Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Парафіяни Вірменської Апостольської Церкви з радістю візьмуть участь у заходах, присвячених 1025-річчю Хрещення Київської Русі

Про це сьогодні в ході зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним заявив настоятель храму Сурб-Арутюн Вірменської Апостольської Церкви Тер-Мкртич. «Вірмени люблять Україну, і будь-який захід, пов'язаний з великими датами, як, наприклад, день Хрещення Київської Русі, для нас справжнє свято, в якому ми завжди з радістю і гордістю будемо брати участь», – сказав Тер-Мкртич.

У Харківській області будь-яка людина може звернутися до господа через ту церкву, якій вона віддає перевагу. Михайло Добкін

У 2013 році Україна відзначає 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Для виконання Указу Президента України, у Харківській області розроблено план підготовки і святкування цієї знаменної події. Як повідомив у ході зустрічі з керівниками різних релігійних організацій Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, станом на 1 липня 2013 року в області діє 781 релігійна організація. До їх складу входять 11 духовних управлінь, 741 релігійна громада, 9 монастирів, 9 місій, 2 братства і 8 духовних навчальних закладів.

Сьогодні на одній території мають можливість мирно і комфортно проживати люди різної національності та віросповідання. Михайло Добкін

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з керівниками релігійних організацій Харківської області. За одним столом напередодні святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, організованого за дорученням Президента України Віктора Януковича, обговорити важливі релігійні питання зібралися керуючий Харківською єпархією УПЦ Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, керуючий Ізюмською єпархією УПЦ Архієпископ Ізюмський і Куп'янський Єлисей, голова релігійної громади мусульман сунітського толку Харківської області Рашид Брагін, пастор релігійної громади «Харківська християнська церква» Петро Коваленко, секретар єпископа Харківсько-Запорізької Дієцезії Римсько-католицької Церкви отець Мар'ян Сковира, головний рабин м. Харкова і Харківської області, голова Об'єднання хасидів ХаБаД Любавич іудейських релігійних громад та організацій Харківського регіону Мойше Москович, парох парафії св.Миколая Чудотворця Української Греко-католицької Церкви Микола Семенович, голова обласного об'єднання церков євангельських християн-баптистів Харківської області Геннадій Пилипенко, настоятель храму Сурб-Арутюн Вірменської Апостольської Церкви Тер-Мкртич, старший пресвітер об'єднання церков християн віри євангельської п'ятидесятників Харківської області Сергій Циганков.

Харків’янка здобула золото чемпіонату Європи з легкої атлетики серед юніорів

17-21 липня 2013 року в Італії у місті Рієті проводився чемпіонат Європи з легкої атлетики серед юніорів. Золоту нагороду у стрибках у висоту з результатом 1 м 90 см виборола харків’янка Катерина Табашник. Друге місце в секторі для стрибків у висоту посіла росіянка Олександра Яришкіна – 1,88 м. Третє місце з результатом 1,84 м також у представниці України – Ірини Геращенко.

Харківщина посіла 3-е місце серед областей України за показником середнього надою молока на одну корову

Надій молока на одну корову у сільгосппідприємствах області на 1 липня 2013 року склав у середньому по Харківській області 2832 кг, що на 8,8 % більше показника минулого року. Це третє місце серед областей України. Про це повідомив Департамент агропромислового розвитку ХОДА.  

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 22 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 648,9 тис. га, що становить 92 %, намолочено 2380,3 тис. тонн зерна при середній врожайності 36,7 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 457,2 тис. га, або 99 % від плану, намолочено – 1968,2 тис. тонн, середня врожайність – 43,0 ц/га. Ячменю ярого обмолочено 147,1 тис. га, або 78,0 % від плану, намолочено 318,6 тис. тонн, середня врожайність по області – 21,7 ц/га.

На Харківщині виконуються заходи щодо протидії масовим пожежам лісів і сільгоспугідь у пожежонебезпечний період

Як повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, з метою забезпечення виконання правил пожежної безпеки та посилення контролю за станом пожежної безпеки в пожежонебезпечний період 2013 року у Харківській області розроблена схема для максимального використання можливості розташованих на території регіону сил і засобів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони, Внутрішніх військ, служб цивільного захисту області для гасіння пожеж, надання допомоги постраждалим, захисту населених пунктів і об’єктів економіки у разі загрози переростання лісових пожеж до рівня надзвичайних ситуацій.

Михайло Добкін привітав Великобурлуцький район із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав хліборобів Великобурлуцького району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Вітаю вас з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. Це результат вашої копіткої роботи, вашого високого професіоналізму і самовідданої праці. Впевнений, що ця перемога не остання і аграрії району порадують новими здобутками. Бажаю успішного завершення жнив 2013 року, добробуту і трудової наснаги, нових успіхів у нелегкій хліборобській справі. Здоров'я та достатку вам і вашим сім'ям», – йдеться у вітальній телеграмі від голови ОДА.

Рівень розрахунків установ Харківщини за послуги ЖКГ

За підсумками 6 місяців 2013 року рівень розрахунків за електричну енергію по установах, що фінансуються з державного бюджету, склав 95,4%, з місцевих бюджетів – 97,7%; за природний газ – відповідно 83,6% та 98,5%. Рівень розрахунків установ, що фінансуються з державного бюджету, за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 99,9%, з місцевих бюджетів – 85,3%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. «Розрахунки бюджетних установ та організацій області за послуги водопостачання та водовідведення з початку 2013 року здійснюються на рівні: 92,6% – по установах, що фінансуються з державного бюджету, та 96,1% – по установах, що фінансуються з місцевих бюджетів», – сказав він.

Михайло Добкін привітав Нововодолазький район із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав хліборобів Нововодолазького району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Вітаю вас з почесним досягненням – намолотом 100 тисяч тонн зерна. Це вагомий внесок у загальний губернський каравай. Впевнений у тому, що ваша наполегливість, працелюбність сприятимуть збереженню та розвитку сільськогосподарської галузі. Бажаю вам успішного завершення збиральної кампанії, нових трудових досягнень. Доброї вам погоди на полі і в домі», – йдеться у вітальній телеграмі від голови ОДА.

Завдяки Указу Президента люди будуть знати свою історію і свою культуру

У недільній школі при Храмі в ім'я святого князя Олександра Невського відбувся урок, присвячений 1025-річчю хрещення Русі. Протоієрей Петро Козачков, настоятель храму, впевнений, що історія та релігія дуже тісно пов'язані, і, говорячи про історію державотворення, необхідно розповідати і про історію релігії, історію церкви. І тому навчання в недільній школі – процес не стільки релігійний, скільки, в першу чергу, виховний. Діти, які відвідують недільні школи, стають добрішими, підвищується рівень культури, змінюється в кращу сторону поведінка, ставлення до батьків і друзів.

Олександр Кузнєцов подякував Віктору Януковичу за сприяння у відвіданні у Польщі могили батька, загиблого у Другій світовій війні

Президент України Віктор Янукович посприяв жителю Харківської області Олександру Кузнєцову у відвіданні у Польщі могили батька, який вважався зниклим безвісти з 1944 року. У квітні Олександр Кузнєцов надіслав на ім’я Президента звернення з проханням надати допомогу для відвідання у Варшаві могили його батька. «Я б дуже хотів побувати на могилі батька. Для мене особисто це б означало остаточне завершення війни. Подаруйте мені, будь ласка, можливість відчути себе сином Переможця», - написав у зверненні Олександр Кузнєцов.

У Харківському художньому музеї відкрилася виставка творів лауреатів премії ім. І.Ю. Рєпіна 2012 року

Народний художник України, лауреат державної премії ім. Тараса Шевченка, професор, голова Харківської організації спілки художників України Віктор Ковтун привітав усіх присутніх з відкриттям виставки і зазначив, що він дуже радий відродженню премії ім. І.Рєпіна, і тому, що сьогодні в музеї зібрано твори лауреатів.

Харківщина працює над поліпшенням інвестиційної привабливості

Харківська область активно працює над поліпшенням своєї інвестиційної привабливості та залученням інвестицій. Про це голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін повідомив Президенту України Віктору Януковичу під час зустрічі у Криму. Михайло Добкін поінформував Главу держави про проведення у Харкові круглого столу за участю Міністра доходів і зборів Олександра Клименка та найбільших інвесторів області. Він зазначив, що під час зустрічі обговорювалися відносини між владою та бізнесом.

Сільгосппідприємства мають докласти максимум зусиль для збору та збереження цьогорічного врожаю. Віктор Янукович

Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі в Криму з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним. «Президент акцентував увагу на тому, що необхідно докласти максимум зусиль для збереження врожаю. Це дасть нам можливість цього року поставити більше зерна, ніж у попередні роки, на міжнародний ринок і ще більше піднести авторитет України у цьому питанні», - сказав Михайло Добкін.  

Боротьба з туберкульозом повинна мати системний характер

Це заявив після відкриття лабораторії для молекулярно – генетичної діагностики туберкульозу в Обласному протитуберкульозному диспансері №1 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Ми довго готувалися і знали про стратегічні плани Благодійного Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» зробити свій внесок у боротьбу з туберкульозом в Україні. Ми добре розуміємо, що гідні умови в цьому диспансері для стаціонарного лікування, лабораторної діагностики це лише маленький сегмент у боротьбі з туберкульозом. Це подолання наслідків. А для того, щоб можна було здолати туберкульоз, потрібно займатися профілактичною роботою, яка повинна бути системною», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Несправність сільськогосподарської техніки може нести загрозу людському життю

Державною інспекцією сільського господарства розроблено графік проходження сільськогосподарською технікою Харківської області технічного контролю, який проводиться з 15 січня по 15 грудня. У 2013 році був проведений техконтроль 14 479 од. техніки – 33% від графіка. Про це повідомив у ході селекторної наради заступник начальника управління – начальник відділу технічного спостереження, охорони праці та пожежної безпеки Державної інспекції Юрій Ляшенко. «Ми не повинні забувати, що за кожною такою формальністю, як проходження техогляду сільськогосподарською технікою, може виникнути загроза людському життю. У цьому питанні не може бути дрібниць. Я хочу звернутися до тих районів, які були названі в числі відстаючих по виконанню цієї роботи: уважно поставитися до неї. Через несправну техніку, яка може вийти на дорогу загального користування, проблема може бути не тільки у водіїв техніки, а й у людей, які не мають ніякого відношення до сільського господарства», – підкреслив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 19 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 612,2 тис. га, що становить 87 %, намолочено 2269,6 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,1 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 450,5 тис. га, або 97 % від плану, намолочено – 1922,3 тис. тонн, середня врожайність – 42,7 ц/га. Ярої пшениці -  2,9 тис. га, або 49 % від плану, намолочено 7,0 тис. тонн, середня врожайність по області – 23,7 ц/га.

До 1 січня 2014 року центри спрощеного надання адмінпослуг мають бути створені у кожному районі та місті обласного значення. Олександр Вілкул

Згідно з Національним планом дій, затвердженим Президентом України, до кінця 2013 року всі відділення «Укрпошти» мають надавати спрощений доступ до адмінпослуг. Сьогодні 4600 відділень «Укрпошти» у 27 регіонах вже надають такі послуги. На відповідні цілі урядом з держбюджету було виділено більш ніж 70 млн. грн. Про це сьогодні під час Всеукраїнської селекторної наради сказав Віце-прем’ер-міністр України Олександр Вілкул. За його словами, цей проект має велике соціальне значення. Найбільшим попитом він користується у громадян, які проживають у сільській місцевості, пенсіонерів, інвалідів, ветеранів праці та малозабезпечених сімей.

Харківська та Львівська області посіли перше місце в Україні з проведення нормативної грошової оцінки земель

Про це повідомив у ході селекторної наради директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. За його словами, на Харківщині ця робота виконана строго в задані терміни. За інформацією першого заступника начальника Головного управління Держземагентства у Харківській області Михайла Клепача, нормативна грошова оцінка земель проведена і затверджена по всіх 1756 населених пунктів (100%). Станом на 18 липня затверджена рішеннями відповідних рад технічна документація з нормативної грошової оцінки земель 259 населених пунктів, що становить 100% від запланованого в 2013 році обсягу робіт.

Президент підписав закон щодо збільшення розміру виплат державної допомоги на дітей-інвалідів

Президент України Віктор Янукович підписав один із «пакету» законів, спрямованих на реалізацію нових соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України» щодо збільшення розміру виплат державної допомоги на дітей-інвалідів. Законом №371-VІІ «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» вносяться зміни, що передбачають визначення розміру виплати допомоги на дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, на рівні не менше двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку без урахування державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів.

На Харківщині план з надання адміністративних послуг виконано на 100%

Сьогодні на засіданні Всеукраїнської селекторної наради перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб розповів про ситуацію у сфері надання адміністративних послуг. «За підсумками 3-го кварталу, ми повністю виконали план з надання адміністративних послуг. На сьогоднішній день у сфері адміністративних послуг задіяно 26 поштових відділень, що становить 100% згідно графіка, який був встановлений разом з «Укрпоштою». До нас звернулося 50 осіб, яким через центр була надана 31 адміністративна послуга», - зазначив Валентин Дулуб.

179 жителів Харківської області виявили бажання взяти участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Як повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, в області активно реалізується ряд державних програм доступного житла. «За Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області визначено 26 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1938 квартир. На даний момент укладено 44 договори, видано кредитів на суму 5,2 млн. грн. 179 громадян вже отримали документи для оформлення кредитів. Тобто ми не сумніваємося в тому, що програма, яка поставлена ​​перед нами, буде виконана», - сказав перший заступник голови ОДА.

З початку цього року власне житло за допомогою держави отримало більше 1800 родин

Про це сьогодні на засіданні Всеукраїнської селекторної наради розповів Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. Він зазначив, що з 2010 року понад 7000 українських сімей скористалися державними програмами житла, а з початку цього року власне житло за допомогою держави отримало більше 1800 родин.

Тарифи на житлово-комунальні послуги мають бути стабільними. Олександр Вілкул

На цьому сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради наголосив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. За його словами, тарифи на житлово-комунальні послуги є другим важливим питанням підготовки до зими і всього опалювального сезону, яке знаходиться під особливим контролем Уряду. «Тарифи безумовно мають бути стабільними. З початку цього року у нас є багато негативних прикладів. Місцеві ради, які допустили підвищення тарифів, мають ще раз перевірити їх обґрунтованість і привести у відповідність. Це дуже жорстка позиція», - сказав Олександр Вілкул.

У цьому році Україна має скоротити споживання газу мінімум на 5%

Сьогодні на Всеукраїнській селекторної нараді Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що одне з найважливіших питань на сьогодні – питання енергозбереження у сфері ЖКХ і недопущення зростання боргів. За його словами, Президентом України Віктором Януковичем поставлене завдання за три роки вдвічі, тобто, на 4,2 млрд. кубічних метрів зменшити споживання природного газу за рахунок економії та заміщення газу альтернативними енергоносіями, які виробляються в Україні. «За останні 3 роки завдяки нашим спільним діям споживання природного газу підприємствами житлово-комунального господарства вже скорочено на 10%, і завдання цього сезону скоротити споживання газу ще не менш ніж на 5%. При цьому, послуги повинні надаватися у повному обсязі і з кращою якістю, ніж було у попередньому сезоні», - підкреслив Олександр Вілкул.

Михайло Добкін привітав Богодухівський район із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав хліборобів Богодухівського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Вітаю вас з визначною трудовою перемогою — намолотом 100 тисяч тонн зерна. Це результат копіткої роботи, застосування сучасних новітніх технологій вирощування зернових культур та, насамперед, вашого високого професіоналізму і самовідданої праці. Бажаю нових успіхів у нелегкій хліборобській справі. Здоров'я та достатку вам і вашим сім'ям», - йдеться у вітальній телеграмі від голови ОДА.

У Харківській області підготовка до опалювального сезону йде згідно з графіком

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в Харківській області підготовка до опалювального сезону 2013/14 років йде згідно з установленим графіком. Розпорядженням голови ОДА було створено штаб з підготовки до опалювального сезону, в рамках роботи якого вже проведено 33 виїзних засідання в кожному районі та місті обласного значення Харківської області.

В обласному протитуберкульозному диспансері №1 відкрито лабораторію для молекулярно-генетичної діагностики туберкульозу

Сьогодні в обласному протитуберкульозному диспансері №1 відбулося відкриття лабораторії для молекулярно – генетичної діагностики туберкульозу «Hain Lifescience». Це перша лабораторія такого класу в Україні. Лабораторія встановлена в рамках співпраці Харківської облдержадміністрації з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». В церемонії відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.

Відкрито електронну реєстрацію для участі у V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

6 вересня 2013 року в Харкові відбудеться V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Форум став одним з найбільших інвестиційних заходів в Україні – у 2012 році на ньому зустрілись понад 400 учасників з 17 країн світу. Співорганізаторами Форуму разом з Харківською обласною державною адміністрацією і Харківською міською радою виступають Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України і провідна консалтингова компанія світу PricewaterhouseCoopers.

Архів документів