Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У січні-вересні 2012 року більше 60% підприємств Харківщини працювали з прибутком

Про це з посиланням на статистичну інформацію повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «За дев'ять місяців поточного року великими і середніми підприємствами регіону, крім сільськогосподарських підприємств та бюджетних установ, отримано позитивний фінансовий результат до оподаткування в сумі 2493,7 млн. грн. Найбільші обсяги прибутку показали підприємства промисловості (3388,9 млн. грн.), у тому числі підприємства з виробництва продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів (1397,9 млн. грн.); торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку (443 млн. грн.); транспорту та зв'язку (265,9 млн. грн.)», - поінформував він.

З 1 січня 2013 року на ВАТ «Турбоатом» на 20% підвищиться заробітна плата

На виконання усного доручення Президента України Віктора Януковича, наданого 25 жовтня 2012 року під час відвідування ВАТ «Турбоатом», на підприємстві здійснені заходи щодо підвищення заробітної плати з 1 січня 2013 року на 20%. Внаслідок цього очікувана середньомісячна заробітна плата на підприємстві в наступному році становитиме 4425 грн., а робітників основного виробництва – 6100 грн.

Дорогі земляки!

Вітаю вас із Новим Роком і Різдвом Христовим! Нехай 2013 рік буде багатим на радісні події, вагомі надбання, здійснені мрії. Нехай світло Різдва Христового осяває кожен день вашого життя. Михайло Добкін, голова Харківської обласної державної адміністрації

Харківський регіон готує свої пропозиції щодо удосконалення податкового законодавства

Як зазначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на думку експертів Фонду «Ефективне управління» найпроблемнішими факторами для ведення бізнесу на Харківщині продовжують залишатися податкова політика та корупція. «Незважаючи на те, що фіскальна система істотно змінилася в бік спрощення з введенням нового Податкового кодексу, проблемні місця, які доставляють безліч незручностей бізнесу, в ній все ще існують. Високе податкове навантаження і складність ведення обліку, в тому числі породжують і корупцію, коли бізнесменові простіше заплатити за ухилення від закону, ніж дотримуватися його. Регіон готує свої пропозиції, які стосуються змін в існуюче податкове законодавство, незабаром вони будуть передані в нове Міністерство доходів і зборів», - сказав Юрій Сапронов.

Більше половини молочного стада області утримується в господарствах населення

На 1 грудня 2012 року в господарствах Харківської області утримувалось 209,1 тис. голів великої рогатої худоби, що на 1,9% більше, ніж на 1 грудня минулого року. Про це поінформував заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «99,1 тис. голів із загальної кількості ВРХ – це корови, 59,7% стада яких утримує населення. Також у господарствах усіх категорій на початок грудня налічувалося 227 тис. голів свиней (на 4,1% більше, ніж у минулому році); 78,6 тис. голів овець і кіз (на 4,5% більше); 9,8 млн. голів всіх видів птиці (на 11,3% більше)», – зазначив заступник губернатора.

Михайло Добкін попросив сприяння Олександра Вілкула у вирішенні питання з виплати компенсації різниці в тарифах

Сьогодні під час Всеукраїнської селекторної наради голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін звернувся до віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула з проханням посприяти у вирішенні питання з виплати компенсації різниці в тарифах. «Є одна проблема, Олександр Юрійович, хочу, щоб ви допомогли її вирішити. У нас була затверджена різниця в тарифах - 548 млн. грн. 393 млн. грн. по підприємству «Харківські теплові мережі» у нас пройшли. Документи на компенсацію 155 млн. грн. повністю підписані, в тому числі Міністерством палива та енергетики і НАК «Нафтогаз України», але їх нам поки не віддають. Тому ні Мінфін, ні казначейство не може нам провести ці гроші. Розраховую на вашу підтримку», - сказав Михайло Добкін.

На дорогах Харківської області повністю забезпечено проїзд транспорту

Про це повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під головуванням віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, до роботи в зимовий період підготовлено 500 одиниць снігоприбиральної техніки, у тому числі 17 одиниць, які закупили в цьому році, – це 100% плану. Також заготовлено 57 тис. куб. м піску, 7 тис. тонн солі, 272 тонни соляного розчину – це 100% і більше від запланованого. «У місті Харкові в цьому році вперше застосована система, яка дозволяє обробляти центральні магістралі рідкими реагентами. Це трохи дорожче, але дозволить нам заощадити гроші навесні, коли треба буде прибирати з-під бортів доріг піщано-сольову суміш», – підкреслив Михайло Добкін.

У період сильних морозів у Харківській області працює 186 пунктів обігріву

Як повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під головуванням віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула голова ХОДА Михайло Добкін, під час сильних холодів у населених пунктах Харківщини працює 186 пунктів обігріву, де можна погрітися і отримати гарячий чай і їжу. «Розгорнуто 186 пунктів обігріву, їх достатньо для тієї ситуації, яка у нас була. Зараз у нас плюсова температура, і потреби в роботі такої кількості пунктів немає. Тим не менш, при необхідності у нас є резерви, щоб розгорнути ще нові пункти, як стаціонарні, так і намети та пересувні пункти», - сказав голова області.

Робота міського громадського транспорту в новорічні свята на Харківщині повністю забезпечена

Як повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під головуванням віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області вжито всі необхідні заходи, щоб уникнути транспортних проблем під час січневих свят, в тому числі і новорічної ночі. «Робота міського громадського транспорту забезпечена. У новорічну ніч харківське метро працюватиме довше звичайного, ми всіх розвеземо по домівках. Чергування в області, в міських та районних радах розписані і затверджені на всі новорічні свята, включаючи Різдво», - підкреслив глава області.

До 10 січня 2013 року всі місцеві бюджети Харківської області будуть затверджені

Про це сьогодні під час Всеукраїнської селекторної наради під головуванням віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. Зокрема, він зазначив, що в області ухвалено всі 35 бюджетів, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

Основне джерело фінансування капітальних інвестицій у Харківській області – кошти підприємств та організацій

Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, за рахунок даного джерела освоєно 57,4% усіх капітальних інвестицій регіону. «За дев'ять місяців поточного року більшу частину – 97,8% усіх капітальних інвестицій – освоєно в матеріальні активи, у тому числі на транспортні засоби (30%), обладнання та інвентар (24,9%), інженерні споруди (21,6%), нежитлові (11,9%) та житлові (9,2%) приміщення. У нематеріальні активи вкладено 2,2% загального обсягу капітальних інвестицій», – зазначив заступник губернатора.

Андрій Моченков привітав колектив заводу «ФЕД» з 85-річчям підприємства

Сьогодні ДП ХМЗ «ФЕД» святкує своє 85-річчя. В урочистостях взяли участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв, генеральний директор заводу «ФЕД», Герой України Олександр Жданов та генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, Герой України Анатолій Мялиця. Андрій Моченков привітав трудовий колектив заводу від імені голови ХОДА Михайла Добкіна і вручив його співробітникам почесні нагороди облдержадміністрації і облради.

За темпами освоєння капітальних інвестицій Харківська область посідає шосте місце серед регіонів України

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, Харківська область посідає шосте місце серед регіонів України (після м. Києва, Донецької, Дніпропетровської, Київської областей та АР Крим) за темпами освоєння капітальних інвестицій і сьоме - за темпами їх зростання. «При цьому частка освоєних промисловими підприємствами капітальних інвестицій складає 16,6%. Інвестиції підприємств переробної промисловості за січень-вересень виросли на 32,6% в основному за рахунок підприємств, які займаються виробництвом іншої неметалевої продукції, та підприємств з виробництва продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів. Дані підприємства збільшили обсяги капітальних інвестицій на 103,7% і 103,2% відповідно», - заявив Юрій Сапронов.

Інваліди війни Харківщини на 100% забезпечені слуховими апаратами та операціями з приводу катаракти

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у цьому році проведено понад 500 операцій з приводу катаракти та видано 400 слухових апаратів інвалідам війни I-III груп, а також учасникам війни, які мешкають у районах області. Таким чином, на Харківщини знята черга інвалідів війни I-III груп. Крім того, слуховими апаратами та операціями забезпечені понад 50% учасників війни, які мали в цьому потребу. Ця робота проведена в рамках обласної програми «Здоров’я Слобожанщини». Забезпечення відбувається за рахунок коштів обласного бюджету. «ХОДА бере на себе зобов’язання до 9 травня 2013 року на 100% забезпечити слуховими апаратами та операціями з приводу катаракти всіх учасників війни», - підкреслив Ігор Шурма.

За 11 місяців 2012 року виробництво молока в області зросло на 9,3%

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, протягом січня-листопада 2012 року в Харківській області було вироблено 480,8 тис. т. молока, що на 9,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року. «Згідно зі статистикою, за цей період в регіоні було продано 180,5 тис.т. молока і молочних продуктів. Це на 20,4% перевищує минулорічний показник за цей період», - зазначив він.

Книга «Кочеток в минулому і сьогоденні» покликана допомогти тим людям, які хочуть знати своє коріння

Як зазначила сьогодні в ході презентації книги «Кочеток в минулому і сьогоденні» Антоніни Стрєляної начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, ця книга відрізняється від інших подібних видань не тільки цікавим змістом, але й оригінальною формою. «Дуже багато книг, які розповідають про історію, але ця книга відрізняється від них тим, що вона написана у формі нарисів. Ви можете відкрити будь-який розділ і почитати про те, що відбувалося в різний час в цьому селищі. Це дуже цікаві новели, які розповідають про зв'язок великих людей з селищем Кочеток, наприклад, Льва Толстого та Іллі Рєпіна. Ця книга допоможе тим людям, які хочуть знати своє коріння», - підкреслила вона.

Антоніна Стрєляна – це людина, яка роками по крихті збирала інформацію про сел. Кочеток

Сьогодні під час презентації книги вчителя української мови та літератури Кочетоцької загальноосвітньої школи Антоніни Cтрєляної «Кочеток в минулому і сьогоденні» колишній директор школи Василь Борох зазначив, що збиранню інформації про селище Кочеток Антоніна Стрєляна присвятила багато років. «Антоніна Михайлівна - це людина, яка роками по крихті збирала матеріал про наш Кочеток. Вона журналістка від природи. Вона змогла з кожним поговорити, у неї були різні записи. Але Антоніна Михайлівна переоцінила свої сили і в неї назбиралося стільки матеріалу, що вона не знала, куди його весь подіти. Тому вирішила написати книгу. Почала писати, але через хворобу не закінчила. Коли я провідував її у лікарні, пообіцяв їй, що обов’язково доведу її справу до кінця. Це вдалося завдяки Вікторії Михайлівні Маренич. Без неї ми ще довго не змогли б видати цю книжку», - сказав Василь Борох.

У приміщенні галереї «Маестро» буде сучасний виставковий центр

Про це повідомила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «На місці, де сьогодні знаходиться галерея «Маестро», буде сучасний виставковий центр, – зазначила вона. – Ми плануємо співпрацювати із багатьма іноземними художниками і скульпторами, принаймні тими, хто хотів би виставлятися не тільки у столиці країни, але і у Харкові. Ми маємо забезпечити умови, які відповідали б європейським стандартам, для цього ми вирішили зробити все по-сучасному та встановити мультимедійне обладнання – щоб галерея була інтерактивною на кшталт європейських галерей».

Книга про історію рідного краю необхідна в кожному селі чи селищі

Сьогодні в ході презентації книги «Кочеток в минулому і сучасному» Антоніни Стрєляної начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич звернула увагу на величезне значення подібних книг для життя населених пунктів, історії яких вони присвячені. «Було б дуже добре, якби кожне село і селище мали в друкованому вигляді свою історію, щоб знайшлися люди, які хотіли би цю історію по крихтах збирати і передавати. Від цього ми всі тільки виграли б. Хотілося б, щоб подібний проект підхопили інші населені пункти. Я знаю, що в Чугуївському районі є багато таких сіл і селищ, де є літопис своєї малої батьківщини. Нехай це стане пілотним проектом», - сказала вона.

Проїзд на автомобільних дорогах загального користування Харківської області забезпечений

Станом на 28 грудня проїзд на автомобільних дорогах загального користування Харківської області забезпечений. За повідомленням Служби автомобільних доріг України в Харківській області, вся робота дорожніх підприємств спрямована на ліквідацію слизькості та очищення автошляхів від снігу. Щодня для безпеки дорожнього руху працюють від 99 до 192 одиниць машин і механізмів, від 129 до 231 дорожніх робітників. З початку осінньо-зимового періоду 2012-2013 років використано 13165,16 куб. м піщано-соляної суміші.

Харківська область не має заборгованості із зарплати у бюджетній сфері

Про це сьогодні під час Всеукраїнської селекторної наради під головуванням Міністра соціальної політики України Наталії Королевської повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Заборгованості із зарплати в бюджетних установах Харківщини не було і немає. За листопад зарплата виплачена повністю. Зараз є факт затримки виплати зарплати, але до 30 грудня всі кошти будуть виплачені», - підкреслив Ігор Шурма.

На погашення заборгованості з різниці в тарифах для Харківської області профінансовано 872,8 млн. грн.

Як повідомляє Департамент ЖКГ Харківської облдержадміністрації, 27 грудня профінансовано 18 договорів про організацію розрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію в рахунок погашення боргів за природний газ по 10-ти підприємствах області на суму 86 млн. грн. Всього по області профінансований 71 договір на суму 872,8 млн. грн. по 26-ти підприємствах області.

За час роботи в Харківській області пунктів обігріву в них звернулося понад 2,5 тисяч осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогодні в населених пунктах області відкрито 142 пункти обігріву, всі стаціонарні. До 26 грудня в районах області було розгорнуто 186 пунктів обігріву. Але в зв'язку з відлигою їх кількість зменшилася. Як тільки морози посиляться, збільшиться і кількість палаток. За останню добу за допомогою до діючих пунктів обігріву звернулося 16 осіб. Всього за період холодів за допомогою звернулося 2537 осіб.

У сел. Кочеток відбулася презентація книги Антоніни Cтрєляної «Кочеток в минулому і сучасному»

Сьогодні в сел. Кочеток Чугуївського району презентовано книгу Антоніни Стрєляної «Кочеток в минулому і сучасному». У заході взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич і голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко. Книга присвячена історії селища і висвітлює всі важливі події населеного пункту, знайомить читача з видатними особистостями, пов'язаними з Кочетком. Її написанню Антоніна Стрєляна, вчитель української мови та літератури Кочетоцької загальноосвітньої школи, присвятила багато років.

Проходження опалювального сезону 2012/2013 років у Вовчанському районі

Станом на 28 грудня у Вовчанському районі працюють 7 котельних (100%), опалюються усі 102 об’єкти соціальної сфери: 36 шкіл, 18 дитячих садків та 48 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 50 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Вовчанського району працюють диспетчерські служби.

Михайло Добкін взяв участь у Подячному молебні з нагоди завершення 2012 року

Сьогодні в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі міста Харкова відбувся Подячний молебень з нагоди завершення 2012 року. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і голова Харківської облради Сергій Чернов. «Сьогодні ми подякували Господу за минулий рік і попросили у нього благословення на рік наступний. Не буває простих часів у людей. Як казав Владика Никодим, як би складно нам не було, іншого часу у нас в житті не буде. Напевно, в будь-які роки у людини, на яку були покладені серйозні обов'язки та відповідальність, легких часів не було. Багато хто проходив їх з честю і гідністю. Одне можу сказати: без молитви і Божого благословення ні в кого нічого на цій землі ще не виходило. Нехай Господь Бог береже землю Слобожанську і людей на цій землі», – підбив підсумок Михайло Добкін.

Сім’ї, в яких діти постраждали від інфекційного захворювання в Богодухові, отримали матеріальну допомогу

Сім`ї, діти яких постраждали унаслідок спалаху інфекційного захворювання в Богодухівському районі, отримали компенсацію в розмірі 1000 гривень на кожну дитину. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на голову облдержадміністрації Михайла Добкіна. «Під час зустрічі з сім`ями було ухвалене рішення про пошук позабюджетних коштів для компенсації витрат на лікування кожної дитини. Ми ці кошти знайшли, і сім`ї компенсацію отримали», – сказав у своєму коментарі голова ХОДА.

Події дня

Сьогодні, 28 грудня, о 10:00 у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі міста Харкова (пл. Карла Маркса, 1) розпочнеться подячний молебень з нагоди завершення 2012 року  

Андрій Моченков привітав співробітників ДНВП «Об'єднання Комунар» з 85-річчям підприємства

ДНВП «Об'єднання Комунар» відзначає своє 85-річчя. Сьогодні заступник голови ХОДА Андрій Моченков відвідав підприємство, від імені глави області Михайла Добкіна привітав співробітників об'єднання зі святом, вручив Подяки голови ХОДА і побажав, щоб продукція підприємства ще багато десятиліть була затребувана як в Україні, так і за кордоном. «Вже в 1927 році саме ваш колектив створював бренд Харкова, це потім вже з'явився ХТЗ і багато інших підприємств. А на початку індустріалізації стояв саме ваш трудовий колектив і ваше підприємство. Сьогодні Харківщина пишається вашими здобутками та успіхом, Харків зовсім неможливо уявити без колективу «Комунара». Ті бренди, які існують, - «Уран», «Протон», «Зеніт», - це гордість України, інших країн пострадянського простору і вашого колективу», - з такими словами Андрій Моченков звернувся до співробітників підприємства.

Михайло Добкін візьме участь у Подячному молебні з нагоди завершення 2012 року

Завтра о 10.00 у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі міста Харкова відбудеться Подячний молебень з нагоди завершення 2012 року. У молебні візьме участь голова ХОДА Михайло Добкін. Пряму трансляцію богослужіння можна буде побачити на ХОД ТРК.

Архів документів