Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області для створення максимально комфортних умов для бізнесу проведено комплекс заходів

Для залучення в Харківську область максимальної кількості інвесторів, а також для активізації малого бізнесу в регіоні проведено ряд заходів, спрямованих на комплексне підвищення рівня комфортності та безпеки ведення бізнесу на Харківщині. Про це в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин. «Усі заходи були нами розділені на три основні напрямки. Це реформування дозвільної системи, спрощення процедури реєстрації нових підприємств і скорочення кількості регуляторних актів з 2 тисяч до трохи більше однієї тисячі. Ми створили Єдиний дозвільний центр, який успішно працює і практично у всіх джерелах інформації називається одним з кращих в Україні. У цьому ж центрі будуть надаватися адміністративні послуги, тобто, ті послуги, які надають зараз управління та департаменти обласної державної адміністрації», - сказав він.

Харківська область впевнено посідає провідні позиції в країні щодо підтримки бізнесу

Завдяки активній роботі зі створення сприятливих умов для роботи підприємців на Харківщині, регіон за різними оцінками посідає провідні місця в країні в сфері підтримки бізнесу та умов для розвитку підприємництва, - підкреслив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо. «Безумовно, в Харківській області вже багато зроблено, і є результати, які підкріплені багатьма оцінками іноземних профільних видань та журналістів. Згідно до таких потужних видань, як «Financial Times», «Forbes», Харків і Харківська область впевнено посідають провідні позиції від першого до третього місця за підтримкою бізнесу та створеним умовам. За результатами рейтингової оцінки Кабінету міністрів за 2011 рік в галузі підтримки бізнесу Харківська область посідає друге місце в Україні», - повідомив він.

Події дня

Сьогодні, 12 грудня, об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець; об 11:00 у прес-центрі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться засідання обласної координаційної Ради з питань реалізації Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ»; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Анпілогова; о 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під'їзд, 1-й поверх) розпочнеться майстер-клас з виготовлення ялинкових іграшок з природних матеріалів.

В Обласній сувенірній лавці відбудеться майстер-клас з виготовлення ялинкових іграшок

12 грудня о 16.00 годині в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під'їзд, 1-й поверх) відбудеться майстер-клас з виготовлення ялинкових іграшок з природних матеріалів. Своєю майстерністю поділиться з усіма охочими народна майстриня Надія Данченко. Протягом багатьох років вона виготовляє декоративні вироби з шишок та мішковини: іграшки на ялинку, трав’яних їжачків, домовиків та багато іншого. Роботи майстрині широко представлені в Обласній сувенірній лавці наряду з роботами багатьох інших ремісників Харківської області. Запрошуємо на майстер-клас усіх охочих.

На ремонт доріг комунальної власності у Харківській області використано 97,6 млн. грн.

Станом на сьогодні загальний обсяг виконаних робіт по субвенції з державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Харківської області складає 97,6 млн. грн. із загальної суми 114,5 млн. грн. Це 75,2% при середньому по Україні 75%, повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, закінчено виконання запланованих обсягів робіт у Близнюківському, Богодухівському, Борівському, Зачепилівському, Зміївському, Кегичівському, Красноградському, Нововодолазькому, Чугуївському районах та в м. Ізюмі. Завершується виконання цієї бюджетної програми у Харківському, Золочівському, Куп’янському, Ізюмському, Краснокутському, Лозівському, Валківському, Первомайському та Печенізькому районах, а також в м. Первомайському і м. Люботині, де рівень готовності складає 90% від запланованого обсягу.

У Харкові обговорять Програму оздоровлення річки Сіверський Донець

Завтра, 12 грудня, о 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець. На засіданні ради, зокрема, будуть розглядатися наступні питання: розробка Програми оздоровлення р. Сіверський Донець у Харківській, Донецькій та Луганській областях, проведення заходів в рамках «Дня Сіверського Дінця – 2012», результати діяльності Басейнової ради р. Сіверський Донець в період 2007-2012 рр. та план на 2013 рік та інші. У засіданні візьмуть участь представники обласних державних адміністрацій, обласних рад, Державних управлінь охорони навколишнього природного середовища, обласних управлінь водних ресурсів Харківської, Донецької та Луганської областей, Харківської міської ради, Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів, УкрНДІЕП, підприємств водокористувачів: КП «Харьковводоканал» (м. Харків), КП «Компанія «Вода Донбасу» (м. Донецьк), ТОВ «Луганськвода» (м. Луганськ).

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у листопаді поточного року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, у зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж листопада 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка на підприємстві стабільна.

Заборгованості із зарплати в бюджетній сфері на 1 грудня поточного року немає

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. «Заборгованості із заробітної плати в бюджетній сфері на 1 грудня поточного року немає. Що стосується затримки виплат, то вони є, але не істотні. Мається на увазі, що, наприклад, виплата за колективним договором повинна бути зроблена 1-3 числа місяця, але йде зсув на 5-6 число», - сказала Олена Захуцька.

14 грудня буде нагороджено харківських дітей – переможців I кінофестивалю короткометражних фільмів «Знято в "Артеці"»

14 грудня представники МДЦ «Артек» о 10:00 відвідають спеціалізовану школу №132 та о 12:30 – ліцей «Професіонал», де нагородять переможців I кінофестивалю короткометражних фільмів «Знято в "Артеці"». Цей кінофестиваль відбувався з 19 жовтня по 9 листопада, до конкурсної програми увійшли 10 стрічок, створених влітку 2012 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек» в рамках проекту «Юні кінематографісти "Артеку"». За рішенням журі у номінації «Найромантичніша історія» переміг фільм «Зустрінемось в А», головну роль в якому виконала харківська школярка, учениця приватного ліцею «Професіонал» Анна Овчиннікова. Найкращим фільмом за підсумками голосування стала робота «Моє покликання», а в номінації «Кращих хлопчик – актор» переміг виконавець головної ролі – Даніїл Іванов, учень Харківської спеціалізованої школи I-III ступенів №132.

На Харківщині різні види соціальної допомоги призначені майже 260 тисячам отримувачів

Як зазначила в ході прес-конференції начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, сьогодні на Харківщині різні види соціальних допомог призначені майже 260 тисячам отримувачів. Витрати на виплату цих допомог складають більше 1 млрд. 800 млн. грн. «На сьогодні існує більше 26 видів різних соціальних допомог. Із року в рік держава гарантує більшу соціальну підтримку і вводяться нові види допомоги. Найбільша кількість отримувачів – це, безумовно, допомога сім’ям з дітьми. Сюди відноситься допомога при народженні дитини, допомога на дитину до трьох років, допомога по вагітності та пологах», - сказала Олена Захуцька.

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України нагадує щодо правил перетину кордону організованими групами дітей

На ділянці східного кордону з Росією, яку охороняють прикордонники Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, з початку 2012 року в пунктах пропуску відмовлено у виїзді з України більш аніж 2 тисячам осіб, з них 428 – діти. У зв’язку з наближенням Новорічних та Різдвяних свят Східне регіональне управління нагадує щодо правил перетину кордону організованими групами дітей. Порядок організації виїзду організованих груп дітей за кордон передбачає наявність у кожної дитини проїзного документа, що видається в установленому порядку органом внутрішніх справ за місцем проживання дитини; погодженого списку групи та наданого дозволу на виїзд за кордон за місцем проживання дітей Міністерством у справах сім'ї, молоді та гендерної політики Автономної Республіки Крим, відповідними структурними підрозділами з питань сім'ї, молоді та спорту обласних, Київської і Севастопольської міських держадміністрацій; а також нотаріально завіреної згоди обох батьків, опікунів чи піклувальників на виїзд дитини за кордон та її копія, що завіряється організатором. Більш докладно із зверненням Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України можна ознайомитися тут.

До 14 грудня субсидія на відшкодування оплати послуг ЖКГ може бути призначена з початку опалювального сезону

На сьогодні у Харківській області нараховано більше 140 млн. грн. субсидій на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг, їх отримують 75 тисяч сімей. Про це повідомила під час прес-конференції начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. За її словами, субсидія призначається як різниця між тим обов’язковим платежем, який сім’я зобов’язана платити – це 10 чи 15% – і нарахуваннями за житлово-комунальні послуги. Олена Захуцька розповіла, що протягом 2 місяців з початку опалювального сезону можна звернутися до управлінь соціального захисту, і субсидія буде призначена з початку опалювального сезону. Інакше субсидія буде призначена з того місяця, коли за нею звернулися.

На розвиток соціально-економічної сфери Харківської області освоєно більше 63 млн. грн. за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, роботи з будівництва та реконструкції на соціально значимих об’єктах галузі охорони здоров’я, культури, освіти, фізкультури та спорту, житлово-комунального господарства, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, виконано майже на 97%. За його словами, станом на 11 грудня  на соціально-економічний розвиток області за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку освоєно 68 млн. 413,47 тис. грн.  

559 мешканців Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Станом на 11 грудня участь в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла беруть 9 будівельних компаній, кредити видають 7 банків. Відібрані для участі в програмі 27 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 2430 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 72 договори на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 14,537 млн. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 млн. 183,4 тис. грн. для надання часткової компенсації профінансовано 15 млн. грн. Бажання брати участь у Програмі виявило 559 осіб.

Обласна федерація футболу — це можливість створити кращі умови для заняття футболом дітям, аматорам, ветеранам. Михайло Добкін

На посаді голови Харківської обласної федерації футболу голова ХОДА Михайло Добкін буде максимальну увагу приділяти розвитку масового футболу для всіх верств населення. Про це він заявив в своєму інтерв’ю газеті «Український футбол». «Для мене обласна федерація футболу — це передусім можливість створити кращі умови для заняття футболом дітям, аматорам, ветеранам, розвивати жіночий, пляжний футбол, міні-футбол, умови для створення гри у футбол людей з обмеженими фізичними можливостями», - підкреслив він.

12 грудня відбудеться чергове засідання обласної координаційної Ради з питань реалізації Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН

12 грудня об 11:00 в прес-центрі Харківської облдержадміністрації відбудеться чергове засідання обласної координаційної Ради з питань реалізації Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ». Метою заходу є підбиття підсумків упровадження Проекту в Харківській області за 2012 рік, а також обговорення перспектив та проблем реалізації нової компоненти Проекту МРГ-ІІ «Підвищення енергоефективності регіонів» в 6 районах-учасниках, зокрема, Балаклійському, Борівському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Ізюмському, Красноградському у 2013 році. У засіданні візьмуть участь керівники райдержадміністрацій, районних рад Харківської області, голови постійних комісій Харківської обласної ради, керівники профільних структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації.

Події дня

Сьогодні, 11 грудня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція начальника ГУ праці та соціального захисту населення ХОДА Олени Захуцької на тему: "Виплата субсидій мешканцям області, а також підсумки роботи управління за 2012 рік".

У Харкові відбулося засідання круглого столу на тему: «Театральна молодь України: тенденції, перспективи на майбутнє»

8 грудня у приміщенні Будинку актора ім. Леся Сердюка відбулося засідання круглого столу на тему: «Театральна молодь України: тенденції, перспективи на майбутнє». В його роботі взяли участь: начальник відділу театрального мистецтва Міністерства культури України Олена Воронько, директор Департаменту культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, а також керівники професійних театральних закладів та театрів-студій, провідні театрознавці Харкова, Києва, Житомира, Дніпропетровська, Сум. Харківщина була обрана для проведення заходу тому, що вона відома багатими театральними традиціями, успішною діяльністю театрально-концертних установ і активною взаємодією з творчою молоддю. Метою даного творчого проекту є надання можливості обміну інформацією між творчими театральними закладами, пропаганда найкращих досягнень молодіжних творчих колективів, показу кращих молодіжних вистав та робіт молодих режисерів.  

Розпочата підготовка до ІІІ Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів розпочав прослуховування вихованців шкіл естетичного виховання міста Харкова і Харківської області для участі у Третіх відкритих Дельфійських іграх Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант» у травні 2013 року. Дельфійські ігри Слобожанщини будуть присвячені грі на струнно-смичкових та духових інструментах, а також класу вокалу. Прослуховування триватимуть з 6 грудня 2012 року до кінця квітня 2013 року.

На Харківщині активно впроваджуються програми державної підтримки тваринництва

Станом на 1 листопада в Харківській області проведені нарахування: - дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку ВРХ на 18 517 голів – 9 754,00 тис грн., - сум часткового відшкодування витрат фізичними особами за закупівлю установки індивідуального доїння (УІД) – за 35 УІД - 143,6 тис грн., - часткового відшкодування вартості закуплених племінних телиць, нетелей та корів за 9 місяців 2012 року - за 806 голів - 5 067,2 тис грн. Про це під час Всеукраїнської наради з питань ситуації в галузі тваринництва та основних завдань на 2013 рік, яка відбулася у Рівненській області, повідомив директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики та продовольства України Андрій Гетя.

14 грудня відбудеться круглий стіл «Театральна фотографія – документ чи мистецтво?»

14 грудня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (пл. Свободи, 5, Держпром, 4-й під’їзд, 1-й поверх) центру культури і мистецтва відбудеться відкритий круглий стіл на тему «Театральна фотографія – документ чи мистецтво?». В одному залі зустрінуться фотографи, театрознавці, мистецтвознавці, професійні фотографи, філософи. Планується розглянути питання: що являє собою театральна фотографія, з якими проблемами стикаються фотографи під час зйомки вистави, яка має бути етика театрального фотографа та яким чином співвідноситься театр та його фотографія? Вхід вільний, до участі запрошуються всі охочі.

11 грудня відбудеться безкоштовний тренінг-семінар для підприємців на тему: «Робіть сьогодні те, про що інші думатимуть лише завтра»

Завтра, 11 грудня, о 16:00 в залі засідань Держпрому (2 під'їзд, 2 поверх, вхід через 1 або 3 під'їзди) за підтримки Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва відбудеться безкоштовний тренінг-семінар на тему: «Робіть сьогодні те, про що інші думатимуть лише завтра». В якості експерта-тренера виступить Олександр Олексійович Дудка - директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Спеціалістами Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України обстежено більше 200 дітей із сімейних форм виховання Харківської області

З травня цього року в рамках договору соціального партнерства в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України обстежено 211 дітей із сімейних форм виховання Харківської області. Зокрема, обстежені діти з Харківського, Краснокутського, Балаклійського, Барвінківського та Богодухівського районів. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Вони вперше потрапили під такий ретельний огляд лікарів, тому не дивно, що більше 30% дітей мають вперше виявлені хвороби. Найчастіше реєструються хвороби шлунково-кишкового тракту, хвороби нервової та ендокринної системи», - підкреслив заступник голови ХОДА. 

Харківська облдержадміністрація підписала договір соціального партнерства з мережею медичних діагностичних центрів «Експерт»

Харківська облдержадміністрація підписала договір соціального партнерства з мережею медичних діагностичних центрів «Експерт». Договір підписали заступник голови ХОДА Ігор Шурма та генеральний директор мережі медичних діагностичних центрів «Експерт» Володимир Ященко. Як повідомив Ігор Шурма, відповідно до договору щомісяця 10 дітей – жителів Харківської області будуть проходити поглиблене діагностичне обстеження на безоплатній основі в умовах діагностичних центрів «Експерт», які розташовані у м.Харкові. В першу чергу для проведення діагностичних досліджень будуть направлятися діти, хворі на онкологічні та онкогематологічні захворювання, а також діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, яким проводяться поглиблені обстеження в умовах ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків» НАМН України. 

Нагороджено переможців VI обласного конкурсу на кращий літературний твір імені О. С. Масельського

Сьогодні у Великій залі Будинку рад відбулася урочиста церемонія нагородження переможців VI обласного конкурсу на кращий літературний твір імені О. С. Масельського. У ній взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та голова Харківської облради Сергій Чернов. Євген Савін від імені голови Харківської ОДА Михайла Добкіна привітав переможців конкурсу з тим, що у них вистачило сил, розуму та енергії досягти таких високих результатів. «Сьогодні один із чудових днів, тому що день пам'яті і день народження Олександра Степановича не може бути не пов'язаний з розвитком Харківської області. Наше завдання - рівнятися на керівника такого рівня, як Олександр Степанович. Стипендії, які засновані і названі ім'ям Олександра Масельського, є найбільш престижними преміями Харківської області. Тому і конкуренція в отриманні і бажанні стати переможцем конкурсу Олександра Масельського в Харківській області дуже велика. Ми не маємо права забувати Олександра Степановича. Цей орієнтир для нас найбільш високий у всіх напрямках діяльності регіону», - сказав Євген Савін. «Це людина, яка присвятила себе любові до своєї роботи, самовіддачі на благо свого рідного краю. Це людина, яка мріяла, щоб батьківщина і земля, на якій вона живе, з кожним днем ставала красивішою. Людина, яка сама себе зробила, сама досягла всього в своєму житті і виростила плеяду керівників, які працюють донині. Дуже значимо і дуже важливо, що ми проводимо такі зустрічі, пам'ятаємо таких людей, передаємо цю пам'ять молоді», - додав Сергій Чернов. 

У Югрі Валентину Дулубу вручили шахову дошку з автографом чемпіонки світу Ганни Ушеніної

Сьогодні під час офіційної зустрічі губернатор Ханти-Мансійського автономного округу – Югри Наталія Комарова в якості подарунка вручила першому заступнику голови Харківської облдержадміністрації Валентину Дулубу шахову дошку з автографом чемпіонки світу, харків'янки Ганни Ушеніної. «Югру і Харківську область відрізняє загальна особливість. Харків у цьому році був одним з чотирьох міст України, які приймали Чемпіонат Європи з футболу. Югра приймала фінальний етап Кубка світу з біатлону і зовсім недавно, 1 грудня, завершився Чемпіонат світу з шахів серед жінок. Його переможницею стала уродженка Харкова Ганна Ушеніна. Хочу привітати вас з перемогою землячки на югорській землі», – резюмувала глава регіону.

Електропостачання населених пунктів на Харківщини поновлено

З вечора 6 грудня протягом ночі і ранку 7 грудня внаслідок несприятливих погодних умов в Харківський області були знеструмлені населені пункти: Протопопівка, Вільшани, Дворічний Кут і Бермінводи Дергачівського району. За повідомленням чергової служби «Обленерго», станом на 12.00 7 грудня електропостачання вказаних населених пунктів поновлено в повному обсязі.

Харківська область і Югра будуть розвивати співробітництво в гуманітарній сфері, ЖКГ та промисловості

Сьогодні в ході зустрічі в Ханти-Мансійську перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб і губернатор Югри Наталія Комарова обговорили конкретні напрямки співпраці між Харківською областю та Ханти-Мансійським автономним округом. «Особливий інтерес для Югри представляє співробітництво в галузі виробництва харчових продуктів, реалізації проектів підвищення енергоефективності у житлово-комунальному комплексі, а також модернізації підприємств деревообробки. Традиційно Україна виступає нашим партнером у сфері постачань машинного обладнання і виробів з металів», – назвала ключові напрямки Наталія Комарова.

Харківщина вшановує пам'ять Олександра Масельського

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов взяли участь у церемонії покладання квітів до могили першого губернатора Харківської області за час незалежності України Олександра Масельського. Олександру Степановичу сьогодні виповнилося б 76 років. «Вже впродовж 16 років 7 грудня представники місцевих органів державної влади, місцевого самоврядування разом з рідними Олександра Степановича Масельського, його близькими, друзями, колишніми товаришами по службі збираються тут, щоб ушанувати його добру пам'ять. Олександр Степанович є одним з яскравих представників Слобожанщини, і про нього і його добрі справи знають не тільки в нашому регіоні, але й на території всієї країни. Це та людина, яка своїм добрим ставленням до людей, непідробним старанням в роботі, щирою любов'ю до української землі і українського народу залишила яскравий слід в історії. Він заслуговує глибокої поваги і шани», - сказав Олег Анпілогов.

Сьогодні - День місцевого самоврядування

В Україні сьогодні відзначають День місцевого самоврядування - професійне свято всіх, хто трудиться в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців. Зокрема, у 486 органах місцевого самоврядування Харківської області інтереси територіальних громад представляють 9205 депутатів, працівниками місцевого самоврядування є близько 5 тисяч осіб.

Архів документів