Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 28 квітня

Минулої доби російські окупанти продовжували обстрілювати прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів області.

У трьох деокупованих селах Чугуївщини завершують відновлення електромереж, що були майже знищені

На деокупованій територій Чугуївського району тривають роботи із розмінування критичної інфраструктури та відновлення електропостачання.

Аграрії Харківщини засіяли 56 тисяч гектарів полів

Як розповів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, загалом цієї весни планують засіяти близько 570 тисяч га полів області. Дощова погода призупиняє роботи, але на врожайність це не вплине.

Вакансії тижня у Харківській області

Станом на 27 квітня 2023 року, за даними обласної служби зайнятості, на Харківщині актуальні 1352 вакансії.

Жителів Харківщині закликають робити обов'язкові профілактичні щеплення

На цьому наголосив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської ОВА Максим Хаустов під час брифінгу, присвяченому Всесвітньому тижню імунізації.

У Харківській області протягом тижня розмінували 148,5 гектара території

З 20 до 26 квітня включно спеціалісти-вибухотехніки розмінували майже 17 км ділянок автодоріг та 140,6 км ліній електропередач. Також вони обстежили 4 об’єкти.

У Харкові Координаційний штаб з питань поводження з полоненими за три місяці обробив понад 1200 звернень

За час роботи фахівцям регіонального КШВПП вдалося повернути з ворожого полону 16 цивільних громадян та військовослужбовців.

Енергетики повернули світло в село Норцівка Ізюмського району

Цей населений пункт був знеструмлений з 10 березня минулого року.

Як допомогти дитині адаптуватися в тимчасовому житлі – читайте у «Довіднику безбар’єрності»

«Довідник безбар’єрності» створено за ініціативою першої леді Олени Зеленської, у ньому міститься спеціальний розділ з порадами, як діяти у воєнний час.

Лікарні Харківщини отримали накопичувальні акумулятори для роботи в разі відключень світла

У межах гуманітарної допомоги акумулятори передали для лікарень Вовчанської, Куп'янської та Чугуївської громад.

По 1200 гривень від Червоного Хреста вже отримали понад 100 тисяч жителів Харківщини

У Харківській області тривають виплати фінансової допомоги від міжнародних донорів тим громадянам, які пережили окупацію.

Олег Синєгубов розповів про ситуацію в Харківській області станом на 27 квітня

Минулої доби ворог масовано обстрілював мирних мешканців та цивільну інфраструктуру населених пунктів Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів.

Глава держави вшанував пам'ять загиблих у Чорнобильській катастрофі

У 37-мі роковини трагедії на Чорнобильській атомній електростанції Президент України Володимир Зеленський ушанував пам'ять ліквідаторів, загиблих унаслідок аварії на АЕС.

Харківщина увійшла до ТОП-5 програми «Доступні кредити 5-7-9%»

За кількістю кредитних договорів у межах урядової програми «Доступні кредити 5-7-9%» Харківська область посідає 5 місце. Загалом укладено близько 3 тисяч договорів.

У Харкові з 27 по 30 квітня в межах Всесвітнього тижня імунізації пройдуть інтерактивні заходи

Всесвітній тиждень імунізації стартував 24 квітня. З цієї нагоди у Харкові на дитячих точках «Спільно» ЮНІСЕФ відбуватимуться інтерактивні заходи для школярів та всіх охочих.

Звернення начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова з нагоди 37-х роковин Чорнобильської катастрофи

Сьогодні 37-ма річниця однієї з найбільших техногенних катастроф людства – аварії на Чорнобильській АЕС.

Олег Синєгубов – про ситуацію в Харківській області станом на 26 квітня

Протягом минулої доби ворог обстріляв щонайменше 17 прикордонних та прифронтових населених пунктів в Харківському, Куп'янському та Чугуївському районах.

Збитки екосистемі Харківщини, за попередніми підрахунками, складають майже 350 мільярдів гривень

Про це повідомив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов на засіданні робочої групи з питань використання та охорони земель, природних ресурсів і охорони довкілля.

У ХОВА відбулася зустріч з представниками техаської благодійної організації «Elevate Ukraine»

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну «Elevate Ukraine» надає Харківщині Старлінки, аптечки первинної допомоги, продукти харчування та інше. Наразі благодійна організація планує розширити свою діяльність в регіоні.

Сьогодні вранці ворог завдав удар по центру Куп’янська – Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що вранці 25 квітня зафіксовано влучання в будівлю Куп’янського краєзнавчого музею.

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 25 квітня

Протягом минулої доби під вогнем окупантів перебувало щонайменше 18 населених пунктів Харківщини. Зокрема, Тополі, Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Кіндрашівка, Масютівка та інші.

У ХОВА обговорили з міжнародними партнерами забезпечення дітей девайсами для онлайн-навчання і відновлення зруйнованих шкіл

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська зустрілася з представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення і Управління ООН з обслуговування проєктів.

Протягом тижня Обласний гумштаб передав громадам Харківщини генератори, продукти та постільну білизну

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, в області продовжується видача гуманітарної допомоги для найбільш уразливих груп громадян.

єВідновлення: як можна буде отримати державну допомогу на ремонт пошкодженого житла

Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України ухвалено порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла.

24 квітня розпочався Всесвітній тиждень імунізації

Розпочався Всесвітній тиждень імунізації – його щороку проводять в останній тиждень квітня, щоби нагадати про важливість щеплень для захисту людей – а особливо маленьких дітей – від інфекційних хвороб.

Майже 2000 людей долучилися до «Армії відновлення» на Харківщині

За останній тиждень до «Армія відновлення» поповнилася ще 110 робітниками. Загалом суспільно корисні роботи здійснюють 1953 людини в 51 територіальній громаді Харківщини.

Архів документів