Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За 9 місяців поточного року послугами служби зайнятості на Харківщині скористалося більше 48 тисяч жінок

За результатами гендерного аналізу становища жінок на ринку праці за 9 місяців 2012 року, послугами служби зайнятості в регіоні за цей час скористалося біля 48,2 тис. жінок, що склало 53,6% (на 0,3% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2011 р.). Про це повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сімї, молоді та спорту ХОДА. За даними управління, на постійні робочі місця було працевлаштовано понад 20,5 тис. жінок. Рівень їх працевлаштування склав 42,6% (на 6,8 % більше у порівнянні з аналогічним періодом 2011 р.). Фінансовою підтримкою у вигляді одноразової допомоги по безробіттю скористалося 225 безробітніх жінок, що складає 43,1% від загальної чисельності осіб, які отримали таку допомогу. Працевлаштовано 1185 жінок на додаткові робочі місця, які створені за рахунок надання роботодавцям дотацій, що склало 66,3 % від усіх, що були працевлаштовані в такий спосіб. До оплачуваних громадських робіт було залучено близько 27,6 тис. жінок.

Програма «Бібліоміст» оголосила четвертий раунд конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до інтернету»

До участі у конкурсі запрошуються районні та міські бібліотечні системи та бібліотеки, які не були переможцями цього конкурсу у минулих раундах: районні та міські публічні централізовані бібліотечні системи; група децентралізованих бібліотек, які спільно беруть участь у конкурсі; індивідуальні (самостійні) децентралізовані бібліотеки, які організаційно функціонують відокремлено від централізованої системи, але зареєстровані або як окрема юридична особа, або як структурний підрозділ іншої установи /організації чи органу місцевого самоврядування; обласні дитячі й юнацькі бібліотеки. Останній термін подачі заявок – 3 грудня 2012 р.

У Харківській національній академії міського господарства відбувся «День відкритих дверей»

Cьогодні у Харківській національній академії міського господарства – єдиній в Україні академії, де готують управлінців у сфері житлово-комунального господарства – відбувся «День відкритих дверей» для учнів випускних класів шкіл Харківської області. Як зазначив ректор академії професор Володимир Бабаєв, сьогодні тут навчається 16 тисяч студентів, з них більш 500 – іноземних громадян з 30 країн світу. Цього року на 1 курс денного відділення вступили 1200 студентів із Росії, Молдови, Азербайджана, Туреччини, Китаю, країн Африки та Близького Сходу. Кількість першокурсніків більш ніж у два рази перевищує показник минулого року.

Події дня

Сьогодні, 3 листопада, о 12:00 у Харківській національній академії міського господарства (вул.Маршала Бажанова, 17) відбудеться „День відкритих дверей” для випускників шкіл Харківської області.

Дослідні роботи на місці зсуву в Ізюмі буде закінчено до 10 листопада

На місці аварії в Ізюмі тривають роботи фахівців Українського державного науково-дослідного і виробничого інституту інженерно-технічних і екологічних вишукувань (УкрНІІтіза). Інститут займається проблемою осідання грунтів. Про це сьогодні повідомив Михайло Фадєєв, начальник ГУ надзвичайних ситуацій ХОДА. «Результати фахівців будуть отримані після 10 листопада і, відповідно до їхнього висновку, буде ухвалено рішення про методи ліквідації наслідків стихійного лиха, про оголошення будинку аварійним, про виділення матеріальних коштів для його ремонту», - зазначив Володимир Фадєєв.

У Харкові привітали з професійним святом працівників соціальної сфери

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистому святкуванні Дня працівника соціальної сфери. Урочистості відбулися в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенко. «Сьогодні особливий день. Сьогодні в залі знаходяться працівники соціальної сфери, ті люди, яких я завжди називаю донорами добра, милосердя і співчуття, - сказав Ігор Шурма, - Це ті люди, які можуть відчути чужий біль, зрозуміти чужі сумніви як свої. Я щиро вітаю всіх вас зі святом, бажаю вам міцного здоров'я і завжди залишатися такими, якими ви є - чуйними, добрими та небайдужими до чужих бід».  

У планах на 2013 рік глави районів Харківщини повинні надати пропозиції щодо відкриття нових або вдосконалення вже існуючих автобусних маршрутів

Таке доручення сьогодні в ході обласної селекторної наради головам районів області дав заступник голови ХОДА Андрій Моченков. За його словами, на даний момент в регіоні одним з актуальних питань є покращення стану існуючої транспортної мережі. «Я прошу всіх голів райдержадміністрацій до 15 грудня цього року проаналізувати стан транспортної мережі кожного району і дати свої пропозиції щодо поліпшення цієї мережі, а також ремонту доріг. Таким чином ми зможемо внести зміни до обласного бюджету, щоб в 2013 році можна було відкрити нові або збільшити вже існуючі автобусні маршрути», - сказав Андрій Моченков.

У Харківській області необхідно систематизувати роботу і збільшити безпеку перевезень людей на автобусних маршрутах загального користування

Як заявив сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, на сьогоднішній день є вимоги часу, вимоги законодавства і вимоги губернатора Харківської області з систематизації роботи та збільшення безпеки перевезень людей на автомобільному транспорті загального користування. «Ми поступово переходимо від перевезень населення тими засобами і за допомогою тих підприємців, які є, до нового розуміння цього процесу. В основу закладається безпека і розуміння того, що база для перевезень - це підприємництво. Для підприємців перевезення - це вигідний і досить рентабельний бізнес. Тому можна вибудовувати абсолютно нову концепцію відносин, в яку закладаються питання, пов'язані з перевезенням пільгового контингенту. Потрібно повертатися і до віку, і до якості рухомого складу, потрібно повертатися до питання наявності кваліфікації медичних працівників, головних механіків, наявності власної ремонтної бази. На зупинках повинні бути встановлені павільйони», - сказав Андрій Моченков.

Школа юного журналіста отримає підтримку Національної спілки журналістів України

Харківська Школа юного журналіста, організована управлінням у справах преси та інформації ХОДА, отримає підтримку Національної спілки журналістів України. Про це сьогодні в ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним повідомив керівник НСЖУ Олег Наливайко. Зокрема, за його словами, найближчим часом буде підготовлений репортаж про Школу, який буде опубліковано на сторінках журналу «Журналіст України». Крім цього буде розглянуто можливість включення учнів Школи до Всеукраїнського конкурсу «Шанс». «У нашому конкурсі «Шанс» переможці на безконкурсній основі можуть бути зараховані в профільні вузи. Я думаю, учні Школи юного журналіста також повинні отримати таку можливість. Крім цього тему вашої Школи можна підняти на всеукраїнському рівні - зробити репортаж у журналі «Журналіст України», щоб про цей проект знали в країні», - сказав Олег Наливайко.

Заклади системи соціального захисту Харківської області отримали літературу в рамках акції «Зроби добру справу – подаруй книгу!»

Сьогодні управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації з нагоди Дня працівника соціальної сфери передало художню літературу установам системи соціального захисту Харківської області. Близько 2000 книг, які були зібрані в рамках акції «Зроби добру справу – подаруй книгу!» були передані Піски-Радьківському психоневрологічному інтернату і територіальним центрам соціального обслуговування Дергачівського та Валківського районів.

Можливості Харківської області будуть презентовані в Брюсселі

У прес-клубі при Європарламенті в Брюсселі планується організувати презентацію Харківської області. Відповідна домовленість була досягнута сьогодні в ході зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна та керівника Національної спілки журналістів України Олега Наливайка. «У Брюсселі ми вступили до прес-клубу, який є основним елітним майданчиком для ЗМІ та розміщується безпосередньо на території Європарламенту. Ми сьогодні маємо можливість проведення там презентацій, конференцій, на цьому майданчику зараз робимо презентацію туристичних можливостей Криму, і ми готові презентувати там і Харківську область», - сказав Олег Наливайко. «Будь-яка презентація для нас цікава. Я дам доручення економічному блоку, щоб це питання відпрацювали, і презентація Харківської області в Брюсселі відбулася», - підкреслив Михайло Добкін.

Михайло Добкін зустрівся з керівником Національної спілки журналістів Олегом Наливайком

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з керівником Національної спілки журналістів України Олегом Наливайком. У ході зустрічі сторони обговорили питання підтримки діалогу між владою і засобами масової інформації, який в Харківській області добре налагоджений і дозволяє обом сторонам ефективно працювати, а також поділилися найближчими планами розвитку інформаційного суспільства на Харківщині. Зокрема, в ході зустрічі Олег Наливайко запропонував главі області реалізувати на Харківщині пілотний проект з роздержавлення ЗМІ.

Втрати перевізників за перевезення пільговиків компенсуються з держбюджету лише на 20%

Як зазначив сьогодні під час селекторної наради заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку ХОДА Антон Новіков, однією із значних проблем для автомобільного транспорту залишається перевезення пільгових категорій громадян в умовах обмеженого фінансування. За його словами, мінімальна потреба на відшкодування втрат доходів від перевезення громадян пільгових категорій, яких в Харківській області налічується 738 тис. осіб, метрополітеном, міським електричним транспортом, залізничним транспортом та автотранспортом у 2012 році складає в цілому 443,6 млн. грн., в тому числі: по Південній залізниці в межах Харківської області – 45,8 млн. грн., по автомобільному транспорту – 117,4 млн. грн., по метрополітену – 92,4 млн. грн., по міськелектротранспорту – 188 млн. грн.

У Харківській області діє 790 автобусних маршрутів

Як повідомив сьогодні під час селекторної наради заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку ХОДА Антон Новіков, перевезення пасажирів в Харківській області виконувалися на 790 автобусних маршрутах у тому числі: на 253 міських маршрутах, на 386 приміських маршрутах, на 151 міжміському маршруті. Також він зазначив, що за 9 місяців 2012 року на автобусних маршрутах виконано 1,1 млн. рейсів, що на 7% менше, ніж за відповідний період минулого року, в тому числі на міських – 467,1 тис. рейсів (зменшення на 11%), приміських – 547,1 тис. (зменшення на 5%), міжміських – 75,5 тис. рейсів (збільшення на 2%). Зменшення кількості виконаних рейсів відбулося через збільшення пасажиромісткості автобусів.

Аграрним фондом України запроваджуються державні форвардні закупівлі зерна врожаю 2013 року

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації, з 1 листопада 2012 року Аграрним Фондом України запроваджуються державні форвардні закупівлі зерна врожаю 2013 року. Об’єктом закупівель визначені пшениця і жито продовольчих класів та фуражний ячмінь. Загальний обсяг закупівель становитиме 1,3 млн. тонн зерна. Закупівля зерна відбуватиметься за механізмом оплати в 2 етапи, а саме: 1 етап – авансовий платіж в розмірі 50% від вартості зерна після укладання форвардного біржового контракту, 2 етап – остаточний розрахунок 50% вартості зерна за умови виконання сільгосппідприємством умов форвардного біржового контракту.

На ремонт доріг комунальної власності у Харківській області використано 80,5 млн. грн.

Станом на 1 листопада загальний обсяг виконаних робіт по субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Харківської області складає 80,5 млн. грн. із загальної суми 114,5 млн.грн. Це 70% при середньому по Україні 60%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Взяти участь у програмі «Доступне житло» виявили бажання майже 500 мешканців Харківщини

Про це в ефірі обласного радіо повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, програма «Доступне житло» є однією з соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Згідно з умовами програми, мешканець України може взяти житло в кредит під 16% річних на 15 років, 3% з яких сплачує громадянин, а 13% за нього буде виплачувати держава.

Харківська область одна з лідерів в Україні з будівництва доступного житла

На сьогоднішній день Харківська область посідає друге місце в Україні після Києва щодо будівництва доступного житла. Про це в ефірі обласного радіо заявив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. «У нас в регіоні є дві програми доступного житла. Умови першої програми передбачають те, що 70% від вартості житла сплачує споживач, а 30% – держава. Друга програма є соціальною ініціативою Президента України, якою передбачено здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Тут мова йде про те, що людина, купуючи квартиру, сплачує 3% річних протягом 15 років, а 13% за неї платить держава. У цілому на цей рік у бюджеті України було закладено 1 млрд. грн. на компенсацію 13% учасникам програми. Я вважаю, що така програма дуже вигідна. Подібних умов взагалі немає в Європі», - сказав він.

На розвиток соціально-економічної сфери Харківської області освоєно більше 47 млн. грн. за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 2 листопада Державним фондом регіонального розвитку профінансовано 67 млн. 303 тис. грн. на соціально-економічний розвиток області. На даний момент фактично освоєно 47 млн. 737,55 тис. грн., в тому числі по об’єктах галузі охорони здоров’я – 14 млн. 463,68 тис. грн., культури – 8 млн. 799,37 тис. грн., освіти – 10 млн. 385,70 тис. грн., житлово-комунального господарства – 8 млн. 517,14 тис. грн., фізкультури і спорту – 5 млн. 571,66 тис. грн.

ТЕЦ-5 зможе відмовитись від російського газу не раніше, ніж через 3 роки

Роботи з модернізації ТЕЦ-5, які зобов'язані будуть виконати нові власники теплоелектроцентралі за умовами приватизації, потребуватимуть вкладення великих інвестицій. За оцінками фахівців, сума інвестицій буде на рівні вартості самої станції. Про це повідомив в ефірі програми «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, якщо вартість ТЕЦ-5 складе більше 300 млн. грн., то і інвестиції будуть не меншими. Реалізація цього проекту може тривати від 3-х до 5-ти років.

На сесію облради буде винесено питання про будівництво водонапірної башти в смт Вільча Вовчанського району

Як повідомив 1 листопада в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, на найближчій сесії обласної ради на розгляд депутатського корпусу буде винесено питання про будівництво водонапірної башти в смт Вільча Вовчанського району. За словами очільника області, на регіональному рівні подібним чином можуть вирішуватися тільки точкові проблеми, тоді як більш масштабно питання забезпечення всіх мешканців регіону якісною питною водою має вирішуватися державою.

Українці продемонстрували довіру партії влади. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін, вперше в історії незалежної України партія влади отримала більшість голосів на парламентських виборах. «Уперше в Харківському регіоні всі представники влади, які балотувалися по 14 мажоритарних округах, здобули перемогу на виборах до Верховної Ради, – підкреслив Михайло Добкін. – До нас кращий результат був у Євгена Петровича Кушнарьова, коли з 14 мажоритарних округів в 10 перемогли кандидати від влади, а по 4 пройшли самовисуванці. Сьогодні ми поліпшили цей результат. З одного боку, це привід для радості, а з іншого боку – велика відповідальність. Якщо нам люди довіряють, коли ми знаходимося при владі, значить, тільки з нами вони пов'язують свої надії на поліпшення життя в країні».

Після приватизації ТЕЦ-5 тарифи для абонентів підвищуватися не будуть

В умовах конкурсу з продажу ТЕЦ-5 буде пункт, який буде зобов'язаний виконати новий власник – це переобладнання ТЕЦ-5 з можливістю працювати не тільки на російському газі, але і на інших видах палива. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Це має привести як мінімум до утримання вартості вироблення теплової та електричної енергії на нинішньому рівні.

Найближчим часом буде підписаний новий меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та великими виробниками хлібу

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Ціна на соціальні сорти хлібу сьогодні не зовсім відповідає умовам ринкової економіки. Але ми не можемо відпускати у вільне плавання ціни на хліб. Скільки вистачить у нас сил, залежить від уміння підприємств, які займаються випічкою хлібу, балансувати на межі збитковості і роботи в нуль саме за цими напрямками. Тому що інші сорти хлібу та хлібобулочних виробів прибуток дають. У нас є чинний меморандум, який підписується на маркетинговий рік, найближчим часом буде підписаний новий меморандум. Сподіваюся, що в нас вистачить можливостей не допускати підвищення ціни на хліб», - зазначив голова ХОДА.

Особисті зустрічі дають гарну можливість бачити і відчувати реакцію людей на місцях. Михайло Добкін

Виступаючи в ефірі програми обласного телебачення «Час влади», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що, як і раніше, буде багато часу проводити в регіонах, в різних містах і районах Харківської області, а в подальшому графік поїздок і спілкування з мешканцями Слобожанщини стане ще більш щільним. Він підкреслив, що проблеми, які ставлять перед керівництвом області люди, – це те, з чим вони стикаються щодня, і їх рішення – питання авторитету влади. За словами губернатора, саме особисті зустрічі з мешканцями дозволяють йому правильно і неупереджено оцінити ситуацію на місцях.

Результати виборів по Харківському регіону дають право говорити, що всі починання будуть доведені до кінця. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади» зазначив, що підтримка харків'янами Партії регіонів - це відповідь людей на ті реформи і перетворення, які відбуваються в країні і в Харківській області. «Життя у людей сьогодні непросте. Економічна криза, проблеми, які накопичилися в нашій країні за багато років, корупція, тиск на бізнес - все це, звичайно ж, відбивається на житті кожної людини, і ці проблеми неможливо вирішити ні за рік, ні за два, ні за три. І для мене було дуже важливо побачити і відчути, що люди готові довірити завершення реформ тим, хто їх розпочав», - сказав Михайло Добкін.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 2 листопада, о 13:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64 2 пов.)  відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Забезпечення сталого функціонування автомобільного транспорту загального користування у зимовий період 2012-2013 років та оптимізація організації пасажирських перевезень в районах Харківської області"; о 15:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери

В ефірі - «Час влади»

Сьогодні о 19.30 на телеканалі ХОД ТРК вийде в ефір програма «Час влади» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна. В рамках телепередачі глава області відповість на запитання ведучої щодо найбільш актуальних для Харківщини тем.

У грудні культурно-мистецька акція кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться в Парижі

У грудні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» за підтримки Посольства України у Франції в Українському культурному центрі в Парижі відбудеться культурно-мистецька акція. Про це повідомила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Справа в тому, що 3 французькі кінострічки завоювали різні нагороди IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», але режисери, нажаль, не змогли за ними приїхати. Тому для того, щоб вручити нагороди, ми запланували таку творчу акцію 14 грудня в центрі при Посольстві України у Франції – саме в тому будинку, де жили Ален Делон і Ромі Шнайдер», – підкреслила вона.

Подорожчання соціальних сортів хлібу в Харківській області не передбачається

Про це повідомив керівник одного з провідних хлібопекарських підприємств Харківської області Володимир Мисик. За його словами, причин для підвищення ціни на масові сорти хлібу немає. «В області з великими виробниками хлібу укладено меморандум, який передбачає регулювання масових сортів хлібу і передбачає джерела забезпечення виробників борошном і зерном. Цей меморандум дозволяє закумулювати протягом літніх і перших осінніх місяців достатню кількість зерна, яке потрапляє до регіонального фонду, звідки йде забезпечення всіх хлібопекарських комплексів. Також є страхуючий механізм, який дозволяє стримувати ціну на хліб – Аграрний фонд України. Уклавши з ним договір, можна заповнити запаси сировини в достатній мірі. Наприклад, наше підприємство, яке працює в 10 областях України, забезпечено борошном на півроку вперед. Крім цього, на підприємстві була проведена реорганізація існуючих та будівництво нових хлібопекарських комплексів, які передбачають зниження енерговитрат. Особливо газу, електроенергії, які впливають на собівартість хлібобулочної продукції. Тому ми маємо можливості непідвищення ціни на масові сорти хлібу», - сказав Володимир Мисик.

Архів документів