Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області планується провести засідання круглого столу з питань удосконалення земельного законодавства

Як зазначив в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в українському земельному законодавстві є ряд норм, які створюють зайві складнощі для сільгоспвиробників. Зокрема, йдеться про норми контролю над дотриманням сівозміни. За словами очільника області, доцільно провести в області засідання круглого столу, де провідні фахівці галузі могли б скласти свої пропозиції для Верховної Ради і Кабінету Міністрів щодо вдосконалення законодавства.

Харківська область посіла 2 місце за обсягом виконаних робіт з нормативної оцінки землі

Про це в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету розповів начальник Головного управління Держземагентства у Харківській області Юрій Перекупскій. Він підкреслив, що завдяки підтримці Харківської облдержадміністрації в минулому році була проведена нормативна оцінка земель 700 населених пунктів, що дало можливість поповнювати місцеві бюджети.

Органами державної податкової служби області у 2012 році забезпечено надходження до місцевих бюджетів плати за землю в сумі понад 600 млн. грн.

Про це сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Органами державної податкової служби області у 2012 році забезпечено надходження до місцевих бюджетів плати за землю в сумі понад 600 млн. грн., що на 103,2 млн. грн. більше відповідного періоду 2011 року. За січень-лютий поточного року надходження по платі за землю склали 99,9 млн. грн. Це на 13% більше, ніж за аналогічний період 2012 року. Хочу відзначити практику Харківської міської ради та державної податкової служби. У 2012 році вони забезпечили переукладання 420 договорів оренди землі, що дозволило додатково наповнити місцевий бюджет на 3,3 млн. гривень. В результаті проведених органами державної податкової служби у першому кварталі перевірок податковий борг по платі за землю скорочений на 31,6 млн. грн.», - сказав він.

Протягом 2012 року територіальні органи Держземагентства видали близько 75 тисяч правовстановлюючих документів на землю

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету. Він нагадав, що на попередньому засіданні комітету розглядалося питання про неякісну організації роботи територіальних органів Держземагентства з прийому землевпорядної документації від громадян та юридичних осіб і видачі правовстановлюючих документів на землю. «Вкрай незадовільна діяльність цієї служби викликала соціальну напругу серед населення регіону. В результаті вжитих заходів ситуація у цьому питанні змінилася. Так, в цілому по області за 2012 рік територіальні органи Держземагентства видали близько 75 тисяч правовстановлюючих документів на землю. В ході виїзних прийомів громадян видано понад 33 тисячі державних актів на право власності на землю», – заявив губернатор.

У 2012 році загальний розмір орендної плати за землю на Харківщині зріс на 80,6%

У 2012 році в Харківській області особлива увага приділялася вирішенню земельних питань. Як наголосив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки системній роботі з боку різних структур вдалося досягти серйозних результатів. Зокрема, значно збільшився загальний розмір орендної плати за землю.

IT-сфері не вистачає управлінців середньої ланки

За оцінкою Асоціації «Інформаційні технології України», IT-сфера відчуває нестачу трьох тисяч управлінців. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Якщо врахувати, що галузь IT зараз є найбільш швидкозростаючим ринком у країні, який збільшується на 20-30% щорічно, то проблема браку якісних фахівців може загальмувати це зростання. Для подальшого розвитку самим IT-компаніям необхідно інвестувати в своїх фахівців, вкладаючи кошти в їх навчання за програмою МВА. Упевнений, що в цьому зацікавлені і харківські компанії», – сказав він.

У січні – лютому поточного року підприємства області реалізували промислової продукції на 9,4 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. За даними Головного управління статистики в Харківській області, за обсягом реалізованої продукції Харківщина посідає шосте місце серед регіонів України з часткою 5,4% від загального обсягу. «63% від реалізованої в регіоні промислової продукції припадає на продукцію переробної промисловості, 30,4% – на продукцію підприємств, що поставляють електроенергію, газ, пар і кондиційоване повітря, 5,8% – на продукцію добувної промисловості та розроблення кар'єрів», – зазначив заступник губернатора.

Харківському регіону є що показати в плані туристичних об'єктів

Як зазначила сьогодні в ході відкриття IV «Харківської туристичної бієнале» заступник голови Державного агентства України з туризму і курортів Валентина Гордієнко, Харківському регіону дійсно є що показати своїм гостям.

Для розвитку туристичної галузі Харківщини необхідно відроджувати старі об'єкти та розширювати нові напрямки

Як наголосив сьогодні в ході брифінгу після відкриття IV «Харківської туристичної бієнале» голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині необхідно приділяти увагу як будівництву нових туристичних об'єктів, так і відродженню старих. «Харкову не так багато років, як багатьом європейським містам. У нас під час Великої Вітчизняної війни були зруйновані будівлі, які могли представляти культурну цінність, більше 50 тисяч експонатів Харківського художнього музею безповоротно зникли. А це теж був серйозний механізм залучення туристів. Тому нам потрібно намагатися відродити все те, що раніше було привабливим для туристів, а також створити нове. Будівництво харківського дельфінарію, приведення в порядок зоопарку і поповнення числа його мешканців, будівництво парку відпочинку імені Горького, в недалекому майбутньому будівництво критого аквапарку - ось один із серйозних магнітів, які вже сьогодні, хоча ми до кінця не завершили заплановану зону відпочинку, вже притягує величезну кількість туристів не тільки з України, але й з Росії», - підкреслив глава області.

У Харківської області є можливість розвитку медичного туризму

Про це в ході брифінгу після відкриття IV «Харківської туристичної бієнале» заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогодні починає набирати обертів медичний туризм. Стоматологія, яка в Харкові дуже добре розвинена - нове обладнання, прекрасні лікарі і конкурентні ціни у порівнянні з Європою - це те, що зараз починає користуватися більшим попитом, ніж раніше. Те ж саме сьогодні можна сказати і про косметологію. І це добре. Тому що люди, які будуть приїжджати не на один-два дні, будуть залишати в Харкові свої гроші в готелях, ресторанах, магазинах і тим самим вносити свій внесок у подальший розвиток туризму і процвітання нашого рідного міста і регіону», - сказав Михайло Добкін.

Для розвитку туризму необхідно створити інфраструктуру. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу після відкриття IV «Харківської туристичної бієнале» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, найголовніша проблема, яку відчуває будь-який регіон України - відсутність належної інфраструктури.

Хід посівної кампанії в Харківській області

За оперативними даними управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 11 квітня в посівну кампанію включився ще один район області – Харківський. Всього в 21 районі по області засіяно 91 тис. га, що становить 41% від запланованої площі посіву (223,6 тис. га). Посіяно 76,4 тис. га ячменю (42% від плану), 9,97 тис. га гороху (36%), 3,4 тис. га вівса (32%) і 1,26 тис. га ярої пшениці (29% від плану).

Відкрилася IV «Харківська туристична бієнале»

Сьогодні в приміщенні «Радмір – Експохол» відкрилася IV «Харківська туристична бієнале». У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови Державного агентства України з туризму і курортів Валентина Гордієнко і представники дипломатичного корпусу.

ДАІ звертається до водіів з проханням обмежити виїзд в центральну частину Харкова в зв’язку з проведенням масових заходів

У зв’язку з проведенням масових заходів у м. Харкові 12 квітня поточного року з 14.00 до 17.00 за участю великої кількості людей Державтоінспекція Харківської області звертається до водіїв транспортних засобів з проханням обмежити виїзд в центральну частину міста. Про це повідомив офіційний сайт управління ДАІ в Харківській області.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Дергачівському районі

Станом на 11 квітня в Дергачівському районі працює 18 котельних (100%), опалюються усі 84 об’єкти соціальної сфери: 27 шкіл, 27 дитячих та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 106 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Дергачівського району працюють диспетчерські служби: КП «Дергачівський комунальник» телефон (05763) 3-01-48, філія ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» «Солоницівське підприємство комунального господарства» телефон (05763) 7-29-01, філія ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» «Дергачівське підприємство комунального господарства» телефон (05763) 3-10-65.

Чесність, відкритість і прозорість виборчого процесу - це чергова перемога нашої громади. Михайло Добкін

Сьогодні в Харкові відбулася церемонія вручення нагород Центральної виборчої комісії. Почесні грамоти та Подяки ЦВК членам і керівникам виборчих комісій Харківської області, які найбільше відзначилися протягом виборчого процесу, вручили голова ХОДА Михайло Добкін і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

Споживачі області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 98,5%

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, станом на 11 квітня рівень розрахунків населення за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 99,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 77,7%, з місцевих бюджетів – 92,7%, інших споживачів – 102,1%. Заборгованість населення за надані протягом 2013 року послуги складає 0,4 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 0,1 млн. грн.; установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 1,0 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 1,0 млн. грн.; з державного бюджету – 3,3 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 3,0 млн. грн.

Державний контроль якості та безпеки сільгосппродукції має найважливіше значення для забезпечення продовольчої безпеки будь-якої країни

Аграрний комплекс Харківської області, втім, як і будь-якого іншого регіону України, є найважливішою складовою частиною народногосподарського комплексу, а його роль у вирішенні задачі забезпечення продовольчої безпеки держави не можна порівняти з жодним іншим сектором економіки. Про це, відкриваючи роботу семінару «Державний контроль якості та безпеки сільськогосподарської продукції на території Харківської області», сказав директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 73,6%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 11 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 79,6%, у т.ч. населення – 77,0%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 85,5%, з місцевих бюджетів – 81,1%, інших споживачів – 91,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення склала 222,5 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 199,9 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 80,6 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 70,8 млн. грн., з державного бюджету – 37,3 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 30,2 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 25,2 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 19,6 млн. грн.

Підприємства, що випускають конкурентоспроможну продукцію, потребують створення умов для нормального розвитку

Як заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, продукція, що випускається на підприємствах регіону, повинна стати більш конкурентоспроможною, в тому числі і на зовнішніх ринках.

Кількість створених робочих місць в області в 2 рази перевищила кількість ліквідованих

У січні – березні 2013 року в Харківській області створено 12,8 тис. нових робочих місць. За цей же час було ліквідовано 6,5 тис. робочих місць. Річне завдання зі створення робочих місць за три місяці виконано по області на 25,4%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудуться унікальні концерти пісочної анімації

13 і 20 квітня 2013 року в 17:00 в рамках виставки «Весняний настрій» учні студії «Art you» виступлять з концертними номерами у галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва. Пісочна анімація – це сучасна динамічна форма візуального мистецтва. Юні артисти продемонструють художні здібності, злагодженість і спритність дій, уміння зосереджуватися і показати всі свої вміння під час виступу. Глядачі зможуть побачити, як з піску народжуються дивовижні форми, що складаються в сюжетну лінію. Кожен виступ унікальне й неповторне.

Події дня

Сьогодні, 11 квітня, об 11:00 у Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П.Василенка (вул.Артема, 44) розпочнеться семінар «Державний контроль якості та безпеки сільськогосподарської продукції на території Харківської області». О 12:00 у Радмір Експохолл (вул. Академіка Павлова, 271) відбудеться відкриття IV виставки «Харківська туристична бієнале». О 16:30 у малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету.

На Харківщині створено робочу групу з питань забезпечення обговорення та роз'яснення основних положень реформи місцевого самоврядування

Найближчим часом буде затверджено склад обласної робочої групи з питань організаційного забезпечення обговорення та роз'яснення основних положень реформи місцевого самоврядування та територіальної влади в Україні. Її очолить заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. Про це повідомив в ході наради з питань реформування місцевого самоврядування голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, група буде координувати роботу в цьому напрямку. До її складу будуть включені представники обласної адміністрації, обласної ради та органів місцевого самоврядування: сільські голови, мери міст та секретарі міськрад, депутати різних рівнів, а також вчені та фахівці.

У Харківській області розпочинається робота над реформуванням місцевого самоврядування

Як відзначив у ході наради з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сьогодні в Харківській області розпочинається робота над реформою. Будуть визначені умови, в яких вона буде відбуватися, запрошені до широкого обговорення громадськість, органи місцевого самоврядування, науковці, фахівці та експерти. «Єдиний шлях зрушити справу з мертвої точки – створити всі умови для експертів у питаннях місцевого самоврядування та самоорганізації населення, підключити до обговорення фахівців з фінансів, з земельних відносин, юристів і поставити такі акценти при обговоренні, щоб люди розуміли, про що йде мова, навіщо їм це потрібно і що вони отримають на виході», – підкреслив губернатор.

В результаті реформи Україна отримає збалансовану і ефективну систему регіонального управління

«В результаті реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні ми отримаємо збалансовану і ефективну систему регіонального управління, з чітким і логічним розподілом повноважень, яка в повній мірі відповідатиме Європейській хартії місцевого самоврядування», - зазначив сьогодні під час наради з питань реформування місцевого самоврядування голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Сьогодні в Харківській області працює єдина команда, яка розуміє поставлені завдання і знає, як їх вирішити

Про це сьогодні під час координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області заявив прокурор області Геннадій Тюрін. «Відвідування губернатором області і керівниками правоохоронних органів таких нарад допомагає нам спілкуватися на одному рівні, розуміти проблеми, які існують в області, спільно і оперативно їх вирішувати. Сьогодні в області працює єдина команда, яка розуміє поставлені завдання і знає, як їх вирішити. У кожного є своя компетенція. Ми не підміняємо один одного, а доповнюємо. Але спрямованість одна - щоб жителям нашої області жилося краще, спокійніше і впевненіше», - сказав Геннадій Тюрін.

Необхідно об'єднати зусилля всіх силових структур і влади з інформування населення про їх роботу

Як наголосив сьогодні в ході координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, сьогодні важливою проблемою роботи силових структур і влади залишається недостатнє інформування населення про їх діяльність. За його словами, це часто стає перешкодою для ефективної роботи.

Проблему грального бізнесу можна вирішити. Михайло Добкін

Сьогодні під час координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін виступив з пропозицією створити міжвідомчу координаційну групу з боротьби з гральним бізнесом.

Реформу органів місцевого самоврядування необхідно завершити в 2014 – 2015 роках

«Ми зобов'язані зробити все, щоб в 2014 або 2015 році ініційована знизу реформа органів місцевого самоврядування дійшла до законодавця, отримала конституційну більшість у Верховній Раді, була підписана Президентом і стала частиною нашого національного законодавства», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час наради з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Архів документів