Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині постійно підвищується рівень надання медичної допомоги у сільській місцевості

В Харківській області на сьогоднішній день 229 лікарських амбулаторій, переважна більшість – з денним стаціонаром на 2 – 5 ліжок. Також функціонує 510 ФАПів, які на 90% укомплектовані середнім медичним персоналом. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, у будь-якому куточку області можна отримати медичну допомогу. В селі це фельдшерсько-акушерський пункт, в районному центрі – центральна районна лікарня. Проміжна ланка між ними – сільська лікарська амбулаторія, яка може бути з денним стаціонаром. В обласному центрі знаходяться в основному медичні заклади, які надають найбільш складний, третій рівень медичної допомоги, і найвищий, найбільш професійний четвертий рівень – інститути академії медичних наук.

У Харківської області щеплено проти грипу більше 3,3 тис. осіб

Про це розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма в ефірі програми «Ранковий ексклюзив». Він зазначив, що на 2012-2013 рік зареєстровані і дозволені до застосування 5 вакцин проти грипу, а саме: дві французькі, одна українська, одна німецька, одна голландська. Вакцини вже поступили у роздрібний продаж, люди можуть купити їх і звернутися у будь-який лікувальний заклад чи до приватних кабінетів і там провести щеплення.   

Показник захворюваності на грип в області нижчий від епідпорогу у 2,5 рази

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. За його словами, 2012 рік абсолютно не буде відрізнятися від інших. Це означає, що грип був, є і буде. «Мова йде про те, чи готові ми протистояти циркуляції вірусів. Теорія сьогодні говорить про те, що в епідеміологічному сезоні 2012 – 2013 року прогнозується циркуляція вірусів грипу H3N2. На сьогоднішній день на 10 тисяч людей фактично 15 хворих. 63% від цієї кількості хворих припадає на дітей. Цей показник нижчий від епідеміологічного порогу фактично у 2,5 рази», - сказав віце-губернатор.

Юрій Сапронов привітав колектив «Хлібозаводу «Салтівський» із ювілеєм

Один з найстаріших виробників хлібобулочних виробів України - харківський «Хлібозавод №3», що є часткою ПрАТ «Хлібозавод «Салтівський», відзначає своє 80-річчя. В урочистостях, що відбулися сьогодні з нагоди ювілею, взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, керівники структурних підрозділів ХОДА. Від імені губернатора області Юрій Сапронов привітав всіх присутніх та нагородив кращих робітників хлібозаводу Почесними грамотами Харківської облдержадміністрації. За його словами, за обсягами виробництва підприємство входить до групи найпотужніших у Східному регіоні. Проте відмінною особливістю «Хлібозаводу №3» завжди було те, що його продукцію, особливо хліб «Український», ще 10 років тому просили привезти і в Київ, і в Москву.

Харківській області виділено 10,2 млн. грн. за програмою «Питна вода України»

В цілому за програмою «Питна вода України» Харківській області у вересні було виділено 10,2 млн. грн., з них 984 тис. грн. – на укомплектування лабораторії в КП «Харківводоканал», близько 2 млн. грн. – на будівництво водонапірної башти і розводку води в селищі Чкаловське Чугуївського району та приблизно 7 млн. грн., що залишилися, – на реконструкцію системи водопостачання м. Дергачі. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Звичайно, рішення про виділення коштів було ухвалено запізно. За час, що залишився, гроші освоїти не вдасться, і єдина надія – що ми почнемо роботи на всіх об'єктах, а решту коштів задекларуємо, і в наступному році держава нам їх поверне. На жаль, навіть якщо сьогодні оголосити тендер за прискореною процедурою, все одно на освоєння 7 млн. грн. не залишиться часу», – зазначив він.

Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» святкує 208-річчя

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулися урочистості з нагоди 208-річчя вищого навчального закладу. Як зазначив в ході урочистостей ректор Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Василь Тацій, сьогодні Університет міцно утримує лідерські позиції у сфері юридичної освіти України. За результатами міжнародних та всеукраїнських рейтингів він упродовж багатьох років визнається найкращим юридичним вузом України.

Різниця в тарифах комунальних підприємств Харківської області буде оплачена

Перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб розповів про те, що на сьогодні ту різницю в тарифах, яка виникає у комунальних підприємств, що виробляють тепло, держава намагається погасити шляхом внесення відповідних змін до державного бюджету України та виділення відповідних коштів для підприємств теплокомуненерго. «Останні такі зміни були внесені на суму 7,67 млрд. грн. З цих коштів Харківській області було надано 577,9 млн. грн. з них - 519 млн. грн. - на теплопостачання, 58,5 млн. грн. - на підприємства водопостачання та водовідведення. Це додатково до тих коштів, які були виділені ще в липні цього року», - зазначив Валентин Дулуб.

У Харківській області в 2012 році запустили 21 котельню, які працюють на альтернативних видах палива

Як зазначив у ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області в 2012 році запустили 21 котельню, які працюють на альтернативних видах палива, таких як пелети і брикети. «Сьогодні всі пелетні і брикетні котельні дають економію коштів від 10 до 25%. Особливо зарекомендувала себе пелетна котельня, яка поставлена в місті Богодухові, де вона забезпечує теплом повністю чотириповерхову будівлю районної лікарні, банк, районний Будинок культури, будівлю прокуратури міста. Пелетна котельня, яка там встановлена, є однією з найбільш передових і кращих не тільки в Україні, але і в Європі», - зазначив Валентин Дулуб.

Харківщина один з найкращих регіонів України за темпами ремонту комунальних доріг

У цьому році на ремонт, реконструкцію та утримання доріг комунальної власності Харківської області було виділено 114,5 млн. грн. за рахунок субвенції з Державного бюджету України. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «На 20 листопада загальний обсяг виконаних робіт становить 87,1 млн. грн., або 76,1% від загальної суми. У середньому по Україні цей показник становить 64%. На сьогодні ми один з найкращих регіонів країни, який швидкими темпами освоює кошти, виділені на ремонт комунальних доріг», – підкреслив перший заступник губернатора.

Дорожнє господарство Харківської області повністю готове до майбутніх снігопадів

Сьогодні на 100% підготовлена вся техніка, яка буде задіяна в прибиранні снігу на дорогах комунальної власності, державного та місцевого значення Харківської області, а також у повному обсязі заготовлені пісок і сольова суміш. Про це повідомив в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Дорожнє господарство повністю підготовлено до майбутніх снігопадів та інших неприємностей – явищ, які нам може піднести природа», – зазначив він.

У Харківській області ціна на соціальні сорти хлібу підвищуватися не буде

Як повідомив сьогодні в ході урочистостей з нагоди 80-річчя ПрАТ «Хлібзавод «Салтівський» заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, в Харківській області продається три соціальні сорти хлібу: чорний «Дарницький», білий «Кирпичик» і білий подовий. «На ці сорти хліба два хлібозаводи «Салтівський» і «Кулиничі», які мають на харківському ринку близько 87% продукції, ціну підвищувати не будуть. На інші сорти хліба залежно від собівартості буде розумна, встановлена законодавством, націнка», - сказав Юрій Сапронов.

Програма інвентаризації захисних споруд вкрай важлива для Харківської області

На прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб розповів, що станом на 20 листопада в Харківській області проведена інвентаризація 362 захисних споруд з 1407, що становить 25,7%. Валентин Дулуб також підкреслив, що програма інвентаризації дуже важлива для Харківської області. «Ця програма вкрай необхідна. У нас з цього приводу працювала комісія з Міністерства надзвичайних ситуацій, яка комплексно перевіряла цілий ряд населених пунктів Харківської області, - зазначив Валентин Дулуб. - Справа в тому, що форми власності змінюються, приходять нові господарі, і захисні споруди, які раніше працювали на людей, вже утримуються не так, як того вимагають правила, і використовуються не за призначенням».

Опалювальний сезон проходить злагоджено і без збоїв

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, пуск тепла об'єктам соціальної сфери було розпочато з 12 жовтня, житловим будинкам – з 16 жовтня. Протягом тижня були запущені всі 872 котельні, і на сьогодні послугами теплопостачання забезпечені 881 школа (100%), 674 дитячих садка (100%), 973 лікувальних установи (100%) і 8371 житловий будинок (100%).

Харківська область є одним з лідерів України з виконання програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

«Харківська область є одним з лідерів в Україні з виконання програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Сьогодні тут укладено 63 договори на загальну суму 12,6 млн. грн., і Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву громадянам видано 111 довідок для надання в банк для укладення кредитних договорів», – зазначив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в Програмі беруть участь 9 будівельних компаній, 7 банків, відібрано Мінрегіоном для участі в Програмі 27 житлових будинків в яких громадяни можуть придбати 2430 квартир. Всього виявили бажання брати участь у Програмі 524 людини. В область надійшло 15 млн. грн. із запланованих 60 млн. 183,4 тис. грн.

Зміна форми власності ТЕЦ-5 не призведе до зміни тарифів

Про це сьогодні на прес-конференції розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  «Ніяка зміна форми власності ТЕЦ-5 не призведе до зміни тарифів, - зазначив Валентин Дулуб, - це ніяк не позначиться на споживачах. Тарифи, які були, такі і залишаться, особливо в тому, що стосується вироблення тепла». 

У Харківській області укладено 67 договорів на будівництво квартир у рамках програми «Доступне житло»

Станом на 20 листопада в Харківській області в рамках програми «Доступне житло» укладено 67 договорів на будівництво 71 квартири загальною площею 3838 кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Це дуже хороший показник. У нашій області програма починалася з того, що ми в 2010 році здали 10 таких квартир. У 2011 році їх стало 35, і сьогодні їх 71. Програма розвивається, вона подобається харків'янам, і люди беруть в її реалізації активну участь», – зазначив перший заступник губернатора.

ТЕЦ-5 і ТЕЦ-3 працюють стабільно

Перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб зазначив, що і ТЕЦ-5, і ТЕЦ-3 працюють стабільно, повністю підготовлені до опалювального сезону, у них укладені всі договори на постачання газу, і є всі необхідні ліміти. «Жодних питань, пов'язаних з можливою зупинкою або недостатньою роботою з вироблення теплової та електричної енергії з боку цих ТЕЦ на сьогодні не існує, - підкреслив перший заступник голови ХОДА, - кожна з них забезпечує десь до 30% населення міста Харкова теплом. Обидві працюють стабільно».

Жодного збільшення комунальних тарифів на території Харківської області не планується

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «На сьогодні жодного збільшення тарифів на території Харківської області не планується. Тому що, починаючи з серпня 2010 року, ціна на природний газ, що поставляється нашим комунальним підприємствам, які виробляють теплову енергію, постійна, не змінюється і становить 1309,2 грн. з ПДВ за 1 тис. куб. м газу», - сказав він.

Підприємства АПК Криму шукають інвестора

Міністерство аграрної політики і продовольства АР Крим оголошує конкурс на пошук інвестора для відновлення господарської діяльності підприємств АПК, які входять в сферу відповідальності Міністерства, за пріоритетними напрямки аграрного сектору: - тваринництво; - садівництво і виноградарство; - овочівництво; - харчова та переробна промисловість.

У Харкові розпочав роботу симпозіум, присвячений проблемам рідкісних захворювань

У Харківському національному медичному університеті розпочав роботу симпозіум, присвячений проблемам рідкісних захворювань, харчування і етичним проблемам як глобальним складовим якості життя. У роботі симпозіуму беруть участь фахівці Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру, освітньо-наукового інституту післядипломної освіти ХНМУ, Харківського інституту клінічної генетики ХНМУ та інших установ. Директор Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру, директор Українського інституту клінічної генетики Харківського національного медичного університету Олена Гречаніна зазначила, що симпозіум запланований у незвичній формі – на нього запрошені лікарі та батьки дітей з рідкісними захворюваннями, для яких відбудуться заняття в школі по прояву, лікуванню та реабілітації. Також відбудеться засідання круглого столу, на якому будуть розглянуті всі актуальні питання з даної тематики.

У разі успішної розвідки газу в Харківській області обсяг інвестицій в регіон може досягти 10 млрд. дол.

Про це сьогодні в ході семінару на тему: «Підвищення рівня обізнаності суспільства з питань нетрадиційного газу - економічні можливості та екологічні запобіжники» сказав заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов. «Три розвідувальні свердловини, які будуть за два роки пробурені компанією «Shell» на горизонті 5200-5300 м передбачає обсяг інвестицій близько 200 млн. дол. Якщо розвідка завершиться успішно, на території Харківської області почнеться комерційний видобуток газу. У такому випадку інвестиції, принаймні, протягом перших п'яти років можуть досягти 10 млрд. дол. Це дійсно проривний напрямок», - підкреслив Юрій Сапронов.

Прихід транснаціональної компанії «Shell» на харківський ринок - велика удача. Юрій Сапронов

Як зазначив сьогодні в ході семінару на тему: «Підвищення рівня обізнаності суспільства з питань нетрадиційного газу - економічні можливості та екологічні запобіжники» заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, для України і для Харківської області те, що транснаціональна компанія «Shell» прийшла на харківський ринок, - це велика удача.

Події дня

Сьогодні, 20 листопада, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба на тему: "Проходження опалювального сезону 2012/2013 рр. в Харківській області. Реалізація Програм забезпечення доступним житлом. Тарифи на послуги ЖКГ. Інвентаризація захисних споруд цивільної оборони".

Національний університет цивільного захисту отримав почесне звання «Лідер національної освіти»

У Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбулося урочисте відкриття Двадцять другої міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта та кар’єра-2012» та ХІ Міжнародної виставки закордонних навчальних закладів «Освіта за кордоном». Право відкрити представницький освітянський форум на сцені «Українського дому» було надано творчим колективам Національного університету цивільного захисту України (Харків). Після привітань почесних гостей відбулося урочисте нагородження переможців рейтингового виставкового конкурсу Двадцять другої міжнародної виставки «Освіта та кар’єра».

На Харківщині розвиток масового спорту є одним із пріоритетних напрямів державної політики

Основи для розвитку спортивної інфраструктури в Харківській області були закладені нами ще в 2010 році, і з того часу темпи розвитку стали набирати оберти. Про це повідомив в інтерв'ю Інтернет-ресурсу «Городской дозор» заступник голови ХОДА Євген Савін. «У 2010 році ми провели підготовчу роботу, розробили концепцію розвитку спортивної інфраструктури. У результаті станом на 2011 рік вже були побудовані 20 майданчиків з тренажерами, а також кілька синтетичних футбольних полів. Ці перетворення підкреслили значущість здорового способу життя та розвитку масового спорту на Харківщині як пріоритетних напрямів державної політики. Для забезпечення системності реформування паралельно ми приступили до відновлення вже існуючих інфраструктурних об'єктів, які давно потребували реконструкції, а також до будівництва нових великих об'єктів», – зауважив він.

Завдяки соціальним ініціативам Президента України на Харківщині збільшилася кількість отримувачів різних видів державних допомог

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України на Харківщині збільшилася кількість отримувачів різних видів державних допомог. Зокрема, кількість отримувачів допомоги по догляду за інвалідами I-II груп внаслідок психічного розладу збільшилася до 1300 осіб (станом на 1 липня 2012 року їх кількість становила 110 осіб). Розмір допомоги у червні становив 109,4 грн., станом на 15 листопада - 1118 грн. За прогнозами, у 2013 році середньомісячна кількість отримувачів цього виду соціальної допомоги складе 1528 осіб.

56 студентам вищих навчальних закладів Харківщини призначено стипендії Президента України

Відповідно до Указу Президента України від 9 червня 1994 року № 290 «Про заходи щодо державної підтримки освіти в Україні» та Положення про порядок призначення академічних стипендій Президента України студентам вищих навчальних закладів та аспірантам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 1994 року № 744, Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України призначено академічні стипендії студентам вищих навчальних закладів на І семестр 2012/2013 навчального року.

20 листопада для підприємців Чугуївщини буде проведено безкоштовний семінар

20 листопада о 15:00 в приміщенні залу засідань Чугуївської міської ради відбудеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців та тих, хто бажає розпочати власну справу на тему «Порядок проведення перевірок контролюючими органами». Під час заходу будуть роз’яснені такі питання, як види перевірок, порядок проведення перевірок органами Пенсійного фонду, Державної податкової служби, санітарно-епідеміологічної станції та Головного управління МНС, нововведення у законодавстві та порядок сплати єдиного соціального внеску для суб’єктів підприємницької діяльності. Крім цього, усі бажаючі мають змогу задавати питання запрошеним фахівцям.

В Харкові відбудеться виставка Владлена Семенова та Юрія Пісковського

26 листопада о 17.00 відкривається виставка майстра з гліптики Владлена Семенова та фотографа Юрія Пісковського. Вона відбудеться в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва за адресою: вул. Пушкінська, 62. Створенню колекції гліптики Владлен Семенов присвятив майже 40 років, і зараз вона нараховує понад 300 гем. Особливістю творчості майстра є те, що він використовує багатокольорове каміння з тріщинами та поглибленнями, плямами, за допомогою котрих відкриває певний образ. Геми-образи втілюють різні грані людської душі – емоції, переживання, почуття, згадки про історичних і літературних героїв та інше.

Президент України присудив щорічні премії для молодих вчених 2012 року

Згідно Указу Президента України № 642/2012 від 16.11.2012 «Про присудження щорічних премій Президента України для молодих вчених 2012 року» на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки присуджено щорічні премії Президента України для молодих вчених 2012 року. Зокрема, щорічну премію Президента України присуджено таким молодим вченим Харківської області:

Архів документів