Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Інсулінозалежні діти Харківської області отримали в рамках благодійної акції шість інсулінових помп

Сьогодні у Обласній дитячій клінічний лікарні прокурор Харківської області Геннадій Тюрін передав батькам інсулінозалежних дітей 6 сучасних інсулінових помп та 2-місячний комплект витратних матеріалів, які дозволять цим дітям повернутися до звичайного активного життя. За словами заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, у Харківській області живуть 465 інсулінозалежних дітей. Інсуліном вітчизняного виробництва область забезпечена у повному обсязі, і 2013 рік виключенням не буде. Проте сьогодні існують сучасні технології, що дозволяють підвищити якість життя таких дітей. Саме такі інсулінові помпи виробництва США були придбані за благодійні кошти.

Серед інвесторів «Села майбутнього» – канадські і ізраїльські компанії

Крім агропромислового холдингу Harmelia інвестиційної компанії SigmaBleyzer, інвесторами проекту «Село майбутнього» виступлять компанії з Канади та Ізраїлю. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Є зацікавленість різних інвесторів в різних напрямках цього проекту. Власне реалізація проекту почнеться вже цього року з будівництва Селекційно-генетичного центру. До 2016 року планується залучити близько 1 млрд. 147 млн. грн. інвестицій, як державних, так і приватних. «Село майбутнього» – амбітний і масштабний проект, якого до цього часу ще не було в сільському господарстві України. Ми сподіваємося, що після його практичного втілення модель молочного тваринництва, вживана сьогодні в країні, буде повністю змінена на користь більш продуктивною», – зазначив він.

За 2012 рік Харківщина реалізувала промислової продукції на суму понад 60 млрд. грн.

Згідно з даними Головного управління статистики в Харківській області, за 2012 рік в Харківській області було реалізовано промислової продукції у відпускних цінах підприємств на суму понад 60 млрд. грн. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Із загального обсягу реалізованої промислової продукції області майже 47 млрд. грн. припадає на продукцію добувної та переробної промисловості, промислова продукція, продана регіоном, становить 5,4% від загального обсягу, реалізованого в країні», – зазначив він.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Барвінківському районі

Станом на 8 лютого в Барвінківському районі в роботі 27 котельних (100%), опалюються усі 76 об’єктів соціальної сфери: 19 дитячих закладів, 22 школи та 35 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 16 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальному підприємстві Барвінківського району працює диспетчерська служба: філія ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території», Барвінківське підприємство комунального господарства, телефон  (05757) 4-20-01.

Харківщина зацікавлена ​​у співпраці з Республікою Індія

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб і Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні пан Раджів Кумар Чандер обговорили можливості і перспективи взаємовигідного співробітництва між Харківщиною та Індією. У зустрічі також взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов і заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Валентин Дулуб презентував індійському гостю наш регіон і зазначив, що Харківщина зацікавлена ​​у співпраці за цілим рядом напрямків. Також він повідомив, що зовнішньоторговельний товарообіг між Харківською областю та Індією за 2012 рік становить 16,3 млн. дол США, експортні поставки – 2,8 млн. дол США, імпортні – 10,8 млн. дол США. Станом на 1 жовтня 2012 року обсяг прямих іноземних інвестицій в Харківську область від Республіки Індія склав 296,9 тис. дол США.

Борівщина передала Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України» Куп'янському району (доповнено)

Сьогодні Куп'янський район прийняв від Борівського Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України». Відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-річчю визволення Куп'янського району від фашистських загарбників, під час якого ветерани Борівського району вручили представникам Куп'янщини Прапор Перемоги і капсулу з священною землею з братської могили. У мітингу взяли участь начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, представники місцевого самоврядування, ветеранських та громадських організацій району.

У Харківській області підбито підсумки роботи з укладання колективних договорів у 2012 році

На продовження розвитку соціального діалогу на Харківщині проводиться двомісячник з укладання колективних договорів, план якого укладено Харківською обласною адміністрацією, Об’єднанням профспілок Харківської області та Спільним представницьким органом роботодавців Харківської області. Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в рамках цього двомісячника було проведено семінар, присвячений підсумкам роботи з укладання колективних договорів у 2012 році і планам стосовно цієї роботи на поточний рік. Зокрема, було визначено завдання для роботодавців та профспілок в колективно-договірній кампанії 2013 року, обговорено стан ринку праці на Харківщині та його гендерні аспекти. Також учасники семінару ознайомились з досвідом роботи з укладення колективних договорів на таких підприємствах, як Харківський підшипниковий завод, ВАТ «Турбоатом», Харківська медична академія післядипломної освіти.

Залучені інвестиції будуть сприяти вирішенню соціальних проблем Харківської області

Як зазначив в програмі «Час влади» в ефірі обласного державного телебачення директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин, будь-який інвестиційний проект передбачає участь у соціальному розвитку якихось територій. Наприклад, компанія «Shell» вже має величезні плани і розуміння, куди вони витратять свої гроші – це може бути будівництво доріг, обладнання освітлення, підведення газопроводів та багато іншого. «Сучасні іноземні компанії, які до нас приходять, правильно і прозоро сплачують податки. Вони платять прозорі зарплати, з них перераховується прибутковий податок, який є основою місцевих бюджетів. Регіон отримує робочі місця і валову продукцію, яка теж створює економіку області. Податкові надходження дають можливість більше коштів витрачати на соціальні потреби, тобто, це величезна система, яку необхідно запустити від найменшого підприємця до найбільшого інвестора, щоб цей економічний маховик закрутився. Кожен є складовою частиною цього механізму, навіть найменший підприємець є постачальником або покупцем більшого. Вся ця система повинна працювати і володіти такою внутрішньою енергією, яка тягнула б вгору економіку і соціальну сферу всього регіону», – підкреслив він.

Найбільший інтерес у інвесторів викликають проекти, пов'язані з сільським господарством і IT-технологіями

В ході роуд-шоу, яке Харківська облдержадміністрація проводила спільно з Національним агентством з інвестицій у багатьох країнах світу, найбільший інтерес викликали проекти, пов'язані з сільським господарством і з IT-технологіями, а також з податковими пільгами для виробництва високотехнологічної продукції з високою доданою вартістю. Про це повідомив в програмі «Час влади» в ефірі обласного державного телебачення директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. «Інвестор обирає найбільш вигідні для себе шляхи вкладення коштів. Він намагається, враховуючи загальну економічну ситуацію і в світі, і в Україні, отримати максимальну частку прибутку за мінімальний термін часу. Це справедливо. Бізнес сам визначає пріоритети, куди вкладати гроші. На даному етапі найбільший інтерес в Харківській області викликає інтелектуальний потенціал. Це студенти, розробники програмного забезпечення і всього, що з цим пов'язано. Не менший інтерес викликає агропромисловий комплекс, який зараз теж досить рентабельний і може давати серйозний прибуток при грамотній організації бізнесу», – повідомив директор Департаменту.

За 9 місяців 2012 року в економіку Харківської області залучено понад 200 млн. дол. інвестицій

За 9 місяців 2012 року в економіку Харківської області було залучено понад 200 млн. дол., а за весь час незалежності України – близько 2 млрд. дол. Про це повідомив в ефірі програми «Час влади» на обласному державному телебаченні директор Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. За його словами, це відповідає 3-4 місцю по Україні. «Інвестиційний клімат в Харківській області не може бути значно кращим, ніж в середньому по Україні, тому що ми знаходимося в правововій дії одних і тих же законів, однієї і тієї ж системи управління держави, однієї і тієї ж системи економіки. Якщо існують якісь кризові явища на території України, то вони також присутні і в Харківській області. Цього, на жаль, ми уникнути ніяк не можемо. Але, тим не менш, створення точкових сприятливих умов для ведення бізнесу веде до того, що багато підприємців і компаній визначаються з розміщенням своїх інвестицій саме на території Харківської області», – зазначив він.  

Протягом доби до пунктів обігріву звернулось 15 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 187 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулась 15 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2914 осіб.

Щороку кількість відвідувачів Єдиного дозвільного центру збільшується на 30–40%

Про це повідомив в ході програми «Час влади» в ефірі обласного державного телебачення директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. За його словами, в малих підприємствах або підприємницькому секторі задіяно близько 30% населення. Тому ще в 2010 році з приходом команди Михайла Добкіна почалася активна робота з організації Єдиних дозвільних центрів, які займаються видачею дозвільних документів, необхідних кожному підприємцю для того, щоб відкрити свою справу і розвиватися.

Угода про продаж стадіону «Металіст» може бути укладена у 3–4 кварталі 2013 року

На підготовку документів для продажу стадіону «Металіст» необхідно ще 3–4 місяці, а новий президент ФК «Металіст» Сергій Курченко планує протягом місяця прорахувати свої можливості й визначити, який графік фінансування зможе скласти, щоби забезпечити розрахунок із нами. Враховуючи це, орієнтовно в 3–4 кварталі угода буде завершена, - повідомив у інтерв’ю газеті «Український футбол» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Вартість стадіону ми визначили вже на першій зустрічі. Поки що ми говоримо про еквівалент 70 млн доларів. Перед початком будівництва була затверджена балансова вартість «Металіста». До неї додалися інвестиції приватників, держфінансування, кошти з обласного і міського бюджетів. Загальна сума після реконструкції склала (з урахуванням балансової вартості) майже 783 млн гривень. З цієї суми 230 млн — це гроші, які вкладали інвестори в стадіон. Залишається сума 560–565 млн, це майже 70 млн доларів. Остаточну суму після всіх розрахунків визначатиме незалежний оцінювач. Ми покладатимемося на його розрахунки, а далі, погодивши з усіма профільними відомствами, робитимемо пропозицію депутатам обласної ради про ухвалення відповідного рішення», – зазначив губернатор.

Події дня

Сьогдні, 8 лютого, о 15:00 у Малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться селекторна нарада ХОДА з порядком денним: "Про стан виконання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів за ІІ півріччя 2012 року"

Рятувальник, постраждалий під час пожежі у Балаклійському районі, буде працювати в службі МНС телефоністом

Про це сьогодні в ході підсумкової колегії ГТУ МНС України в Харківській області повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, рятувальник після декількох операцій зараз йде на поправку, він знаходиться в «УкрНДІ протезування», де для нього готують протези. «Ми не кидаємо в біді своїх рятувальників - коли трапилося це нещастя, осторонь не залишилися ні міська рада, ні облдержадміністрація. Спільними зусиллями ми подарували Євгену автомобіль з ручним керуванням, і коли хлопець повністю відновиться, він продовжить роботу в органах МНС. Він буде працювати не в Головному територіальному управлінні, а телефоністом у місцевій пожежній охороні», - зазначив перший заступник голови ХОДА.

Питання захисту життя людей постійно перебувають у центрі уваги обласної державної адміністрації

Сьогодні в 2-й державній пожежно-рятувальній частині м. Харків відбулось розширене засідання колегії Головного територіального управління МНС України в Харківській області, в якій взяв участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. В ході колегії були підбиті підсумки роботи територіальної підсистеми цивільного захисту населення і територій Харківської області у 2012 році. «Сьогодні ми проводимо серйозний аналіз всього того, що нам вдалося зробити за рік спільними зусиллями, а також складаємо плани на цей та наступні роки. У діяльності обласної державної адміністрації питання захисту людей постійно перебувають у центрі уваги, будь-які надзвичайні ситуації ми завжди ліквідуємо спільними зусиллями. Облдержадміністрація надавала і буде надавати необхідну допомогу головному територіальному управлінню МНС в усіх питаннях, пов'язаних із захистом життя людей», – заявив перший заступник глави області.

У Харкові відкрився Українсько-Індійський академічний центр

Сьогодні в приміщенні Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індія в Україні Раджіва Кумара Чандера відбулася урочиста церемонія відкриття Українсько-Індійського академічного центру. Центр створено з метою встановлення і розвитку плідних зв'язків університету з Індією в культурній, науковій та освітній сферах, проведення різних заходів індійської тематики для поширення знань про Індію серед широкої громадськості, сприяння програмам студентського обміну ITEC і ICCR, допомоги індійським студентам, які навчаються в Харкові і сприяння організації їхнього дозвілля.

Стан розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення становить 73,1%

Станом на 7 лютого рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 73,1%, у т.ч. населення – 91,5%, госпрозрахункових споживачів – 86,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення склала 3,0 млн. грн. (м. Харкова – 2,7 млн. грн.), установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 3,2 млн. грн. ( м. Харків – 2,9 млн. грн.), з державного бюджету – 4,0 млн. грн. (м. Харків – 4,0 млн. грн.), госпрозрахункових споживачів – 3,1 млн. грн. (м. Харкова – 3,1 млн. грн.)

Пропозиції Харківської області включені до Програми розвитку метрополітену в Україні

Про це сьогодні повідомив під час відеоконференції на тему: «Реалізація інфраструктурних проектів у 2013 році» заступник Міністра – керівник апарату Міністерства інфраструктури України Володимир Корнієнко. «Реалізація цієї програми йде важко, бо потребує дуже значних коштів. Зараз ми обговорюємо з Міністерством фінансів питання, як саме вона буде виконуватися. Що стосується об'єктів Євро-2012, можу вас поінформувати, що принципово прийнято рішення дофінансувати об'єкти, під якими залишилася кредиторська заборгованість. Проте на це потрібен деякий час, бо це пов' язано з отриманням коштів від продажу єврооблігацій», – сказав Володимир Корнієнко.

Споживачі області розрахувались за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання на 71%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 7 лютого рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 71%, у т.ч. населення – 67,7%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 73,8%, з місцевих бюджетів – 69,1%, інших споживачів – 96,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення склала 195,4 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 178,9 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 76,6 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 54,9 млн. грн., з державного бюджету – 37,4 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 30,8 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 5,1 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 1,0 млн. грн. 

Інформація про індекс інфляції по Україні у січні 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у cічні 2013 р. становив 100,2%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.  

На Харківщині збереглося 98% посіяних озимих

Сьогодні відбувся прес-тур регіональних представників ЗМІ до інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, де їм продемонстрували зразки рослин озимих культур, взяті з полів Харківської області. «Моноліти є основною складовою частиною моніторингу стану озимих в зимовий період. Справа в тому, що рослини, викопані з кореневою системою і разом з грунтом, в тепличних умовах відростають так само, як вони росли б весною. Якщо вони життєздатні на поточний момент, вони утворюють нові листочки, нову вторинну кореневу систему. Такі рослини при настанні весни стартують швидко, формують стеблостій та продуктивний колос. При відповідному догляді за такими посівами, вони дають високий врожай якісного зерна. Впродовж зими є три основних строки відбору монолітів: 20 січня, 20 лютого і 10 березня. За результатами першого відбору можна сказати, що всі рослини прекрасно відростають», – сказала провідний науковий співробітник лабораторії селекції і фізіології озимої пшениці інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва Наталія Рябчун.

C 1 січня поточного року підприємства можуть отримати пільги з податку на прибуток

З 1 січня 2013 року вступила в силу норма Податкового кодексу про нульову процентну ставку з податку на прибуток відповідно до Закону «Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки України». Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Пільгова відсоткова ставка дійсна за умови, що таке підприємство планує проводити реконструкцію або модернізацію виробництва на суму від півмільйона до трьох мільйонів євро, створило 25-150 нових робочих місць і виплачує своїм працівникам зарплату, що перевищує мінімальну в 2,5 рази. Виробникам регіону, які працюють в галузях, що підпадають під критерії «пріоритетних», варто звернути увагу на цю норму, що дозволяє їм до 2017 року не сплачувати податок на прибуток», – зазначив він.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Балаклійському районі

Станом на 7 лютого в Балаклійському районі працює 44 котельні (100%), опалюються усі 98 об’єктів соціальної сфери: 21 дитячий заклад, 38 шкіл та 39 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключені 266 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Балаклійського району працюють диспетчерські служби: КП БРР «Балаклійські теплові мережі» телефон (05749) 2-25-98, КП БРР «Балаклійський водоканал» телефон (05749) 2-27-28, КП БРР «Балаклійський Житлокомунсервіс» телефон (05749) 5-35-76.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулось 15 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 187 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулась 15 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2899 осіб.  

В Україні відбудеться фінал Кубку світу з лижного фрістайлу

18-23 лютого 2013 року на території гірськолижного комплексу «Буковель» у Прикарпатті відбудеться фінал Кубку світу з лижного фрістайлу. В ньому візьмуть участь провідні спортсмени з 14 країн світу, зокрема з Аргентини, Великобританії, Канади, США, Австралії, Китаю, Японії, Білорусі, Казахстану та України. Попередні змагання відбудуться 20-22 лютого, фінальні – о 19:00 23 лютого. Фінальну частину змагань транслюватимуть Перший національний канал і канал «Євроспорт».

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 7 лютого, о 12:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реалізація інфраструктурних проектів у 2013 році» о 14:00 у північному корпусі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 6) відбудеться урочиста церемонія відкриття Українсько-Індійського академічного центру

Робочі зустрічі керівників Кабінету Міністрів із головами облдержадміністрацій надзвичайно ефективні та корисні для регіонів. Михайло Добкін

Так прокоментував голова ХОДА Михайло Добкін сьогоднішню зустріч із першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим, віце-прем’єр міністром Олександром Вілкулом та керівниками міністерств. «Під час зустрічей ми особисто змогли донести всі проблеми Харківської області, зокрема, щодо фінансування будівництва метро, полігону ТПВ», – зазначив очільник області. Крім того, за словами Михайла Добкіна, під час зустрічей розглядалися питання підготовки до проведення Євробаскету 2015 року в Україні та фінансування окремих програм розвитку регіону. «Ми отримали підтримку за всіма питаннями. Впевнений, що таке нововведення Кабінету Міністрів не лише пришвидчить вирішення проблем окремих регіонів країни, а й налагодить міжвідомче співробітництво між міністерствами. А від цього, безумовно, виграють всі територіальні громади», – підкреслив голова ХОДА.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у січні 2013 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, у зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж січня 2013 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка на підприємстві стабільна. 

На протидію торгівлі людьми у 2013 році буде виділено з державного бюджету більше 1 млн. грн.

Сьогодні Департаментом у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА було проведено перше засідання робочої групи з реалізації проекту «Спільними зусиллями влади та громади – проти торгівлі людьми», який було розпочато у Харківській області у січні 2013 року. Проект передбачає підвищення рівня обізнаності державних службовців, депутатів місцевих рад та населення щодо державної політики в Україні з цього питання та регламентується Законом України «Про протидію торгівлі людьми». В Україні проект реалізується у 9 областях: Харківській, Чернівецькій, Миколаївській, Львівській, Одеській, Волинській, Вінницькій, Херсонській та Тернопільській. На його виконання тільки у 2013 році у державному бюджеті закладено більше 1 млн. грн.

Архів документів