Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2012 році для Харківської області було закуплено 47 шкільних автобусів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, однією з нагальних проблем, яку необхідно було вирішувати в 2012 році, було забезпечення населених пунктів області шкільними автобусами. «Завдяки Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України і внутрішнім резервам райадміністрацій області у 2012 році вдалося закупити 47 шкільних автобусів. Це суттєво зменшило навантаження при перевезенні дітей. Програма «Шкільний автобус» буде продовжена і в 2013 році. Тому що основним завданням на сьогодні є новий якісний рівень освіти - діти повинні вчитися в комфортабельних і конкурентних умовах. Цього неможливо забезпечити дітям в малокомплектних школах. Тому є необхідність в їх перевезенні в інші, більші загальноосвітні навчальні установи. А для того, щоб вони туди комфортно, доїжджали нам потрібно збільшити кількість маршрутів з підвезення дітей», - сказав Євген Савін.

На оздоровлення дітей в Харківській області в 2012 році з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності було виділено 10 млн. грн.

У 2012 році всі оздоровчі заклади Харківської області були завантажені на 100%, - повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, чимало цьому сприяв Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яким було виділено 10 млн. грн. на оздоровлення дітей в регіоні. «Оздоровлення дітей завжди було пріоритетом у діяльності обласної державної адміністрації, ми другий рік поспіль посідаємо провідне місце в країні з оздоровлення дітей. На сьогодні ми зуміли досягти практично 100% завантаження всіх таборів Харківської області. Нам надав в цьому році серйозну допомогу Фонд соціального страхування, який на 10 млн. грн. викупив путівок, і навіть зараз у нас в «Бермінводах» оздоровлюються діти», - повідомив він.

Харківські спортсмени готуються до зимової Олімпіади – 2014 у Сочі

Харківську область на Зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі будуть представляти біатлоністи, фігуристи та лижники. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Спортсмени Харківської області привезли з XXX Олімпійських ігор у Лондоні 2 медалі – 1 золоту та 1 бронзову. Зараз ми готуємося до Олімпіади - 2014 в Сочі і на засіданні виконкому Харківського обласного відділення НОК України представимо кандидатів, які, ми сподіваємося, поїдуть на зимову Олімпіаду. Вони будуть претендувати на медалі в дисциплінах біатлон, лижні гонки, фігурне катання. На попередніх іграх у Ванкувері Україна не виборола жодної медалі, тому ми готуємося вже сьогодні. Я думаю, у нас є шанс на перемогу», – підкреслив заступник губернатора.

Депутатська недоторканність - це не вседозволеність. Михайло Добкін

«Я хочу звернутися до всіх депутатів обласної ради незалежно від партійної приналежності. У нас бувають дуже запеклі баталії, ми часто стоїмо на різних позиціях, але ніколи навіть при найзапекліших дискусіях ми не переходили межу дозволеного, не захоплювали трибуну, не позбавляли фізично людину права виступити, і, слава Богу, ніхто не розпускав руки. Сьогодні закинули перший пробний камінчик. Мало того, що всіх тут за один виступ зробили винними в усьому, так ще й вирішили, що вони де хочуть, там і виступають. Депутатська недоторканність це не вседозволеність. Це щось інше, кажу як депутат Верховної Ради 4 скликання. В жодному разі не можна давати безкарно так чинити», - зазначив в ході сесії обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи дії народного депутата України Ігоря Швайки (ВО "Свобода").

Міська станція швидкої допомоги приєднана до Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Сьогодні у ході засідання сесії облради КЗОЗ «Харківська міська станція екстреної медичної допомоги» приєднана до КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» як відокремленого структурного підрозділу. Як зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цей проект дозволить у межах законодавства урегулювати роботу медичних працівників. «Для того, щоб 1 січня мали право вийти на роботу всі люди, які працюють у бригадах швидкої і невідкладної допомоги, щоб вони були забезпечені медикаментами та паливно-мастильними матеріалами та отримали заробітну плату за свою роботу, потрібно пройти певну процедуру. Відповідно до законодавства у Харківській області і Україні в цілому створюється єдина вертикаль структури надання екстреної медичної допомоги», – зазначив він.

На оплату енергоносіїв та виплату зарплат працівникам бюджетної сфери Харківщини додатково направлено більше 125 мільйонів гривень

На Харківщині для виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери та оплату енергоносів бюджетним установам додатково направлено 125,3 мільйони гривень. З них 90 мільйонів гривень було отримано з державного бюджету, решту 35 мільйонів гривень було виділено з обласної казни. Рішенням сесії Харківської обласної ради сьогодні ці кошти було розподілено між районами та містами Харківської області, - повідомив у ході пленарного засідання начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянников. «Додаткові кошти та залишок коштів додаткової дотації загальною сумою 125,3 млн. грн. спрямовуються до бюджетів районів та міст області і обласного бюджету на забезпечення виплат в першу чергу на заробітну плату працівникам бюджетних установ з метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості», - підкреслив він.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 4755,7 км автодоріг, у тому числі 3724,7 км місцевого та 1031 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 867,23 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 171 одиниця техніки і 136 дорожніх робітників. Станом на ранок 24 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Богодухівському районі

Станом на 24 грудня в Богодухівському районі працюють 36 котельних (100%), опалюються усі 96 об’єктів соціальної сфери: 26 шкіл, 17 дитячих садків та 50 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

На погашення заборгованості з різниці в тарифах для Харківської області профінансовано 786,7 млн. грн.

21 грудня профінансовано 27 договорів про організацію розрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, водопостачання та водовідведення по 18-ти підприємствах області на суму 392,1 млн. грн., в т.ч.: в рахунок погашення боргів за природний газ – 8,8 млн. грн., за електроенергію – 360 млн. грн., податкової заборгованості – 23,3 млн. грн. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, всього профінансовано 53 договори на суму 786,7 млн. грн. по 26-ти підприємствах області.

В Харкові презентовано роботизовану систему «Локомат» для рухової реабілітації пацієнтів із ДЦП (доповнено)

Сьогодні в клініці УкрНДІпротезування відбулася презентація роботизованої системи «Локомат» («Hocoma», Швейцарія) для рухової реабілітації пацієнтів із ДЦП. З технологією реабілітації та роботою системи ознайомився заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Система «Локомат» дозволяє одночасно використовувати в реабілітаційній практиці вертикалізацію і розвантаження ваги пацієнта з формуванням ходьби, що дає змогу засвоїти навички стояння й ходьби, підвищує мотивацію до самостійної ходьби та значно скорочує строки реабілітації. На початку тренувань система забезпечує пасивні рухи нижніх кінцівок, а по мірі відновлення рухів частка активної участі хворого в локомоції збільшується.

Події дня

Сьогодні, 24 грудня, о 15:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Євгена Савіна; о 18:00 у художньому салоні «Смальта» (вул. Мироносицька, 45) відкриється виставка художника Костянтина Савченка «45/20».

У 2013 році юних журналістів чекають зустрічі з членами Спілки Героїв України Харківщини

Про це повідомила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, окрім теоретичних занять, у Школі юного журналіста при управлінні преси та інформації у наступному році велика увага буде приділятися практиці: зустрічам із нетривіальними людьми, виїздам у цікаві місця та журналістським роботам за їх мотивами. «Ми будемо пропагувати Спілку Героїв України Харківщини. Ми почали із зустрічі із вчителькою математики Ларисою Шитіковою – по перше, їм це ближче, а по-друге, це допоможе зрозуміти, що будь-яка людина на будь-якому місці може добитися найвищих нагород і отримати найвище звання країни – Герой України. Слухачі обов’язково побувають у фермерських господарствах, оскільки серед Героїв України є люди, які працюють на селі, з землею – це теж дуже цікаві зустрічі», – зазначила Вікторія Маренич.

У лютому на базі Школи юного журналіста відбудеться семінар для керівників, авторів і ведучих дитячих радіостудій

Як повідомила сьогодні в ході заняття Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА начальник управління Вікторія Маренич, в лютому на базі Школи відбудеться всеукраїнський семінар для творчих колективів дитячих радіостудій. У ході заходу юні радіоведучі і автори програм зможуть не тільки поділитися один з одним досвідом, а також ознайомитися з унікальним для України проектом – Школою юного журналіста, але й разом попрацюють над створенням концепції дитячого радіомовлення. «Вже є домовленість про проведення в Харкові на базі Школи юного журналіста такого заходу. Ми запросимо ваших ровесників, які працюють в радійних мережах, ведуть різні ток-шоу, в тому числі і ті, де порушуються проблеми підлітків. І ми спробуємо разом з вами, разом з усіма, хто працює з цими темами в радіоефірі, а також разом з представниками держави розробити концепцію дитячого радіомовлення. Ця концепція мала б дуже потужний старт. База в нас є, домовленості у нас є, тепер головне – це ваше бажання, ваша ініціатива і творчість», – з такими словами Вікторія Маренич звернулася до юних журналістів.

Управління у справах преси та інформації ініціює розробку концепції дитячого радіомовлення в Україні

Управління у справах преси та інформації ХОДА виступило з ініціативою розробити концепцію дитячого радіомовлення, яка дозволила б визначити місце дитячих програм в сітці мовлення, а також дати серйозний поштовх розвитку дитячих радіостудій в Україні. Про це сьогодні в ході заняття Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА повідомила начальник управління Вікторія Маренич. «Я ініціювала перед Національною радою з телебачення і радіомовлення питання про створення концепції дитячого радіомовлення в Україні. Справа в тому, що концепція телемовлення у нас є, і на обласному державному телебаченні у нас є прекрасна дитяча редакція, де працюють ваші ровесники, студенти вузів, які створюють чимало прекрасних сюжетів та окремих програм на ті теми, які цікаві вам. А концепції радіомовлення в Україні не існує», – зазначила вона, звертаючись до слухачів Школи.

Слухачі Школи юного журналіста взяли участь у майстер-класі зі створення різдвяних іграшок з природних матеріалів

Сьогодні в рамках заняття в Школі юного журналіста в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» відбувся майстер-клас з виготовлення різдвяних іграшок з природних матеріалів. Своєю майстерністю з майбутніми «акулами пера» поділилася завідуюча художнього естетичного відділу КУ «Центр дитячої творчості №1» Харківської міської ради Наталя Горошко. Майстриня розповіла школярам про один з найдавніших символів української культури - ляльок-мотанок, а також навчила слухачів Школи робити різдвяного янгола в традиційній конструкції.

Слухачі Школи юного журналіста взяли інтерв'ю у Героя України, вчителя математики Лариси Шитікової

Сьогодні слухачі Школи юного журналіста при управлінні у справи преси та інформації Харківської облдержадміністрації зустрілися із Героєм України, вчителькою математики Харківської гімназії №47 Харківської міської ради Ларисою Шитіковою та взяли у неї інтерв'ю. Як зазначила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, одне із завдань Школи юного журналіста – щоб її учні зустрічалися із реальними людьми та мали якомога більше практичних занять.

Робота Школи юного журналіста стала більш динамічною

Як зазначила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, зараз робота Школи юного журналіста при управлінні стала більш динамічною, ніж у перші роки свого існування. За її словами, слухачі Школи отримують і теорію, і практику, і вчаться при цьому не тільки творчо висловлювати свої думки та доносити до читача, слухача або глядача отриману інформацію, але і напрацьовувати відповідальність і обов'язковість - невід'ємні якості професійного журналіста. «Робота Школи стала більш динамічною. Школа швидко розвивається, і ми вирішили, що потрібно більше уваги приділяти не тільки теоретичному підходу, але і практиці. На кожному занятті ми даємо слухачам можливість, отримуючи знання, обов'язково їх реалізовувати на сторінках газет. Це дуже добре, тому що вони відчувають, що журналістика – це не тільки поклик душі, мрії і творчість, але існує ще і робочий план, відповідальність перед редакцією. Тому ми змінили підхід до наших взаємин з юними журналістами – вони мають звітувати, надсилати нам свої роботи. Для мене найголовніше, щоб ті люди, які мріють стати журналістами, розуміли, що їм потрібно для того, щоб стати хорошим фахівцем», – підкреслила Вікторія Маренич.

Участь у конкурсах допоможе майбутнім журналістам виробити власний стиль

Як зазначила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, практичні роботи учнів Школи юного журналіста, яка функціонує при управлінні, дають їм змогу вже зараз починати працювати над власним стилем. «Сьогодні ми підбили підсумки конкурсу, присвяченого Григорію Савичу Сковороді. Здавалося б, 290 років видатному філософу і мислителю, що ще про нього можна написати? Критеріями оцінки були нестандартність у підході до розробки теми та нестандартність форми подачі. Одна дівчина-переможниця написала чудового листа Григорію Сковороді; була робота, написана у формі сну. Це говорить про те, що людина мислить нестандартно і працює над формою подачі матеріалу. Мені дуже хотілося б, щоб вони мали свої підходи і свої уявлення, і вже зараз карбували свій власний стиль. За радянських часів не треба було дивитися на підпис журналіста – лише читаючи статтю можна було зрозуміти, хто її написав», – зазначила Вікторія Маренич.

Диктор радіо Юрій Вірченко прочитав лекцію слухачам Школи юного журналіста

Сьогодні в рамках заняття Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА диктор Харківського обласного радіо Юрій Вірченко прочитав лекцію слухачам Школи. Спілкуючись з юними журналістами, він поділився з ними секретами професійної майстерності диктора, розповів про значення інтонації і правильного дихання на радіо, ознайомив слухачів Школи з технікою читання текстів в ефірі, а також розкрив секрет тренування дикторских здібностей. «Радіо трохи складніше, ніж телебачення, адже телеглядач крім того, що чує інформацію, ще й бачить ту людину, з якою спілкується. А на радіо залишається тільки голос, і це велике мистецтво – щоб тільки завдяки голосу, правильним інтонаціям, правильному читанню вас розуміли і були зацікавлені тим, що ви говорите», – сказав Юрій Вірченко.

Слухачі Школи юного журналіста створять пілотний проект дитячої радіостудії на Харківському обласному радіо

Учням Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА буде надана можливість попрацювати на Харківському обласному радіо. Про це сьогодні в ході заняття Школи повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Я б дуже хотіла, щоб ви, отримавши сьогодні деякі теоретичні знання, за шкільні канікули до нашої наступної зустрічі після січневих свят подумали, як повинна працювати дитяча редакція на радіо. У нас є радійний канал «Харків-2», і ми говорили з Віталіною Зіньківською, яка сьогодні очолює державне радіо в Харківській області, що це був би прекрасний пілотний проект, якби ви мали можливість самостійно створювати радіоматеріал і виходити в ефір», - повідомила вона, звертаючись до слухачів Школи.

Нагороджено переможців конкурсу на кращий твір, присвячений 290-річчю від дня народження Григорія Сковороди

Сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич вручила призи переможцям конкурсу на кращий твір, присвячений 290-річчю від дня народження Григорія Сковороди. «Я б дуже хотіла вам подякувати за активну участь у нашому конкурсі, присвяченому 290-річчю з дня народження Григорія Сковороди. Будь-яка творча діяльність вимагає серйозного таланту, адже просто так сісти перед білим аркушем паперу - це мука для людини нетворчої. Але ви всі дуже талановиті, ви самі вже багато зробили і багато чого досягли», - з такими словами Вікторія Маренич звернулася до учасників конкурсу. Конкурс було організовано спільно управлінням у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації та редакцією газети «Слобідський край». В ньому брали участь учні Школи юного журналіста при управлінні преси та інформації ХОДА. У своїх конкурсних роботах вони зверталися до творчості філософа, згадували його життєвий шлях та навіть писали листа Григорію Сковороді. 

Розпочалися заняття Школи юного журналіста

Розпочалося чергове заняття Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. Для того, щоб взяти в них участь, сьогодні в Харків прибули 27 талановитих дітей з усіх районів Харківської області. В ході заняття майбутні журналісти послухають лекцію диктора радіо Юрія Вірченко, який поділиться з ними секретами професійної майстерності, а також візьмуть інтерв'ю у Героя України, вчителя математики Харківської гімназії №47 Харківської міської ради Лариси Шитікової. Також в ході заняття начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич вручить нагороди переможцям конкурсу для слухачів Школи на кращий твір, присвячений 290-річчю з дня народження видатного мислителя і філософа Григорія Сковороди. Крім цього юні журналісти зможуть взяти участь у майстер-класі народної майстрині Надії Данченко з виготовлення ялинкових іграшок із природних матеріалів.

Михайло Добкін подарував скрипку талановитому юному музиканту Дмитру Удовиченку

Сьогодні в ході урочистої церемонії нагородження стипендіатів Харківського фонду підтримки молодих обдарувань голова ХОДА Михайло Добкін вручив учневі 8 класу середньої спеціальної музичної школи Дмитру Удовиченку скрипку роботи італійського майстра Цезаря Магріні. З проханням подарувати хлопчикові скрипку до губернатора області звернувся видатний музикант Володимир Співаков. На що Михайло Добкін з радістю відгукнувся.

Харків’янин Олександр Грубий отримав державну нагороду до Дня енергетика

З нагоди Дня енергетика Президент України підписав указ про відзначення кращих працівників галузі державними нагородами. Зокрема, орден «За заслуги» III ступеня отримав головний конструктор відділення державного підприємства «Завод «Електроважмаш» Олександр Грубий.

У Харкові відбудеться виставка Костянтина Савченка

24 грудня у художньому салоні «Смальта» (вул. Мироносицька, 45) відбудеться виставка Костянтина Савченка «45/20». Костянтин Савченко народився 9 січня 1968 року в місті Слов'янську Донецької області. Закінчив Харківське художнє училище, Харківську художньо-промислову академію, графічне відділення. З 1999 року член Національної спілки художників України. З 2011 року директор обласного комунального закладу «Харківське художнє училище». Активну участь у міжнародних виставках живописець бере з 1988 року. Численні персональні виставки Костянтина Савченко відбулися в Києві, Берліні, Загребі, Детройті, Чикаго, Нью-Джерсі, Торонто, Москві та інших містах світу. Роботи художника знаходяться в приватних колекціях в США, Канаді, Німеччині, Японії, Ізраїлі, Туреччині, Польщі, Франції, Чехії, Словаччини, Італії, Росії, Боснії, Хорватії.

Михайло Добкін вручив іменні стипендії Харківського фонду підтримки молодих обдарувань

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка відбулася урочиста церемонія нагородження стипендіатів Харківського фонду підтримки молодих обдарувань. Іменні стипендії вручав Президент Фонду, голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Традиційно наприкінці року трапляється багато хороших подій, серед яких особливе місце посідає вручення стипендій Фонду підтримки молодих обдарувань. Ми вшановуємо педагогів та обдарованих молодих людей, які зуміли знайти в собі сили шляхом відмови від безлічі спокус, які є в цьому житті, і концентрації зусиль досягти своєї мети. Їх успіхи – це не особисті досягнення, а привід для гордості багатомільйонної громади та 46-мільйонної держави. Переможців відбирало дуже суворе експертне журі, і для мене величезна честь сьогодні на цій сцені вручити стипендії та відзнаки тим, хто серед багатьох видатних і талановитих дітей виявився найкращим. Все, що заклав Євген Петрович Кушнарьов 18 років тому, існує досі і живе своїм життям, незважаючи на те, що цієї видатної людини вже з нами немає», – зазначив губернатор у вітальній промові.

У Кегичівській центральній районній лікарні відкрито новий рентген-кабінет та кабінет фізіотерапії

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у церемонії відкриття нового кабінету фізіотерапії та рентген-кабінету в Кегичівській центральній районній лікарні. «Реалізуючи соціальні ініціативи Президента України, ми продовжуємо роботу зі створення на Харківщині рівних можливостей доступу до якісної медицини для мешканців навіть найменших населених пунктів регіону. Нам потрібно повертати довіру людей до поліклінік, і я сподіваюся, що цьому сприятиме встановлення нового обладнання, проведення ремонту, створення належних умов. Новий сучасний рентген-кабінет дасть можливість якісної діагностики, а в кабінеті фізіотерапії пацієнти зможуть отримати весь спектр процедур, який є в арсеналі медицини України. Тепер у Кегичівській районній лікарні ці кабінети не гірші, ніж у хороших харківських лікарнях», - зазначив Ігор Шурма.

Євген Савін дав доручення посилити профілактичну роботу щодо запобігання дитячого травматизму

Сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Євген Савін дав доручення співробітникам ДАІ посилити профілактичну роботу щодо запобігання травматизму на дорогах серед школярів. Станом на 20 грудня в Харківській області відбулося 308 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 17 та травмовано 323 дітей. У 125 ДТП діти виступали в якості пішоходів і в 146 – в якості пасажирів.

Завтра відбудеться заняття Школи юного журналіста

Завтра, 22 грудня, в Харкові відбудеться чергове заняття Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. В ході заняття майбутні журналісти послухають лекцію диктора радіо Юрія Вірченко, який поділиться з ними секретами професійної майстерності, а також візьмуть інтерв'ю у Героя України, вчителя математики Харківської гімназії №47 Харківської міської ради Лариси Шитікової. Також в ході заняття начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич вручить нагороди переможцям конкурсу для слухачів Школи на кращий твір, присвячений 290-річчю з дня народження видатного мислителя і філософа Григорія Сковороди. Крім цього юні журналісти зможуть взяти участь у майстер-класі народної майстрині Надії Данченко з виготовлення ялинкових іграшок із природних матеріалів.

За несприятливих погодних умов заняття в школах області можуть бути тимчасово відмінені

Сьогодні в ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін рекомендував головам районних адміністрацій самостійно приймати рішення про припинення занять у школах у зв'язку з погодними умовами. «У кожному районі різні погодні умови і якщо похід дітей до школи пов'язаний з ризиком захворювання, я рекомендую головам адміністрацій, враховуючи висновок санітарних лікарів і не порушуючи навчального процесу, самостійно приймати рішення про необхідність скасування занять у школах. І обов'язково повідомте про це обладміністрацію», - зазначив він.

Архів документів