Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 22 жовтня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимира Зінченка, голови Харківської обласної організації ветеранів України Анатолія Хіневича, голови Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолія Вінника та голови Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимира Рижкова.

Відродження Печенізького водосховища стане пілотним проектом у низці відновлення унікальних водних ресурсів Харківщини

Сьогоднішній день в житті Печенізького водосховища можна вважати днем початку його відродження, оскільки там почала втілюватися в життя 5-річна програма відновлення складної екосистеми, що прийшла за останні роки в незадовільний стан. Одним з перших кроків стало зариблення водосховища дворічними мальками риб (300 тисяч штук товстолоба білого, 100 тисяч штук товстолоба строкатого і 50 тисяч штук амура білого) для процесу біологічного очищення.

Учні Школи юного журналіста дізналися багато цікавого із життя молюсків

Сьогодні в рамках першого заняття в Школі юного журналіста у новому навчальному році її учні отримали можливість відвідати виставку «Планета Океан». Саме тут представлені біля 2 тисяч видів морських молюсків, що мешкають у всіх природніх зонах від полярних морів до Антарктиди. Ракушок не просто багато. Серед них є унікальні експонати, а ще на виставці макети старовинних кораблів, щелепи викопної акули - мегалодона, що жила 20 млн. років тому та ін. На думку майбутніх кореспондентів виставка дивовижна, вражає велика кількість молюсків. Та якби додати об'ємні звукові спецефекти, наприклад шум моря, пропонують діти, відчуття відразу б стали іншими.

Учні Школи юного журналіста розповіли, чому вони вирішили відвідувати ці заняття

В ході першого заняття Школи юного журналіста в новому навчальному році начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич запропонувала майбутнім «акулам пера» виконати завдання: письмово відповісти на питання «Чому я вирішив відвідувати заняття Школи юного журналіста?».

На наступному занятті слухачі Школи юного журналіста будуть працювати за трьома напрямками

Як зазначила сьогодні в ході першого заняття Школи юного журналіста в новому навчальному році начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич, заняття в Школі будуть проводитися 1-2 рази на місяць. Наступного разу майбутні кореспонденти зберуться на початку листопада і будуть працювати за трьома напрямками: газетна журналістика, радіожурналістика та тележурналістика. «Наступне заняття ми плануємо провести вже за напрямками журналістики. У нас є домовленість з однією з телекомпаній міста Харкова. Ті, хто хочуть пов'язати свою професійну діяльність з телевізійною журналістикою, зможуть там отримувати практичні знання і вчитися телемайстерності. Інша частина учнів буде займатися радіожурналістикою - будуть вчитися читати в студії новину, яку необхідно буде самостійно ще написати. Ті, хто бачить себе в жанрі газетної журналістики, будуть працювати з різними жанрами. Тобто, одну і ту ж новину будуть писати у різних жанрах: у формі написання есе, замітки, фейлетону», - звернулася до юних журналістів Вікторія Маренич.

Почалося перше заняття Школи юного журналіста в новому навчальному році

Сьогодні в прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося перше заняття Школи юного журналіста. У ньому взяли участь 33 учня 7-11 класів з 15 районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ та пройшли відбір. У ході першої частини заняття начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич розповість майбутнім журналістам про історію та розвиток харківської журналістики. А керівник відеоканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян прочитає слухачам Школи лекцію на тему: "Як проводити інтервью".

Події дня

Сьогодні, 20 жовтня, о 10:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться перше заняття в Школі юного журналіста в новому навчальному році; У понеділок, 22 жовтня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимира Зінченка

7,5 млн.грн. передбачено на поліпшення санітарно-екологічного стану районів Харківської області

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. «У 2012 році з обласного Фонду охорони навколишнього середовища передбачено фінансування проектів на поліпшення санітарно-екологічного стану районів Харківської області на загальну суму 7,5 млн. грн. Це розробка проектно-кошторисної документації на будівництво полігону твердих побутових відходів в смт Зачепилівка, коригування проектно-кошторисної документації на будівництво полігону ТПВ у сел. Вільча Вовчанського району; проведення моніторингу звалищ в північній частині Харківської області за допомогою аерофотозйомки; розробка Регіонального реєстру об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів на території області. Також ведеться будівництво першої черги полігону ТПВ по вул.Леніна в м.Люботині», - сказав він.

Теплопостачанням забезпечено 6100 житлових будинків Харківщини

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива, станом на 19 жовтня включені в роботу 818 котелень. Опалюються всі об'єкти соціальної сфери - 2528 установ. Забезпечено теплопостачанням 6100 житлових будинків. Перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб подякував усім, хто брав участь у підготовці до початку опалювального сезону. «Дякую вам за те, що всі добре працювали, і ми організовано розпочали опалювальний сезон. За те, що ви зробили все можливе, щоб і соціальна сфера була запущена вчасно і без збоїв, і за те, щоб житлові будинки були вчасно підключені до тепла. Це ваша заслуга. Всіх, хто має відношення до підготовки до опалювального сезону. Були недоліки, але ми ці питання вирішили ще до початку опалювального сезону», - сказав Валентин Дулуб.

Забезпечена надійність електропостачання чотирьох населених пунктів Зміївського району

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь в урочистому введенні в експлуатацію переоснащеної повітряної лінії 6 кВ «Геївка» на підстанції 110/35/10/6 кВ «Комсомольська» в Зміївському районі. За його словами, довгий час існувала проблема надійного енергозабезпечення чотирьох населених пунктів Зміївського району (селищ Черкаський Бишкин, Суха Гомільша, Нижній Бишкин та Геївка), оскільки живлення відбувалося по лінії 6 кВ «Геївка» від підстанції 110/6 кВ «Насосна ПХК», що належала первомайському "Хімпрому". Впродовж тривалого часу обладнання відповідним чином не обслуговувалось, що в свою чергу, призводило до аварійних ситуацій (у 2009 та 2012 роках) і тривалого знеструмлення споживачів.

У м. Змієві введені в експлуатацію очисні споруди за технологією «Біоплато»

Сьогодні у м. Змієві були введені в експлуатацію очисні споруди за технологією «Біоплато». Участь у заході взяв перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. «Будівництво нових очисних споруд надасть можливість збільшити об’єм переробки стоків від населення, покращити якість послуг з водовідведення близько 1500 жителів міста та значно покращити санітарно-екологічний стан міста», - зазначив Валентин Дулуб.

У Балаклійському міжрайонному медичному центрі відкрито новий операційний блок та фізіотерапевтичний кабінет

Сьогодні в Балаклійській центральній районній лікарні, яка входить в систему міжрайонних медичних центрів, відбулася церемонія відкриття реконструйованого операційного блоку. Участь у заході взяли заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та голова Балаклійської райдержадміністрації Іван Столбовий. Як зазначив Ігор Шурма, підвищення якості надання медичної допомоги – це пріоритетний напрямок діяльності обласної державної адміністрації. «Ми маємо план щодо покращення матеріально-технічної бази медичних установ Харківщини. За 2 роки вже здано 8 нових оперблоків, до кінця цього року будуть відкриті ще 3 операційні блоки. Наше завдання - вивести медицину області на певний рівень, щоб люди були впевнені, що у разі необхідності вони зможуть отримати якісну допомогу», - підкреслив Ігор Шурма.

Харківщина - лідер в Україні з оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року

Підбиття підсумків оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року обговорювалися сьогодні на Всеукраїнській селекторній нараді під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Лідії Дроздової. Від Харківської області участь у нараді взяв заступник голови ХОДА Євген Савін. За інформацією Лідії Дроздової протягом оздоровчого сезону в Україні функціонувало 17 973 дитячі заклади оздоровлення і відпочинку, в яких оздоровлено 67% або 2 млн. 682 тисяч дітей шкільного віку. Найвищий відсоток у шести регіонах: Харківській області – 91,7%, Луганській – 88,3%, Київській та Дніпропетровській - по 86%, у м. Києві – 82%, АР Крим - 77%. Протягом літньої оздоровчої кампанії в межах та за межами Харківської області оздоровленням та відпочинком охоплено 192 400 дітей, з них 135 тисяч дітей соціально незахищених категорій. Організованим відпочинком охоплені всі діти-сироти.

Працівників харчової промисловості нагородили грамотами з нагоди професійного свята

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов взяв участь в урочистому прийомі з нагоди Дня працівників харчової промисловості. Як зазначив у вітальному слові віце-губернатор, харчова промисловість в структурі економіки Харківщини займає майже 30%. «У середньому за рік підприємства харчової та переробної промисловості Харківської області щодоби виробляють до 360 тонн хліба і хлібобулочних виробів, 39 тонн макаронних виробів, близько 50 тонн різних видів ковбас і ковбасних виробів. Підприємства молочної промисловості в середньому за рік щодоби переробляють до 580 тонн молока. Але кращу оцінку вашій діяльності дають не ці сухі цифри, а споживач. Жодні нагороди не зрівняються з його думкою», - сказав він і побажав присутнім добра, благополуччя та здійснення всіх виробничих планів і задумів.

У Харкові будуть розвиватися нанотехнології

З 19 по 20 жовтня на території Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” відбувається міжнародна наукова конференція. Тема заходу — розвиток нанотехнологій, інформаційних технологій, технології висок напруг тощо.  Поділитися досвідом та набути нових знань до Харкова приїхали ректори та проректори 96 вищих навчальних закладів України, науковці з різних країн світу, представники промислових підприємств та бізнесу. У програмі заходу - виступи професорів із університетів Угорщини, Німеччини, Росії, Румунії та України.

Для деяких чорнобильців політичні акції важливіші, ніж конструктивний діалог

«Сьогодні на акцію протесту вийшли чорнобильці. Серед них є різні напрями. Є конструктивний напрям, представники якого сідають за стіл переговорів, намічають проблемні питання і разом з обладміністрацією досягають їх позитивного вирішення. Але, на жаль, напередодні виборів посилюється активність і іншого напрямку, представникам якого жодного конструктиву не треба. Вони заявляють про певні проблеми, ніхто не домагається їх вирішення, а тільки відбувається піар цього напрямку, що ми і побачили. Сьогодні була підготовлена зустріч достатнього високого рівня за участю двох заступників голови ХОДА. Були опрацьовані питання, поставлені 2-3 тижні тому чорнобильцями. На жаль, представники чорнобильців не прийшли на цю зустріч з різних причин. Але як з'ясувалося, причина одна - участь у пікеті. Тобто політична акція набагато важливіша, ніж конструктивний діалог», - зазначив сьогодні начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко.

Об'єкти соціальної сфери в м. Богодухові почали отримувати тепло

Як повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб в ході робочої наради в Богодухові з метою ознайомлення з роботою котельні, всі пуско-налагоджувальні роботи завершені. З початку опалювального сезону котельня запущена і стабільно функціонує. «Роботи з установки модульної котельні на твердому паливі для опалення об'єктів соціальної сфери в м. Богодухові були закінчені в установлені строки і всі почали отримувати тепло вчасно. Такий тип котельні є найкращою в Європі, так як працює на твердому паливі, але, при цьому, її ККД - 92%»- сказав Валентин Дулуб.

Збереження генофонду живих організмів - найбільш важлива проблема медичної науки

«В даний час немає більш важливої проблеми в медичній науці, ніж збереження генофонду живих організмів. Від її розв'язання значною мірою залежить майбутнє існування людини на планеті. Значимість цієї проблеми одними з перших зрозуміли вчені України і, зокрема, Харкова», - зазначив в ході конференції на тему «Актуальні проблеми кріобіології і кріомедицини» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні, 19 жовтня, о 10:00 у головному (ректорському) корпусі Національного технічного університету «ХПІ» (вул. Фрунзе, 21) відбудеться Міжнародна наукова конференція на тему: «Високі технології в наукових дослідженнях університетів: нанотехнології та наноматеріали, інформаційні технології, енергоефективність, технології високих напруг». Реєстрація ЗМІ розпочнеться о 9:00. О 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул.Сумська,64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня працівників харчової промисловості; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул.Сумська,64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про початок опалювального сезону 2012-2013 років та забезпечення житлового фонду та об`єктів соціальної сфери Харківської області послугами з централізованого теплопостачання. 2. Про санітарно-екологічний стан районів Харківської області.

Наступного тижня для керівників сільгосппідприємств планується провести семінари з питання розробки проектів землеустроїв

Сьогодні у Харкові відбулася конференція обласної організації роботодавців у сфері АПК, на якій крім голів рад спілок роботодавців районів також були присутні заступники голів районних державних адміністрацій з питань АПК. В роботі конференції взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов та начальник державної інспекції сільського господарства в Харківській області Сергій Бізікін.

19-20 жовтня у Харкові відбудеться Міжнародна наукова конференція «Високі технології в наукових дослідженнях університетів»

19 жовтня о 10:00 у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» (вул. Фрунзе, 21, головний (ректорський) корпус, 1-й поверх) розпочнеться Міжнародна наукова конференція «Високі технології в наукових дослідженнях університетів: нанотехнології та наноматеріали, інформаційні технології, енергоефективність, технології високих напруг». В роботі конференції візьме участь перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма, представники Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, ректори та проректори 96 вищих навчальних закладів України, відомі науковці з різних країн світу, представники відомств, міністерств, промислових підприємств, бізнесу.

У Харківській області до роботи готові 229 стаціонарних пунктів обігріву

Про це на прес-конференції розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Пункти обігріву можуть бути відкриті в будь-який момент, - зазначив Валентин Дулуб, - крім того, у нас підготовлено 40 наметів і 21 "буржуйка", які в разі аварійної ситуації будуть використані, щоб не допустити нещасних випадків під час сильних морозів».

У Дергачівській центральній районній лікарні відкрито новий фізіотерапевтичний кабінет

Сьогодні у поліклінічному відділенні Дергачівської центральної районної лікарні було відкрито новий фізіотерапевтичний кабінет. У церемонії відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та голова Дергачівської райдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Новий кабінет фізіотерапії дає можливість надання всього спектру процедур, який є в арсеналі медицини України. Ми проаналізуємо, які послуги будуть користуватися найбільшою популярністю, і не виключено, що наступного року ми придбаємо додаткові апарати. Кабінет в Дергачах є прикладом того, як виглядатимуть усі фізіотерапевтичні кабінети в центральних районних лікарнях усієї області. Усі фізкабінети в 27 районних центрах і в 6 містах обласного значення будуть відкриті до кінця 2012 року. Ми дуже сподіваємося, що це допоможе повернути довіру людей до поліклінічної служби», - зазначив Ігор Шурма.

Харківська область посідає 2 місце в Україні з виконання програми іпотечного кредитування

Про це сьогодні повідомив віце-губернатор Валентин Дулуб. «На сьогодні в області видано 47 кредитів на суму більше 9 млн.грн. 88 заяв знаходиться на розгляді в банках. Ми стійко посідаємо друге місце в цілому по Україні після м.Києва. Ще 465 осіб виявили бажання брати участь у програмі іпотечного кредитування. Ми щотижня відстежуємо динаміку, працюємо як з банками, так і з забудовниками. Сьогодні 17 житлових будинків готові взяти участь у цій програмі і надати квартири мешканцям нашої області, зацікавленим у поліпшенні своїх житлових умов шляхом іпотечного кредитування», - сказав Валентин Дулуб.

Домовленості, які були досягнуті з НАК «Нафтогаз України» щодо роботи ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5, до кінця опалювального сезону не зміняться

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, з 17 жовтня відновлено газопостачання ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5. Отримані ліміти на природний газ від НАК «Нафтогаз України» на ці дві станції. «Сьогодні і одна, і друга станції повністю працюють і забезпечують теплом і електроенергією населення міста Харкова, а також селища Пісочин і Солоницівка. Технічний стан і основного, і допоміжного обладнання дозволяє вести всі планові навантаження і якісно забезпечувати початок та проходження опалювального сезону у м. Харкові та області», - сказав Валентин Дулуб.

Дорожнє господарство області повністю готове до нового зимового сезону

План підготовки снігоприбиральних машин і механізмів в районних філіях ДП "Харківський облавтодор" та спецтехніки комунальної власності в цілому по області виконано на 100%. Підготовлено 500 одиниць техніки, також планується її додаткове оновлення. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Для підготовки дорожнього покриття в зимовий період заготовлено 57,7 тис. куб.м піску, це навіть більше, ніж заплановано. Є також достатній запас технічної солі - 7 тис. тонн. На всіх основних напрямках, на всіх спусках вже почали встановлювати піраміди з піском. Також для забезпечення безпеки учасників руху ми цього року провели спеціальну акцію. На всіх небезпечних підйомах і спусках, там де буває ожеледь, встановили спеціальні попереджуючі дорожні знаки. Також оснастили всі наші транспортні засоби спеціальним радіозв'язком, який дає можливість оперативно перекинути техніку в потрібний момент з одного місця на інше», - сказав Валентин Дулуб.

Підписання угоди обладміністрацією з Центром надання адміністративних послуг дасть можливість виключити корупційну складову при видачі дозвільних документів

Між Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською міською радою підписано угоду про співпрацю з організації надання адміністративних послуг через Центр надання адміністративних послуг міста Харкова. Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, підписання такої угоди дасть можливість виключити корупційну складову і створити цивілізовані умови для отримання документів жителями міста і області.

Харківська область визнана однією з найкращих з освоєння субвенції з держбюджету на ремонт доріг

На ремонт доріг Харківської області було виділено субвенцію з держбюджету в розмірі 114,5 млн грн. Про це на прес-конференції розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він підкреслив, що сьогодні ці гроші освоюються, відсоток освоєння становить 56,1%.  

На Харківщині вже опалюються 5,5 тисяч житлових будинків і практично 100% об'єктів соціальної сфери

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, станом на 17:00 17 жовтня включені в роботу 770 котелень. З них 590 котелень місцевих рад та 180 - відомчих. Опалюються 5,5 тис. житлових будинків з централізованим теплопостачанням і 99,9% об'єктів соціальної сфери.

На Харківщині виплачено 5,5 мільйонів гривень дотації особистим господарствам населення за утримання молодняку великої рогатої худоби

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2011 № 246 в усіх районах Харківської області продовжується робота з нарахування особистим господарствам населення державної дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби.

Архів документів