Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Власник землі повинен мати вибір, в якому вигляді він хоче отримати плату за свій пай

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов прокоментував зареєстрований у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо плати за оренду земельних ділянок», згідно з яким плата за оренду паїв буде здійснюватися тільки в грошовому еквіваленті. «Позитивом документа для селян є те, що він збільшує вартість оренди паю – від 3% від нормативної грошової оцінки ділянки зараз до 4-10%. На сьогодні власник землі вибирає, в якому вигляді він хоче отримати плату за свій пай – грошима, товарами або послугами. Вважаю, що ця норма повинна залишитися в законодавстві. Для селян, які мають підсобне господарство, вигідніше буває отримати плату за оренду у вигляді зерна, яке їм відпускається в рахунок паю за оптовими цінами, тобто дешевше, ніж вони могли б його купити на ринку», – зазначив Юрій Сапронов.

У 2013 році на оздоровлення та відпочинок дітей Харківської області планується використати 214 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, в поточному році на оздоровлення та відпочинок дітей Харківщини планується використати рекордно велику суму. «Влітку 2013 року оздоровленням та відпочинком планується забезпечити більше 200 тисяч дітей Харківської області, що складе 95% всіх дітей. Із загальної кількості оздоровленням та відпочинком планується охопити понад 134 тисячі дітей соціально незахищених категорій. Всього на оздоровлення та відпочинок дітей планується використовувати 214 млн грн. З них 14 млн грн. - це кошти обласного бюджету, 13,7 млн ​​грн. - кошти місцевих бюджетів, 50 млн грн. - кошти Фонду соціального страхування і 130 млн грн. - це залучені кошти», - повідомив він.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання становить 84,8%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 25 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 84,8%, у т.ч. населення – 83,4%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 94,1%, з місцевих бюджетів – 83,4%, інших споживачів – 96,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 161,8 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 147,1 млн. грн.; установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 73,4 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 67,1 млн. грн.; з державного бюджету – 16,9 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 12,1 млн. грн.; госпрозрахункових споживачів – 15,8 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 11 млн. грн.

У 2013 році на зубопротезування чорнобильців Харківської області з держбюджету виділено 270 тис. грн.

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру до Обласної стоматологічної поліклініки головний лікар закладу Євген Волосов, виконуючи соціальні ініціативи Президента України, обласною ОДА у поліклініці створені максимальні умови для комплексного надання висококваліфікованої безоплатної стоматологічної допомоги особам, постраждалим під час аварії на ЧАЕС.

Створення в Україні Земельного банку забезпечить аграріїв дешевими кредитами

На думку заступника голови облдержадміністрації Юрія Сапронова, ініціатива щодо створення в Україні Земельного банку є давно очікуваним кроком, який зможе забезпечити аграріїв дешевими кредитами. «На розвиток агробізнесу, як і будь-якого іншого бізнесу, потрібні кошти. Найчастіше фермери таких грошей не мають у своєму розпорядженні, єдиний вихід – взяти кредит у банку. Але процентні ставки в комерційних банках високі, і аграрії не поспішають брати кредити, справедливо побоюючись, що якщо вкладені кошти не окупляться, вони не зможуть повернути кредит. Планується, що Земельний банк буде пропонувати селянам кредити на 10-15% нижче, ніж комерційні банки. Це дуже вигідна пропозиція для малих і середніх сільгосппідприємств», – зазначив заступник губернатора.

Завдяки ініціативам Президента України бюджет на лікування та реабілітацію чорнобильців у диспансері радіаційного захисту Харківщини збільшено на 169,7%

Про це сьогодні в ході прес-туру до Харківського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення повідомив головний лікар закладу Едуард Зінов'єв. «На рік в установі обслуговується більше 10 тисяч осіб. Завдяки ініціативам Президента України за підтримки губернатора Харківської області за минулі три роки на лікування, реабілітацію в нашому диспансері бюджет збільшено на 169,7%: від 10-12 млн. грн. до понад 26 млн. грн.», - сказав Едуард Зінов'єв.

За рік поголів'я великої рогатої худоби на Харківщині зросло на 6,9 тисяч голів

На 1 квітня 2013 чисельність великої рогатої худоби в Харківській області склала 223 тис. голів, що на 6,9 тис. голів більше, ніж на 1 квітня минулого року. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Разом з тим, чисельність поголів'я корів зменшилася на 1,1% і склала 99,2 тис. голів. Упевнений, що збільшення чисельності поголів'я великої рогатої худоби в області відбулося в першу чергу завдяки введенню дотацій за утримання та збереження молодняку», - зазначив він.

Харківщина готова розвивати співпрацю з Ізраїлем

26-27 квітня в Харківській області з робочим візитом перебуває заступник Міністра закордонних справ Держави Ізраїль пан Зеєв Елькін. Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин обговорили з паном Зеєвом Елькіним перспективи розширення зв'язків між Ізраїлем і Харківською областю.

Харківщина вшановує пам'ять героїв, загиблих при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в Молодіжному парку біля Пам'ятного знака чорнобильцям відбулися заходи, присвячені 27-й річниці Чорнобильської катастрофи. У церемонії покладання квітів брали участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, заступник голови обласної ради Людмила Давидова та заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, ветерани-чорнобильці, представники духовенства та харків'яни. Також у ході церемонії був проведений поминальний молебень, пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Кабінет Міністрів та Асамблея європейських регіонів створять Координаційний центр для імплементації кращих європейських практик у регіонах України

Вперше в Україні на Дніпропетровщині відбувається Конференція Асамблеї європейських регіонів (АЄР), участь у роботі якої беруть близько 200 делегатів з більш ніж 25 країн світу. В ході конференції Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, Генеральний Секретар АЄР Паскаль Гьорген та Президент Комітету 3 АЄР Ханде Бозатлі підписали Протокол співробітництва між Кабінетом Міністрів України та АЄР. Відповідно до цього Протоколу буде створено Координаційний центр для імплементації кращих європейських практик у регіонах України. Для розробки пропозицій буде створено спільну робочу групу з представників регіонів України, а також громадських організацій ЄС та інших структур, в тому числі Європейського парламенту, Комітету Регіонів та Європейської Комісії.

Фінансування оздоровлення дітей Харківщини за рахунок коштів Фонду соціального страхування збільшено до 50 млн.грн.

Правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності ухвалило рішення про додаткове виділення 26,5 млн.грн. на оздоровлення дітей застрахованих осіб. За ці кошти діти будуть оздоровлені на узбережжі Чорного та Азовського морів. Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив заступник голови ХОДА, голова правління обласного відділення Фонду Ігор Шурма.

За останні 2 роки матеріально-технічна база Обласного диспансеру радіаційного захисту суттєво покращилась

Переважна більшість людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, проходить лікування в Обласному диспансері радіаційного захисту. Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заступник голови ХОДА Ігор Шурма, за останні 2 роки в диспансері було проведено багато робіт. Зокрема, встановлено значну кількість нового обладнання. Також реформовано систему надання стоматологічної допомоги.

Валентин Дулуб поклав квіти до пам'ятника Пожежному з нагоди 27-ї річниці Чорнобильської трагедії

Сьогодні біля пам'ятника Пожежному на вул. Полтавський шлях відбулися заходи, приурочені до 27-ї річниці Чорнобильської трагедії. В церемонії покладання квітів взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, заступник голови облради Людмила Давидова та заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Пам'ять загиблих в результаті ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС вшанували хвилиною мовчання представники державної влади та місцевого самоврядування, ветерани-чорнобильці, керівництво Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області, представники духовенства та громадських організацій, а також учні харківських шкіл.

Держава виконує свої зобов’язання перед ветеранами та учасниками Великої Вітчизняної війни

Про це у програмі «Час влади» на ХОД ТРК розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він зазначив, що на сьогодні Харківщина пишається госпіталем для ветеранів Великої Вітчизняної війни, адже за 2,5 роки він досяг європейського рівня. У госпіталі відремонтовані палати, замінені ліжка, створений операційний блок та реанімація, працюють стоматологічні кабінети, лабораторія, кабінет фізіотерапії та інші. «Люди звикли, якщо все на високому рівні, то це має бути платно. Але сьогодні держава виконує свої зобов’язання, - зазначив Ігор Шурма, - і саме тому я вважаю, що усі інваліди та учасники Великої вітчизняної війни у госпіталі мають гідні умови».

Звернення Президента до Українського народу у зв'язку з Днем Чорнобильської трагедії

Шановні співвітчизники! 26 квітня 1986 року сталася найбільша за масштабами та наслідками техногенна катастрофа двадцятого сторіччя - аварія на Чорнобильській АЕС, яка спустошила великі території українського Полісся, завдала нашому народові багато горя та важких випробувань. Із болем у серці ми вкотре згадуємо про тих, хто, приборкуючи ядерну стихію, пожертвував собою заради порятунку мільйонів людей, захистив життя майбутніх поколінь. Вічна їм пам'ять. Україна сьогодні вшановує героїв, які у різний час самовіддано рятували нашу землю, не допустивши розповсюдження смертельної небезпеки.

84%  пацієнток Регіонального перинатального центру - це мешканки сільської місцевості

Про це сказав заступник голови ХОДА Ігор Шурма під час програми «Час влади» на ХОД ТРК. Розвиток в Україні мережі перинатальних центрів, за його словами, розпочався завдяки реалізації Національного проекту «Нове життя, нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем.

Соціальні ініціативи Президента України допомагають покращити життя чорнобильців

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Харківській області мешкає майже 25 тисяч людей, доля яких пов’язана с Чорнобильською катастрофою. «Ці люди, які йшли на самопожертву у той час, розуміючи, що від них залежить доля майбутніх поколінь, сьогодні потерпають від того, що стан їхнього здоров’я не таким, яким він міг бути у тому випадку, як би вони туди не поїхали. Соціальні ініціативи Президента України направлені на покращення, в тому числі, медичного обслуговування цих людей, соціального захисту, і вони дають можливість хоча б трохи змінити життя цих людей на краще», - підкреслив Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні, 26 квітня, о 9:00 відбудеться покладання квітів до пам`ятника Пожежному (вул. Полтавський Шлях, 50); о 10:00 біля пам’ятного знаку Чорнобильцям (Молодіжний парк, вул. Пушкінська) розпочнуться заходи до 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи; об 11:00 у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1. Стан підготовки дитячих оздоровчих таборів до літнього оздоровчого сезону. 2. Проведення заходів з метою попередження надзвичайних ситуацій у сфері забезпечення населення доброякісною питною водою. 3. Підготовка місць масового відпочинку на водних об’єктах області.  о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) буде відкрито виставку робіт Ані Щербакової «В Країні Добрих Надій». 

Будь-яка професія дає можливість себе проявити. Костянтин Грищенко

Як зазначив сьогодні в ході відкритої лекції «Вища освіта - свідомий вибір» Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, у найближчі п’ять років будуть затребувані технічні і математичні професії. «Сьогодні Україна один з основних центрів розробки програмного продукту. Але насправді, тільки від чверті до третини випускників відповідних вузів відповідають тому рівню, який необхідний для того, щоб конкурувати з іншими центрами цих робіт. Медицина завжди буде затребувана. Будуть також затребувані високотехнологічні професії, ще й професія геолога, хіміка теж необхідна. Мабуть складно буде юристам і економістам. Тому що багато людей пішли у цю професію», - сказав Костянтин Грищенко.

Для подальшого розвитку аграрного сектору економіки потрібно врахування можливостей, цілей та завдань агровиробництва

Про це під час роботи в Харкові Всеукраїнського аграрного Форуму розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. Він також сказав, що сам факт проведення такого форуму засвідчує активізацію ролі профільних аграрних асоціацій. Міністр зазначив, що за останні три роки сільгоспвиробництво України в середньому дало приріст валової продукції на 13% щороку, за минулий рік – 5% приросту по харчовій промисловості. За перший квартал поточного року в порівнянні з іншими галузями аграрії досягли 6% валового приросту, і це дає змогу прогнозувати в цьому році приріст валового продукту мінімум на 8%.

До відкриття ювілейного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» залишилося менше місяця

Про це нагадала сьогодні під час церемонії відкриття відбитків долонь гостей IV кінофестивалю начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, заступник голови оргкомітету «Харьковской сирени» Вікторія Маренич. «Відкриття V Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень» – 17 травня, 18 травня відбудеться творчий вечір актриси Мішель Мерсьє, а о 22:00 того ж дня на Алеї почесних гостей відбудеться незвичайна для нашого міста і для фестивалю подія – реконструкція кіносеансу «Привид опери» 1929 року. Я запрошую всіх справжніх поціновувачів культури та історії нашого міста приєднатися до нас з 17 по 19 травня. Я впевнена, що байдужих не залишиться», – повідомила вона.

18 травня в Харкові відбудеться творчий вечір французької актриси Мішель Мерсьє

18 травня у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого» в рамках V Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень» відбудеться творчий вечір дивовижної жінки, прекрасної і незабутньої актриси Мішель Мерсьє. Про це повідомила сьогодні під час церемонії відкриття відбитків долонь гостей IV кінофестивалю начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, заступник голови оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич.

Стартував прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

До 1 червня триватиме прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи». Як наголосив сьогодні в ході засідання організаційного комітету конкурсу заступник голови ХОДА Андрій Моченков, проведення подібних конкурсів - це ефективний спосіб підвищення інвестиційної привабливості регіону, а також підвищення бізнес-активності в ньому.

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко взяв участь в інтерактивному уроці для випускників

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко сьогодні в ході відкритої лекції «Вища освіта - свідомий вибір» поспілкувався з 11-класниками загальноосвітніх навчальних закладів 9 регіонів України (м.Київ, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Львівська, Одеська, Харківська, Чернівецька області та Автономна Республіка Крим). Віце-прем'єр-міністр розповів випускникам про значення освіти для сучасної людини і важливість свідомого підходу до вибору професії.

Головне завдання регіонів при вступі України до зони вільної торгівлі - підвищення їх конкурентоспроможності

Про це на відеоконференції на тему: «Заходи Уряду в контексті реалізації домовленостей, досягнутих під час саміту Україна – ЄС» зазначив заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату Андрій Олефіров. «Харківська область повинна підвищувати конкурентоспроможність, щоб стати поставщиком для ринків ЄС. Ті дослідження які вже були проведені, і ті, що й зараз проводяться Євросоюзом свідчать про те, що на першому етапі нам буде важко. Але потім абсолютно всі українські підприємці зрозуміють наскільки вигідно працювати на найбільший у світі ринок», - сказав Андрій Олефіров.

Інституту терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України присвоєно статус національного

Президент України Віктор Янукович 25 квітня підписав Указ №235/2013 «Про надання Інституту терапії імені Л.Т. Малої Національної академії медичних наук України» статусу національного. Як зазначено в Указі, статус національного присвоєний, враховуючи загальнодержавне і міжнародне визнання діяльності Інституту, його наукові та практичні досягнення в галузі терапії та вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я.

Алея зірок кінофестивалю «Харьковская сирень» поповнилася іменами Алена Делона та Родіона Нахапетова (доповнено)

Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» на Алеї почесних гостей Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відкриті стели з відбитками долонь гостей, які відвідали наше місто в 2012 році. В урочистій церемонії відкриття взяла участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, заступник голови оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич. Алею почесних гостей у саду ім. Шевченка поповнили французький кіноактор Ален Делон, Народний артист Росії Родіон Нахапетов, фахівець зі спецефектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» Юджін Мамут і майстер мультиплікації, власниця студії «Animagic» (США) Ірина Борисова. В даний час Алея налічує 19 стел.

Щорічні терапевтичні читання об'єднали людей, що представляють різні наукові напрямки вітчизняної медицини

Виступаючи на відкритті науково-практичної конференції «Щорічні терапевтичні читання: лікувально-діагностичні технології сучасної терапії», перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Качур зазначив, що це велика подія, яка об'єднала людей, які представляють різні наукові напрямки вітчизняної медицини. За його словами, Інститут терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України, за ініціативи якого проводиться захід, – один з провідних закладів країни. Його засновник і перший директор, академік Любов Мала, виховала не одне покоління талановитих учнів, які сьогодні продовжують справу свого наставника. Роботи провідних вчених Інституту відомі в Україні і за кордоном.

Щорічні терапевтичні читання – один із кроків до отримання медиками нових знань

Виступаючи на відкритті науково-практичної конференції «Щорічні терапевтичні читання: лікувально-діагностичні технології сучасної терапії» в Інституті терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив надію, що з кожним роком покращуватиметься матеріально-технічна база інституту, зміняться умови для трудового колективу і людей, які в силу життєвих обставин звертаються сюди за кваліфікованою допомогою. Губернатор зазначив, що в даний час система охорони здоров'я нарівні зі сферою житлово-комунального господарства викликає найбільший інтерес у жителів України – навіть Президенту надходить найбільше звернень саме по цих двох напрямках. За його словами, будь-які зміни в наданні медичної допомоги, від малих до кардинальних, затребувані суспільством, яке дуже чуйно реагує на будь-які погіршення і будь-які поліпшення.

Михайло Добкін і Сергій Чернов вручили державні нагороди

Сьогодні в ході пленарного засідання ХXІ сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов вручили державні нагороди за значний особистий внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток української держави. Так, орденом «За заслуги» I ступеня нагороджений Василь Тацій, президент Національної академії правових наук, ректор НУ «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». Орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено головного конструктора спеціального конструкторського бюро «Полісвіт» ВО «Комунар» Володимира Остапченка. Орден княгині Ольги III ступеня було вручено Тетяні Біловол, почесному президенту Всеукраїнського благодійного фонду «З добром до людей», Чугуївському міському голові Галині Мінаєвій. Медаль «За працю і звитягу» було вручено Сергію Дьоміну, налагоджувальникові ДНВО «Комунар».

Архів документів