Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Одне з найважливіших завдань влади - забезпечити учням якісну освіту

Голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» зазначив, що, говорячи про закриття на Харківщині малокомплектних шкіл, в першу чергу необхідно думати про якість освіти учнів таких учбових закладів. Адже чим менше дітей у школі, тим складніше забезпечити нормальний освітній процес.

Увага, акредитація!

6 вересня 2013 року у Superior golf&spa resort (пр. Ак. Курчатова, 1-А) відбудеться V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Представникам ЗМІ, які планують висвітлювати цей захід, необхідно акредитуватися за телефонами 700-17-49, 700-03-31 до 17:00 4 вересня.  

У Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України відбулася посвята в студенти

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбувся урочистий захід з нагоди початку нового навчального року. У ньому взяли участь заступник керівника апарату ХОДА Володимир Свєтличний, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, керівництво Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України. За словами заступника директора ХарРІ НАДУ Володимира Нікітіна, робота інституту полягає у підготовці майбутніх державних службовців за спеціальністю магістр державного управління, які будуть працювати в органах державної влади, в органах місцевого самоврядування. Цього року плани щодо набору студентів виконані.

Делегації з 13 країн світу візьмуть участь у V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

Про це сьогодні повідомив під час прес-конференції директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал. За його словами, у Форумі, який проводиться на виконання у регіоні доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики, візьмуть участь близько 350 осіб. Це представники дипломатичних місій та іноземні делегації регіонів-партнерів Харківської області; топ-менеджмент інвестиційних фондів, керівники державних структур, що відповідають за розвиток інноваційної та інвестиційної діяльності в Україні, представники фінансово-промислових груп, зацікавлених в інвестиційній діяльності в Харківській області, представники міжнародних консалтингових компаній та проектів технічної допомоги Україні, ініціатори інвестиційних проектів.

У Харкові планують створити науковий центр ефективного землеробства

Як повідомив директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської ОДА Євген Шаповал, в рамках проведення V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» та на виконання доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики планується підписати Меморандум про співпрацю між Інститутом рослинництва імені В.Я. Юр’єва і інвестиційною компанією Sigma Bleyzer щодо створення наукового парку з робочою назвою «Центр ефективного землеробства».

6 вересня у Харкові відбудеться V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

6 вересня 2013 року у Superior golf&spa resort (пр. Ак. Курчатова, 1-А) на виконання доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики відбудеться V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», організаторами якого є Харківська обласна державна адміністрація, Харківська міська рада, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України спільно з компанією PricewaterhouseCoopers. Генеральний партнер форуму – компанія «Shell». Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської ОДА Євген Шаповал.

Фонд підтримки підприємців оголошує набір на навчальний курс підвищення кваліфікації для суб'єктів малого бізнесу

Харківський регіональний фонд підтримки підприємців спільно з Департаментом економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації оголошує набір на спеціальний навчальний курс підвищення кваліфікації для суб'єктів малого бізнесу. Програма навчального курсу підвищення кваліфікації для суб'єктів малого бізнесу передбачає практичну спрямованість і поєднує в собі теоретичні та практичні завдання, ділові навички та аналіз проблемних ситуацій, що дозволяє швидко засвоїти інформацію і застосувати свої нові знання на практиці.

У Харкові відбувся міжнародний авіакосмічний форум

Міжнародний форум «Україна і світ: синергія міжнародної інтеграції. Високі технології, маркетинг, нетворкінг в авіакосмічній галузі» відбувся 31 серпня у Харкові. Він був організований Харківською обласною державною адміністрацією спільно з Асоціацією підприємств авіаційної промисловості України «Укравіапром», ПАТ «ФЕД» та Асоціацією підприємств аерокосмічної галузі Канади (Оттава , Канада). Участь у роботі форуму взяв заступник голови ХОДА Андрій Моченков.

Харків’янка завоювала срібло чемпіонату світу з плавання

Анастасія Малявина стала срібною призеркою IV чемпіонаті світу з плавання серед юніорів, який з 26 по 31 серпня відбувся у місті Дубаї (ОАЕ). Останній день змагань виявився успішним для юної харківської плавчихи Анастасії Малявиної. У фіналі на дистанції 200 метрів брасом, показавши результат у 2:27.46 вона прийшла другою, випередивши суперницю з Італії Сильвію Гуерра на 0.15 секунди.

В Обласному палаці дитячої та юнацької творчості проведено найбільший ремонт за останні роки

Про це повідоміла під час прямої телефоної лінії в газеті «Слобідський край» директор Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості Світлана Федосєєва.

На Харківщині відбувся Всеукраїнський Шевченківський урок (доповнено)

2 вересня згідно з розпорядженням Президента України в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів країни відбувся Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок. Він транслювався в ефірі Першого національного каналу. Провів Урок заступник директора інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка, шевченкознавець Сергій Гальченко. Під час уроку всі школярі країни змогли ознайомитися з життям і творчістю Тараса Шевченка. Під час заняття були використані архівні документи, відеосюжети, ілюстративні матеріали про життя і творчість Великого Кобзаря. 

Звернення Президента України з нагоди Всеукраїнського телевізійного Шевченківського уроку

Дорогі учні! Шановні батьки! Від усього серця вітаю вас із початком нового навчального року! 1 вересня – особливий день, це свято знань, бо саме знання та добра освіта стануть основою вашого життєвого успіху та майбутньої професії. У наступному році ми будемо відзначати двісті років із дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Із нами цей ювілей святкуватиме увесь світ.

Події дня

Сьогодні о 13:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнуться урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євгена Шаповала на тему "V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»".

Учнів школи Зміївського району привітали з Днем знань

У Пасічанський загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Зміївської районної ради Харківської області в День знань відбувся урочистий захід, присвячений святу Першого дзвоника. У ньому брали участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков, голова Зміївської районної державної адміністрації Ваграм Гулян, батьки, вихованці, гості. Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації привітав учнів школи зі святом, побажав школярам цікавого та захоплюючого навчання, хороших друзів та наполегливості в досягненні поставлених цілей.

Михайло Добкін привітав студентів Харківщини з Днем знань

Під час святкового заходу, присвяченому Дню знань, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що святкові заходи на площі Свободи стали доброю традицією Харківщини. «Дорогі студенти, шановні викладачі! Стало доброю традицією на найбільшій і найкрасивішій площі Європи вшановувати тих, хто сьогодні є гордістю нашої країни, нашої області і нашого міста. І сьогодні ця площа сповнена молодих, красивих, талановитих і впевнених у собі людей. Перед вами все життя, перед вами відкриваються всі шляхи і всі можливості. Приходьте на найвищі посади в нашій державі, посідайте високі посади в бізнесі, керуйте країною, але перед цим добре навчитеся. Зі святом, щастя вам і божої благодаті», - звернувся до присутніх на святі голова Харківської обласної державної адміністрації.

На площі Свободи відбулося свято, присвячене Дню знань

У святковому заході взяли участь: Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, ректори та викладачі Харківських ВНЗ та багато інших. Міністр доходів і зборів Олександр Клименко привітав усіх присутніх зі святом та побажав студентам успіхів на обраному ними шляху.

На ремонт дитячого садка Коробочкинського навчально-виховного комплексу буде виділено 3 млн.грн.

Сьогодні після відкриття нової школи Коробочкинського навчально-виховного комплексу Чугуївського району Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко повідомив, що сприятиме виділенню 3 млн.грн. на ремонт будівлі дитячого садка НВК. Як повідомив голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко, коли не було нової будівлі школи, в будівлі дитячого саду розміщалися 3 класи. Оскільки в старій будівлі школи не було їдальні, діти всіх початкових класів, які забезпечуються гарячим харчуванням, були змушені ходити до їдальні дитячого садка.

Валентин Дулуб привітав з Днем знань учнів Чугуївської гімназії №5

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб та Чугуївський міський голова Галина Мінаєва взяли участь у святі Першого дзвоника у Чугуївській гімназії №5 Чугуївської міської ради Харківської області. «Сьогодні всенародне свято для нас усіх – День знань, початок навчального року, тому що кожен має безпосереднє відношення до школи. Особливий день сьогодні у найменших дітей – вони вперше переступають поріг гімназії як повноправні господарі і стають учнями 1 класу. Дорогі одинадцятикласники! Цим роком для вас закінчується шкільна пора. Майбутній навчальний рік для вас останній, шкільні роки не повторяться, попереду вас чекає серйозна робота з успішного закінчення гімназії та вступу до вищої школи», - зазначив Валентин Дулуб у своєму привітанні.  

Олександр Клименко відзначив професіоналізм керівництва Харкова та області

Виступаючи на церемонії відкриття нового навчально-спортивного комплексу Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» «Юрист», Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко відзначив роботу керівників регіону і гарантував їм всебічну підтримку. «Мені завжди приємно бувати в Харківській області, тому що я знаю і бачу, наскільки професійно сьогодні працює керівництво області та міста, як вони люблять цей край і вкладають частинку свого серця в кожен куточок харківської землі. Я хочу їх запевнити, що на рівні Уряду регіон завжди знайде підтримку тим ініціативам, які необхідні Харкову», – підкреслив він.

Обласна державна адміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть ректора Харківського національного університету радіоелектроніки, Почесного громадянина міста Харкова Михайла Бондаренка, який помер 1 вересня на 69-му році життя, і висловлює глибокі співчуття його рідним і близьким.

Діти - пріоритет державної політики

Як зазначив у ході церемонії відкриття нової будівлі школи Коробочкинського навчально-виховного комплексу голова ХОДА Михайло Добкін, в Чугуївському районі нові школи не будували з часів Радянського Союзу. «Незважаючи на те, що сьогодні не зовсім спокійна економічна ситуація в світі та країні, тим не менш, Президент України Віктор Янукович ставить прості і зрозумілі завдання перед урядом і регіонами. Діти - пріоритет державної політики. Діти повинні бути під пильною увагою керівників будь-якого рівня. А будівництво шкіл, комп'ютеризація, поліпшення матеріально-технічної бази - це інвестиції в майбутні покоління, які будуть прославляти нашу область і країну», - підкреслив голова ХОДА.

У Харкові відкрито новий навчально-спортивний комплекс «Юрист»  (доповнено)

В урочистій церемонії відкриття взяли участь Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Євген Савін, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, ректор Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Василь Тацій. «Ваша академія вважається одним з кращих ВНЗ країни. Багато ваших випускників сьогодні працює в Міністерстві доходів і зборів України, де на практиці показує відмінні інтелектуальні здібності і високі професійні знання, які отримали в стінах даного закладу. Сьогодні дуже важливо, щоб крім інтелектуальної складової багато уваги приділялося спорту. Я переконаний, що спорт формує характер – тільки через особисті звершення і перемоги над собою людина може надалі розраховувати на успіх. З цих стін вийшло багато чемпіонів, і хочеться побажати, щоб після відкриття спорткомплексу великих імен і знаменитих спортсменів стало ще більше», – підкреслив Олександр Клименко, вітаючи керівників та спортсменів Юридичної академії з відкриттям спорткомплексу і початком нового навчального року.

Олександр Клименко привітав з Днем знань вихованців інтернату для дітей з вадами зору ім. В.Г. Короленка

Сьогодні в рамках робочого візиту в Харківську область Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко привітав вихованців Харківської обласної спеціальної гімназії-інтернату для сліпих дітей ім. В. Г. Короленка. У заході також взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник управління Міндоходов в Харківській області Андрій Роздайбіда.

Відкрито нову школу Коробочкинського навчально-виховного комплексу (доповнено)

На виконання завдання Президента України Віктора Януковича щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року, в Чугуївському районі області відкрито нову школу Коробочкинського навчально-виховного комплексу. У церемонії відкриття взяли участь Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, народний депутат України Дмитро Шенцев. Гості привітали учнів, педагогів та батьків зі святом та вручили колективу школи подарунки. Зокрема, Олександр Клименко подарував навчальному закладу комп'ютерний клас, а Михайло Добкін разом з Сергієм Черновим тренажерний майданчик. 

Українська освіта має бути інтегрована до європейської. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості інтеграції української освіти до європейської освітньої системи. «Ми будемо прагнути до того, щоб наші діти отримували якісну конкурентоспроможну освіту. Освіту, яка була б інтегрована в європейську і світову»,- сказав він під час виступу з нагоди Дня знань у загальноосвітній школі №78 м.Києва.

Михайло Добкін привітав з Днем знань учнів Харківської спеціалізованої школи № 132

 Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав учнів Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №132 Харківської міської ради з Днем знань. Саме в перший клас цієї школи губернатор привів свою доньку - Єву.

Вітання Президента України з нагоди початку нового 2013/2014 навчального року та Дня знань

Дорогі друзі! Сердечно вітаю вас із початком 2013/2014 навчального року і Днем знань. Ми завжди з радістю, хвилюванням та надією зустрічаємо 1 вересня. Це свято символізує новий поступ, прагнення опанувати знання, уміння й навички, необхідні для досягнення кожним своєї мети. У сучасному світі якісна освіта - це запорука успішності та реалізованості. Саме тому підвищення її доступності та конкурентоспроможності є сьогодні безумовним пріоритетом державної політики. У цьому напрямі ми вже маємо позитивні зміни. Проте інтеграція України в міжнародний освітній простір вимагає нових конструктивних ідей і спільних дій, які, переконаний, забезпечать відповідність вітчизняної освітньої галузі запитам особистості, вимогам суспільства та кращим європейським стандартам. Бажаю учням і студентам, усім освітянам міцного здоров'я, щастя, наполегливості та наснаги.

Сьогодні - День знань!

Сьогодні у всіх школах Харківської області пролунає перший дзвоник. Свої двері учням на Харківщині відкрили 846 шкіл. Вперше поріг навчальних закладів переступлять 22,7 тис. маленьких жителів області. Всього ж у школи області прийдуть 213,5 тис. учнів.  

Одна з найкращих шкіл України - Обласна спеціалізована школа- інтернат «Обдарованість» в останні дні серпня приймає своїх нових учнів

Сьогодні в ході прес-туру журналісти відвідали КП «Обласна спеціалізована школа- інтернат II - III ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради». У цій школі немає молодших класів, але сьогодні тут галасно і багатолюдно - це заселяються новачки - восьмикласники з усіх районів Харківської області. На наступні 4 роки школа стане їх другою домівкою. Саме тому, виконуючи завдання Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року, тут було виконано значний обсяг робіт з матеріально - технічного оснащення.

Всі 46 навчальних закладів Дергачівського району готові до нового навчального року

Сьогодні в ході прес-туру харківські журналісти завітали не тільки до Чугуївського району області, а й до Дергачівського. Саме тут, за словами заступника голови Дергачівської РДА Тетяни Малиніної, виконуючи завдання Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року, першими в області завершили  облаштування шкіл внутрішніми туалетами.

Архів документів