Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За 7 років проведення акції «Серце до серця» в Харківській області зібрано більше 483 тис. грн.

Як зазначила сьогодні в ході прес-конфекренції заступник директора Департаменту охорони здоров'я - начальник відділу з питань організації охорони дитинства та материнства ХОДА Тетяна Єфименко, за 7 років проведення Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» в Харківській області зібрано більше 483 тис. грн. За два останні роки проведення акції для дітей, хворих на цукровий діабет, було зібрано понад 200 тис. грн. та закуплено 7 інсулінових помп, які отримали діти з важкою формою цукрового діабету. Протягом семирічної діяльності фонду лікарням було передано обладнання на загальну суму 21,8 млн. грн. В цьому році було вирішено збирати гроші на допомогу дітям з вадами слуху.

Михайло Добкін привітав співробітників обласного управління Служби безпеки України з професійним святом

Сьогодні в Харкові відбулися урочистості з нагоди Дня Служби Безпеки України. Голова ХОДА Михайло Добкін привітав співробітників управління СБУ в Харківській області з професійним святом та подякував за службу на благо всіх мешканців області. «Управління СБУ в Харківській області існує не як окрема організація, а як органічна частина системи правоохоронних органів Харківської області. Співпраця з облуправлінням МВСУ та органами прокуратури, а також обласною державною адміністрацією - безумовне тому підтвердження. Викликає повагу і той факт, що управління СБУ використовує в основному практику роботи на попередження, що дає можливість запобігти злочину ще на етапі його підготовки», - сказав голова області.

З 7 по 28 квітня 2013 року в Харківській області відбудеться акція «Серце до серця»

З 7 по 28 квітня 2013 року Всеукраїнським благодійним фондом «Серце до серця» за підтримки Міністерства охорони здоров'я України вже всьоме буде проводитись Всеукраїнська благодійна акція з метою збору коштів на придбання медичного обладнання для лікарень України та закупівлю слухових апаратів для допомоги дітям з вадами слуху.

Михайло Добкін візьме участь у програмі «Портрети» на «5 каналі»

У суботу, 23 березня, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін візьме участь у програмі «Портрети» с Сергієм Дорофєєвим. Програма вийде в ефір о 20:10 на «5 каналі».

Завтра в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» відбудеться майстер-клас «Археологія кіно» Сергія Гавриленка

У суботу, 23 березня, в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» в Харкові на базі кінотеатру «Боммер» відбудеться майстер-клас на тему: «Археологія кіно» від історика і теоретика кіномистецтва, режисера документальних фільмів Сергія Гавриленка. У ході майстер-класу учасникам будуть продемонстровані стереоскоп 1904 року з оригінальними фотографіями того часу, модель «Праксиноскопу» і «Мутоскопу», скляні картинки до «Чарівних ліхтарів», «Фліп-книги», модель проектора Йосипа Тимченка, а також проектор з ручним приводом 1929 року з оригінальною кіноплівкою того часу та фільмом Чарлі Чапліна «Його доісторичне минуле». Початок майстер-класу о 12:00.

На промислових підприємствах Харківщини впроваджуються енергозберігаючі технології

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, останні два роки промислові підприємства Харківської області активно впроваджують енергозберігаючі технології. «З подорожчанням газу всі керівники промислових підприємств розуміють, що необхідно зменшувати витрати. Але тут теж необхідно розділяти речі. Тобто, є підприємства, які в змозі це робити. Наприклад, «Турбоатом», у якого більше 41% рентабельності по виробництву. Тих грошей, які вони заробляють, вистачає і на модернізацію свого виробництва. З цієї точки зору вони мають вражаючі успіхи: на 20% в кінці року підняли заробітну плату, законтрактовані до 2016 року. І вражає та кількість фінансів, яка вкладається в енергозбереження. По такому ж шляху йде і «ФЕД», тому що це підприємство теж досить успішне. Вони проводять відповідні заходи: змінюється верстатний парк, опалення, зменшуються виробничі площі», – сказав Андрій Моченков.

Завод імені Малишева потребує модернізації виробництва

Як підкреслив 21 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Андрій Моченков, ДП «Завод імені Малишева», як і ряд інших промислових підприємств області, в першу чергу потребує модернізації виробництва. «Завод Малишева дуже затребуваний, сьогодні потенційних контрактів, які він міг би укласти, більше, ніж підприємство може виконати. Контрактів багато, але для їх максимально швидкого і якісного виконання потрібно модернізувати підприємство. Зараз завод не готовий до виконання такої великої кількості замовлень ні по виробничим приміщенням - їх більше, ніж потрібно, і вони морально і фізично застаріли; ні по верстатному парку, який керівництво заводу намагається на ходу оновлювати. Для підприємства необхідно сформувати такий цільовий фонд, з яким керівництво могло б бути впевненим у тому, що зможе паралельно нарощувати випуск продукції, яка затребувана на зовнішніх ринках, і в той же час поступово знижувати витрати», - підкреслив заступник керівника області.

Для виведення заводу ім. Шевченка з важкої ситуації необхідно змінювати план санації

Як підкреслив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков, ситуація на заводі ім. Шевченка досить складна, але вона краще, ніж була в березні минулого року. Тоді завод стояв, всю зиму не було електрики, зарплата не виплачувалася і т.д. «За 2012 рік Харківська облдержадміністрація підписала Меморандум з «Укроборонпромом», який є органом управління цього підприємства і розміщує замовлення. Нам вдалося зв'язати підприємство контрактами з заводом Малишева і конструкторським бюро імені Морозова. Вони є основними замовниками продукції у заводу Шевченка. На сьогоднішній момент близько 2 млн. грн. завод Малишева винен за відвантажену продукцію заводу Шевченка. Сьогодні ми працюємо над тим, щоб були виплачені ці гроші, відповідно, була виплачена заробітна плата на заводі Шевченка та оплачені борги за енергоносії. Але стратегічно нам потрібно змінювати план санації і треба ухвалювати рішення на рівні уряду щодо погашення боргу в розмірі 20 млн. грн., оскільки жоден план санації, ніякі замовлення не повернуть ці гроші. Має бути цільове рішення Кабінету Міністрів саме з погашення цього боргу», – сказав Андрій Моченков.

У квітні цього року буде презентована регіональна програма розвитку сільськогосподарського машинобудування Харківської області

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков. За його словами, в регіоні дуже велика увага приділяється реанімуванню сільськогосподарського машинобудування і збільшенню потужності аграрного комплексу. «За дорученням губернатора Харківської області протягом місяця ми готуємо проект концепції з розвитку машинобудування і розробляємо регіональну програму, яку ми розраховуємо презентувати громадськості вже на початку квітня 2013 року, щоб надалі ми могли захищати її перед Кабінетом Міністрів», – сказав Андрій Моченков.

Фінансовий оборот Харківського тракторного заводу в 2012 році склав 800 мільйонів гривень

Як повідомив 21 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Андрій Моченков, Харківський тракторний завод в 2012 році отримав хороші фінансові результати роботи. «ХТЗ закінчив 2012 рік з оборотом близько 800 мільйонів гривень. На сьогодні  середня заробітна плата близько 3,5 тисяч гривень. Практично 80% продукції заводу йде в Росію», - розповів він.

Події дня (змінено час початку заходу!)

Сьогодні, 22 березня, об 11:00  у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція заступника директора Департаменту охорони здоров’я – начальника відділу з питань організації охорони дитинства та материнства ХОДА Тетяни Єфіменко та голови правління Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Єжи Коніка. Тема: «Про проведення благодійної акції «Серце до серця» для дітей з вадами слуху»; о 15:00 у малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід підготовки сільськогосподарських підприємств області до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2013 році. 2. Про стан виконання нормативної грошової оцінки земель населених пунктів області.

Реформа місцевого самоврядування є необхідною для України. Віктор Янукович

Як підкреслив сьогодні в ході засідання Ради регіонів Президент України Віктор Янукович, українське суспільство готове до реформи місцевого самоврядування. За його словами, реформа має визначити напрями, механізми та терміни формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Вона сприятиме максимальному забезпеченню надання якісних і доступних публічних послуг, укріпленню інститутів демократії, захисту інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності. «Сьогодні настав час практичних дій для створення належних умов такої реформи», - зазначив глава держави.

Нікас Сафронов проведе конкурс серед юних художників України

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор українського проекту Нікаса Сафронова Ілля Базарсад, в Україні організовано Фонд Нікаса Сафронова. Найближчим часом Фонд почне роботу з проведення конкурсу серед юних українських художників. «Буквально місяць тому ми організували Фонд Нікаса Сафронова. Ми будемо працювати з художніми школами і відбирати картини юних художників з усієї України. Раз на місяць будуть оголошуватися результати на підставі перегляду цих робіт, і в кінці року у нас буде організована виставка в Києві, де буде оголошено переможця цього конкурсу. Він отримає певні гранти, призи, майстер-клас від Нікаса Сафронова і його особисту підтримку. Щодо конкурсу ми почнемо роботу з 25 березня. Ми хочемо побачити молодих талановитих людей і допомогти їм у розвитку», - повідомив Ілля Базарсад.

Валентин Дулуб вручив почесні нагороди активним членам Громадської ради при ХОДА попередньої каденції

Сьогодні відбулося друге засідання Громадської ради при Харківській облдержадміністрації, в ході якого перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб вручив почесні грамоти та подяки ХОДА активним членам Громадської ради попередньої каденції. Він привітав нагороджених від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та побажав усім членам Громадської ради плідної роботи.

Департамент житлового господарства Харківської міськради на запит ХОДА надав відповідь стосовно знищення безпритульних тварин у Харківському притулку

За інформацією Департаменту житлового господарства Харківської міської ради рішенням 34 сесії Харківської міської ради 6 скликання від 24.06.2009 р. було створено комунальне підприємство «Центр поводження з тваринами».

Міністерство соціальної політики України опрацьовує питання створення гарантійної установи, яка буде виплачувати заробітну плату на підприємствах-банкрутах

Сьогодні відбулася відеоконференція на тему: «Про поточну ситуацію щодо стану виплати зарплат та пенсій» під головуванням директора Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України Миколи Шамбіра. Участь у ній взяли представники департаментів Міністерства соціальної політики України, керівники управлінь Департаменту соціального захисту населення ХОДА, Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, представники громадськості.

25 березня в театрі ім. Т.Г. Шевченка відбудеться урочистий захід, присвячений Міжнародному дню театру

25 березня 2013 року о 19:00 в Харківському державному академічному драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка відбудеться урочистий захід, присвячений Міжнародному дню театру. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

30 березня в Харкові відкриється виставка Нікаса Сафронова «Обране»

З 30 березня по 26 травня в Харкові в Обласному центрі культури і мистецтва працюватиме виставка відомого художника Нікаса Сафронова. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції арт-директор художника Наталія Христенко, на виставці буде представлено більше 90 картин, виконаних у різних стилях. «Ми намагалися зібрати якомога повне зібрання всіх стилів і напрямів, в яких працює Нікас Сафронов. Там будуть представлені і портрети з серії «Ріка часу», і його напрямок, який він називає символічним романтизмом. У цих роботах ви зможете побачити практично всі його напрямки», - зазначила вона.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Лозова

Станом на 21 березня в м. Лозова працює 17 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери: 16 дитячих закладів, 14 шкіл та 1 лікувальний заклад (всього 31 заклад). До централізованого теплопостачання підключено 326 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій в м. Лозова працюють диспетчерські служби: КП «Теплоенерго», телефон (05745) 2-36-43, КП «Житлова управляюча компанія» Лозівської міської ради, телефон (05745) 2-52-32.

Підприємства Харківщини будуть розвивати співробітництво з Концерном BASF в хімічній, агрохімічній та будівельній сферах

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова з Генеральним директором українського представництва Концерну BASF паном Андреасом Ліром. «Мені особливо приємно зустрічатися з представником великої, дуже старої німецької компанії. 6 квітня 2013 року вашій компанії буде 148 років. Особливої ​​поваги заслуговують економічні показники компанії. Тому що під час економічної кризи ви наростили свої обороти, і 73 млрд. євро - це дуже значна цифра для будь-якої компанії, яка працює на світовому ринку. Харківська область - це п'ятий ринок в Україні, п'ятий валовий регіональний продукт по Україні, це величезний ринок трудових ресурсів, найбільший в Україні науковий потенціал. Тому прихід на наш ринок такої компанії як BASF, дуже цікавий для нас. Думаю, що наше співробітництво буде взаємовигідним», - сказав Юрій Сапронов.

Михайло Добкін бере участь у засіданні Ради регіонів

Сьогодні о 15.00 в Києві під головуванням Президента України Віктора Януковича розпочалося засідання Ради регіонів, на якому будуть розглянуті питання вдосконалення державної політики щодо місцевого самоврядування та соціально-економічного розвитку територій. У засіданні бере участь голова ХОДА Михайло Добкін.

В Харкові відбувається XІІІ Міжнародний науковий конгрес «Публічне управління: виклики ХХІ століття»

21-22 березня 2013 року в Харківському регіональному інституті державного управління при Президентові України відбувається XІІІ Міжнародний науковий конгрес «Публічне управління: виклики ХХІ століття». В урочистому відкритті конгресу взяв участь заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

На початок березня поголів'я великої рогатої худоби в регіоні склало 216,2 тис. голів

Станом на 1 березня поточного року на Харківщині у всіх категоріях господарств утримувалося 216,2 тис. голів великої рогатої худоби, в тому числі - 99,1 тис. корів. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Якщо порівнювати з 1 березня 2012 року, чисельність великої рогатої худоби в області збільшилася на 6,6% або на 13,4 тисяч голів. Також на початок березня в області налічувалося 257,2 тисяч голів свиней, 82,8 тисяч овець і кіз, 9,4 мільйонів голів птиці», - повідомив він.

У 2012 році підприємствами Харківщини було реалізовано послуг на суму понад 12 млрд. грн

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на Харківщині в 2012 році підприємствами було реалізовано послуг на суму понад 12 млрд. грн., що в порівняльних цінах склало 108,2% від обсягу, реалізованого в 2011 році. «Згідно зі статистичними даними, в середньому одне підприємство області реалізувало послуг на суму близько 2,9 млн. грн. Із загального обсягу реалізованих послуг 27,2% або 3,3 млрд. грн. було надано населенню, 72,8% або 8,8 млрд. грн. - підприємствам, організаціям та іншим споживачам», - зазначив заступник губернатора.

Споживачі області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 105,9%

Станом на 21 березня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 105,9%, у т.ч. населення – 108,1%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 80,8%, з місцевих бюджетів – 94,2%, інших споживачів – 112,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, заборгованість установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, склала 0,6 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 0,6 млн. грн.; з державного бюджету – 1,8 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 1,7 млн. грн.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 82,3%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 21 березня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 82,3%,  у т.ч. населення – 77,4%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 83,1%, з місцевих бюджетів – 86,9%, інших споживачів – 100,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 180,8 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 165,7 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 59,0 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 56,6 млн. грн., з державного бюджету – 33,7 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 27,7 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 3,7 млн. грн.

Події дня

Сьогодні, 21 березня, о 12:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться відеоконференція на тему: «Про поточну ситуацію про стан виплати зарплат і пенсій». о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція директора Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова та арт-директора художника Нікаса Сафронова Іллі Базарсада на тему: «Проведення в Харкові персональної виставки Нікаса Сафронова «Обране».

Харківська область готова реалізувати національний проект «Відкритий світ»

Про це в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він також підкреслив, що вже відібрані школи для початкової роботи проекту. «У нас з 881 школи на території області 559 мають широкосмуговий Інтернет, і ми готові в більшому обсязі брати участь у реалізації програми «Відкритий світ», - зазначив Михайло Добкін. - Всього було відібрано 65 шкіл, і вчителі вже пройшли підготовку в Києві. Зараз для первісної роботи обрані дві школи: у Харкові та Харківському районі. Ми готові повністю реалізувати цей проект».

У Харківській області розпочато ямковий ремонт доріг

Про це в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні в Харківській області ведуться роботи з усунення ямковості на дорогах державної та комунальної форм власності. Проблем немає. Десять асфальтових заводів, 50 бригад готові. Поки працює тільки 27 бригад, тому що погодні умови не у всіх районах і містах Харківської області дозволяють проводити ці роботи. Буде хороша погода, робота буде активізована. Техніки вистачає, люди є, фінансування теж», - сказав голова області.

У другому кварталі 2013 року в Харківській області будуть здані в експлуатацію 2 будинки в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Доступне житло»

Як наголосив в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині ведеться активна робота з реалізації соціальних ініціатив Президента України у розділі «Доступне житло». «У нас в різному ступені готовності знаходиться 23 будинки, мінімальний ступінь готовності - понад 70%. Є будинки, які готові на 95%, 2 будинки ми здаємо в кінці другого кварталу, таким чином у нас буде вже близько 100 квартир. Зараз спостерігається активізація людей, які отримують консультації щодо участі в програмах - до 15 осіб на день. У цьому році 4 сім'ї вже оформили документи на отримання кредиту, ще 20 сімей такі документи готують. Я думаю, найближчим часом близько 200 сімей подадуть документи, вони виявили бажання придбати квартири за програмою "Здешевлення вартості іпотечних кредитів"», - повідомив глава області.

Архів документів