Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області відзначають День донора крові

Сьогодні у Харківському обласному центрі служби крові відбулося святкування 10-ої річниці Всесвітнього Дня донора крові. Цього року вона відбувається під гаслом «Подаруйте життя: станьте донором крові». У заході взяв участь заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Геннадій Бондарчук. Він привітав усіх присутніх з Днем донора крові, подякував донорам за те, що вони роблять і побажав їм здоров’я.

В Харківській області найвища в Україні закупівельна ціна на молоко від сільгосппідприємств

За оперативною інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, станом на 11 червня в Харківській області закупівельна ціна на молоко від сільгосппідприємств становить 3950 грн./т. Це – найвищий показник серед областей України. Друге місце посіла Херсонська область – 3937 грн./т, на третьому місці Чернігівська – 3930 грн./т. При цьому середня закупівельна ціна по Україні склала 3604 грн./т, мінімальна – 3000 грн./т, максимальна – 3950 грн./т.

Більше 700 тис. мешканців Харківщини внесено до реєстру осіб, які мають право на пільги

З метою удосконалення обліку осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою, постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117 (із змінами) затверджено Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги. В області створено та підтримується в актуальному стані Реєстр, до якого станом на 01.06.2013 внесені дані про 724 тис. 339 пільговиків. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, відповідаючи на запитання, які надійшли в рамках Днів відкритості Харківської області.

Об’єднана Європа є чітко задекларованим цивілізаційним вибором України

Євросоюз для України є прикладом політичного, економічного й соціального успіху та каталізатором системних реформ, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Європейський Союз для нас і сьогодні залишається прикладом політичного, економічного й соціального успіху. І не лише прикладом, а каталізатором системних соціально-економічних реформ, що наразі здійснюються в Україні», - сказав Віктор Янукович, виступаючи на пленарному засіданні 18-го саміту глав держав Центральної Європи у Братиславі.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 14 червня, о 10:00 у Харківському обласному центрі служби крові (вул. Клочківська, 366) відбудеться святкування Всесвітнього дня донора крові; об 11:00 у Палаці Праці, малій залі засідань (пл. Конституції, 1, 3 під’їзд, 5 поверх) відбудеться підсумкове засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення у Харківській області Дня охорони праці під гаслом «Запобігання професійним захворюванням» щодо підведення підсумків І етапу Всеукраїнського конкурсу «Кращий слоган з охорони праці» та ІІ етапу конкурсу «Охорона праці очима дітей»; о 12.00 у Харківському національному університеті міського господарства (вул. Революції, 12, центральний корпус, 5 поверх, актова зала) відбудуться збори трудового колективу Харківського національного університету міського господарства з нагоди присвоєння статусу «Університет» та імені О. М. Бекетова о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) розпочнеться обласна селекторна нарада ХОДА з порядком денним: 1. Результати організації та проведення поглиблених медичних оглядів школярів. 2. Про забезпечення умов та результативності ведення Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» службами у справах дітей районних державних адміністрацій, міських рад. о 17:00 у галереї "Бузок" (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки Дар'ї Хрісанфової і Дениса Стадника "Предчуття" 

Етнофестивалі дають можливість підвищувати рівень культурної освіти

У програмі обласного телебачення «Час влади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів про те, що жодні економічні фактори не повинні впливати на проведення таких етнофестивалів, як «Олексіївська фортеця».

70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників має на довгі роки залишитися в пам'яті майбутнього покоління

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, Верховна Рада України переважною більшістю голосів ухвалила постанову про вшанування 70-річчя визволення міста Харкова на державному рівні. Сьогодні вже готується постанова Кабінету Міністрів, в розробці якої беруть участь депутати-харків'яни, обрані до Верховної Ради, облдержадміністрація, обласна рада та мерія міста Харкова.

Близько 800 млн. грн. з держбюджету очікує отримати в цьому році Харківська область на ремонт і реконструкцію доріг

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у програмі «Час влади» на ХОД ТРК. Ще 11 млн. грн. заплановано цього року в обласному бюджеті на придбання техніки, яка дозволить більш якісно утримувати дороги.

Дні відкритості – це можливість показати наскільки важлива доступність, публічність і відкритість державних службовців. Михайло Добкін

Діяльність Харківської облдержадміністрації завжди відкрита і публічна для ЗМІ та мешканців області. Проект «Дні відкритості Харківської області» – це можливість привернути увагу до того, наскільки важлива політика доступності, публічності та відкритості державних службовців. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Головне завдання у боротьбі з корупцією - запобігти порушенню. Михайло Добкін

В ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що в боротьбі з корупцією головне завдання - запобігти порушенню, попередити якусь ситуацію, яка може призвести до якихось поганих наслідків. «Якщо взяти структуру Харківської облдержадміністрації та районних адміністрацій, то по всій Харківській області працює трохи більше 3 тисяч співробітників, які займаються питаннями координації медичного простору, освіти, соціальної політики і багато інших питань, які практично пов'язані з життям кожної родини. У територіальних представництвах центральних органів влади, міністерств і відомств працює 10,5 тисяч осіб. 75% діяльності цих людей пов'язано з контролюючими функціями. Вони мають право перевіряти, карати і, як правило, вони не працюють на профілактику. Тому система територіальних представництв центральних органів влади вимагає серйозних змін», - сказав Михайло Добкін.

Представники бізнесу будуть включені до колегії обладміністрації з правом голосу

Про це у програмі обласного телебачення «Час влади» розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що всі гілки влади повинні відповідати за інвестиційний клімат в державі. «Харківська область посідає провідні позиції практично у всіх незалежних оцінюваннях інвестиційного клімату та конкурентної привабливості регіонів України. Однак, кількість позапланових перевірок і у нас, і в інших регіонах дуже велика. Як з цим боротися? Є доручення Президента скоротити позапланові перевірки, і є наші місцеві ноу-хау, які ми хочемо реалізувати», - зазначив Михайло Добкін.

В ефірі – «Час влади»

Сьогодні о 19:30 на ХОД ТРК в ефір вийде програма «Час влади» за участю голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Повтор програми можна подивитися сьогодні о 21:50 на «7 каналі».

В Українській інженерно-педагогічній академії відбувся випуск 2013 року

Сьогодні в Українській інженерно-педагогічній академії відбулися урочистості з нагоди випуску фахівців. У заході взяв участь директор Департаменту капітального будівництва Євген Шахненко. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації він привітав випускників зі святом та побажав їм професійного зростання.

Прибуток підприємств Харківської області за 1 квартал склав 511 млн. грн.

Економіка Харківської області в 2013 році працює з прибутком. 57,4% підприємств за перший квартал отримали 511 млн. грн. прибутку.  У зведений бюджет області з урахуванням трансфертів з державного бюджету за 4 місяці надійшло 3,8 млрд. грн. в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 11,6% або на 395 млн. грн. Про це сьогодні під час відеоконференції на тему «Соціально-економічний розвиток регіонів України» повідомила заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління аналітики та прогнозування і відомості інформації Ірина Коновалова.

Суттєвого подорожчання путівок у дитячі оздоровчі табори за 3 роки не було

Про це повідомила в ході прес-конференції заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА – начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова. «В основному ціни тримаються на рівні минулих 3 років. З 2010 року путівки подорожчали на 100-200 грн. Якщо торік путівка коштувала 1800 грн., то тепер 2000 грн. Існує різниця в ціні путівок в різних таборах. Є путівки по 1800 грн., 2200 грн., 2500 грн., а в таборах, які надають санаторні послуги – «Ялинка», «Факел» Балаклійського району, «Бермінводи» – вартість сягає 5000 грн.», – повідомила вона.

При підготовці до наступного оздоровчого сезону буде розглянута можливість збільшення завантаження таборів

«У 2013 році ми досягли того результату, якого прагнули з 2010 року. Тоді табори Харківської області були не завантажені. Коли ми розповідали в поліклініках, відділах соціального страхування і пенсійних фондах, що на Харківщині існує 36 дитячих таборів, ніхто про це навіть не чув і не знав. Тепер ми отримуємо результат нашої інформаційно-роз'яснювальної роботи – директори таборів кажуть, що путівки розкуплені, і місць не вистачає», – повідомила в ході прес-конференції заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА – начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова. Вона підкреслила, що при підготовці до наступного сезону Департамент рекомендуватиме збільшення кількості змін з 3 до 4 і планується розглянути можливість збільшення завантаження таборів.

Протягом останніх 2 років фінансові ресурси суттєво перерозподілені на користь місцевих бюджетів

Проведені в Україні протягом останніх 2 років реформи системи державних фінансів, вдосконалення податкової політики, бюджетні нововведення дозволили суттєво перерозподілити фінансові ресурси на користь місцевих бюджетів. В цілому на 2013 рік обсяги місцевих бюджетів склали 220,1 млрд. грн., що на 14,7% більше, ніж у минулому році. На виконання власних повноважень та здійснення заходів інвестиційного характеру вони додатково отримали близько 9 млрд. грн. Про це сьогодні під час відеоконференції на тему «Соціально-економічний розвиток регіонів України» повідомив заступник начальника управління місцевих бюджетів - начальник відділу аналізу виконання місцевих бюджетів Департаменту місцевих бюджетів, взаємодії з ЦОВВ та регіонами Міністерства фінансів України Володимир Нагорний.

За три роки в таборах Харківської області випадків отруєння дітей не зафіксовано

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявила директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова. За її словами, безпечний відпочинок, настрій батьків і дітей залежить від того, як дитина нагодована і як вона себе почуває. Тому питання постачання якісних продуктів і дотримання усіх санітарних норм у таборах області знаходиться на особливому контролі.

Завдяки соціальним ініціативам Президента України медична галузь нарешті має можливість перейти до модернізації та реформування

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, завдяки соціальним ініціативам Президента України медична галузь нарешті має можливість перейти до модернізації та реформування. Основне завдання, яке ставить Президент, – це покращення якості медичного обслуговування наших громадян та покращення умов праці медичних працівників.

Табори Харківщини покращують матеріально-технічну базу

Цього року фінансування на оздоровлення та літній відпочинок дітей збільшилося в порівнянні з попередніми сезонами. Якщо 2012 році воно становило близько 216 млн. грн., то в 2013 – 230,6 млн. грн. Про це повідомила в ході прес-конференції заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА – начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова. Зокрема, на оздоровлення було виділено 15,1 млн. грн. за рахунок коштів обласного бюджету, 15,7 млн. грн. з місцевих бюджетів районів і міст обласного значення, 51 млн. грн. коштів Фонду соціального страхування та залучено 148,9 млн. грн. позабюджетних коштів.

Літні табори Харківської області вже відвідало більше 96 тисяч дітей

З 1 червня в Харківській області стартувала літня оздоровча кампанія. Сьогодні працює 838 установи – стаціонарні та пришкільні табори, наметові містечка, які вже відвідало більше 96 тисяч дітей. Завантаження таборів становить близько 80%. Про це повідомила в ході прес-конференції заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА – начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова. За її словами цього року планується оздоровити 95,5% дітей шкільного віку – більше 200 тисяч, у тому числі понад 130 тисяч дітей соціально незахищених категорій. «На 13 червня виконання зобов'язань облдержадміністрації з оздоровлення дітей вже становить понад 46%. Ми можемо сподіватися, що завдання, які ми перед собою ставимо, будуть виконані», – підкреслила заступник директора Департаменту.

У Харківській області сьогодні найбільша в Україні кількість ФАПів та лікарських амбулаторій на 10 тис. населення

Про такий результат виконання соціальних ініціатив Президента України сьогодні в ході брифінгу повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «Ми маємо 550 ФАПів і 228 сільських лікарських амбулаторій. Ми прекрасно розуміємо, що кожен, хто там працює, повинен бути оснащений медикаментами і товарами медичного призначення, а також мати засоби зв’язку, які дозволять йому покликати на допомогу, якщо свого професійного ресурсу буде недостатньо. Знаючи, що населення найбільше потерпає від серцево-судинної патології, для всіх ФАПів і амбулаторій були закуплені системи "Телекард". Цей прилад дає можливість з будь-якої точки Харківської області передати кардіограму в он-лайн режимі в один з 5 закладів, який може розшифрувати цю кардіограму і порадити, що далі робити. Це означає, що сьогодні десятки тисяч людей мають можливість не опинитись сам на сам з серцевими недугами. Також всі 550 фельдшерських пунктів отримали сумки-укладки з повним набором медикаментів, щоб прийшовши до людини на село, можна було надати хоч якусь допомогу», - сказав Ігор Шурма.

Ігор Шурма привітав медичних працівників з професійним святом

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні взяв участь в урочистостях з нагоди Дня медичного працівника, які відбулися в ХНАТОБ ім. М. Лисенка, та від імені голови ХОДА привітав присутніх з професійним святом. «Коли виходиш вітати медичних працівників, завжди відчуваєш внутрішнє тремтіння. З одного боку за останні 3 роки багато зроблено в сфері охорони здоров’я, з другого боку, залишається багато невирішених питань. Але сьогодні ми будемо говорити тільки про приємні речі. Я бажаю вам міцного здоров’я та наснаги, щоб витримувати щоденні навантаження на роботі та зберігати позитивну енергію для своєї родини, а також бажаю багато позитивних емоцій і всього найдобрішого», - сказав Ігор Шурма.

Професія педагога непроста, проте дуже необхідна

Сьогодні в Будинку культури Червонозаводського району відбулися урочистості з нагоди випуску фахівців з вищою освітою Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. У заході взяли участь директор Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Роман Шаповал, голова Харківської обласної профспілкової організації працівників освіти і науки України Лідія Дулуб.

Методи традиційної медицини є основною базою для надання кваліфікованої та якісної медичної допомоги пацієнтам

Вивірені лікувально-діагностичні та профілактичні методи традиційної медицини, що засновані на доказовому підґрунті та викладені у протоколах та стандартах лікування захворювань, є основною базою для надання кваліфікованої та якісної медичної допомоги пацієнтам. Таку думку висловив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, відповідаючи на запитання, задані в рамках спільного брифінгу заступників губернатора у ході проекту «Дні відкритості Харківської області». «Існує чіткий алгоритм організації медичної допомоги по відповідних нозологічних групах, що затверджений відповідним наказами та інструкціями Міністерства охорони здоров’я України, який ми виконуємо на всіх рівнях надання медичної допомоги. Разом з тим, альтернативні методи медицини, у тому числі гомеопатія, гірудотерапія, апітерапія, мануальна терапія та інші можуть виступати у якості доповнення до основних медикаментозних, оперативних та фізіотерапевтичних методів лікування», – додав він.

Заборгованість із заробітної плати на заводі ім. Шевченка планується погасити до кінця року

10 травня 2013 року було проведено нараду за участю фахівців облдержадміністрації, представників Державного концерну «Укроборонпром» і адміністрації заводу ім. Шевченка, метою якого була стабілізація ситуації на підприємстві. Були ухвалені рішення щодо необхідності уточнення портфеля замовлень на 2013 рік, погашення заборгованості із зарплати до кінця 2013 року і внесення змін до плану санації. Про це повідомив, відповідаючи на запитання, задані в рамках спільного брифінгу заступників губернатора у ході проекту «Дні відкритості Харківської області», заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков.

Харківська студентка стала переможницею Чемпіонату світу з кікбоксингу серед студентів у легкій вазі

29 травня – 1 червня 2013 року в Греції відбулися Чемпіонат світу з кікбоксингу серед студентів і Чемпіонат світу по самозахисту, в якому складі збірної команди України взяла участь студентка Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Карина Татьянченко. Спортсменка виступала в легкій вазі. В результаті вона посіла 1 місце на Чемпіонаті світу з кікбоксингу серед студентів та 2 місце на Чемпіонаті світу по самозахисту.

Харківський авіазавод не має заборгованості по заробітній платі

Станом на 1 червня 2013 року Харківське державне авіаційне виробниче підприємство не має заборгованості по заробітній платі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, відповідаючи на питання, задані в рамках спільного брифінгу заступників губернатора у ході проекту «Дні відкритості Харківської області». ХДАВП виграло тендер, який проводили Внутрішні війська МВС Казахстану в 2011 – 2012 роках, і в цьому році вже передало замовнику новий літак Ан-74ТК-200. Також підприємство поставило 1 літакокомплект до Самари. В даний час у заводу є перспективи подальших поставок літаків до Казахстану.

На Харківщині вживаються заходи щодо запобігання лісових пожеж

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, у лісових насадженнях організовано роботу 36 спеціалізованих лісових пожежних станцій, у складі яких є 52 пожежні автомобілі, 5 пожежних модулів, 17 мотопомп, 308 ранцевих лісових оприскувачів. Облаштовано 29 пожежно-спостережних веж, на 6 встановлені пожежні телевізійні установки. Зв’язок забезпечується за допомогою 229 радіостанцій, в тому числі 32 переносних та 133 службових мобільних телефонів. 

Наявні в Україні запаси нафти і газу є основою для поступового виходу з енергетичної залежності

Президент України Віктор Янукович переконаний у тому, що запаси нафти й газу в Україні та збільшення їх видобутку є фундаментом для виходу з енергетичної залежності. «Вони підлягають комерційній експлуатації і, що дуже важливо, вони створюють умови поступового виходу України від залежності і диверсифікації джерел постачання», - сказав Глава держави.

Архів документів