Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Культура і музика кордонів не мають. Юрій Янко

Директор Харківської обласної філармонії, депутат Харківської обласної ради Юрій Янко упевнений, що європейська інтеграція повинна стати одним з основних пріоритетів України, а ініціативи Президента в цьому питанні - це потужний стимул для вливання українського народу в європейське співтовариство.

Крок за кроком територія Харківської області очищається від речовин, які становлять загрозу для територіальних громад. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу після вивезення меланжу з військової частини А-2136 в Шевченківському районі голова Харківської ОДА Михайло Добкін, на території Харківської області з року в рік виконується дуже велика робота із звільнення території від шкідливих хімічних та вибухонебезпечних речовин, які становлять загрозу для територіальних громад.

Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» розпочинає співпрацю з Kiev Fashion Institute (змінено час заходу)

6 вересня о 17:00 в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S. » в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться прес-конференція та відкриття харківської філії Kiev Fashion Institute. Система навчання Kiev Fashion Institute побудована на принципах досвіду зарубіжної індустрії моди і адаптована до потреб українського ринку. Програма Kiev Fashion Institute орієнтована на людей, які планують почати успішну кар'єру в світі моди або підвищити вже наявний рівень своєї кваліфікації. Випускники KFI працюють на кращих світових fashion-майданчиках, і саме вони творять українську моду, яка сьогодні впевнено підкорює світ.

У 2014 році з території України буде вивезено весь меланж

Про це повідомив в ході брифінгу на складі ракетного палива Сухопутних військ в смт Шевченкове помічник Міністра оборони України Олександр Коротаєв. «У рамках реалізації спільного проекту України з ОБСЄ проводиться робота з вивезення меланжу з території України та його утилізації. Всі роботи йдуть за планом. Сьогодні була відправлена остання партія меланжу зі складу ракетного пального Сухопутних військ у смт Шевченкове. Це 5-й з 6 об'єктів на території України, тут зберігалося близько 5 тис. тонн меланжу. На даний момент з 16 тис. тонн меланжу вивезено 13,5 тис. тонн. У рамках реалізації цієї спільної програми до 1 кварталу 2014 року ми плануємо вивести весь меланж з території України», - зазначив Олександр Коротаєв.

Остання партія компоненту ракетного пального меланж вивезена з Харківської області

Сьогодні у смт Шевченкове в рамках успішної реалізації міжнародного проекту Україна – ОБСЄ зі складу ракетного палива Сухопутних військ відправили останню партію компоненту ракетного палива меланж загальною кількістю близько 760 тонн. Токсичну речовину буде перевезено у 14-х спеціальних залізничних цистернах. Хід відправки останньої партії меланжу проконтролювали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, співробітники Секретаріату ОБСЄ та Координатора проектів ОБСЄ в Україні, представники посольства США в Україні, керівництво Міністерства оборони України, представники місцевих органів самоврядування, центральних та регіональних ЗМІ.

Сьогодні в редакції газети «Слобідський край» відбудеться «пряма лінія» з Андрієм Моченковим

Сьогодні з 14:00 до 15:00 в редакції газети «Слобідський край» (площа Свободи, Держпром, 6 під'їзд, 7 поверх) відбудеться пряма телефонна лінія за участю заступника голови Харківської облдержадміністрації Андрія Моченкова. Телефон редакції газети: 720-04-72.

Інвестиційні проекти «Село майбутнього» і «Технополіс «П'ятихатки» готові до реалізації

На виконання доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики Харківською ОДА підготовлені кілька інвестиційних проектів. Один з них - «Село майбутнього» - згідно з рішенням Кабінету Міністрів України цього року став частиною Національного проекту «Відродження скотарства». Про це у програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» сказав заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов.

Харківська область посідає провідні позиції з інвестиційної привабливості

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заявив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Денис Ткачов. Він зазначив, що яскравим прикладом реалізації на Харківщині доручень Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики є оцінка і Кабінету Міністрів, і незалежних організацій.

У Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» візьмуть участь підприємці, інвестори та науково-дослідні установи

В ефірі програми «Ранковий ексклюзив» заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов розповів, що на Харківщині триває робота з виконання доручень Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики. Говорячи про Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» Денис Ткачов нагадав, що форум у Харкові проходитиме вже вп’яте, і цього року передбачається участь в ньому мінімальної кількості представників державних структур.

У Харківській області відкриваються представництва найбільших світових компаній

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив » розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Харківської ОДА Денис Ткачов. За його словами, за останній рік кілька найбільших компаній світу відкрили дослідні центри в Харківській області. Ця робота проводиться в регіоні на виконання доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики.

У минулому році було зареєстровано близько 120 тисяч звернень в дозвільні центри Харківщини

В ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного радіо заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов розповів про те, що в Харківському регіоні триває робота з виконання доручень Президента України про забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики. Він нагадав, що Харківською обласною адміністрацією координувався проект із створення дозвільних центрів. В минулому році в центрах було зареєстровано близько 120 тис. звернень суб'єктів господарсько-підприємницької діяльності.

У галереї «Бузок» відкриються фотовиставки «Пісочний калейдоскоп» і «Ушедшие мгновения»

5 вересня о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбудеться урочисте відкриття фото-експозиції робіт учнів театру-студії пісочної анімації «Art-you» «Пісочний калейдоскоп» та фотовиставки  «Ушедшие мгновения». Театр-студія пісочної анімації «Art-you» представить не тільки фотознімки картин і візерунків, намальованих кольоровим піском, але також проведе пісочне шоу і майстер-класи пісочної анімації від викладачів студії, які навчать усіх охочих техніці піскової графіки.

Події дня

Сьогодні, 4 вересня, об 11:00 в Будинку вчителя (вул. Скрипника, 14) відбудеться нарада з питання: «Стан та перспективи розвитку дитячо-юнацького, резервного спорту в Харківській області»

7-8 вересня на Харківщині відбудеться Великий Слобожанський ярмарок (додано програму)

7-8 вересня 2013 року у презентаційно-виставковому центрі "Радмір Експохол" (вул. Академіка Павлова, 271) відбудеться Великий Слобожанський ярмарок. Початок роботи ярмарку о 9:00. Головною метою ярмарку є продаж населенню та гостям міста Харкова широкого асортименту сільськогосподарської продукції, товарів переробної і харчової промисловості за цінами на 10-20% нижче середніх цін по області, пригощання відвідувачів ярмарку різноманітними стравами і напоями слобожанської кухні.

У другому півріччі планується погасити заборгованість із заробітної плати на заводах ім. Шевченка та ім. Малишева

У I півріччі підприємства Харківської області скоротили заборгованість по заробітній платі в порівнянні з 1 січня 2013 року. Заборгованість склала 88 млн. 674 тис. грн. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Він зазначив, що понад 60% заборгованості – на підприємствах державної форми власності. Найбільша – на заводі ім. Шевченка, де разом з конструкторськими бюро і з філіями сума становить близько 25 млн. грн., і заводі ім. Малишева – трохи більше 6 млн. грн. Заступник губернатора заявив, що в II півріччі показники істотно покращаться. Згідно з дорученням Президента України, заборгованість повинна бути зведена до нуля. Зокрема, це стосується близько 20 підприємств, які увійшли до державного концерну «Укроборонпром». Верховна Рада України ухвалила постанову про видачу концерну гарантій на отримання кредиту, загальна сума якого складе близько 200 млн. грн.

Харківська область посідає провідні місця за інвестиційною привабливістю

Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков. За його словами, в економіку Харківської області за час незалежності України залучено понад 2,2 млрд. дол. США. На виконання доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики за перше півріччя 2013 року в область залучено 39 млн. дол. США. 

В I півріччі 2013 року обсяг реалізованої підприємствами Харківської області  продукції збільшився на 5%

Обсяг реалізованої продукції в I півріччі 2013 року в цілому по підприємствах збільшився більш ніж на 5% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. У середньому це більше ніж 11 тис. грн. на одного харків'янина. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За цим показником Харківська область посідає стійке восьме місце в Україні після Дніпропетровської, Донецької, Полтавської, Запорізької, Луганської, Київської областей та м. Києва. За його словами, такий показник визначається тим, що продукції було випущено більше, ніж у попередньому періоді. Традиційно великий вплив на цей показник мають такі галузі, як машинобудування – майже 18% продукції, підприємства харчової та переробної промисловості – майже 27%, і виробництво електроенергії.

ІТРЗ буде переданий у відання Харківської облдержадміністрації

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему: «Підсумки діяльності промислових підприємств Харківської області за I півріччя 2013 року» повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков. За його словами, для кращого виконання в регіоні доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики виникла потреба в більш ефективному управлінні ІТРЗ. Для цього його потрібно було передати в управління ХОДА. «Протягом року ми займалися тим, що переконували центральні органи управління в тому, що більш ефективно Ізюмським тепловозоремонтним заводом керуватиме Харківська облдержадміністрація. Ця робота дала свій результат, тому що вже є постанова Кабінету Міністрів про передачу 100% пакетів акцій цього підприємства у відання обласної державної адміністрації. Сьогодні ми займаємося питаннями, пов'язаними з безпосередньою передачею активів і таке інше», - сказав Андрій Моченков.

Коробочкинський НВК – яскравий приклад модернізації системи освіти на Харківщині

Сьогодні відбувся прес-тур представників засобів масової інформації до нової школи Коробочкинського навчально-виховного комплексу Чугуївського району області, яка була побудована в рамках реалізації завдання Президента України Віктора Януковича щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року.

Асоціація з ЄС потрібна українцям для підвищення добробуту держави. Віктор Янукович

Асоціація з Європейським Союзом потрібна українцям як стимул до модернізації країни і підвищення добробуту громадян, переконаний Президент України Віктор Янукович. «Асоціація з ЄС потрібна не владі чи опозиції. Асоціація потрібна Україні. Це в першу чергу - стимул до подальшого реформування, прискореної модернізації, підвищення соціальних стандартів», - сказав Віктор Янукович під час виступу на відкритті третьої сесії Верховної Ради сьомого скликання.

Триває прийом робіт на Всеукраїнський конкурс «Врятувати від забуття»

До листопада 2013 року триває прийом робіт на Всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів «Врятувати від забуття». Конкурс започаткований Міжнародним благодійним фондом національної пам’яті України та Інститутом історії НАН України. Проводиться при підтримці Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради.

Найголовніше завдання цієї сесії парламенту – ухвалення євроінтеграційних законів

Президент України Віктор Янукович закликає всі парламентські сили до порозуміння для вирішення ключових стратегічних завдань, найголовніше з яких – ухвалення євроінтеграційних законів. «Найперше і найбільш актуальне питання для цієї сесії – це ухвалення пакету законів, необхідних для подальшого просування в європейському напрямі. Це домашнє завдання, яке має виконати український парламент напередодні Вільнюського саміту, аби Україна змогла підписати угоду про Асоціацію з Європейським Союзом і розширену Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС», - сказав Віктор Янукович під час виступу на відкритті третьої сесії Верховної Ради сьомого скликання.

Події дня

Сьогодні, 3 вересня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Моченкова на тему: «Підсумки діяльності промислових підприємств Харківської області за І півріччя 2013 року»

У V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» візьмуть участь провідні вітчизняні та іноземні компанії

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Форум відбувається на Харківщині на виконання доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики. «Ми запрошуємо провідні компанії, які працюють в Україні, як вітчизняні, так і іноземні. Ми запрошуємо кращих фахівців. Хтось погоджується, хтось з об'єктивних причин не може брати участь, але склад учасників буде дуже представницьким. Практично всі провідні компанії, які працюють на території Харківської області, в числі організаторів або спонсорів даного заходу. Вже другий рік поспіль лист очікування заповнений, і не всі охочі можуть потрапити на форум, тому що кількість компаній, які хочуть взяти в ньому участь, значно перевищує можливості приміщення, де він відбуватиметься», – зазначив Михайло Добкін.

У Міжнародному економічному форумі у Харкові візьме участь автор практично всіх найважливіших реформ Польщі – Лєшек Бальцерович

V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», що проводиться на виконання доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики, дуже очікує бізнес, а його важливість для регіону важко переоцінити. Таку думку висловив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що, по-перше, форум надає можливість живого контакту представників харківських підприємців з представниками європейського та світового бізнесу. По-друге, цього року є унікальна можливість для харківських студентів прослухати лекцію Лєшека Бальцеровича, людини, яка є автором практично всіх найважливіших реформ Республіки Польща.

Харківщина готова поділитися проектом будівництва школи в селі Коробочкине з іншими регіонами

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «У День знань з робочим візитом область відвідав Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. Ми взяли участь у відкритті школи в с. Коробочкине Чугуївського району - це дійсно знакова подія. Можу сказати, що з часів Радянського Союзу жодної нової школи не було побудовано на території Чугуївського району. Практично за 1,5 року ми звели такий об'єкт, такої якості, такого рівня комфорту - це говорить про те, що незважаючи на економічні складності, при бажанні регіони здатні виконувати соціальні ініціативи Президента щодо поліпшення матеріально-технічної бази шкільних установ», - сказав Михайло Добкін. 

Охорона здоров'я, освіта та ЖКГ - пріоритетні напрямки, на які використовуються кошти, отримані з державного бюджету

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, для керівництва регіону важливо розвивати усі напрямки. Але через нестачу фінансування доводиться розставляти пріоритети.

Харківська область до посіву озимих культур готова на 100%

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Харківська область на 100% готова до посіву озимих культур. Сьогодні погода така, що, з одного боку, нам це ускладнює збирання кукурудзи і соняшнику, але, з іншого боку, дає шанси на хороший стриманий оптимізм з приводу врожаю озимих культур в наступному році», - сказав Михайло Добкін.

4 вересня з території Харківської області буде вивезена остання партія компоненту ракетного палива меланж

4 вересня на Харківщині в смт Шевченкове в рамках успішної реалізації міжнародного проекту Україна - ОБСЄ зі складу ракетного пального Сухопутних військ відправлять останню партію компоненту ракетного палива меланж загальною кількістю близько 790 тонн. У військовій частині завершився комплекс заходів з підготовки небезпечної рідини до перевезення в 14 спеціальних залізничних цистернах, сім з яких надано Російською Федерацією.

Україна намагається отримати передовий досвід у плані адміністрування податків

В Україні ще багато що належить зробити для того, щоб змінити систему взаємовідносин між підприємцями та працівниками Міністерства податків і зборів. Таку думку висловив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що податки дозволяють робити дороги, ремонтувати заклади охорони здоров'я, освіти, а також багато іншого, і якщо зміниться ставлення до сплати податків, країна буде мати сильний бюджет. «Кожна країна йде своїм шляхом. Україна, як молода держава, намагається отримати передовий досвід у плані адміністрування податків. Наше законодавство ще недостатньо стимулює наш бізнес виходити з тіні. Потрібно ще дуже багато зробити для того, щоб людям було невигідно ховати свої доходи, а суспільство змінило ставлення у взаєминах з державою, і замість абсолютної байдужості до тих, хто не платить податки, почало виявляти невдоволення. Так відбувається у провідних світових державах, принаймні, в більшості тих держав, до рівня життя в яких ми так прагнемо» , – підкреслив губернатор.

Архів документів