Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Кошти на капітальний ремонт позашкільних закладів планується виділити з державного бюджету

Про це повідомив у ході брифінгу за результатами наради з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» Уповноважений Президента у справах дитини Юрій Павленко. «Аналіз стану позашкільних закладів, які працюють, виявив, що близько 50% з них потребують капітального ремонту. І Харківщина у цьому питанні не виключення. Тому одне із завдань, які ставить Президент перед Кабінетом Міністрів, – виділення з державного бюджету коштів як допомоги місцевим бюджетам на капітальний ремонт і забезпечення сучасним обладнанням – тренажерами, інструментами та іншим – відповідних закладів», – підкреслив він.

Завдання року дитячої творчості - надати поштовх розвитку системи позашкільної освіти

Як наголосив сьогодні під час наради з питань виконання Указу Президенту України про проведення в 2013 році в Україні року дитячої творчості Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, завдання року дитячої творчості – надати поштовх розвитку системи позашкільної освіти, створити такі умови, щоб кожна дитина, яка хоче відвідувати позашкільні заклади, секції або гуртки, отримала таку можливість.

Юрій Павленко підтримав ініціативу проведення у Харкові всеукраїнського семінару з питань діяльності дитячих радіостудій

Сьогодні під час наради з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич звернулася до Уповноваженого Президента з прав дитини Юрія Павленка з проханням підтримати організацію всеукраїнського семінару з питань діяльності дитячих радіостудій та ідею розробки концепції національного дитячого радіомовлення. Всеукраїнський семінар за участі представників регіональних дитячих радіостудій планується провести на базі єдиної в Україні Школи юного журналіста, яка функціонує при управлінні у справах преси та інформації ХОДА.

На Харківщині працює єдина в Україні Школа юного журналіста

Про це повідомила сьогодні під час наради з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.  Вона зазначила, що дуже актуальною є проблема дефіциту журналістських кадрів для районних комунальних ЗМІ. За її словами, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна не має факультету журналістики, лише відділення, де відсутня сучасна навчальна база, а випускники київського ВНЗ прагнуть залишитися в Києві або в обласних центрах.

За підсумками 2012 року Харківська область посіла 4 місце по роботі із захисту прав дитини

Про це сьогодні на нараді з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. «За оперативними даними, по роботі із захисту прав дитини Харківська область посіла 4 місце серед регіонів України. Найкращий показник Харківщина має у розвитку сімейних форм виховання – входить до трійки кращих у країні. За напрямком позашкільної освіти область входить у п’ятірку кращих. Рівень охоплення дітей позашкільною освітою становить 49%, а середній показник в Україні складає 38%», – підкреслив Юрій Павленко.

Від ефективності роботи позашкільної освіти залежить рівень дитячої злочинності

Про це сьогодні під час наради з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. «Від максимального розвитку ефективної роботи позашкільної освіти залежить рівень дитячої злочинності. Тут є прямий взаємозв’язок. Сьогодні я відвідав Харківський слідчий ізолятор, де перебуває 26 хлопців і дівчат. Жоден не займався ні в якій групі або секції. Якщо б ті діти, які зараз знаходяться у Харківському СІЗО, відвідували гурток, секцію чи будь-який позашкільний навчальний заклад, їх доля привела б до якогось більш гарного та прийнятного місця», – зазначив Уповноважений Президента з прав дитини.

Міри покарання неповнолітніх мають бути переглянуті

Про це під час свого візиту до Харківського слідчого ізолятору управління Державної пенітенціарної служби України у Харківській області розповів Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Він підкреслив, що часто покарання є значно жорсткішим, ніж той злочин, який скоїла дитина. Величезні терміни покарання – три, п’ять, вісім років - потребують перегляду.

Харківщина є однією з провідних областей України, де збережена і розвивається мережа позашкільних закладів

Про це сьогодні в ході наради з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Харківська область є одним з провідних регіонів України, де збережено мережу позашкільних закладів і розвивається дитяча творчість. Як результат – проводиться велика кількість фестивалів, творчі колективи та окремі представники Харківщини є переможцями всеукраїнських конкурсів. У нас є чим пишатися, і це необхідно продовжити, піднявши на більш високий рівень», – підкреслив він.

Умови утримання неповнолітніх в Харківському СІЗО відповідають вимогам законодавства

Сьогодні Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко відвідав Харківський слідчий ізолятор управління Державної пенітенціарної служби України у Харківській області, де утримуються неповнолітні на період слідчих дій, судового розгляду справи і до вступу вироку у законну силу. На сьогодні тут перебуває 26 осіб, з них 2 дівчини. Для більшості це друге правопорушення, за першим вироком суду вони отримали умовний строк покарання. «Якщо оцінювати умови утримання неповнолітніх, то керівництво СІЗО і пенітенціарної служби області зробили їх максимально відповідними вимогам нашого законодавства. Разом з цим, головна моя місія - побачити долю кожної дитини і зробити все, що в силах Уповноваженого в справах дитини, щоб ця дитина стала на шлях виправлення, щоб термін її покарання був мінімальний, щоб будь-яке порушення, яке на всіх етапах слідства було скоєно по відношенню до неї, знайшло своє відображення, і справедливість була поновлена», - сказав Юрій Павленко.

Розпочалась нарада щодо проведення в Україні Року дитячої творчості

В Харківській хореографічній школі розпочалась нарада з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості». У заході беруть участь Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, заступники голів райдержадміністрацій Харківської області, керівники Департаментів культури та освіти ХОДА і міськвиконкому, Служби у справах дітей, директори загальноосвітніх шкіл та закладів позашкільної освіти.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Нововодолазькому районі

Станом на 18 січня в Нововодолазькому районі працює 13 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (81 заклад – 100%): 25 шкіл, 21 дитячий садок та 35 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє. З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Нововодолазьського району працюють диспетчерські служби.

На Харківщині працює 189 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 11 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2696 осіб. 

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 131,1 км автодоріг. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1343,4 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 128 одиниць техніки та 164 дорожні робітники. Станом на ранок 18 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У 2013 році на Харківщині планується підняти середню вартість оренди 1 гектара сільськогосподарської землі до тисячі гривень

У 2012 році середня вартість оренди одного гектара сільськогосподарської землі на Харківщині склала 677 грн., що на 310 грн. більше показника 2011 року. Як повідомив в ефірі обласного радіо директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, в поточному році вартість оренди 1 га землі планується підняти до 1 тисячі гривень. «Вже зараз, хоча середня виплата по області становить 677 гривень за гектар, у нас є багато підприємств, які досить твердо стоять на ногах і платять більше тисячі гривень. Ми ставимо для себе завдання вже в цьому році в середньому по області підійти до рубежу близько тисячі гривень», - повідомив він.

Харків першим з міст України ухвалив концепцію розвитку гуманітарної політики

Харків – перше місто в Україні, де була ухвалена концепція розвитку гуманітарної політики. У ній викладені основні принципи, які стосуються фізичного та духовного розвитку людини. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови ХОДА Євген Савін. Він додав, що відповідно до концепції вже розробляється програма гуманітарної політики, яка буде скоординована з державною програмою і зробить акценти для Харківської області.

До кінця року в трьох районах Харківської області планують завершити будівництво ФОКів

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, в минулому році в області в якості пілотного проекту побудували фізкультурно-оздоровчий комплекс у Боровій. У цьому році планується побудувати ФОКи ще в трьох районах Харківщини. «Ми заклали модель, за якою бажання займатися фізичною культурою і спортом має прищеплюватися з дитинства. Молоді батьки, привівши дитину на дитячий майданчик, самі займаються спортом. Дитина починає вбирати це з малих років і, отже, ми маємо певну гарантію, що у майбутньому людина обере не якісь шкідливі звички, а прихід на спортивний майданчик. Такі проекти ми зараз здійснюємо в Лозовій, у Вовчанському та Первомайському районах. У Вовчанському районі вже побудовано каркас нового спортивного комплексу. Ці три проекти ми плануємо завершити до кінця року», - сказав Євген Савін.

Керівники районів Харківської області відповідально ставляться до вирішення проблем в гуманітарній сфері

Як зазначив 17 січня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Євген Савін, на Харківщині ініціаторами будівництва тих чи інших об'єктів гуманітарної сфери часто є керівники на місцях. За його словами, у всіх районах області серйозно ставляться до питань культури, спорту та освіти.

Підвищення якості шкільної освіти - одне з пріоритетних завдань в Харківській області

Як заявив 17 січня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Євген Савін, підвищенню якості освіти, а також культурному вихованню дітей в області приділяється особлива увага. «Дуже велике значення має підвищення рівня освіти наших школярів, це один з основних акцентів нашої роботи. Крім того, у сфері нашої уваги - підвищення культурного рівня населення, що вимагає розширення мережі культурних закладів Харківської області, та розвиток масового спорту, а це значить і утвердження здорового способу життя мешканців області», - підкреслив Євген Савін.

Найближчим часом забезпеченість шкіл Харківської області Інтернетом досягне 100%

Про це повідомив у програмі обласного телебачення «Час влади» заступник голови ХОДА Євген Савін. Він зазначив, що в даний час до Інтернету підключені 92-94% шкіл. «Останні 2 роки ми серйозно займаємося забезпеченням Інтернетом і створенням можливостей для користувачів бібліотек. Сьогодні бібліотека стала місцем, де можливо поспілкуватися з іншими районами, ми навіть проводили міжрайонні відеоконференції. Це був пілотний проект, ми зараз допрацьовуємо технічні можливості і будемо запрошувати до спілкування письменників. З авторами книг, які ми будемо передавати в бібліотеки, безпосередньо з районів області зможуть спілкуватися люди. Це одне з багатьох завдань, які ми можемо вирішити за допомогою Інтернету», – підкреслив Євген Савін.

Події дня

Сьогодні, 18 січня, об 11:00 у  Харківській хореографічній школі (вул. Єсеніна, 8-Б) відбудеться нарада з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка. По закінченню наради відбудеться брифінг для ЗМІ; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада ХОДА із порядком денним: 1. Про хід створення в області об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. 2. Про стан розрахунків теплопостачальних підприємств Харківської області за природний газ, спожитий у опалювальному періоді 2012/2013 років.

У Харкові стартував етап Східноєвропейського Кубку з лижних гонок

Сьогодні на спортивній лижній базі ОСК «Темп» стартував третій етап Східноєвропейського Кубку з лижних гонок сезону 2012-2013 рр. Участь у церемонії відкриття взяв заступник начальника Головного управління у справах сім`ї молоді та спорту ХОДА – начальник управління у справах фізичної культури та спорту Сергій Христоєв, перший віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малежик та технічний делегат Міжнародної федерації лижного спорту Андрій Нестеренко. «Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна вітаю всіх учасників змагань. Нам дуже приємно в черговий раз приймати етап Східноєвропейського кубку з лижних гонок. Ці змагання стають традиційними і все більш популярними. Бажаю всім учасникам швидкої лижні, і нехай переможе найсильніший!»- Зазначив Сергій Христоєв.

Споживачі області розрахувались за надані в 2012 році послуги водопостачання та водовідведення на 96,1%

Станом на 17 січня рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 96,1%, у т. ч. населення – 96,5%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 102,8%, з місцевих бюджетів – 101,6%, інших споживачів – 92,7%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення склала 14,2 млн. грн. (м. Харкова – 11,9 млн. грн.); госпрозрахункових споживачів – 18 млн. грн. (м. Харків – 18 млн. грн.).

Рівень розрахунків споживачів області за надані у 2012 році послуги теплопостачання склав 77,9%

З початку опалювального періоду 2012/2013 рр. станом на 17 січня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 77,9%, у т.ч. населення – 63,3%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 102,1%, з місцевих бюджетів – 85,5%, інших споживачів – 106,6%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 160,8 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 146,9 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 24,8 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 15 млн. грн., з державного бюджету, – 3,2 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 4 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 0,5 млн. грн.

40 млн. грн. буде виділено з держбюджету 2013 року на проведення водообміну у Краснопавлівському водосховищі

Про це під час відеоконференції на тему "Стан і проблеми реалізації державної політики щодо охорони вод від забруднення" повідомив заступник Міністра екології та природних ресурсів України Дмитро Мормуль. «У минулому році для проведення водообміну у Краснопавлівському водосховищі та здійснення технологічних попусків до р. Сіверський Донець з державного бюджету було виділено 34 млн. грн. На 2013 рік передбачено 40 млн.грн. Тож харків’яни будуть забезпечені водою нормативної якості»,- сказав Дмитро Мормуль.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Лозівському районі

Станом на 17 січня в Лозівському районі працює 8 котельних (100%), опалюються усі 76 об’єктів соціальної сфери: 24 школи, 17 дитячих садків та 35 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 52 житлові будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Лозівського району працюють диспетчерські служби.

Угоду між урядом України та інвесторами нетрадиційного видобутку газу на Харківщині планується підписати до кінця січня

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, на засіданні Кабінету міністрів на підставі того, що Донецька і Харківська обласні ради затвердили проект угоди, він буде розглянутий і затверджений як остаточний. Найімовірніше, що угода між урядом України та інвесторами – компаніями «Shell» і «Надра Юзівська» – буде підписана до кінця січня. «Після цього почнеться складання техзавдання, геологічного завдання, проект геологічного вивчення, включиться в роботу місцева громадськість та органи місцевого самоврядування, екологічні організації як суспільні, так і державні. Проект буде розроблятися, потім – проходити всі стадії узгодження. Буде проведено велику кількість різних експертиз і тільки по завершенні всіх цих робіт буде закладена перша свердловина і почнуться розвідувальні роботи по другій», – зазначив він.

У розробці родовищ газу в Харківській області компанія «Shell» буде використовувати не менше 80% українських матеріалів і послуг

Як заявив сьогодні в ході брифінгу за підсумками сесії Харківської обласної ради Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, при нетрадиційному видобутку газу на Харківщині буде максимально задіяна українська промисловість. «В угоді прописується, що не менше 80% закупівель послуг, робіт, товарів, - всього, що необхідно для ведення цього проекту, буде українського походження. Це робочі місця, розвиток економіки, соціальної сфери, і що важливо - це зниження ціни на газ. Для промислового регіону це дуже важливо, тому що це собівартість продукції, конкурентоспроможність товарів», - підкреслив міністр.

Харківщина вшановує пам'ять Євгена Кушнарьова

Сьогодні, в день шостої річниці трагічної загибелі колишнього голови Харківської облдержадміністрації Євгена Кушнарьова, харків'яни та мешканці області вшанували його пам'ять. Квіти до могили видатного політика і державного діяча поклали перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, керівники структурних підрозділів ХОДА та міськвиконкому, представники місцевого самоврядування, політичних партій, громадських організацій.

Харківська облрада погодила проект угоди про розподіл вуглеводнів між Україною, компанією «Шелл» та ТОВ «Надра Юзівська»

Сьогодні в ході сесії Харківської облради депутати ухвалили рішення «Про погодження проекту угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, між державою Україна, компанією «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (IV) Б. В.» та ТОВ «Надра Юзівська». Ця угода буде регулювати юридичні взаємовідносини між державою та інвесторами, де прописані всі екологічні, соціальні та інші вимоги до інвесторів.

На нетрадиційну розробку родовищ газу в Харківській області не буде витрачено жодної копійки бюджетних коштів

Як заявив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, ні державний, ні обласний бюджети не зазнають жодних втрат від розробки родовищ газу на території області. За його словами, згідно з угодою, всі фінансові ризики несе інвестор. «Жодної копійки з державного бюджету на цей проект не піде. Всі фінансові, екологічні ризики несе інвестор. Держава не несе жодних втрат, якщо не буде комерційного відкриття. Компанія просто втратила ці гроші, ми потиснули один одному руки, подякували і будемо думати про інші проектах. Але держава жодним чином не несе відповідальності, виключаючи випадок, якщо вона не виконає взяті на себе зобов'язання в плані дозвільних документів», - зазначив Олег Проскуряков.

Архів документів