Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін привітав Еліну Світоліну з перемогою у престижному турнірі

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав харків'янку Еліну Світоліну із завоюванням титулу переможниці турніру серії WTA Tour в турнірі Royal Indian Open та побажав нових перемог на тенісному корті. Це перший з 2010-го року титул українських тенісисток в найпрестижнішій серії професійних жіночих турнірів. На шляху до перемоги Еліна Світоліна обіграла колишню 9-у ракетку світу Андреа Петкович з Німеччини і колишню 4-ту ракетку світу Кіміко Дате-Крумм з Японії.

Збірні Харківської області вибороли Кубок України з бадмінтону

8-11 листопада у харківській Школі вищої спортивної майстерності відбувся Кубок України з бадмінтону, в ході якого найсильніші бадмінтоністи країни розігрували комплекти нагород в 4 розрядах олімпійської програми. Змагання проходили як у особистій першості, так і у командній, окремо серед чоловіків та серед жінок. За підсумками змагань чоловіча та жіноча збірні Харківської області посіли перші місця у загальнокомандному заліку.

На ділянці дороги Київ-Харків-Довжанський від Харкова до кордону з Донецькою областю виконано робіт на 212 млн. грн.

На ділянці автомобільної дороги державного значення Київ-Харків-Довжанський від м. Харкова до кордону з Донецькою областю виконано робіт на 212 млн. грн. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, до кінця 2012 року планується укласти 4 км нижнього шару покриття і 18 км верхнього шару з щебенево-мастичного асфальтобетону (підрядник – ТОВ «Дорожнє будівництво – Альком»), розширити 3 км дороги (ПАТ «ДРСУ № 33»), покласти 2,1 км нижнього шару покриття (ТОВ «СК Евродор») і 9 км верхнього шару з ЩМА (ТОВ «Автомагістраль»).

Відбулося нагородження переможців і лауреатів ХІ обласного фестивалю ораторського мистецтва за темою «Книга чи Інтернет – найкращий винахід людства?»

9 листопада 2012 року, у День української писемності та мови, у КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбулося нагородження переможців і лауреатів ХІ обласного фестивалю ораторського мистецтва за темою «Книга чи Інтернет – найкращий винахід людства?» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківського регіону.

Зачепилівський театр посів 2-е місце на Всеукраїнському фестивалі «Театральний форум 2012»

На ХІІ Всеукраїнський фестиваль аматорських театрів та цирку «Театральний форум 2012», який відбувся у мальовничому курортному місті Буча Київської області, аматорський театральний колектив «Посиденьки» Зачепилівського РБК привіз комедію «Фараони» О.Коломійця, за який журі присудило диплом ІІ ступеня.

Харківським паралімпійцям вручені почесні нагороди та пам'ятні подарунки

Сьогодні в малій залі Будинку рад вшанували учасників XIV літніх Паралімпійських ігор в Лондоні. Почесні нагороди і пам'ятні подарунки вручили спортсменам та їх тренерам заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, голова Харківської облради Сергій Чернов і заступник Харківського міського голови Олександр Попов. «Коли після Паралімпійських ігор ми зустрічали вас на площі Конституції, почуття гордості переповнювало всіх, хто там знаходився. Ці дзвінкі медалі – золото, срібло і бронза – які ви привезли до Харкова, не могли не викликати величезної поваги і радості за наш регіон. Своїм виступом ви в черговий раз довели, що Харківщина – найкраща в Україні. Бачачи вас в ефірі національних каналів, ми нескінченно горді, що ви завжди представляєте Харківщину», – сказав у своїй вітальній промові Євген Савін.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 12 листопада, о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч з учасниками Літніх Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні; об 11:00  у НТУСГ ім. П.Василенка (Харків, Московський проспект, 45) розпочнеться семінар «Організація та шляхи покращення підготовки сільськогосподарської техніки в 2013 році, забезпечення охорони праці та пожежної безпеки на підприємствах АПК Харківської області».  

Журналісти-початківці зустрілися із солістом української групи «Танок на майдані Конго» Олегом Михайлютою

Сьогодні під час практичного заняття слухачі Школи юного журналіста отримали змогу зустрітися із солістом української групи «Танок на майдані Конго» Олегом Михайлютою (Фаготом), котрий прибув до Харкова у рамках спільного проекту ТНМК з Молодіжним академічним симфонічним оркестром «Слобожанський». Відповідаючи на запитання, музикант розповів про свої творчі здобутки – продюсування короткометражної стрічки «Інспектор» режисера Ольги Навроцької, для котрої він також написав музику, знявся як актор та навіть побув оператором, власні режисерські роботи – кліпи групи «Танок на майдані Конго», та зазначив, що має безліч планів на майбутнє. «Будь яка робота, якщо займаєшся нею професійно, непроста. Але коли ти свідомо до того підходиш, вона цікава. Дуже непроста, але дуже цікава», – підкреслив Олег Михайлюта.

Молодіжний симфонічний оркестр «Слобожанський» та група «Танок на майдані Конго» готують спільний виступ

У ХНУІ ім. Котляревського відбулась зустріч соліста української групи «Танок на майдані Конго» Олега Михайлюти (Фагота) з Молодіжним академічним симфонічним оркестром «Слобожанський». Музиканти планують незабаром представити на суд слухачів спільний проект, тож сьогодні один з фронтменів ТНМК був присутній на першій репетиції. «Я на 100 відсотків впевнений, що кожен рок-музикант, навіть якщо він самовучка без вищої освіти – а мені пощастило, в мене музична освіта є – він підсвідомо мріє одного разу зіграти із симфонічним оркестром, тому що це наступна сходинка розвитку. Я цього дуже давно хотів, але, так чи інакше, це з різних причин не складалося. А зараз складається, і складається дуже добре», – зазначив Олег Михайлюта.

Слухачі Школи юного журналіста візьмуть участь у всеукраїнській програмі Національної спілки журналістів «Шанс»

Минулого тижня Харків відвідав голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко, який обіцяв підтримку Національної спілки Школі юного журналіста. Про це повідомила сьогодні в ході заняття з майбутніми журналістами начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. Олег Наливайко підтвердив, що харківський досвід є унікальним і єдиним в Україні, і висловив думку, що тему Школи юного журналіста необхідно підняти на всеукраїнському рівні.

Розпочалося друге заняття Школи юного журналіста в новому навчальному році

Сьогодні в прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося друге в 2012/2013 навчальному році заняття Школи юного журналіста. У ньому взяли участь 30 учнів 7-11 класів з 15 районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ та пов'язують з журналістикою свою майбутню професійну діяльність. «Я вітаю вас на черговому занятті Школи юного журналіста. Ми взяли на себе відповідальність за те, щоб навчити вас азам журналістики, і сьогодні у нас дуже різноманітна, велика програма. Минуле заняття ми закінчили тим, що дали вам можливість ознайомитися з однією з виставок, які демонструються сьогодні в Харкові. Ви отримали завдання написати про це інформацію – такою, якою ви її бачите – і сьогодні ми будемо з нею працювати. Головний редактор газети «Слобідський край» Лариса Гнатченко покаже вам, як одна інформація може існувати у вигляді замітки, репортажу або лягти в основу не зовсім популярного на сьогоднішній день жанру, яким ви також повинні володіти, – фельєтону», – зазначила, відкриваючи заняття, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Злиття трьох аграрних вузів у Слобожанський аграрний університет ніяк не відіб'ється на студентах і викладачах

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, коментуючи рішення Кабінету міністрів України про реорганізацію харківських аграрних вузів у єдиний Слобожанський аграрний університет. Згідно з розпорядженням, студенти Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії продовжують навчання у Слобожанському державному аграрному університеті. «Ця реорганізація тільки підвищить якість фахівців, що випускаються, а також дозволить позбавитися тих проблем, які періодично виникали. На студентах і викладачах зміни ніяк не відіб'ються, але відбудеться оптимізація тих моментів навчального процесу, які дублювалися», – підкреслив Віталій Панов.

У наступному році в Харківській області помітно збільшиться поголів'я свиней

«У Харківській області є хороша тенденція до відновлення свинарства. Відновлюється робота агрокомбінату «Слобожанський», в листопаді будуть отримані перші поросята і почнеться відгодівля. Я думаю, що в наступному році Харківську область чекає величезне збільшення поголів'я свиней», – повідомив в ході селекторної наради директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. Як зазначила перший заступник директора Департаменту АПР Харківської облдержадміністрації Олена Кулик, інтенсивний розвиток свинарства сьогодні є одним з найактуальніших питань в тваринництві, особливо враховуючи, що свинарство є однією з швидкоокупних і рентабельних галузей сільського господарства.

На Харківщині нараховано 9,4 мільйона гривень дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби

У Харківській області триває планова виплата сільськогосподарських дотацій. Зокрема, на даний момент в регіоні нараховано 9,4 мільйона гривень дотації за утримання в приватних господарствах 18,5 тисяч голів молодняку великої рогатої худоби. Прийом документів на нарахування цієї дотації триває до 30 листопада. Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Олена Кулик.

Харківська область виробляє молоко високої якості

Про це повідомив у ході селекторної наради директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «У Харківській області дуже висока якість молока, великий відсоток молока екстра-класу в порівнянні з іншими областями України. Я думаю, що ті технології та ті інвестиції, які зараз надходять в молочне тваринництво, дадуть свої результати – подальше підвищення якості цього продукту», – підкреслив він.

У Харківській області збільшилися обсяги реалізації великої рогатої худоби

 На селекторній нараді перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Олена Кулик зазначила, що обсяги реалізації на забій великої рогатої худоби збільшилися на 12%. Найбільше зростання обсягів відбулося в Нововодолазькому, Зачепилівському та Коломацькому районах – в 2 рази, Кегичівському та Вовчанському районах – в 1,8 рази, Борівському – на 46%, Харківському – на 35%, Ізюмському – на 32%.  

Картини Ренуара, Моне та інших художників-імпресіоністів можна побачити в Україні

15 листопада у Дніпропетровському художньому музеї (м.Дніпропетровськ, вул.Шевченка, 21) відбудеться відкриття виставки картин французьких художників - імпресіоністів ХІХ - початку ХХ століть, серед яких: Огюст Ренуар, Клод Моне, Шарль Ангран, Ежен Буден, Гюстав Курбе та ін. Виставка організована Посольством Франції в Україні з нагоди 20-ої річниці встановлення дипломатичних відносин між Францією та Україною. Вона віддзеркалює основні напрямки образотворчого мистецтва ХІХ століття: реалізм, романтизм, імпресіонізм та постімпресіонізм. Кожна з 57 картин, що представлені на виставці, пов'язана з Нормандією. На деяких з них можна побачити епізоди з життя художників або місця, де створювалися картини.

У Харківській області забезпечено стабільне зростання обсягів виробництва молока

Про це на селекторній нараді розповіла перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Олена Кулик. Вона підкреслила, що у молочному скотарстві забезпечено стабільне зростання обсягів виробництва молока. Так, станом на 1 листопада цього року усіма категоріями господарств вироблено 441,6 тис. тонн молока, що на 9,3% більше рівня минулого року. Збільшення обсягів виробництва молока досягнуто в усіх районах області за рахунок суттєвого збільшення продуктивності дійної череди, яка за 10 місяців склала 4463 кг молока на одну корову, що на 20,2% більше показника 2011 року. 

Споживачі Харківської області на 99,1% розрахувались за послуги теплопостачання, отримані протягом поточного року

З початку 2012 року станом на 09.11.2012 рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 99,1%, у т.ч. населення – 101,2%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 92,6%, з місцевих бюджетів – 87,9%, інших споживачів – 107,5%. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги теплопостачання, надані в 2012 році, станом на 09.11.2012 склала 0,4 млн.грн., по м. Харків вона відсутня. Заборгованість установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, складає 55,3 млн.грн., в т.ч. м. Харків – 54,3 млн.грн. Установи, які фінансуються з державного бюджету, заборгували 17,6 млн.грн., в т.ч. м. Харків – 15,8 млн.грн. Заборгованість госпрозрахункових споживачів складає 0,2 млн.грн., по м. Харків вона відсутня.

На Харківщині освоєно більше 83 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету на будівництво, ремонт, реконструкцію та утримання вулиць і доріг

Для Харківської області у 2012 році на ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах з державного бюджету передбачена субвенція на загальну суму 114 513,4 тис. грн. Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент за цією субвенцією виконано робіт на 83,1 млн. грн., що складає 73% від загальної суми. Виконано заплановані обсяги робіт за цією субвенцією у Близнюківському, Борівському, Зачепилівському, Зміївському, Кегичівському, Красноградському районах та в м. Ізюмі. Також на досить високому рівні організована робота з виконання даної бюджетної програми у Лозівському, Нововодолазькому, Чугуївському, Вовчанському, Краснокутському, Сахновщинському, Богодухівському, Харківському районах, а також в м. Первомайському, де обсяг виконаних робіт складає більше 80% від запланованого.

Продовжується прийом заявок на Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва

Щорічний Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва заснований Державним комітетом телебачення та радіомовлення України та проводиться у номінаціях «Краще періодичне друковане видання для дітей» та «Краще періодичне друковане видання для юнацтва». На конкурс подаються друковані періодичні видання для дітей та юнацтва загальнодержавної, регіональної та місцевої сфер розповсюдження. Прийом заявок на участь завершується 1 грудня 2012 року.

В Харківській області розроблена Програма розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки

Сьогодні відбулося спільне засідання робочих груп з розробки і прийняття Харківської обласної цільової програми розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки. У засіданні взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, в.о. голови громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та облради, представники провідних ВНЗ Харкова, члени громадської ради при ХОДА.

Про підготовку сільськогосподарської техніки до нового виробничого сезону – на семінарі

В понеділок, 12 листопада, об 11:00 на базі НТУСГ ім. П.Василенка (Харків, Московський проспект, 45) відбудеться семінар «Організація та шляхи покращення підготовки сільськогосподарської техніки в 2013 році, забезпечення охорони праці та пожежної безпеки на підприємствах АПК Харківської області». В роботі семінару візьмуть участь керівництво Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, Державної інспекції сільського господарства України в Харківській області, представники наукових установ у сфері агропромислового комплексу, Держгірпромнагляду, Держтехногенбезпеки та відповідальні спеціалісти з охорони праці та пожежної безпеки сільськогосподарських підприємств області.

Вибори в Україні пройшли чесно, спокійно і вільно

«Однозначно не підтвердилися побоювання скептиків і декларації опозиції про неможливість в Україні провести вибори чесно. Якщо не брати кілька округів, де результати основних претендентів мало відрізняються один від одного, і за кожен голос йде напружена боротьба, то вибори пройшли абсолютно спокійно і вільно. Люди могли висловлювати свою думку, голосуючи за тих, хто їм ближче. Якби вибори проходили невільно, напевно, не потрапили б до парламенту такі партії, як «Свобода». Якби вибори проходили нечесно, не змогли б на мажоритарних округах здобути перемогу представники «Батьківщини» та інших політичних сил. Географія цих виборів мало чим відрізняється від результатів виборів 2006 і 2007 року», – заявив у своєму інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Своє майбутнє я пов'язую з Харковом і Харківською областю. Михайло Добкін

У своєму інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що йому не надходило жодних пропозицій щодо зміни місця роботи, і найближчим часом він планує працювати в Харківській області. «26 березня 2006 року я обирався Харківським міським головою, 19 квітня я склав присягу, а в травні почали говорити про мою відставку. Питання щодо мого переміщення з Харкова не припиняються з тих пір. Я до цього дуже філософськи ставлюся. Я знаю тільки одну людину, яка при розмові зі мною може мені запропонувати або інше місце роботи, або відправити в неоплачувану тривалу відпустку. Мені ніяких пропозицій не надходило, тому я всі свої дії, все своє майбутнє пов'язую з рідним мені Харковом і Харківською областю. У нас тут ще багато нереалізованих планів. І для того, щоб все це завершити, тут необхідна моя особиста присутність. Тому поки планую працювати в Харківській області», – зазначив губернатор.

Вперше в новітній історії Харківської області ми отримаємо дуже якісну роботу з відстоювання інтересів нашого регіону у Верховній Раді. Михайло Добкін

Як заявив в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, вперше в новітній історії Харківської області регіон отримав дуже потужну групу народних депутатів у Верховній Раді, більшість з яких уже мають парламентський досвід. І найголовніше, що ці люди несуть конкретну відповідальність перед виборцями та політичною силою, яка їх туди направила. «Я абсолютно не сумніваюся, що ми отримаємо дуже якісну роботу з відстоювання інтересів нашого регіону у Верховній Раді. З такими можливостями можна досягти дуже серйозних результатів» , – сказав Михайло Добкін.

У 2013 році планується повернути до роботи як мінімум 2 дитячих табори, які не працювали в цьому році

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Харківська область є абсолютним лідером з охоплення дітей оздоровленням. «Щодо якості ще потрібно дуже багато працювати, тому що матеріально-технічна база багатьох таборів відпочинку потребує модернізації і покращення. Ми зберігаємо існуючу мережу дитячих оздоровчих таборів і робимо все для того, щоб повернути в цю мережу ті дитячі табори, які з різних причин не відкривалися в минулому або позаминулому роках. Я абсолютно впевнений, що мінімум 2 з 4 дитячих оздоровчих таборів, які не працювали в 2012 році, в наступному році нам вдасться повернути до роботи», – сказав Михайло Добкін.

Дорожнє господарство Харківщини готове впоратися з будь-якими непередбаченими ситуаціями. Михайло Добкін

Ремонтні роботи на дорогах області підходять до завершення, але поки дозволяє погода, ще будуть проводитися капітальні ремонти та реконструкція. Про це сьогодні повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Техніка підготовлена в достатній кількості, піщано-сольова суміш вже знаходиться на складах. Традиційно за рахунок коштів обласного та державного бюджетів закуповується нова техніка для прибирання та обслуговування доріг. Якою б суворою зима не була, ми можемо говорити про те, що шляховики готові у всеозброєнні зустріти будь-які капризи природи. Сподіваюся, що нинішня зима не буде гіршою, ніж попередня, і не принесе нам неприємних сюрпризів. Але якщо це станеться, дорожнє господарство готове впоратися з будь-якими непередбаченими ситуаціями», – зазначив Михайло Добкін.

Харківська область за сільськогосподарськими показниками знаходиться в числі лідерів

Про це в ефірі передачі «Час влади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. «Харківська область другий рік поспіль в числі лідерів і по збору зернових, і по тваринництву. Це величезна, важка робота, і вона була виконана на п'ятірку за п'ятибальною шкалою, - підкреслив голова ХОДА. - Сьогодні можна говорити про те, що всі плани, які були намічені в минулому році, реалізувалися в конкретний результат. Харківська область з хлібом, з м'ясом, і я не бачу ніяких передумов для стрибка цін на продукти харчування».

Події дня

Сьогодні, 9 листопада, о 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться спільне засідання робочих груп з розробки та ухвалення Харківської цільової програми розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про підсумки роботи в галузі тваринництва за 10 місяців 2012 року та готовність галузі до зимового періоду утримання худоби».

Архів документів