Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області створені всі умови для розвитку творчих здібностей дітей

Про це сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації заявив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. Він зазначив, що в 2013/2014 роках мережу складають 106 позашкільних навчальних закладів. Система позашкільної освіти області включає 12 типів позашкільних навчальних закладів. «На даний момент в області створені всі умови для реалізації соціальних ініціатив Президента України у сфері розвитку творчих здібностей дітей. У 6600 гуртках та секціях передбачено навчання більш 113 тисяч вихованців. У рік «Дитячої творчості» в Україні кількість дітей, що займаються в позашкільних навчальних закладах системи освіти, з 15 вересня 2013 року збільшиться на 1020 осіб порівняно з минулим роком», - сказав Євген Савін.

Харківщина – один з лідерів з виконання державного нормативу приїзду автомобіля екстреної допомоги на виклик

Як повідомив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Ігор Шурма, за 8 місяців 2013 року бригадами екстреної медичної допомоги здійснено 495 тис. 28 викликів, у т.ч. – 278 тис. 652 (56,3%) по м.Харкову та 216 тис. 376 (43,7%) – по районах області. «На сьогодні Харківська область посідає провідні позиції в Україні з виконання державного нормативу приїзду автомобіля екстреної допомоги на виклик. Якщо тривалість приїзду на виклик 1 січня 2013 року складала по місту Харкову 9 хвилин; по районам області за умов тимчасового використання «старої» системи отримання, реєстрації та передачі викликів (без централізованого використання міжміських та міжрайонних каналів зв'язку) – 31 хвилина, то на сьогодні показники зменшились до 7 хвилин 10 секунд по місту Харкову та 15 хвилин 51 секунди по області», - підкреслив Ігор Шурма.

На Харківщині планують створити ще 1400 додаткових місць у дошкільних навчальних закладах

Про це сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації заявив заступник голови ОДА Євген Савін. За його словами, на Харківщині виконуються завдання Президента України щодо забезпечення рівного доступу дітей до дошкільної освіти. Так, рішенням червневої і серпневої сесій Харківської обласної ради цього року з обласного бюджету виділено додаткові кошти для відкриття груп та дошкільних навчальних закладів у регіоні.

Михайло Добкін і Сергій Чернов вручили державні нагороди кращим представникам Харківської області

Сьогодні перед початком засідання колегії облдержадміністрації голова Харківської ОДА Михайло Добкін та голова облради вручили кращим представникам Харківської області державні нагороди, присвоєні різними Указами Президента України. Зокрема, орден «За заслуги» I ступеня вручено голові наглядової ради товариства «Житлобуд-2» Юрію Кроленку, орден «За заслуги» III ступеня – професору кафедри Харківського національного університету міського господарства імені О. Бекетова Кемалю Намітокову, медаль «За працю і звитягу» – слюсареві державного науково-виробничого підприємства «Об'єднання Комунар» Миколі Бєленькову.

У 2013 році 15 загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області реорганізуються в навчально-виховні комплекси

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ОДА Євген Савін, на виконання соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення рівного доступу дітей до дошкільної освіти за поточний період в області проведено аналіз актуальної наповнюваності дошкільних навчальних установ, досліджена потреба у створенні додаткових місць.

Харків’янин Дмитро Завадський переміг у міжнародному турнірі з бадмінтону

Завершився міжнародний турнір «Баболат Харків Інтернешнл 2013», переможцем якого в чоловічій одиночній категорії став харків'янин Дмитро Завадський. У фіналі багаторазовий чемпіон України і учасник Олімпійських ігор Дмитро Завадський здолав шведа Матіаса Борга (21-14, 21-17), та вдруге в історії турніру став його переможцем.

Події дня

Сьогодні, 10 вересня, о 10:00  у Будинку рад (вул.Сумська, 64, 4 поверх, велика зала) відбудеться засідання колегії обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 04 червня 2013 року «Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2013-2014 навчальний рік». 2. Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 04 червня 2013 року «Ефективність залучення, використання та моніторингу ресурсів міжнародної технічної допомоги на території Харківської області». 3. Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 04 червня 2013 року «Про хід реалізації у Харківській області Закону України «Про екстрену медичну допомогу». 4. Про підсумки збирання ранніх зернових і зернобобових культур, про завдання щодо збирання кукурудзи на зерно та стан формування регіонального запасу продовольчого зерна на 2013/2014 маркетинговий рік. 5. Про стан роботи із зверненнями громадян за підсумками І півріччя 2013 року. 6. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації Дмитра Перепелиці на тему "Популяризація у регіоні здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом"; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (пл.Свободи, 5, Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) почнеться лекція художника-графіка і мистецтвознавця Вікентія Пухарева «Генріх Семирадський: від витоків до всесвітньої слави».

На Великому Слобожанському ярмарку ціни на продукти харчування були на 10-20% нижче, ніж на ринках Харкова

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, цього року на Великому Слобожанському ярмарку товарів продали більше, ніж у минулому. Також ціни на продукти харчування були на 10-20% нижче, ніж на ринках м. Харкова.

Будівництво «Харків Арени» – один з найкращих прикладів державно-приватного партнерства

Таку думку висловив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Спортивна інфраструктура Харкова багатогранна, нам багато дісталося від СРСР, але багато було зроблено вже в роки незалежності України. Ми пишаємося плавальним басейном «Локомотив» і захоплюємося новим Палацом спорту ім. Кірпи, які стоять поряд і уособлюють один – радянську епоху, другий – епоху незалежної України. Скоро на карті нашого міста з'явиться новий спортивний палац-красень, і він буде знаходитися в такому місці, куди буде зручно дістатися і на метро, і на тролейбусі, і на маршрутному таксі, і на власній машині. Ця багатофункціональна арена буде служити вірою і правдою і під час Євробаскету, який ми будемо проводити у 2015 році, і в інші роки. Вона збере на своїх трибунах глядачів, які прийдуть подивитися волейбол, хокей, гандбол, баскетбол або концерт, тому що ця арена зможе трансформуватися в дуже цікавий концертний зал», – повідомив він.

Фестиваль «Печенізьке поле» з кожним роком стає більш популярним

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін, фестиваль «Печенізьке поле» з кожним роком стає все більш популярним. «Ми знайшли свою нішу - наш регіон вирішив організувати саме етнофестиваль з акцентом на цікаву народну музику, з можливістю подивитися творчість і колективів області, і професійних артистів, з можливістю доторкнутися до історії наших предків», - сказав Михайло Добкін.

Харківська область зустріне зиму у всеозброєнні. Михайло Добкін

Підготовка Харківської області до опалювального сезону йде за графіком. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, який курирує житлово-комунальне господарство, щотижня проводить кущові засідання штабу з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період в різних районах Харківської області, де детально розбирає всі сильні і слабкі сторони підготовки житлового фонду, соціальної сфери, дорожнього господарства до зими.

Лєшек Бальцерович дав Україні можливість скористатися польським досвідом

Цікавим моментом V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» став виступ професора Лєшека Бальцеровича, автора економічних реформ у Польщі. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» щороку збирає все більш високе представництво

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» щороку збирає все більш високе представництво. Незважаючи на те, що сьогодні економічна ситуація не передбачає укладання великих контрактів, масовий прихід інвесторів і боротьбу за ті чи інші підприємства або можливості на території області, все одно такі форуми важливі і дуже корисні. Це прекрасний майданчик для пошуку бізнес-партнерів, це можливість заявити про себе не тільки в масштабах регіону, а й у масштабах України. Форум дозволяє вивчити цікавий досвід тих компаній, які вже змогли реалізуватися на території Слобожанщини, і це можливість для великого бізнесу як вітчизняного, так і іноземного придивитися до перспективних напрямків, які з часом можна буде реалізувати на території Харківщини», – заявив губернатор.

Підписання Меморандуму щодо створення «Міжнародного центру ефективного землеробства» - прекрасний приклад взаємодії бізнесу, науки і влади

У рамках V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» був підписаний Меморандум про співпрацю між Інститутом рослинництва ім. В.Я. Юр'єва Національної академії аграрних наук України та міжнародною інвестиційною компанією «SigmaBleyzer» зі створення Наукового парку «Міжнародний центр ефективного землеробства». Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін, підписання даного документу є прекрасним прикладом взаємодії бізнесу, науки і влади.

На Харківщині створюється система, яка дозволяє через масовий спорт відбирати найкращих для занять у спортивних секціях

В ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зазначив, що на Харківщині триває робота з виконання соціальних ініціатив Президента «Діти - майбутнє України», спрямованих на популяризацію здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом з метою всебічного розвитку кожної дитини. На Харківщині триває будівництво ФОКів, спортивних майданчиків, встановлюються тренажери та обладнання, найближчим часом планується розпочати ремонт спортивних стадіонів у школах. Голова ХОДА зазначив, що сьогодні створюється система, яка дозволяє відбирати найкращих дітей для занять у спортивних секціях через масовий спорт.

Україна може увійти до трійки держав - головних експортерів продуктів харчування

Про це сказав у програмі «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Колись Україна була державою, що диктувала моду в реалізації металу, трубопрокату за межі нашої держави. Потім ситуація змінилася. На сьогоднішній момент ми намагаємося зайняти свою нішу у виробництві продуктів харчування, зокрема, продажу за межі України зерна. Тут у нас хороші перспективи. Я думаю, що ми увійдемо до трійки держав - головних експортерів продуктів харчування», - сказав Михайло Добкін.

Інвестиційна привабливість Харківщини ґрунтується на простоті оформлення документів та швидкості отримання дозволів

Голова ХОГА Михайло Добкін, говорячи в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» про інвестиційну привабливість регіону для іноземних інвесторів, відзначив, що сьогодні немає ажіотажу в плані інвестування в Україні в цілому і в Харківській області. «Ті компанії, які приходять до нас і вибирають для реалізації саме територію Харківської області, роблять акцент на тому, що інвестиційна привабливість нашого регіону ґрунтується на простоті оформлення документів, швидкості здобуття всіляких дозволів і відсутності значної частини корупції, яка, на жаль, ще властива в нашій країні в цілому. Президент України завжди говорить, щоб в регіонах не чекали, коли зміниться законодавство, коли будуть створені умови, коли завершаться роботи в пілотних проектах, а знаходили свою дорогу, були ініціаторами важливих, у тому числі і для бізнесу, рішень і приводили їх в життя. Тому, виконуючи доручення Президента, ми йдемо своєю дорогою, намагаємося поки що в «ручному» режимі полегшити роботу тим бізнесменам, які вирішили реалізовувати свої бізнес ідеї на території Харківського регіону», - відзначив Михайло Добкін.

Автобуси на фестиваль «Печенізьке поле» почнуть курсувати о 10:00

Про це в ході прес-конференції розповів директор Департаменту культури і туризму ХОГА Дмитро Кузнєцов. За його словами, 14 вересня з 10:00 і до глибокої ночі з автовокзалу від станції метро «Пролетарська» курсуватимуть автобуси, які за 10 гривен довезуть харків'ян і гостей міста прямо до Печенізького водосховища.

Гостей «Печенізького поля» розважатимуть групи «Бумбокс» і «Гайдамаки», Ірина Білик та Ігор Кондратюк

У суботу 14 вересня в Печенізькому районі Харківської області відбудеться етнофестиваль «Печенізьке поле». Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму Дмитро Кузнєцов, на сьогоднішній день підготовка до фестивалю вже завершена. Готувалися до заходу з жовтня 2012 року.

Стрижень фестивалю «Печенізьке поле» – відродження народних традицій

Про це повідомив в ході прес-конференції, присвяченої проведенню «Печенізького поля – 2013», директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Хоча, на перший погляд, може здаватися, що основне дійство фестивалю відбувається на головній сцені, але це не так. Так, воно найграндіозніше і найвидовищніше, але стрижнем фестивалю залишається відродження народних традицій. Наше головне завдання на «Печенізькому полі» – підтримати народну творчість, в тому числі ініціативу районів Харківської області з виготовлення народних сувенірів, підтримки тих елементів народної творчості, які збереглися на Слобожанщині», – підкреслив директор Департаменту.

На фестивалі «Печенізьке поле» буде встановлено світовий рекорд з приготування вівсяної каші

Про це в ході прес-конференції, присвяченої проведенню «Печенізького поля-2013», повідомив головний режисер-постановник фестивалю Олександр Бінус. «Один з найбільших виробників круп на Україні – фірма «Терра» – готується встановити світовий рекорд з виготовлення каші. Це буде вівсянка, а не куліш, тому що в міжнародній практиці прийнято варити саме вівсяну кашу. Попередній світовий рекорд був встановлений в Англії. Наші земляки хочуть перевищити його приблизно на 500 кг. Каші вистачить на всіх, тому що в готовому вигляді її буде близько 3 тонн», – зазначив він.

На Великому Слобожанському ярмарку реалізували продукції на 8,8 млн.грн.

Великий Слобожанський ярмарок відбувся у Харкові 7-8 вересня, обсяг реалізованої за два дні продукції склав 8,8 млн. грн. У ярмарку взяли участь понад 300 суб'єктів господарювання, у тому числі 170 сільгоспвиробників, майстри народної творчості, більше 50 творчих та фольклорних колективів з районів та міст.

ХОДА підготувала концепцію державної цільової програми розвитку виробництва вітчизняної системи машин і обладнання сільськогосподарського призначення

Про це в ході «прямої лінії» газети «Слобідський край» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, через економічну ситуацію в країні і в світі за результатами минулого року падіння індексу промислової продукції в машинобудуванні склало 3,3%. «Але в першому півріччі 2013 року за рахунок того, що випуск і реалізацію деяких великих замовлень на заводах «Електроважмаш» і «Турбоатом» було відкладено на кінець цього періоду, зростання індексу промислової продукції склало 105,5%. У перспективі на друге півріччя ми розраховуємо, що в машинобудуванні нам вдасться досягти планових показників згідно з обласною Програмою соціально-економічного розвитку», - сказав віце-губернатор. 

Перший дзвоник у недільній школі

8 вересня розпочався новий навчальний рік у Азербайджанському культурно-освітньому центрі «Достлуг». «Це для нас особливий день, бо ми вкотре відчиняємо двері для своїх маленьких дітей, - підкреслив голова Харківського обласного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг» Мурад Омаров. – Хоча поміж учнів є й дорослі азербайджанці. У цій школі ми вивчатимемо рідну історію, свою мову та здобутки своїх пращурів».

Найкращих працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Харківщини відзначено державними нагородами

Президент України Віктор Янукович 7 вересня підписав Указ №505/2013, згідно з яким за значний особистий внесок у розвиток вітчизняного паливно-енергетичного комплексу, багаторічну плідну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості найкращих працівників галузі відзначено державними нагородами. Зокрема орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено бурильника Хрестищенського відділення бурових робіт філії «Бурове управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» (Харківська область) Олексія Пойдема, почесне звання «Заслужений працівник промисловості України» присвоєно заступникові директора з наукової роботи з розробки нафтогазових родовищ філії «Український науково-дослідний інститут природних газів» АТ «Укргазвидобування» (м. Харків) Єфіму Бікману.

Україна не повинна протиставляти європейську інтеграцію і співпрацю з євразійським співтовариством. Віктор Янукович

«Нам не потрібно протиставляти питання європейської інтеграції з питаннями будівництва стратегічних відносин з країнами євразійського співтовариства або союзу», - зазначив Президент Віктор Янукович. Він нагадав, що вже підписано низку документів, які визначають статус України у відносинах з Митним союзом і з Євразійським союзом, в яких наша держава є спостерігачем.

Події дня

Сьогодні о 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська,64, 2 поверх, к. 170) відбудеться прес - конференція директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова на тему «Про хід підготовки та проведення етно-фестивалю «Печенізьке поле 2013».

Великий Слобожанський ярмарок давно став доброю традицією Харківщини

Про це сьогодні в ході урочистого відкриття ярмарку розповіла перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Вона також підкреслила, що цей день - завжди свято для сільських районів та районних центрів. «Сьогодні ми побачили буквально всі райони Харківської області та міста обласного значення, всі вони оформлені дуже цікаво, яскраво і святково. Крім того, ми бачимо навіть продукцію з Росії, сьогодні приїхали наші друзі з Курської області», - зазначила Олена Олешко.

Сьогодні в презентаційно-виставковому центрі "Радмір Експохол" відбулося урочисте відкриття Великого Слобожанського ярмарку

Головною метою ярмарку є продаж харків'янам та гостям міста широкого асортименту сільськогосподарської продукції, товарів переробної та харчової промисловості за цінами на 10-20% нижче середніх цін по області, частування відвідувачів ярмарку різноманітними стравами і напоями слобожанської кухні. Для реалізації широкого асортименту сільгосппродукції, товарів переробної та харчової промисловості, основну територію ярмарку займуть торгові ряди виробників з усіх районів та міст області, а також із сусідніх областей Російської Федерації, всього 250 суб'єктів торгівлі. 

Нагороджено переможців міжнародного конкурсу інвестиційних та інноваційних проектів «Харківські ініціативи»

Сьогодні під час проведення V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» відбулося нагородження переможців міжнародного конкурсу інвестиційних та інноваційних проектів «Харківські ініціативи». Нагороди переможцям вручили заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. У цьому році були нагороджені 23 кращі інвестиційні проекти в різних галузях.

Архів документів