Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На сесії облради засновано іменну стипендію голови облдержадміністрації для директорів сільських шкіл

Сьогодні в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради було ухвалено рішення про заснування іменної стипендії голови облдержадміністрації для директорів загальноосвітніх шкіл районів Харківської області та міст обласного значення. «Керівнику школи, особливо в сільській місцевості, доводиться вирішувати ряд питань і у освітньому процесу, і щодо стану шкільної будівлі, і з благоустрою, і із залучення соціально відповідального бізнесу. Я думаю, що іменні стипендії цим людям – це не матеріальна винагорода, це наша позиція як депутатського корпусу і знак поваги до їх праці. Я вважаю, їх потрібно сприймати як моральну нагороду. Давайте створимо для людей стимули, щоб вони знали: про них думають, і навіть якщо вони за 200 км звідси вирішують проблеми в організації навчального процесу, депутатський корпус про них пам'ятає. Я думаю, це буде чесно і правильно по відношенню до тих людей, яким ми довіряємо найдорожче, що у нас є – наших дітей», – зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Події дня

Сьогодні, 19 вересня, о 10:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться пленарне засідання позачергової XXIV сесії Харківської обласної ради О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Поводження з небезпечними відходами в Україні» О 17:00 на сторінці Харківської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook, прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться інтернет-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми на тему: «Реалізація в регіонах завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання»

Участь у роботі координаційної наради керівників правоохоронних органів регіону дозволяє ХОДА розуміти весь спектр проблемних питань у зрізі забезпечення законності та правопорядку

Сьогодні в прокуратурі Харківської області під керівництвом прокурора області Геннадія Тюріна було проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіону, на якій було заслухано доповідь про стан виконання законодавства України по боротьбі з злочинністю і корупцією в Харківській області, а також розглянуто ряд проблемних питань порядку денного. У засіданні взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. Він зазначив, що Харківська обласна державна адміністрація надає таким нарадам особливе значення. Він поінформував керівників усіх правоохоронних органів Харківської області про дії на виконання Указу Президента України № 307 про взаємодію з правоохоронними органами та ту роботу, яка проводиться ХОДА спільно з провідними українськими ВНЗ, такими, як Національна юридична академія, університет внутрішніх справ, академія правових наук України з вироблення більш ефективних форм взаємодії.

Сахновщинський район прийняв естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині завершує свою ходу Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні Сахновщинський район прийняв естафету від Кегичівщини. На кордоні районів відбулася урочиста церемонія передачі капсули із землею та копії Прапора Перемоги.

Харків'янин Ібрагім Алдатов став чемпіоном світу з вільної боротьби

Харківський спортсмен Ібрагім Алдатов став чемпіоном світу, здобувши перемогу на чемпіонаті світу з вільної боротьби у Будапешті у ваговій категорії до 84 кг. Срібним призером чемпіонату став ще один харків'янин Ален Засєєв. Свою медаль він виборов у ваговій категорії до 120 кг. Нагадаємо, що чемпіонат світу з вільної та греко-римської боротьби розпочався 16 вересня і триватиме до 22 вересня.

У четвертий раз на території Харківської області відбудеться фестиваль екстремального виду спорту AdrenalinFest

Про це повідомив в ході прес-конференції заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації Сергій Христоєв. «Нам дуже приємно, що AdrenalinFest вже в четвертий раз відбудеться на території Харківської області в м. Чугуєві. Це не просто фестиваль, не просто гонки на прискорення, там ще буде проходити виставка ретро-автомобілів, що теж є частиною цього заходу. Дуже велика увага приділяється тому, щоб ці перегони були офіційними, щоб всі ці старти проходили під прапором Автомобільної Федерації України. Зі свого боку Харківська обласна державна адміністрація надає необхідні умови для проведення та обслуговування Чемпіонату України, щоб все пройшло на дуже високому організаційному рівні», – сказав він.

У фінальному етапі Чемпіонату України з гонок на прискорення DragRacing планує взяти участь більше 70 автомобілістів

21 вересня 2013 року на військовому аеродромі в м. Чугуєві Харківської області відбудеться Фестиваль автомобільних видів спорту «AdrenalinFest». У рамках фестивалю відбудеться: фінальний етап Чемпіонату України з гонок на прискорення; фінальний етап Національної серії на Кубок FAU з гонок на прискорення. Крім цього, відбудеться виставка Tuning&Retro і фінал Чемпіонату з автозвуку. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив представник Автомобільної Федерації України, організатор фестивалю - Руслан Мірошниченко.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 18 вересня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту, станом на 18 вересня всього по області посіяно озимих культур на площі 139,884 тис. га (28,7 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 137,514 тис. га, ячменю – 109 га, жита – 2261 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 12,553 тис. га, або 79 % від запланованої площі. Намолочено 13,488 тис. тонн, урожайність – 10,7 ц/га. Проса обмолочено 5,446 тис. га, або 83 % від запланованої площі. Намолочено 9,47 тис. тонн, урожайність – 17,4 ц/га. Кукурудзи на зерно обмолочено 9,918 тис. га, або 3,1 % від запланованої площі. Намолочено 42,327 тис. тонн, урожайність – 42,7 ц/га. 

Центр надання адміністративних і дозвільних послуг міста Харкова надає більше 150 адміністративних послуг

Як повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, відповідно до ініціатив Президента України одними з найголовніших завдань, спрямованих на підвищення рівня обслуговування населення державними органами, є забезпечення прозорості, відкритості та ефективної діяльності державних органів, забезпечення доступності державних інформаційних ресурсів при наданні адміністративних послуг фізичним та юридичним особам по всій території України, зокрема, і в Харківській області. З цією метою в області проводиться ефективна робота щодо створення мережі центрів надання адміністративних послуг. Зокрема створено робочий орган Харківської міської ради – Центр надання адміністративних послуг міста Харкова, який було поєднано з Єдиним дозвільним центром.

Основну роль у втіленні економічних проектів повинен грати бізнес. Михайло Добкін

«Ми всі давно звиклися з думкою, що головний інвестор в нашій державі – сама держава. Якщо подивитися на капітальні вкладення і проекти, які реалізуються в нашій країні, можна сказати, що інвестицій з боку держави більше, ніж з боку бізнесу. Цього не повинно бути, тому що це не правильно. Держава має інші статті витрат, пов'язані із соціальною політикою, сферами освіти і охорони здоров'я, на які мають йти кошти. Основну роль у втіленні економічних проектів повинен грати бізнес», – наголосив сьогодні на прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Підписання угоди про асоціацію з ЄС – це можливість повної модернізації всієї української економіки. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, якщо в листопаді цього року Україна підпише угоду про асоціацію з Європейським союзом, з'явиться можливість повністю модернізувати українську економіку. «Для нас стабільні ринки - це запорука наповнення дохідної частини державного бюджету. Для нас стабільність в окремих галузях - це наша пряма залежність від виконання видаткової частини бюджету. А немає доходів, немає і витрат. Ми за 20 з гаком років ще не відійшли від 100% економічної залежності від зовнішньої кон'юнктури. Тому для нас ЄС – це можливість повної модернізації всієї нашої економіки. І якщо сфери ЖКГ це торкнеться менше, то промислового виробництва, сільського господарства це торкнеться в повному обсязі. Ми станемо повноцінними і повноправними учасниками ринку та ринкових відносин, які змусять усіх дуже сильно змінитися. Наші підприємства повинні будуть дуже швидко зорієнтуватися під ті вимоги і стандарти, які висуватиме перед ними європейський ринок. Тут для нас є і плюси, тому що вартість реалізації продукції на європейському ринку іноді на порядок більше, ніж на звичних уже для нас зовнішніх ринках», - сказав Михайло Добкін.

Керівникам шкіл області виплачуватимуться стипендії

На прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін повідомив, що депутати Харківської обласної ради розглянуть можливість введення системи заохочень для керівників сільських шкіл. «Ми, нарешті, знайшли можливість ліквідувати соціальну несправедливість. Ще коли я працював у Харківській мерії, нам вдалося ввести систему заохочень для керівників міських шкіл, щоб створити для людей певні стимули. З огляду на те, що є різниця між законами про місцеве самоврядування та про місцеві державні адміністрації, ми довго шукали правовий шлях. Нарешті ми його знайшли, і на цій сесії обласної ради будемо пропонувати депутатам заснувати стипендії, які отримуватимуть керівники сільських шкіл. Тим самим ми будемо намагатися відзначити найкращих, найталановитіших і найавторитетніших людей», – сказав Михайло Добкін.

Ціни на хліб в Харківській області залишаться стабільними

Ціни на хліб на Харківщині підвищуватися не будуть. Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, сьогодні також немає необхідності знижувати ціну на хліб, він і так досить недорого коштує і доступний, а найголовніше – випікається в тій кількості, в якій є на нього попит. Губернатор додав, що в основі виробництва хліба лежить дороге борошно. Сьогодні ці витрати бере на себе держава, реалізовуючи борошно підприємствам, які займаються випічкою хліба, через Аграрний фонд. Таким чином, немає економічних підстав для зниження ціни.

Проведення в Харкові бразильського карнавалу притягнуло б сюди туристів з усього світу

Сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін підтвердив, що в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло дійсно було порушено питання про проведення в Харкові бразильського карнавалу. «Я прихильник того, що може принести користь громаді. Якщо фахівці вирішать, що проведення у нас бразильського карнавалу буде цікавою і важливою подією, я буду шукати можливість реалізувати це», – зазначив Михайло Добкін.

Будівництво об'їзної навколо Валок збільшить пропускну спроможність дороги. Михайло Добкін

На прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін розповів, що в даний час автодорога через Валки не підходить для руху потоку вантажного пасажирського транспорту і найближчим часом планується побудувати об'їзну дорогу. «Рішення про будівництво об'їзної дороги було прийнято на рівні «Укравтодору», потім проект був захищений у відповідному міністерстві. Будівництво дороги збільшить пропускну спроможність, знизить навантаження на місто Валки», - сказав Михайло Добкін.

У двох населених пунктах Харківщини будуть реалізовані пілотні проекти з організації сучасних полігонів з переробки та утилізації ТПВ

Як розповів сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, у двох населених пунктах Харківського регіону – містах Люботин та Богодухів – планується реалізувати пілотні проекти з організації сучасних полігонів з переробки та утилізації ТПВ. За його словами, кілька років тому з'явилася можливість за допомогою державно-приватного партнерства реалізувати ці два пілотних проекти, які спочатку потрібно було затвердити і отримати дозвіл у Міністерстві екології та інших міністерствах, потім вже знайти під них фінансування.

На Харківщині планується провести культурний форум

Під час прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін зазначив, що прийшов час скликати культурний форум, який дозволить створити єдину карту культурних заходів області. «Цей захід дозволить зібрати разом фахівців, професіоналів і тих, хто займається творчістю заради задоволення, і з їх допомогою вибудувати на наступний рік єдиний ланцюжок проведення культурних заходів не тільки в Харкові, а й у районах та містах Харківської області. Зібравши все це під єдиним куполом, ми хочемо знайти деякий сенс, певну тематику і не упустити жодного заходу, який проходить начебто добре, але про це знає дуже мало людей. Тому що стає прикро за тих, хто віддає частину своєї душі, витрачає гроші на те, щоб провести добрий, корисний, позитивний захід», – сказав він.

Турнір «Kharkov Superior Cup 2013» – це нові можливості для залучення інвестицій. Михайло Добкін

Сьогодні на прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, говорячи про турнір Kharkov Superior Cup 2013, який нещодавно відбувся у Харкові, нагадав, що це перший в Україні міжнародний турнір з гольфу, який увійшов у сітку європейського Challenge Tour. Голова ХОДА підкреслив, що це не рядова подія.

Частина коштів від продажу стадіону «Металіст» вже надійшла в Харківську область

Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін. Він нагадав, що рішення про продаж стадіону «Металіст» було ухвалено конкурсною комісією та депутатським конкурсом, а кошти від цієї угоди планується направити на реконструкцію трьох вкрай важливих для Харківщини об'єктів. 19 вересня відбудеться сесія Харківської обласної ради, де будуть розподілені всі гроші від продажу «Металіста». «Це приблизно 400 млн. грн. на завершення 30-ї станції Харківського метрополітену, яка називається «Перемога». 140 млн. грн. буде спрямовано на завершення будівництва Харківської філармонії, яку ми плануємо відкрити в кінці листопада, а на початку грудня 2014 року – в повному обсязі. І будуть спрямовані кошти на завершення реконструкції історичного музею, яка дозволить нам отримати ще один культурний об'єкт, який буде називатися «Музей сучасного мистецтва». Це дозволить нам організовувати ті виставки та ті заходи, де раніше просто не було де проводити», - повідомив Михайло Добкін.  

У Харкові планується провести ряд заходів за участю провідних європейських економістів і політиків

На Міжнародний економічний форум «Інвестиції. Інновації. Харківські ініціативи!», який нещодавно відбувся у Харкові, вже другий рік поспіль подається набагато більше заявок, ніж є місць для учасників. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

У рамках підготовки Харківської області до опалювального сезону було проведено 33 виїзних штаба

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Наш регіон вже на фінішній прямій з підготовки до опалювального сезону. За цей час було проведено 33 виїзних штаба в усіх районах та містах Харківської області. Підсумки підготовки до опалювального сезону ми будемо розглядати на одній з колегій облдержадміністрації, де вже будемо, підбиваючи підсумки, говорити про слабкі і сильні сторони», – сказав Михайло Добкін.

Проект будівництва Коробочкинського НВК може бути реалізований в багатьох населених пунктах Харківщини

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «В області проводиться робота з модернізації мережі навчальних закладів. Як приклад, побудована дуже сучасна і красива школа в селі Коробочкине Чугуївського району. Для нас дуже важливо, що ми зуміли створити типовий проект, який при певному фінансуванні може бути реалізований в багатьох населених пунктах, де діти на сьогоднішній день займаються не в дуже комфортних умовах», - сказав він.

До 1 січня 2014 року всі школи Харківщини будуть оснащені внутрішніми туалетами

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, в рамках виконання завдань Президента України з модернізації освіти в регіоні дуже багато зроблено. «Щодо теплих туалетів у сільських школах - ми не будемо переносити цю роботу на наступний рік, ми завершимо її до 1 січня 2014 року», - сказав голова ОДА.

У Харківській області щорічно отримують соціальну допомогу 235 тисяч сімей

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла перший заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. За її словами, в Харківській області загалом державні соціальні допомоги всіх видів отримають 235 тисяч сімей щорічно. Терміни призначення державних соціальних допомог різні, але в основному вони призначаються на 6 місяців. Майже всі вони обраховуються від доходу. Соціальна допомога сім’ям надається відповідно до завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання.

На Харківщині введена послуга соціального таксі

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Тетяна Бабенко. «Для реалізації завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання, у Харківській області була введена нова послуга – послуга соціального таксі. Вона вже діє у Чугуєвському, Красноградському, Ізюмському територіальних центрах. Найближчим часом плануємо також ввести її у Валківському територіальному центрі. Обласною державною адміністрацією спільно з Фондом соціального захисту інвалідів закуплено 4 автомобілі, які будуть надавати послуги з перевезення інвалідам 1 та 2 групи, людям з інвалідністю і людям, які потребують медичних послуг. За нашими розрахунками у Харківській області понад 60 тисяч людей, які будуть потребувати такої послуги», – сказала Тетяна Бабенко.

У Харківській області понад 100 закладів, які надають послуги соціально незахищеним громадянам

Реалізація завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання серед іншого передбачає турботу про соціально незахищених людей. У Харківській області налічується понад 100 закладів, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, людям з інвалідністю, а також особам, які опинились у кризових ситуаціях. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. За її словами, до соціальних служб відносяться територіальні центри соціального обслуговування громадян – 42 у Харківській області, тобто кожна територіальна громада має таких центр. Існує 18 будинків-інтернатів, з них 3 дитячих будинки, 6 геріатричних пансіонатів і 9 для людей, які мають психічні розлади. В таких закладах на повному державному утриманні знаходиться понад 3 тис. людей.

Події дня

Сьогодні, 18 вересня, об 11:00 в прес-центрі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна; В 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція директора Департаменту у справах молоді та спорту Дмитра Перепелиці та представника Автомобільної Федерації України Руслана Мірошниченко на тему "Фестиваль автомобільних видів спорту «AdrenalinFest»"; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Оргкомітету конкурсу інноваційних проектів «IT-Kharkiv» та Міжнародного форуму «Kharkiv-IT»

Представники Харківщини запрошені на бізнес-форум до Бразилії

Сьогодні під час зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні пан Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло розповів, що в листопаді цього року в Бразилії буде проводитися бізнес-форум. «Я знаю, що Харків - дуже важливий індустріальний центр. І бізнесмени саме звідси будуть складати дуже вагому частину цього форуму», - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні.

Андрій Моченков вручив нагороди фіналістам 2 етапу Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

Відбулася церемонія нагородження фіналістів 2 етапу Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи», в якій взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков та директор Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради Андрій Проскурін. За словами Андрія Моченкова, міжнародний конкурс інвестиційних проектів, який відбувся в рамках V Міжнародного Форуму «Інвестиції. Інновації. Харківські ініціативи», проводиться в Харківській області втретє за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради в рамках виконання програми підтримки та розвитку підприємництва у м. Харкові 2012-2015 рр.

Відкриття Почесного консульства Бразилії в Харкові послужило б додатковим стимулом для розвитку двосторонніх відносин

Про це сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні паном Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. Під час діалогу Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні пан Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло підкреслив, що відкриття Почесного консульства в Харкові для Бразилії дуже важливо.

Архів документів