Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Діти, які влаштовані в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, не підлягають іноземному усиновленню

У відповідності до чинного законодавства, не підлягають іноземному усиновленню діти, які влаштовані в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Служби у справах дітей Харківської ОДА Тетяна Печерських. «Українська дитина виходить у відкритий банк даних, тобто, може бути усиновлена ​​іноземцями, тільки після року перебування на місцевому обліку, коли вона відкрита лише для усиновлення громадянами України. У зв'язку з цим у межах цього строку потрібно діяти, щоб в першу чергу влаштувати дитину в українську родину. Але деякі діти мають право дострокового виходу в базу даних – ті, у яких є певні захворювання. Це хвороба Дауна, відсутність кінцівок і хвороби, які затверджені списком Міністерства охорони здоров'я і дають право дитині на першочерговий вихід у відкриту базу», – зазначила вона.

Контроль за умовами утримання українських дітей в сім'ях іноземних усиновителей має здійснюватися таким же чином, як на території України

На жаль, українська Служба у справах дітей не має можливості відстежувати умови проживання дітей, які були усиновлені за кордон. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Служби у справах дітей Харківської ОДА Тетяна Печерських. За її словами, в цьому напрямку робляться певні кроки. «Справа у тому, що будь-яка дитина, яка перетинає кордон, має бути поставлена на облік у відповідній консульській службі, яка утворена не території тієї держави, де дитина усиновлюється. На жаль, до цього часу Україною не ратифікована Гаазька конвенція, за якою саме контроль за умовами утримання українських дітей, які усиновлені за кордон, має здійснюватися таким же чином, як це здійснюється на території України», – зазначила начальник обласної Служби у справах дітей. 

Михайло Добкін бере участь у засіданні Кабінету Міністрів

Сьогодні в Києві почалося засідання Кабінету Міністрів під керівництвом Прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Голова ХОДА Михайло Добкін бере участь у засіданні.

У минулому році на території Харківщини було усиновлено 144 дитини

У 2012 році у Харківській області стали сиротами 715 дітей. Якщо порівнювати загальну кількість дітей, які отримують статус сиріт, і тих дітей, які потрапляють в сім’ю, то другий показник перевищує перший. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла начальник служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації Тетяна Печерських.

Протягом останніх років на Харківщині зменшується загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник служби у справах дітей Харківської ОДА Тетяна Печерських. За її словами, протягом останніх років на Харківщині зменшується загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За підсумками минулого року дітей цих категорій стало менше на 134 особи.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах області працювало 57 одиниць техніки та 92 дорожні робітники. Станом на ранок 6 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Внесено зміни до бюджету Харківської області на 2013 рік

Депутати Харківської обласної ради підтримали перелік змін до бюджету регіону на 2013 рік, якими передбачено виділення коштів на утримання установ, що фінансуються з обласного бюджету, та деяких обласних програм у сумі 90 млн. 212 тис. грн.

Депутати обласної ради затвердили Програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік

В основі Програми ключові положення Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», завдання щодо реалізації ініціатив Президента України, пріоритети Національного плану реформ на 2013 рік та першочергові завдання у соціальній та економічній сферах, визначені Президентом України у виступі на засіданні Ради Регіонів 25 грудня 2012 року. Метою програми є зростання добробуту і підвищення якості життя населення шляхом втілення пріоритетів Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року та реалізації завдань Національного плану реформ на 2013 рік в межах повноважень облдержадміністрації.

На проведення V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» з обласного бюджету виділено 1 мільйон гривень

Сьогодні в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради було ухвалено рішення про виділення 1 мільйону гривень з обласного бюджету на проведення ювілейного Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» у травні 2013 року. Ці кошти планується використати на проведення заходів, передбачених програмою V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно, які пов’язані з популяризацією кінофестивалю та здійсненням інформаційної підтримки.

Депутати облради підтримали Концепцію розвитку туризму в Харківській області до 2020 року

Під час пленарного засідання депутати облради підтримали Концепцію розвитку туризму в Харківській області до 2020 року, розроблену обласним комунальним закладом «Харківський організаційно-методичний центр туризму» та Департаментом культури і туризму облдержадміністрації. У документі запропоновані заходи з розвитку історико-культурного, сільського, зеленого, спортивного, ділового, міського туризму. Задля інтенсифікації галузі туризму визначено наступні завдання: стимулювання розвитку об’єктів туристичної інфраструктури; розробка інноваційних туристичних продуктів, оновлення існуючих турмаршрутів; популяризація регіонального туристичного продукту на внутрішньому та міжнародному ринках; забезпечення туріндустрії професійними кадрами.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Куп’янському районі

Станом на 5 березня в Куп’янському районі працює 26 котельних (100%), опалюються усі 67 об’єктів соціальної сфери: 22 школи, 8 дитячих та 37 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 23 житлових будинки (100%).

Необхідно об'єднуватися і йти вперед для вирішення загальних завдань. Михайло Добкін

Сьогодні в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін подякував усім присутнім за позитивну оцінку роботи по області за минулий рік. «Головна оцінка роботи будь-якої влади - довіра людей. Ми живемо і працюємо з тим, що у нас є сьогодні. Як працюємо - оцінять люди. Минуло сім років з того моменту, як я обрався мером міста Харкова, 18 березня буде три роки як Президент призначив мене на посаду губернатора, я звертаюся за довірою до людей, бачу її, ця довіра кореспондується в представницькі мандати рад різних рівнів. Це не означає, що люди задоволені життям, але це однозначно говорить про те, що вони нам вірять і довіряють. Тому, я всім бажаю в 2013 році максимально об'єднати зусилля, щоб мінімізувати всі зовнішні і внутрішні ризики, які є, і всю свою енергію направити не на з'ясування відносин, а зробити так, щоб сьогодні кожен за своїми здібностями працював на рішення загальної задачі. Над цим я і буду працювати: об'єднувати людей і йти вперед для вирішення спільних завдань», - сказав Михайло Добкін.

Підготовку до початку буріння пошукової свердловини «Новомечебилівська 100» буде завершено в травні 2013 року

Проект з видобутку нетрадиційного газу є стратегічним для України, оскільки спрямований на забезпечення енергетичної безпеки країни, - наголосив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, підготовка до початку буріння другої пошукової свердловини на території Харківської області буде завершена вже найближчим часом.

У 2012 році в Харківській області на 9% збільшилося виробництво молока

У Харківській області розвивається молочно-товарне виробництво, - підкреслив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. Зокрема, в 2012 році вдалося помітно збільшити виробництво молока, незважаючи на те, що поголів'я великої рогатої худоби істотно не змінилося. «Покращилась ситуація в галузі молочного тваринництва. В області за минулий рік вироблено молока на 9% більше обсягів 2011 року. Підкреслю, що цей результат забезпечений за рахунок ефективної роботи наших підприємств, яким вдалося без збільшення поголів'я дійного стада істотно наростити надої», - підкреслив глава області.

У технології видобутку нетрадиційного газу на Харківщині буде застосовуватися 7 шарів захисту стовбура свердловин, які запобігають викидам в водоносний шар

В ході візиту до Сполучених Штатів Америки делегація на чолі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним відвідала найбільше в Техасі газове родовище «Barnett», звідки починалася сланцева революція в Сполучених штатах Америки в 2004 році. Як зазначив у ході пленарного засідання сесії облради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, процес гідророзриву пласта в США відомий з 1940 року, в Україні – з 1950. Зокрема, в Техасі з 2010 року було влаштовано 33 тисячі свердловин і проведено більше 100 тисяч гідравлічних розривів пласта, а з 2007 року – 39 гідроразривів в Харківській області. «Всі дані про місця проведення гідроразривів знаходяться у вільному доступі, і можна легко простежити, чи є екологічні наслідки», – підкреслив Юрій Сапронов.

Єдиний дозвільний центр Харкова визнаний кращим в Україні

Про це сказав сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «За підсумками рейтингового оцінювання Кабінету Міністрів України в 2012 році Єдиний дозвільний центр Харкова був визнаний кращим в Україні, набравши максимальну кількість балів», - зазначив голова області.

Індекс споживчих цін Харківської області у 2012 році вперше за десять років був дефляційним

Про це сьогодні в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Головне завдання, яке вдалося вирішити на споживчому ринку протягом 2012 року, це не допустити інфляцію. Індекс споживчих цін вперше за десять років був дефляційним - 99,2%. Такий результат досягнутий, перш за все, за рахунок вирішення найважливішого в соціальному плані завдання - зниження за рік цін на продукти харчування на 4,2%, що відповідає 4 місцю серед регіонів України. Цьому, безумовно, сприяла активізація роботи агропромислового комплексу, постійний діалог органів влади з бізнесом і підписання меморандумів взаєморозуміння», - сказав голова області.

За обсягами валової сільськогосподарської продукції Харківська область посідає 5 місце серед областей України

«У 2012 році аграріями Харківської області було зібрано 2,7 млн. тонн зерна. Це 6 показник серед регіонів України. В цілому за обсягами валової продукції область знаходиться на 5 місці серед областей України, а індекс виробництва валової продукції, якщо його порівняти з середнім показником за 2009-2011 роки, склав 114%», - повідомив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

З реалізації програм «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів» Харківська область в 2012 році увійшла до першої п'ятірки серед регіонів України

«Дієвим стимулом для житлового будівництва є державні програми «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів», розроблені з метою реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. І вони набувають все більшої популярності серед мешканців області. Ці програми враховують інтереси всіх учасників будівельного ринку, основною їхньою метою є забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Харківська область за підсумками реалізації цих програм у 2012 році посіла місце в першій п'ятірці серед регіонів України», - підкреслив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківська область залишається одним з провідних промислових регіонів України

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін на сесії обласної ради розповів, що за обсягом реалізованої промислової продукції у 2012 році Харківська область посіла 6 місце. За 2012 рік промисловими підприємствами області реалізовано продукції на суму 60,4 млрд. грн., що на 3,5 млрд. грн. більше ніж у 2011 році.

За обсягами виконання будівельних робіт Харківська область посідає четверте місце серед регіонів України

Як повідомив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, у 2012 році Харківській області, незважаючи на складну економічну ситуацію, вдалося досягти високих показників розвитку будівництва. «За обсягами виконання будівельних робіт, а це майже 4,2 млрд. грн., Харківська область посідає четверте місце серед регіонів; за темпами - шосте. За підсумками минулого року було введено в експлуатацію 379 тисяч кв.м житла, що на 13% більше, ніж у 2011 році. Тим не менш, будівельний комплекс області знаходиться у важкій ситуації. Він здатний забезпечити виконання набагато більшого обсягу робіт», - підкреслив глава Харківщини.

У 2012 році рівень заробітної плати зріс на 14,3%

Про це на сесії обласної ради розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що 2012 рік характеризувався продовженням росту доходів населення і рівень заробітної плати зріс на 14,3%. «За підсумками року нам вдалося знизити борг з виплати заробітної плати на 1,4 млн. грн., і, головне, не допустити зростання заборгованості на основних підприємствах-боржниках, якими є підприємства державної форми власності», - сказав Михайло Добкін.

За підсумками 2012 року Харківська область у комплексній рейтинговій оцінці сфери житлово-комунального господарства посіла 3 місце

Про це сьогодні в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «У галузі житлово-комунального господарства за минулий рік вдалося зробити багато чого з запланованого. Наші успіхи відображені в динаміці рейтингових місць за всіма показниками. Якщо за 2011 рік ми за цими показниками були серед регіонів в числі останніх, то за підсумками 2012 року наша область у комплексній рейтинговій оцінці сфери житлово-комунального господарства вийшла на провідні позиції - 3 місце», - сказав голова області.

Серед регіонів України Харківська область посідає ІІ місце з олімпійських видів спорту та ІІІ місце - з неолімпійських

«У 2012 році спортсмени області на Олімпійських, Паралімпійських іграх, чемпіонатах, Кубках світу та Європи завоювали 360 медалей. Це - найвищий показник за роки незалежності України. За попередніми підсумками рейтингу 2012 року з спорту вищих досягнень область посідає ІІ місце з олімпійських видів спорту та ІІІ місце - з неолімпійських видів спорту серед регіонів України», - повідомив сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Харківська область посідає 5 місце в Україні за рівнем зайнятості населення

У 2012 році Харківська область посіла 5 місце в країні за рівнем зайнятості населення, - повідомив сьогодні в ході сесії обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це результат злагодженої і стабільної роботи усіх відповідних служб в регіоні. «Стабільно в числі лідерів, посідаючи 5 місце серед регіонів, наша область знаходиться за рівнем зайнятості населення. І значною мірою це заслуга соціальних служб, центрів зайнятості та їх співпраці з громадськими організаціями щодо формування активної життєвої позиції у безробітних. За 2012 було створено 60 тисяч нових робочих місць, у тому числі за рахунок розвитку підприємницької діяльності - 37,5 тисяч робочих місць. Цей показник щодо річного завдання було перевиконано на 20%. При цьому кількість створених робочих місць було в півтора рази більше кількості ліквідованих», - повідомив глава області.

У Харківській області зменшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

У Харківській області продовжується системна робота з соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Пріоритетами є національне та сімейне усиновлення, усунення так званого соціального сирітства. Про це сьогодні в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Протягом 2012 року до суду було направлено 87 кримінальних справ з ознаками корупції

Серед незмінних пріоритетів роботи прокуратури Харківської області у 2012 році було запобігання та протидія злочинності і корупції. Протягом року до суду було направлено 87 кримінальних справ з ознаками корупції, більша частина з яких – за фактами одержання хабара. Про це проінформував в ході пленарного засідання сесії обласної ради прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. Також минулого року прокуратурі вдалося підвищити ефективність наглядової практики на більшості її напрямків. За словами прокурора області, одним із них є забезпечення конституційних прав і свобод громадян при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання, досудового слідства та підтримання державного обвинувачення в суді. Прокуратура принципово реагувала на усі факти порушення зазначених прав, ретельно вивчаючи 11 тисяч оперативно-розшукових справ, 15 тисяч матеріалів кримінальних справ та 200 тисяч – про відмову в порушенні справ.

Необхідно надати можливість творчого розвитку кожному мешканцю Харківщини

На сесії обласної ради голова облдержадміністрації Михайло Добкін розповів, що минулого року обласна державна адміністрація, органи місцевої влади та місцевого самоврядування продовжили цілеспрямовану роботу щодо поліпшення матеріально-технічної бази галузі «культура».

Зведений бюджет Харківської області в 2012 році збільшився на 23%

Як повідомив сьогодні в ході сесії обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, незважаючи на складну економічну ситуацію, в Харківській області в 2012 році вдалося досягти високих бюджетних показників. «За підсумками 2012 року область забезпечила зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів на 10,6%, їх загальна сума склала понад 25,8 млрд. грн. Що стосується зведеного бюджету області, то в 2012 році він зріс на 23% і склав близько 12,2 млрд. грн. До місцевих бюджетів надійшло фінансових ресурсів на 18% більше попереднього року, і сума отриманих коштів дорівнює 6,2 млрд. грн. Відзначу, що для вирішення соціальних питань в 2012 році область отримала 3,5 млрд. грн. цільових субвенцій з державного бюджету. І це не враховуючи кошти, отримані за програмою «Євро-2012», - сказав голова області.

На розвиток освітньої галузі Харківщини у 2012 році  було виділено більше 80 мільйонів гривень

У освітній галузі реалізується комплексна Програма розвитку гуманітарної сфери на 2009–2013 роки. Обсяги капітальних видатків по галузі «Освіта» за 2012 рік, здійснених за рахунок коштів, залучених із усіх джерел фінансування, склали 81877,9 тис. грн., у тому числі на проведення капітальних ремонтів 36090,7 тис. грн., придбання обладнання і предметів довгострокового користування 45787,2 тис. грн. Про це сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Архів документів