Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін та Сергій Чернов вручили водіям шкільного транспорту області ключі від 6 нових шкільних автобусів

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов вручили водіям шкільного транспорту з 5 районів Харківщини сертифікати і ключі від 6 нових шкільних автобусів. Транспорт отримали Первомайський, Лозівській (цьому району передані 2 автобуса), Борівський, Близнюківський та Сахновщинський райони. 

На заводі ім. Шевченка ведеться системна робота з виплати заробітної плати

В даний час на заводі ім. Т.Г. Шевченка ведеться системна робота з виплати заробітної плати. На ці цілі державою виділено 10 млн. грн. і ще близько 3 млн. грн. – кошти, які були отримані від реалізації майна підприємства. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Говорячи про акцію протесту проти невиплати зарплати на заводі, яка відбулася 2 жовтня, губернатор підкреслив, що це не більше, ніж спроба однієї з політичних сил привернути увагу напередодні виборів. За його інформацією, серед пікетувальників не було жодного працівника заводу – були люди, які вже звільнені з підприємства, пенсіонери, а також особи, які взагалі ніякого відношення до підприємства не мають.

Наприкінці жовтня компанія «Shell» почне буріння нової свердловини для видобутку газу в Харківській області

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, буріння нової свердловини з видобутку газу на території Харківської області почнеться до кінця жовтня. «24-25 жовтня ми будемо свідками початку буріння нової свердловини компанії «Shell». Це нетрадиційні способи видобутку газу в Україні, і сьогодні без такої компанії ми навряд чи змогли б цей газ отримувати», - підкреслив глава області.

Стан підготовки Краснокутського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Краснокутського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Європейський банк реконструкції та розвитку зацікавився деякими харківськими проектами

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Співпраця з будь-яким банком дуже довгостроковий процес, тому що банк ухвалює рішення дуже зважено. Тому всі проекти пройдуть експертизу, всі вони повинні мати техніко-економічні обгрунтування, вони повинні бути перевірені експертами банку на предмет ризику. У Європейського банку реконструкції та розвитку є велика зацікавленість, а у нас є дуже цікаві унікальні проекти. Скільки саме з них ми реалізуємо - 1,2,3 або 10, буде залежати від обох сторін», - сказав він.

У 2013 році планується ліквідувати всі борги із зарплати на українських підприємствах державної форми власності

«Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав доручення в наступному році закласти в бюджет кошти, що дорівнюють сумі боргів із зарплати на всіх підприємствах України. Сьогодні борги із зарплати в нашій країні становлять трохи більше 1 млрд. грн., з них борги державних підприємств – від 500 до 600 млн. грн. Для бюджету це посильна сума, яка дозволить розрахуватися з боргами за один прийом, і закрити підприємства, які вже не здатні працювати ніколи, або скоротити їх до того рівня, коли вони знову стануть окупними. Сподіваюся, що в наступному році всі харківські підприємства державної форми власності, на яких є борги, забудуть про них назавжди», – заявив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін вручив представникам ЗМІ обласні нагороди

Сьогодні після прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін вручив обласні нагороди двом працівникам Харківської обласної державної телерадіокомпанії. Зокрема, за сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності та з нагоди Дня Харківської області Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджена Шевченко Ольга Володимирівна – редактор творчої групи громадсько-політичного мовлення та оператор телебачення Конопляний Дмитро Вікторович.

При ліквідації банку «Базис» будуть максимально враховані інтереси вкладників

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент підготовлені всі документи для ліквідації банку «Базис». За його словами, зараз у банку працюють представники НБУ, щоб врахувати всі активи, які можуть бути реалізовані для повернення грошей приватним особам і підприємствам, що тримали там свої кошти. У процесі ліквідації банківської установи будуть максимально враховані інтереси вкладників, тим не менш, багато підприємств через безвідповідальне ведення справ керівниками банку все ж втратять значні суми.

У 2013 році буде реалізовано низку проектів у всіх життєво важливих сферах господарства Харківської області

З серпня обласна влада складає плани роботи на 2013 рік у всіх життєво важливих сферах господарства: реконструкції та ремонту доріг, утриманню та обслуговуванню житлового фонду, ремонту і будівництву нових шкіл, дитячих садків та фізкультурно-оздоровчих комплексів, переоснащенню лікарень. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Плани на 2013 рік у нас дуже великі, і ми сподіваємося, що всі вони знайдуть відображення в бюджеті 2013 року. Враховуючи, що Харків завдяки новому закону буде представлений у Верховній Раді великою кількістю депутатів, я сподіваюся, що додаткові проекти, такі як будівництво метро і прискорені темпи будівництва обласної філармонії, будуть відображені окремим рядком у державному бюджеті та отримають фінансування», – зазначив губернатор.

На Харківщині не допускається простій медичного обладнання

«Харківська область отримує медичну техніку за гроші державного бюджету. Для того, щоб передати її бюджетам нижчих рівнів, необхідно провести відповідні районні чи міські сесії. Тому, якщо це літній період, коли 2,5-3 місяці може не бути сесії, це обладнання за паперами будь-яких контролюючих органів вважається як непрацююче або не поставлене на облік. Але це не означає, що воно не працює. Ми не допускаємо жодного дня простою медичного обладнання. Як тільки воно змонтоване, протестоване, отримані всі документи про те, що обладнання безпечне для людей, пацієнтів і лікарів, воно починає працювати», - сказав сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

Договір, за яким буде реалізовано ПАТ «ТЕЦ-5», повинен відстоювати позицію територіальної громади

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін, конкурс з продажу в приватну власність ПАТ «ТЕЦ-5» ще не оголошувався. «Підприємство «ТЕЦ-5» досить дороге. Тому створена комісія, яка буде займатися договором, за яким буде реалізовано дане підприємство. Хочу відзначити, що представники, яких ми на прохання Фонду держмайна і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України направили до комісії, будуть відстоювати позицію територіальної громади», - сказав Михайло Добкін.

Для нас дуже важливо, щоб вибори народних депутатів були визнані відкритими. Михайло Добкін

У Харківській області ведеться підготовка до дня голосування, йде повноцінний виборчий процес. Вибори на Харківщині відбудуться без проблем і складнощів. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Практично кожен день як голова облдержадміністрації я зустрічаюся з місіями спостерігачів, які у великій кількості приїжджають в Україну і в Харківську область. Для нас будь-які іноземні спостерігачі бажані, тому що їхніми очима світова спільнота зможе побачити хід виборчої кампанії та день голосування. Для нас дуже важливо, щоб ці вибори були визнані відкритими, з рівними можливостями для всіх учасників виборчого процесу, і було знято багато питань, які штучно нагнітаються навколо ситуації в нашій країні», – зазначив губернатор.

Харківська область в числі лідерів з підготовки до опалювального сезону

Голова ХОДА Михайло Добкін на прес-конференції розповів про те, що Харківська область завершує підготовку до початку опалювального сезону, складаються останні необхідні документи для отримання паспортів готовності будівель і споруд житлового фонду і соціальної сфери. «На сьогоднішній момент вирішені найбільш гострі питання заміщення подачі тепла від тих котелень, які в силу різних причин не можуть більше подавати тепло ні на житловий фонд, ні на соціальну сферу», - зазначив Михайло Добкін.

Розглядається можливість будівництва сучасного відділення «Хоспіс» у Краснограді

Про це сьогодні під час відкриття II пускового комплексу відділення паліативної допомоги «Хоспіс» повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, зараз є невелика черга людей, охочих потрапити у харківське відділення паліативної допомоги «Хоспіс». Це свідчить про те, що необхідно збільшувати кількість місць.

Міська влада продовжує справу, розпочату Михайлом Добкіним під час його роботи на посаді мера Харкова

Як зазначив сьогодні Харківський міський голова Геннадій Кернес, відкриття II пускового комплексу відділення паліативної допомоги «Хоспіс» на 30 ліжок - це продовження справи, яку розпочав Михайло Добкін, під час своєї роботи на посаді мера Харкова. «Сьогодні ми відкрили друге відділення "Хоспісу" додатково на 30 ліжок. Цю роботу кілька років тому почав Михайло Маркович, тепер ми її продовжуємо. Надалі ми плануємо збільшити можливість знаходження у відділенні "Хоспіс" більшої кількості людей», - сказав Геннадій Кернес.

Триває акція «Зроби добру справу – подаруй книгу!»

На 1 поверсі Харківської облдержадміністрації (вул.Сумська, 64) триває збір художньої літератури для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківської області, ініційований управлінням у справах преси та інформації ХОДА разом з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень». За дні акції до неї залучилися вже більше 30 харків’ян, які подарували більше 400 видань із власних бібліотек.

За якістю надання медичних послуг харківське відділення «Хоспіс» є одним з найкращих в Україні

Про це сьогодні під час відкриття II пускового комплексу відділення паліативної допомоги «Хоспіс» повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «За нашою спиною знаходиться будівля, яка відповідає всім міжнародним стандартам, а за якістю надання медичних послуг, напевно, є однією з кращих в Україні. Тому що тут дійсно створені всі умови для тих людей, яким допомогти вже ніхто не може, крім того, щоб полегшити їхні страждання і полегшити страждання їхніх рідних і близьких», - сказав він.

У Харкові відкрився II пусковий комплекс відділення паліативної допомоги «Хоспіс»

Сьогодні в комунальному закладі охорони здоров'я «Харківська міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17» відбулося відкриття II пускового комплексу відділення паліативної допомоги «Хоспіс», який розрахований на 30 ліжок. У заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес. В ході урочистого відкриття голова області подякував будівельникам, медикам, міській владі і всім, хто був причетний до будівництва. «Паліативна медицина - це невід'ємна частина суспільства, яке претендує на право називатися цивілізованим. Сьогодні в житті Харкова дуже важливий день, тому що тепер в повну силу працюватиме відділення "Хоспіс", покликане допомагати людям. Медична установа такого рівня стала б прикрасою будь-якого територіального центру, і не тільки в Україні», - сказав Михайло Добкін.

Нововодолазька центральна районна лікарня отримала новий фізіотерапевтичний кабінет

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 3 жовтня взяв участь в урочистостях з нагоди 100-річчя Новодолазької центральної районної лікарні. Також привітати заклад з ювілеєм приїхали перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан. Під час урочистостей лікарні було вручено нове обладнання. Зокрема, 23 прилади системи «Телекард» для амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів району, два 3-канальні електрокардіографи, фізіотерапевтичний комплекс, а також медикаменти та витратні матеріали для операційного блоку, швидкої допомоги та стаціонарних відділень на суму більше 500 тис. грн. 

На Харківщині створено максимально рівні умови для проведення виборчої кампанії представниками всіх політичних сил

Відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови Харківської облради Сергія Чернова з офіційними спостерігачами від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на виборах народних депутатів України. У своєму виступі губернатор Харківщини зазначив, що виборча кампанія в регіоні проходить спокійно, і практично відсутній чорний піар, що не типово для українських виборів.

Співробітників поштових відділень привітали з професійним святом

У малій залі ХНАТОБу відбувся урочистий прийом, присвячений святу Всесвітнього дня пошти. Співробітників поштових відділень міста і області з професійним святом привітали заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, секретар Харківської міської ради Олександр Новак. «Дозвольте мені передати вам слова привітання та поваги від голови ХОДА Михайла Добкіна і побажати всього найкращого, - звернувся до присутніх Євген Савін, - жоден будинок, жоден район, жодне місто не обходиться без вас. Ваша енергія та працьовитість, з якими ви ставитесь до своєї роботи, не може не викликати захоплення. Зі святом!»

На Бєлгородщині відбулися заняття IV Міжнародної осінньої студентської школи «Історико-культурна спадщина Єврорегіону "Слобожанщина"»

З 26 вересня по 2 жовтня на базі Бєлгородського державного університету в Російській Федерації відбулися заняття IV Міжнародної осінньої студентської школи «Історико-культурна спадщина Єврорегіону "Слобожанщина"». Школа організована історичними факультетами Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна та Бєлгородського державного університету, її робота по черзі проходить в Харкові і Бєлгороді.

В області триває збирання пізніх сільськогосподарських культур

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 3 жовтня в Харківській області обмолочено 21,26 тис. га гречки (81% від загальної площі збирання). Середня врожайність складає 10,6 ц/га. Проса обмолочено на 12,1 тис. га (78% від загальної площі посівів), середня врожайність - 18,7 ц/га. Соняшнику зібрано 90% площ, 775,8 тисяч тонн намолочено, середня врожайність 22,6 ц/га. Сої прибрано 39,9 тис. га (69% від загальної площі), намолочено 46 тис. тонн, середня врожайність - 11,5 ц/га.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 4 жовтня, о 10:00 у  Малому залі Харківського національного академічного театру опери та балету (вул. Сумська, 25) відбудеться урочистий прийом з нагоди Всесвітнього дня пошти;  о 12:00 у ХАРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція на тему: «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою»; о 13:30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна; о 15:20 на пл. Свободи, 5 біля будівлі Держпрому відбудеться урочисте вручення шкільних автобусів; о 16:00 у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (м. Харків, вул. Пушкінська, 88) відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня працівників освіти.

На Харківщині вироблено 16,44 тисяч тонн цукру із сировини нового врожаю

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку ХОДА, станом на 2 жовтня на цукрові заводи Харківської області надійшло 226,1 тис. тонн цукрових буряків, з яких від господарств Харківської області – 134 тисячі тонн, інші 92,1 тисячі тонн – від господарств Полтавської, Сумської, Донецької та Дніпропетровської областей.

Харківська студентка стала дипломанткою VІІ Відкритих молодіжних Дельфійських ігор у м. Астана

24-29 вересня у столиці Казахстану Астані проводились VII відкриті молодіжні Дельфійські ігри держав-учасниць СНД «Енергія молодих». 600 учнів і студентів з різних країн СНД у віці від 10 до 25 років змагались в 19 номінаціях за конкурсними та фестивальними програмами. Дві студентки харківських ВНЗ ввійшли до складу делегації України. Як повідомляє офіційний сайт управління культури та туризму ХОДА, у номінації «Фотографія» Харківщину представляла Шостко Альона (Харківська державна академія дизайну і мистецтв), у номінації «Академічний спів» - Фоміна Леся (Харківське музичне училище ім. Б.М. Лятошинського). За підсумками творчого змагання в здобутку української команди золота медаль та два дипломи, один з яких виборола Альона Шостко в своїй номінації.

Головним напрямком розвитку медицини області є перехід від медичної допомоги до охорони здоров’я

Сьогодні в Харкові відкрився ІV Національний конгрес неврологів, психіатрів та наркологів України «Доказова медицина в неврології, психіатрії та наркології. Сьогодення й майбутнє». Участь у відкритті взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. У своєму вітальному слові заступник голови ХОДА підкреслив, що сьогодні головним напрямком розвитку медицини області є перехід від медичної допомоги до охорони здоров’я. «Зміна пріоритетів розвитку психіатричної служби передбачає інтеграцію спеціалізованої та загальносоматичної служб, перенесення акцентів на первинний рівень медико-санітарної допомоги, розвиток міжвідомчого співробітництва з залученням до охорони психічного здоров'я юристів, педагогів, соціологів, представників фондів, громадських організацій, переорієнтацію терапії на особисто орієнтовані методи терапії, соціальну та трудову реабілітацію пацієнтів, соціально-психологічну підтримку хворих», - зазначив Ігор Шурма.

Територіальна підсистема цивільного захисту Харківської області готова протистояти надзвичайним ситуаціям

Такий висновок комісії з контрольної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту озвучив сьогодні заступник голови комісії, заступник начальника управління техногенної безпеки апарату Державної інспекції техногенної безпеки України Олег Огороднік. «Сьогодні було підбито підсумки контрольної перевірки територіальної підсистеми Харківської області. Була виставлена оцінка «готова до виконання завдань». Це висока оцінка, тому що в 2011 році була проведена комплексна перевірка і виявлено багато недоліків, які на сьогоднішній день усунуті практично на 100%. Дуже приємно те, що були повністю вивезені всі пестициди, які були на території Харківської області. Але залишаються такі недоліки, як підтоплення території, велика кількість хімічно небезпечних об’єктів. В цьому напрямку також ведеться велика робота», – зазначив він.

Оголошено конкурс на найкраще висвітлення у ЗМІ ефективного досвіду з вирішення проблем села «Кращі практики розвитку сільської території»

Розпочався прийом заявок на участь у конкурсі «Кращі практики розвитку сільської території». Конкурс засновано Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад спільно з Українською конфедерацією журналістів та всеукраїнською газетою «Рідне село Україна» з метою активізації громадськості у питаннях розбудови сільських територій та популяризації співпраці влади і громади у вирішенні соціально-економічних проблем сіл та селищ. Конкурс проводиться серед журналістів місцевих ЗМІ, які у 2012 році опублікували чи підготували до друку матеріали, де надаються приклади ефективної взаємодії влади і громади. Результати конкурсу будуть оголошені в грудні 2012 і приурочені до Дня місцевого самоврядування.

Нестачі коштів на ліквідацію надзвичайних ситуацій у Харківській області не існує

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, на ліквідацію всіх надзвичайних ситуацій, які виникали в Харківській області, були виділені відповідні матеріальні засоби. «Накопичений резервний фонд є в кожному районному, обласному, а також державному бюджетах. Кошти з цих фондів витрачаються за певним алгоритмом. Наприклад, в разі виникнення надзвичайної ситуації в якомусь районі області, спочатку сам район витрачає кошти матеріального резерву на ліквідацію надзвичайної ситуації та її наслідків. Тільки тоді, коли цих коштів не вистачило, допомогу надає обласний резерв. Так само використовується і державний резерв. Тому сьогодні дефіциту в обласному резервному фонді як такого не існує», - сказав Валентин Дулуб.

Архів документів