Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Громадські організації чорнобильців здатні бути справжнім партнером для держави. Михайло Добкін

Відсутність акцій протесту з боку чорнобильських громадських організацій означає не неможливість їх проведення, а те, що чорнобильці ведуть діалог з регіональною владою. Про це повідомив в ефірі програми «Від влади до громади» га обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, всі питання вирішити неможливо, але обласна влада зобов'язана зробити все, що може, з урахуванням регіональної специфіки. «Не так давно відбулися непрості переговори з приводу виплат чорнобильцям, які призначались за рішенням судів. Ця проблема ще не вирішена остаточно. Сьогодні вимоги чорнобильців вище того, що може запропонувати держава. Але, незважаючи на справедливість і законність таких вимог, чорнобильці, які дуже сильні своєю організацією, розуміють всі економічні складнощі нашої країни і не ставлять свої особисті проблеми вище державних, за що їм величезне спасибі і повага від усієї територіальної громади», – зазначив губернатор.

Усвідомлення того, що ми сильний народ, дає нам віру у власні сили в будь-яких складних ситуаціях. Михайло Добкін

В ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін запросив усіх харків'ян, мешканців та гостей Харківщини 9 травня на головну площу міста для участі у святкуванні Дня Перемоги. Він повідомив, що о 8 ранку розпочнуться церемонії покладання квітів на меморіалах, а головним урочистим заходом буде військовий парад, який відбудеться на центральній площі о 10 ранку. «Для нас військовий парад 9 травня це, перш за все, данина поваги ветеранам – і тим, хто живий сьогодні, і тим, хто не повернувся з військових полів. А ще це незримий зв'язок між поколінням ветеранів і нашим молодим поколінням, яке сьогодні освоює абетку або навчається в університетах. Усвідомлення того, що ми сильний народ, який зміг свого часу перемогти фашистську Німеччину, дає нам можливість вірити у свої сили в будь-яких складних ситуаціях і сьогодні, і в майбутньому», – підкреслив Михайло Добкін. 

На Харківщині розпочалася підготовка до опалювального сезону 2013-2014 років

Голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо розповів про те, що щорічно Харківська область закуповує нову опалювальну техніку для комунальних підприємств і організацій, які задіяні у підготовці до опалювального сезону. Також щороку замінюється велика кількість котелень, а останні кілька років, коли є така можливість, увага акцентується на установці обладнання, що працює на альтернативних джерелах палива. На думку Михайла Добкіна, немає причин, які можуть перешкодити підготуватися до зими 2013-2014 років так само якісно, як в минулому сезоні.

Створення обласного КП «Ритуал» дасть можливість вирішити багато проблемних питань

Говорячи про створення Харківського обласного комунального підприємства «Ритуал» в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади», голова ХОДА Михайло Добкін розповів про те, що бюджети різних рівнів виділяють гроші на похорон певної частини населення або беруть на себе повністю оплату поховання тих людей, які мають особливі заслуги перед державою.

Питання відродження села дуже важливе для всієї країни. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін, питання збереження і відродження села сьогодні важливе для всіх мешканців України. «Люди, які залишаються жити в селі, відчувають величезні труднощі з робочими місцями. Молодь, отримавши освіту, їде шукати кращої долі в міста. Відсутність належної інфраструктури, безліч проблем, що накопичилися за довгі десятиліття, все це не веде до того, щоб ми зберегли існуючі села і почали відроджувати сільську інфраструктуру. Уряд, виконуючи доручення Президента, робить все, щоб мінімізувати процеси, що ведуть до погіршення життя на селі. Створення нових робочих місць, програми, які будуть фінансувати зайнятість населення на селі – ось головні механізми успіху цієї роботи», – сказав голова області.

З 1 травня буде збільшено обсяг фінансування на харчування та лікування пацієнтів Обласного диспансеру радіаційного захисту

Обласна влада робить все від неї залежне для поліпшення становища постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Зокрема, це стосується поліпшення матеріальної бази Обласного диспансеру радіаційного захисту. Тут обладнані нові терапевтичний та стоматологічний кабінети, встановлене діагностичне та фізіотерапевтичне обладнання, апарат УЗД екстра-класу.

Справа влади – створити умови, необхідні для виконання керівниками на місцях поставлених перед ними завдань

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що його позиція у питанні децентралізації влади не змінилася, він, як і раніше, є прихильником сильного місцевого самоврядування. «Я пройшов дуже серйозну школу місцевого самоврядування і вважаю, що якомога більше повноважень потрібно передавати безпосередньо в міста, в райони, в ті населені пункти, де з волі громади є люди, які здатні організовувати і очолювати процес поліпшення якості життя», - зазначив Михайло Добкін.

Євген Савін вручив нагороди переможцям обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Вихователь року»

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулась урочиста церемонія нагородження переможців та учасників другого (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів «Вихователь року». У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, голова Харківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, голова постійної комісії з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин облради Лідія Дулуб та голова журі конкурсу, ректор Харківської гуманітарно-педагогічної академії Галина Пономарьова.

Харків’яни відзначені державними нагородами

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ, організацій. За вагомий особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю нагороджено двох харків’ян.

На Харківщині розробляють програму протидії торгівлі людьми на період до 2015 року

Сьогодні Департаментом у справах сім”ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації було проведено 3-е засідання робочої групи в рамках реалізації проекту «Спільними зусиллями влади та громади – проти торгівлі людьми».

Більше 100 тисяч ветеранів Харківщини отримали грошову допомогу до Дня Перемоги

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації, станом на 29 квітня по області та м. Харкову разову грошову допомогу до Дня Перемоги отримали 101тис. 40 ветеранів на суму 54,7 млн.грн. Загальна сума коштів, яка надійшла в область для виплати цієї допомогу, становить 55,2 млн.грн. Виплата допомоги проводиться до 5 травня.

В рамках Року дитячої творчості в оздоровчих таборах Харківщини буде проведено велику кількість тематичних змін

В оздоровчому сезоні 2013 року на Харківщині працюватимуть усі 37 дитячих таборів. Як повідомив у ході прямої телефонної лінії у газеті «Слобідський край» заступник голови ХОДА Євген Савін, в ряді з них буде проведено тематичні зміни. «Ми багато років тримаємо питання оздоровлення дітей на жорсткому контролі, тому в цьому році всі 37 таборів області буде відкрито. Крім того, для шести оздоровчих таборів спеціально виділили кошти на покращення матеріально-технічної бази. 2013 рік Президент України оголосив Роком дитячої творчості, і цей напрям особливо є актуальним у питанні оздоровлення дітей і проведення творчих змін у таборах. Будуть проходити такі творчі зміни: «Повір у себе» в таборі «Берізка» Золочівського району, «Лідер» у таборі «Ромашка», «Світ спорту» проходитиме в «Олімпії» Балаклійського району, «Юний рятувальник» – у таборі школи Бойко, «Національні візерунки» – у «Барвінку» Барвінківського району, тематична зміна «Подорож у літо» – на базі «Орлятка» Борівського району тощо», - повідомив він.

В ході реформ в охороні здоров’я жоден медичний працівник на Харківщині не буде скорочений

Під час зустрічі працівників Кегичівської центральної районної лікарні з заступником голови Харківської облдержадміністрації Ігорем Шурмою було обговорено стан справ в охороні здоров’я. Серед питань, які піднімалися працівниками лікарні, найбільш гострими були питання щодо скорочень, які можуть відбутися під час реформування. Як зазначив Ігор Шурма, соціальні ініціативи Президента України тому і є соціальними, оскільки спрямовані на захист різних верств населення. «В період проведення реформування жоден працівник сфери охорони здоров’я у Харківській області скорочений не буде. Якщо випадки змушення написання заяв на звільнення за власним бажанням будуть виникати, обласна державна адміністрація буде жорстко реагувати на кожен з них», - підкреслив заступник голови ХОДА.

На Харківщині тривають весняно-польові роботи

За даними Департаменту Агропромислового розвитку Харківської обласної державної адмiнiстрацiї, станом на 29 квітня в області посіяно 165,971 тис. га кукурудзи, що складає 47% від запланованої площі. Кукурудзи на зерно посіяно 152,916 тис. га.

Харківський фольклористичний гурт «Слобожаночка» став лауреатом конкурсу «Нові імена України»

З 23 по 26 квітня в Києві відбувся щорічний творчий огляд-конкурс за програмою Українського фонду культури «Нові імена України». Цього року за вищу відзнаку Всеукраїнського конкурсу змагались представники з 15 областей України і Автономної Республіки Крим – понад 120 учасників від 6 до 18 років. За рішенням опікунської ради, до якої залучені видатні митці України, фольклористичний гурт «Слобожаночка» Харківського училища культури став лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України» та отримав разову творчу стипендію Українського фонду культури за високий мистецький хист та виконавську майстерність.

У Харкові відбувся легкоатлетичний пробіг «Слобожанська Олімпійська миля»

27 квітня у Харкові проводилися масові змагання з бігу по шосе «Слобожанська Олімпійська миля – 2013», присвячені 68-й річниці від Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Участь у традиційному щорічному пробігу в цьому році взяло 3543 харків’янина різної вікової категорії, - повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА.

Харківський «Локомотив» став 13-разовим чемпіоном України з волейболу

27 квітня в вирішальному матчі ХХII чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги харківський «Локомотив» у золотому сеті обіграв «Кримсоду» з Красноперекопська та здобув золоті медалі сезону 2012-2013.

Події дня

Сьогодні, 29 квітня, о 15:00 у Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" (вул. Пушкінська, 88) розпочнеться церемонія нагородження переможців та учасників другого туру Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів "Вихователь року".

У галереї «Бузок» відкрилася виставка робіт Ані Щербакової «В Країні Добрих Надій»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася виставка робіт Ані Щербакової «В Країні Добрих Надій». В експозиції представлено 75 робіт, і це тільки мала частина всіх малюнків дівчинки. Як відзначила її викладач з образотворчого мистецтва Людмила Чемоданова, Ані всього 10 років, але в її життєвому багажі - тисячі аркушів розмальованого паперу і кілограми списаних фарб.

Віктор Янукович вимагає знайти можливість збільшити державні виплати на соціальний і медичний захист чорнобильців

Під час зустрічі з трудовим колективом Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС» Президент України Віктор Янукович заявив, що бюджетні виплати на соціальний і медичний захист чорнобильців мають бути збільшені. За його словами, цього року з державного бюджету на соціальні виплати чорнобильцям має бути виділено 2 мільярди 623 мільйони гривень, що тільки на 1% більше, ніж торік, а на лікування - лише 50 мільйонів гривень. «Мене такі цифри категорично не задовольняють. Тому вимагаю від Уряду винайти можливість суттєво збільшити державні виплати на соціальний і медичний захист громадян України, які постраждали від Чорнобильської катастрофи», - сказав Віктор Янукович.

Визначено переможців першого туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в апараті облдержадміністрації

В апараті обласної державної адміністрації проведено перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець». За звання переможця у номінації «Кращий спеціаліст» змагалися 10 осіб. За підсумками Конкурсу переможцем визнано головного спеціаліста організаційного відділу апарату ХОДА Вікторію Кальницьку; лауреатом – головного спеціаліста відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарата ХОДА Вікторію Ярову.

У Харкові відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль біг-бендів «Big Band Jazz»

30 квітня у Харкові до святкування Міжнародного дня джазу відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль біг-бендів «Big Band Jazz». На малій сцені ХНАТОБу перед харків'янами виступить 6 джаз-оркестрів, кожен з яких готує програму виступу на 50 хвилин, до якої включені джазові композиції без обмеження за стилями та напрямками. Захід проводиться за підтримки Обласного центру культури і мистецтва. Початок концерту о 18.30. Квитки можна придбати в касах оперного театру і філармонії.

Всі роботи з підготовки місць масового відпочинку на водоймах області мають бути закінчені протягом місяця

Як наголосив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, всі місця масового відпочинку повинні бути оснащені всім необхідним до початку літа. «Всім головам РДА, мерам міст необхідно навести порядок, скласти паспорти місць відпочинку, укласти всі додаткові угоди до договорів, і все це зробити протягом місяця. Все має бути зроблено так, як того вимагає законодавство України», - підкреслив він.

На Чугуївщині відбулися командно-штабні навчання щодо евакуації у разі виникнення надзвичайної ситуації у військових частинах району

Як повідомляє Департамент цивільного захисту ХОДА, відбулися командно-штабні навчання щодо евакуації населення м. Чугуєва у разі виникнення надзвичайної ситуації – пожежі або вибуху у військових частинах А 0105 та А 2467. У ході навчання були відпрацьовані питання готовності та дій сил і засобів служб цивільного захисту, системи управління, зв’язку та оповіщення м. Чугуєва і Чугуївського району при проведенні евакуаційних заходів, розміщенні евакуйованого населення, а також практичного гасіння пожежі на складі боєприпасів в/ч А 2467.

29 квітня в Національному університеті цивільного захисту України відбудеться урочисте відкриття спеціалізованої аудиторії «Охорона праці»

29 квітня о 12:00 в Національному університеті цивільного захисту України (вул. Чернишевська, 94) відбудеться урочисте відкриття спеціалізованої аудиторії «Охорона праці» (ауд. 31-А). Після її відкриття в аудиторії відбудуться діалогові зустрічі у формі «запитання-відповідь» за участі фахівців вітчизняної сфери охорони праці.

У Харківській області на 2013 рік сформований список проектних пропозицій об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства на 63 млн. грн.

Про це сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. «На сьогодні Департаментом сформовано перелік проектних пропозицій об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства Харківської області на суму 63 млн. грн., які потребують першочергової реалізації в 2013 році. У зв'язку з обмеженістю коштів обласного бюджету перелік проектних пропозицій спрямований Мінрегіону для розгляду питання фінансування. Крім того, рішенням сесії обласної ради від 25 квітня передбачено фінансування за рахунок коштів обласного бюджету робіт на об'єктах водопостачання на суму 5,3 млн. грн., за рахунок обласного Фонду охорони навколишнього середовища на об'єктах водовідведення на суму 6,3 млн.грн.», - повідомив він.

До 10 травня аграрії Харківщини планують завершити комплекс весняно-польових робіт

«Темпи всіх робіт нарощуються. Господарства в повному обсязі забезпечені якісним насіннєвим матеріалом. Весь запланований обсяг весняних польових робіт під урожай поточного року буде виконаний в оптимальні терміни і на належному агротехнічному рівні. Планується, що весь комплекс робіт в Харківській області буде завершено до 10 травня», – зазначив сьогодні директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. За його словами, рівень забезпеченості мінеральними добривами на 30% перевершує показники минулого року – в цілому на 1 га посівної площі закуплено 60 кг добрив у діючій речовині. Робота з їх придбання для весняно-літніх підживлень озимих та ярих культур триває. Також придбано необхідну кількість усіх видів засобів захисту рослин. Створено необхідний запас паливо-мастильних матеріалів.

Споживачі Харківської області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 111,9%

Станом на 25 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 111,9%, у т.ч. населення – 113,3%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 101,9%, з місцевих бюджетів – 104,6%, інших споживачів – 116,7%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення споживачів відсутня.

Істерія навколо видобутку сланцевого газу заснована на тотальній непоінформованості населення

Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, проведення роз'яснювальних заходів змінить ставлення більшої частини людей до цього питання. «Якщо взяти досвід зарубіжних країн, які теж побоювалися нетрадиційного газу, то зараз Великобританія і Німеччина зняли заборону на видобуток сланцевого газу. У цих країнах було дозволено використовувати гідророзрив пласта, заборонений в 2011 році. Туреччина заявила про свій намір збільшити видобуток нетрадиційного газу, щоб знизити залежність країни від імпорту, Румунія відмовляється від мораторію на проведення гідророзривів, в Польщі пробурено і діє 43 розвідувальних свердловини з видобутку сланцевого газу, у Франції готуються дебати про перегляд ухваленого раніше мораторію. Крім того, є думка експертів, які стверджують, що в Харківській області здійснюватиметься горизонтальне буріння, і гідророзривів, що займають велику площу, не буде», – повідомив заступник губернатора. 

До складу тендерних комітетів із закупівлі продуктів харчування для дитячих оздоровчих закладів будуть включені фахівці СЕС

До складу тендерних комітетів із закупівлі продуктів харчування для дитячих оздоровчих закладів необхідно включати фахівців санітарно-епідеміологічної служби. Це дозволить виключити можливість укладення договорів з неперевіреними постачальниками. Таке доручення дав сьогодні в ході засідання Обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Архів документів