Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області забезпечена безпека і збереження програмно-апаратних комплексів

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, є різні способи забезпечення збереження програмно-апаратних комплексів, які з початку попереднього засідання дільничних комісій і до закінчення голосування під час виборів народних депутатів України будуть передавати інформацію в режимі реального часу.

В області триває збирання пізніх сільськогосподарських культур

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 26 вересня в Харківській області обмолочено 19,8 тис. га гречки (75% від загальної площі збирання). Середня врожайність складає 10,7 ц/га. Проса обмолочено на 11,8 тис. га (76% від загальної площі посівів), середня врожайність - 18,6 ц/га. Прибрано 33% площ (109,8 тис. га) кукурудзи на зерно. Намолочено 339,4 тисячі тонн зерна, середня врожайність становить 30,9 ц/га.

Харківська область буде повністю готова забезпечити абсолютно прозорий і вільний процес голосування. Михайло Добкін

У Харківській області ведеться активна підготовка до виборів - організовується робота виборчих комісій, а на дільницях встановлюються камери відеоспостереження. Як наголосив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщина буде повністю готова до виборів. «Робота йде, системи відеоспостереження встановлюються, і немає жодних передумов для того, щоб ця робота була не виконана. Харківська область буде повністю готова забезпечити абсолютно прозорий і вільний процес голосування, а системи відеоспостереження - один із факторів контролю за тими, хто, можливо, спробує зірвати процес волевиявлення наших мешканців», - заявив Михайло Добкін.

До уваги ЗМІ! Акредитація!

Сьогодні, 27 вересня о 15.30 у конференц-залі готелю «Харків Палас» розпочнеться прес-конференція з приводу відкриття представництва IBM у Харкові. У прес-конференції візьмуть участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, директор IBM Україна Пенко Дінєв, керівник з розвитку бізнесу та ключових угод IBM в Центральній і Східній Європі Карла M Карвало. Представникам ЗМІ, які бажають взяти участь у прес-конференції, необхідно акредитуватися за телефонами: (044) 220 1692, (095) 280 29 70 або поштою: ibm@nordspr.com.ua (Тетяна Шклярук, Олеся Кравченко-Фісун). Акредитованим журналістам необхідно прибути на прес-конференцію о 15.00 для реєстрації.

29 вересня в Чугуєві відбудеться фінал чемпіонату України з гонок на прискорення

29 вересня 2012 на військовому аеродромі в м. Чугуїв в рамках фестивалю «AdrenalinFest» відбудеться фінал чемпіонату України з гонок на прискорення. Кінцевий термін подачі заявок на акредитацію від ЗМІ - 27 вересня, 11:00. Для подачі заявки на акредитацію необхідно заповнити анкету та надіслати за адресою - 402metra@i.ua

Події дня (доповнено)

Сьогодні о 10:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться спільне засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради від 25 липня 2012 року «Про хід збирання ранніх зернових і зернобобових культур в господарствах області та стан формування регіонального запасу продовольчого зерна на 2012/2013 маркетинговий рік». 2. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації  від 26 червня 2012 року «Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2012/2013 навчальний рік». 3. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 17 травня 2012 року «Про стан цінової ситуації на споживчому ринку Харківської області». 4. Про підготовку господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років. 5. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) почнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Організаційно-правові засади функціонування дозвільних центрів з видачі документів дозвільного характеру»; о 12:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудуться урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського Дня бібліотек; о 15:00  у редакції газети "Слобідський край" (720-04-73) почнеться пряма телефонна лінія за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна; о 15:30 у конференц-залі готелю «Харків Палас» (пр.Правди, 2) почнеться прес-конференція з приводу відкриття представництва IBM у Харкові.

З 1 жовтня розпочинається акція з прийому художньої літератури для дитячих бібліотек і соціальних центрів Харківської області

Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації з 1 жовтня розпочинає акцію «Зроби добру справу – подаруй книгу!» з прийому художньої літератури. Про це повідомила в ефірі програми «Харків online» на обласному телебаченні начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич. «У нас багато читають. У будь-якого жителя Харкова велика кількість літератури, тому що ми купуємо книжки, читаємо, і вони накопичуються вдома. Викинути руки не підіймаються, але ж книжки лежать, і з’являється бажання з кимось ними поділитися. До управління зателефонувало безліч людей, і ми зрозуміли, що було б дуже добре організувати збір літератури. Я вважаю, що це дуже гарна ідея, і ми плануємо залучити дуже багато небайдужих людей, які хочуть поділитися радістю прочитаного», – зазначила вона.

Громадська організація «Кінофестиваль «Харьковская сирень» допомагає втілювати в життя найсміливіші ідеї

«Громадська організація «Харьковская сирень» – це, так звана, позашкільна лінія роботи управління у справах преси та інформації та КП «Регіональний інформаційний центр». Це ті люди, які допомагають втілювати в життя найсміливіші ідеї. 17 вересня в Харкові відбувся прекрасний унікальний кіносеанс сторічної давнини. Про це розповідали центральні телеканали, тому що це цікаво. Говорячи про акції, в яких допомагає нам громадська організація, то незабаром ми будемо висаджувати кущі бузку та відкривати оновлену Алею почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень», - сказала в ефірі програми «Харків online» на обласному телебаченні начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА - cпівголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Також вона зазначила, що робота співробітників громадської організації не обмежується лише часом проведення самого фестивалю. Вона продовжується протягом всього року.

В Харкові відбудеться фестиваль Дні дитячого цирку «Арена дружби»

З 5 до 7 жовтня 2012 року в приміщенні Старого цирку (пл. Міліціонера, 17) відбудеться фестиваль Дні дитячого цирку в Харкові «Арена дружби». 7 жовтня відбудуться майстер-класи провідних фахівців галузі циркового мистецтва. Метою фестивалю є розвиток та популяризація циркового мистецтва, виховання молоді в його кращих традиціях, обмін досвідом та налагодження творчих взаємозв'язків серед дитячих циркових колективів України.

Будь-які вибори - це іспит для влади

Будь-які вибори - це іспит для влади. Це випробування того, наскільки влада зможе створити умови, при яких всі учасники цього процесу зможуть вільно як брати участь у цих виборах, так і робити свій вибір. Про це сьогодні в ході зустрічі з представниками Посольства США в Україні та Посольства Японії в Україні, які будуть спостерігати за процесом виборів народних депутатів України, заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Стан підготовки Золочівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Золочівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Крім того, розрахунки теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років, становлять 88,4%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 100,5%.

З мережі загальноосвітніх закладів Харківської області виведено школи, в яких не було учнів

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, в Харківській області не закриваються школи, в яких є учні. У той же час з мережі загальноосвітніх установ виводяться ті школи, в яких вже кілька років ніхто не навчається. «З 2004 року у нас були в області школи, які не мали учнів. Наприклад, у Богодухівському районі з 2004 року простоювала Воскресенівська школа і Лозівська. Також є такі приклади в Нововодолазькому та Зміївському районах. Школа значилася тільки на папері. У попередньому навчальному році було отримано згоду територіальної громади та ухвалено рішення про виведення її з мережі. І таких прикладів достатньо. В результаті вперше за 10 років Харківська область почала навчальний процес лише у школах, які включені в мережу і мають учнівський контингент. У мене є рішення по всіх районах і містах, що сформована мережа повністю відповідає наявності учнівського контингенту», - підкреслив Роман Шаповал. За його словами, на даний момент в Харківській області працює 883 загальноосвітні навчальні заклади. Виведення будь-якої школи з мережі можливе лише за наявності згоди територіальної громади.

Для будь-якого учасника виборчої кампанії немає обмежень в оприлюдненні своїх цілей і завдань

Про це сьогодні в ході зустрічі з представниками Посольства США в Україні та Посольства Японії в Україні, які будуть спостерігати за процесом виборів народних депутатів, заявив заступник голови ХОДА Євген Савін. «Основою проведення виборів є закон України про вибори, який регламентує участь у виборах всіх політичних партій і фізичних осіб. Всі партії і всі кандидати змогли делегувати своїх членів комісій і в центральну виборчу комісію, і в окружні виборчі комісії, і в дільничні комісії. Наявність величезної кількості телеканалів в Україні та можливість доступу до них дає найширшу можливість усім кандидатам і всім партіям використовувати час ефіру і доносити свої повідомлення до виборця. У електронних ЗМІ обмежень взагалі не існує. Щотижня я отримую графік використання публічних місць Харківщини. Всі, хто хоче, повідомляють про проведення заходів і ніхто їх не обмежує», - сказав Євген Савін.

Половина харківських професійно-технічних закладів вже перевиконала план з набору учнів

Листом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 23 серпня 2012 року на підставі аналізу ситуації, що склалася, набір в професійно-технічні училища був продовжений до 1 жовтня. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, в Харківській області працює понад 50 профтехучилищ і здійснюється підготовка за 121 професією та 19 напрямками. «Незважаючи на те, що набір продовжений, вважаю, що він йде в плановому порядку, і половина харківських ПТУ вже перевиконала план. На сьогоднішній день ніщо не заважає реалізувати ініціативу Міністерства», – зазначив Роман Шаповал.

Виборчий процес в Україні вдосконалюється

Про це сьогодні в ході зустрічі з заступником голови - керівником апарату ХОДА Василем Хомою та заступником голови ХОДА Євгеном Савіним заявили представники Посольства США та Посольства Японії в Україні, які будуть спостерігати за процесом виборів народних депутатів України. «Ми плануємо приїхати в Харківський регіон в день виборів і спостерігати за ходом голосування, щоб все відбулося відкрито та чесно», - сказав керівник політичного відділу, радник Посольства Японії в Україні Макото Томінага.

У 2012/2013 навчальному році на перший курс до ВНЗ Харківської області зараховано 29 782 студента

1 вересня у 88 ВНЗ Харківської області до навчання приступили 29 782 першокурсника. З них 21 449 студентів зараховані на перший курс вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, а 7987 осіб стали учнями вузів I-II рівнів акредитації. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, найпопулярнішими серед абітурієнтів були юридичні та економічні професії. «Користувалися популярністю юридичний, економічний та філологічний (іноземні мови) напрямки. Безумовно, всі медичні напрямки, які представлені в наших вузах, також користувалися попитом. Недобору у нас по вищим навчальним закладам 3-4 рівня акредитації немає, держзамовлення виконано, незважаючи на те, що його було збільшено на 13,5%», - повідомив він.

Всі випускники Харківських вищих навчальних закладів педагогічного профілю забезпечені першим робочим місцем

Головне управління освіти і науки ХОДА відповідно до своїх положення і функцій здійснює аналіз ринку праці стосовно педагогічних професій і знає прогнозовану кількість працівників і вакансій, які будуть на кінець та на початок навчального року. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління Роман Шаповал. За його словами, понад 776 випускників вищих навчальних закладів педагогічного профілю були забезпечені першим робочим місцем, незважаючи на те, навчались вони за кошти юридичних, фізичних осіб або за державним замовленням.

Державне замовлення щодо забезпечення підручниками 1 і 11 класів шкіл Харківської області було виконано вчасно

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, замовлення було сформовано в 2011 році всіма навчальними закладами у взаємодії з бібліотеками та за участю районних управлінь освіти, і централізовано передане до Харківської академії неперервної освіти, де зводилося загальне замовлення.

Не можна захищати права одних людей, обмежуючи права інших. Михайло Добкін

«Я вітаю рішення про відкликання законопроекту про посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини. Не можна захищати права одних людей, обмежуючи права інших. Той суспільний резонанс, який отримав цей законопроект в нашому суспільстві, підтверджує нікчемність його розгляду», - так прокоментував голова ХОДА Михайло Добкін рішення народного депутата Віталія Журавського про відкликання свого законопроекту. «Україна йде впевненим курсом демократичних перетворень, і ухвалення даного законопроекту відкине нашу країну на десятиліття назад», - підкреслив голова обласної адміністрації.

Навчальний рік у Харківській області розпочався вчасно і організовано

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, у всіх навчальних закладах Харківщини новий навчальний рік стартував вчасно. За його словами, всі освітні установи відповідально підійшли до організації навчального процесу і підготовки до роботи. «Навчальний рік у Харківській області розпочався організовано. Хочу відзначити плідну працю всіх працівників шкільних, дошкільних, позашкільних навчальних закладів щодо забезпечення якісної освіти та навчально-виховного процесу. Не можу також не сказати про професійно-технічну ланку та вищу освіту, де також організовано і вчасно розпочався новий навчальний рік. Безумовно, Харківська область може пишатися підсумками 2011/2012 навчального року, але ми повинні ставити завдання, які забезпечать впевнене лідерство нашого регіону серед усіх інших областей у таких базових галузях, як освіта і наука», - підкреслив Роман Шаповал.

Харків має стати туристичним центром

Рішенням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна у складі Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації буде створено управління туризму. Про це повідомив сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня туризму заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, це дозволить приділити більше уваги питанням туризму. «Сьогодні перед управлінням стоїть завдання розробити програму по всім напрямкам туризму і визначити, яке з них буде найбільш ефективним. Це може бути конференц-туризм, зелений туризм, фестивальний туризм, історичний туризм, етнотуризм і багато інших», – зазначив заступник губернатора.

Туризм в Харківській області найближчим часом повинен знайти практичну реалізацію

Відбувся урочистий прийом з нагоди Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні, в якому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко. «Туризм в Харківській області найближчим часом повинен знайти практичну реалізацію. Та інфраструктура, яка була створена при Радянському Союзі, давала регіону можливість дуже активно брати участь у розвитку туризму. Були підготовлені екскурсоводи, налагоджена система маршрутів, працювали готелі. Країна пройшла не найкращий етап у своєму розвитку, і сьогодні стоїть стратегічне завдання повернути Харківській області звання центру туризму. За минулі 3 роки ми вже просунулися в цьому напрямку, попереду ще важка і довга дорога, і результати повинні відчути на собі як туристи, так і жителі регіону», – зазначив у своїй вітальній промові заступник губернатора.

Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва започатковано онлайн-консультування підприємців

Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва започатковано роботу Консультаційного центру розвитку підприємництва. В режимі «онлайн-консультування» підприємці мають можливість звернутись за юридичною допомогою до спеціалістів Фонду, а також офіційних партнерів. Консультацію можна отримати за наступними напрямами: організація та ведення бізнесу; реєстрація підприємства; отримання дозвільних документів; вибір системи оподаткування; трудові відносини, та інші. Питання приймаються на адресу hotline@kharkiv.biz.ua і будуть розглянуті профільним спеціалістом. Відповідь буде надіслана на електронну скриньку протягом доби.

Про хід польових робіт у Харківській області

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 25 вересня в Харківській області зібрано 29% площ (97,1 тис. га) кукурудзи на зерно. Намолочено 293 тисячі тонн, середня врожайність становить 30,2 ц/га. Соняшника зібрано 74,7% площ, 617,5 тисяч тонн намолочено, середня врожайність 23,6 ц/га. Сої прибрано 35,5 тис. га (61% від загальної площі), намолочено 40,7 тисяч тонн, середня врожайність – 11,5 ц/га.

Михайло Добкін привітав Почесних громадян міста Харкова

Сьогодні перед початком 19-ї чергової сесії Харківської міської ради VI скликання у сесійній залі вшановували Почесних громадян міста Харкова, які не змогли взяти участь в урочистому присвоєнні цього високого звання, яке відбулося 23 серпня 2012 року під час урочистостей з нагоди Дня Харкова. Посвідчення "Почесний громадянин міста Харкова" вручив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Сьогодні на Харків рівняються практично всі міста України. Михайло Добкін

«Той дух, який завжди був у цій залі, не зможе заретушувати навіть суперсучасний ремонт. Дух міста Харкова – це дух людей, які відповідають за життя цього міста і роблять все для того, щоб ми кожен раз, кожен рік, підбиваючи підсумки, могли пишатися харків'янами і скромно дивувати своїми досягненнями. Я дуже радий, що Президент України дав дуже високу оцінку нашій територіальній громаді. Про це він сказав 22 серпня, перебуваючи в Харкові. Він висловив свою повагу, підписавши Указ про нагородження найбільш видатних жителів Слобожанщини. Хочу вам побажати тримати такий же темп – сьогодні на Харків рівняються практично всі міста нашої країни», – зазначив сьогодні, виступаючи на сесії Харківської міськради, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На Харківщині надається адресна комплексна допомога сім’ям з дітьми

Як повідомила сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, на Харківщині сім’ї з дітьми отримують як соціальний супровід, так і матеріальну допомогу за необхідності. «Сім’ям надається матеріальна допомога – або фінансова, або речова, в тому числі в багатьох районах проводилися акції «Збери портфель для сироти». Крім того, в рамках Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» в Харківській області 3405 дітей отримали матеріальну допомогу на загальну суму 255 682 гривні. Як правило, ця допомога надавалась за рахунок місцевих адміністрацій, а також великої кількості благодійних організацій», - повідомила вона.

Євген Савін привітав вірменську діаспору Харківщини з 21-ю річницею незалежності Республіки Вірменія

25 вересня в Харківському національному театрі опери та балету відбулися урочистості, присвячені 21-й річниці незалежності Республіки Вірменія. Представників вірменської діаспори Харківщини привітали зі святом заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Сьогодні в цьому залі зібралися найбільш шановані представники вірменського народу, які живуть в Харкові і Харківській області. Вміння працювати, вміння жити, вміння бути поруч як в скрутну, так і радісну хвилину здобули представникам вірменського народу велику повагу серед всіх жителів Харківської області. Багато хто з вас знайшов тут своїх друзів, для багатьох з вас Харківська область стала другим домом. Нехай це триває завжди», – заявив Євген Савін у своїй вітальній промові.

У Харківській області буде розроблено програму відновлення об'єктів культури в сільській місцевості

Про це заявив на зустрічі з жителями смт Вільшани Дергачівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами вже на початку жовтня відбудеться відповідна нарада, де обговорюватимуться основні питання, що стосуються відновлення об'єктів культури на селі. «У перших числах жовтня на базі Печенізького БК, який був побудований буквально з нуля, буде проводитися зустріч з багатьма керівниками органів місцевого самоврядування, працівниками культури. Буде сформована програма відродження об'єктів культури на селі до 2015 року. Ми чітко будемо знати, які об'єкти ми будемо ремонтувати в 2013-2015 роках, і звідки братимемо гроші. При цьому нарада відбуватиметься в місці, де ще 3 роки тому люди й не сподівалися, що у них буде побудований Будинок культури. Але, як бачите, немає нічого неможливого. Потрібно тільки бажання і активна робота для його виконання», - запевнив Михайло Добкін.

Можливості Харківського регіону як ніколи великі

В смт Вільшани Дергачівського району Харківської області відбулась зустріч голови Харківської ОДА Михайла Добкіна з жителями селища. На зустрічі були присутні перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, голова Дергачівської райдержадміністрації Віталій Алексейчук і керівники селищної ради. В ході зустрічі були розглянуті перспективи та особливості економічного розвитку України та Харківської області. Михайло Добкін відзначив, що Харківська область - один з головних регіонів України, необхідних для успішного економічного розвитку нашої країни.

Архів документів