Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Звання "Заслужений юрист України" присвоєно начальникові територіального управління Державної судової адміністрації в Харківській області Володимиру Остапенку

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників суду». Зокрема, начальникові територіального управління Державної судової адміністрації в Харківській області Володимиру Остапенку присвоєно звання "Заслужений юрист України". В тексті Указу відзначається, що високе звання присвоєне за вагомий особистий внесок у розбудову правової держави, розвиток вітчизняної судової системи, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.

Харківщина нарощує обсяги виробництва молока

В Харківській області за період із січня по листопад вдалося збільшити виробництво молока по всіх категоріях господарств на 9,3% (вироблено 480,8 тис тонн) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а по сільськогосподарських підприємствах – на 21,6% (вироблено 195,6 тис тонн). Виробництво молока сільськогосподарськими підприємствами збільшилося у всіх регіонах України на 13% і склало 2,3 млн тонн. Про це під час селектору Міністерства аграрної політики та продовольства України сказав директор Департаменту тваринництва Міністерства Андрій Гетя. Також він зазначив, що тенденція збільшення виробництва молока сільгосппідприємствами України зберігається вже декілька місяців поспіль.

Євген Савін вручив державні акти на землю мешканцям Дергачівського району

Заступник голови ХОДА Євген Савін провів особистий прийом громадян у Дергачівському районі. Мешканці району зверталися до заступника керівника області з питаннями щодо надання матеріальної допомоги на проведення операції, влаштування дітей до дошкільний навчальний заклад, проведення ремонту Полівського сільського клубу та футбольного майданчика на території Дергачівської гімназії №3. Усі питання Євген Савін взяв під особистий контроль. Також за дорученням голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна Євген Савін вручив мешканцям району державні акти на право власності на земельні ділянки. У свою чергу мешканці с. Польова Дергачівського району вручили заступнику голови області подяку на ім’я Михайла Добкіна за надання допомоги у газифікації села.

Показник захворюваності на грип та ГРВІ в Харківській області нижче епідпорогу

«На сьогодні ми можемо оцінювати епідеміологічну обстановку як благополучну. Всі заклади охорони здоров'я Харківської області та органи санепідемслужби підготовлені до того, щоб у разі підвищення рівня захворюваності або виникнення епідемії госпіталізувати людей, вжити всіх необхідних заходів і забезпечити стабільну ситуацію в регіоні. Звертаю увагу всіх запрошених на те, що попереду новорічні свята, під час яких збільшиться ризик захворювання. Тільки коли ми будемо виконувати всі рекомендації санітарно-епідеміологічної служби та органів охорони здоров'я, ми можемо не допустити розповсюдження грипу в Харківській області», – заявив сьогодні в ході засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Згідно з даними начальника Головного управління охорони здоров'я ХОДА Олександра Галацана, на сьогодні в Харківській області рівень захворюваності на грип та гострі респіраторно-вірусні інфекції склав 17,31 на 10 тисяч населення при показнику епідемічного порогу на цей період 35,89 на 10 тисяч населення, що на 51,8% нижче граничних величин.

Сьогодні свято перемоги людського духу над техногенною катастрофою

Сьогодні в Малій залі ХНАТОБу відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. Андрій Моченков від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна привітав всіх присутніх зі святом, висловив слова подяки і пошани подвигу ліквідаторів і побажав їм здоров'я.

У наступному році буде запроваджено новий механізм роботи з юридичними службами органів державної влади

В Україні вже в 5-й раз проводиться Всеукраїнський тиждень права, в рамках якого Харківською обласною державною адміністрацією проводиться ряд заходів. Сьогодні за участю працівників юридичних служб райдержадміністрацій Харківської області та працівників структурних підрозділів ХОДА, діяльність яких пов’язана із розробленням та прийняттям нормативно-правових актів, був проведений семінар «Актуальні питання державної реєстрації нормативно-правових актів в контексті забезпечення дотримання прав, свобод і законних інтересів громадян».

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за ніч з 13 на 14 грудня було розчищено від снігу 5655 км автодоріг, у тому числі 4314 км місцевого та 1341 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1798,9 куб. м піщано-сольових сумішей та 42,8 тонн солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 144 одиниці техніки і 181 дорожній робітник. Станом на 14 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

На Харківщині укладено 73 договори на часткову компенсацію відсотків за Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Станом на 14 грудня участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла беруть 9 будівельних компаній, кредити видають 7 банків. Відібрані для участі в програмі 27 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 2430 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 73 договори на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 14,917 млн. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 млн. 183,4 тис. грн. для надання часткової компенсації профінансовано 15 млн. грн. Бажання брати участь у Програмі виявили 559 осіб.

Вперше за багато років у чорнобильців налагодився діалог з владою

Про це сьогодні після церемонії покладання квітів до пам'ятного знаку Чорнобильцям повідомив голова харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник. За його словами, на рівні Харківської області з боку органів влади та місцевого самоврядування приділяється достатньо уваги чорнобильцям та ветеранам-афганцям. Але в зв'язку з тим, що фінансування чорнобильських програм на 95% здійснюється державою, важливо, щоб і на державному рівні проблемам чорнобильців приділялася належна увага.

Суддівський корпус Слобожанщини вніс свій вагомий внесок у побудову демократичної правової України

Сьогодні в Харкові відбулися урочистості з нагоди Дня працівників суду, який в Україні відзначається 15 грудня. З професійним святом працівників судової системи привітали заступник голови ХОДА Олег Анпілогов і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, які побажали всім працівникам судів Харківської області подальшої плідної роботи на благо регіону та всієї України, а також вручили найбільш заслуженим співробітникам обласні нагороди. «Напевно, сьогодні немає необхідності когось переконувати в значимості судової системи для побудови демократичної правової держави. Всім відомо, що суд - це єдиний демократичний механізм вирішення конфліктних ситуацій та захисту прав і інтересів держави та її громадян. Реалізація конституційних засад судочинства та наближення їх до світових та європейських стандартів стали сьогодні пріоритетом для нашої держави. Відрадно відзначити, що у зв'язку з цим в нашій країні відбуваються позитивні зміни, і в першу чергу це все зростаюча довіра наших громадян до судової системи. Від того, як працює вся судова влада, багато в чому залежить збереження в суспільстві стабільності, миру та спокою. Я впевнений в тому, що високопрофесійний і авторитетний суддівський корпус Слобожанщини вже вніс свій вагомий внесок у побудову демократичної правової України», - підкреслив Олег Анпілогов, звертаючись до присутніх.

У Харкові вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні у Молодіжному парку м. Харкова з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку Чорнобильцям. У заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник.

У Харківській області є потреба у впровадженні добровільної консолідації земель

Про це свідчать численні звернення до Департаменту АПР ХОДА громадян, земельні ділянки яких хаотично розташовані на певних територіях, що не дає їм можливості більш ефективно обробляти землю. Розробкою відповідної законодавчої бази займається Державне агентство земельних ресурсів України. На підсумковому семінарі міжурядового проекту CATAPULD «Технічна допомога у процесі розробки програмних документів з розвитку земельних ресурсів України», який відбувся у Києві, українські та голландські експерти проаналізували результати впровадження в нашій країні п'яти пілотних проектів з консолідації земельних, водних та лісових ресурсів, заснованих Міністерством аграрної політики та продовольства України та Інститутом водних проблем і меліорації.

Події дня

Сьогодні, 14 грудня, о 10:00  у Харківській спеціалізованій школі I-III ступенів №132 (вул. Новгородська, 1) відбудеться вручення пам'ятних подарунків призеру I кінофестивалю короткометражних фільмів «Знято в "Артеці"», переможцю в номінації «Кращий хлопчик – актор» за підсумками зйомки у стрічці «Моє покликання» учневі школи Даніїлу Іванову  о 10:00 у Молодіжному парку (м. Харків, вул. Пушкінська) розпочнуться заходи з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС о 11:00 у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1. Про результати проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту). 2. Стан регіональної системи централізованого оповіщення. 3. Щодо забезпечення заходів з профілактики та боротьби з грипом та гострими респіраторними захворюваннями на епідемічний сезон. о 12:00 у Малій залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) будуть проходити урочистості з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС о 12:30 в Харківському приватному ліцеї «Професіонал», (вул. Петровського, 22/24) будуть вручені пам'ятні подарунки учениці ліцею Анні Овчинніковій, виконавиці головної ролі у фільмі «Зустрінемося в А», який переміг в номінації «Найромантичніша історія» I кінофестивалю короткометражних фільмів «Знято в "Артеці"» о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан розрахунків споживачів області за електричну енергію та природний газ в 2012 році. 2. Про стан справ щодо утримання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони). 3. Про виконання комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року у поточному році та перспективи реалізації на 2013 рік. 4. Про хід виконання плану в

Михайло Добкін привітав нове керівництво Верховної Ради України

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін надіслав вітальну телеграму голові Верховної Ради України Володимиру Рибаку, за обрання якого проголосувало 250 народних депутатів. «Щиро вітаю Вас з обранням Головою Верховної Ради України. Ваш великий життєвий та професійний досвід, лідерські якості, виважена позиція допоможуть згуртувати народних обранців для прийняття найважливіших для країни рішень. З Верховною Радою VII скликання суспільство пов’язує надії на подальше покращення життя, об’єднання нації та розбудову держави. Бажаємо здійснити все задумане в ім’я народу України. Щасти Вам в усіх починаннях та задумах», - йдеться у телеграмі.

Михайло Добкін привітав Миколу Азарова з призначенням на посаду Прем'єр-міністра України

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав Миколу Азарова з обранням на посаду Прем'єр-міністра України. «Закономірно, що Верховна Рада саме Вам довірила знову очолити Уряд, який успішно продовжить масштабну модернізацію Української держави, започатковану Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем. Впевнений, що Ваша подальша робота на посаді глави Уряду принесе нові здобутки нашій державі, покращить життя кожного українця. Міцного Вам здоров’я, творчої наснаги, здійснення усього задуманого», – зазначив він в урядовій телеграмі. 

Бюджет держави містить потужну соціальну складову

Бюджетом 2013 року в цілому по Україні передбачено ріст субвенції на програми соціального захисту на 10,38 млрд. грн., що на 24,9% більше ніж в 2012 році. Про це сьогодні повідомив під час відеоконференції в.о. першого заступника Міністра соціальної політики України Микола Шамбір. За його словами, основним з параметрів держбюджету є встановлення розміру прожиткового мінімуму. Для працездатних осіб його розмір з 1 січня 2013 року складе 1147 грн., з 1 грудня – 1218 грн., що відповідає також розмірам мінімальної заробітної плати в Україні. У порівнянні із січнем 2012 року розмір прожиткового мінімуму зросте на 9%, із груднем на 7%.

Стан доріг у Харківській області (доповнено)

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за ніч з 12 на 13 грудня було розчищено від снігу 697,6 км автодоріг, у тому числі 456 км місцевого та 241,6 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1727,14 куб. м піщано-сольових сумішей та 9,3 тонн солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 169 одиниць техніки і 209 дорожніх робітників. Станом на 15:00 на автомобільних дорогах Харківської області працюють 192 од. техніки. За період з 5:00 до 15:00 використано 1112 куб. м піщано-сольової суміші. Під час ускладнення погодних умов співробітники ДАІ координували рух великовантажних автомобілів, що дозволило уникнути заторів на крутих спусках і підйомах і дало можливість оперативно проводити роботи з очищення проїзної частини та обробці піщано-сольовою сумішшю.

Споживачі області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення розрахувались на 94,6%

Станом на 13.12.2012 рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 94,6%, у т.ч. населення – 95,8%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 96,3%, з місцевих бюджетів – 94,4%, інших споживачів – 91,8%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

В рамках релізації соціальних ініціатив Президента Харківщина отримала реабілітаційний комплекс для лікування дітей, хворих на дитячий церебральний параліч

У ході виконання соціальних ініціатив Президента України впродовж 2012 року були вирішені питання збільшення одноразової допомоги ветеранам до Дня Перемоги; підвищення пенсій військовим пенсіонерам; до 100 % прожиткового мінімуму збільшена допомога малозабезпеченим сім’ям та розмір допомоги особам, які проживають разом із інвалідом 1 і 2 групи внаслідок психічного розладу. Знаходиться в стадії завершення реалізація програми (97%) забезпечення інвалідів колісними кріслами і протезно-ортопедичними виробами. На її фінансування було додатково виділено кошти в сумі 252,7 млн. грн. Про це сьогодні під час відеоконференції у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України повідомив в.о. першого заступника Міністра соціальної політики України Миколи Шамбіра. Від Харківської області участь у ній взяли заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура, начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, керівники структурних підрозділів ХОДА, представники громадськості.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в 2012 році послуги теплопостачання склав 95,7%

Станом на 13 грудня рівень розрахунків споживачів області за надані у 2012 році послуги теплопостачання склав 95,7%, у т.ч. населення – 98,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 90,3%, з місцевих бюджетів – 82,3%, інших споживачів – 102,1%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 15,9 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 12,2 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 78 млн. грн., в т.ч. по Харкову – 71,2 млн. грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 22,6 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 19 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 100 тис. грн.

Харківський «Локомотив» вийшов у челендж-раунд Кубку ЄКВ

12 грудня харківський волейбольний клуб «Локомотив» у чвертьфіналі Кубку Європейської конфедерації волейболу на своєму майданчику з рахунком 3:0 розгромив грецький клуб «Памвохаікос». Таким чином «Локомотив» вийшов у челендж-раунд турніру, де суперником харківських волейболістів стане одна з команд, що вилетіли з розіграшу волейбольної Ліги чемпіонів нинішнього сезону. Про це повідомив офіційний сайт Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту.

Молокозаводи в обов'язковому порядку повинні укладати договори з населенням при закупівлі молока

Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, подібний порядок передбачений інструкцією про проведення закупівлі молочної сировини у сільськогосподарських товаровиробників та господарств населення. «За 10 місяців поточного року в області виробництво молока виросло на 9,3% і склало 441,6 тис. т. Дана міра по укладанню договорів спрямована насамперед на те, щоб захистити виробника молока – селянина. Таким чином, молокозаводи не зможуть необгрунтовано занижувати закупівельні ціни, а населення буде поінформоване про їх рівень», – сказав Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 13 грудня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України у 2012 році»

У Харківській області розроблена міжрегіональна екологічна програма щодо оздоровлення річки Сіверський Донець

Про це сьогодні в ході засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець повідомив начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Роман Квартенко. «Міжрегіональна екологічна програма щодо оздоровлення річки Сіверський Донець сьогодні вже розроблена Українським науково-дослідним інститутом екологічних проблем і буде затверджена на сесії Харківської обласної ради. Програма включає в себе проведення цілого комплексу заходів з розчищення річки Сіверський Донець на території нашого регіону. В першу чергу, робота з розчищення буде проводитися в тих місцях, де підвищуються гранично допустимі концентрації по забрудненню. Це стосується і самого русла річки», - сказав Роман Квартенко.

У Харкові відбудеться турнір для старшокласників «Україна і Росія: прикордонне співробітництво»

15 грудня о 10.00 в ХГУ «НУА» (вул.Лермонтівська, 27) відбудеться XII відкритий міський турнір серед учнів 10-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів «Україна і Росія: прикордонне співробітництво (історичні, соціально-економічні, культурні аспекти)» . У ньому візьмуть участь 42 команди з Харківської, Донецької, Сумської областей, Бєлгорода, Курська і Воронежу. Турнір включає в себе два тури: захист-презентація соціальних проектів та брейн-ринг.

У 2012 році Верховною Радою України було ухвалено близько 350 законів та кілька кодексів

«Україна як молода самостійна демократична держава розвивається дуже швидкими темпами. Про це свідчить той активний законотворчий процес, який продемонструвала Верховна Рада України в 2012 році. Ухвалено близько 350 законів та кілька кодексів, зокрема Митний кодекс, Кримінально-процесуальний кодекс, Кодекс цивільного захисту. Серед інших законів можна виділити ті, що гостро обговорювалися українською громадськістю і були весь час на слуху, які прямо зачіпають права та інтереси, проголошені Конституцією України. Це закон «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», «Про екстрену медичну допомогу», «Про громадські об'єднання», «Про зайнятість населення» та ряд інших», – заявив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Олег Анпілогов.

Харківщина відзначає Всеукраїнський тиждень права

З 10 по 16 грудня країна відзначає Всеукраїнський тиждень права, який було засновано Указом Президента України від 8 грудня 2008 року в рамках святкування 60-ї річниці з дня проголошення Загальної декларації прав людини. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, на Харківщині в рамках Всеукраїнського тижня права проводиться комплекс заходів, спрямований на підвищення юридичної грамотності усіх верств населення. «10 грудня у всіх навчальних закладах Харківської області проведено Всеукраїнський урок «Права людини», присвячений Загальній декларації прав людини. В обласному притулку для дітей і обласному центрі соціальної та психологічної реабілітації дітей проведено виховну годину «Конституція України - основний закон держави». Нещодавно в Шевченківському районному суді було проведено День відкритих дверей для учнів професійного аграрного ліцею, яким було продемонстровано робочі приміщення, зали судових засідань. Їм розповіли про принципи правосуддя в країні, принципи судоустрою, про структуру районного суду. Діти дізналися, як важливо молодій людині з самого початку знати свої права, відповідати за свої вчинки, як важливо бути законослухняним громадянином і стикатися в житті з судом виключно як з інструментом захисту своїх прав і свобод», - підкреслив заступник керівника області.

Тільки об'єднавши зусилля в питанні розчистки річки Сіверський Донець, можна досягти позитивного результату

Як зазначив сьогодні в ході засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Віталій Панов, до складу ради входить 50 осіб, але вздовж усього Сіверського Дінця є районні ради, які не менш зацікавлені в розчищенні цієї річки. «Якщо ми об'єднаємо зусилля всіх, хто має відношення до Сіверського Донця, то і фінансові можливості будуть більші . У тому ж Вовчанському районі вже розроблено проект з оздоровлення річки Вовча. Якщо кожна область на своїй території займеться наведенням порядку, то від цього тільки виграє загальна справа», - сказав Віталій Панов.

У 2012 році за первинною правовою допомогою до облдержадміністрації звернулося понад тисячу осіб

За 11 місяців 2012 року юристи Харківської облдержадміністрації розглянули близько 1200 письмових звернень та прийняли понад 200 громадян. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Олег Анпілогов. «Ми готові кожному громадянину, який звертається до нас письмово або усно, приділити належну увагу, розібратися в кожному питанні, яке його хвилює, і надати дієву допомогу в захисті його законних прав та інтересів», – підкреслив він.

З 2013 року в 4 районах Харківської області почнуть реалізовуватися проекти підвищення енергоефективності для установ соціальної інфраструктури

З 2013 року на Харківщині в рамках проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду II» буде реалізовуватись Програма підвищення енергоефективності. У ній візьмуть участь 4 райони Харківської області: Балаклійський, Борівський, Великобурлуцький і Дворічанський. Про це повідомила сьогодні координатор Харківського обласного ресурсного центру громад МРГ Галина Чала. «Харківська область в даний час посідає 4 місце серед всіх областей України за швидкістю та якістю виконання проектів МРГ. Це дає можливість успішно розпочати наступний етап проекту. У 2013-2014 рр. Харківщина буде одним з 6 регіонів України, де буде впроваджуватися Програма підвищення енергоефективності. На початку березня в область прибуде експертна група для розробки стратегії при безпосередній участі чотирьох районів. Необхідно буде визначитися, чи можлива на території району установка великого об'єкта для вироблення енергії з використанням відновлюваних джерел енергії. Це може бути міні-електростанція на сонячних батареях, станція на біопаливі або інших альтернативних енергоносіях. Від кожного району нам має надійти не менше 4, а краще 5-6 ініціатив, які можуть бути втілені. З них для початкового етапу буде обрано 2», – підкреслила вона.

Архів документів