Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області спостерігається приріст поголів'я великої рогатої худоби

Про це сьогодні в ході прес-конференції розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. Він зазначив, що в порівнянні з аналогічною датою минулого року приріст склав 2,5 тис. голів. Збільшення цього показника досягнуто за рахунок відтворення стада: телят в цьому році отримано на 1350 голів або на 4% більше.  На думку начальника Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, не останню роль у досягненні цих показників відіграє впровадження у виробництво новітніх технологій утримання і доїння корів. Це, перш за все, установка сучасних доїльних залів (в області їх вже 10) і молокопроводів (їх в області налічується 89).

Раз на місяць у рамках проекту «Харьковская сирень. PS» буде відбуватися великий культурний захід

«Фестивальне життя не обмежується 5-ма днями «Харьковской сирени», в травні воно лише розпочинається і дає імпульс подальшим заходам. З червня ми починаємо підготовку до наступного фестивалю, і щомісяця в нас відбуваються які-небудь заходи», – повідомила сьогодні в ефірі обласного телебачення начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. За її словами, до травня 2013 року передбачається 4 таких заходи, і це будуть майстер-класи та зустрічі із відомими акторами та режисерами.

Потреби Харківської області у цукрі та картоплі цього року будуть повністю забезпечені

На сьогодні в області вже зібрано 88 % цукрового буряку, а його врожайність вище минулорічної і сягає 356 ц/га. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «Увесь вирощений врожай, а також буряк, завезений з Полтавської, Донецької областей та навіть з Криму буде перероблений на 6 місцевих цукрових заводах, загальна виробнича потужність яких становить 11,4 тис. тонн на добу. На сьогодні заводи вже виробили 76,6 тис. тонн цукру з нового врожаю, загалом планується виробити 85 тис. тонн. З урахуванням перехідного залишку минулого року (28,3 тис.тонн) ми плануємо отримати близько 114 тис. тонн цукру, що дозволить повністю забезпечити в ньому потреби Харківської області. Тож ми не очікуємо стрибків ціни на цукор, проте в цьому питанні потрібно знаходити золоту середину, щоб і аграріям це було вигідно, і покупцям по кишені», - сказав Віталій Панов.

У Харківській області відмічена позитивна тенденція в молочному тваринництві

Підводячи підсумки сільськогосподарського року, що минає, директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов розповів про те, що за 10 місяців поточного року була відзначена позитивна тенденція в молочному тваринництві. Так, виробництво молока в сільськогосподарських підприємствах області в порівнянні з минулим роком збільшилося на 22% і склало 179,7 тис. тонн. «Зростання виробництва досягнуто в усіх районах області без винятку. І це є яскравим показником того, що ті технології, які сьогодні впроваджуються в сільськогосподарське виробництво, дають свої результати», - зазначив Віталій Панов.

Завдяки професіоналізму харківських аграріїв в області вдалося досягти хороших результатів з виробництва основних сільськогосподарських культур

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, цей сільськогосподарський рік був досить важким, враховуючи складні погодні умови, проте завдяки професіоналізму і прекрасній підготовці харківських аграріїв наш регіон добився добрих результатів. Так, на сьогоднішній день намолочено зернових близько 2 млн. 700 тис. тонн, і фахівці сподіваються, що загалом урожай зернових складе близько 2 млн. 800 тис. тонн. Озимої пшениці в цьому році на Харківщині намолотили 1 млн. 40 тис. тонн, а за ранніми зерново-бобовими культурами чотири райони Харківської області перейшли рубіж 100 тисяч тонн.

В ефірі обласного державного телебачення стартував проект «Харьковская сирень. PS»

Сьогодні в ефірі Харківського обласного державного телебачення стартував проект «Харьковская сирень. PS». Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. В рамках проекту щосереди о 13:00 кінознавець, кандидат наук, член журі кінофестивалю Володимир Миславський буде знайомити глядача з різноманітними фільмами, які були представлені на IV Міжнародному фестивалі «Харьковская сирень».

За перше півріччя поточного року сума освоєних капітальних інвестицій в сільське господарство Харківської області склала 429 млн. грн.

За перші шість місяців поточного року сума освоєних капітальних інвестицій в сільське господарство області склала 429 млн. грн. Це в 1,7 рази більше в порівнянні з першим півріччям 2011 року. Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

Департамент агропромислового розвитку ХОДА оголосив переможців конкурсу журналістських робіт до Дня працівника сільського господарства

Протягом 2 місяців на конкурс журналістських робіт до Дня працівника сільського господарства, оголошений Департаментом, надійшло 10 телевізійних робіт від трьох творчих колективів, 13 фоторобіт від шести фотокореспондентів, 74 публікації 19 газетних журналістів. Найстаршому з учасників 73 роки, наймолодшому - 27. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

У Харківській області планується виділяти кошти під кредити для дрібної сільськогосподарської переробки

У 2013 році з бюджету Харківської області планується виділяти кошти для кредитування дрібної сільськогосподарської переробки. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. За його словами, відповідне доручення віддав голова ХОДА Михайло Добкін. «Часто підприємства не можуть знайти необхідних коштів для того, щоб побудувати, наприклад, тваринницький комплекс або організувати переробку. Організація переробки у себе в господарстві дасть можливість отримати більший економічний ефект і в подальшому вийти на оптимальну ціну і для аграріїв, яким буде вигідно продавати сільгосппродукти за певною ціною, і для покупців, яким буде вигідно їх купувати за цією ціною. Крім того, це дасть можливість створити додаткові робочі місця», - зазначив Віталій Панов.

Створення Слобожанського аграрного університету дасть можливість оптимізувати освітній процес

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, злиття трьох харківських аграрних вузів у Слобожанський аграрний університет дозволить значно оптимізувати навчальний процес. «Це плановий процес, він триває вже протягом певного періоду. Справа в тому, що в цих трьох навчальних закладах є спеціальності, які дублюються, і не завжди ці ВНЗ набирали необхідну кількість студентів, зокрема, за державним замовленням. Злиття дасть можливість оптимізувати освітній процес і зміцнити матеріально-технічну базу. При цьому не будуть ущемлені права співробітників університетів та студентів», - зазначив Віталій Панов.

До кінця року соціальні сорти хліба не подорожчають

Таку думку висловив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «Зараз дуже багато мусується ця тема, більше того, в Києві вже почалося підвищення цін. Дійсно, ціна на пшеницю в цьому році вище, ніж у минулому. З іншого боку, ціни на хліб вже тримаються в Харківській області близько 2,5 років з тих пір, як був підписаний Меморандум між виробниками хліба та облдержадміністрацією. На сьогоднішній день він діє, і ціна залишається незмінною. Ми максимально докладаємо зусиль до того, щоб вона збереглася», – підкреслив він.

Михайло Добкін і Геннадій Кернес вручили автомобіль пожежному Євгену Кизименко

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес вручили ключі від автомобіля пожежному Євгену Кизименко, який постраждав під час гасіння пожежі в Балаклійському районі. Автомобіль марки ЗАЗ модель SENS пройшов процес спеціальної доробки і укомплектований всім необхідним для того, щоб ним керувала людина з особливими фізичними потребами. Михайло Добкін побажав Євгенові Кизименко швидкого одужання, а також пообіцяв підтримку у всіх його починаннях. «Зараз лікарі роблять все для відновлення твого здоров'я, і ти молодець, тому що сам докладаєш максимальних зусиль для того, щоб скоріше видужати. Ти не здаєшся, і це головне», - підкреслив глава області.

15 листопада в Харкові відкриється виставка «Правда і пам'ять. Катинський злочин»

15 листопада в приміщенні Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбудеться відкриття виставки «Правда і пам'ять. Катинський злочин», організованої Генеральним консульством Республіки Польща у Харкові. У ході відкриття виставки також відбудеться зустріч з директором музею Традицій і Незалежності в Лодзі Генріком Семінським.

Увага! Конкурс!

Управління у справах преси та інформації ХОДА спільно з редакцією газети «Слобідський край» оголошує конкурс для слухачів Школи юного журналіста на кращий твір, присвячений 290-річчю з дня народження видатного мислителя і філософа Григорія Сковороди. Роботи прийматимуться до 10 грудня. 15 грудня в ході чергового заняття Школи юного журналіста автори найкращих робіт отримають нагороди.

Вікторія Маренич привітала працівників радіо, телебачення та зв’язку з їх професійним святом

Напередодні професійного свята працівників радіо, телебачення та зв’язку начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо привітала усіх працівників радіо та телебачення з їх святом. «Я б хотіла всіх радійників і телевізійників нашого рідного Харкова і Харківської області привітати з професійним святом і сказати, що доки ми, телевізійники і радійники, будемо небайдужими, доти світ буде цікавим. Я вам бажаю, щоб ви бачили навколо себе якомога більше цікавого, незвичного, і обов’язково мали можливість про це розповісти глядачам та слухачам», - сказала вона.

Школа юного журналіста працює при управлінні у справах преси та інформації вже третій рік

Вже третій рік при управлінні у справах преси та інформації ХОДА працює Школа юного журналіста, яка є складовою частиною розвитку інформаційного простору Харківської області. Як зазначила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич, слухачами Школи є талановиті діти, які навчаються у 8-11 класах і мають неабияке бажання відкривати у світі щось нове. Також начальник управління наголосила, що цей досвід для слухачів школи є безкоштовним.

Обласне радіо має вирішити питання мовлення у FM-діапазоні

На даний час майже всі державні радіокомпанії України ведуть мовлення на FM-частоті, але Харківщина – серед небагатьох регіонів, які позбавлені такої можливості. Отримання FM-діапазону вирішило б багато проблем обласного радіо. Таку думку висловила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Питання обслуговування радіоточок потребує вирішення на загальнодержавному рівні

Про це повідомила в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Обслуговування радіоточок не є проблемою виключно мешканців Харківської області. Державне радіо мовить в тому діапазоні – проводовому мовленні – яке дехто сьогодні називає вчорашнім днем і порівнює з печерним віком. Але ми забуваємо про того слухача, який знаходиться на відстані від обласного центру за 200-300 км, де єдиним джерелом інформації є саме проводове мовлення», – підкреслила вона.

Сьогодні Україна має зробити перший крок до створення суспільного телебачення

Як зазначила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, на сьогоднішній день в Україні назріла необхідність створення суспільного телебачення. «Час змінити ставлення до державних засобів масової інформації. Першим кроком є той законопроект, який обговорюється вже протягом довгого часу – роздержавлення засобів масової інформації та створення суспільного телебачення і радіо» – зазначила вона.

Події дня

Сьогодні, 14 листопада об 11:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170)  відбудеться прес-конференція начальника Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталія Панова на тему "День працівників сільського господарства. Підсумки року"; о 12:00  в Українському науково-дослідному інституті протезування, протезобудування та відновлення працездатності (вул. Клочківська, 339)  відбудеться вручення ключів від спеціального автомобілю співробітнику МНС Євгену Кизименко, який постраждав при гасінні пожежі в селі Борщагівка Балаклійського району; о 16:00  в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх)  відбудеться майстер-клас народного умільця, майстра різьби та розпису по дереву Геннадія Данченко.

Михайло Добкін привітав Еліну Світоліну з перемогою у престижному турнірі

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав харків'янку Еліну Світоліну із завоюванням титулу переможниці турніру серії WTA Tour в турнірі Royal Indian Open і побажав нових перемог на тенісному корті. Це перший з 2010-го титул українських тенісисток в найпрестижнішій серії професійних жіночих турнірів. На шляху до перемоги Еліна обіграла колишню 9-у ракетку світу Андреа Петкович з Німеччини і колишню 4-ту ракетку світу Кіміко Дате-Крумм з Японії. Еліна Світоліна – вихованка харківського тенісного клубу «Sport & Court».

В лавці «Слобожанський сувенір» відбудеться майстер-клас народного умільця Геннадія Данченко

14 листопада о 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) відбудеться майстер-клас народного умільця Геннадія Данченко, який протягом багатьох років демонструє майстерність різьбарства та розпису по дереву, виготовлюючи посуд, ікони, картини та багато іншого. Учасники майстер-класу також матимуть змогу ознайомитися з різноманітними виробами майстрів Харківської області, що представлені в сувенірній лавці: картинами, іконами, вишивками, рушниками, вишитими сорочками, виробами з бісеру та дерева.

Харківська область планує делегувати представників до 8 комітетів Верховної Ради

Народні депутати представлять Харківщину у 8 комітетах Верховної Ради. Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу за підсумками поїздки до Зачепилівського району голова ХОДА Михайло Добкін. Коментуючи вчорашнє закрите засідання з новообраними народними депутатами від Харківської області, губернатор зазначив, що такої згуртованої команди, яка делегована нашими земляками, ніколи раніше не було. У ній немає ні конфлікту інтересів, ні антагонізму у відносинах.

Валовий збір зернових на Харківщині в 2012 році складе близько 3 мільйонів тонн

Сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Зачепилівський район голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що, незважаючи на складні умови, сільське господарство регіону стабільно розвивається. «Я думаю, що ми в цьому році вийдемо з валовим збором зернових 2,8 - 3 млн. тонн. Це дуже гарний показник, враховуючи які погодні умови були, особливо для пізніх зернових культур», - зазначив голова Харківської обласної державної адміністрації.

Представникам малого бізнесу будуть виділяти кредити з мінімальною процентною ставкою

Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу за підсумками поїздки в Зачепилівський район голова ХОДА Михайло Добкін. «Я думаю, що ми створимо такий фонд, де будемо мати можливість видавати кредити на суму до 10 млн. грн. під ставку 3-5% річних. У нас дуже багато талановитих людей, які за відсутності фінансування і при нинішніх процентних ставках по кредитах до 20% річних не в змозі з нуля створити бізнес», – заявив губернатор.

Ремонт дороги через Старий Салтів до російського кордону почнеться в наступному році

Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу за підсумками поїздки в Зачепилівський район голова ХОДА Михайло Добкін. «Зараз, коли вже стало ясно, що найближчим часом почне діяти за домовленістю керівництва України і Російської Федерації єдиний пропускний пункт, нам необхідно зробити дорогу по території Харківського та Вовчанського районів через Старий Салтів до російського кордону для того, щоб пропустити максимальну кількість автомобілів», – заявив він.

Харківська область на 100% готова до зими, якою б сніжною і холодною вона не була. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні за підсумками поїздки до Зачепилівського району голова ХОДА Михайло Добкін, утримання дорожньої мережі - це не просто безпечне пересування в зимовий період, а ще й можливість подовжити життя асфальтовому покриттю.  «Гарне обслуговування окружної дороги навколо Харкова показало, що без проблем сьогоднішні технології дозволяють продовжувати життя дорогам на строк до 10 років. Тому особлива увага приділяється розчищенню доріг від снігу, і на особливо аварійно-небезпечних ділянках, на підйомах і затяжних спусках розсипається піщано-сольова суміш, чергують бригади обласного та районних автодорів. Ми сьогодні на 100% готові до зими, якою б сніжною і холодною вона не була», - заявив глава області. 

На початку 2013 року почнеться реалізація проекту «Село майбутнього»

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу за підсумками поїздки до Зачепилівського району голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент ведуться переговори про укладення договору між потенційним інвестором проекту «Село майбутнього» та Харківською обласною державною адміністрацією. Також обладміністрація вже зробила бюджетний запит на наступний рік щодо фінансування даного проекту, тому зараз він знаходиться в активній фазі юридичного оформлення. «Реалізація цього проекту почнеться з перших місяців 2013 року, як тільки це дозволять зробити погодні умови. Перше, що буде зроблено - буде побудований генетичний центр і розпочато будівництво сучасного господарства, в якому буде вирощуватися близько 3 тисяч корів», - сказав голова області.

Дошкільний підрозділ Бердянського НВК зможе прийняти до 100 малюків

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з ходом реконструкції дошкільного підрозділу Бердянського НВК Зачепилівського району. В даний момент у будівлі закінчено ремонт даху та каналізації. У новому приміщенні навчально-виховного комплексу площею 880 кв. м планується розмістити 2 групи дитячого садка на 48 дітей віком до 6 років. Там же знаходиться шкільна їдальня, яка забезпечує безкоштовним гарячим харчуванням 48 учнів. Всього в УВК отримує освіту 123 учня, 50 з яких доставляє шкільний автобус з прилеглих населених пунктів.

Посіви озимих в Зачепилівському районі знаходяться у доброму стані

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав поля озимої пшениці ПСП ім. Фрунзе та оглянув посіви озимини. Як повідомив директор Інституту рослинництва ім. В.Я Юр’єва НААН Сергій Попов, сходи знаходяться у доброму стані. «Для першої фази сходи оптимальні. Тепер для гарного врожаю необхідні відповідні погодні умови без підвищення температурного режиму», – підкреслив він. Вирощення сільськогосподарських культур у підприємстві поставлено на рейки інтенсивних сучасних агротехнологій. Зокрема, використовується технологія із застосуванням на всій площі безвідвального обробітку ґрунту, яка стала запорукою значного підвищення врожайності. Усі агротехнічні операції виконуються в оптимальні строки та застосовується лише високотехнологічна ґрунтообробна та посівна техніка. 

Архів документів