Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Координація силових структур, органів місцевої влади та місцевого самоврядування - це необхідний чинник для успішної роботи в умовах нового КПК

Сьогодні в ході координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін звернув увагу на першочергове значення, яке має в нинішніх умовах координація між усіма силовими структурами та органами влади. За його словами, тільки за такої умови можна гарантувати всім громадянам України справедливе рішення всіх питань.

У Харківській області налагоджена взаємодія з правоохоронними органами. Михайло Добкін

Про це сьогодні після координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «По всіх напрямках в нинішньому законодавстві - законі про прокуратуру, законі про міліцію, законі про місцеві державні адміністрації, чітко виписана сфера компетенцій всієї державної влади. Сьогодні неодноразово під час координаційної наради звучало, що в Харківській області налагоджена взаємодія по всіх напрямках. Глибина проблем, які сьогодні є в нашому суспільстві, вимагає достатньо часу, щоб викорінити корупцію, побороти середовище, в якій корупція процвітає. Затверджений сьогодні під час наради проект постанови дасть можливість всім разом, спираючись на свою компетенцію, дану чинним законодавством, наводити порядок в області. Замість нас цього ніхто не зробить», - сказав Михайло Добкін.

У Харківській області стартувала весняна призовна кампанія 2013 року

Про це сьогодні на прес-конференції розповів обласний військовий комісар, заступник голови обласної призовної комісії Олексій Середа. Він підкреслив, що в Харківській області на строкову військову службу має бути призвано 535 осіб. «З них 60% будуть відправлені в Збройні сили України і 40% в інші військові формування: 170 - у внутрішні війська і 55 - в державну спеціальну службу транспорту. Як правило, близько 40% призовників залишається в Харківській області», - зазначив Олексій Середа.

9 районних газет Харківщини стануть учасниками пілотного проекту з реформування комунальних ЗМІ

Про це повідомила сьогодні в ході наради з питань роздержавлення районних комунальних ЗМІ начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. Це «Сільські новини» Валківського, «Червона зірка» Чугуївського, «Трибуна трудящих» Харківського, «Зоря» Золочівського, «Промінь» Краснокутського, «Маяк» Богодухівського, «Наш край» Кегичівського районів, а також «Обрії Ізюмщини» та «Вісник Куп'янщіни».

Державні і комунальні ЗМІ мають відійти від будь-якого впливу органів влади і місцевого самоврядування на редакційну політику

Як підкреслила сьогодні в ході семінару для редакторів районних ЗМІ при управлінні у справах преси та інформації ХОДА головний юрисконсульт Національної спілки журналістів України Тетяна Котюжинська, в результаті реформування державних та комунальних ЗМІ видання мають повністю звільнитися від будь-якого впливу органів влади на редакційну політику.

Завтра відбудеться засідання регіонального антикорупційного комітету

Завтра, 11 квітня, в малій залі Будинку рад відбудеться засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету. Початок о 16:30. Захід транслюватиметься в прямому ефірі на ХОД ТРК.

20 районів Харківської області приступили до сівби ранніх зернових

В Харківській області розпочався весняний сів. Про це в ході селекторної наради Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань проведення комплексу весняно-польових робіт повідомив директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов. «За оперативною інформацією Департаменту, на 10 квітня 20 районів Харківської області вже приступили до сівби ранніх зернових і зернобобових культур. Всього по області засіяно 68 тис. га, що становить 30% від запланованої площі посіву (223,6 тис. га). Посіяно 58 тис. га ячменю (32% від плану), 6,9 тис. га гороху (25%), 2,4 тис. га вівса (22%) і 745 га ярої пшениці (17% від плану)», – зазначив він.

Завдяки ініціативі Президента України робляться реальні кроки до реформування комунальних друкованих ЗМІ

Таку думку висловив голова обласного відділення Спілки журналістів України Олександр Голуб під час наради з питань роздержавлення районних комунальних ЗМІ, проведеної управлінням у справах преси та інформації ХОДА. Він зазначив, що така потреба з’явилася ще 12 років тому, але протягом цього часу конкретних заходів не було вжито. «Спілка журналістів давно дотримується тієї позиції, що роздержавлення просто необхідне. Разом з тим, ми усвідомлюємо, що коли провести його швидко і гамузом, ймовірно, що 80% районної преси просто зникне. Райони у нас мають не дуже велике населення, не всі передплачують районні газети і ще треба враховувати той факт, що зараз районна газета – рупор, який подає політику місцевої і загальнодержавної влади. Потім, гадаю, це вичерпається, і необхідно буде працювати в зовсім інших умовах. Вам доведеться вчитися плавати на глибокому», – підкреслив Олександр Голуб.

На першому етапі реформування комунальних і державних ЗМІ видання будуть забезпечені державною підтримкою

На даний момент в Україні готується реформа державних і комунальних ЗМІ. Як наголосив сьогодні в ході семінару для редакторів районних ЗМІ керівник асоціації районної преси Костянтин Григоренко, відповідно до існуючої домовленості з керівництвом країни, реформу планується здійснювати поступово і з максимальною підтримкою від держави. Зокрема, на першому етапі засоби масової інформації, що реформуються, будуть отримувати певну фінансову допомогу.

Завдання влади – створити умови для успішної роботи районних комунальних ЗМІ

Сьогодні управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації проводить нараду з питань роздержавлення районних комунальних ЗМІ. У ньому беруть участь начальник управління Вікторія Маренич, голова обласного відділення Спілки журналістів України Олександр Голуб, керівник асоціації районної преси Костянтин Григоренко, юрист Національної Спілки журналістів України Тетяна Котюжинська та редактори всіх районних газет Харківської області. Як зазначила у своєму вступному слові Вікторія Маренич, в даний час існує ряд законопроектів, присвячених реформуванню та подальшому функціонуванню районних ЗМІ. Зокрема, Президент України доручив Кабінету Міністрів спільно з Національною спілкою журналістів, профспілками і представниками трудових колективів доопрацювати проект Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ». Цей проект передбачає поетапне реформування ЗМІ протягом декількох років за участю пілотних видань та розповсюдженням їх досвіду.

Опалювальний сезон в області проходив стабільно

«Опалювальний сезон 2012/2013 років Харківській області був розпочатий своєчасно і проходив стабільно. 15 квітня будуть підбиті його підсумки, але вже зараз можна сказати, що цей опалювальний сезон пройшов гідно», - зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Роман Грива.

У I кварталі Харківська область перевиконала план власних надходжень до Пенсійного фонду

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за січень-березень 2013 року Харківська область виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду України на 101,6%. При плані 2 млрд. 107,6 млн. грн. зібрано 2 млрд. 140,7 млн.грн., що більше, ніж за аналогічний період минулого року на 134 млн.грн. «Завдяки своєчасному виконанню плану власних надходжень пенсії в Харківській області виплачуються своєчасно та в повному обсязі», - підкреслив Ігор Шурма.

Для участі в акції «За чисте довкілля» планується залучити близько 250 тисяч осіб

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Роман Грива. «До акції «За чисте довкілля» планується залучити близько 250 тисяч осіб. Люди будуть виходити працювати і в звичайному режимі, а на 20 квітня запланований загальноукраїнський суботник. На нього ми плануємо вивести більше 200 тисяч осіб. У тому році в такому суботнику брало участь 208 тис. осіб. Також до акції «За чисте довкілля» планується залучати студентську молодь - близько 62 тисяч осіб. Крім цього, щорічно до акції ми залучаємо людей, які стоять на обліку в центрі зайнятості. У минулому році в акції відпрацювали 4,5 тисячі осіб. У цьому році за рахунок коштів центру зайнятості ми плануємо залучити 4 - 4,5 тисячі осіб», - сказав Роман Грива.

До 1 травня планується завершити всі роботи з благоустрою кладовищ, братських могил, парків, скверів та всіх меморіальних комплексів

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Роман Грива у всіх районах Харківської області вже проводяться суботники. Крім цього, у всіх містах обласного значення та районах затверджені відповідні розпорядження про проведення на цих територіях акції «За чисте довкілля».

У Харкові відбудеться семінар щодо державного контролю якості та безпеки сільськогосподарської продукції

11 квітня об 11:00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П.Василенка (вул.Артема, 44) відбудеться семінар «Державний контроль якості та безпеки сільськогосподарської продукції на території Харківської області». Його мета - це проведення роз’яснювальної роботи в сфері визначення показників якості та безпеки сільськогосподарської продукції і посівних якостей насіння сільськогосподарських культур на всіх етапах вирощування.

Події дня

Сьогодні, 10 квітня о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція за участю обласного військового комісару, заступника голови обласної призовної комісії Олексія Середи, заступника обласного військового комісара – начальника відділу комплектування та призову Харківського обласного військового комісаріату, секретаря обласної призовної комісії Юрія Калгушкіна на тему: «Призовна кампанія 2013 року»; о 15:00 у великій залі Будинку Рад (вул.Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться нарада з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у березні 2013 року не було перевищень радіаційних параметрів

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спецкомбінат ДК УкрДО «Радон» за березень 2013 перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Харківщина готова розвивати економічну співпрацю з Королівством Нідерланди

Сьогодні в Харкові відбувся семінар «Відкрий для себе Нідерланди. Нові горизонти економічного співробітництва». У семінарі взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, а також представники голландського і українського бізнесу. В ході семінару обговорювалися такі питання, як бізнес-партнерство між підприємцями Нідерландів та України, а також перспективи співпраці у сфері агробізнесу.

10 квітня в Харкові обговорять питання реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

Завтра о 15:00 у Великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться нарада з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Захід буде транслюватися у прямому ефірі на ХОД ТРК.

Ветерани України та Росії візьмуть участь у міжнародній конференції «Звільнення лівобережної України від фашистських загарбників»

27 квітня о 10.00 в актовій залі Харківського національного університету ім.В.Н.Каразіна відбудеться міжнародна конференція за темою: «Звільнення лівобережної України від фашистських загарбників».  У ній візьмуть участь представники ветеранських організацій міст України та Російської Федерації: Бєлгорода, Курська, Орла, Воронежа, Києва, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Сум, Полтави, Запоріжжя, Херсона, Чернігова, активісти ветеранських організацій Харкова і Харківської області, а також студенти і курсанти ВНЗ міста.

Департамент культури і туризму ХОДА готовий до розгляду варіантів співпраці та фінансової підтримки цікавих туристичних проектів

За останні кілька років розвиток туристичної галузі в Харківській області помітно активізувався. Створено спеціалізований структурний підрозділ ХОДА, інформаційно-туристичний центр, налагоджено роботу з поліграфічною та сувенірною продукцією. З 5 туристичних маршрутів сформовано «Золоте кільце Слобожанщини». В області організовані 4 веломаршрути. Фестивалі «Печенізьке поле», «Весілля в Малинівці», «Івана Купала», «Масляна на Коропових хуторах», «Олексіївська фортеця» вже сьогодні можуть залучити іноземних туристів, які цікавляться нашою культурною спадщиною. Про це нагадав учасникам науково-практичного круглого столу «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг», який проводиться в рамках «Харківської туристичної бієнале», директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

У січні 2013 року середня зарплата в Харківській області зросла на 12,1%

За даними Головного управління статистики в Харківській області, у січні середньомісячна номінальна заробітна плата в регіоні склала 2717 грн., що на 12,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Серед регіонів України за розміром заробітної плати ми посідаємо 12 місце. Найбільшу зарплату в області отримують працівники фінансової і страхової сфер, а також працівники, зайняті видобутком нафти і газу. Їх заробітна плата перевищила середній показник в 1,6 і 2,1 рази відповідно», – зазначив Юрій Сапронов.

У ЦКЛ №5 вперше в Харкові проведено операцію стентування коронарної артерії з застосуванням біодеградуючого полімерного каркаса Absorb

5 квітня вперше в Харкові в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" 72-річному пацієнтові була успішно проведена операція стентування коронарної артерії з застосуванням новітньої технології. В якості стента пацієнтові було введено біодеградуючий полімерний каркас Absorb, який повністю зникає з судини, виконавши свою функцію розширення коронарних артерій. Протягом 24 місяців після імплантації такого стента відбувається відновлення природних функцій судини серця. Вже 6 квітня пацієнт був виписаний з лікарні.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Вовчанському районі

Станом на 9 квітня у Вовчанському районі працює 7 котельних (100%), опалюються усі 102 об’єкти соціальної сфери: 36 шкіл, 18 дитячих та 48 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 50 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Вовчанського району працюють диспетчерські служби: Вовчанське комунальне підприємство теплових мереж – телефон (05741) 4-26-87, КП «Вовчанська водопровідна дільниця» – телефон (05741) 4-34-40.

Індекс виробництва валової продукції тваринництва за січень-березень 2013 року на Харківщині склав 116,1%

Як повідомляє офіційний сайт Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, за січень-березень поточного року індекс виробництва валової продукції тваринництва на Харківщині склав 116,1% (в т.ч. в сільгосппідприємствах – 124%, у господарствах населення – 108,1%).

Події дня

Сьогодні, 9 квітня, о 10:00 у залі засідань Вченої ради Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна (пл. Свободи, 4) відбудеться науково-практичний круглий стіл «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг» в рамках «Харківської туристичної бієнале». О 13:00 у готелі «Харків Палас» (пр. Правди, 2, конференц-зала) розпочнеться семінар «Відкрий для себе Нідерланди. Нові горизонти економічного співробітництва».

Сільське господарство - одна з найбільш перспективних галузей для інвестицій в Харківській області

Про це розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні паном Пітером Яном Волтерсом, а також представниками голландського бізнесу.

Харківщина готова співпрацювати з представниками голландського бізнесу

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови ХОДА Юрія Сапронова з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні паном Пітером Яном Волтерсом, а також представниками голландського бізнесу. Юрій Сапронов від імені голови Харківської ОДА Михайла Добкіна привітав гостей в Харкові і розповів про регіон і його досягнення.

Стан захворюваності на грип та ГРВІ у Харківській області

За період з 1 по 7 квітня інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ по Харківській області склав 18,9 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього тижня 32,26 (нижче на 41,4%). Спостерігається зниження показника захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем року на 10,3%. Питома вага дітей до 18 років становить 60,2%. Показник епідемічного порогу перевищений у Лозівському районі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

III Круглий стіл «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг»

9 квітня о 10:00 в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбудеться відкриття III науково-практичного круглого столу «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг». Захід відбуватиметься в рамках «Харківської туристичної бієнале». В роботі круглого столу візьмуть участь представники обласної влади, провідні науковці та фахівці, практики туристичного бізнесу. Під час роботи круглого столу будуть обговорені пріоритетні напрямки розвитку туризму в межах «Концепції розвитку туризму в Харківській області до 2020 року».

Архів документів