Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Цього року всі школи Харківської області будуть обладнані теплими туалетами

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Євген Савін. «Згідно з завданням Президента України з модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року в Харківській області ведеться активна робота з облаштування в школах теплих туалетів. У першу чергу, це стосується сільських шкіл. Служби повинні знаходитися в одній будівлі зі школою. Тому що це здоров'я наших дітей, а, отже, і здоров'я наступних поколінь, які будуть народжуватися на території Харківської області», - сказав Євген Савін.

Сьогодні практично всі діти при бажанні можуть займатися в гуртках різних напрямків

Як зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, реалізуючи в регіоні завдання Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року, багато часу і сил приділяється не тільки збереженню мережі позашкільної освіти, але і її збільшенню. «Цього року по лінії освіти відкриється 106 позашкільних навчальних закладів, по лінії культури - 78, по лінії спорту - 94. Тобто, сьогодні практично всі діти, які мають бажання, можуть займатися в гуртках різних напрямків», - сказав Євген Савін.

Всі загальноосвітні заклади Харківщини готові до нового навчального року

Як зазначив заступник голови ОДА Євген Савін, створення комфортних і безпечних умов, а також забезпечення можливості отримання хорошого рівня знань - основоположні критерії в підготовці до кожного навчального року. «Цього року в регіоні відкриється 846 загальноосвітніх навчальних закладів . Всі школи вже мають акти готовності. Перше вересня розпочнеться з інформації для дітей про 70-річчя визволення Харківської області від фашистських загарбників», - сказав Євген Савін.

У Харкові стартували Дні в'єтнамської культури

У Харкові відкрили фотовиставку і тиждень документальних фільмів «В'єтнам - рандеву світу-2013» з нагоди 68-ї річниці проголошення Незалежності Соціалістичної Республіки В'єтнам. На урочистому відкритті були присутні заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Денис Ткачов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки В'єтнам в Україні Хо Дак Мінь Нгует, представники дипломатичних представництв міста, ветерани війни у В'єтнамі.

До уваги журналістів!

31 серпня о 10:00 у конференц-залі готелю «Superior Hotel» (вул. Ак.Курчатова, 1А) розпочнеться Міжнародний форум «Україна і світ: синергія міжнародної інтеграції. Високі технології, маркетинг, нетворкінг в авіакосмічній галузі».

На Харківщині триває робота з інвентаризації захисних споруд

Сьогодні в ході Обласної селекторної наради начальник управління захисту населення і території від надзвичайних ситуацій та наслідків Чорнобильської катастрофи Департаменту цивільного захисту ХОГА Юрій Крамаренко зазначив, що за 8 останніх місяців було проінвентаризовано 88 захисних споруд. За його словами, з початку технічної інвентаризації в області проінвентаризовано 460 з 1346 захисних споруд, що складає 34,2% від необхідного. З них комунальної власності – 212, приватної власності – 44 та державної власності – 204.

До 2015 року в Харківській області стане більше заповідників

Як повідомив сьогодні в ході Обласної селекторної наради директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник, на сьогодні заповідний фонд Харківської області налічує 242 об'єкти загальною площею 74 тис. га. Це 2,36% всієї площі області. За його словами, в області діє програма формування національної екологічної мережі до 2015 року, відповідно до якої передбачається збільшити площу заповідної території області до 3,5%, і вона повинна скласти 111 тис. га. У рамках програми на території області створено 19 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею 26,407 га.

На Харківщині триває робота з оновлення містобудівної документації

Харківською областю на 100% виконана робота з актуалізації наявної містобудівної документації, яка велася за результатами селекторної наради від 19 квітня 2013 року згідно з дорученням Кабінету Міністрів України. Про це повідомив у ході Обласної селекторної наради директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович. За його словами, більшість керівників районів організували цю роботу оперативно, і на сесіях місцевих органів влади вчасно були ухвалені відповідні рішення. Всього актуалізовано 1028 одиниць містобудівної документації.

Рівень розрахунків споживачів за газопостачання склав більше 100%

Сьогодні в ході Обласної селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Микола Муригін розповів, що рівень розрахунків споживачів області з газопостачальними підприємствами області ПАТ «Харківгаз» і ПАТ «Харківміськгаз», за оперативними даними, склав 125%. У тому числі: населення – 128%, установи та організації, які фінансуються з державного бюджету – 107%, установи та організації, які фінансуються з місцевого бюджету – 103%.

Всі райони області та міста обласного значення забезпечили стовідсоткові розрахунки за електроенергію

Сьогодні в ході Обласної селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Микола Муригін розповів про стан розрахунків споживачів області за електричну енергію, а також населення та бюджетних установ за природний газ. Він зазначив, що, за оперативними даними АК «Харківобленерго», рівень розрахунків споживачів області за електричну енергію з початку 2013 року становить 97,8% з урахуванням проплат у серпні, заборгованість - 301 млн.грн. (без урахування безнадійної).

Опалювальний сезон в Харківській області повинен розпочатися без збоїв

Найважливіше питання поточного дня – підготовка житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період. Про це повідомив у ході Обласної селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Все має працювати як годинник, і навіть краще, ніж торік. Цього року всі нормально готувалися до опалювального сезону, і я не бачу жодних передумов для того, щоб були збої. Будь ласка, виправдайте надії мешканців області і покажіть, що ви можете почати опалювальний сезон без жодних проблем, адже ви це робите не вперше і не перший рік», – зазначив перший заступник губернатора, звертаючись до глав РДА та керівників міст обласного значення.

Рівень підготовки Харківської області до зими складає 89,6%

30 серпня підходить до завершення робота з підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років. Про це повідомив у ході Обласної селекторної наради директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Він зазначив, що відповідно до доведених Мінрегіоном України плановим показникам, на 1 вересня рівень підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери має становити 80%. По Харківській області цей показник становить 89,6%, в ​​тому числі, житлове господарство комплексно підготовлене на 87%, теплове господарство – на 85,8%, водопровідно-каналізаційне господарство – на 88,7%, соціальна сфера – на 97%.

Публіцистів та драматургів, поетів та прозаїків, молодь та знаних літераторів запрошуємо до участі у літературному конкурсі ім.О.С.Масельського

До 31 жовтня 2013 року триватиме прийом робіт для участі в VІІ обласному конкурсі ім.О.С.Масельського на кращий літературний твір. Роботи приймаються в номінаціях «Проза», «Поезія», «Публіцистика», «Драматургія». Юні та заслужені літератори подають свої поетичні, прозаїчні, драматургічні чи публіцистичні твори до номінацій «Учнівська молодь» та «Майстер слова».

Мета проведення Всеукраїнського Шевченківського уроку - виховання патріотичного духу у молодого покоління

2 вересня 2013 року згідно з розпорядженням Президента України в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів країни відбудеться Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок, який транслюватиметься в ефірі Першого національного каналу. Під час заняття будуть використані архівні документи, відеосюжети, ілюстративні матеріали про життя і творчість Великого Кобзаря.

Україна повинна знайти своє місце у сучасному світі

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив радник Президента України, народний депутат України IV, V, VI скликань, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов. «Вже 8 років я разом з іншими благодійними організаціями займаюся проектом «Україна: Історія великого народу». У рамках цього проекту організовано виставку «Україна Славетна», яку першою побачив Харків. Крім цього, 15 жовтня буде запущений інтернет-портал з культури нашого народу. Все це спрямовано на патріотичне виховання і, відповідно, через знання історії на об'єднання України. Тому що, не знаючи історії, не знаючи культури території, яку складає Україна, ні про яке об'єднання говорити не можна. Я сподіваюся, що цей проект призведе до того, що люди будуть знати свою історію і культуру. Знаючи їх, нам буде легше об'єднати зусилля для визначення мети нашої країни. Тому що кожна держава повинна знати своє місце і свою місію в сучасному світі. Адже, якщо країна не знайде своє місце в світі, вона не зможе розвиватися», - сказав Володимир Зубанов.

Вимоги МВФ щодо підвищення ціни на газ для населення є неприйнятними. Президент України

Вимоги Міжнародного валютного фонду щодо підвищення ціни на газ для населення є неприйнятними, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Підвищення ціни на газ для населення для нас неприйнятне. Ми його підняли настільки, наскільки сьогодні це відповідає стану життя наших людей. У нас є порівняння з нашими сусідами, з іншими країнами», - сказав Президент під час інтерв’ю українським телеканалам.

Співпраця України з Митним союзом у форматі «3+1» почалася. Віктор Янукович

Запропонований Україною варіант співпраці з Митним союзом у форматі «3+1» почав працювати. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв'ю українським телеканалам. Президент нагадав, що відносини України з Митним союзом визначені меморандумом, який фактично надає нашій державі статус спостерігача. «Сьогодні представник України в Митному союзі вже є, він стежить за тим, щоб інтереси України були там представлені в усіх подальших діях і рішеннях, які прийматимуть ця комісія і вища рада Митного союзу на рівні Президентів. Тому ми нарешті домовилися, що формат «3+1» в якомусь вигляді почав вже працювати», - сказав Віктор Янукович.

Харківський легкоатлет Богдан Бондаренко виграв «Діамантову лігу»

Харківський легкоатлет Богдан Бондаренко став переможцем «Діамантової ліги» у стрибках у висоту. У фіналі в Цюріху харків’янин знову був непереможним. Змагання він почав з висоти 2,28 м і подолав її з першої спроби. Пропустивши 2,31 м, він також з першої спроби здолав 2,33 м. Суперники подолати цю висоту не змогли. Таким чином, Богдан Бондаренко виграв змагання у Цюріху та став переможцем у загальному заліку «Діамантової ліги».

Одним з перспективних напрямів енергозбереження на Харківщині є переведення котлів на використання паливних брикетів та пелет

Про це йшла мова під час обговорення питання «Про стан впровадження енергозберігаючих технологій у Харківській області» в ході засідання профільної робочої групи «Модернізація інфраструктури та базових секторів» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. Згідно роботі, спрямованої на реалізацію завдань і доручень Президента про забезпечення енергетичної незалежності держави, одним з перспективних напрямів енергозбереження в регіоні є переведення котлів на використання паливних брикетів та пелет з відновлюваних видів сировини, зокрема відходів сільськогосподарського та деревообробного виробництва. Так,  у 2012 році на тверде паливо переведена 21 котельня області. На 2013 рік заплановано перевести на альтернативні види палива (пелети, брикети) 32 котельні об'єктів соціальної сфери.

Україна керуватиметься національними інтересами у відносинах з інтеграційними об’єднаннями. Віктор Янукович

Національні інтереси завжди будуть в основі відносин України з інтеграційними об’єднаннями, наголосив Президент України Віктор Янукович. «Нам треба знайти прагматичні рішення, і наші національні інтереси завжди будуть покладені в основу відносин України як з Європейським Союзом, так і з Митним союзом», - сказав Глава держави під час інтерв’ю українським телеканалам.

Президент вимагає суттєвого поліпшення якості соціальних послуг, що надаються сім’ям з дітьми

Президент вимагає суттєвого поліпшення якості соціальних послуг, що надаються сім’ям з дітьми. Про це заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. «Зустрічі з фахівцями соціальної роботи виявили значні прогалини в розумінні ними своїх завдань, суті роботи та, головне, очікуваного результату від своєї діяльності. А результат має бути один - реальне вирішення проблеми сім’ї, а не кількість наданих соціальних послуг, чим, на жаль, звітують соцпрацівники», - наголосив Юрій Павленко.

Події дня

Сьогодні, 30 серпня, об 11:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція Радника Президента України Володимира Зубанова; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. В порядку контролю за підсумками селекторної наради від 19.04.2013 з питання «Підготовка графіків оновлення та актуалізації містобудівної документації». 2. Про стан природно-заповідного фонду Харківської області. 3. Про хід проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони). 4. Про підготовку житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2013/2014 років. 5. Про хід створення в області об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. 6. Про стан розрахунків споживачів області за електричну енергію, а також населення та бюджетних установ за природний газ; о 17:00 в конференц-залі ТЦ «Sun City Premium» (пр. Московський, 199-б) відбудеться відкриття Днів в'єтнамської кіно та фотовиставки «В'єтнам - рандеву світу-2013».

Кошти від продажу стадіону «Металіст» будуть спрямовані на три об'єкти, які стануть втіленням нового обличчя сучасного Харкова

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Стадіон «Металіст», який наша територіальна громада будувала за бюджетні гроші і за гроші інвесторів, відволікав на себе заради підготовки до Євро-2012 все, що могло йти на розвиток регіону за іншими напрямами. Тому сьогодні, коли з'явилася можливість продати стадіон, який нікуди не зникне, а вірою і правдою служитиме нашій улюбленій футбольній команді та вболівальникам, всі кошти від його продажу будуть спрямовані на три найважливіших об'єкта, які Президент України визначив як пріоритетні для Харківської області. А саме: на закінчення будівництва 30-ї станції метрополітену «Перемога», завершення реконструкції та введення в експлуатацію філармонії, реконструкцію Історичного музею з добудовою Музею сучасного мистецтва. Ці об'єкти будуть втіленням нового обличчя сучасного Харкова», - сказав Михайло Добкін.

Всеукраїнський Шевченківський урок – дуже важливий захід для молодого покоління

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Голова ХОДА підкреслив, що він підтримує проведення Шевченківського уроку як громадянин, як людина, якій небайдужий імідж України. «Україна – молода країна, її знають і поважають. Наша культурна спадщина дає нам право на певні заслуги перед світовим співтовариством. Але заслуги держави – це заслуги, насамперед, людей. По кому можна судити про Україну? Це, перш за все, Тарас Шевченко, наш великий земляк, який сьогодні уособлює особливості українського народу. І я переконаний, що Всеукраїнський урок, який буде присвячений Тарасу Шевченку, – це дуже важливий захід для молодого покоління», – зазначив Михайло Добкін.

Виставки з циклу «Незабуті імена земляків» планується проводити регулярно

В ефірі програми «Час влади » на ХОД ТРК голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, говорячи про виставку, присвячену харківському художнику Євдокиму Волошинова, яка була урочисто відкрита в Харківському художньому музеї, підкреслив, що вставки з циклу «Незабуті імена земляків» планується проводити мінімум один раз на рік. «Ми зобов'язані по-новому представляти імена тих людей, які зараз, на жаль, відомі лише вузькому колу фахівців. Життя та діяльність нашого талановитого земляка, художника Євдокима Волошинова, вплинули на художників, яких ми сьогодні пам'ятаємо, шануємо і поважаємо. Наша виставка – це не тільки можливість продемонструвати роботи, це ще можливість вивчити життя цієї людини, трохи зануритися в минуле. Картини харківського художника чудові, цікаві, вони свого часу експонувалися в Санкт-Петербурзі, Москві та інших містах», – зазначив Михайло Добкін.

Всі діти повинні отримувати повноцінну середню освіту. Михайло Добкін

В ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів, що в регіоні чимало малокомплектних шкіл, де діти часто не можуть отримати повноцінну середню освіту. «Ми взяли на себе відповідальність і сміливість разом з територіальними громадами обговорити питання оптимізації мережі навчальних закладів. Там, де школа малокомплектна, там, де діти, на думку фахівців і територіальних громад, не можуть отримати повноцінну середню освіту, ми ці школи закриваємо. Ця робота продовжується, без згоди територіальних громад не буде «законсервована» жодна школа, але роз'яснювальну роботу ми продовжуємо. 1 вересня в цьому році ми зустрічаємо з хорошим настроєм, тому що за підсумками минулого навчального року Харківська область серед лідерів освіти України», – повідомив Михайло Добкін.

15 жовтня буде відкрито історичний Інтернет-портал «Україна Славетна»

Про це повідомив сьогодні в ході відео-селектора з питань розвитку бібліотечної справи радник Президента України, народний депутат України IV, V, VI скликань, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов. За його словами, мета створення Інтернет-порталу – збереження та популяризація правди про історію і культуру українського народу. На його сторінках буде представлена інформація, яка накопичилася в паперовому вигляді в бібліотеках країни. Першим завданням радник Президента бачить приведення цієї інформації в електронний вигляд.  

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Харківській області проведе робочу зустріч з громадськістю

30 серпня об 11:00 Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Харківській області за сприяння Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва проведе робочу зустріч з громадськістю з метою роз’яснення нововведень у законодавстві щодо пожежної та техногенної безпеки, що регулюються новим Кодексом цивільного захисту України, який вступив в дію з 1 липня 2013 року. Зустріч відбудеться у конференц-залі Головного управління ДСНС України у Харківській області (вул. Шевченка, 8). Також буде презентовано роботу «Консультаційного центру Головного управління ДСНС України у Харківській області».

Відкрилася виставка історичних картин «Україна Славетна»

Сьогодні в обласному центрі культури і мистецтв відбулося урочисте відкриття виставки історичних картин «Україна Славетна». Вона презентована Громадським об’єднанням «Україна Славетна», Департаментом культури і туризму Харьківської облдержадміністрації та Обласним центром культури і мистецтва в рамках всеукраїнського проекту «Україна: Історія великого народу». У заході взяли участь радник Президента України, народний депутат України ІV, V, VI скликань, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов, заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов.

За роки незалежності України в Харківський регіон залучено близько 2,2 млрд. дол. США іноземних інвестицій

Про це повідомив під час урочистого відкриття логістичного центру компанії «Nestlé» заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков. За його словами, на сьогодні інвестиційна привабливість полягає в стабільності Харківської області, а також вигідному географічному розташуванні та ресурсній базі. «За результатами багатьох досліджень Харківська область посідає 1 місце серед регіонів України з інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності.  За роки незалежності України в Харківський регіон залучено близько 2,2 млрд. дол. США іноземних інвестицій. Тільки за 1 півріччя залучено 39 млн.долл.», - зазначив Андрій Моченков.

Архів документів