Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Введення в дію Закону про екстрену медичну допомогу - це матеріалізація ідеї створення єдиного медичного простору

«Введення в дію Закону України «Про екстрену медичну допомогу» - це матеріалізація ідеї створення єдиного медичного простору. Сьогодні ця служба вже працює на інтереси людей, які проживають на території Харківської області. У випадку необхідності бригади екстреної медичної допомоги можуть обслуговувати територію сусідніх областей. Це стратегія розвитку екстреної медичної допомоги», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Презентовано регіональну диспетчерську екстреної медичної допомоги Харківської області (доповнено)

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма презентував регіональну диспетчерську у складі та в окремому приміщенні Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф по проспекту Правди,13. Вона створена для прийому викликів зі стаціонарних та мобільних телефонів за номером «103» з міста Харкова та районів області, а також отримання через систему комутації виклики за номером «112» з території практично всього регіону. Оператори диспетчерської по вул. Червоножовтневій, 41 продовжать обслуговувати виклики з території міста Харкова.

На Харківщині відбудеться ХVІI Всеукраїнський різдвяний фестиваль дитячої творчості «Зимовий сонцеворот»

Сьогодні у м. Харкові відбудеться відкриття ХVІI Всеукраїнського різдвяного фестиваля дитячої творчості «Зимовий сонцеворот», організаторами якого стали Харківська облдержадміністрація та Всеукраїнська координаційна Рада з питань дитячої народної хореографії. У цьому році фестивальні заходи відбуватимуться на декількох сценічних майданчиках: у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В.Лисенка, Палаці культури Червонозаводського району та у Центральному парку культури і відпочинку ім. М.Горького.

Важкоатлет Олексій Торохтій визнаний кращим спортсменом року у Харківській області

У Департаменті сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації відбулося засідання комісії з визначення переможців огляду-конкурсу кращих спортсменів і тренерів 2012 року Харківської області. Зокрема, серед олімпійських видів спорту кращим спортсменом визнано чемпіона ХХХ літніх Олімпійський ігор з важкої атлетики Олексія Торохтія, кращим тренером – його наставника Валерія Нікуліна. Серед неолімпійських видів спорту перші місця посіли чемпіонка світу з шахів серед жінок Анна Ушеніна та її тренер Геннадій Круговой. Також відзначені кращі спортсмени з обмеженими можливостями: триразова чемпіонка ХIV літніх Паралімпійських ігор з плавання Наталія Пролагаєва, триразовий чемпіон ХIV літніх Паралімпійських ігор з плавання Максим Веракса та дворазовий чемпіон світу з легкої атлетики Олександр Ходаков. Повний список кращих спортсменів і тренерів року Харківської області за посиланням.

Автопарк екстреної медичної допомоги Харківської області поповнився новими реанімобілями

Сьогодні в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма вручив водіям Служби екстреної медичної допомоги ключі від сучасних автомобілів «швидкої допомоги». Автопарк поповнили 8 сучасних автомобілів на загальну суму 5 912 тис. грн., з них 4 – автомобілі класу «В» та 4 найвищого класу «С» «реанімобіль» вітчизняного виробника спеціальних автомобілів фірми «КРАС» (м. Київ). Вони були закуплені за рахунок субвенції з державного бюджету на придбання автотранспорту. Ще 1 автомобіль АШМД-С-4/1 (Renault Master) вартістю 850 тис. грн. отримано в рамках централізованих заходів від центральних органів влади.

Протягом січня – листопада 2012 року в області збільшилося виробництво деяких продуктів харчування

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, протягом січня – листопада 2012 року підприємства харчової промисловості області виробили більше вершкового масла, макаронних виробів, борошна, соняшникової олії, печива і вафель, сиру, готових кормів для сільськогосподарських тварин і птиці, ніж за аналогічний період минулого року. «З початку року було вироблено 292,5 тис. т соняшникової олії, 99,1 тис. т хлібобулочних виробів, 44,1 тис. т кисломолочних продуктів, 28,9 тис. т обробленого молока, 15,4 тис. т макаронних виробів, 13,9 тис. т ковбасних виробів, 3,3 тис. т вершкового масла», – поінформував заступник губернатора.

Проходження опалювального сезону 2012/2013 років у Зачепилівському районі

Станом на 3 січня в Зачепилівському районі працюють 2 котельні (100%), опалюються усі 42 об’єкти соціальної сфери: 12 шкіл, 7 дитячих садків та 23 лікувальних заклади. До централізованого теплопостачання підключені 7 житлових будинків (100%).

Події дня

Сьогодні, 3 січня, об 11:00 на території Обласної клінічної лікарні (пр. Правди, 13)відбудеться презентація нових реанімобілів та Центру екстреної медичної допомоги. Збір журналістів о 10:45 біля входу в головний корпус лікарні (вхід з боку вул. Данилевського).

На Харківщині стартувала приписна кампанія

На Харківщині стартувала приписна кампанія з обліку юнаків 1996 року народження при районних (міських) військкоматах. Про це повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України у Харкові. Протягом наступних трьох місяців до 31 березня кожного хлопця буде викликано до військових установ та обстежено на предмет придатності до військової служби. У Харківській області до військкоматів буде викликано близько 12 тисяч осіб.

При використанні піротехніки слід дотримуватися елементарних правил безпеки

У період новорічних і різдвяних свят значно зростає небезпека отримання травм від піротехніки. В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін дав ряд рекомендацій, які дозволять звести ризик до мінімуму. За його словами, піротехніка, яку купують на відкритих майданчиках – на базарах, біля виходів метро – вже несе в собі небезпеку. Вона відволожується. «Чому при запуску феєрверків люди отримують травми? Як правило, через 20-30 секунд заряд спрацьовує, але волога або неякісна піротехніка може дати збій. До виробу, який не спрацював, не можна підходити протягом 20-30 хвилин – він може вибухнути в будь-яку секунду. Після закінчення цього часу можна підійти і засипати його снігом, але другу спробу робити не варто», – зазначив він.

Безпечна для людини товщина льоду на замерзлому водоймищі – не менше 7-10 сантиметрів

Лід на замерзлих водоймах завжди несе в собі небезпеку для життя людей. Як зазначив у програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, перед тим, як вийти на лід, слід оцінити його товщину, колір, врахувати наявність рослинності. «Для, того, щоб одна людина могла просто пройтися по льоду, мінімальна товщина повинна бути 7-10 см. Це не означає, що за нею через 2-3 метри може йти друга, для гри в хокей або групи людей необхідно 25-30 см. Для рибалок, які роблять лунки і зменшують безпеку льоду – між лунками може пролягти тріщина – рекомендується 15-20 см», – повідомив він.

Газові балони слід купувати тільки у спеціалізованих організацій

Необережне поводження з газовими балонами та недостатній рівень компетентності можуть призвести до вибухів і пожеж. Виступаючи в програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив», помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін закликав не ставити під загрозу життя близьких і сусідів і закуповувати балони у спеціалізованих організацій, які будуть гарантувати безпеку. «Останній трагічний випадок, який стався у Харкові, пов'язаний з газовим балоном. Раніше не було повної газифікації всього приватного сектора, і застосовувалися газові балони для приготування їжі. Їх привозили спеціалізовані організації, підключали і перевіряли технічний стан самого балона – у нього є певний термін експлуатації. Зараз є умільці, які заправляють такі балони на газових заправках. При морозі газ стискається, а, потрапляючи в тепло, починає розширюватися. Якщо заповнити балон на всі 100% – під зав'язку, – то у випадку, коли його корпус має технічні відхилення, може бути витік, і навіть найменша іскра призведе до об'ємного вибуху і пожежі», – підкреслив він.

На зимовий час припадає 85% усіх загиблих від пожеж протягом року

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, на зимовий час припадає 85% усіх загиблих від пожеж протягом року, і в 95% причиною нещастя є людський фактор. «Взимку пожежі відбуваються в житлових будинках. Проблема сільської місцевості – пічне опалення. Якщо раніше, років 5-6 тому, воно було на 6 місці серед причин пожежі, то зараз – на 3-му. На першому місці залишається необережне поводження з вогнем – як правило, куріння в нетверезому стані. На другому – коротке замикання електропроводки, побутові нагрівальні прилади й інша електрична техніка. У випадку з пічним опаленням проблема в тому, що багато хто забуває про плановий огляд системи опалення перед початком опалювального сезону: чищення димоходів, топкових і правильну експлуатацію», – зазначив Ігор Лупандін.

Найбільший обсяг товарів Харківщина традиційно експортує в Російську Федерацію

«Протягом січня – жовтня 2012 року товари з Харківської області експортувалися до Російської Федерації (47,1% від загального обсягу експорту регіону), Казахстану (4,6%), Єгипту (4%), Білорусі (3,7%), Індії (3,2%), Латвії і Молдови (2,7%), Грузії та Узбекистану (2,6%), Туркменістану (2,2%), Іспанії (2%)», – повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов з посиланням на статистичну інформацію. За його словами, у товарній структурі експорту області переважали машини, устаткування (у тому числі електротехнічне) і механізми, продукти рослинного походження, жири та масло тваринного та рослинного походження, готові харчові продукти.

Під час святкування Нового року порушень громадського порядку не було

Як повідомляє сайт ГУМВС України у Харківській області, під час проведення Новорічних святкових заходів порушень громадського порядку не допущено. Особлива увага працівниками міліції приділялася місцям масового відпочинку, де відбувалося організоване святкування зустрічі 2013 року. Безпосередньо на площі Свободи в новорічних масових заходах взяли участь майже 50 тисяч громадян, охорону громадського порядку забезпечували 120 працівників міліції. Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького для святкування Нового року відвідали майже 30 тисяч громадян, охорону громадського порядку забезпечували 60 працівників міліції.  

Сільськогосподарські підприємства області продали на чверть більше зерна

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, протягом січня-листопада 2012 року сільськогосподарські підприємства області продали 1756,1 тис.т виробленого ними зерна, що майже на чверть більше, ніж за 11 місяців минулого року. «У тому числі пшениці продано 853,5 тис.т (на 10,9% більше); насіння соняшнику - 656,1 тис.т (у півтора рази більше). Середня ціна продажу зерна сільськогосподарськими підприємствами по всіх каналах реалізації в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла на 12,8% і становила 1540,8 грн. за тонну», - сказав Юрій Сапронов.

Проходження опалювального сезону 2012/2013 років у Дергачівському районі

Станом на 2 січня в Дергачівському районі працюють 18 котельних (100%), опалюються усі 84 об’єкти соціальної сфери: 27 шкіл, 27 дитячих садків та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключені 106 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Дергачівського району працюють диспетчерські служби.

Михайло Добкін підбив підсумки 2012 року

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав інтерв’ю Інтернет-агентству «УКРІНФОРМ», де окреслив коло найважливіших подій 2012 року. Значну увагу було приділено розвитку соціальної сфери Харківщини, зокрема – відкрито найбільший в Україні регіональний перинатальний центр. «У березні на базі обласної клінічної лікарні відкрито найбільший в Україні Харківський перинатальний центр вартістю 45 млн. грн. із різних джерел фінансування. Розрахований на 150 місць, він вже дав життя понад тисячі дітей з проблемами внутрішньоутробного розвитку. Нещодавно тут народилася дитина з вагою 600 грамів, і немовля успішно додає у вазі. Тут же благополучно прийнято пологи у жінки з онкологічним захворюванням: мати і дитина почувають себе нормально. Недаремно лікарів центру запросили поділитися досвідом на конференції перинатологів у клініці «Шаріте» у Німеччині», – відзначив Михайло Добкін.

Михайло Добкін привітав волейболістів клубу «Локомотив»

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав почесного президента ВК «Локомотив» Віктора Остапчука та волейболістів клубу «Локомотив» із завоюванням кубка України у десятий раз. «Ця перемога - ще одне яскраве підтвердження спортивної слави Слобожанщини. Бажаю в 2013 році домогтися нових висот на українській та міжнародній аренах. Здоров'я, щастя, благополуччя» - йдеться у вітальній телеграмі. Нагадаємо, що Харківський «Локомотив» обіграв красноперекопську «Кримсоду» з рахунком 3:1

Оперативна обстановка в Харківській області

За інформацією Депаратаменту цивільного захисту ХОДА, за добу за медичною допомогою внаслідок переохолоджень і обморожень звернулись і були госпіталізовані 3 особи. В області обладнано 141 пункт обігріву населення. За добу по допомогу звернулось 10 осіб. Всього за час роботи пунктів обігріто 2547 осіб. Проїзд на дорогах міста та області забезпечено. На дорогах області працювало: техніки - 87 одиниць, робітників – 121 сосба. На дорогах міста працювало: техніки - 73 одиниці, робітників – 87 осіб.

Сільськогосподарські підприємства області продали на чверть більше зерна

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, протягом січня-листопада 2012 року сільськогосподарські підприємства області продали 1756,1 тис.т виробленого ними зерна, що майже на чверть більше, ніж за 11 місяців минулого року. «У тому числі пшениці продано 853,5 тис.т (на 10,9% більше); насіння соняшнику - 656,1 тис.т (у півтора рази більше). Середня ціна продажу зерна сільськогосподарськими підприємствами по всіх каналах реалізації в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла на 12,8% і становила 1540,8 грн. за т», - сказав Юрій Сапронов.

В Харківській області профінансовано 76 договорів на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, 29 грудня 2012 року у Харківській області профінансовано 5 договорів про організацію розрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію в рахунок погашення боргів за природний газ по 3-х підприємствах області на суму 8,3 млн. грн. Станом на 29.12.2012 року всього по області профінансовано 76 договорів на суму 881,1 млн.грн. по 26 підприємствах області.

Найбільший обсяг товарів Харківщина традиційно експортує в Російську Федерацію

«Протягом січня-жовтня 2012 року товари з Харківської області експортувалися до Російської Федерації (47,1% від загального обсягу експорту регіону), Казахстан (4,6%), Єгипет (4%), Білорусь (3,7%), Індію (3,2%), Латвію і Молдову (2,7%), Грузію та Узбекистан (2,6%), Туркменістан (2,2%), Іспанію (2%)», - повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов з посиланням на статистичну інформацію.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Дворічанському районі

Станом на 29 грудня в Дворічанському районі працюють 20 котельних (100%), опалюються усі 58 об’єктів соціальної сфери: 17 шкіл, 12 дитячих садків та 29 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Новий рік і Різдво в листівках: унікальна колекція Харківського історичного музею

В архівах Харківського історичного музею зберігається унікальна колекція новорічних і різдвяних листівок, які демонструють історію зимових свят в Україні з дореволюційних часів і до наших днів. Ангели і сцени з біблійних різдвяних історій ілюструють листівки кінця XIX - початку XX століття, плюшеві ведмедики і прикрашені червоною зіркою новорічні ялинки - надбання СРСР.

У січні-вересні 2012 року більше 60% підприємств Харківщини працювали з прибутком

Про це з посиланням на статистичну інформацію повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «За дев'ять місяців поточного року великими і середніми підприємствами регіону, крім сільськогосподарських підприємств та бюджетних установ, отримано позитивний фінансовий результат до оподаткування в сумі 2493,7 млн. грн. Найбільші обсяги прибутку показали підприємства промисловості (3388,9 млн. грн.), у тому числі підприємства з виробництва продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів (1397,9 млн. грн.); торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку (443 млн. грн.); транспорту та зв'язку (265,9 млн. грн.)», - поінформував він.

З 1 січня 2013 року на ВАТ «Турбоатом» на 20% підвищиться заробітна плата

На виконання усного доручення Президента України Віктора Януковича, наданого 25 жовтня 2012 року під час відвідування ВАТ «Турбоатом», на підприємстві здійснені заходи щодо підвищення заробітної плати з 1 січня 2013 року на 20%. Внаслідок цього очікувана середньомісячна заробітна плата на підприємстві в наступному році становитиме 4425 грн., а робітників основного виробництва – 6100 грн.

Дорогі земляки!

Вітаю вас із Новим Роком і Різдвом Христовим! Нехай 2013 рік буде багатим на радісні події, вагомі надбання, здійснені мрії. Нехай світло Різдва Христового осяває кожен день вашого життя. Михайло Добкін, голова Харківської обласної державної адміністрації

Харківський регіон готує свої пропозиції щодо удосконалення податкового законодавства

Як зазначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на думку експертів Фонду «Ефективне управління» найпроблемнішими факторами для ведення бізнесу на Харківщині продовжують залишатися податкова політика та корупція. «Незважаючи на те, що фіскальна система істотно змінилася в бік спрощення з введенням нового Податкового кодексу, проблемні місця, які доставляють безліч незручностей бізнесу, в ній все ще існують. Високе податкове навантаження і складність ведення обліку, в тому числі породжують і корупцію, коли бізнесменові простіше заплатити за ухилення від закону, ніж дотримуватися його. Регіон готує свої пропозиції, які стосуються змін в існуюче податкове законодавство, незабаром вони будуть передані в нове Міністерство доходів і зборів», - сказав Юрій Сапронов.

Більше половини молочного стада області утримується в господарствах населення

На 1 грудня 2012 року в господарствах Харківської області утримувалось 209,1 тис. голів великої рогатої худоби, що на 1,9% більше, ніж на 1 грудня минулого року. Про це поінформував заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «99,1 тис. голів із загальної кількості ВРХ – це корови, 59,7% стада яких утримує населення. Також у господарствах усіх категорій на початок грудня налічувалося 227 тис. голів свиней (на 4,1% більше, ніж у минулому році); 78,6 тис. голів овець і кіз (на 4,5% більше); 9,8 млн. голів всіх видів птиці (на 11,3% більше)», – зазначив заступник губернатора.

Архів документів