Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відбулося урочисте відкриття п'ятого Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко»

Сьогодні в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія імені Ярослава Мудрого» відбулася церемонія відкриття п'ятого Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко». У заході взяли участь голова облгосадміністраціі Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради, голова оргкомітету Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» Сергій Чернов, перший заступник голови облради Олена Олешко і заступник голови облради Людмила Давидова, голова журі фестивалю Марина Ланда, члени журі, автори конкурсних робіт.

Злиття кіно і музики в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» свідчить про готовність харківських виконавців вийти на високий європейський рівень

Сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій виступу викладачів і студентів університету мистецтв ім. І.П. Котляревського в Українському культурному центрі при Посольстві України у Франції в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.», ректор Харківського національного університету мистецтв Тетяна Вєркіна подякувала директору Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголові оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторії Маренич за уважне і шанобливе ставлення до класичної музики.

У рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» у жовтні в Парижі відбудеться концерт харківських виконавців

14 жовтня у рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.» в Українському культурному центрі при посольстві України в Парижі викладачі та студенти Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського виконають музику харківських композиторів і класичні твори. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. За її словами, це спільний проект кінофестивалю «Харьковская сирень», Департаменту масових комунікацій та університету мистецтв. У фестивалю налагоджені давні тісні зв'язки з Українським культурним центром при Посольстві України у Франції, і щорічно в Парижі проходять дні фестивалю «Харьковская сирень». У цьому році французька інтелігенція познайомиться з талантом харківських виконавців.

У Харківському музеї Голокосту зберігаються документи щодо першого судового процесу над нацистськими злочинцями

У рамках заходів до 70-річчя Великої Перемоги, за ініціативи голови ХОДА Михайла Добкіна в Харківській області буде проведено низку заходів, присвячених 70-річчю Харківського процесу над нацистськими злочинцями, який відбувся в грудні 1943 року, за 2 роки до Нюрнберзького процесу. Про це сьогодні в ході прес-туру до Музею Голокосту сказала заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова.

У дошкільних навчальних закладах Харківщини працює більше 6,7 тис. педагогічних працівників

Сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління освіти і науки Департаменту науки і освіти ХОДА Вікторія Ростовська зазначила, що певний час в країні існувала демографічна криза, народжувалось мало дітей. Тоді певна кількість вихователів змушена була змінити рід занять і шукати нові робочі місця. Проте, завдяки діям Уряду з вирішення соціальних проблем, народжуваність поступово зростає. Відповідно, відкриваються нові дитячі садки, у яких мають працювати досвідчені педагоги.

В області запроваджено електрону систему обліку дітей

В вересні 2012 року Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення про створення протягом 2012-2014 років електронної системи обліку дітей, що потребують місць в дошкільних навчальних закладах. Таку електрону систему з 1 липня 2013 року запроваджено в Харківській області. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник управління освіти і науки Департаменту науки і освіти ХОДА Вікторія Ростовська. 

У Харкові відбудеться конференція «Впровадження технологій енергоефективності та залучення інвестицій в інфраструктурні проекти»

26 вересня о 10:00 в готелі «Харків Палац» (пр.Правди, 2, конференц-зала «Харків») розпочнеться Конференція «Впровадження технологій енергоефективності та залучення інвестицій в інфраструктурні проекти». Ініціатором заходу виступила Почесний консул ФРН в Харкові Тетяна Гавриш за підтримки Генерального консульства ФРН у м. Донецьку, Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради.

На Харківщині ведеться активна робота з реорганізації загальноосвітніх навчальних закладів в НВК

У Харківській області вже є певні результати забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Проте робота у цьому напряму ще продовжується. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник управління освіти і науки Департаменту науки і освіти ХОДА Вікторія Ростовська.

Протягом останніх трьох років у Харківській області створено більше 8,6 тис. місць для дошкільнят

Як зазначила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління освіти і науки Департаменту науки і освіти ХОДА Вікторія Ростовська, Харківщина вже досягла певних результатів у забезпеченні доступу кожної дитини до дошкільної освіти в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з розширення мережі дошкільних навчальних закладів. «Доступ до дошкільної освіти – важливий етап розвитку дитини. У великих містах такий доступ окрім держави забезпечує достатньо велика кількість приватних клубів – сімейного дозвілля, раннього розвитку і таке інше. Нажаль, у сільських районах області немає такої розвинутої структури, орієнтованої на малюків та їх батьків. Тому дитячий садочок – єдина можливість допомогти дошкільнятам розвинути свої здібності, жити яскравим повноцінним життям. А також це можливість для батьків надати своїм дітям якісну освіту, виховання, харчування та безпечну життєдіяльність у робочий час. Протягом останніх трьох років в області створено 8611 місць для дошкільнят. У 2011 році відкрито та відновлено роботу 30 дошкільних навчальних закладів, у 2012 році – 42, у поточному році, на виконання плану відкриття дошкільних навчальних закладів вже розпочали роботу 11 закладів – це 14 груп на 225 дітей. У діючих дошкільних навчальних закладах відкрито додатково 44 групи для 800 дітей. У тому числі у місті Харкові – 23 групи», – сказала Вікторія Ростовська.

Майже 250 медалей привезли спортсмени-інваліди Харківщини з всеукраїнських змагань

Сьогодні до Харкова з VIIІ Всеукраїнських рекреаційних ігор і VII Молодіжних ігор, які проходили в сел. Залізний Порт Херсонської області, повернулися спортсмени з особливими потребами. У збірній Харківської області було 52 людини з 16 громадських організацій інвалідів. Спортсмени області вибороли 249 медалей. Як розповів голова представництва Всеукраїнської спілки громадських організацій «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» в Харківській області Олександр Родіонов, вже восьмий рік поспіль у рекреаційних іграх і четвертий рік у Молодіжних іграх Харківщина стала лідером у загальнокомандному заліку. 

Перейти моральну межу – означає зруйнувати майбутнє наших дітей. Михайло Добкін

Сьогодні під час розгляду сесією Харківської міської ради питання про меморіальну дошку Юрію Шевельову, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що його розгляд лежить у площині моралі. «Ми нікого не звинувачуємо, ми обговорюємо можливість або неможливість того, щоб перейти межу, яку морально для себе давно всі визначили. Її визначили наші батьки, батьки наших батьків, а найголовніше – можуть визначити наші діти», – підкреслив він.

Харківський регіон активно працює у напрямку інтегрування

Відбулася міжнародна робоча зустріч з розробки містобудівного проекту розвитку транскордонного регіону Україна-Росія. У зустрічі взяли участь представники Мінрегіону України, Мінрегіону Російської Федерації, інституту «Діпромісто» (м. Київ), інституту «Гіпрогор» (м. Москва), Харківської, Сумської, Білгородської та Курської областей.

26 вересня відбудеться круглий стіл на тему «Євроінтеграційний вибір України»

26 вересня у 1- й залі Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться круглий стіл на тему «Євроінтеграційний вибір України». У ньому візьмуть участь харківські політологи, вчені, представники громадськості. Початок о 14:00.

На Харківщині виплачено 100% пенсій за вересень

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 18:00 24 вересня Пенсійний фонд України профінансував виплату пенсій та грошової допомоги 798 тис. пенсіонерам Харківської області в сумі 1 млрд. 189,3 млн. грн. «Таким чином, фінансування виплати пенсій у Харківській області за вересень 2013 року через поштові відділення та установи банків здійснено на 100%», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Україна прагне до енергетичної незалежності. Віктор Янукович

Україна продовжує працювати над диверсифікацією постачання енергетичних ресурсів та прагне в майбутньому досягти енергетичної незалежності. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час спілкування з представниками ЗМІ в Нью-Йорку. «Будувати економіку на власних енергетичних ресурсах чи на ресурсах, які ми будемо купувати на ринку за цінами, які будуть нас задовольняти. Питання енергетичної незалежності є для нас стратегічним», - наголосив Глава держави.

Події дня

Сьогодні, 25 вересня, о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул.Сумська,64, 2 поверх) відбудеться робоча зустріч з розробки містобудівного проекту розвитку транскордонного регіону Україна-Росія; Об 11:00 відбудеться прес-тур до Харківського музею Голокосту (вул. Петровського, 28) до 70-річчя визволення Харківської області від фашистських загарбників та 70-річчя першого судового процесу над нацистами. Збір журналістів - о 10:45. О 14:00 у Харківському національному університеті мистецтв ім. І. П. Котляревського (пл. Конституції, 11/13, 2 поверх, актова зала) розпочнеться прес-конференція на тему: «Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» в рамках секції «Музика в кіно» представляє Харківський національний університет мистецтв ім. І.П. Котляревського в Парижі». Учасники: директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, ректор Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Тетяна Вєркіна, композитор Володимир Птушкін

У проведенні Естафети пам'яті взяли участь люди різного віку

Естафета пам'яті «Слава визволителям України», яка проходила територією Харківської області з 1 лютого по 19 вересня, була однією з найтриваліших на території України. Про це сказав сьогодні в ході прес -конференції голова Ради Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич. «Вона тривала 7 місяців і 19 днів. Саме стільки часу знадобилося нашим військам, щоб у два етапи звільнити Харківську область. Це був дуже напружений період роботи трьох наших організацій: ветеранів, афганців, чорнобильців. Було проведено величезну кількість масових заходів», - зазначив Анатолій Хіневич.

Унікальні ділові поїздки будуть мати позитивний вплив на економічну складову Харківського регіону

Керівник Харківського обласного фонду підтримки підприємництва Оксана Колісник сьогодні на презентації для підприємців унікальних ділових поїздок до Республіки Польща, Республіки Білорусь, Королівства Нідерланди підкреслила, що подібна практика буде мати позитивний вплив на економічну складову Харківського регіону.

Стартує програма організації бізнес-візитів харківських підприємців в зарубіжні країни

Про це сьогодні на презентації для підприємців унікальних ділових поїздок розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов. Він підкреслив, що обладміністрація, підтримуючи ініціативу ряду підприємців Харківської області, розпочинає програму організації бізнес-візитів харківських підприємців в зарубіжні країни. До кінця року подібні візити будуть організовані до Республіки Польща, Республіки Білорусь і Королівства Нідерланди.

Штати сільських дошкільних навчальних закладів області повністю укомплектовані

Про це повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал. «Повністю вирішити питання забезпечення педагогами дошкільної освіти на селі ми можемо, якщо в Законі України «Про вищу освіту» будуть чітко зазначені зобов'язання людини, яка вступала до вишу на бюджетній основі з сільської місцевості, повернутися в той чи інший населений пункт для виконання своїх соціальних зобов'язань перед державою», - сказав Роман Шаповал.

На Харківщині проводяться заходи щодо героїко-патріотичного виховання молодого покоління

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу учасників війни Петро Конюшенко. Зокрема, в провідних ВНЗ Харківщини проводилися лекції на тему Бєлгородсько-Харківської операції, також в загальноосвітніх установах області були проведені уроки патріотичного виховання.

Необхідно вносити зміни до законодавства щодо посилення покарання за агітацію та розповсюдження нацизму

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. «Судовий процес над нацистськими злочинцями в грудні 1943 року - це був прецедент, коли військових людей судили за злочини проти мирного населення, тобто, за злочини проти людства. І Харків був якраз тим місцем, де вперше був проведений такий процес. Безпосередні виконавці були засуджені до смертної кари. На жаль, через 70 років лібералізація і всепрощення накриває не лише Європу, але й увесь світ, ми це бачимо і відчуваємо. Агресивна меншість диктує свою позицію більшості. Те ж саме, на жаль, відбувається і в Україні: національно стурбовані сили диктують свою волю, свою думку в агресивній формі певному населенню України. Необхідно вносити зміни до законодавства щодо посилення покарання за агітацію та розповсюдження нацизму. За те, що людина намалювала свастику, вона повинна отримувати величезне покарання. Тому ми повністю підтримуємо ініціативу губернатора Харківської області Михайла Добкіна про проведення заходів до 70-річчя судового процесу над нацистськими злочинцями», - сказав Володимир Рижков.

Фашизм не повинен повторитися

Сьогодні в ході прес-конференції голова Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу учасників війни Петро Конюшенко заявив, що ініціатива голови Харківської ОДА Михайла Добкіна щодо проведення низки заходів до 70-річчя суду над нацистськими злочинцями дуже важлива і потрібна. «Харків - це одне з міст, на яке в роки Великої Вітчизняної війни випали найстрашніші випробування як у плані цивільного населення, економіки, так і звірств, які фашистські кати творили над харківськими жителями, військовополоненими. Саме в Харкові фашисти розробляли нові методи знущань над людьми. Тому те, що в Харкові відбувся перший суд над фашистами - закономірно. Саме Харків генерував Нюрнберзький процес. А ми, безумовно, у всіх заходах повинні акцентувати на цьому увагу. Ми повинні говорити про те, який фашизм був, який суд над ним був. Це важливо для сьогоднішнього дня. Ми повинні сьогодні у відкриту сказати фашизму - ні. Давайте використаємо цю дату, щоб показати народу, молоді, що фашизм не повинен повторитися», - сказав Петро Конюшенко.

Харківщина відзначає День дошкілля

Сьогодні в обласному Палаці дитячої та юнацької творчості в рамках виконання соціальної ініціативи Президента України "Діти - майбутнє України" відбулись урочистості з нагоди Всеукраїнського Дня дошкілля. Учасників свята привітав директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал. «Професія вихователя і всіх працівників дошкільних закладів – це високе покликання і глибока повага. Кожен, хто обирає педагогічний фах, бере на себе відповідальність за тих, кого вчить і виховує, разом з тим, відповідаючи за самого себе, свою професійну підготовку, своє право носити таке почесне звання. Від успішності процесу виховання залежить наше майбутнє», – зазначив він.

В області заплановано ряд заходів, присвячених 70-річчю Великої Перемоги

У 2013-2015 роках на Харківщині відбудеться ряд заходів, присвячених 70-річчю визволення України від фашистських загарбників та 70-річчю Великої Перемоги. Про це сьогодні в ході прес - конференції повідомила заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова. Вона зазначила, що відповідно до Указу Президента України про відзначення 70 - річчя Великої Перемоги в області розроблено план заходів на 2013-2015 роки, який вже успішно реалізується. Зокрема, 70- річчю визволення Харківщини від фашистських загарбників були присвячені різні круглі столи, конференції, тематичні уроки в школах, покладання квітів.

У Харківській області сформована мережа дошкільних навчальних закладів

На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти та розширення мережі дошкільних навчальних закладів в Харківській області з 2010 року проводиться планова робота, яка спрямована на відновлення недіючих груп дошкільних навчальних закладів, будівель, які не використовуються за призначенням, а також з обладнання додаткових приміщень для проведення навчально-виховного процесу в дошкільних навчальних закладах. Про це повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал. За його словами, на сьогоднішній день фактично сформована мережа дошкільних навчальних закладів на 2013-2014 роки.

Будь-яке діяння проти людства має бути покаране

Як розповіла сьогодні в ході прес-конференції заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики Харківської ОДА Ольга Дутова, до 70-річчя судового процесу над нацистськими злочинцями в Харківській області відбудеться низка заходів. «Цього року виповнюється 70 років з дня проведення першого судового процесу над фашистами, що відбувся 15-18 грудня 1943 року в Харкові і став передвісником Нюрнберзького процесу, який пройшов майже через 2 роки. Процес був дуже показовим. У його ході до повішення були засуджені 3 есесівця, а також одна радянська людина, яка працювала на них. Процес тривав 3 дні, його висвітлювало багато журналістів. Цей процес показав, що будь-яке діяння проти людства має бути покаране. Ми не повинні про це забувати. Тому, з ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна в області буде проведено низку заходів, в ході яких ми дізнаємося щось нове і ще раз згадаємо про те, що було у Харкові. Першим заходом буде прес-тур до Харківського музею Голокосту, де журналісти зможуть ознайомитися з експонатами, які нам нагадають про ті події», - сказала Ольга Дутова.

Хід осінньо-польових робіт у Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 24 вересня всього по області посіяно озимих культур на площі 172,5 тис. га (35 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 169,613 тис. га, ячменю – 237 га, жита – 2650 га.

На Харківщині буде створена обласна громадська організація «Клуб редакторів»

Сьогодні під час семінару для редакторів районних комунальних друкованих засобів масової інформації, організованого Департаментом масових комунікацій Харківської ОДА, одноголосно було ухвалено рішення про створення Харківської обласної громадської організації «Клуб редакторів».

Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку розпочала готувати проект «Чарівний Краків: сторінки історії та сучасність»

З 13 по 17 листопада 2013 року в рамках проекту «Чарівний Краків: сторінки історії та сучасність», група народної, молодіжної дипломатії відвідає історичне серце Польщі – місто Краків. Традиційно члени делегації ознайомляться з історичною та культурною спадщиною міста, проведуть зустрічі у державних інституціях польського міста, поспілкуються з молоддю.

Архів документів