Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ветерани війни, які знаходяться на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів війни, подякували ОДА за передані книги в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!»

Сьогодні під час прямої лінії в газеті «Время регионов Харьковщины» за участю начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич до редакції зателефонував Володимир Лавринович, який перебуває на лікуванні в Харківському обласному госпіталі для інвалідів війни. Чоловік від імені всіх пацієнтів і медичного персоналу установи висловив велику подяку обласній адміністрації, зокрема, губернатору Харківщини Михайлу Добкіну, за передані напередодні Дня визволення України в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» книги для поповнення бібліотеки госпіталю. «Хороша книга найкращий подарунок. Крім усього іншого хороша книга - це ще й додатковий стимул до одужання», - сказав Володимир Лавринович.

1 листопада на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» буде висаджено кущі бузку

1 листопада на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» в саду ім. Шевченка будуть висаджені кущі бузку. Про це повідомила сьогодні в ході прямої телефонної лінії газети «Время регионов Харьковщины» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ця ідея народилася давно. Спочатку ми вибирали належний час, а потім зіткнулися з тим, що в Україні взагалі дуже мало місць, де можна придбати саджанці декоративного бузку. Ми звернулися за допомогою до директора Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктора Кітаніна, і він для нас знайшов ці кущі. У четвер ми їх висадимо, і до V ювілейного кінофестивалю у травні 2013 року вже будемо вдихати аромат справжнього харківського бузку», – зазначила вона.

Вікторія Маренич взяла участь у прямій телефонній лінії газети «Время регионов Харьковщины»

Сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич взяла участь у прямій телефонній лінії газети «Время регионов Харьковщины». Протягом години вона відповідала на запитання читачів газети, які стосувалися різних сфер роботи управління. Зокрема, йшлося про майбутнє акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!», про роботу «Школи юного журналіста», забезпечення ТВ-тюнерами окремих категорій населення, про фестиваль «Харьковская сирень», а також про перспективи розвитку районних ЗМІ в Харківській області.

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва проведе семінар «Порядок проведення перевірок податковою службою і пенсійним фондом»

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва ухвалив рішення продовжити цикл безкоштовних семінарів за перевірками контролюючих органів. Семінар «Порядок проведення перевірок податковою службою і пенсійним фондом» відбудеться 6 листопада о 16:00 у залі засідань Держпрому (2 під. 2 поверх - вхід через 1 або 3 під'їзди). Експертами виступлять ревізори інспектори Державної податкової служби у Харківській області та представники Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області. Будуть розглянуті питання: види податкових перевірок, як себе вести при перевірці податковою службою, перевірки ПФУ.

357 мешканкам Харківської області присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

Президент України Віктор Янукович своїми указами присвоїв почесне звання «Мати-героїня» 357 мешканкам Харківської області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Звання матері-героїні присвоюється не тільки за народження трьох і більше дітей, а за те, що протягом тривалого часу матір підготовлює їх до дорослого життя та виховує гідних громадян України. Лише в тому випадку Президент ухвалює рішення про присвоєння звання. У Харківській області система виховання дітей має глибинні традиції. Окрім великої кількості матерів-героїнь у нас є 60 дитячих будинків сімейного типу, 318 прийомних родин, в яких на вихованні знаходиться 941 дитина», - зазначив заступник голови ХОДА.

У рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка передали рідкісні книги

Сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич передала Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка ряд книг видання початку XX століття, що були зібрані в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!», яка відбулася на початку жовтня за ініціативи управління у справах преси та інформації. «На сьогодні бібліотека ім. Короленка є одним з головних наукових центрів України, особливо Харкова, де люди можуть поповнити свої власні знання. Організовуючи акцію «Зроби добру справу - подаруй книгу!», ми були націлені на те, щоб зібрати нову літературу. Тому що ми планували передати її у госпіталь для інвалідів війни, у територіальні центри соціального обслуговування та шкільні бібліотеки Харківської області. Але серед різноманіття всіх книг, які передали люди, виявилися видання початку XX століття. Ми звернулися до бібліотеки ім. Короленка з тим, щоб вони цю літературу взяли в дар і могли давати ці книги в користування іншим людям, які ними будуть цікавитися», - сказала Вікторія Маренич.

489 жителів Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 30 жовтня участь в програмі беруть 8 будівельних компаній; кредити видають 7 банків; відібрано для участі у програмі 17 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1520 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 53 договорів на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 10 млн. 136 тис. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 млн. 183 тис. грн. для надання часткової компенсації надійшло 15 млн. грн. Бажання брати участь у Програмі виявило 489 осіб.

Події дня

Сьогодні, 30 жовтня, об 11:00 в актовій залі національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка (вул. Артема, 44) відбудеться семінар на тему: «Проблемні питання виготовлення та впровадження у сільськогосподарському виробництві проектів землеустрою, що забезпечують екологічно-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель».

На ремонт доріг комунальної власності у Харківській області використано 73,3 млн. грн.

Станом на 29 жовтня загальний обсяг виконаних робіт по Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах складає 73,3 млн. грн., або 64% при середньому по Україні 50%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Харків’янка перемогла на Чемпіонаті України з легкоатлетичного кросу

У ході чемпіонату України з легкоатлетичного кросу, який проводився 26 та 27 жовтня в місті Біла Церква, харків’янка Вікторія Погорєльська посіла в особистій першості I місце серед молоді на дистанції 6 кілометрів та І місце серед дорослих та молоді на дистанції 3 кілометри. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, за підсумками виступу у цих змаганнях, спортсменка здобула право представляти збірну команду України на чемпіонаті Європи з кросу, який 9 грудня відбудеться у Будапешті. Інша харківська спортсменка Наталія Батрак на чемпіонаті України виборола ІІІ місце серед дорослих на дистанції 3 кілометри.

Про впровадження науково-обґрунтованих технологій в агропромисловому комплексі – на семінарі

Завтра, 30 жовтня, об 11:00 в актовій залі національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка (вул. Артема, 44) відбудеться семінар на тему: «Проблемні питання виготовлення та впровадження у сільськогосподарському виробництві проектів землеустрою, що забезпечують екологічно-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель», підготовлений Державною інспекцією сільського господарства України в Харківській області за сприяння Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.

Людям з особливими фізичними потребами, які мешкають на Харківщині, цього року видано 950 інвалідних візків

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, людям з особливими фізичними потребами, які мешкають у Харківській області, видано 950 інвалідних візків, що становить 54,1 від потреби. Заступник голови ХОДА також зазначив, що на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо повного забезпечення у 2012 році окремих категорій населення інвалідними візками органами праці та соціального захисту населення області до Центрального банку даних з проблем інвалідності внесено 1757 направлень на виготовлення візків, що становить 100% від потреби.

Харківські школярі здійснили подорож «по слідах» молодіжної підпільної організації «Молода гвардія»

25-27 жовтня учні 6-11 класів Спеціалізованої економіко-правової школи Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» відвідали міста Краснодон і Ровеньки. Поїздка – один з етапів реалізації Акції, присвяченої 70-річчю підпільної комсомольської організації «Молода гвардія», яка проходить в Народній українській академії з квітня 2012 року. У рамках акції з числа студентів була підготовлена ​​група лекторів, яка проводила тематичні заняття як в студентських групах, так і в шкільних класах. Також розповідали про історію «Молодої гвардії» в середніх загальноосвітніх школах № 5 і 172. Учні СЕПШ ХГУ «НУА» дивилися фільми, присвячений «Молодій гвардії» та створили альбом про героїв-молодогвардійців.

У Харкові відбудеться міжнародна акція з обміну фотографіями

3 листопада 2012 року в Харкові поруч з пам’ятником Т.Г. Шевченку вперше відбудеться міжнародна акція з обміну фотографіями - «Сушка». В рамках акції будь-який учасник може принести свої роботи і повісити їх на білизняні мотузки за допомогою прищіпок, а в обмін на них забрати будь-які інші. «Сушка» - формат виставки, що об'єднує фотографів різних напрямків, як аматорів, так і професіоналів.

У Харківській області явка виборців близько 53%

Про це під час прямого включення на ТРК «Україна» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «По області явка виборців в районі 53%. Я думаю, що це хороший показник, враховуючи які погодні умови сьогодні в Харківському регіоні. Погана погода тримається протягом усього дня. В одних районах дощ був трохи сильніше, в інших менше. Але те, що під дощем доводилося голосувати практично всім харків'янам – це факт», – зазначив Михайло Добкін.

Станом на 12.00 в Близнюківському районі проголосувало 30,5% виборців (виправлено)

В ефірі обласного радіо голова Близнюківської райдержадміністрації Лідія Шулец розповіла, що неполадки з електропроводкою, які виникли на одній з дільниць району, були своєчасно усунені, і о 8:00 на Близнюківщині відкрилося 29 виборчих дільниць, в тому числі 1 спецдільниця. «Виборчий процес проходить нормально, спокійно, прозоро, – зазначила Лідія Шулец, – станом на 12.00 проголосувало 5316 виборців. Це 30,5%. Всі виборчі дільниці відкриті. З маленьких населених пунктів організовано підвезення людей. Вдома проголосують 1146 виборців».

У Зачепилівському та Шевченківському районі виборчий процес проходить без порушень

Голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська в ефірі обласного радіо розповіла, що станом на 12.00 явка по району склала 29,5%. «Коли відкрилися виборчі дільниці, погода була хороша - тепло. А потім пішов дощ. Люди йдуть на дільниці задоволені, кожен приходить і віддає голос за того, за кого вважає за потрібне», - зазначила Лідія Кобильська. 

У Первомайському районі проголосувало 32% виборців

Як повідомив в ефірі обласного радіо голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук, станом на 12:00 в районі проголосувало 32% виборців. «Незважаючи на те, що йде дощ, активність виборців велика. Серед спостерігачів зауважень немає. Є нештатні ситуації. Наприклад, у селі Дмитрівка впала палиця на електропровід, через що виникли проблеми з подачею електроенергії. Ми це питання відразу врегулювали», - сказав Віктор Намчук. 

Сьогодні я проголосував за майбутнє країни. Михайло Добкін

Сьогодні, 28 жовтня, відбуваються вибори до Верховної Ради України. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у народному волевиявленні та проголосував на виборчій дільниці за адресою: вул. Ейдемана, 6, школа № 138. «Сьогодні я проголосував за майбутнє країни. Упевнений, що ні погода, ні що-небудь інше не завадить жителям області взяти участь у голосуванні та підтримати тих кандидатів, яких вони для себе визначили. Я впевнений, що буде обрана абсолютно робоча Верховна Рада, і Харківщина буде представлена в ній найбільш гідними людьми, які створять потужне харківське лобі», – підкреслив у своєму коментарі губернатор Харківщини.

Харківських дорожників нагороджено медалями «За працю і звитягу»

Указом Президента України № 617/2012 від 27 жовтня 2012 року «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня автомобіліста і дорожника» відзначені медаллю «За працю і звитягу» заступника начальника відділу Служби автомобільних доріг у Харківській області Віктора Величка та машиніста укладача асфальтобетону акціонерного товариства «Шляхове ремонтно-будівельне управління №33» Олександра Погорілого.

Українська православна церква благословила Харківську область на благополуччя

Сьогодні на Харківщині відбувся молебен і хресна хода на благополуччя, яку священнослужителі Харківської єпархії УПЦ здійснили на літаку Як-40. «Ми живемо в новий час, тому церква прагне дати благословення різними способами, виявити голос совісті суспільства і покликати благословення Господнє на всіх на», – зазначив клірик Харківської єпархії, протоієрей Сергій Скупченко. Вранці архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій відслужив в Покровському монастирі молебен на благословення, після якого група священнослужителів з іконою Озерянської Божої Матері, покровительки Слобожанщини, і Піщанською іконою Божої Матері, попрямувала до Харківського міжнародного аеропорту, щоб передати благословення всій Харківській області.

Харківський регіон повністю готовий до проведення виборів народних депутатів України

Як заявив сьогодні в інтерв'ю програмі «Акцент» на Першому діловому телеканалі голова ХОДА Михайло Добкін, напередодні дня тиші в Харківській області ситуація спокійна. З дня початку виборчої кампанії всі політичні сили мали можливість вільно проводити агітацію, використовуючи всі законні методи. «Харківський регіон готовий до виборів: усі дільниці підготовлені, робота з матеріально-технічного забезпечення виконана на 100%, всі дороги і під'їзди до виборчих дільниць приведені в порядок. Хочу відзначити, що нинішня кампанія була найспокійніша. Упевнений, що і день голосування буде спокійним. Сподіваюся, що погана погода, яку прогнозують синоптики, не завадить виборчому процесу, і явка виборців буде високою», - сказав Михайло Добкін.

На Харківщині вироблено 53,7 тисяч тонн цукру із сировини нового врожаю

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку ХОДА, станом на 26 жовтня цукровий буряк в області зібрано з площі 18,75 тис. га (74% від площі посіву). Накопано 625,1 тис. тонн коренеплодів, середня врожайність становить 333,3 ц/га, що майже на 49 ц/га більше минулорічного показника. На 25 жовтня на цукрові заводи Харківської області надійшло 527,8 тис. тонн цукрових буряків. Від початку сезону цукроваріння в Харківській області вироблено 53,7 тис. тонн цукру із сировини нового врожаю. Найбільше цукру вироблено Новоіванівським (14,9 тис. тонн) та Первухинським (13,6 тис. тонн) цукровими заводами.

Сьогодні Харківщина відзначає День автомобіліста і дорожника

Сьогодні в Харківському академічному російському драматичному театрі імені А.С. Пушкіна відбулися урочистості з нагоди Дня автомобіліста і дорожника. З професійним святом присутніх у залі привітали перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов і голова постійної комісії з питань ПЕК, ЖКГ, промисловості, будівництва, транспорту, доріг та зв'язку Харківської облради Олег Шаповалов.

Ми повністю виконуємо взяті на себе зобов’язання щодо покращення якості медичного обслуговування

«У 2010 році ми взяли на себе зобов’язання абсолютно змінити систему надання медичних послуг та їх якість. Взяті зобов’язання ми виконуємо повністю. Вісім операційних блоків у міжрайонних медичних центрах, які відповідають стандартам найвищого ґатунку, здані в експлуатацію. Такий же оперблок створено у притрасовій лікарні в місті Ізюм. Створено Регіональний перинатальний центр, який є одним з найкращих в Україні, нові операційні блоки Обласної клінічної лікарні і Обласної травматологічної лікарні, реанімаційне відділення та діагностичний центр Обласної клінічної лікарні і багато інших речей. В тому числі і лікарські амбулаторії, зокрема, в селі Ватутіно у Нововодолазького району з нуля побудована амбулаторія з житлом для медичного працівника», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Михайло Добкін проголосує об 11.00

28 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін візьме участь у народному волевиявленні. Об 11.00 глава області проголосує на виборчій дільниці за адресою: вул. Ейдемана, 6 (школа № 138).

На реконструкцію та переобладнання Обласного госпіталю для інвалідів війни за два роки було витрачено 14 мільйонів гривень

Наступного року будуть завершені останні ремонтні роботи в Обласному госпіталі для інвалідів війни. Як повідомив сьогодні в ході відкриття реконструйованого головного лікувального корпусу медустанови заступник голови ХОДА Ігор Шурма, за два роки на реконструкцію та закупівлю нового обладнання для госпіталю було витрачено 14 мільйонів гривень. «Загалом за два роки в цю установу вкладено більше 14 мільйонів гривень. З них 7,5 мільйонів гривень з обласного бюджету. 9 мільйонів гривень пішло на проведення ремонтних робіт, і більше 4 мільйонів – на обладнання», - повідомив він.

У 2013 році будуть завершені останні ремонтні роботи в Обласному госпіталі для інвалідів війни

На даний момент ремонтні роботи в Обласному госпіталі для інвалідів війни перебувають на завершальному етапі. Як повідомив сьогодні в ході відкриття реконструйованого головного лікувального корпусу медустанови голова ХОДА Михайло Добкін, всі кошти, виділені на реконструкцію приміщень госпіталю у цьому році, до кінця грудня будуть повністю освоєні. За його словами, у наступному році необхідно буде завершити процес оновлення обладнання, а також провести ряд незначних точкових робіт. «У нас кошти, виділені у цьому році, освоюються на 100%. Більше коштів не було потрібно, тому що ми б не встигли провести ці роботи. На наступний рік разом з Харківською обласною радою ми закладемо таке фінансування, яке дозволить нам завершити роботи по фасаду - ми хочемо утеплити цю будівлю, щоб менше коштів витрачати на її обігрів. Також необхідно буде точково вирішити низку питань, пов'язаних із заміною обладнання, щоб все було нове. Всі інженерні мережі, покрівля - все сьогодні знаходиться в дуже хорошому стані після якісного ремонту», - підкреслив глава області.

Завдяки соціальним ініціативам Президента України сьогодні велика кількість людей отримують допомогу від держави

Як зазначив сьогодні під час брифінгу після відкриття реконструйованого головного лікувального корпусу комунального закладу охорони здоров'я «Обласний госпіталь для інвалідів війни» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, завдяки соціальним ініціативам Президента України сьогодні велика кількість людей, які не можуть отримати допомогу ні від кого іншого крім держави, таку допомогу отримують.

Валентин Дулуб взяв участь у відкритті монтажно-складального цеху корпорації «ЕлКор» у Зміївському районі

У Зміївському районі відкрито після реконструкції монтажно-складальний цех електротехнічної корпорації «ЕлКор», який забезпечить робочими місцями близько 140 осіб. У церемонії відкриття взяв участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він привітав співробітників підприємства і зазначив: «Збільшення виробничих потужностей корпорації «ЕлКор» – дуже значуща подія для всієї Харківської області. Продукція корпорації відома далеко за межами нашої країни, і дуже добре, що у нас в Зміївському районі є таке підприємство, завдяки якому про Харківщину та Україну дізнаються у всьому світі».

Архів документів