Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У рамках Року дитячої творчості на Харківщині відбудеться низка фестивалів та конкурсів

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «11 травня в Валківському краєзнавчому музеї відбудеться урочисте нагородження переможців першого обласного конкурсу дитячої творчості «Пасхальна писанка», який проводиться в рамкаж оголошеного Президентом Року дитячої творчості. Активну участь у ньому беруть в першу чергу учні шкіл естетичного виховання», – зазначив він.

У Харківській області дотримується диференційований підхід до організації роботи закладів культури

Як наголосив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, у Харківській області робота кожного закладу культури розглядається і організовується окремо. За його словами, це дозволяє налагодити максимально ефективну діяльність кожної установи, оскільки в різних населених пунктах різна потреба в їх роботі.

Харківщина готується до великого свята – Дня Перемоги

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, стало традицією, що кожен район Харківської області на досить високому організаційному та творчому рівні підходить до цієї знаменної дати. 7 травня відбувся святковий концерт для ветеранів Харкова та області, а в ході урочистого прийому були відзначені почесними нагородами облдержадміністрації та облради представники ветеранських організацій.

Звернення Президента України у зв'язку з відзначенням Днів пам'яті і примирення

Шановні співвітчизники! Сьогодні ми вшановуємо пам'ять усіх загиблих під час Другої світової війни. Україні, яка стала одним із вирішальних театрів бойових дій у 1941-1944 роках, випала особливо тяжка доля. Наш народ заплатив за свою свободу мільйонами життів. Із тієї трагедії ми вийшли з глибоким усвідомленням того, що глобальні проблеми людства потрібно розв'язувати лише мирним шляхом. Підтримуючи рішення Організації Об'єднаних Націй щодо забезпечення стабільності у світі, наша держава й надалі братиме активну участь у запобіганні міжнародним військовим конфліктам. Святий обов'язок кожного із нас - берегти пам'ять про полеглих та дбати про нинішнє й прийдешні покоління.

12 вихованців Курязької виховної колонії відвідають парад до Дня Перемоги на площі Свободи

9 травня 12 вихованцям Курязької виховної колонії імені А.С. Макаренка дозволено відвідати військову театралізовану виставу, присвячену 68-й річниці Великої Перемоги, яка розпочнеться на площі Свободи о 10:00. Про це повідомляє прес-служба управління ДПтС України в Харківській області.

Ветеранам ВВВ надається максимальна допомога

Як відзначив в ході прес-конференції начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації Володимир Зінченко, у Обласному госпіталі ветеранів війни абсолютно всі ветерани та інваліди ВВВ можуть отримати комплексну медичну допомогу.

До Верховної Ради подано законопроекти про статус міста військової слави і присвоєння його Харкову

На прес-конференції голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич розповів про те, що для розгляду у Верховну Раду вже подано два законопроекти. Перший - про статус міста військової слави. Другий - про присвоєння Харкову цього статусу.

У Харківській області ведеться робота з військово-патріотичного виховання молоді

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова обласного міжнародного комітету ветеранів Великої Вітчизняної війни Петро Конюшенко, військово-патріотичне виховання молоді становить важливу частину роботи з увічнення пам'яті про Велику Вітчизняну війну. «Комітет уклав меморандум з низкою ВНЗ, з Департаментом освіти про спільну роботу з патріотичного виховання шкільної та студентської молоді. Відповідно до цього меморандуму проводяться планові заходи. Зокрема, 23 квітня ми провели конференцію «Курська битва і її значення для визволення Харкова, Харківської області і всієї України». Продовженням конференції у нас стане практична частина - 15 травня студенти та учасники цієї конференції їдуть в Бєлгород, де почалася операція зі звільнення Харкова», - розповів він.

Інформація про індекс інфляції по Україні у квітні 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у квітні 2013 р. становив 100,0%. Інформація доступна на автовідповідачі 050-3000-575.  

Харківська обласна організація ветеранів України висунула пропозицію про проведення патріотичних акцій

Про це на прес-конференції розповів голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич. Він підкреслив, що в Києві від імені ветеранської організації висунув ініціативну пропозицію про організацію всеукраїнських акцій, які на даний час проводять в Харківській області. Перша акція - це твір школярів на тему: «Спасибі дідові за перемогу».

На Харківщині проводиться масштабна робота з вшанування пам'яті про Велику Перемогу

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської обласної Організації ветеранів України Анатолій Хіневич, з минулого року в Харківській області почалася масштабна робота з вшанування пам'яті про Велику Перемогу.

У Харківській області виконується план заходів з відзначення 70-річчя Великої Перемоги

На Харківщині складений великий план заходів з відзначення 70-річчя Великої Перемоги з 2013 по 2015 рік. Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації Володимир Зінченко, вже з початку року цей план активно реалізується в усіх районах області. «Відповідно до Указу Президента України щодо святкування 70-річчя Великої Перемоги в Харківській області розроблено план заходів на 2013 - 2015 рр., який затверджений головою обласної адміністрації Михайлом Добкіним. План дуже великий і вже виконується в цьому році. Зокрема, на початку лютого в Борівському районі стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України!». Перший етап естафети закінчився в березні в Ізюмі, другий етап розпочнеться в серпні в Богодухові, і закінчиться естафета 19 вересня у Зачепилівському районі, коли виповниться 70 років з дня визволення Харківської області», - розповів він.

Хід весняно-польових робіт

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА на ранок 7 травня, в області завершується посів кукурудзи. Із запланованої площі в 362,842 тис. га посіяно 296,6 тис. га (82%). Кукурудзи на зерно посіяно 270,123 тис. га (83% від запланованої площі). Посів кукурудзи вже закінчили Барвінківський, Богодухівський, Зачепилівський, Печенізький та Чугуївський райони.

Президент призначив стипендії харківським спортсменам із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерам

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про призначення стипендій для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів. На Харківщині таку стипендію призначено 10 спортсменам.

Віктор Янукович привітав Героїв СРСР Михайла Карпеєва та Федора Пуртова із 68-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Президент України Віктор Янукович привітав Героїв Радянського Союзу Михайла Карпеєва та Федора Пуртова із 68-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. «Низько вклоняюся та дякую Вам за даровану свободу та мирне небо для нинішнього та прийдешніх поколінь. Завдяки Вашим мужності і самовідданості, силі духу і вірі у торжество добра над злом світ було врятовано від фашистського поневолення. Український народ завжди буде пишатися Вами. Прийміть мої найщиріші побажання міцного здоров’я та щасливого довголіття», – йдеться у вітальній телеграмі голови держави.

9 травня на Харківщині буде введено в обіг художній конверт «9 травня. Родинна пам'ять про війну»

9 травня 2013 року в усіх регіональних дирекціях УДППЗ «Укрпошта» відбудуться урочисті церемонії погашення художнього маркованого конверта «9 травня. Родинна пам'ять про війну». У церемоніях планують взяти участь ветерани, представники влади та керівництво "Укрпошти".

Оголошено конкурс на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола

Державний комітет телебачення і радіомовлення оголошує черговий прийом з 1 червня по 10 серпня 2013 року творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики. На здобуття Премії приймаються твори, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Євген Савін привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни з Днем Перемоги

Сьогодні в театрі опери та балету ім. Н.В. Лисенка відбувся урочистий концерт, присвячений 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Ветеранів війни привітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник голови облради Людмила Давидова та заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. «Дозвольте мені від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна висловити вам щиру повагу, побажати вам здоров'я, щастя та гарного настрою. Цей рік дуже і дуже важливий для нас – ми відзначаємо 70-річчя визволення Харківської області та міста Харкова. На жаль, при цьому полягли мільйони солдатів. Вічна пам'ять бійцям, які віддали своє життя за нашу з вами Батьківщину, і спасибі тим, хто залишився в живих. Спасибі, що несете пам'ять про ту велику і страшну війну, і передаєте її нашим дітям. Зустрічі зі школярами та студентами залишають надію, що вони будуть пам'ятати, що таке борг, що таке Батьківщина і що таке боротьба за неї», – зазначив у своєму привітанні Євген Савін.

День Перемоги - свято, яке об'єднує людей різних поколінь, професій, релігійних та політичних поглядів. Євген Савін

У Малій залі Будинку Рад відбувся урочистий прийом з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації Володимир Зінченко. Євген Савін від імені голови ХОДА Михайла Добкіна привітав ветеранів з великим Днем Перемоги - торжеством героїзму і подвигу нашого народу в боротьбі за свободу.

У галереї «Бузок» представлені роботи майстра карбування і реставратора старовинних роялів Таріела Чекурішвілі (доповнено)

10 травня в 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкривається експозиція робіт майстра карбування і реставратора старовинних роялів, члена Спілки художників України та Грузії Таріела Чекурішвілі. У його творчості втілені традиції українського і грузинського мистецтва. Виставка триватиме до 15 травня. У 60-70 роках ХХ століття спільно з іншими майстрами Таріел Чекурішвілі відродив і продовжив традиції мистецтва обробки металу Грузії, також автор експериментує з матеріалом і прийомами. Його карбовані роботи – гармонійна пластика з мальовничою різьбою, де «родзинкою» є дорогоцінне та напівдорогоцінне каміння. «Карбовані історії» оповідають про правителів стародавньої Грузії, фантастичних тварин, мотиви природи і християнських святих.

Збірна команда Харківської області посіла перше місце у чемпіонаті України з тхеквондо

В харківському Палаці Спорту «Локомотив» відбувся чемпіонат України з тхеквондо ВТФ серед дорослих та юнаків. Збірна команда Харківської області посіла перше загальнокомандне місце у змаганнях. Участь у чемпіонаті взяли понад 600 спортсменів з усіх регіонів України.

Події дня

Сьогодні, 7 травня, об 11:00 у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. О 12:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочисті заходи та концерт, присвячені 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації Володимира Зінченка, голови обласного міжнародного комітету ветеранів Великої Вітчизняної війни Петра Конюшенка та голови Харківської обласної Організації ветеранів України Анатолія Хіневича на тему: «Виконання в регіонах завдання Президента України щодо продовження традицій шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу». О 15.00 в Палаці студентів НУ "Юридична академія ім. Я. Мудрого" (вул. Пушкінська, 88) відбудеться концерт з нагоди Дня Перемоги. Концерт транслюватиметься у прямому ефірі ХОД ТРК.

Привітання Президента України з Великоднем

Христос Воскрес, дорогі співвітчизники! Кожного року, коли промовляю до вас ці слова, серце моє сповнюється великою вдячністю. Вдячністю до Господа за те, що допоміг нам і цього року дочекатися Світлого Дня Воскресіння. Вдячністю до всіх громадян України, які своєю чесною працею, гідним життям і мудрістю сприяли тому, що ми зустрічаємо це свято в мирі та злагоді. Моє серце сповнюється особливою вдячністю до українських матерів, які в непростий час, який нині переживає весь світ, проявляють особливу відповідальність. Вони дбають про дітей, зміцнюючи сім’ї та укріплюючи всіх нас своїми молитвами до Пречистої Богородиці - матері Сина Божого, який воскрес для нашого Спасіння. Бажаю усім громадянам України та українцям, що проживають в інших державах, радісних великодніх свят, віри, надії та любові.

На Харківщину прибув Благодатний вогонь

В аеропорту «Харків» приземлився літак, на якому на Харківщину привезли Благодатний вогонь. Зустріли Священне полум'я голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес. Михайло Добкін доставить Священне полум'я до Свято-Благовіщенського кафедрального собору.

Благодійна акція «З Великоднем!» обов'язково буде продовжуватися. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, який є ініціатором благодійної акції «З Великоднем!», вона потрібна всім: і тим, хто отримує паски, і тим, хто хоч якось причетний до реалізації даної акції.

Великдень - це свято, яке дає нам право вірити в диво

Про це сьогодні заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін після закінчення благодійної акції «З Великоднем!». «У ці святкові дні і діти, які опинилися без батьківського піклування, і люди, які проживають у геріатричних пансіонатах, повинні відчувати себе членами однієї великої Слобожанської родини. Вони не повинні відчувати ізольованими, самотніми. Говорячи слова подяки, вони намагаються передати, що не відчувають себе на узбіччі життя, незважаючи на всі складнощі. Нормальне, здорове суспільство має піклуватися не тільки про підростаюче покоління, успішних людей, а й про тих, хто без допомоги цього суспільства не може забезпечити собі життя», - підкреслив Михайло Добкін.

Підопічні Ржавецького психоневрологічного диспансеру отримали в подарунок паски

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у рамках благодійної акції «З Великоднем!» відвідав Ржавецький психоневрологічний диспансер. Голова ХОДА привітав співробітників та їх підопічних зі святом і передав у подарунок паски. Також він додав, що найближчим часом будуть виділені кошти на покращення матеріально-технічного стану цього закладу.

Михайло Добкін доставив великодні паски в Хорошевський геріатричний пансіонат

В рамках благодійної акції «З Великоднем!» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін напередодні свята Христового Воскресіння доставив в Хорошевський геріатричний пансіонат паски, освячені в Харківській єпархії. Він привітав співробітників пансіонату та їх підопічних з наступаючим святом, побажав їм міцного здоров'я і гарного настрою, оскільки без них не може бути справжнього свята.

Михайло Добкін вручив великодні паски вихованцям Люботинської школи-інтернату

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у рамках благодійної акції «З Великоднем!» відвідав Люботинську школу-інтернат. Губернатор передав у подарунок вихованцям та персоналу інтернату освячені паски. «Сьогодні у всіх храмах області будуть святкові служби. У Харків доставлять Благодатний вогонь, а разом з ним, я сподіваюся, і благословення Господа на краще життя для всіх нас, щоб ми стали сильнішими і через труднощі знайшли свій шлях у цьому житті. Бажаю, щоб на вашому шляху зустрічалися тільки добрі люди, які робили б вас тільки сильніше, щоб в які б ситуації ви не потрапляли, ви знаходили найправильніше рішення, і щоб ви завжди зберігали віру в краще», - зазначив голова ХОДА.

На Харківщині розпочалася благодійна акція «З Великоднем!»

Сьогодні рамках благодійної акції «З Великоднем!», яка відбувається за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, на території Харківської єпархії відбулася святкова церемонія освячення 15000 пасок. Ці паски будуть передані до дитячих будинків, інтернатних закладів освіти, будинків ветеранів, лікарень, геріатричних пансіонатів та психоневрологічних інтернатів Харківської області.

Архів документів