Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Звернення Президента до Українського народу з нагоди Міжнародного дня солідарності трудящих

Шановні співвітчизники! Прийміть мої найщиріші вітання з Міжнародним днем солідарності трудящих. У цю святкову весняну пору ми маємо чудову нагоду вшанувати всіх, хто розбудовує та зміцнює нашу країну. Праця людини - найбільша цінність держави, рушійна сила її поступу. Тому одним із найголовніших завдань влади є створення сприятливих умов для реалізації права кожного на працю та гідну її оплату.

Події дня

Сьогодні, 1 травня, об 11.00 у ЦПКіВ ім. Горького відбудеться урочисте відкриття руху поїздів на дитячій залізниці «Мала Південна».

Головне завдання - не допустити виникнення пожеж у лісах. Михайло Добкін

Загальна площа лісового фонду Харківської області складає близько 300 тисяч гектарів, з яких 93 тисячі гектарів - це хвойні ліси. Основне завдання на пожежонебезпечний період - не допустити загоряння в лісах, - наголосив голова ОДА Михайло Добкін в ході засідання обласного оперативного штабу для координації у вжитті невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж у лісових насадженнях і сільськогосподарських угіддях протягом пожежонебезпечного періоду 2013 року.

У кожному районі має бути налагоджена система оповіщення про пожежі на полях і в лісах

У ході засідання обласного оперативного штабу для координації невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж у лісових насадженнях і сільськогосподарських угіддях протягом пожежонебезпечного періоду 2013 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що неприпустимо приховувати факти загоряння. На його думку, наслідки від того, що пожежу почали гасити своїми силами і не впоралися, будуть набагато серйознішими, ніж якщо викликати спецтехніку одразу. «Голови райдержадміністрацій, ваше головне завдання – налагодити в своєму районі таку систему оповіщення, щоб де б ви не знаходилися, який час не був би на годиннику, вам в перші ж хвилини доповіли про осередки займання в лісі. А далі ви повинні знати, кому телефонувати в першу чергу і кого сповіщати», – зазначив губернатор. 

Представники протипожежної служби Бєлгородської області візьмуть участь у командно-штабних навчаннях з гасіння лісових пожеж на території Вовчанського району

Сьогодні в ході засідання обласного оперативного штабу для координації у вжитті невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж у лісових насадженнях і сільськогосподарських угіддях протягом пожежонебезпечного періоду 2013 року повідомлялося, що для практичного відпрацювання злагодженості всіх служб і відомств у разі ліквідації лісових пожеж у травні цього року на території Вовчанського району заплановано проведення командно-штабних і тактико-спеціальних навчань з гасіння лісових пожеж з залученням представників протипожежної служби Бєлгородської області.

На Харківщині необхідно збільшити запас палива на випадки гасіння лісових пожеж

Сьогодні в ході засідання обласного оперативного штабу для координації у вжитті невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж у лісових насадженнях і сільськогосподарських угіддях протягом пожежонебезпечного періоду 2013 року голова ОДА Михайло Добкін акцентував увагу на підготовці достатнього запасу паливно-мастильних матеріалів підприємствами області на випадки гасіння лісових пожеж. Сьогодні ГУ ДСНС України в Харківській області створено запас палива у 27 тис. літрів дизельного палива, така ж кількість палива є в запасі і у райдержадміністрацій. Бензину заготовлено в два рази менше.

У Харківській області організовано роботу 36 спеціалізованих пожежних станцій

Про це повідомив в ході засідання обласного оперативного штабу для координації у вжитті невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж у лісових насадженнях і сільськогосподарських угіддях протягом пожежонебезпечного періоду 2013 року начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко. «Для нагляду за пожежною ситуацією в лісових масивах області створено розгалужену мережу пожежно-спостережних пунктів, які забезпечені засобами зв'язку, спостереження за лісовими масивами, необхідною документацією», - зазначив він.

Завтра Мала Південна знову прийме пасажирів

1 травня об 11:00 відбудеться урочисте відкриття нового сезону руху поїздів на дитячій залізниці «Мала Південна». Як відомо, маленький потяг вперше відправився у рейс 8 листопада 1940 року. З того часу Мала Південна однаково полюбилася і дорослим, і дітворі, які охоче здійснюють трикілометрову подорож до Лісопарку. Дитяча залізниця традиційно працюватиме до 31 жовтня.  

Робота з підтримання чистоти на території Харківської області має вестися системно

Необхідно найближчим часом провести ревізію і виробити для кожного міста і району вимоги щодо правил благоустрою територій. Таке доручення дав головам райдержадміністрацій та мерам міст обласного значення голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході наради, присвяченій ходу акції «За чисте довкілля». «Прибрати – це одне, а стежити за чистотою – це інше. Звертаю вашу увагу на необхідність системної роботи з прибирання території. Керівник «Облавтодору», голови районів та мери міст мають розробити систему прибирання території, особливо це стосується перевантажених трас. Дві – три людини, які вранці пройдуть узбіччями і приберуть сміття, принесуть більше користі, ніж ціла бригада, відправлена ​​через місяць на ліквідацію звалища. Це дешевше і дозволяє весь місяць підтримувати територію в чистоті», – зазначив губернатор.

Більшість районів Харківської області успішно впоралися з благоустроєм території в рамках акції «За чисте довкілля»

Про це повідомив під час засідання, присвяченого ходу акції, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, була проведена велика робота, найголовніша подяка за яку – вдячність людей, що проживають в Харківській області. В той же час райони, що впоралися з прибиранням незадовільно, продовжать роботу 2 і 3 травня. Губернатор зазначив, що необхідно проводити профілактичну роботу. «Прикро, що працю десятків тисяч людей ще не навчилися цінувати. Іноді, проїжджаючи нещодавно прибраною територією, бачиш сліди людської цивілізації – целофанові пакети або упаковки від їжі, яку купили у фаст-фуді. Поки ми не навчимося проводити профілактичні заходи, створивши умови і загальні для всіх правила поведінки, будемо постійно вивозити сміття», – підкреслив він.

Біля будівлі Харківської облдержадміністрації будуть посаджені нові ялинки

За інформацією СКП «Харківзеленбуд», щоб уникнути аварійних ситуацій спиляні чотири дерева біля будівлі Харківської обласної державної адміністрації. Посаджені понад півстоліття тому ялинки, згідно з висновками лісопатологів, були вражені хворобою, не підлягали відновленню і тому становили небезпеку для оточуючих. Найближчим часом на їх місці з'являться нові ялинки висотою 5,5 метрів, придбані за позабюджетні кошти.

У питаннях охорони праці важливу роль відіграє робота профспілок

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході спілкування з профспілковим активом області підкреслив, що питання дотримання охорони праці одне найсерйозніших. Необхідна організація медичних пунктів на місцях і обов'язковий медичний огляд співробітників підприємств.

За кількістю приватних підприємців і нових робочих місць Харківський регіон постійно перебуває серед лідерів

Про це заявив сьогодні в ході урочистих зборів профспілкового активу Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, за результатами 1 кварталу 2013 року Харківщина знаходиться у десятці успішних областей, де кількість створених робочих місць більше, ніж кількість ліквідованих. Голова ХОДА підкреслив, що в умовах кризи переорієнтація підприємств на випуск продукції, яка перш за все затребувана на внутрішньому ринку - це питання їх виживання.

Підприємствам Харківщини відшкодовано більше 10 мільйонів гривень ПДВ

Сьогодні трьом підприємствам Харківщини відшкодовано 10,8 млн. грн. ПДВ, - повідомив в ході урочистих зборів профспілкового активу Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. "Ми активно працюємо з податковою, намагаємося повернути кожен мільйон відшкодування ПДВ. Сьогодні повернули ХАЗу 2,8 млн грн., (гроші підуть на зарплату), Харківський тракторний завод отримав 3 млн. грн., Харківській бісквітній фабриці повернули 5 млн. грн.", - зазначив він.

За тиждень у Харківській області було ліквідоване 21 стихійне звалище і висаджено 2 тисячі дерев

З 21 березня в Харківській області проводиться щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля». Як повідомив в ході наради, присвяченій ходу акції, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, за минулий тиждень було висаджено 2 тисячі дерев, близько 2 тисяч чагарників, очищено від сміття 18 тис. кв. м прибудинкових територій, прибрано 55 тис. кв. м вулично-дорожньої мережі, вивезено близько 2 тис. куб. м сміття, ліквідовано 21 стихійне сміттєзвалище.

Найближчим часом підвищення цін на м'ясні та молочні продукти не повинно бути

Про це сьогодні в ході спілкування з профспілковим активом області заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми намагаємося тримати руку на пульсі і не давати підвищувати ціни на продукти. Не було стрибка цін ні на Новий рік, не буде його і після закінчення посту. Тому що в цьому році під час посту виробництво м'яса і птиці збільшилося на 13%. Зазвичай воно в цей період падає, а у нас відбулося збільшення виробництва, а значить і реалізації», - зазначив Михайло Добкін.

Допомога приватним фермерським господарствам та збільшення середньої заробітної плати працівникам цієї галузі - найважливіші завдання на сьогодні. Михайло Добкін

Про це голова ХОДА Михайло Добкін розповів в ході урочистих зборів профспілкового активу Харківської області на честь дня міжнародної солідарності трудящих. Він розповів, що на початку 2013 року був запланований обсяг кредитних ресурсів, залучених у сільське господарство в розмірі 280 млн., але на сьогоднішній день він вже перевиконаний. Михайло Добкін назвав одним із найважливіших завдань у сфері сільського господарства допомогу приватним подвір'ями в отриманні підтримки у веденні невеликого бізнесу. Друге важливе завдання - збільшення середньої заробітної плати працівникам галузі сільського господарства.

Завдяки об'єднанню зусиль влади та профспілкових організацій вдається у всіх питаннях знаходити компромісне рішення. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час зустрічі з профспілковим активом Харківської області голова Харківської ОДА Михайло Добкін, незважаючи на економічно складні часи, завдяки об'єднанню зусиль влади, бізнесу та профспілкових організацій вдається досягти компромісу в будь-якому питанні.

Керівництвом області ведуться переговори з концерном «Укроборонпром» щодо проблем заводу імені Малишева

Проблеми заводу імені Малишева знаходяться на постійному контролі керівництва області, - наголосив сьогодні в ході урочистих зборів профспілкового активу Харківської області на честь Дня міжнародної солідарності трудящих голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, ведуться постійні переговори з керівництвом «Укроборонпрому» щодо виплати боргів підприємства. «Є ряд питань, але всі вони зіштовхуються з фінансуванням. Я постійно веду переговори з Сергієм Громовим, директором «Укроборонпрому», щоб погасили заборгованість із заробітної плати і виплатили гроші за електроенергію. Колектив «Обленерго» - це теж люди, їм теж потрібно платити зарплату, у них є поточна діяльність і свої проекти. Поки ми домовилися про реструктуризацію боргів, є графік погашення», - повідомив голова області.

Призначені щорічні премії та іменні стипендії Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради в галузі культури і мистецтва

Сьогодні відбулося засідання Комітету з призначення щорічних премій та іменних стипендій Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради в галузі культури і мистецтва під головуванням заступника голови ХОДА Євгена Савіна. У порівнянні з минулим роком було розширено кількість номінацій. На призначення премій та стипендій в галузі культури і мистецтва за 2012 рік було надано 41 кандидатуру. «Ми повинні підтримувати всіх тих, хто є лідерами у своїх напрямках. Торік ми розширили кількість номінацій і кількість номінованих в галузі культури. Я думаю, що залежно від бюджету Департаменту культури ХОДА ми ще збільшимо і кількість номінацій, і кількість фінансів для цих цілей. У День працівників культури ми в урочистій обстановці вручимо ці сертифікати», - сказав Євген Савін.

На Харківщині відкрився туристичний пункт велопрокату

Сьогодні поруч з готелем «Харків Палац» відбулося урочисте відкриття першого в Харківській області туристичного пункту велопрокату. У заході взяв участь заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов. Євген Савін зазначив, що його дуже радує розвиток велоспорту в Харкові та області. «На вулицях нашого міста і дорогах області кількість велосипедистів тільки збільшується, і це дуже важливо для нас. Адже це не тільки пропаганда здорового способу життя, це і можливість познайомитися з Харківською областю. Чим більше жителів нашої області та міста або ж гостей хочуть стати такими туристами, тим краще», - сказав Євген Савін.

У Харківській області створено «гарячу лінію» з питань медико-соціального обслуговування

На базі харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відкрита «гаряча лінія» Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації. Жителі області можуть цілодобово отримати будь-які консультації, що стосуються медико-соціального обслуговування, за телефонами (057) 712-01-91 та 704-72-94. Як повідомив головний лікар Обласного центру здоров'я Володимир Святаш, ще одна «гаряча лінія» Департаменту охорони здоров'я ХОДА почне працювати з 7 травня 2013 року на базі Обласного центру здоров'я. На будь-які запитання громадян фахівці Центру будуть готові відповісти по телефону (057) 705-31-52 щодня з 9.00 до 18.00, крім вихідних і святкових днів.

У I кварталі 2013 року в області збільшився обсяг продажу молока

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, за I квартал 2013 року в Харківській області було реалізовано 9,4 тис. т худоби та птиці у живій вазі (на 91% більше, ніж за I квартал 2012 року), 46,2 тис. т молока і молочних продуктів (на 6,6% більше), 211,4 млн. шт. яєць (на 14,8% менше).

Команда Харківської області виборола срібну нагороду на Першому міжнародному фестивалі шкільного спорту держав -учасниць СНД

21 - 27 квітня у Москві відбувся Перший міжнародний фестиваль шкільного спорту держав-учасниць СНД. У ньому взяли участь шкільні збірні команди з Білорусі, Молдови, Вірменії, Азербайджану, Казахстану, Киргизії, Узбекистану, Таджикистану, Туркменістану, Російської Федерації та України. Команди змагалися у 6 видах спорту: міні-футбол, баскетбол, волейбол, настільний теніс, бадмінтон та шахи. У складі збірної команди України Харківську область представляли учні Харківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №147 Чмутов Юрій, Губська Єкатерина, Душина Діана та Рябухін Антон.

Найбільший обсяг експортних поставок за січень-лютий поточного року було здійснено в Російську Федерацію і Казахстан

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за даними Головного управління статистики в Харківській області за два місяці до країн СНД було експортовано 67,6% усіх товарів, до інших країн - 32,4%. Питома вага експорту до країн ЄС у загальному обсязі експорту склала 16,5%. Найбільший обсяг експорту в Російську Федерацію (47,7%), Казахстан (8,8%), Туреччину (5,1%), Білорусь (4%), Францію (3,5%), Грузію (2,9%), Латвію (2,3%), Молдову (1,9%), Азербайджан (1,7%).

У січні-лютому 2013 року Харківщина збільшила експорт на 9,6%

За два перші місяці 2013 року Харківська область експортувала продукції на 284,3 млн. дол США. Такі дані навів заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Порівняно з аналогічним період 2012 року експорт збільшився на 9,6%, імпорт же навпаки зменшився на 11% і склав 303,7 млн. дол. США. Протягом січня-лютого ми експортували продукцію до 89 країн, імпортували з 88», – сказав він.

Хід весняно-польових робіт

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ОДА, на ранок 30 квітня в області посіяно 197,903 тис. га кукурудзи, що складає 55% від запланованої площі. Кукурудзи на зерно посіяно 181,189 тис. га, тобто 56% від запланованої площі посіву.

Події дня. Увага! Змінено час початку заходу!

Сьогодні, 30 квітня, о 12:00 на майданчику поруч з готелем «Харків Палац» (пр. Правди, 2) відбудеться урочисте відкриття першого в Харківській області туристичного пункту велопроката; О 13:00 у Палаці Праці (пл. Конституції, 1, 3 під'їзд, 2 поверх, зала засідань) відбудуться урочисті збори профспілкового активу Харківської області на честь Дня міжнародної солідарності трудящих; О 15:00 у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нарада щодо проведення в області щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля»; О 16:30 у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання обласного оперативного штабу для координації щодо вжиття невідкладних заходів по запобіганню виникнення пожеж у лісових насадженнях та сільськогосподарських угіддях протягом пожежонебезпечного періоду 2013 року

Традиція передачі в Харківську область Благодатного вогню буде збережена

Сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін висловив надію, що традиція доставки в Харківську область Благодатного вогню і цього року не буде порушена. «Я буду найближчим часом просити благословення Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Володимира на те, щоб привезти в Харківську область Благодатний вогонь. Якщо я таке благословіння отримаю, то звернуся за благословінням і за допомогою до архієпископа Харківського і Богодухівського Онуфрія і архієпископа Ізюмського і Куп'янського Єлисея, щоб на територію тих єпархій, якими вони керують, ми змогли доставити в кожен храм частинку Благодатного вогню, тим самим продовживши ту традицію, яка вже кілька років існує в нашому регіоні», – зазначив губернатор.

Громадські організації чорнобильців здатні бути справжнім партнером для держави. Михайло Добкін

Відсутність акцій протесту з боку чорнобильських громадських організацій означає не неможливість їх проведення, а те, що чорнобильці ведуть діалог з регіональною владою. Про це повідомив в ефірі програми «Від влади до громади» га обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, всі питання вирішити неможливо, але обласна влада зобов'язана зробити все, що може, з урахуванням регіональної специфіки. «Не так давно відбулися непрості переговори з приводу виплат чорнобильцям, які призначались за рішенням судів. Ця проблема ще не вирішена остаточно. Сьогодні вимоги чорнобильців вище того, що може запропонувати держава. Але, незважаючи на справедливість і законність таких вимог, чорнобильці, які дуже сильні своєю організацією, розуміють всі економічні складнощі нашої країни і не ставлять свої особисті проблеми вище державних, за що їм величезне спасибі і повага від усієї територіальної громади», – зазначив губернатор.

Архів документів