Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Завдання влади – створити комфортні умови для бізнесу. Михайло Добкін

У Харківській області сьогодні працює 34 дозвільні центри, в тому числі Єдиний дозвільний центр у Харкові, де на сьогодні видається понад 80 документів різної спрямованості. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкової прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Завдання влади – створювати комфортні умови для бізнесу. У цьому питанні найголовніше – приділити максимум уваги дерегуляції, прибрати чиновника від видачі того чи іншого документу, уникнути контакту між чиновником і бізнесменом, тим самим прибравши одну зі складових можливої корупції. На створення дозвільних центрів було витрачено чимало сил і коштів», – підкреслив він.

За рік до зведеного бюджету Харківської області очікується надходження 12,6 млрд. грн. доходів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, незважаючи на дуже складну економічну ситуацію, всі основні заплановані прогнозні показники, затверджені Міністерством фінансів України напередодні затвердження бюджету 2012 року, виконуються. «До кінця року ми плануємо отримати 5,2 млрд. грн. власних і закріплених доходів загального фонду. Якщо порівнювати з минулим роком, то це на 18% більше. Якщо в абсолютній цифрі, то в цьому році власні та закріплені доходи збільшилися на 757 млн. грн.», - сказав голова області.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Близнюківському районі

Станом на 21 грудня в Близнюківському районі працюють 4 котельні (100%), опалюються усі 79 об’єктів соціальної сфери: 25 шкіл, 20 дитячих садків та 34 лікувальні заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

24 грудня в Обласному центрі культури і мистецтва відкриється виставка художнього текстилю «Казковий вернісаж»

24 грудня 2012 року о 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (м. Харків, вул. Пушкінська, 62, Виставковий зал 1-го поверху) відбудеться відкриття виставки художнього текстилю «Казковий вернісаж». Виставка об'єднає роботи майстринь харківського Клубу клаптикового шиття «Чарівна скринька» - ілюстрації до казки «Лускунчик», іншим казкам, печворк на різдвяні та новорічні сюжети. Відвідувачів виставки зустрінуть гноми на казковій Новорічній лісовій галявині, улюблені й невідомі фантастичні звірі. Крім цього, для дітей проведуть майстер-клас зі створення ялинкових іграшок.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 2511 км автодоріг, у тому числі 2115 км місцевого та 396 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 244 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 90 одиниць техніки і 130 дорожніх робітників. Станом на ранок 21 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

На Харківщині працює 186 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогоднішній день у населених пунктах області відкрито 186 пунктів обігріву, з них 7 наметових та 179 стаціонарних. За добу по допомогу звернулась 351 людина. Всього за період холодів по допомогу звернулось 747 осіб.  Мінімальна температура за добу в Дворічанському районі: –15 морозу. Максимальна в Харківському, Чугуївському та Дергачівському районах: –9 морозу.

Події дня

Сьогодні, 21 грудня, об 11:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна; прес-конференція транслюватиметься в прямому ефірі ХОД ТРК, а також в онлайн-режимі на сайті Харківської облдержадміністрації. о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним:  1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 23.03.2012 з питання «Про стан роботи у районах (містах) області щодо профілактики злочинності й попередження правопорушень серед неповнолітніх, охорони життя і здоров`я дітей та дотримання законних інтересів учнів (вихованців)». 2. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 23.03.2012 з питання «Про підготовку навчальних закладів до 2012/2013 навчального року».

Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» увійшов до Міжнародної асоціації університетів

Народна українська академія стала 22-м українським та 5-м харківським вищим навчальним закладом, який увійшов у Міжнародну асоціацію університетів. МАУ - міжнародна організація, яка створена в 1950 році і об'єднує вищі навчальні заклади і організації, чия діяльність пов'язана зі сферою вищої освіти, з більш ніж 120 країн. Серед цілей організації: аналіз і поширення інформації про проблеми та тенденції вищої освіти, сприяння співробітництву та обміну досвідом між вищими навчальними закладами всього світу, представлення та захист інтересів вузів. Станом на жовтень 2012 року до складу МАУ входить понад 600 вищих навчальних закладів і 30 організацій різного рівня.

Міністр культури України подякував Михайлу Добкіну за підтримку галузі

«Я хочу подякувати за плідну комунікацію губернатору Харківської області Михайлу Добкіну та Департаменту культури і туризму ХОДА. Такі суттєві результати є там, де губернатор і обласна рада постійно йдуть назустріч культурі, розуміючи всі проблеми, надають фінансову підтримку галузі. У більшості регіонів намагаються щось закривати, а тут створено новий колектив - «Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю», який я бачив у минулому році. Це дуже добре, продовжуйте. Ви є одним із прикладів того, як треба по-державницькому ставитися до культури», - сказав сьогодні під час відеоконференції  на тему: «Підсумки роботи Міністерства культури України у 2012 році» Міністр культури України Михайло Кулиняк. Також він повідомив, що у 2013 році Міністерством Культури України буде запроваджено ряд організаційних заходів.

Харківські правоохоронці отримали державні нагороди з нагоди Дня міліції

До Дня міліції, який сьогодні святкується в країні, Президент України Віктор Янукович підписав укази про нагородження кращих правоохоронців державними нагородами. Зокрема, полковнику міліції, начальнику Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області Віктору Козицькому присвоєно спеціальне звання генерал-майора міліції. Крім того, медаллю «За бездоганну службу» III ступеня нагороджено полковника міліції, начальника управління Державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в Харківській області Олександра Єршова та прапорщика міліції, начальника групи Зміївського районного відділу Головного управління МВС України в Харківській області Віталія Гарагатого.

Споживачі Харківської області на 99,3% розрахувались за послуги теплопостачання, отримані протягом поточного року

Станом на 20 грудня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2012 року послуги теплопостачання склав 99,3%, у т.ч. населення – 103%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 95,8%, з місцевих бюджетів – 83,2%, інших споживачів – 107,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення склала 3,7 млн.грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 74,1 млн.грн., в т.ч. м. Харків – 67,3 млн.грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 10,3 млн.грн., в т.ч. м. Харків – 6,8 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 0,1 млн. грн.

Цього року в області відремонтовано більше 500 закладів культури

Вперше за останні 10 років у Харківській області на 2013 рік буде сформований бездефіцитний бюджет у галузі культури. Значною мірою цьому сприяла передача у державну власність Харківського академічного театру опери і балету та Національного Меморіального комплексу «Висота маршала Конєва». Про це сьогодні під час відеоконференції у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України на тему: «Підсумки роботи Міністерства культури України у 2012 році» повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, незважаючи на фінансові труднощі у 2012 році було створено обласний комунальний заклад «Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю», проведені вже другі Дельфійські ігри Слобожанщини (Харківська область єдина в Україні, яка проводить такий значний захід на регіональному рівні), проведено низку заходів до 290-річчя видатного українського філософа Григорія Сковороди, збільшилася кількість бібліотек, що мають доступ до мережі Інтернет. Станом на 1 листопада бібліотеки області, завдяки реалізації програми «Бібліоміст», отримали вже 150 комп’ютерів.

Cтворена цілісна структура Служби екстреної медичної допомоги Харківської області

Відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» з 1 січня 2013 року починає діяти Служба екстреної медичної допомоги. З цього дня система надання невідкладної медичної допомоги має повністю змінитися, - зазначив у своєму виступі в ході сесії обласної ради заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, згідно з законодавством фінансове та матеріально-технічне забезпечення системи екстреної медичної допомоги здійснюється за рахунок коштів державного бюджету та бюджету областей, що передбачає передачу видатків на функціонування системи підрозділів екстреної допомоги з районних бюджетів та бюджетів міст обласного значення до обласного бюджету. З 20 грудня КЗОЗ «Харківська міська станція екстреної медичної допомоги» з цілісним майновим комплексом із комунальної власності міської територіальної громади передана до спільної комунальної власності територіальної громади області. Також у комунальну власність області прийняті районні служби швидкої медичної допомоги.

Нагороджено кращих спортсменів і тренерів Харківщини

Сьогодні у приміщенні комунального закладу «Харківський центр дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» Харківської обласної ради» відбулося урочисте вшанування кращих спортсменів і тренерів Харківщини. У заході взяли участь директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал, заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Віктор Павленко.

З території Харківської області вивезено чергові 7 цистерн меланжу

18 грудня були поновлені роботи з вивезення компонентів ракетного палива з території військової частини А-2136, яка розташована на території Шевченківського району Харківської області. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Так, до Російської Федерації було відправлено 7 цистерн з 378,411 тонами меланжу. На початок 2012 року на складах військової частини зберігалось 5154,6 т меланжу. Протягом квітня-червня, до початку Євро-2012, було вивезено до РФ на утилізацію 2000 тон меланжу. На цей час залишається на зберіганні 2776,189 тон окислювачу, і роботи щодо подальшого вивезення компонентів ракетного палива будуть продовжені.

Михайло Добкін ініціював звернення до Президента України від імені депутатів облради з проханням внести зміни в українське законодавство і визнати інтернет-видання засобами масової інформації

Сьогодні в ході пленарного засідання ХVII сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін звернувся до депутатів обласної ради з пропозицією направити звернення до Президента України Віктора Януковича, Голови Верховної Ради Володимира Рибака, Голови Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення Володимира Манжосова, Голови Національної Спілки журналістів Олега Наливайка з проханням прискорити внесення змін до українського законодавства з питань інформації та ЗМІ. За його словами, визнання інтернет-видань засобами масової інформації зробить їх відповідальними за опубліковану інформацію так само, як зараз відповідають за свої повідомлення радіо, телебачення та друковані видання. В існуючих умовах публікації в інтернет-виданнях і коментарі читачів до них нерідко розпалюють ворожнечу в суспільстві і пропагують насильство. Зокрема, ця тенденція дуже яскраво простежується у повідомленнях щодо жорстокого вбивства судді Фрунзенського районного суду міста Харкова Володимира Трофимова та членів його родини.

Рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 96,6%

Станом на 20 грудня рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 96,6%, у т.ч. населення – 97,7%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 100,6%, з місцевих бюджетів – 94,8%, інших споживачів – 94,4%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення склала 8,8 млн.грн. (м. Харків – 4,6 млн.грн.); установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 2,1 млн.грн. (м. Харків – 1,8 млн.грн.); госпрозрахункових споживачів – 12,6 млн.грн. (м. Харків – 11,6 млн.грн.).

Михайло Добкін дав доручення вивчити можливість застосування йодованої солі у харчуванні дітей в організованих колективах

Як зазначив під час сесії обласної ради заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в ході Всеукраїнської наради, яка відбулася 11 грудня під головуванням Президента України з питань захисту прав дітей, були порушені питання щодо необхідності впровадження в Україні з профілактичною метою використання у харчуванні дітей, зокрема тих, що перебувають в інтернатних закладах охорони здоров’я, освіти, соціального захисту населення, в дитячих будинках сімейного типу та у прийомних сім’ях, в інших організованих колективах йодованої солі як дієвого чиннику попередження розвитку вродженого йододефіциту та йододефіциту іншої етіології. Голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення вивчити можливість застосування йодованої солі у харчуванні дітей в організованих колективах.

Загальний обсяг обласного бюджету на 2013 рік складе 5 млрд. 34 млн.грн.

Сьогодні в ході пленарного засідання ХVII сесії Харківської обласної ради депутати ухвалили обласний бюджет на 2013 рік. Як повідомив у своїй доповіді начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков, загальний обсяг обласного бюджету з урахуванням дотацій та цільових субвенцій з державного бюджету України за доходами та видатками складе в 2013 році 5034,9 млн.грн. «Обсяг обласного бюджету на 2013 рік по доходах загального фонду (без урахування трансфертів) складе 1144692,7 тис.грн. Доходи, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів обраховані в розмірі 1093995,8 тис.грн. Доходи, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів складають 50696,9 тис. грн.», - повідомив Сергій Овсянніков.

Завдяки конструктивній і взаємовигідній співпраці обласної адміністрації та обласної ради вдалося вирішити дуже багато важливих завдань. Михайло Добкін

Сьогодні в ході пленарного засідання ХVII сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін подякував керівництву обласної ради за конструктивну роботу протягом всього 2012 року. За його словами, Харківщина може служити прикладом того, як різним гілкам влади необхідно об'єднувати зусилля заради спільного результату. «Завдяки конструктивному і взаємовигідному співробітництву обласної державної адміністрації та обласної ради вдалося вирішити дуже багато важливих завдань, які ставлять перед нами мешканці Харківської області. У цьому особиста заслуга керівництва обласної ради - Сергія Івановича Чернова, Олени Петрівни Олешко, Людмили Іванівни Давидової, голів всіх комісій і кожного присутнього тут депутата. Абсолютно впевнений, що Харківська область може для багатьох інших регіонів бути прикладом того, які спільні результати можна отримати, об'єднавши зусилля. І за це можу сказати величезне спасибі всім, хто небайдужий до того, щоб наша область була серед лідерів за багатьма показниками, а людям жилося краще. Якби була інша позиція, я думаю, нам не вдалося б зробити і половини тих добрих справ, які вдалося здійснити в цьому році», - підкреслив глава області.

На Харківщині працює 185 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогоднішній день у населених пунктах області відкрито 185 пунктів обігріву. З них 6 наметових та 179 стаціонарних. За добу по допомогу звернулось 153 людини. Всього за період холодів по допомогу звернулось 396 осіб.

Михайло Добкін і Сергій Чернов вручили державні та обласні нагороди

Сьогодні в ході пленарного засідання ХVII сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов вручили державні та обласні нагороди мешканцям Харківщини. Зокрема, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов нагороджений Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, а заступник голови ХОДА Ігор Шурма отримав почесну нагороду Харківської обласної ради «Слобожанська слава».

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Барвінківському районі

Станом на 20 грудня в Барвінківському районі працюють 27 котелень (100%), опалюються усі 76 об’єктів соціальної сфери: 22 школи, 19 дитячих садка та 35 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключені 16 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Барвінківського району працюють диспетчерські служби.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за ніч із 19 на 20 грудня було розчищено від снігу 1786 км автодоріг, у тому числі 1441 км місцевого та 345 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 319,01 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 93 одиниці техніки та 130 дорожніх робітників. Станом на ранок 20 грудня проїзд автотранспорту на всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 20 грудня, з 9:00 до 12:00 за адресою: вул. Сумська, 39 відбудеться Інформаційна акція «Хворим на гепатит С залишається сподіватися тільки на Святого Миколая!»; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Підсумки роботи Міністерства культури України у 2012 році»; о 15:00 у Харківському центрі дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» (вул. Скрипника, 14) відбудеться урочистий прийом призерів та переможців міжнародних змагань серед ДЮСШ освітньої ланки о 15:00 у Харківській художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (пл. Свободи, 5, Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться урочисте відкриття виставки образотворчого мистецтва «Різдвяний подарунок Слобожанщині» — «Мистецтво Слобожанщини від давнини до сьогодення»

Олег Анпілогов привітав адвокатів із професійним святом

Сьогодні з нагоди святкування в Україні Дня адвокатури відбулося урочисте зібрання, організоване Харківською обласною колегією адвокатів та Харківським регіональним відділенням Всеукраїнської громадської організації «Спілка адвокатів України». В урочистостях взяв участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Олег Анпілогов. Він привітав колег із святом та вручив відзнаки голови ХОДА видатним працівникам сфери. «Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна я щиро вітаю всіх адвокатів, всіх хто трудиться в органах адвокатури, з їх професійним святом. Сьогодні неможливо недооцінити важливість діяльності адвокатури для політичної стабільності в суспільстві, збереження громадянського миру і спокою, побудови України, як правової демократичної держави. Адвокатура наділена дуже важливою місією - вона захищає права громадян, гарантовані Конституцією, представляє їх інтереси в судах та інших державних органах», - сказав заступник голови ХОДА.

Андрій Моченков вручив подарунки до Дня Святого Миколая учням НВК №13

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков від імені голови ХОДА привітав з Днем Святого Миколая вихованців комунального закладу «Харківський санаторний навчально-виховний комплекс №13». Він вручив дітям солодощі, ознайомився з матеріально-технічною базою закладу, зустрівся з педагогами і передав комплексу багатофункціональний копіювальний пристрій.

Харківщина звернеться до Кабінету міністрів по кошти для відновлення будинку на пр. Московському, 248 Г

Вибуху в будинку на пр. Московському, 248 Г присвоєно статус надзвичайної події регіонального масштабу. Про це повідомив сьогодні в ході позачергового засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За рішенням комісії буде підготовлено звернення до Кабінету Міністрів України з проханням про виділення коштів з резервного фонду Державного бюджету на ліквідацію наслідків вибуху та пожежі.

Юрій Сапронов привітав вихованців Харківського санаторного НВК №1 з Днем Святого Миколая

Сьогодні, в День Святого Миколая, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов відвідав комунальний заклад «Харківський санаторний НВК №1» для дітей з патологією ендокринної системи. Юрій Сапронов від імені голови Харківської ОДА Михайла Добкіна на честь свята подарував вихованцям дитячого закладу спеціальні солодкі подарунки. Від себе особисто віце-губернатор області привіз дітям комплекс для гри в настільний теніс. На знак подяки вихованці установи показали імпровізований спектакль і вручили подарунки, зроблені своїми руками.

На Харківщині стартує інформаційна акція щодо захворюваності на гепатити

20 грудня 2012 року з нагоди святкування дня Святого Миколая та з урахуванням можливостей до проведення безкоштовного тестування населення на гепатити В та С, ВІЛ громадськими організаціями міста із залученням лікарів, волонтерів планується проведення інформаційної акції «Хворим на гепатит С залишається сподіватися лише на Святого Миколая!»  

Архів документів