Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкова має бути повноцінний місто-партнер у Франції

Як зазначив в ході зустрічі з керівництвом Харківської області Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ален Ремі, великий потенціал несе в собі співпраця міст. На його думку, треба, щоб Харків знайшов собі повноцінного партнера у Франції, тому що це друге місто України, і його потенціал має поєднуватися з потенціалом такого ж великого французького міста. «Харків пов'язували особливі відносини з Ліллем. Лілль є одним з найбільших міст Франції, так само як і Харків в Україні. Я вважаю, що нинішній рівень співпраці не відповідає статусу цих двох міст. Необхідно шукати нові шляхи співпраці», – підкреслив Ален Ремі.

Франція посідає перше місце за обсягом прямих іноземних інвестицій в економіку Харківщини

За обсягом прямих іноземних інвестицій в економіку Харківщини Французька республіка посідає перше місце. Станом на 1 січня 2013 року французькі підприємства інвестували 845 млн. дол. США, що становить 39% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій. Про це повідомив сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, зовнішньоторговельний оборот області з Францією за 2012 рік склав 16,3 млн. дол. США, експортні поставки за аналогічний період склали 410 тис. дол. США, імпортні – 15,9 млн. дол. США.

Валентин Дулуб зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі

Сьогодні відбулась зустріч першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба та заступника голови Харківської обласної ради Людмили Давидової з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні паном Аленом Ремі. Під час заходу сторони обговорили стан та перспективи взаємовигідного співробітництва між Харківською областю та Францією. Валентин Дулуб зазначив, що Харківська область є сільськогосподарським, інноваційним, транспортним та освітнім центром. Налагоджено довгострокове співробітництво у науковій сфері: в Харкові працює спільна франко-українська програма підготовки магістрів між Харківським національним економічним університетом та французьким університетом «Ліон-2». Також активним учасником співробітництва є Харківський національний університет ім. Каразіна.

Ухвалення законопроекту «Про особливості оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції» стане закономірним продовженням затверджених раніше податкових пільг

Оскільки основні витрати компаній у сфері IT припадають на заробітну плату, зниження ставки податку на доходи «айтішників» з 15% до 5% буде стимулювати зростання кількості таких компаній. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. На його думку, ухвалення законопроекту «Про особливості оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції» стане закономірним продовженням затверджених минулого року податкових пільг.

Стартував прес-тур журналістів Харківщини до Криму

Сьогодні група харківських журналістів приїхала до Криму в рамках реалізації угоди про співробітництво між Харківщиною та Автономною Республікою. З 26 лютого по 1 березня представники ЗМІ Харківської області за підтримки управління у справах преси та інформації ХОДА, а також Міністерства курортів і туризму Автономної Республіки Крим ознайомляться з туристичним потенціалом Криму, а також з перспективами подальшого співробітництва між регіонами.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах області працювало 55 одиниць техніки та 92 дорожніх робітників. Станом на ранок 26 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 26 лютого, о 10:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) почнеться засідання Харківської обласної спостережної комісії. 1. Звіт заступника голови комісії Мар’яновського Г.А. про роботу комісії в 2012 році. 2. Затвердження плану роботи комісії на I півріччя 2013 року; о 15:00  у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) почнеться засідання Харківської обласної громадської гуманітарної ради

У 2012 році значно збільшився обсяг державного замовлення на виробництво і розповсюдження телерадіопрограм

Сьогодні в Києві відбулося розширене засідання колегії Держкомтелерадіо України, на якому були підбиті підсумки роботи комітету в 2012 році та визначено основні завдання на 2013 рік. У засіданні взяла участь заступник начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Юлія Бордунова. Як зазначив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдинович, 2012 рік став багато в чому дуже важливим для комітету. Наприклад, в 2-3 рази покращилися такі показники, як обсяги державного замовлення на виробництво і розповсюдження телерадіопрограм для державних потреб, аудиторія державних мовників, реалізація програми «Українська книга». Також у Верховній Раді зареєстровано законопроект про громадське телебачення і радіомовлення, який враховує кращі європейські стандарти та сприятиме формуванню громадянського суспільства.

Сільгосппідприємства Харківської області в 2012 році виробили 210 тисяч тонн молока

Як зазначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в 2012 році сільгосппідприємства Харківської області вийшли на рівень виробництва молока майже десятирічної давності, причому тоді такий обсяг продукції - 210 тисяч тонн - був отриманий при поголів'ї дійної череди в 67 тисяч корів, а в 2012 році - всього 39,5 тис. голів.

Проти видобутку сланцевого газу протестують ті, кому невигідна енергетична незалежність України

Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, така високотехнологічна компанія як «Shell» використовує в своїй роботі новітні технології, які набагато безпечніші для людей і навколишнього середовища, ніж деякі інші технології, які використовуються в Україні.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах області працювало 76 одиниць техніки та 105 дорожніх робітників. Станом на ранок 25 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Стан захворюваності на грип та ГРВІ в області

В період з 18 по 24 лютого інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ по Харківській області склав 29,41 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього тижня 60,17 (нижче на 51,13%.). Спостерігається зниження показника захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем на 2,6%. Питома вага дітей до 18 років становить 62,8%. Показник епідемічного порогу не перевищений ні в одному з міст та районів області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В урочистостях з нагоди 70-річчя героїчної битви за с. Соколово візьмуть участь гості з Чехії

Героїчній битві за с. Соколово Зміївського району в цьому році виповниться 70 років. 8-9 березня в Харківській області відбудеться низка заходів, приурочених цій події. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін під час робочої поїздки до Зміївського району. В урочистостях візьмуть участь представники чеських офіційних делегацій, планується відкрити після реконструкції музей бойового братерства в с. Соколово. Під час візиту гості з Чехії планують взяти участь у ряді заходів, серед яких покладання квітів до меморіальної дошки Отакару Ярошу та до братської могили жертвам фашизму 1941-1943 рр. в Харкові, а також зробити піший похід з Харкова до Соколово.

Розпочався візит офіційної делегації Харківської області до штату Техас США

Сьогодні розпочався візит офіційної делегації Харківської області до штату Техас Сполучених Штатів Америки. Делегацію очолив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Мета візиту - презентація промислового, сільськогосподарського, наукового та інноваційного потенціалу Харківської області, проведення зустрічей з керівництвом і діловими колами штату Техас. Крім цього учасники делегації ознайомляться з техаським досвідом видобутку нетрадиційного газу, а також з технологією гідророзриву пласта. Крім цього планується налагодити співпрацю між Харківщиною і штатом Техас у сфері сільського господарства.

Масляну відсвяткують у всіх районах Харківської області

Масляну відсвяткують у всіх районах Харківської області. Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін під час робочої поїздки до Зміївського району. Заступник голови ХОДА відвідав місце проведення народного гуляння «Масляна на Коропових Хуторах», яке у цьому році відбудеться 16 березня. На сьогоднішній день в с. Коропове вже іде активна підготовка до свята. Варто відзначити, що Масляну будуть відзначати і в інших районах Харківської області, а також м. Харкові.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Золочівському районі

Cтаном на 25 лютого в Золочівському районі в роботі 2 котельні (100%), опалюються усі 52 об’єкти соціальної сфери: 19 шкіл, 14 дитячих та 19 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

На харківській сцені вперше в Україні прозвучить хіп-хоп з живим симфонічним оркестром

У Харкові триває підготовка унікального проекту двох талановитих музичних колективів - Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» (МАСО) і відомої української групи «Танок на Майдані Конго» (ТНМК). Їх спільний великий концерт відбудеться 29 березня у великому залі Харківського національного академічного театру опери і балету імені М.В. Лисенко. Музиканти представлять оригінальні симфонічні аранжировки добре відомих хітів гурту ТНМК, а також презентують і нові композиції. Хіп-хоп з живим симфонічним оркестром на харківській сцені прозвучить вперше в Україні.

Олег Анпілогов привітав зі 100-річним ювілеєм мешканку Дергачівського району Антоніну Донець

Сьогодні заступник голови ХОДА Олег Анпілогов відвідав мешканку селища Козача Лопань Дергачівського району Антоніну Стрілець, яка в цей день відзначає свій 100-річний ювілей. Заступник глави області передав іменинниці поздоровлення від Президента України Віктора Януковича, а також привітав її від імені голови ХОДА Михайла Добкіна. «Вам випало жити в непростий час - ви пережили Велику Вітчизняну війну, одна виховали двох доньок, разом з іншими піднімали країну після війни. Такі люди, як Ви, заслуговують особливого до себе ставлення, тому в нашій державі ветеранів поважають і цінують. Можу вам сказати, що Ви завжди можете розраховувати на допомогу і підтримку як з боку обласної влади, так і від керівництва Дергачівського району та Козачої Лопані. Я вітаю Вас з Вашим святом і бажаю міцного здоров'я, турботи і підтримки всіх Ваших близьких», - з такими словами Олег Анпілогов звернувся до Антоніни Стрілець.

Події дня

Сьогодні, 23 лютого, о 14:30  у великій залі Харківського державного університету мистецтв ім. Котляревского (пл.Конституції, 11/13) відбудеться перша загальна репетиція популярної української групи "Танок на майдані Конго" і Харківського молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський".

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу смерті Почесного громадянина міста Харкова, першого проректора з наукової роботи Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, професора Іллі Залюбовського і висловлює співчуття його рідним і близьким. Вдячну пам'ять про Іллю Івановича в своїх серцях зберігають всі, хто його знав. Сумуємо разом з вами.

Теплопостачальні підприємства Харківської області збільшили рівень розрахунків за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2012-2013 років

Про це в ході обласної селекторної наради розповів Роман Грива, директор Департаменту житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури облдержадміністрації. Він підкреслив, що в за останній тиждень рівень розрахунків підприємств виріс на 4%. «Істотних результатів підвищення рівня розрахунків досягли наступні підприємства: КП "Теплові мережі Харківського району" - рівень розрахунків підвищився на 12,4% і склав 41,3%; ТОВ "Володар-Кегичевка" - рівень розрахунків збільшився на 9% і склав 94,8%, Нововодолазьке підприємство теплових мереж - на 8%, що складає - 46,2%, ТОВ "Котельні лікарняного комплексу" - підвищили на 6,7%, що склало 58%», - сказав Роман Грива.

Необхідно збільшити кількість дитячих дошкільних навчальних закладів. Віктор Янукович

Про це Президент України сказав під час телепроекту «Діалог з країною». «Наші діти повинні мати можливість проходити підготовку в дитячих навчальних закладах перед школою, отримувати дошкільну освіту. Нині головне завдання влади - створити дитячі навчальні заклади в достатній кількості в усіх регіонах. Ми продовжуватимемо цю роботу, допоки не створимо нормальну систему дитячих дошкільних закладів», - сказав він.

До питання ремонту автошляхів в Україні треба підійти системно та на загальнодержавному рівні

Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час телепроекту «Діалог з країною». «Це питання не може вирішувати самостійно жодна мерія, жодна місцева адміністрація в Україні - воно загальнодержавне і загальнонаціональне. Стратегія вирішення цього питання буде запропонована найближчим часом», - сказав Президент.

Олег Анпілогов привітав ветеранів Дергачівського району з Днем захисника Вітчизни

Сьогодні в місті Дергачі в районному Будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня захисника Вітчизни. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов, голова Дергачівської райдержадміністрації Андрій Руденко, голова районної ради Михайло Бушев.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби для забезпечення безпечного проїзду використано 140 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 64 одиниці техніки та 101 дорожній робітник. Станом на ранок 22 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Реалізація програми «Доступне житло» стимулюватиме розвиток будівельної галузі

На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час трансляції телевізійного проекту «Діалог з країною». За його словами, найближчим часом буде започатковано кілька програм, які створять умови для розвитку будівельної галузі. Однією з таких програм Глава держави вважає програму «Доступне житло».

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту розділять на два різних

Про це сьогодні під час трансляції проекту «Діалог з країною» повідомив Президент України Віктор Янукович. За його словами, об'єднавши Міністерство освіти і науки з Міністерством молоді та спорту, Уряд зробив помилку. «Я визнаю ту помилку, яку ми зробили, коли об’єднали Міністерство молоді і спорту з Міністерством освіти і науки. Я приймаю зараз рішення відокремити спорт і молодь від освіти і науки. Відновимо ті управління, які є на місцях в регіонах. Тому що я, коли поцікавився, який був підхід, побачив, що це була не реорганізація, а напівзнищення», - сказав Віктор Янукович.

Найближчим часом буде започатковано програму із забезпечення житлом дітей-сиріт. Віктор Янукович

Про це сьогодні під час телевізійного проекту «Діалог з країною» сказав Президент України Віктор Янукович. «Ця програма - вона обов’язково найближчим часом буде започаткована і окремим рядком увійде до бюджету. Ми встановимо такий облік у державі, де кожна дитина-сирота, яка досягла 18 років, уже буде мати право на отримання житла», - сказав Президент.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Зміївському районі

Станом на 22.02.2013 в Зміївському районі в роботі 34 котельні (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (81 заклад - 100%): 29 шкіл, 14 дитячих та 38 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 145 житлових будинків (100%).

Рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення становить 123%

Станом на 22 лютого рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 123%, у т.ч. населення – 133%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 74%, з місцевих бюджетів – 76,2%, інших споживачів – 137,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Архів документів