/41) відбудуться урочистості з нагоди Міжнародного дня миру; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 23.03.2012 з питання: «Про фінансування закладів культури області в 2011 році».

На Харківщині продовжується робота з введення в експлуатацію медичного обладнання

Згідно інформації Головного управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, у період 2011 – 2012 років закладами охорони здоров’я міста Харкова та Харківської області було введено в експлуатацію медичне обладнання, зокрема:  - комплекс рентгенівський діагностичний «Медикс» на 3 робочі місця у КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова»; - комплекс рентгенівський діагностичний «Медикс» на 2 робочі місця – у КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 5», КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 20»; - кабінет флюорографічний рухомий «Крас» – у КЗОЗ «Мереф’янська центральна районна лікарня», КЗОЗ «Обласний протитуберкульозний диспансер № 1»; - два апарати ультразвукової діагностики – у КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Про хід польових робіт у Харківській області

За оперативними даними, озвученими в ході селекторної наради Міністерства аграрної політики та продовольства України першим заступником директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Оленою Кулик, станом на 20 вересня в Харківській області обмолочено 19,4 тис. га гречки (74% від загальної площі збирання). Середня врожайність становить 10,5 ц/га – це 6 показник по Україні. Проса обмолочено на 11,6 тис. га (також 74% від загальної площі посівів), середня врожайність становить 18,5 ц/га, це 5 результат по Україні. Площа збирання кукурудзи по області – 320,9 тис. га. На сьогодні зібрано 20% площ. Намолочено 177 тисяч тонн зерна. Середня врожайність близько 30 ц/га.

Органи виконавчої влади області мають оперативно та якісно відпрацювати питання встановлення та забезпечення роботи відеоспостереження на виборчих дільницях у день виборів

Під головуванням заступника голови – керівника апарату Харківської облдержадміністрації Василя Хоми відбулась нарада, в ході якої опрацьовано алгоритм встановлення, налагодження та розбирання програмно-апаратних комплексів системи відеоспостереження на виборчих дільницях під час підготовки і проведення виборів народних депутатів України у 2012 році. В нараді взяли участь посадові особи районних державних адміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення, адміністрацій районів Харкова, відповідальні за встановлення та функціонування відеоспостереження на виборчих дільницях, а також представники відділів ведення Державного реєстру виборців.

Стан підготовки Дворічанського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Дворічанського району становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, соціальна сфера – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Крім того, розрахунки теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років – 61,8%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 82,8%.

На оснащення автомобілів швидкої допомоги системою GPS-навігації з бюджету області виділено понад 777 тис.грн.

Сьогодні депутати Харківської облради на позачерговій сесії внесли зміни до бюджету області на 2012 рік. Зокрема, виділено 777,8 тис.грн. на оснащення автомобілів швидкої медичної допомоги системою GPS-навігації. Кошти отримають Великобурлуцький, Дворічанський, Зміївський, Лозівський, Печенізький райони, а також міста Куп'янськ та Первомайський. Ще 99,5 тис. грн. отримає Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Про майбутнє Харківщини ми маємо дбати вже сьогодні. Михайло Добкін

Сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що це свято об'єднує всю багатонаціональну територіальну громаду в ім'я благородної мети – розвитку і процвітання рідного краю. «Мені дуже хотілося б зазирнути в 2112 рік і подивитися, чого досяг мій рідний край за минулі сто років завдяки зусиллям наших нащадків. Але про це майбутнє ми маємо дбати вже сьогодні. Приємно, що вихідці з Харківської області як професіонали затребувані не тільки в нашій країні, але і за кордоном, але для нас важливо, щоб молоді люди залишалися на місцях. У такому мегаполісі, як Харків, з його пропозиціями на ринку праці та інфраструктурою, ця проблема вирішується простіше. Потрібно, щоб молоді люди з районів та міст області, отримавши відповідну освіту, прагнули повернутися додому. Це глобальне завдання, але воно під силу нашій територіальній громаді. Харківщина завдяки своєму величезному потенціалу і здоровим амбіціям не раз успішно здавала іспит на зрілість», – заявив губернатор.

Підвищення туристичної привабливості - один з найбільш перспективних напрямків розвитку Харківщини

Харківська область з кожним роком стає все більш привабливою для туристів, - зазначив сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня Харківської області в ХНАТОБі голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, залучення туристів на Харківщину - один з перспективних напрямків розвитку регіону. «Ми повинні серйозно подумати про розвиток туризму. В нашій області є що показати: Гомільшанські ліси в Зміївському районі, художній меморіальний музей Іллі Рєпіна в Чугуєві, літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди в Золочівському районі, старовинні садиби у Валківському і Краснокутському районах... Кожен з наших районів має родзинку у вигляді історії, відображеної в пам'ятках і традиціях. Численним гостям подобаються традиційні фестивалі «Весілля в Малинівці - плюс», «На Івана на Купала», «Олексіївська фортеця», «Печенізьке поле». Візитною карткою Харкова як великого торгового центру став Великий Слобожанський ярмарок», - зазначив глава області.

П’яти жителям регіону вручені відзнаки «Почесний громадянин Харківської області»

Сьогодні у ході урочистостей з нагоди Дня Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес вручили посвідчення «Почесний громадянин Харківської області».

Харківщина поставила перед собою амбітне завдання - повернути лідерські позиції, втрачені за попередні роки. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди Дня Харківської області. Жителів Слобожанщини привітали зі святом голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Наша область пройшла шлях у 247 років. Вони були наповнені важливими і пересічними подіями, великими і маленькими перемогами. Сьогодні Харківщина поставила перед собою амбітне завдання - повернути лідерські позиції, втрачені за попередні роки. І вже багато чого зробила для цього. В останні роки область демонструє стабільно зростаючі економічні показники, що підвищує рейтингові оцінки інвестиційної привабливості. Зокрема, у рейтингу журналу «Forbes» місто Харків посідає перше місце серед 32 міст України за привабливістю інвестиційного клімату. А за підсумками 2011 року в рейтингу Кабінету Міністрів України щодо соціально-економічного розвитку наша область посіла 4 місце серед регіонів країни», - зазначив глава області.

Створення Центру екстреної допомоги – це впровадження європейської моделі в реалізації соціальних ініціатив Президента України на Харківщини

Сьогодні депутати Харківської обласної ради під час позачергової XVI сесії ухвалили рішення про утворення комунального закладу охорони здоров’я «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». «Сьогодні ми робимо перший крок у реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу» – створюємо комунальний заклад з окремими фінансуванням, який забезпечить повноцінне організацію та функціонування екстреної медичної допомоги як єдиної, окремої служби у Харківській області», - зазначив Ігор Шурма під час сесії.

Відкрито автобусний маршрут «Стара Покровка - Харків»

Сьогодні в селі Стара Покровка Чугуївського району відбулося відкриття нового автобусного маршруту «Стара Покровка - Харків». З цією подією селян привітав заступник голови ХОДА Андрій Моченков. Також у заході взяли участь представники дорожніх служб та Чугуївської РДА. Андрій Моченков від імені губернатора Харківської області Михайла Добкіна привітав всіх присутніх на урочистому відкритті автобусного маршруту. Побажав здоров'я і процвітання жителям села. «Спасибі вам і вашому голові за ту наполегливість, яку він проявив, доводячи те, що село розвивається і потрібно займатися питаннями транспорту в повну силу. Сьогодні, як ви бачите, результат на обличчя. Спасибі всім, хто був причетний до цього. Тепер ми розраховуємо на те, що з поліпшенням транспортного сполучення, поліпшенням вашої мобільності кількість дітей збільшуватиметься, молодь буде тут залишатися. Відповідно, село буде розвиватися. А ми вам будемо в цьому допомагати», - сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Михайло Добкін закликав опозиційних політиків до конструктивної роботи

Сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін звернувся до депутатів від опозиційних сил із закликом до конструктивної роботи на благо всього регіону. За його словами, скарги і скандальні заяви деяких опозиційних політиків про тиск і утиски з боку влади не тільки не мають під собою жодних підстав, але і негативно впливають на імідж області. «Харківщина посідає особливе місце в історії нашої країни. Ми подарували світу дуже багато талановитих науковців, спортсменів, письменників, поетів і просто людей робітничих професій, які кожен на своєму місці щодня творили і творять свій трудовий подвиг. Я думаю, що можна віднести до числа тих, хто кує славу нашої рідної області, і політиків, але тільки тих, хто готовий працювати конструктивно. Я постійно чую з цієї трибуни, яка надана будь-якому опозиціонеру для виступу у прямому ефірі на всю Харківську область, про якісь утиски опозиції. Але щоб говорити про це, потрібні серйозні аргументи, тому що жити чутками – це не дуже конструктивно. Тим не менш, якщо у вас є крім слів ще й якісь пропозиції, ми готові їх вислухати і винести на розгляд обласної ради», – підкреслив глава області.

Розвиток інституту соціальних інспекторів сприятиме виявленню більшої кількості сімей, які виховують дітей з порушеннями розвитку

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 19 вересня зустрівся з представниками Міжнародного дитячого фонду ЮНІСЕФ. В ході зустрічі були обговорені питання перспектив розвитку соціального замовлення та ринку соціальних послуг в Україні. Зокрема, як зазначила керівник програми «Захист дітей» представництва ЮНІСЕФ в Україні Габріель Акімова, основне питання, яке цікавить ЮНІСЕФ на Харківщині, - вивчення досвіду розвитку послуг раннього втручання для сімей, які виховують дітей з порушеннями розвитку, а також розвиток перинатальної допомоги.

Видатні жителі Харківської області одержали державні нагороди

Сьогодні під час позачергової XVI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили високі державні нагороди видатним жителям регіону. Зокрема, орденом «За заслуги» II ступеня нагороджено президента АТ «Куряжський домобудівельний комплекс» Еміля Тер-Степаняна, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня – генерального директора сільськогосподарського підприємства ім. Фрунзе Зачепилівського району Івана Гляня та президента АТ «Міжнародний інвестиційний центр» Олександра Счисльонка, орденом княгині Ольги ІІІ ступеня – директора Харківської державної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка Валентину Ракитянську.

Архів документів