Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Звання «Мати-героїня» має право отримати жінка, яка виховала до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей

Під час телевізійного проекту «Діалог з країною» 22 лютого 2013 до Глави держави звернулися кілька мешканок Харківської області з проханням роз'яснити механізм присвоєння почесного звання «Матері-героїні». За інформацією Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, звання «Мати-героїня» має право отримати жінка, яка виховала до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей.

Команда Харківського театру опери і балету виграла кубок обласного турніру з міні-футболу серед театрально-концертних установ

1 квітня у спортивному комплексі «Піонер» відбувся обласний турнір з міні-футболу серед аматорських команд працівників театрально-концертних установ Харківської області. Участь у змаганнях взяли команди ХНАТОБу, під назвою «Корсари» – на честь майбутньої квітневої прем'єри балету, театру ім.Т.Г. Шевченка «Березіль», театру О.С. Пушкіна – «Барс», на честь колишнього режисера Олександра Барсегяна, театру для дітей та юнацтва, театру музкомедії та команда МАСО «Слобожанський». Директор департаменту культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов привітав команди з появою такої нової традиції в театральному житті Харківщини, як проведення турнірів з міні-футболу, і побажав учасникам успіху і гарної гри.

12 квітня у Харкові відбудеться літературно-мистецький вечір «Весняні співи Лесі Українки на Харківщині»

12 квітня о 15:00 Обласний центр культури і мистецтва проводить у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під´їзд, 1-й поверх) літературно-мистецький вечір «Весняні співи Лесі Українки на Харківщині». У квітні 1889 року вісімнадцятирічна Леся Українка разом із матір’ю, письменницею і громадським діячем Оленою Пчілкою, приїздила до Харкова. На вечорі буде представлена розповідь про їх перебування і враження, а також звучатимуть вірші, пісні, інструментальні твори, інсценізація творів Лесі Українки і концертна композиція. Спілка народних майстрів України представить невеличку виставку вишивки.

Триває прийом документів для нарахування дотації за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби у 2013 році

Під час телевізійного проекту «Діалог з країною» на телефонну лінію надійшли звернення від мешканців Куп’янського та Харківського районів Харківської області щодо виплати дотацій на утримання великої рогатої худоби. Були прохання надати роз'яснення, «чи відповідає дійсності інформація, що виплати дотацій на утримання великої рогатої худоби були відмінені» та прохання у сприянні щодо отримання коштів в рамках цієї програми.

4 квітня 2013 року в Харкові відкриється виставка «Весняний настрій»

C 4 по 20 квітня 2013 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (м. Харків, вул. Пушкінська, 62) буде представлена ​​виставка «Весняний настрій» учнів студії пісочної анімації «Art-you».

У Куп’янську відбудеться бізнес-семінар «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2013 році»

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА проводить бізнес-семінар для підприємців м. Куп’янськ на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2013 році». Він відбудеться 2 квітня о 13:00 в актовому залі Куп’янської міської ради. В якості експертів-доповідачів запрошені представники Державної податкової служби, Харківського обласного центру зайнятості, Головного управління Держземагентства в області та фонду підтримки підприємництва.

Споживачі області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 128%

Стан розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 128%, у т.ч. населення – 129,1%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 112,9%, з місцевих бюджетів – 94,2%, інших споживачів – 139,6%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, заборгованість установ, які фінансуються з місцевих бюджетів – 0,1 млн. грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 0,1 млн. грн.

Зима 2013 року була сприятливою для посівів озимих

М'яка зима 2013 року дозволила зберегти близько 90% посівів на Харківщині. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністраціі Юрій Сапронов. «У минулому році на Харківщині ми зібрали понад 1 млн. т озимої пшениці, що на третину менше, ніж у 2011 році. М'яка зима 2013 року дозволила зберегти близько 90% посівів, так що є підстави вважати, що врожай пшениці в поточному році буде істотно більше, ніж в 2012 році», - зазначив віце-губернатор.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 89,8%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 89,8%, у т.ч. населення – 86,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 94%, з місцевих бюджетів – 94,7%, інших споживачів – 106,7%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 107,4 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 92,9 млн. грн.; установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 45,4 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 43,3 млн. грн.; з державного бюджету – 12,4 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 6,5 млн. грн.; госпрозрахункових споживачів – 3,7 млн. грн.

На Харківщині зросла середня ціна продажу зерна

Середня ціна продажу зерна сільгосппідприємствами області за січень-лютий 2013 року збільшилася на третину в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склала 1884,8 грн. за т. Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. «Ціна продажу пшениці збільшилася на 42,3% і склала 1928,9 грн. за т. При цьому поки що підприємства реалізували менше зерна, ніж торік, на 43,6%», - сказав він.

3013 мешканців Харківщини подали документи на нарахування дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби

Станом на 29 березня на Харківщині вже 3013 осіб оформили документи на нарахування дотації за утримання молодняку ВРХ у 2013 році. Мова йде про 5439 голів молодняку ВРХ, загальна сума дотації становить 1 млн. 757,5 тис. гривень. Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту агропромислового розвитку ХОДА. Найбільш активно ця робота ведеться в Лозівському районі (прийнято документи на 915 голів, сума нарахувань становить 321,5 тис. гривень), у Сахновщинському районі (506 голів, 148,8 тис. гривень), у Шевченківському (428 голів, 127,8 тис. гривень).

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Барвінківському районі

Станом на 1 квітня в Барвінківському районі в роботі 27 котельних (100%), опалюються усі 76 об’єктів соціальної сфери: 19 дитячих закладів, 22 школи та 35 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 16 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальному підприємстві Барвінківського району працює диспетчерська служба: філія ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» Барвінківське підприємство комунального господарства телефон (05757) 4-20-01.

У січні 2013 року на Харківщині було реалізовано послуг на суму 839,7 млн. грн.

32,8% всіх послуг на суму 275,2 млн. грн. було реалізовано населенню, 67,2% (564,5 млн. грн.) - підприємствам, організаціям та іншим споживачам. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Події дня!

Сьогодні, 1 квітня, об 11:00 в спортивному комплексі «Піонер» (вул. Динамівська, 5А) відбудеться Обласний турнір з міні-футболу серед театральних колективів Харківщини.

Харківська область повністю готова до проходження повені

На сьогоднішній день Харківська область повністю готова до проходження повені і жодних надзвичайних ситуацій не передбачається. Про це повідомив сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради з підготовки до пропуску повеней і сходу льоду в 2013 році перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «На сьогоднішній день ситуація в Харківській області стабільна, підвищення температури помірне, і, за даними обласного Гідрометцентру, різкого потепління не передбачається. Виконані всі регламентні роботи, в регіоні є необхідний запас матеріальних резервів – готові дизельні електростанції, 2,5 тисячі одиниць інженерної техніки, 240 плавзасобів, 23 тисячі мішків піску для спорудження дамб. Також ми перевірили і підготували всі зливові каналізації та дренажні системи. Ситуація в області перебуває під постійним контролем, на сьогодні особливої ​​небезпеки нічого не представляє», – зазначив він. 

У Харківській області повністю готові до паводків водостоки та зливова каналізація

На сьогодні з 202 тисяч одиниць водостоків в Україні фактично очищено 170 тисяч (85%). Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради з підготовки до пропуску повені та сходження криги в 2013 році. «У Луганській, Миколаївській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській областях ця робота проведена повністю, на недостатньому рівні – в Чернівецькій, Львівській областях та в АР Крим. З 7500 км систем зливової каналізації очищено 83% – 6,2 тис. км, у повному обсязі ці роботи виконані в тих же областях, які впоралися із завданням по водостоках. Необхідно посилити роботу в Черкаській і Львівській областях, Криму», – зазначив він.

У зв’язку із повеневою ситуацією відпрацьована взаємодія з сусідніми державами

Про це Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул повідомив під час всеукраїнської селекторної наради щодо дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов’язаних із запобіганням підтоплення населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році. «Враховуючи, що близько 60% водних ресурсів басейну р. Дніпр формується за межами України, у рамках співпраці на транскордонних водних об’єктах відпрацьовано порядок взаємодії та обміну оперативною інформацією з урядами та службами з надзвичайних ситуацій про повеневу ситуацію на водних об’єктах з Росією та Білоруссю», – зазначив він.

В місцевих бюджетах необхідно передбачити кошти на розширення парку комунальної техніки

Однією з проблем при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації 22-23 березня 2013 року, яка сталася внаслідок випадіння рекордної кількості снігу, була відсутність необхідної кількості спеціалізованої комунальної техніки для його прибирання. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час  всеукраїнської селекторної наради щодо реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році. Він поставив завдання керівникам областей, міст та районів проаналізувати кількість та стан комунальної техніки і спланувати її оновлення: «При корегуванні місцевих бюджетів за результатами першого кварталу необхідно передбачити кошти на розширення парку комунальної техніки».

Під час проведення протипаводкових заходів не повинно бути допущено спекулятивного підняття цін на продукти та медикаменти

Таке завдання поставив перед усіма регіонами України Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час проведення всеукраїнської селекторної наради щодо дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов’язаних із запобіганням підтоплення населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році. Також керівники обласних державних адміністрацій мають забезпечити безпеку громадян, населених пунктів і стратегічних об'єктів; посилити режим роботи лікарень і «швидкої допомоги»; створити необхідні запаси продовольства та медикаментів; забезпечити групи реагування будівельними матеріалами, мобільними дамбами і насосами; закінчити очистку зливових каналів і водостоків; провести необхідний спуск паводкових вод, у тому числі за рахунок вільних ємностей на водосховищах та забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту відповідно до графіка.

Учні Школи юного журналіста побували на відкритті виставки художника Нікаса Сафронова

Сьогодні у рамках занять Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА 25 її слухачів побували на відкритті персональної виставки робіт одного з найвідоміших сучасних російських художників - Нікаса Сафронова. У трьох залах Обласного центру культури і мистецтва виставлені понад 80 робіт різноманітних  жанрів, в яких працює художник. В очікуванні урочистого відкриття, юні глядачі знайомляться з його творчістю, критично оцінюючи полотна.

Юрій Вірченко прочитав лекцію слухачам Школи юного журналіста

Сьогодні в Харкові проводиться чергове заняття для слухачів Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. У рамках заняття диктор Харківського обласного радіо Юрій Вірченко прочитав лекцію для юних журналістів. На лекції слухачі Школи дізналися про особливості роботи на радіо, ознайомилися з технікою читання текстів в ефірі, пізнали секрети тренування дикції. Також всі юні журналісти отримали можливість потренуватися у читанні новинних повідомлень під керівництвом досвідченого диктора і змогли поставити йому свої запитання.

Виставка робіт Нікаса Сафронова у Харкові має сприяти зміцненню культурних зв'язків між Україною і Росією

30 березня у Харкові відбудеться відкриття персональної виставки робіт одного з найвідоміших сучасних російських художників Нікаса Сафронова. Харків’яни побачать більше 80 робіт, виконаних у різних жанрах та у різні часи. Серед прихильників творчості художника і голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Проведення таких заходів - це насамперед можливість зайвий раз відкрити Харків, як одну з культурних столиць України. Наша земля багата великими художниками минулого, сподіваюся, нинішнє покоління теж впише себе в історію. І приїзд сюди Нікаса - це можливість для них познайомитися не тільки з його творчістю, але й з людиною, яка за життя стала знаменитою і затребуваною», - сказав Михайло Добкін.

До 15 квітня в Харківській області має бути актуалізована вся містобудівна документація

Як наголосив сьогодні в ході обласної селекторної наради директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабинович, у Харківській області має бути активізована робота щодо актуалізації наявних містобудівних документів.

Мета позашкільного виховання – допомогти дітям втілити їхні мрії в реальність

Як повідомила сьогодні в ході прес-туру директор Первомайського будинку дитячої та юнацької творчості Людмила Клименко, проведення в Україні Року дитячої творчості позначилося на роботі закладу вже с першого дня 2013 року. Якщо у вересні 2012 року в закладі займалося 885 дітей, то зараз 1122 вихованці займаються у 62 гуртках, в той час як у місті Первомайському мешкає 2728 дітей шкільного віку. «Педагоги Первомайського будинку дитячої та юнацької творчості розкривають здібності кожної дитини. Широкий вибір життєвих стежинок стоїть перед тим, хто переступив поріг нашого закладу. Будинок творчості ніби казковий острівець, куди стікаються маленькі струмки талантів. Місія педагога-позашкільника – допомогти дітям втілити їхні мрії в реальність», - підкреслила Людмила Клименко.

На реалізацію державних програм здешевлення іпотечного кредитування в Харківській області передбачено понад 20 млн. грн.

Як зазначив сьогодні в ході обласної селекторної наради директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович, стимулом будівництва багатоповерхових будинків є дві державні програми: «Доступне житло» та Програма здешевлення вартості іпотечного кредитування.

У 2013 році Харківській області необхідно ввести в експлуатацію 383 тис. кв. м житла

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович, Міністерством регіонального розвитку та ЖКГ України для Харківської області в 2013 році встановлений плановий показник з введення житла в експлуатацію - 383 тис. кв. м.

За час проведення акції «За чисте Довкілля» в Харківській області ліквідовано 185 стихійних звалищ

У Харківській області вже ведеться активна робота з благоустрою території у рамках акції «За чисте Довкілля». Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива, на даний момент в області вже ліквідовано 185 звалищ.

До прибирання прибудинкових територій потрібно максимально залучати населення

Як наголосив сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, до прибирання території області мають бути максимально залучені усі мешканці. Зокрема, людям необхідно взяти участь у прибиранні прибудинкових територій. «До прибирання прибудинкових територій потрібно максимально залучати населення. Потрібно розвішувати оголошення, проводити агітаційну роботу, щоб всі біля своїх будинків прибрали сміття, яке нагромадилося за зиму. До робіт потрібно залучати школярів і студентів. Але і всі комунальні служби повинні провести суботники на своїх територіях», - підкреслив він.

За забруднення навколишнього середовища в Харківській області притягнуто до адміністративної відповідальності 230 осіб

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив начальник Державної екологічної інспекції в Харківській області Артем Георгіян. «За 1 квартал 2013 року до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 230 осіб на загальну суму 61 тис. грн. Засміченням та забрудненням природних ресурсів державі завдано збитків на суму 25 млн. грн. 852 тис., 30 суб'єктів господарювання притягнуто до відповідальності і 7 матеріалів передано до прокуратури для порушення кримінальної справи», - сказав Артем Георгіян.

Харківська область є одним з активних учасників реалізації проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи-ІІ етап». Так, бюджет області та бюджети міст обласного значення за програмно-цільовим методом на 2013 рік вже сформовано та затверджено радами. На обласному рівні систематично поводиться моніторинг виконання показників результативності бюджетних програм. Дані бюджету та аналітичні висновки оприлюднюються на офіційному сайті Харківської ОДА. По всіх зазначених бюджетах розроблено та затверджено паспорти бюджетних програм, у відповідності до інструктивних вимог здійснюється періодичне звітування про їх виконання. Така методологія формування та виконання бюджету дозволяє оцінити не тільки обсяг витраченого бюджетного ресурсу, а й скласти чітку уяву про соціально-економічну ефективність кожної бюджетної гривні, оптимізувати напрямки та потоки витрат. Про це йдеться в інформації Департаменту фінансів ХОДА.

Архів документів