Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні – День вчителя

Сьогодні Харківщина і вся Україна святкують День вчителя. В цей день всі школярі, студенти, а також ті, хто вже завершив навчання, віддають шану людям, які відкрили їм дорогу до знань. Щоденною нелегкою працею вчителі роблять своїх вихованців людьми, що готові вступити на життєвий шлях та досягти професійних успіхів. «Завдяки зусиллям вчителів сьогодні нам є чим пишатися і з кого брати приклад. Бажаю вам, щоб люди, яких ви виховуєте, стали гідними громадянами, які пронесуть честь і славу України і Харківщини через усе своє життя і справами доведуть, що нам, харків'янам, до снаги найбільші справи і досягнення. Із Днем вчителя! Всього вам найдобрішого, любові, щастя і багато нових перемог!» - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у своєму вітанні.

Зустріч з футбольними зірками діти запам’ятають на все життя

«Всі, хто мають родини, у кого життя склалося інакше, ніж у дітей, які перебувають у притулках та інтернатах, живуть в глобальному, прагматичному світі, де мало місця для доброти та милосердя. Дуже приємно, що протягом останніх років футбол пішов шляхом розуміння дітей, у яких доля склалася важко, які сьогодні живуть не з рідними батьками, і намагається якось допомогти цим дітям. Сьогодні до нашого притулку завітали футболісти донецького «Шахтаря». Такі зустрічі для дітей стануть спогадом на все життя. Ці діти завжди чимось обділені, і тут раптом до них приїжджають зірки українського футболу. Без сумніву, поспілкувавшись та отримавши з рук цих зірок якийсь подарунок, діти все життя будуть це пам’ятати», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Футболісти донецького «Шахтаря» відвідали Харківський обласний притулок для дітей

Сьогодні, у день матчу з харківським «Металістом», футболісти донецького «Шахтаря» та збірної України Андрій П‘ятов та Олександр Кучер відвідали Харківський обласний притулок для дітей, де зустрілися з його вихованцями, а також з вихованцями дитячого будинку сімейного типу подружжя Алькеми та прийомної сім’ї подружжя Кожухар. У заході також взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Футболісти поспілкувалися з дітьми та відповіли на їх питання. Вихованці із прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу, які представляли Україну на 1-ому всесвітньому чемпіонаті з вуличного футболу в ПАР, поділилися з футболістами «Шахтаря» враженнями від участі у великих міжнародних змаганнях. На завершення Андрій П‘ятов та Олександр Кучер вручили дітям подарунки та сфотографувались на пам'ять.

Необхідно забезпечити належні умови праці спеціалістів відділів соціального захисту

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма у ході селекторної наради зазначив, що необхідно докласти всіх зусиль для вирішення проблем, що існують в управліннях соцзахисту, забезпечити належні умови праці спеціалістів та здійснення прийому громадян у виділених приміщеннях. «Ви знаєте, що незабаром розпочнеться опалювальний сезон, і фактично із кожним днем ви будете мати більше людей, які будуть звертатися до вас за оформленням субсидій. Ми кожного року готуємося до цієї процедури, готуються районні управління праці і соціального захисту», – підкреслив він.

У Харкові воїнам – інтернаціоналістам вручили державні нагороди

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома взяв участь в урочистому прийомі з нагоди вручення державних нагород воїнам – інтернаціоналістам, який відбувся в Генеральному консульстві Російської Федерації в місті Харкові. Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов вручив медаль «За боевые заслуги» ветерану війни в Афганістані Віталію Дьяченку. Від імені керівництва обласної державної адміністрації Василь Хома привітав Віталія Дьяченка із заслуженою нагородою.

В місті Первомайський закладений перший камінь на місці будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу

Сьогодні в місті Первомайський відбулися урочисті заходи з нагоди закладення першого каменя на місці будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу. В урочистостях взяли участь перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін, депутат обласної ради Дмитро Добкін, керівники місцевих органів влади, а також спортсмени ДЮСШ, молодь, ветерани спорту та представники громадськості. У спортивному комплексі передбачений універсальний зал для гри в міні-футбол, волейбол, баскетбол, теніс і для занять із загальної фізичної підготовки, а також допоміжні приміщення - душові, медичний кабінет. У фундамент будівлі також було закладено капсулу з посланням нащадкам.

Всі заклади охорони здоров’я області повністю готові до осінньо-зимового періоду

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням першого заступника Міністра охорони здоров’я України Раїси Моїсеєнко. Під час наради обговорювалися питання про стан готовності системи охорони здоров’я до сезону епідемічного підйому захворюваності на грип та ГРВІ; підготовку закладів охорони здоров’я до осінньо-зимового періоду; про введення в експлуатацію обладнання, яке закуповується за кошти державного та місцевого бюджетів; про впровадження проекту щодо державного регулювання цін на лікарські засоби від гіпертонії. Як зазначив під час наради Ігор Шурма, всі заклади охорони здоров’я області повністю готові до осінньо-зимового періоду 2012-2013 рр. Всі роботи виконані на 100%.

У вересні кількість отримувачів соціальної допомоги на Харківщині досягла 3,7 тисяч сімей

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, органами соцзахисту Харківської області забезпечено зростання з 1 липня рівня доходів непрацездатних осіб та дітей в малозабезпечених сім'ях. Так рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшився для дітей з 50% до 75% прожиткового мінімуму для відповідного віку; для інвалідів – з 80 % до 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Про це повідомила у ході селекторної наради начальник ГУ праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька.

Субсидію на придбання твердого палива призначено 6615 сім’ям

На початку опалювального періоду одним із важливих завдань, що стоїть перед органами соцзахисту, є виплата населенню готівки за призначеними субсидіями на тверде паливо. Про це повідомила у ході обласної селекторної наради начальник ГУ праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. За оперативними даними станом на 4 жовтня субсидію готівкою призначено 6615 сім’ям, що складає 65,9% від кількості отримувачів у 2011 році.

Протягом останнього тижня за призначенням соціальних допомог та житлових субсидій в Харківській області звернулось 3524 громадянина

Перед початком опалювального сезону кількість звернень до управлінь соцзахисту щодо призначення соціальних допомог та житлових субсидій збільшилась у 3 рази. Про це повідомила протягом селекторної наради начальник ГУ праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. Так протягом останнього тижня до управлінь звернулось 3524 громадянина, а на попередньому тижні – 1208.

Відновив роботу Івашківський спиртовий завод

У Золочівському районі Харківської області відновило роботу після простою з 2008 року державне підприємство «Івашківський спиртовий завод». «За 1,5 місяці роботи підприємство повністю погасило заборгованість по заробітній платі в розмірі 385,6 тис. грн., збільшило чисельність працівників на 37% з 79 до 118 осіб. Середньомісячна заробітна плата на підприємстві становить 2760 грн. - для порівняння, середньомісячна заробітна плата по Золочівському району - 1800 грн.», - зазначив заступник голови ХОДА Андрій Моченков 4 жовтня в ході відвідування заводу.

Заклади культури мають збільшити обсяг платних послуг населенню

Як зазначив сьогодні у ході наради в Печенізькому районі заступник голови ХОДА Євген Савін, для максимально ефективної роботи всіх закладів культури на Харківщині керівники цих установ мають працювати над збільшенням обсягу платних послуг для населення, що дасть можливість отримувати більше коштів на фінансування основних потреб закладів культури. «За січень-серпень 2012 року платних послуг населенню області надано на суму 26,8 млн. грн., що на 6,2 млн. грн. більше від аналогічного періоду 2010 та 2011 років, населенню по районах – на суму 3 млн.грн., що на 20% більше від аналогічного періоду за останні два роки. Рекомендація обласної державної адміністрації – вийти на рівень не нижче 10% співвідношення платних послуг та бюджетного забезпечення», - зазначив заступник голови області.

До 2015 року всі заклади культури мають опалюватись

Як повідомив сьогодні в ході наради у Печенізькому районі заступник голови ХОДА Євген Савін, за останні 3 роки з 297 недіючих опалювальних систем відновлено роботу 59. «У 2012 році вже відремонтовано 41 опалювальну систему. Найбільш значні ремонти опалювальних систем проведені у Балаклійському районі Лагерського сільського клубу, у Великобурлуцькому районі Вільхуватської бібліотеки – філії та Катеринівському сільському Будинку культури, у Харківському районі КЦ «Комунар». Відновлено роботу 23 опалювальних систем у 10 районах області. Зараз ми ставимо перед собою амбітні завдання до 2015 року забезпечити всі заклади культури теплом. Тому що важко собі уявити якісні заняття танцями, хоровим співом, малюванням у холодному приміщенні. Це не тільки не комфортно, але і небезпечно для здоров’я», - сказав Євген Савін.

Триває акція «Зроби добру справу – подаруй книгу!»

На 1 поверсі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64) триває збір художньої літератури для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківської області, ініційований управлінням у справах преси та інформації ХОДА разом з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень». За тиждень акції до неї вже залучилися більше 40 харків’ян, які подарували більше 700 видань із власних бібліотек.

На ремонт доріг комунальної власності у Харківській області використано 62,07 млн. грн.

Станом на 5 жовтня загальний обсяг виконаних робіт по Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах складає 62,07 млн. грн. із загальної суми 114,5 млн.грн., або 54,2 %. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Найкраще організована робота з виконання цієї бюджетної програми Близнюківською (100%), Борівською (100%), Зачепилівською (100%), Зміївською (100%), Вовчанською (78%), Кегичівською (72%), Краснокутською (72%), Лозівською (72%), Харківською (72%) райдержадміністраціями, а також в містах Первомайському (62%) та Харкові (55% виконання).

У 40% будівель районних Будинків культури, які на початок 2010 року знаходились у незадовільному технічному стані, проведений капітальний ремонт

Про це сьогодні в ході наради в Печенізькому районі повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «За 2010-2011 роки з Державного бюджету виділено 14 млн. 769,7 тис. грн.: проведені капітальні ремонти в спорудах районних будинків культури: Борівського, Двурічанського, Зачепилівського, Кегичівського, Коломацького, Лозівського, Шевченківського та Чугуївського районів, Палацу культури «Хімік» міста Первомайський. Збудовано з нуля та введено в експлуатацію новий Печенізький районний Палац культури. Тобто у 40% будівель районних будинків культури, які на початок 2010 року знаходились у незадовільному технічному стані, проведений капітальний ремонт. У 2012 році робота з проведення капітальних ремонтів в Районних будинках культури продовжується», - сказав він.

Найближчим часом в Харківській області буде розроблена програма з ремонту доріг у сільській місцевості

Як заявив сьогодні в ході наради в Печенізькому районі області голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом в регіоні буде розроблена програма з ремонту доріг у сільській місцевості. «Ми будемо розробляти програму з ремонту і реконструкції доріг на селі. Ми не обіцяємо зробити такі траси, як, наприклад, в Чугуєві зараз робляться. Але це й не потрібно. Є технології, які дозволять зробити в селі нормальні дороги, щоб люди не ходили по багнюці. Ми будемо формувати бюджет наступного року так, щоб мати на це гроші», - сказав Михайло Добкін.

У 2013-2015 роках на ремонт та реконструкцію об'єктів культури Харківської області планується виділити не менше 85 млн. грн.

Про це сьогодні в ході наради в Печенізькому районі повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Даю доручення розробити пропозицію, яка була б погоджена з усіма головами райдержадміністрацій, з ремонту та реконструкції Будинків культури та сільських клубів. На ці цілі в 2013-2015 роках ми плануємо виділити не менше 85 млн. грн. Це на 2/3 більше, ніж у попередньому році, що дозволить нам зробити серйозний ривок і розраховувати на допомогу держави при такому підході», - сказав він. За словами очільника області, за 2010-2012 роки на ремонт і реконструкцію об'єктів культури в Харківській області було залучено з різних джерел понад 50 млн. грн. У тому числі з державного бюджету було виділено 17 млн. грн. Як зазначив Михайло Добкін, кошти з держбюджету на ці цілі були отримані вперше після тривалої перерви.

З 2010 року в ремонт та обладнання Обласної травматологічної лікарні вкладено 5 млн. 800 тис. грн.

За 2 півріччя 2010 року, 2011 рік і 9 місяців 2012 року в Обласну травматологічну лікарню вкладено 5 млн. 800 тис. грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За ці кошти встановлено рентгенапарат на 3 робочих місця, проведені ремонти, закуплено необхідне обладнання для операційних, медикаменти і витратні матеріали. Ігор Шурма зазначив, що будівля обласної травматологічної лікарні збудована 31 рік тому, і за цей період вперше проведено капітальний ремонт операційного блоку. В цьому році на ремонт було виділено 2 млн. 560 тис. грн., передусім було відремонтовано 2200 кв. м покрівлі, тому що була реальна загроза підтоплень безпосередньо самих операційних. Також відремонтовано 800 кв. м операційних блоків.

Тільки об'єднавши зусилля, ми можемо досягти серйозних результатів. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час відкриття реконструйованого операційного блоку Обласної травматологічної лікарні голова Харківської ОДА Михайло Добкін, найголовніше, щоб ті люди, які борються за право бути представленими у владі, вміли переступати через особисте та об'єднуватися з усіма для досягнення великих спільних цілей. «Сьогодні ми за одні й ті ж гроші, за один часовий період намагаємося зробити більше, ніж до цього робилося. Але, тільки об'єднавши зусилля, ми можемо досягти серйозних результатів. Як приклад, хай він дуже банальний і побутовий, але його на своєму здоров'ї будуть кожен день відчувати хворі, яких сюди будуть привозити машини швидкої допомоги. Об'єднавши зусилля з міською владою, ми буквально за кілька днів змогли зробити дорогу, яка веде до лікарні. Ця дорога на балансі у міста, лікарня обласна. Сьогодні, коли всі гілки влади об'єднані, - проблема одна на всіх, і вона швидко вирішується», - підкреслив глава області.

У харківських клініках умови не гірші, ніж в європейських. Михайло Добкін

«Всі харків'яни отримують допомогу від наших лікарів. Саме наші лікарі їх ставлять на ноги, саме наші лікарі їм повертають зір, повертають можливість ходити, усувають найважчі травми і роблять дуже багато корисних речей. Коли говорять, що у нас все погано, все зруйновано – це не так. Я можу запросити сюди будь-яку медичну комісію з будь-якої західної країни, яка прийде, подивиться і скаже, що тут умови для роботи нічим не гірше, ніж в будь-якій європейській клініці. Нехай сьогодні це тільки операційний блок, але ми робимо перші кроки, і у нас в місті не один медичний заклад. І їх усі треба ремонтувати», – зазначив у ході відкриття реконструйованого операційного блоку Обласної травматологічної лікарні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Печенізькому районі розпочалася робоча нарада щодо відновлення об'єктів культури на селі

У Печенізькому районному будинку культури розпочалася робоча нарада щодо відновлення об'єктів культури на селі, в якому беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, представники райдержадміністрацій. Перед початком були вручені почесні нагороди облдержадміністрації тим, хто відзначився в ході організації та проведення етнофестивалю «Печенізьке поле». «Дуже системно працювала команда, яка готувала «Печенізьке поле», і це дає гарні плоди: не було ні безпорядків, ні автомобільних заторів, ні інших загрозливих для безпеки людей явищ. Так тримати!», - сказав Михайло Добкін у ході нагородження.

У Харкові відбудеться конкурс театральної фотографії «5-я стена»

Департамент культури і туризму ХОДА та Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва проводять конкурс театральної фотографії «5-я стена». До участі запрошуються як початківці, так і професійні фотографи. Конкурс проводиться в рамках Х Міжнародного фестивалю недержавних театрів «Курбалесія». Прийом заявок на конкурс до 10 жовтня. Участь у конкурсі безкоштовна. Детальніше ознайомитися з умовами участі та скачати форму заявки можна тут або на сайті gallery.kharkov.ua.

Стан підготовки Куп’янського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Куп’янського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Крім того, розрахунки теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років, складають 23,8%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 96,4%.

В Обласній травматологічній лікарні відкрито реконструйований операційний блок

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відкрив реконструйований операційний блок Обласної травматологічної лікарні. Також у заході взяли участь голова обласної Сергій Чернов та заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Михайло Добкін подякував будівельникам, керівництву медустанови і персоналу, який в непростих умовах виконував свою роботу. «Найголовніше, що все це буде служити для простих людей, і для тих, у кого є можливість оплачувати своє лікування, і для тих, у кого немає такої можливості. Вони всі будуть проходити лікування в сучасних умовах, де кваліфіковані лікарі зможуть вже працювати в людських умовах на професійному обладнанні», - сказав Михайло Добкін. В ході реконструкції операційного блоку створено унікальну систему канального кондиціювання повітря; збудована витяжна вентиляція з попередньою фільтрацією; облаштовано централізовану систему забезпечення киснем та подачі лікувальних газів до операційних; встановлені нові прилади освітлення всіх приміщень оперблоку, створені умови для забезпечення безперебійного енергоживлення.

Події дня (час змінено)

Сьогодні, 5 жовтня, о 14:00 у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкриється виставка кращих робіт учасників Міжнародного фестивалю художнього текстилю «Берегиня», яка працюватиме до 30 жовтня; о 16:00 у Малому залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: Про стан призначення державних соціальних допомог та житлових субсидій.

Михайло Добкін привітав педагогів з професійним святом

Cьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Участь у них взяли голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес. Вітаючи педагогів, Михало Добкін підкреслив, що наша система освіти не просто змогла зберегти все краще, що було створено попередніми поколіннями, але й значно підвищила сучасний рівень освіти в нашій країні. «Сьогодні нам є чим пишатися і з кого брати приклад, - сказав Михайло Добкін, звертаючись до зібрання, - бажаю вам, щоб люди, яких ви виховуєте, стали гідними громадянами, які честь і славу України і Харківщини пронесуть через усе своє життя і справами доведуть, що нам, харків'янам, до снаги найбільші справи і досягнення. Зі святом! Всього вам найдобрішого, любові, щастя і багато нових перемог!»

У 2013 році програма шкільний автобус буде завершена

Про це голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів на церемонії урочистої передачі сертифікатів і ключів від нових шкільних автобусів. «У наступному році ми повністю завершимо програму «Шкільний автобус» та будемо проводити оновлення старого автобусного парку. Я не бачу причин, які можуть перешкодити нам це здійснити», - зазначив Михайло Добкін.

На розвиток соціально-економічної сфери Харківської області освоєно більше 36 млн. грн. за рахунок коштів фонду регіонального розвитку

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 4 жовтня Державним фондом регіонального розвитку фактично профінансовано 48 млн. 656,1 тис. грн. на соціально-економічний розвиток області. На сьогодні генеральні підрядні організації проводять будівельно-монтажні роботи на всіх об’єктах. Зокрема, проводяться роботи з реконструкції об’єктів галузі освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, фізкультури і спорту, культури – у Харківській обласній філармонії.

Михайло Добкін привітав працівників АПК області з двохмільйонним намолотом

Аграрії області подолали двохмільйонний рубіж з намолоту зернових. З трудовою перемогою хліборобів привітав голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Складні погодні умови стали серйозною перешкодою для отримання рекордного врожаю. Але завдяки сучасним технологіям вирощування зернових культур, ефективній організації праці і, головне, настрою на перемогу, наші землероби підтвердили своє вміння вирощувати хороший врожай. Подоланий двохмільйонний рубіж, і це ще не межа – збирання триває. І наше спільне завдання – зібрати без втрат все, чим порадували в нинішньому році поля Харківщини. Я вітаю керівників господарств, фахівців, механізаторів, водіїв – всіх, хто бере участь у вирощуванні та збиранні врожаю, з цією чудовою і, впевнений, не останньою перемогою», – сказав губернатор.

Архів документів