Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Під опікою або піклуванням виховується кожна друга дитина, що залишилась без піклування батьків

Про це на спільному засіданні колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, станом на 25 листопада в області нараховується 4767 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 1,1% від загальної кількості дітей у віці від 0 до 18 років, що проживають у регіоні. Даний показник має в області постійну позитивну динаміку.

З квітня 2012 року спеціалістами Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України обстежено більше 170 дітей із сімейних форм виховання Харківської області

В Харківській області налагоджена робота з надання медичної допомоги дитячому населенню в умовах 10 міських дитячих поліклінік, 2 поліклінічних відділень, які входять до складу міських дитячих лікарень (№19, №24), закладів первинної медико-санітарної допомоги лікарями загальної практики - сімейної медицини. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, щорічно консультативну допомогу отримують до 50 тис. дітей області. Підвищена увага обласною державною адміністрацією приділяється дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Двічі на рік діти зазначених категорій проходять медичне обстеження за місцем постійного проживання або виховання.

На оновлення містобудівної документації та картографічних матеріалів по Харківській області необхідно 230 млн. грн.

Як зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, реалізація схеми розвитку Харківської області можлива лише за наявності розробленої та затвердженої містобудівної документації місцевого рівня. До того ж, з 1 січня 2013 року на території, на якій відсутня оновлена ​​містобудівна документація, не може здійснюватися жодна інвестиційна діяльність, буде заборонено надання земельних ділянок, зміну їх цільового призначення, розміщення і будівництво об'єктів.

Використання котелень на альтернативних видах палива дозволить економити до 1,5 млн. грн. за опалювальний сезон

«У зв'язку з постійним зростанням цін на природний газ, а також з метою економії бюджетних коштів на оплату послуг теплопостачання для опалення об'єктів соцсфери, в області проводиться робота з переведення джерел теплопостачання на альтернативні види палива. Зокрема, така робота проведена в сел. Караван м. Люботин, а також у Богодухівському та Чугуївському районах», – зазначив у доповіді на спільному засіданні колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, коефіцієнт корисної дії котлів на твердому паливі, встановлених, зокрема, у котельнях сел. Караван та м. Богодухові, становить 92%. Використання альтернативних видів палива на цих котельнях дозволить економити від 10% до 20% бюджетних коштів щорічно. Також в Чугуївському районі 13 шкільних котелень були переведені з газу на паливні дрова, пелети і брикети. У цих котелень використання альтернативного палива дозволить економити до 1,5 млн.грн. бюджетних коштів за опалювальний період.

Михайло Добкін вручив державні нагороди

Перед початком спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов за дорученням Президента України Віктора Януковича вручили видатним харків'янам державні нагороди.

Події дня

Сьогодні, 29 листопада, о 09:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться спільне засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради від 27 вересня 2012 року «Про підготовку господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років». 2. Про хід виконання заходів та моніторингу «Схеми планування території Харківської області». 3. Про забезпечення умов щодо дотримання прав дітей в межах реалізації плану заходів з виконання в області Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини». 4. Про стан професійної захворюваності в Харківській області. 5. Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 26 червня 2012 року «Про підготовку закладів культури і мистецтва до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років». 6. Про стан реалізації державної кадрової політики у місцевих органах виконавчої влади, підпорядкованих органах, підприємствах та організаціях. 7. Про організацію роботи з контрольними документами в структурних підрозділах Харківської обласної державної адміністрації та районних державних адміністраціях 8. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (за умови наявності подання на нагородження). о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Збройні сили України: шляхом реформування і розвитку» о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова та керівника Харківського академічного українського драматичного теа

Завдяки впровадженню референтних цін вартість ліків від гіпертонії знизилася на 11%

Про це повідомив в ефірі «Радіо Слобожанщини» начальник Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. За його словами, впровадження граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби – це дуже соціально важливий проект Кабінету Міністрів і особисто Президента України. Ще на початку року було розпочато створення відповідної нормативної бази, а з середини літа – реалізація пілотного проекту в Харківській області. «Було розпочато впровадження референтних цін. Це середньостатистичні ціни на найбільш затребувані лікарські засоби, які використовуються для лікування артеріальної гіпертензії в східноєвропейському регіоні. Зокрема, це Польща, Словаччина, Угорщина і деякі інші країни, вартість ліків в яких було взято за зразок для розрахунку середньостатистичних цін, які отримали назву референтних», – зазначив Олександр Галацан.

За останні місяці на території Харківської області не виявили жодного випадку грипу

Як зазначив в ефірі «Радіо Слобожанщини» начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, спеціалісти Українського центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій очікували розвиток епідемії нових штамів грипу, з якими наше населення не стикалося до цього. «На підставі досліджень трьох ПЛР-лабораторій нашої області за останні місяці ми взагалі не виявили жодного випадку грипу. Разом з тим за останній календарний тиждень на гострі респіраторні захворювання захворіло приблизно 4900 людей. Це складає 50% від середньо-сезонного показника за минулі десять років. Тобто напруженість епідеміологічного процесу в області є дуже невеликою», - сказав Олександр Галацан.

На Харківщині реалізовано комплекс заходів зі спрощення ведення бізнесу

Про це розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін на зустрічі з делегацією Європейської Бізнес Асоціації. Він зазначив, що з метою спрощення ведення бізнесу, створення сприятливого середовища та викорінення корупції на Харківщині, починаючи з 2010 року, розробляли цілий комплекс заходів. Основними з них стали: реформування дозвільної системи, відкриття Єдиного дозвільного центру та Центру надання адміністративних послуг. «Говорячи про реформування дозвільної системи, нам вдалося переконати керівників дозвільних органів в тому, щоб вони дали своїх представників в дозвільний центр, - зазначив Михайло Добкін. - Спрощення процедури реєстрації підприємницької діяльності я хочу теж віднести до активів, як і скасування економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів».

Харківська область у напрямку підтримки бізнесу посідає друге місце по Україні

Про це сьогодні під час зустрічі з делегацією Європейської Бізнес Асоціації повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Згідно рейтингового оцінювання Кабінету Міністрів України Харківська область у напрямку підтримки бізнесу посідає друге місце. Ми вважаємо це нашим досягненням. Є ряд показників, які оцінювалися, і за якими ухвалювалося рішення, чому саме ми повинні бути на такому почесному високому місці. Серед показників - кількість активних малих підприємств на 10 тис. населення. Це статистика, її ніяк неможливо сконструювати. Вона або є, або її немає. У нас цей показник становить 80 активних малих підприємств на 10 тис. населення. Це на 10 підприємств вище, ніж в середньому по Україні», - сказав Михайло Добкін.

У Харківській області створення умов для розвитку бізнесу є одним із пріоритетних питань

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зустрівся з делегацією Європейської Бізнес Асоціації. У заході також взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «По діям обласної та міської влади тим, хто пильно спостерігає за ситуацією в регіоні, зрозуміло, що розвиток бізнесу для нас головний пріоритет. Створення умов - це основа основ, яка може допомогти змінити інвестиційний клімат як у Харківській області, так і в країні в цілому. Ми працюємо за двома напрямками. Використовуючи свої можливості в Києві, намагаємося або для локальних проектів, або для загальної ситуації лобіювати зміни чинного законодавства. З іншого боку, в регіоні завжди намагаємося робити трохи більше, ніж можна в нинішній ситуації, для зміни в кращу сторону правил ведення бізнесу», - звернувся Михайло Добкін до представників делегації.

Суму субвенції на погашення різниці в тарифах Харківській області збільшено до 1071,6 млн. грн.

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, були внесені зміни у постанову Кабінету Міністрів України від 11.06.2012 №517 в частині розподілу суми субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах. Харківській області суму субвенції на погашення різниці в тарифах збільшено до 1071,6 млн. грн., в т.ч. на послуги теплопостачання – 646,9 млн. грн., водопостачання та водовідведення – 424,7 млн. грн.

В рамках програми «Бібліоміст» оголошено конкурс «Відкрий для себе сучасну бібліотеку»

З метою заохочення журналістів, які висвітлюють тему сучасних бібліотек та їхній трансформуючий вплив на життя окремих людей і цілих громад, Державний комітет телебачення і радіомовлення України разом з Міністерством культури України, Радою міжнародних досліджень та обмінів (IREX), ГО «Телекритика» сприяють проведенню конкурсу «Відкрий для себе сучасну бібліотеку» в рамках програми «Бібліоміст».

Аграрії області завершили збирання цукрових буряків

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку ХОДА, станом на 28 листопада цукровий буряк в області зібрано з площі 25 тис. га, накопано 921 тис. тонн коренеплодів, середня врожайність становить 369 ц/га. На 26 листопада на цукрові заводи Харківської області надійшло 834 тис. тонн цукрових буряків, від початку сезону цукроваріння вироблено 96,3 тис. тонн цукру. Це вже на 10 тисяч тонн перевищує прогнозований показник, а технологічний процес виготовлення цукру триватиме ще майже два тижні.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» будуть представлені роботи переможців конкурсу театральної фотографії «5-я стена»

29 листопада о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва відбудеться урочисте відкриття виставки театральної фотографії «5-я стена». На виставці до 15 грудня будуть експонуватися 50 кращих робіт, відібраних журі конкурсу «5-я стена». Вхід вільний. Конкурс театральної фотографії «5-я стена» проводився восени 2012 року в рамках фестивалю недержавних професійних театрів «Курбалесія» і ставив однією з цілей активізацію творчого співробітництва між фотографами і театрами. У ньому взяли участь як початківці, так і професійні фотографи з України, Росії та Білорусії.

У 2013 році за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності планується оздоровити близько 12 тис. дітей

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник відділу санаторно-курортного оздоровлення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Лариса Кириченко. «У 2013 році ми хочемо збільшити кількість оздоровлених дітей. Якщо в 2012 році заплановано використати близько 15 млн. грн., то у 2013 році ми плануємо оздоровити дітей на суму 24 млн. грн. Тобто за ці кошти буде оздоровлено 12 тис. дітей, в тому числі за путівками, які будуть коштувати тільки 10% для батьків», - сказала вона.

На Харківщині триває програма санаторного оздоровлення

Влітку за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності було оздоровлено більше 10 тис. дітей. На це Фондом було виділено більше 10 млн. грн. Про це у програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповіла начальника відділу санаторно-курортного оздоровлення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Лариса Кириченко.

Михайло Добкін привітав переможців ХІV обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена»

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ХІV обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена». Переможців конкурсу привітали та вручили заслужені нагороди голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов та заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Вихованці Шевченківського дитячого будинку-інтернату отримали фрукти та солодощі

Сьогодні, напередодні Міжнародного дня інвалідів, який відзначається 3 грудня, представники управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації відвідали Шевченківський дитячий будинок-інтернат та подарували вихованцям фрукти та солодощі. Як зазначила перший заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, у Харківській області існує 18 закладів для людей з інвалідністю, де на повному державному утриманні знаходиться понад 3 тис. людей.

Зміни в законодавстві могли б вирішити проблему із забезпеченням робочими місцями

Відповідаючи на запитання студентів Харківської національної академії міського господарства, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що однією з проблем в країні є відсутність робочих місць. «Сьогодні у будь-якому куточку Харківської області, де я зустрічаюся з людьми, в першу чергу хочуть одного: створення робочих місць. Якщо подивитися на поточні пропозиції роботодавців, то там є два обмеження: вони не хочуть брати людей без практичного досвіду роботи і не хочуть брати тих, кому залишилося менше 5 років до пенсії», – підкреслив губернатор.

Інвестиційна привабливість Харківської області – продукт тривалої системної роботи

Головний пріоритет влади і основна умова для нормального економічного розвитку Харківської області – її економічна привабливість. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході зустрічі з викладачами та студентами старших курсів Харківської національної академії міського господарства. «Якщо ми будемо відкриті й цікаві для вітчизняного та іноземного інвестора, то будь-які проекти, які зараз здається неможливим реалізувати, можуть бути втілені в життя. Тому що в основі основ всього лежать фінанси. Інвестиційна привабливість не будується на рівному місці, вона є продуктом системної роботи, яка виконується не один рік», – зазначив губернатор у своєму виступі.

Сьогодні відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

27 листопада відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета – встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-16-12 з 16:00 до 17:00. У проведенні заходу візьмуть участь: начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Леонід Коновалов, старший оперуповноважений з особливо важливих справ, підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПС України Олександр Скляр та співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова.

Ми побудуємо таку державу, якою будемо пишатися. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з викладачами та студентами старших курсів Харківської національної академії міського господарства. Зустріч була присвячена Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року. «Як будь-який механізм, що працює результативно, міське господарство для успішного розвитку повинно мати чіткі орієнтири. До 2010 року в нашому регіоні, фактично, був відсутній системний документ, який розписував би всі важливі етапи розвитку нашої громади. Вже в квітні 2010 року була зібрана робоча група, яка за досить короткий час розробила «Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року». Цей документ пройшов серйозну перевірку і став основою для іншого робочого документа – "Стратегії сталого розвитку Харківської області"», – заявив у своєму виступі Михайло Добкін.

На площі Свободи – продовольчий ярмарок

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку ХОДА, з 28 листопада 2012 року в Харкові в сквері за пам’ятником Леніну на площі Свободи з метою наповнення споживчого ринку якісними продовольчими товарами власного виробництва працюватиме ярмарок із продажу сільгосппродукції. В ярмарку візьмуть участь близько 20 виробників сільськогосподарської продукції, які реалізовуватимуть м'ясо свинини та птиці, живу рибу, яйця курячі, олію соняшникову, борошно пшеничне, макаронні вироби та крупи в асортименті, молочну продукцію, овочі та фрукти за цінами нижче середніх по області.

Події дня

Сьогодні, 27 листопада, о 10:15 в Харківській національній академії міського господарства (вул. Революції, 12) розпочнеться зустріч керівництва облдержадміністрації з викладачами та студентами старших курсів академії з питання Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року. О 15:00 у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88) відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців ХІV обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена».

Ми будемо створювати умови для занять спортом для більшої кількості людей

Про це в ефірі передачі «Від влади до громади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що як голова Харківської обласної федерації футболу буде використовувати всі дані йому Президентом можливості для того, щоб якомога більше популяризувати цю гру. Михайло Добкін зазначив, що головне завдання Обласної федерації футболу - популяризація цього виду спорту серед дітей, молоді. Необхідно дати можливість проявити себе в турнірах обласного та міського рівнів районним командам, організувати футбольні турніри для ветеранів футболу, створити умови для занять футболом тим людям, які мають обмежені фізичні можливості, а також - приділити увагу популяризації жіночого та пляжного футболу. Голова ХОДА також нагадав, що жіночий футбол вже має в Харкові свою історію і серйозні перемоги, і не можна втратити ці здобутки.

Необхідно провести аналіз розробки тих чи інших родовищ у Харківській області

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми вважаємо, що держава зобов'язана мати погодження від місцевої влади на всі надра. В першу чергу, там, де видобувається газ, нафта та газовий конденсат. Це питання енергетичної безпеки, зняття колосального навантаження з державного бюджету, який продовжує страждати через невигідні газові контракти. Що стосується комерційних структур, то вони теж повинні бути учасниками ринку. Але, тут я поставив би додаткові умови. Бере будь-яка структура дозвіл на освоєння надр строком на три роки. По закінченню цього часу треба подивитися, що за ці три роки було зроблено. Якщо компанія пробурила свердловини або привела в порядок існуючі, збільшила дебет видобутку газу, вдало розвідала нові родовища, збільшила баланс українського газу, таким потрібно віддавати пріоритет», - сказав Михайло Добкін.

Національне законодавство України дотримується компанією «Shell» в повному обсязі

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Не бачу жодної причини для занепокоєння, тому що крім дотримання всіх норм, в тому числі і екологічних, компанія «Shell» готова фінансувати в регіоні різні соціально-екологічні проблеми, які не вирішувалися роками. Тут, до речі, очевидний дуже соціально відповідальний підхід бізнесу до можливості роботи в Україні», – підкреслив він.

Територіальна громада виконує свої завдання

В ефірі передачі «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що не можна поки говорити про повноцінну адміністративну реформу в Харківському регіоні. Адміністративна реформа була розпочата в центральних органах влади, і поки там не буде поставлена крапка, то реформи на місцях до кінця реалізовані не будуть. «Ми привели у відповідність до вимог, які були чітко прописані у постановах Кабінету Міністрів, структуру обласної державної адміністрації, - сказав голова ХОДА. - Перейменування головних управлінь в департаменти це не просто зміна вивіски. Ми детально проаналізували ефективність діяльності всіх управлінь і провели роботу щодо переформатування всередині кожного департаменту. Були перерозподілені повноваження так, щоб за конкретний напрям відповідав конкретний керівник».

Ми зробимо все можливе, щоб реалізація програми «Питна вода» вирішила проблеми цілого ряду населених пунктів Харківщини. Михайло Добкін

У вересні з державного бюджету було виділено 10 млн. грн. на реалізацію програми «Питна вода», які Харківській області належить освоїти до кінця року в стислі терміни. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Проблема лише в складній тендерній процедурі. Ті терміни, які відводяться на проведення тендеру за законом, можуть призвести до ризиків освоєння цих коштів. Але ми не звикли віддавати назад до бюджету ті гроші, які виділяються на розвиток Харківської області, і намагаємося зробити все від нас залежне і навіть більше, щоб ці кошти були освоєні, і програма «Питна вода», яка фінансується не так, як нам хотілося б, вирішила б проблеми цілого ряду населених пунктів нашого регіону», – підкреслив голова ХОДА.

Архів документів