Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Індекс виробництва валової продукції тваринництва за січень-березень 2013 року на Харківщині склав 116,1%

Як повідомляє офіційний сайт Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, за січень-березень поточного року індекс виробництва валової продукції тваринництва на Харківщині склав 116,1% (в т.ч. в сільгосппідприємствах – 124%, у господарствах населення – 108,1%).

Події дня

Сьогодні, 9 квітня, о 10:00 у залі засідань Вченої ради Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна (пл. Свободи, 4) відбудеться науково-практичний круглий стіл «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг» в рамках «Харківської туристичної бієнале». О 13:00 у готелі «Харків Палас» (пр. Правди, 2, конференц-зала) розпочнеться семінар «Відкрий для себе Нідерланди. Нові горизонти економічного співробітництва».

Сільське господарство - одна з найбільш перспективних галузей для інвестицій в Харківській області

Про це розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні паном Пітером Яном Волтерсом, а також представниками голландського бізнесу.

Харківщина готова співпрацювати з представниками голландського бізнесу

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови ХОДА Юрія Сапронова з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні паном Пітером Яном Волтерсом, а також представниками голландського бізнесу. Юрій Сапронов від імені голови Харківської ОДА Михайла Добкіна привітав гостей в Харкові і розповів про регіон і його досягнення.

Стан захворюваності на грип та ГРВІ у Харківській області

За період з 1 по 7 квітня інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ по Харківській області склав 18,9 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього тижня 32,26 (нижче на 41,4%). Спостерігається зниження показника захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем року на 10,3%. Питома вага дітей до 18 років становить 60,2%. Показник епідемічного порогу перевищений у Лозівському районі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

III Круглий стіл «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг»

9 квітня о 10:00 в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбудеться відкриття III науково-практичного круглого столу «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг». Захід відбуватиметься в рамках «Харківської туристичної бієнале». В роботі круглого столу візьмуть участь представники обласної влади, провідні науковці та фахівці, практики туристичного бізнесу. Під час роботи круглого столу будуть обговорені пріоритетні напрямки розвитку туризму в межах «Концепції розвитку туризму в Харківській області до 2020 року».

Харківські музиканти гідно виступили на І Всеукраїнському конкурсі вокально-хорового та інструментального ансамблевого виконавства ім. Я.С.Степового

У Харкові відбулися творчі змагання І Всеукраїнського конкурсу вокально-хорового та інструментального ансамблевого виконавства ім..Я.С.Степового. В конкурсі взяли участь творчі колективи з Харківщини, Ужгорода, Херсону, Вінниці, Гадяча, Дніпропетровська, Донецька, Мелітополя, Ніжина, Олександрії. За перемогу в номінаціях «Хорові колективи», «Вокальні ансамблі» та «Інструментальні ансамблі» змагались представники 11 вищих мистецьких навчальних закладів України.

Інформація про індекс інфляції по Україні у березні 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у березні 2013 р. становив 100,0%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.  

У січні поточного року в середньому один житель області одержав послуг на суму 306 грн.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. У той же час, за даними Головного управління статистики в Харківській області, вживання послуг по області неоднорідне. «Якщо в середньому один житель Харкова отримав послуг на 531,5 грн., то в районах області цей показник коливається від 1,7 грн. (Коломацький район) до 140,4 грн. (Харківський район). Найбільшим попитом у населення області в січні користувалися телекомунікаційні послуги, транспортні послуги та послуги з надання майна в оренду або експлуатацію», – зазначив заступник губернатора.

Михайло Добкін взяв участь у святковому Благовіщенському богослужінні

7 квітня в церквах і храмах Харківщини відбулися святкові Благовіщенські богослужіння. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов відвідали святкову службу у Благовіщенському соборі в Харкові.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Великобурлуцькому районі

Станом на 8 квітня у Великобурлуцькому районі працює 33 котельних (100%), опалюються усі 63 об’єкти соціальної сфери: 21 школа, 12 дитячих та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 24 житлових будинки (100%).

Інформаційно-виставковий центр «Бузок» буде збирати справжніх поціновувачів великого мистецтва

На Харківщині живе багато людей, які по-справжньому люблять і цінують мистецтво. Як зазначила сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, саме для таких людей призначений новий центр, де будуть виставлятися роботи як відомих майстрів, так і новачків у світі мистецтва. «Цей центр буде збирати справжніх поціновувачів і друзів великого мистецтва. «Бузок» допоможе людям, які роблять перші боязкі кроки в мистецтві, впевнитися в тому, що ці кроки дуже необхідні, а з іншого боку, центр зможе познайомити харків'ян з роботами тих майстрів, які добре відомі не тільки в нашому місті і в нашій країні, але й далеко за кордоном», - сказала Вікторія Маренич.

Інформаційно-виставковий центр «Бузок» зустрів перших відвідувачів

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрито першу художню виставку «Сім'я». В урочистому відкритті взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, а також автори представлених в експозиції картин: подружжя Вачаган Норазян та Євгенія Моргулян. «Я вважаю, що це найкраща галерея на даний момент в місті, і я дуже рада, що для першої виставки сюди запросили нас. Наша виставка називається українською мовою «Родина». Звичайно, мається на увазі сім'я, але якщо це прекрасне українське слово прочитати по-російськи, то це батьківщина. Це дуже важливе поняття для нас, адже Харківщина, Україна - це батьківщина для нас, а мала батьківщина - це сім'я. Цією виставкою ми хочемо сказати, що і в державі, і в родині має бути все добре», - сказала Євгенія Моргулян. «Чудово, що в місті з'явився такий блискучий новий майданчик. Хотілося б, щоб він наповнювалася новим змістом, новими виставками, адже цей центр багатофункціональний, тому я хочу побажати, щоб у всіх напрямках він активно працював. Я думаю, що задумів багато, і всі їх удасться втілити», - сказав у свою чергу Вачаган Норазян.

Події дня

Сьогодні, 6 квітня, об 11:00 відбудеться відкриття першої виставки картин "Родина" в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25)

«Бузок» надає великі можливості для проведення будь-яких заходів, пов'язаних з культурою і мистецтвом

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що інформаційно-виставковий центр «Бузок» надає великі можливості для проведення не тільки художніх виставок, але й інших заходів, пов'язаних з культурою. Він зазначив, що тут можливо проводити прес-конференції з діячами мистецтва, і журналістам буде комфортно знімати і брати в них інтерв'ю. Мультимедійне забезпечення центру дозволить проводити всі заходи на високому сучасному рівні.

У Харкові з'явився ще один куточок, де можна буде відпочити душею і серцем. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив подяку всім, хто зробив можливим відкриття в центрі Харкова сучасного інформаційно-виставкового центру «Бузок». «З'явився ще один куточок, де можна буде відпочивати і душею і серцем, ще один майданчик, де можна буде демонструвати роботи талановитих наших земляків. Мені дуже хотілося б, щоб харківська талановита молодь знайшла тут ще одне місце, де вони можуть проводити поетичні читання, виставляти фотороботи, художні виставки, жити повноцінним культурним життям, до якої Харків звик, і яку ми не маємо права не підтримувати. Я вітаю всіх нас з цією подією», - зазначив він. Також губернатор залишив перший запис у книзі почесних гостей галереї.

Культура – це те, що об’єднує всі сторони життя. Костянтин Грищенко

В ході урочистого відкриття інформаційно-виставкового центру «Бузок» Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко побажав успіху галереї і тим, хто надав свої картини для сьогоднішньої експозиції. Він зазначив, що мистецтво творять ті, хто має талант, і можна пишатися тим, що в Україні і Харкові багато таких людей.

Святкування 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі має ще раз нагадати про велику місію, яку має церква в житті наших народів. Костянтин Грищенко

Сьогодні у ході брифінгу в Харкові Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко розповів про плани щодо спільного між Україною і Росією святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі. «Це велика дата для України, Росії і Білорусії. Церкви мають взяти на себе релігійну сторону цього свята, але, звичайно, тут має бути і активна участь держави, - сказав Віце-прем'єр-міністр України, - у цей день 1025 років тому відбувся дуже важливий крок, який визначив на століття розвиток культури і державності».

Через обмежене фінансування у кожній галузі необхідно виділяти пріоритетні напрямки розвитку

 Як зазначив сьогодні в ході наради з питання перспективи розвитку культурно-гуманітарної сфери в Харківській області Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, в цьому році державний бюджет не дозволяє в достатньому обсязі фінансувати всі напрямки. Тому необхідно виділяти найбільш пріоритетні сфери, розвиток яких буде максимально корисним для всіх громадян.

В Харківській області реалізується маса ініціатив, які базуються на високому гуманізмі та бажанні допомогти тим, хто цього потребує

Підбиваючи підсумки наради з питання перспективи розвитку культурно-гуманітарної сфери в Харківській області, Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко зазначив, що в регіоні реалізується маса ініціатив, які реально працюють. Вони базуються на високому гуманізмі та бажанні допомогти тим, хто цього потребує. «Хотів би вас запевнити, що я докладу всіх зусиль для того, щоб міністерства, які знаходяться під моїм куруванням, дуже уважно проаналізували всі пропозиції, які ми почули в ході сьогоднішнього візиту. Все буде детально проаналізовано, щоб вийти на практичні рекомендації, які допоможуть вирішити проблеми, які є в регіоні», - підкреслив Костянтин Грищенко.

Наша мета - створити гідні умови розвитку. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході наради з питання перспектив розвитку культурно-гуманітарної сфери в Харківській області голова ХОДА Михайло Добкін, основною метою гуманітарної політики Харківської області є створення умов для поліпшення якості освіти, розвитку фізичної культури, спорту та мистецтва, а також сприяння духовному розвитку суспільства, підвищенню морального стану і здоров'я.

В Кабінеті Міністрів розглядаються можливості підвищення зарплат бюджетникам

Як підкреслив сьогодні у ході брифінгу в Харкові Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, в Кабінеті Міністрів розглядаються різні схеми підвищення зарплат працівникам бюджетної сфери, зокрема, медикам. За його словами, найбільш доцільно в першу чергу підвищувати платню тим співробітникам, що виконують найскладнішу і найвідповідальнішу роботу. «Є відповідні пропозиції у Кабінеті Міністрів, які стосуються роботи за різними напрямками. Звичайно, я переконаний, що треба у першу чергу думати про підвищення мотивації тих, хто працює на найбільш складних ділянках цієї роботи. Це і надання екстреної медичної допомоги, і піклування про особливо важких хворих, наприклад, тих, хто хворіє на туберкульоз. Є ціла низка таких пропозицій і підходів, які сьогодні розглядаються», - зазначив Костянтин Грищенко.

Необхідно системно об'єднати роботу ІТ-компаній, викладачів і студентів

Про це сьогодні в ході брифінгу в Харкові розповів Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко. Він підкреслив, що дуже важливо налагодити системну взаємодію студентів і викладачів тих навчальних закладів, що готують фахівців з ІТ-технологій, з компаніями, які в майбутньому візьмуть на роботу випускників цих ВНЗ.

В Харкові відкрито сучасний інформаційно-виставковий центр «Бузок»

В урочистому відкритті взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов та начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Приємно, коли і обласна, і міська влада підтримують мистецтво, у самому серці міста створюють галерею, в якій можна ознайомитися як з постійно діючою колекцією, творами художників, які тут живуть і творять, так і з роботами тих авторів, яких будуть запрошувати, щоб показати їхнє мистецтво харків’янам», - зазначив Костянтин Грищенко.

У 2012 році в Харківській області було відкрито 28 нових дитячих садків

 Про це сьогодні в ході наради з питання перспективи розвитку культурно-гуманітарної сфери в Харківській області повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «За 2012 рік нам вдалося відкрити по всій області, включаючи м. Харків, 28 нових дитячих садків. А якщо скласти ті дитячі садки, які були відкриті в 2011 році, то їх вже стало 58. Це вже практично радянські темпи. Також у 2012 році було відкрито 36 нових груп, що фактично забезпечило для 2880 малюків нові місця в дитячих садках. Ми зобов'язані відновити мережу дошкільних навчальних закладів. Це прямий вплив і на економіку, і на зайнятість населення, реальне поліпшення якості життя», - сказав голова області.

У Харківській області розроблено перелік об'єктів у сфері культури, які підлягають ремонту

Сьогодні в ході наради з питання перспективи розвитку культурно-гуманітарної сфери в Харківській області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів про те, що в питанні гуманітарного розвитку Харківського регіону максимальна увага приділена саме знаковим проектам. «Ми зосередилися на найбільш знакових для регіону проектах, на тих проектах, які можуть поліпшити якість життя і повернути людям віру в те, що навіть у цей складний час можна вирішувати серйозні і великі завдання. Наприклад, в Печенізькому районі за півтора року побудований прекрасний, сучасний будинок культури, в якому сьогодні розміщені спортивні секції району, там же займаються творчі дитячі колективи», - зазначив Михайло Добкін.

Для розвитку гуманітарних галузей необхідно залучати позабюджетні кошти

 Про це сьогодні в ході наради з питання перспективи розвитку культурно-гуманітарної сфери в Харківській області повідомив Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко. «Наша економіка останнім часом зберігає позитивний показник економічного росту і є всі ознаки того, що наступного і 2015 року ми вийдемо разом зі світом на позитивну тенденцію в цій сфері. Як Віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань я відстоюю в Уряді необхідність, щоб саме в цій сфері було максимально можливе фінансування. Але є питання, де все активніше необхідно залучати ресурси приватного сектору», - сказав Костянтин Грищенко.

Дуже важливо за поточними матеріальними питаннями не забувати про високу культуру та мистецтво

Як зазначив сьогодні в ході наради з питання перспективи розвитку культурно-гуманітарної сфери в Харківській області Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, питання розвитку медичної сфери, освіти та спорту дуже важливі, але не треба забувати про високу культуру та мистецтво.

В ефірі прес-конференція Михайла Добкіна в ІА «Укрінформ»

Відеозапис прес-конференції голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, яка відбулася 3 квітня в прес-центрі ІА «Укрінформ», можна подивитися в ефірі ХОД ТРК сьогодні о 17:00, 6 квітня - о 7:00, 7 квітня - о 13:20 і 8 квітня об 11:00. На «7 Каналі» відеозапис вийде в ефір сьогодні о 18:00, 6 квітня - о 21:00, 7 квітня - о 10:00.

Харківська область за багатьма напрямками посідає провідні позиції. Костянтин Грищенко

Як зазначив сьогодні в ході наради з питання перспектив розвитку культурно-гуманітарної сфери в Харківській області Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, Харківщина за багатьма напрямками розвитку випереджає інші регіони. За його словами, перш за все це заслуга мешканців області, кожен з яких на своєму місці робить все можливе для процвітання регіону. Зокрема, це стосується і керівництва Харківщини, яке на державному рівні захищає інтереси області.

Архів документів