Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До 5 жовтня планується включити опалення в об'єктах соціальної сфери

У Харківській області до 5 жовтня планується включити опалення в об'єктах соціальної сфери, до 15 жовтня – в житлових будинках. Про це сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він підкреслив, що останні підготовчі роботи до майбутнього опалювального сезону будуть закінчені до 1 жовтня. «Загалом область на хорошому рівні у питанні підготовки до початку опалювального сезону, що було відзначено на засіданні всеукраїнської колегії, яка відбулася в Івано-Франківську. Харківщина була названа в числі кращих. Оскільки договори з постачальниками газу були укладені на рік, це дає нам право вчасно розпочати опалювальний сезон без обмежень», – зазначив Валентин Дулуб.

17 сільських навчально-виховних комплексів отримали нову літературу

25 вересня у приміщенні комунального вищого навчального закладу «Харківська академія безперервної освіти» відбулися урочистості, присвячені Всеукраїнському Дню бібліотек, у яких взяли участь методисти Р(М) МК (Ц), бібліотекарі загальноосвітніх та інтернатних навчальних закладів.

Події дня

Сьогодні, 27 вересня, о 10.00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня машинобудівника; об 11.00 у Малій залі Будинку рад відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1. Готовність паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період; 2. Стан контролю безпеки при транспортуванні отруйних речовин; 3. Стан охоронних зон ліній електропередач та газових мереж; о 13.30 у Малій залі Будинку рад відбудуться урочистості з нагоди Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні; о 15.00 у Малій залі Будинку рад відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підсумки введення житла в експлуатацію за 9 місяців 2013 року. 2. Про стан формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

У проекті будівництва полігону для ТПВ в Люботині враховані всі екологічні ризики

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК сказав голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що гроші на будівництво полігону для твердих побутових відходів у Люботині виділяються з обласного бюджету, крім того, матеріальні витрати готові взяти на себе інвестори. Тобто, фінансового навантаження на територіальну громаду Люботина немає. «Великої проблеми в Люботині з будівництвом полігону для ТПВ я не бачу з багатьох причин. Це не новий полігон, він існує багато років. І туди звозять відходи з Люботина та інших населених пунктів, які розташовані недалеко від цього міста. Тому говорити про те, що там побудують щось екологічно шкідливе, меншою мірою, непрофесійно. Більше того, цей проект повинен вирішити багаторічну проблему, яку раніше не вирішували», - зазначив Михайло Добкін. 

Харківський процес над нацистськими злочинцями привертає увагу істориків, політиків та всіх, кому небайдужі ті страшні події. Михайло Добкін

Виступаючи в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що цей рік для Харківщини особливий, адже кожен населений пункт області відзначає ювілей визволення від німецько-фашистських загарбників. До значимих заходів, пов'язаних з Великою Вітчизняною війною, відноситься і харківський процес над нацистськими злочинцями, який відбувся в грудні 1943 року. «Цей процес привертає увагу істориків, політиків та всіх, кому небайдужі ті страшні події, які пережили наше місто, наша область і наша країна. Те, що було в Нюрнбергу, відбулося в Харкові на 2 роки раніше. Цей судовий процес у нашому місті був передвісником невідворотності покарання за військові злочини перед народом. Те що сталося, ще раз підкреслило, які жахи, страждання і яке горе пережили наші земляки за 641 день окупації», – сказав Михайло Добкін.

Рішення про скасування встановлення меморіальної дошки Юрію Шевельову ухвалене в інтересах територіальної громади Харкова

В ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін заявив, що рішення про скасування встановлення меморіальної дошки Юрію Шевельову, яке було ухвалене 25 вересня на сесії Харківської міської ради, задовольнило переважну більшість жителів міста Харкова.

Саме громада є тим локомотивом, який призводить до змін у структурі влади

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що на обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та організації територіальної влади Президент України Віктор Янукович відвів 2 роки - 2013-2014, з 2015 року почнуться зміни законодавчої бази, будуть внесені поправки в безліч законів, які регулюють сферу взаємовідносин органів місцевого самоврядування, місцевої державної влади.

У Харківській області вжито всі необхідні заходи для запобігання проникнення збудника африканської чуми свиней

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Пункти пропуску, які існують в Харківської області, тимчасово закриті, і найближчим часом ми зробимо все необхідне для того, щоб повернути звичний спосіб перетину кордону для великої кількості наших земляків та гостей Харківської області. Ми не чекали рішень Кабінету Міністрів, а свого часу, знаючи про таку небезпеку зараження африканською чумою поголів'я свиней в Харківській області, вжили всі необхідні заходи для того, щоб запобігти цій ситуації. У нас проходили навчання, ми відпрацьовували взаємодію всіх структур у разі, якщо такий осередок буде знайдений на території Харківської області. Ми проводили велику роз'яснювальну роботу з великими підприємствами, робили все для того, щоб ветеринари, працівники митниці, прикордонної служби і всі ті, у чиїй компетенції знаходиться питання запобігання проникненню на нашу територію небезпечної хвороби, виконували все від них залежне і необхідне, щоб не допустити зараження тварин на території області. На мій погляд, Харківщина достатньо підготовлена. Ми найближчим часом знайдемо фінансові можливості і створимо всі дезбар'єри, які рекомендував Кабінет Міністрів, і після цього відкриємо місцеві пункти пропуску», - сказав Михайло Добкін.

У першу чергу опалення буде включено в установах соціальної сфери

Як тільки середньодобова температура повітря знизиться до 8 градусів за Цельсієм, розпочнеться масове підключення до опалення всіх об'єктів Харківської області. Про це повідомив у програмі «Час влади» на обласному державному телебаченні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в першу чергу опалення буде включено в соціальних об'єктах. «Є певна умова, яка дозволяє підписати розпорядження про початок опалювального сезону – це середньодобова температура. Якщо синоптики покажуть нам зниження температури, ми в першу чергу запустимо дитячі садки, школи, лікарні та інші об'єкти соціальної сфери. Як тільки буде холодно – опалення буде у всіх будинках харків'ян», – пообіцяв губернатор.

Дуже важливо модернізувати виробництво та випускати продукцію, затребувану на європейських ринках. Михайло Добкін

В ефірі програми Харківського обласного телебачення «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін, говорячи про свою участь у роботі малого Кабінету Міністрів, зазначив, що на засіданні обговорювалися питання, пов'язані з агропромисловим комплексом. Серед областей, які заслуховувалися, була Харківська, Сумська та Полтавська - області, які сьогодні демонструють кращі показники в аграрній сфері.

На Харківщині проведена робота із забезпечення можливості транспортного сполучення з Російською Федерацією з урахування нових правил перетину кордону

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, з 25 вересня з метою недопущення занесення в Україну збудника африканської чуми свиней, закриті пункти пропуску з Російською Федерацією в Харківській області: Олександрівка, Бударки, Журавлівка та Стрілеча, як для регулярного автобусного сполучення, так і для приватного транспорту.

Україна стоїть перед рішенням найважливішого для себе стратегічного завдання – визначенням свого статусу в європейському та світовому співтоваристві

В Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України 26 вересня відбувся круглий стіл на тему «Євроінтеграційний вибір України». У його роботі взяли участь заступник директора інституту, професор кафедри державного управління Володимир Нікітін, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА – начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов, доктор політичних наук Олександр Романюк, політолог Валерій Дудко, заступник голови Громадської ради ХОДА Анатолій Божков, політологи Юлія Біденко та Олександр Труш. «Тема, яка сьогодні обговорюється, актуальна як ніколи. Хочу сказати, що Україна стоїть перед рішенням найважливішого для себе стратегічного завдання – визначенням свого статусу в європейському та світовому співтоваристві. Навколо будь-якого стратегічного рішення існує багато дискусій і думок. Сьогоднішній круглий стіл якраз і покликаний стати тим комунікаційним майданчиком, на якому всі зможуть поділитися думками», – зазначив Денис Ткачов.

Президент наголошує на важливості вдосконалення регуляторної політики для стимулювання інвестиційної діяльності

Президент України Віктор Янукович наголошує, що важливою складовою модернізації економіки країни є поліпшення інвестиційного процесу. «Ми зосередилися на удосконаленні механізмів державної регуляторної політики через зменшення втручання держави в діяльність бізнесу, спрощення та вдосконалення існуючих процедур регулювання. Ми розуміємо, що більшість інвесторів представляє сьогодні великий міжнародний бізнес. Це - транснаціональні корпорації, інвестиційні компанії, банки, з якими ми сьогодні співпрацюємо і маємо зобов’язання відносно один одного», - сказав Віктор Янукович під час презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Світового економічного симпозіуму в Нью-Йорку.

Восени на строкову військову службу буде призвано 450 мешканців області

Як повідомив у ході відеоконференції на тему: «Попередні підсумки проведення у 2013 р. заходів бойової підготовки військ, підготовка до осіннього призову до лав Збройних Сил України» військовий комісар Харківської області Олексій Середа, восени на строкову військову службу буде призвано 450 мешканців області. «450 осіб ми призиваємо, з них 232 в Збройні сили, 218 в інші військові формування. На контракт у нас призвано 187 осіб, всього в плані 611 осіб. На сьогодні у Збройних силах майже 60% сержантських і рядових посад зайняті контрактниками, 40% - строкової службою», - розповів Олексій Середа.

В Харкові відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному дню глухих

Харківська обласна організація УТОГ напередодні Міжнародного дня глухих провела круглий стіл на тему «Взаємодія з місцевими органами влади у вирішенні проблем інвалідів зі слуху». Участь у ньому взяли голови шести територіальних організацій УТОГ Харківщини, представники Департаменту соціального захисту населення ХОДА, Департаменту праці та соціальної політики, Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради, керівництво міської, представники громадських організацій.

Спортивна інфраструктура покращується у всіх районах Харківщини

Про це сьогодні під час брифінгу після відкриття нового баскетбольного майданчика в сел. Хорошево Харківського району заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, виконуючи соціальні ініціативи Президента України, в тих загальноосвітніх навчальних закладах Харківщини, які демонструють хороші результати в спорті, зміцнюється матеріально-технічна база і розвивається спортивна інфраструктура.

На Харківщині завершено роботи з вивезення компоненту ракетного палива меланж

4 вересня у смт Шевченково зі складу ракетного палива Сухопутних військ відправили останню партію компоненту ракетного палива меланж загальною кількістю близько 760 тонн. Таким чином, впродовж 2012-2013 років в рамках успішної реалізації міжнародного проекту Україна – ОБСЄ військовий об’єкт позбавився від 4,8 тис. тонн меланжу. Про це сьогодні на відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Попередні підсумки проведення у 2013 р. заходів бойової підготовки військ, підготовка до осіннього призову до лав Збройних Сил України» розповів військовий комісар Харківської області Олексій Середа. У свою чергу начальник Головного управління оборонної та мобілізаційної роботи Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Аскаров зазначив, що продовжується робота щодо повного вивільнення території України від небезпечного компонента ракетного палива меланж.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 26 вересня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 26 вересня всього по області посіяно озимих культур на площі 180,759 тис. га (37 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 177,677 тис. га, ячменю – 247 га, жита – 2835 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 12,751 тис. га, або 80 % від запланованої площі. Намолочено 13,675 тис. тонн, урожайність – 10,7 ц/га.

У сел. Хорошево відкрито новий баскетбольний майданчик

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відкрив новий баскетбольний майданчик в сел. Хорошево Харківського району. У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Євген Савін та Юрій Сапронов. Майданчик побудовано відповідно до Державної соціальної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, за дорученням голови ХОДА Михайла Добкіна. Він подякував усім, хто доклав зусиль для того, щоб цей майданчик з'явився, особливо Юрію Сапронову.

Михайло Добкін відкрив реконструйовану будівлю бібліотеки в сел. Високий

Сьогодні в сел. Високий було відкрито відновлену після пожежі будівлю бібліотеки-філії №1. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін. «Ініціатива громади - це локомотив вирішення всіх проблем. Громада сама повинна визначати, що їй необхідно. Наприклад, громада селища Високий вирішила, що їм потрібна нова будівля для бібліотеки. Було декілька звернень до влади районного та обласного рівня. Минув час, і ми це питання вирішили. Сьогодні я бачив, що дуже багато діток і дорослих були раді цій події. Тому що для них це можливість культурного дозвілля, можливість отримати більше книг для читання, а значить, урізноманітнити своє життя і розширити свій кругозір», - сказав Михайло Добкін.

Україна розпочала підготовку законодавчої бази для імплементації Угоди про асоціацію з ЄС

Україна розпочала підготовку необхідної законодавчої та інституційної основи для імплементації майбутньої Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це Президент України Віктор Янукович повідомив на презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Світового економічного симпозіуму в Нью-Йорку. «Цей документ - не просто декларація щодо започаткування якісно нового рівня відносин між Україною та ЄС. Для України це, передусім, - детальна програма перетворень в усіх сферах життя нашої держави відповідно до європейських стандартів, дорожня карта нашого зближення з Європейським Союзом, інструмент консолідації європейських цінностей», - сказав Глава держави.

Всі жителі області повинні брати активну участь у процесі реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

Сьогодні в ході виїзної наради в Богодухівському районі з питання реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін закликав членів територіальних громад брати активну участь у процесі реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. «Не вважайте, що це не стосується вашого життя, не думайте, що за вас це хтось краще вирішить. Тільки за вашої прямої участі, тільки з вашою активністю можна буде добитися оптимальної пропозиції щодо усіх змін, які прийматимуться у Верховній Раді. Ніхто за нас нашу роботу не зробить, без вас ніхто не наведе порядок у вашому будинку. Так само і в системі державної влади: самі не наведемо порядок – ні Росія, ні Європа, ні США нам не допоможуть. Я прошу вас бути активними в цьому й не самоусуватися. Кожен своїм авторитетом, своїми знаннями і можливостями, цеглинка за цеглинкою здатний створити міцний фундамент, на якому буде побудована основа управління державними органами місцевого самоврядування», – сказав Михайло Добкін.

Організація влади та територіальний устрій країни мають бути такими, щоб людина не відчувала себе зайвою у низці державних установ. Михайло Добкін

Сьогодні в Богодухівському районі відбулася виїзна нарада з питання реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. У заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко та голова Богодухівської РДА Володимир Бєлий. «Ми всі вимагаємо, щоб наше життя, починаючи з бюджету, наповнювалося знизу. Спочатку потреби маленького населеного пункту, потім району, обласного центру та країни. Я об'їздив всі райони Харківської області, спілкувався з великою кількістю людей, і ніхто мені не сказав, що потрібно залишати все як є. Тому я вважаю, що територіальний устрій нашої країни вимагає серйозних змін. Але якщо це робити зверху, починаючи від Києва, а потім – обласних центрів, то система буде збудована не оптимально. Тому має бути така організація влади та територіальний устрій в нашій країні, щоб людина не відчувала себе зайвою у низці державних установ», – сказав Михайло Добкін.

Підприємства енергетики Харківщини готові до опалювального сезону

Згідно з графіками ремонтних робіт, які є складовою частиною в інвестиційних програмах підприємств на поточний рік, затвердженими Національною комісією, що здійснює регулювання сфери електроенергетики України, виконані роботи з підготовки обладнання до опалювального періоду. На сьогодні обладнання генеруючих підприємств готове нести запланові теплові навантаження для забезпечення споживачів послугами теплопостачання. Про це повідомив під час робочої наради з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу до роботи в осінньо-зимовий період перший заступник голови Харківської ХОДА Валентин Дулуб.

Розпочала роботу Конференція «Впровадження технологій енергоефективності та залучення інвестицій в інфраструктурні проекти»

У ході конференції будуть розглянуті проблеми енергоефективності міст, сучасні технічні рішення для її підвищення, альтернативні способи і джерела залучення фінансування для проектів з підвищення енергоефективності, які доступні органам місцевого самоврядування. У конференції беруть участь: заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА – начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов, заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов, Генеральний консул ФРН у Донецьку Детлеф Вольтер, почесний консул ФРН в Харкові Тетяна Гавриш та інші.  

Події дня

Сьогодні, 26 вересня, о 10:00 у готелі «Харків Палац» (пр.Правди, 2, конференц-зала «Харків») відбудеться конференція «Впровадження технологій енергоефективності та залучення інвестицій в інфраструктурні проекти»; об 11:00 за адресою: вул. Сухумська, 5, розпочнеться круглий стіл, присвячений Міжнародному дню глухих; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Попередні підсумки проведення у 2013 р. заходів бойової підготовки військ, підготовка до осіннього призову до лав Збройних Сил України»; о 14:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75, 1-а зала) розпочнеться круглий стіл на тему «Євроінтеграційний вибір України».

Перший в Україні харківський Музей Голокосту зберігає правду історії

Перший в Україні Музей Голокосту був відкритий у Харкові. Тут же встановлено перший серед пострадянських республік пам'ятник Праведникам миру. За словами засновника музею, заслуженого працівника культури України Лариси Воловик, музей створювався на основі матеріалів, зібраних Харківським обласним комітетом «Дробицький Яр», а також з особистих архівів харків'ян. Музей Голокосту був відкритий у 1996 році. Щорічно його відвідують близько 800 осіб, в основному школярі та молодь. Тут зібрано близько 3 тисяч експонатів.  

Ситуація з можливим проникненням збудника африканської чуми свиней в області повністю контрольована

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Сапронова відбулася нарада, на якій обговорювалося питання припинення пропуску транспортних засобів через державний кордон у місцевих пунктах пропуску, розташованих у Харківській області, у зв'язку зі складною ситуацією, яка склалася на території Росії відносно збудника африканської чуми свиней. Як зазначив Юрій Сапронов, в області проведена велика робота з підготовки до можливого проникнення на територію збудника африканської чуми свиней.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 25 вересня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 25 вересня всього по області посіяно озимих культур на площі 174,935 тис. га (36% від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 171,863 тис. га, ячменю – 237 га, жита – 2835 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 12,751 тис. га, або 80% від запланованої площі. Намолочено 13,675 тис. тонн, урожайність – 10,7 ц/га.

Харківські виконавці представлять у Парижі близько 20 різних музичних творів

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції, присвяченої виступу викладачів і студентів університету мистецтв ім. І.П. Котляревського в Українському культурному центрі при Посольстві України у Франції в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.» композитор Володимир Птушкін. «Ідея показати в Парижі класичну музику йде від Києва. Була представлена національна музична академія ім. П.І. Чайковського, і виникло питання: а чому не представити харків'ян? Адже ми теж багато чого можемо показати! І ось, обрана програма, визначено формат цієї програми, а для виконання було призначено саме цей час – осінь в Парижі. У нас є можливість презентувати наш університет, представити наше мистецтво: десь французька музика, десь – класична музика, а також моя авторська музика. Одним з класичних творів, які там будуть звучати, стане «Старовинна французька пісенька» Петра Чайковського в сучасній обробці. У цьому маленькому будинку в центрі Парижа, де вже звучали композитори Мирослав Скорик, Борис Лятошинський, Іван Карабиць, тепер звучатимуть харківські композитори», – зазначив Володимир Птушкін.

Архів документів