Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Додаткові соціальні працівникі Харківської області будуть працювати із сім`ями, що перебувають у складних життєвих обставинах

Про це сьогодні повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. «Сьогодні в державі у напрямку роботи із неблагополучними сім`ями на чолі кута поставлена саме превентивна робота. Не коли вже треба вилучати дитину із сім`ї, а зберегти для неї сімейне оточення. Саме з цією метою введені ці посади. І вже є певні результати. Звичайно, новим спеціалістам потрібен час, щоб здобути досвід роботи з певних проблем, напрацювати взаємоз`вязки з іншими установами. Бо маленька дитина - це одна проблема, нею опікується служба у справах дітей, центр соціальних служб, медичні працівники; дитина підростає, тож долучається до цього обов`язково управління освіти. І потрібно вирішувати конкретну проблему. Сьогодні ми надали допомогу, а завтра нам потрібно вирішувати проблему в сім`ї: працевлаштувати батьків, якщо вони не працюють, можливо, допомогти оформити комусь інвалідність, можливо, когось пролікувати, можливо, когось влаштувати на роботу за результатами навчання або перенавчити. Головне бути відкритими. Сім`ї до суспільства, а суспільству бути готовому надати допомогу сім`ї. Тоді не буде проблем», - повідомила Тетяна Печерських.

Михайло Добкін привітав газету «Слобідський край» з 95-річчям

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав газету «Слобідський край» з 95-річчям. Він побажав колективу редакції газети творчого натхнення, успіхів та вручив почесні нагороди облдержадміністрації. Зокрема, Почесною грамотою ХОДА нагороджені головний редактор комунального підприємства "Редакція газети «Слобідський край»" Лариса Гнатченко та заступник головного редактора - редактор з питань інформації, політики, місцевого самоврядування Олена Боженко. Подяка голови ХОДА оголошена завідувачу відділу маркетингу Ганні Єрошкіній та оператору комп’ютерної верстки Олегу Куперману.

Стан підготовки Ізюмського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Ізюмського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 69%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 50%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Бібліотека - центр і оплот знань та спілкування в будь-якому населеному пункті

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відбулися урочистості з нагоди святкування Всеукраїнського Дня бібліотек. Учать у них взяли заступник голови ХОДА Євген Савін та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Євген Савін привітав присутніх від імені голови ХОДА Михайла Добкіна, побажав здоров'я, успіхів і гарного настрою. «У залі панує відчуття свята, домашнього затишку. Я перебуваю серед людей, з якими завжди комфортно. У цьому і є ваша суть - ви вмієте привернути до себе людей, дати їм те, що вони хочуть. Бібліотека є, була і буде завжди, як і книга. Бібліотека залишається центром, оплотом знань, спілкування, оплотом цивілізації у будь-якому населеному пункті. Вже може зруйнуватися все - ні пошти, ні магазина, ні клубу, на жаль, є у нас такі населені пункти, але бібліотека є завжди. Ви своєю енергією, своїм бажанням зберігати і популяризувати книгу зберігаєте ці острівці цивілізації. Спасибі вам за це», - підкреслив заступник голови ХОДА.

До кінця року в Харківській області заплановано здати в експлуатацію 8 газопроводів

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в області продовжується робота з будівництва 49 підвідних газопроводів на загальну суму 391,4 млн. грн. За його словами, з 2009 року повністю профінансовано будівництво 20 об'єктів на загальну суму 128,6 млн. грн., з них вже 12 введено в експлуатацію. «У поточному році компанією «Нафтогаз України» профінансовано будівництво 10 об'єктів на суму 53,4 млн. грн. Завершено будівництво та введено в експлуатацію 2 об'єкти – газифікація села Польова Дергачівського району та газифікація села Аркадіївка Шевченківського району. Будівництво 8 об'єктів, що залишилися, ведеться згідно графіка, іх планується здати в цьому році», – зазначив перший заступник губернатора.

Компанія IBM розгляне можливість створення в Харкові великого центру для підтримки клієнтів

Про це сьогодні під час зустрічі з керівництвом Харківської області повідомив генеральний директор IBM в Україні Пенко Дінєв. На зустрічі були присутні голова Харківської ОДА Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Андрій Моченков. Під час зустрічі були обговорені перспективи діяльності компанії IBM в Харківській області. «Рішення, яке ухвалене керівництвом вашої компанії про відкриття офісу в Харкові, нами повністю підтримується. Будемо вважати сьогоднішній день початком майбутньої плідної роботи. Крім цього, хочу відзначити, що місто Харків - студентське місто. Тут дуже багато високоосвічених молодих фахівців, які в різних державах працюють на дуже серйозні компанії. Я думаю, що з вашим приходом до Харкова у них з'являться нові можливості, і їх потенціал буде використовуватися більш професійно», - сказав Михайло Добкін.

У серпні-вересні поточного року в області відбулось більше 300 продовольчих ярмарків

«У серпні-вересні 2012 року за участю сільгоспвиробників області було проведено більше 300 продовольчих ярмарків з загальним виторгом 9,7 млн. грн., що дозволило наситити продовольчий ринок продукцією за цінами нижче середньообласних», – заявив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Теплопостачальним підприємствам Харківщини буде компенсовано 212 млн.грн. різниці в тарифах

«Головними причинами заборгованості за природний газ залишаються невідповідність діючих тарифів на послуги теплопостачання для населення фактичним витратам виробництва послуг, а також несвоєчасні та не в повному обсязі розрахунки споживачів за надані послуги теплопостачання. Одним із шляхів погашення боргів за спожитий природний газ є відшкодування різниці в тарифах на послуги теплопостачання для населення, яка за станом на 1 липня по підприємствах області склала 826 млн. грн.», – повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіонального ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Індекс споживчих цін на продукти харчування на Харківщині за вісім місяців цього року склав 96,9%

Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Середній показник індексу споживчих цін на продукти харчування по Україні – 97,6% Рівень інфляції в регіоні за вісім місяців 2012 року складе 99,4%, при середньому показнику по Україні 99,6%, що свідчить про дефляцію. Нам вдалося стримати зростання цін, насамперед на продовольство, незважаючи на форс-мажорну ситуацію з цінами на світовому ринку, в більшості країн Європи, в Російській Федерації, в Республіці Білорусь, у Казахстані», – сказав Юрій Сапронов.

Рівень розрахунків споживачів області за послуги теплопостачання становить 92,4%

Станом на 21 вересня рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Харківської області з НАК «Нафтогаз України» за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2011/2012 років, склав 68,3%. Заборгованість теплопостачальних підприємств – 499,6 млн. грн., в тому числі КП «Харківські теплові мережі» – 381,6 млн. грн. Про це повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. На 100% розрахувалися за газ ТОВ «Володар Кегичівка» і Нововодолазьке підприємство теплових мереж, рівень розрахунків вище 90% мають Близнюківський «Райсількомунгосп» (95%), Вовчанське ПТС (97,5%) і Красноградське ПТС (98%). Найбільшими боржниками по Харківській області, які мають рівень розрахунків нижче середньообласного, є ХОКП «ДРІТ» (борг – 54,4 млн. грн.) і комунальне підприємство теплових мереж Харківського району (борг – 12,3 млн. грн.).

Урожай зерна, гречки, проса і соняшника на Харківщині в три рази перевищує потребу області

Підприємствами агропромислового комплексу області зібрано продовольчого зерна, гречки, проса, соняшнику в обсягах, що в три і більше рази перевищують потребу області. Про це в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «За вісім місяців цього року в області забезпечено зростання виробництва: хліба та хлібобулочних виробів на 3,6%, молока – на 9,2%, борошна – на 23,7%, макаронних виробів – на 12,3%, олії соняшникової – на 24,6%, масла вершкового – на 17,8% і ряду інших продуктів харчування», – також зазначив він.

Господарський комплекс і соціальна сфера Харківської області будуть підготовлені до зими вчасно

Про це повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, станом на 20 вересня житлове господарство області підготовлено на 99,9%. На комплексну підготовку житлового фонду витрачено 98,8 млн.грн. або 107,2% від плану. Теплове господарство області також підготовлено на 99,9%, на підготовку витрачено 45,1 млн. грн. Водопровідно-каналізаційне господарство в цілому підготовлено на 99,6%, на підготовку витрачено 22,2 млн. грн. Створені запаси вугілля на котельнях у кількості 5,7 тис. тонн, що складає 88,3%, подальша поставка вугілля буде проводитися в міру необхідності. На електростанціях і теплоелектроцентралях накопичено достатній запас основного і резервного палива, в Кегичівське підземне газосховище закачано 564 млн. куб. м природного газу – 100% від планового показника.

У планах ремонту доріг в населених пунктах Харківщини будуть в першу чергу враховуватися пропозиції зі схемою продовження автобусних маршрутів

У 2013 році на Харківщині будуть у першу чергу ремонтуватися ті дороги місцевого значення, де буде розрахована можливість продовження автобусного маршруту, якщо в цьому є необхідність для мешканців того чи іншого населеного пункту. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «У наступному році за наявності коштів гроші будуть давати районам, щоб ми прив'язували їх пропозиції щодо ремонту доріг до можливості продовжити транспортні маршрути там, де це не дозволяють зробити дороги. Ми вирішимо одразу дві проблеми - і маршрут продовжимо, і дорогу відремонтуємо. Тому звертаюся до голів адміністрацій - всі пропозиції на наступний рік давайте вже виходячи з необхідності продовження або поновлення автобусних маршрутів», - сказав голова області.

На Харківщині необхідно активізувати роботу з освоєння коштів з держбюджету на ремонт доріг комунальної форми власності

«Згідно з положенням про розподіл коштів на ремонт доріг комунальної форми власності в Кабінеті Міністрів запропонували новий варіант. Ці гроші йдуть прямо на райони. Ви подаєте через ГУ ЖКГ свої пропозиції з ремонту і реконструкції доріг, а я своїм розпорядженням їх затверджую. Всі перебували в рівних умовах, але результат різний. Тільки два райони - Зачепилівський і Близнюківський, вже завершили роботу з освоєння коштів і всі ремонтні роботи виконали. Добре організували роботу з виконання цієї бюджетної програми: Краснокутський - 71%, Зміївський - 71%, Вовчанський - 66%, Балаклійський район освоїв 66% коштів, Богодухівський - 63%, Лозівський - 63%, Харківський - 56% і місто Харків - 54%», - сказав під час спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Харківська область забезпечена підручниками для всіх класів

У Харківській області є достатня кількість підручників для всіх школярів регіону, - підкреслив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови ХОДА Євген Савін. «Підручники для перших класів отримані в повному обсязі для шкіл як з українською мовою навчання, так і з російською. Забезпеченість ними - 117%. Підручниками для 2-4 класів також школи забезпечені повністю, і вже почалася підготовка до друку нових підручників для других класів у зв'язку з тим, що вводиться новий предмет на наступний навчальний рік. 11 класи на 100% забезпечені підручниками. Що стосується підручників для 5-10 класів, то ці підручники в регіоні є в тій кількості, яка відповідає учнівському контингенту. Для того, щоб не допустити брак підручників, налагоджено оперативний перерозподіл там, де виникають проблеми. Тобто, область забезпечена підручниками для усіх класів», - заявив заступник глави області.

Сума заборгованості із зарплати на комунальних підприємствах, що працюють у сфері надання житлово-комунальних послуг, скорочена на 5 млн. грн.

Сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін звернув увагу присутніх на необхідності погашення боргів із заробітної плати на комунальних підприємствах, що працюють у житлово-комунальній сфері. «На одній з нарад я порушував питання про існуючу заборгованість із зарплати на підприємствах комунальної форми власності, що працюють у сфері надання житлово-комунальних послуг. Тоді борг був близько 15 млн. грн. Зараз він скорочений майже на 5 млн. і становить 10 млн. грн. Я давав окремі доручення окремим керівникам. Мене запевняли, що ця робота буде проведена, і борги із зарплати будуть виплачені. Однак на окремих підприємствах області вони ще є. Тому я ще раз нагадую, що борги із  зарплати повинні бути виплачені найближчим часом», - сказав Михайло Добкін.

Керівники районних адміністрацій несуть персональну відповідальність за забезпечення підвезення дітей до сільських шкіл

Сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін звернув увагу керівників усіх РДА на необхідність забезпечення безперебійного підвезення дітей до сільських шкіл. За його словами, у випадку, якщо в якомусь районі ця система не буде працювати злагоджено і чітко, голова районної адміністрації буде нести за це особисту відповідальність.

Контрольний термін розрахунку з населенням по земельним і майновим паям перенесений на 10 жовтня

Було поставлено завдання до 30 вересня завершити розрахунки з населенням по земельним і майновим паям, але після консультації з головами райдержадміністрацій було ухвалено рішення продовжити термін ще на 10 днів – до 10 жовтня. Про це повідомив в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це пов'язано з фінансовим та бюджетним процесом. «Станом на 25 вересня минулого року вартість 1 гектара земельної ділянки за договором оренди становила в середньому по області 350 грн. Виходячи із виконаного обсягу роботи з переоцінки землі відповідно до коефіцієнта, який був рекомендований Кабінетом міністрів, на поточний момент вартість 1 га землі за договором оренди становить 618 грн. Це суттєва зміна, яку люди відчують у своїх сімейних бюджетах. Ми не зупинимося на досягнутому і надалі також будемо працювати над тим, щоб вартість одного орендованого гектара ставала вище», – підкреслив губернатор.

До кінця року планується відкрити 5 дошкільних навчальних закладів

Тенденція щодо збільшення дошкільних навчальних закладів Харківської області продовжується. Про це в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. «У 2012 році після тривалої перерви розпочали свою роботу 22 дошкільних навчальних закладів, а до кінця року планується відкриття ще п’яти. Таким чином, мережа дошкільних навчальних закладів збільшиться на 27 і складатиме 681 дитячий садок, як у складі навчально-виховних комплексів так і окремо», - сказав Євген Савін.

В області спостерігається тенденція зростання чисельності учнів перших класів

Як зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови ХОДА Євген Савін, вже другий рік поспіль в області спостерігається тенденція зростання чисельності учнів перших класів. Цього року тих, хто вперше у своєму житті сів за шкільну парту, стало майже на 1800 більше, ніж у минулому році. Усього у Харківській області налічується 22800 учнів перших класів.

Вперше за останні роки на Харківщині знижуються ціни на продукти харчування

У Харківській області, як і в цілому в Україні, ведеться активна робота з метою недопущення зростання цін на продукти харчування. Як наголосив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін, ця робота дає результат, тому найближчим часом цьому питанню буде приділятися ще більша увага. «З травня в Україні в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента збільшені пенсії, виплати різним категоріям населення, мінімальна заробітна плата. Загальна маса грошей, яка є на ринку сьогодні, незрівнянно більше, ніж раніше. При цьому ціни не ростуть. Є сезонні невеликі коливання, але в межах допустимого. Я думаю, що система тотального контролю за цінами в Україні та регіоні, а також проведення сільськогосподарських ярмарків у обласному центрі дає позитивний результат. Ми цю роботу будемо продовжувати. З одного боку, ми боремося за те, щоб спекулянти не знижували закупівельну вартість на зерно, а з іншого боку, боремося за те, щоб не дорожчав хліб. Це дві суперечливі речі, але, тим не менш, у цьому році вперше за останні 10 років у нас спостерігається зниження цін на продукти харчування», - підкреслив глава області.

У Харківській області забезпечена безпека і збереження програмно-апаратних комплексів

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, є різні способи забезпечення збереження програмно-апаратних комплексів, які з початку попереднього засідання дільничних комісій і до закінчення голосування під час виборів народних депутатів України будуть передавати інформацію в режимі реального часу.

В області триває збирання пізніх сільськогосподарських культур

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 26 вересня в Харківській області обмолочено 19,8 тис. га гречки (75% від загальної площі збирання). Середня врожайність складає 10,7 ц/га. Проса обмолочено на 11,8 тис. га (76% від загальної площі посівів), середня врожайність - 18,6 ц/га. Прибрано 33% площ (109,8 тис. га) кукурудзи на зерно. Намолочено 339,4 тисячі тонн зерна, середня врожайність становить 30,9 ц/га.

Харківська область буде повністю готова забезпечити абсолютно прозорий і вільний процес голосування. Михайло Добкін

У Харківській області ведеться активна підготовка до виборів - організовується робота виборчих комісій, а на дільницях встановлюються камери відеоспостереження. Як наголосив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщина буде повністю готова до виборів. «Робота йде, системи відеоспостереження встановлюються, і немає жодних передумов для того, щоб ця робота була не виконана. Харківська область буде повністю готова забезпечити абсолютно прозорий і вільний процес голосування, а системи відеоспостереження - один із факторів контролю за тими, хто, можливо, спробує зірвати процес волевиявлення наших мешканців», - заявив Михайло Добкін.

До уваги ЗМІ! Акредитація!

Сьогодні, 27 вересня о 15.30 у конференц-залі готелю «Харків Палас» розпочнеться прес-конференція з приводу відкриття представництва IBM у Харкові. У прес-конференції візьмуть участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, директор IBM Україна Пенко Дінєв, керівник з розвитку бізнесу та ключових угод IBM в Центральній і Східній Європі Карла M Карвало. Представникам ЗМІ, які бажають взяти участь у прес-конференції, необхідно акредитуватися за телефонами: (044) 220 1692, (095) 280 29 70 або поштою: ibm@nordspr.com.ua (Тетяна Шклярук, Олеся Кравченко-Фісун). Акредитованим журналістам необхідно прибути на прес-конференцію о 15.00 для реєстрації.

29 вересня в Чугуєві відбудеться фінал чемпіонату України з гонок на прискорення

29 вересня 2012 на військовому аеродромі в м. Чугуїв в рамках фестивалю «AdrenalinFest» відбудеться фінал чемпіонату України з гонок на прискорення. Кінцевий термін подачі заявок на акредитацію від ЗМІ - 27 вересня, 11:00. Для подачі заявки на акредитацію необхідно заповнити анкету та надіслати за адресою - 402metra@i.ua

Події дня (доповнено)

Сьогодні о 10:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться спільне засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради від 25 липня 2012 року «Про хід збирання ранніх зернових і зернобобових культур в господарствах області та стан формування регіонального запасу продовольчого зерна на 2012/2013 маркетинговий рік». 2. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації  від 26 червня 2012 року «Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2012/2013 навчальний рік». 3. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 17 травня 2012 року «Про стан цінової ситуації на споживчому ринку Харківської області». 4. Про підготовку господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років. 5. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) почнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Організаційно-правові засади функціонування дозвільних центрів з видачі документів дозвільного характеру»; о 12:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудуться урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського Дня бібліотек; о 15:00  у редакції газети "Слобідський край" (720-04-73) почнеться пряма телефонна лінія за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна; о 15:30 у конференц-залі готелю «Харків Палас» (пр.Правди, 2) почнеться прес-конференція з приводу відкриття представництва IBM у Харкові.

З 1 жовтня розпочинається акція з прийому художньої літератури для дитячих бібліотек і соціальних центрів Харківської області

Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації з 1 жовтня розпочинає акцію «Зроби добру справу – подаруй книгу!» з прийому художньої літератури. Про це повідомила в ефірі програми «Харків online» на обласному телебаченні начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич. «У нас багато читають. У будь-якого жителя Харкова велика кількість літератури, тому що ми купуємо книжки, читаємо, і вони накопичуються вдома. Викинути руки не підіймаються, але ж книжки лежать, і з’являється бажання з кимось ними поділитися. До управління зателефонувало безліч людей, і ми зрозуміли, що було б дуже добре організувати збір літератури. Я вважаю, що це дуже гарна ідея, і ми плануємо залучити дуже багато небайдужих людей, які хочуть поділитися радістю прочитаного», – зазначила вона.

Громадська організація «Кінофестиваль «Харьковская сирень» допомагає втілювати в життя найсміливіші ідеї

«Громадська організація «Харьковская сирень» – це, так звана, позашкільна лінія роботи управління у справах преси та інформації та КП «Регіональний інформаційний центр». Це ті люди, які допомагають втілювати в життя найсміливіші ідеї. 17 вересня в Харкові відбувся прекрасний унікальний кіносеанс сторічної давнини. Про це розповідали центральні телеканали, тому що це цікаво. Говорячи про акції, в яких допомагає нам громадська організація, то незабаром ми будемо висаджувати кущі бузку та відкривати оновлену Алею почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень», - сказала в ефірі програми «Харків online» на обласному телебаченні начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА - cпівголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Також вона зазначила, що робота співробітників громадської організації не обмежується лише часом проведення самого фестивалю. Вона продовжується протягом всього року.

В Харкові відбудеться фестиваль Дні дитячого цирку «Арена дружби»

З 5 до 7 жовтня 2012 року в приміщенні Старого цирку (пл. Міліціонера, 17) відбудеться фестиваль Дні дитячого цирку в Харкові «Арена дружби». 7 жовтня відбудуться майстер-класи провідних фахівців галузі циркового мистецтва. Метою фестивалю є розвиток та популяризація циркового мистецтва, виховання молоді в його кращих традиціях, обмін досвідом та налагодження творчих взаємозв'язків серед дитячих циркових колективів України.

Архів документів